PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako da napravim program-nešto kao kviz.


vladix
5.11.2006, 14:00
Kako da napravim program-nešto kao kviz u kome doklaze pitanja i nude se četiri odgovora ,a pri tačnom odgovoru dolaze bodovi ,a da bude fino grafički dizajniran.
Imam
Liberty Pascal -not registr.
Dev-Pascal 1.9
Visual Basic 6.
Macromedia Studio MX 7-2004.

koji bi odavde bio najbolji za ovu vrstu programa i ujedno najlakši za upotrebu.
I gdje da nađem uputstva na net-u ,jer znam samo raditi sa MACROMEDIA DREAMWORK,FREEHAND,FIREWORKS i Q BASIC(naučio u školi).

ŠTA MI PREDLAŽETE?

hvala Vam i pozdrav!

B@NE
5.11.2006, 14:18
Uzmi da radish u onom progu u kome ti najbolje baratash,za GUI koristiPhotoshop ako zelis dobar dizajn!

mirk
5.11.2006, 14:24
ja bi ti preporučio flash, qbasic nemoj jer je za dos(osim ako nezeliš raditi u dos-u).

Evo našao sam ti ovaj link
http://www.actionscript.org/resources/articles/48/1/Creating-Flash-5-Quizzes/Page1.html

http://www.permadi.com/tutorial/flashMXQuiz/index2.html (neznam baš za ovaj piše da treba znati xml)

ako ti ovo nije dosta upiši "how to make quiz in flash" u google.

MG-RAY
5.11.2006, 17:31
ja bi ti preporučio flash, qbasic nemoj jer je za dos(osim ako nezeliš raditi u dos-u).

Evo našao sam ti ovaj link
http://www.actionscript.org/resources/articles/48/1/Creating-Flash-5-Quizzes/Page1.html

http://www.permadi.com/tutorial/flashMXQuiz/index2.html (neznam baš za ovaj piše da treba znati xml)

ako ti ovo nije dosta upiši "how to make quiz in flash" u google.

Nije ni pomenuo QBASIC...samo VB...u VB bi tako nesto generalno lakse bilo uraditi nego u Flashu...ali...tvoj izbor...:kreza:

Boza
5.11.2006, 18:08
Moj glas za FLASH!!!

mirk
5.11.2006, 18:18
I gdje da nađem uputstva na net-u ,jer znam samo raditi sa MACROMEDIA DREAMWORK,FREEHAND,FIREWORKS i Q BASIC(naučio u školi).


Eto tu je spomenuo Qbasic

al0cunit
6.11.2006, 14:24
ako hoces to da brzo odradish u flashu ili html-u imash na netu ponudjen veliki broj software-a namenjenih za ovakve potrebe ...
tip:
u guglu ukucaj quiz builder ili maker ... i voila .. :)

MG-RAY
6.11.2006, 15:27
Eto tu je spomenuo Qbasic

aha...Sorry :o

dume
10.11.2006, 16:14
ja sam napravio nesto kao kviz i radio sam ga preko slucajnih brojeva u C-u. tj. napravio sam spisak pitanja u wordu i program koj cita ta pitanja i metodom slucajnog odabira bira mi piatnja koja ce da postavi.
:nov_explo :nov_explo :nov_explo :nov_explo