Prikaži potpunu verziju : Stereo zvučnici i pojačalo ili AVR (do 500 €)
Dark Magician
11.4.2014, 16:35
Kao što kaže naslov.
Zanima me šta je najbolja opcija, može i polovno.
Ako hoćeš novo definitivno pojačalo u toj kombinaciji, AVR baš i ne.
Šta je najbolja opcija je vrlo diskutabilno jer zavisi mnogo i od tebe ... Recimo, neke varijante koje važe za dobre sudeći po mišljenjima na netu su npr. PSB Alpha B1 i NAD 216bee, Dali Zensor 1/3, Monitor Audio BX2, Pioneer A-20/A-30, Wharfedale Diamond 10.1/10.2, Canton GLE-426, Dayens Ampino ... E sad, šta se najbolje uklapa i šta bi se tebi najviše dopalo je pitanje.
A tek polovno ... Trebalo bi prelistati ponudu na domaćim sajtovima i onda malo suziti izbor. Ali do 500e tu već može da se kupi nešto ozbiljno.
Dark Magician
12.4.2014, 10:35
Stvarno ne znam. Treba mi konkretniji predlog.
BX 2 su polovni 25.000
Wharfedale 10.1 ima za 160 evra.
Nisam ih cuo nikad, da bih odredio, niti znam da li je to OK cena.
Za AVR me zanima da li ima gori i koliko zvuk od pojacala kome je samo to posao.
Odnosno sta od AVR valja?
AVR koji košta slično kao neko stereo pojačalo skoro sigurno ima gori zvuk od njega po logici stvari. AVR ima gomilu koječega unutra, put signala nikada ne može biti tako čist kao kod stereo pojačala, mada neki AVR modeli imaju "direct" mod kojim se zaobilazi deo ne-stereo elektronike, ali opet nije to baš to. Koliko je gori zvuk je već pitanje, zavisi od modela do modela, ostatka sistema i onoga ko sluša, ali sigurno ima primetne razlike u zvuku čak i za prosečnog slušaoca. Tako da ako juriš AVR jedino vredi razmatrati neke polovne modele više klase imho. Pričam o varijanti da ti uređaj ostane duže vreme, da ne ode u oglase posle par meseci.
Novi BX2 su 260e, tako da ta cena nije baš povoljna.
Baci pogled na bolje Harman Kardon AVR u oglasima, u kombinaciji sa nekim boljim polovnim JBL zvučnicima može biti vrlo dobra kombinacija.
Ja bih i u slučaju kupovine polovnjaka opet prednost dao pojačalima, za do 200-250e mogu da se kupe vrlo ozbiljni modeli, isto važi i za zvučnike.
I ja već jedno vreme razmišljam o sličnoj kupovini za otprilike iste pare. Pre neki dan sam na limundu za 40€ uzeo par Pioneer trosistemaca. Jesu polovni ali jako dobro očuvani i čini mi se da nije ništa popravljano ili menjano. Nisam probao kako zvuče jer nemam na šta da ih povežem. Na kupindu, limundu i kupujem-prodajem, stalno ima veliki izbor polovnih zvučnika. Moja ideja je da ako ne budem zadovoljan zvukom, uvek mogu da ih prodam na isti način i jurim druge. Što se tiče izvora zvuka, najbliže sam da izaberem http://www.whathifi.com/review/vsx-528. Ono što meni treba je da mogu da ga povežem na NAS i puštam flac fajlove. Kod nas je ispod 400€.
Ali opet, pošto nisam ekspert za ovu temu, nisam siguran u izbor pa se još ne odlučujem za kupovinu.
Послато са ME173X користећи Тапаталк 4
Dark Magician
12.4.2014, 12:05
Hteo bih AVR zbog finkcija koje bi mi znacile, mada sadrze i gomilu gluposti koje mi ne trebaju.
S druge strane veoma cenim zvuk, i svemu nadjem manu ako dovoljno slusam.
I naravno da mislim da mi traje duze vreme, zato ne zelim da kupim pogresno.
Onda traži polovan AVR za ~200-250e.
Kažu da Marantz i Denon AVR rade vrlo dobro u stereo režimu (pure direct), osim njih hvale i Yamahu.
Ako uzimaš polovne zvučnike gledaj starije bolje modele, ne aktuelne iz niže klase koji su 10-20e jeftiniji nego u radnji. Isto i za AVR.
Dark Magician
12.4.2014, 13:49
Nije problem da tražim. Kad bih znao šta tražim.
Ne razumem se u modele.
Šta ti treba od dodatnih opcija? To je bitno jer stariji modeli ne podržavaju sve što je danas aktuelno.
http://www.kupujemprodajem.com/yamaha-RX-V-559-12036897-oglas.htm?filter_id=144
http://www.kupujemprodajem.com/marantz-SR-5400-ORIGINAL-SE-12036828-oglas.htm?filter_id=144
http://www.kupujemprodajem.com/Kenwood-KRF-X9080D-7-x-150W-Daljinski-11916735-oglas.htm?filter_id=144
Dark Magician
12.4.2014, 15:10
Šta ti treba od dodatnih opcija? To je bitno jer stariji modeli ne podržavaju sve što je danas aktuelno.
Znam, zato sam u veoma glupoj situaciji. Između kvaliteta i konfora.
Ali bih ipak kvalitet prvo.
Digitalni ulaz i mrežni pristup bi bilo idealno. Hoću da povežem televizor, zbog filmova.
I da povežem PC zbog muzike.
Što onda zahteva kvalitetan DAC u tom AVR.
Uglavnom to imaju noviji koji koštaju mnogo. Da za zvučnike skoro ne ostaje para. Što je glupost.
Sada treba da nađem sredinu.
Značilo bi mi još po koje mišljenje. Pošto nemam para da ih bacam (mada bih voleo).
http://www.kupujemprodajem.com/MB-Quart-450-Fiksna-cena-10543926-oglas.htm?filter_id=122
Nešto u ovom fazonu za zvučnike..
E sad za da konvertor nemam pojma..
http://www.kupujemprodajem.com/yamaha-RX-V-559-12036897-oglas.htm?filter_id=144
http://www.kupujemprodajem.com/marantz-SR-5400-ORIGINAL-SE-12036828-oglas.htm?filter_id=144
http://www.kupujemprodajem.com/Kenwood-KRF-X9080D-7-x-150W-Daljinski-11916735-oglas.htm?filter_id=144
Šta misliš o Denonima 1602 i 1802?
Ja lično više volim stereo pojačalo..
Nisam slušao dotične modele pa ne mogu ništa da kažem..
Ovo je više za filmove nego za muziku..
Mada postoje modeli koji lepo sviraju u stereo modu..
A to je već retko..Treba da su teški preko 30 kila..:)
Od Denona slušam pma 880r a to je čisto pojačalo 2+2 kanala tj ab.
Nekima se denon zvuk ne sviđa..Meni je sasvim ok..
Nema nabudzenih baseva nema loudnesa sve je na flat i vozi..
Dark Magician
12.4.2014, 16:29
Primarno za muziku, pa onda sve ostalo.
Najbolji izbor bilo novo ili polovno je šta?
Za te pare bolje polovno.
Dobićeš bolji kvalitet zvuka nego da skrpiš nešto za novo
a kupiš neku konfekciju..
Barem je to moje mišljenje..
Audio tehnika nije kompjuter pa da brzo zastareva..
Imam par zvučnika iz 1973 godine još uvek ih slušam..
Nabavio sam ih polovne pre desetak godina..Sredio i uživam u muzici..
Dark Magician
12.4.2014, 17:36
Šta mi preporučuješ polovno za muziku?
Pošto si za ove AVR sam rekao da su više za filmove.
Marantz PM 80 MKII
SONY TA-F 590 ES
harman kardon hk-970
denon pma-1520
Harman Kardon HK670 i HK680
Marantz PM 64 MK II
Magnum IA.170
Revox B-251
HEYBROOK Integra
To je neki trenutni uži izbor za 200-250e.
Dark Magician
12.4.2014, 18:56
I to. Ali ovo meni uopšte nije uži izbor. Jer ne znam koliko se realno razlikuju, osim što neki od njih poseduju optičke ulaze i samim tim DAC.
Evo i ovaj pojačavač nije loš..
http://www.kupujemprodajem.com/Philips-FA-890-sa-daljinskim-12065989-oglas.htm?filter_id=5650171
Realna razlika ... To može da ti kaže onaj ko je čuo sva ili da čitaš utiske sa neta. 100 ljudi 100 ćudi. Hajde neka najuži izbor budu zadnja 4 modela, bar bih ja tako birao ako nemam mogućnosti za probu.
Tog Revox a bi izbacio iz liste jer ima problema sa pregrevanjem..
Tj loše rešeno hlađenje.
Aha, ok. Možda je bolje da kupi nešto za oko 100e za početak, pa posle nekoliko godina da razmišlja o nečemu boljem ...
Vidim da mahom preporučuješ nemačke kutije, smatraš da imaju najbolji odnos kvalitet/cena?
I ja delim to mišljenje ..
Neki pojačavač za početak do 100 evra i neki par zvučnika do 150..
Čisto da malo istrenira sluh..Da se ne zaliće i zarobi pare a posle da se
pokaje..Ode posle kod nekog posluša neki bolji sistem i znaće šta voli
a šta ne..Ovako napamet je teško..
Kod nemaca neće da se zezne bilo šta da uzme..Lako se uparuju sa različitim pojačavačima a i cena je prihvatljiva..
Od nemaca neće za male pare ništa bolje da nađe.Dobija solidan zvuk za male pare..Barem je moje iskustvo tako..
Dark Magician
12.4.2014, 19:37
Samo produbljujete moju dilemu.
bobiv, koje su tvoje preporuke za zvučnike?
I taj Philips da li misliš da je dobar kao ostali navedeni. Pošto je duplo jeftiniji. Ne bih da škrtarim, jer je poenta da izvučem najviše za pare koje imam.
Na čemu trenutno slušaš muziku?
Šta imaš od uređaja?
http://www.kupujemprodajem.com/Canton-carat-40-kao-novi--12065341-oglas.htm?filter_id=9460
Dark Magician
12.4.2014, 20:14
Na onome što piše u profilu. I kranje sam nezadovoljan. Pa je vreme da se poboljšava koliko mi i kad dozvoljavaju finasije.
Piše samo zvučna kartica u profilu?
Dark Magician
13.4.2014, 12:19
Piše samo zvučna kartica u profilu?
I LG stereo zvucnici, a na kartici je promenjen OP-AMP i glavni kondenzator.
Sto bi dalo utisak da mi bilo sta bilo dovoljno.
Osim sto sam ja veoma probirljiv. :nov_guita
Uzmi nešto za ~250e ukupno, npr. ono što je predložio bobiv. Nećeš potrošiti puno para, a šta god da uzmeš biće nekoliko svetlosnih godina ispred onoga što imaš. Vremenom ćeš otkriti kakav ti zvuk najviše leži i videti koliko si zahtevan i u skladu sa tim ćeš vršiti upgrade u nekom kasnijem periodu.
Da li amp od 100e zvuči kao onaj od 200e? Pa verovatno ne, ipak je upola jeftiniji. Da li ta razlika vredi duplo više? Diskutabilno, kao i sve u hifiju.:)
Canton Karat 40
Canton karat 920 DC
Magnat ALL RIBBON 6 P II
Bang&Olufsen Beovox s60
npr.
Dark Magician
13.4.2014, 18:15
Uzmi nešto za ~250e ukupno, npr. ono što je predložio bobiv. Nećeš potrošiti puno para, a šta god da uzmeš biće nekoliko svetlosnih godina ispred onoga što imaš. Vremenom ćeš otkriti kakav ti zvuk najviše leži i videti koliko si zahtevan i u skladu sa tim ćeš vršiti upgrade u nekom kasnijem periodu.
Da li amp od 100e zvuči kao onaj od 200e? Pa verovatno ne, ipak je upola jeftiniji. Da li ta razlika vredi duplo više? Diskutabilno, kao i sve u hifiju.:)
Znam da sam zahtevan, jer nema koncerta na kom sam bio, a da nisam pizdio na ton-majstora. :D
I za sve ostalo sam zahtevan, tako da zvuk nije izuzetak.
Oni zvucnici mi deluju kvalitetno (Canton Carat 40), sada se mislim da uzmem onaj Denon sa optickim, posto mi to moze koristiti.
Mada nisam siguran.
Very powerful, very tight but almost bright : forgiving loudspeakers necessary, otherwise you're in for a fizz.
http://www.thevintageknob.org/denon-PMA-1520.html
Pitanje je kako bi se uklopio sa Carat 40 koji prema pričama ima malo istaknute visoke.
Dark Magician
13.4.2014, 18:30
Kakvi su ovi:
https://www.kupujemprodajem.com/JVC-SK700-MK2-treba-cuti-Top-model-Jvc-12022230-oglas.htm?filter_id=140985
https://www.kupujemprodajem.com/Namco-NSR-300-Nakamisi-Audiofilski-Grom-12021786-oglas.htm?filter_id=140985
JVC ima ulubljene kalote, a to mnogo mrzim kad vidim. Zvučno su sigurno na nivou, ali ...
Namco NSR-300 važi za odlličan model.
Dark Magician
13.4.2014, 18:48
Mislim se za taj Namco. Koje bi se pojacalo uklapalo sa njima?
Ne bih znao, ali pretpostavljam da bi mnoga radila dobro, ima toliko modela i nemoguće je reći ovako napamet šta bi bilo najbolje. Razmisli o navedenom Philipsu FA-890, mislim da ne bi pogrešio sa njim. Ili skuplji FA-960 mk2 ... Sansui Au 317 je još jedan kandidat, sa njim bi imao komplet japanski sistem.:)
Luxman LV-113 ima i DAC i važi za odlično pojačalo, možda ti je to i najbolja kupovina.
Dark Magician
13.4.2014, 21:13
Gde ima tog Luxman-a?
Dark Magician
13.4.2014, 23:28
Na KP.
Prvi put kad sam tražio. Nije ga našao, pa sam mislio da misliš na neko drugo mesto.
Taj Canton što sam ja predložio možda ima malo istaknute visoke al to se
da ispraviti što smanjivanjem visokih tonova na potenciometru pojačavača.
Jedino je ako se mnogo dernja pa onda mora da se koriguje skretnica..
Inače te kutije su nove vredela 1400 dm nekad ..
I ne verujem da bi se zeznuo kupovinom..
Inače neka pogleda današnje cene hi fi opreme..
Bez nekih 500-600 evra nema šta novo da se kupi a da vredi..
Plus za neko pojačalo..
Moja logika je da kupiš nešto za početak jer se u neke skupe sisteme
ne ulazi bez nekakvog solidnog znanja..Ljudi to godinama stiču grade neki
određeni ukus pa onda skockaju sistem po određenom iskustvu..
Isto kao što vozač početnik ne seda u mašinu od 200-300 konjskih snaga..
Već polako..;)
Dark Magician
14.4.2014, 6:14
Ja pitam kakav je taj Namco u odnosu na Canton.
Ja nisam neko ko će godinama da stiče iskustvo, pa da mu polako treba. Meni treba najbolje što mogu za pare koje imam.
Jer veoma brzo me prodje pocetni wow efekat.
Mene jednako zanima perfektana slika kao i zvuk. Prvo kad se pojavio HD, ja sam bio oduševljen i malim ripovima. Onda me je to prošlo za nedelju dana. I počeo sam sa sve većim... Sada nema ništa impresivno meni, osim poneka scena za u filmovima koji se smatraju referentnim za kvalitet slike.
Čak i na ovom mom kršu, sam išao da ganjam koji je najbolji master za neke stvari koje su mi bitne.
Kad sam modovao karticu, niko nije primetio, da više ne zvuči toliko prezasićeno i koliko je čistije na manjoj jačini.
A ti zvučnici su apsolutni krš u pogledu kvaliteta, bili su dobri, kada sam ih čuo u odnosu na one plastične za 300din.
Na koncertima mi dođe redovno da im ***** mater. Jer odvale pristojno ozvučenje van granica koje može da izdrži. I krene nepodnošljiva distorzija, ili u nekim delovima ili tokom celog koncerta.
Ali to ljudi slušaju, ajde da bude što glasnije. Kao da je to kvalitet.
Dark Magician
14.4.2014, 7:14
Ova pojacala mogu da izguraju ATH-M30x ako ih kupim?
I ova moja zvucna posto ima 3.5mm digitalni izlaz, za to mi treba Coax digitalni plus adapter za 3.5mm i radice?
Trece, sto nema veze s ovim, ali ne znam, ako koristim digitalnu konekciju sa televizorom putem Toslink-a, da li televizor ume da salje dekodovan DTS,
posto ova pojacala ne vidim da ga podrzavaju, s obzirom da je to vise domen AVR?
Ili cu morati analogno?
Znam da su glupa pitanja, ali bolje to nego da se pravim da znam.
Mogu sigurno, te slušalice nisu nešto zahtevne.
Ovakav kabl ti treba:
http://www.monarchyaudio.com/images/Server_products-SPDIF.jpeg
Može i sa adapterom ako ne nađeš gotov kabl, ali je poželjno izbeći dodatne kontakte ako je moguće.
Dark Magician
14.4.2014, 12:16
Luxman LV-113 vs Denon PMA-1520, da li Denon vredi 70 evra vise?
Vidim da je Luxman slabije sto se tice sirove snage.
Ali ne mogu da mu najdem detaljne specifikacije na netu.
http://www.hilberink.nl/luxman/lv112122/luxmanlv113om.pdf
Ne opterećuj se snagom. Ne znam da li Denon vredi 70e više, ja bih verovatno uzeo Luxmana iz čiste želje za posedovanjem uređaja tog brenda jer to ime ipak pripada višoj/visokoj klasi. A i od Denona me malo odbija to što je navedeno za visoke, ako je tačno znači da je manje tolerantan na razne kutije.
Dark Magician
14.4.2014, 13:42
Sad ne znam kako da odredim zvucnike, Namco mogu da cujem i vidim kakvi su,
dok Canton nemam gde.
Ne možeš da ih odrediš dok ih ne čuješ, samo da čitaš ono što piše na netu. Kao što neku sliku ne može niko da ti opiše onako kako bi je ti video.
Dark Magician
14.4.2014, 18:44
Ne možeš da ih odrediš dok ih ne čuješ, samo da čitaš ono što piše na netu. Kao što neku sliku ne može niko da ti opiše onako kako bi je ti video.
Ako ništa drugo, imam koga da krivim jer sam se raspitao prvo. :P
Ja pitam kakav je taj Namco u odnosu na Canton.
Ja nisam neko ko će godinama da stiče iskustvo, pa da mu polako treba. Meni treba najbolje što mogu za pare koje imam.
Jer veoma brzo me prodje pocetni wow efekat.
Mene jednako zanima perfektana slika kao i zvuk. Prvo kad se pojavio HD, ja sam bio oduševljen i malim ripovima. Onda me je to prošlo za nedelju dana. I počeo sam sa sve većim... Sada nema ništa impresivno meni, osim poneka scena za u filmovima koji se smatraju referentnim za kvalitet slike.
Čak i na ovom mom kršu, sam išao da ganjam koji je najbolji master za neke stvari koje su mi bitne.
Kad sam modovao karticu, niko nije primetio, da više ne zvuči toliko prezasićeno i koliko je čistije na manjoj jačini.
A ti zvučnici su apsolutni krš u pogledu kvaliteta, bili su dobri, kada sam ih čuo u odnosu na one plastične za 300din.
Shvatam ja tebe u potpunosti..Ali nije sve tako jednostavno kao što tebi
izgleda..Nema tu wow efekta već višegodišnje iskustvo slušanja muzike na
različitim sistemima i građenje svog nekog ukusa..
Neko voli sladunjav ofarban zvuk nabudzene baseve oštre vioke..
To je neki početnički stav u fazonu samo da gruva snaga vati decibeli..
Kad se to prevziđe onda se traži neki finiji sistem koji će prikazati što više
detalja u muzici da jednostavno prija za uvo..
Da posle visečasovnog slušanja ne umara i da ti ne zuji glava..
Nije sve u snazi pojačala i količini buke koja se pravi..
Već u vernosti reprodukcije kako je tamo neko zamislio kad je radio na
materijalu..
E sad imaš brdo faktora kako će jedan sistem da ti svira ..
A to zavisi od izvora zvuka,cd plejer kaset dek gramofon ..
Sledeća stvar pojačavač pa zvučnici prostorija u kojoj se sve to sluša
pozicioniranje zvučnih kutija itd itd..
Ti ćeš jedan solidan sistem da slušaš npr kod drugara i biće sve ok..
Doneseš kod tebe ako je drugačija akustika u sobi može sve da zvuči
totalno drugačije..
Dark Magician
14.4.2014, 19:13
Znam, mene i zanimaju finese. Briga mene za najglasnije. Mene zanima da muzika da zvuči što bolje i čistije.
Videću kako će biti s ovim.
Sad me zanima gde da nabavim ovaj kabl što mi treba.
Vidi u kanibal.rs..
Oni bi trebalo da imaju sve i terminisane gotove kablove i ostalo..
http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=14020000
Dark Magician
16.4.2014, 19:26
Nabavio sam sve što mi treba. Nažalost sam ja perfekcionista, koji zna da savršenstvo ne postoji.
Tako da sam očekivao i očekujem više. Mislim zvuči sasvim pristojno, bolje od dosadašnjeg što sam imao, a to je ništa praktično.
Problem je i u anti-akustičnoj sobi.
Povremeno mislim da je mnogo lakše biti kao neki ljudi kojima je YouTube vrhunac potrebe za slušanje muzike zajedno sa zvučnicima sa laptopa.
Takođe sam za par sati primetio da neki masteri su jednostavno krš, i nema šanse da zvuče dobro nigde.
Šta si nabavio?
Savršenstvo je kao brzina svetlosti, možeš da mu se približiš na 99.999% po ogromnoj ceni, ali da ga dostigneš nikad.
Dark Magician
16.4.2014, 19:48
Canton plus Luxman. Trenutno koristim njegov dac preko coax kabla.
Jesi li probao analognu vezu?
Dark Magician
16.4.2014, 20:03
Polako. Imam tek par sati sistem. Probaću.
Namco NSR-300 nisi išao da čuješ ili ti se nisu dopali?
Dark Magician
16.4.2014, 20:10
Namco NSR-300 nisi išao da čuješ ili ti se nisu dopali?
Nisam. Trebalo je.
Šta ti se konkretno ne dopada u ovoj kombinaciji?
Dark Magician
16.4.2014, 20:14
Konkretno ne zvuči kako mislim da treba da zvuči. :D
Teško je objasniti. Treba mi još vremena da čačkam. A i taj Luxman nije baš ispravan. Potenciometar za balans kanala krči kada se menja. I zvučnik na levom kanalu izgubi zvuk. Pa pizdim. Ne znam da li da vraćam ili da se *****avam s popravkom.
Vraćaj, reklamiran je kao ispravan i lupi negativnu tom liku.
Dark Magician
16.4.2014, 20:20
I moram da uzmem neko drugo. Nadam se da neće da me *****e da mu vratim. Pošto nisu male pare u pitanju.
Prevaranata na svakom ćošku, dođe ti da kupiš novo ...
Ja bih se možda odlučio za Philips FA-890.
Dark Magician
16.4.2014, 20:40
Mislim da nije ni testirao do kraja.
Konkretno nisam imao problema na KP do sada.
Dok na Limundo/Kupindo, takva đubreta za sitne pare...
Dark Magician
17.4.2014, 11:33
Da ne bude da bezveze blatimo čoveka. Rekao je da će mi poslati pare da to popravim. Ukoliko ne mogu, da mu vratim i da će ili da mi vrati pare ili on sam da popravi o svom trošku.
Cantoni rade dobro, mada sam očekivao vise od njih, nekako zvuče plitko.
Radiohead-Street Spirit ubedljivo najbolje zvuči. Skoro da mi je impresivno.
Led Zeppelin, Beatles dobro zvuče i ostali old-school.
Dok moja jadna Nirvana, i Smells Like Teen Spirit zvuči sintetički i prazno u svakoj varijanti a imam četiri mastera. Moj originalni disk. MFSL, dva različita vinyl... Mada su im sve ostale pesme dobre.
Takođe bi trebalo da zvučnici stoje dalje nego što stoje. Ali je to prostorni problem, koji kvari zvuk.
Akustični albumi mi najbolje zvuče, mnogo bolje od "običnih".
OK potez sa njegove strane, ti razmisli šta ti je najbolje.
Što se Cantona tiče, ne znam šta da ti kažem. Možda bi im bolje odgovarao neki drugi amp, ali bez probe ništa ne može da se zna. Jesi li probao neke slušalice na Luxmanu?
Dark Magician
17.4.2014, 11:49
Treba da kupim slušalice. Baš razmišljam da li da odmah trošim još para.
Iz za*****cije sam priključio i one LG zvučnike jer su pasivni, i za nijansu su bolji na ovom pojačalu nego na fabričkom u okviru mini-linije.
Jedino što me stvarno nervira je moj LG TV, koji automatski misli da preko resivera gde šalješ zvuk digitalno, kontrolišeš zvuk.
I ne mogu daljincem da kontrolišem jačinu, što je noćna mora.
Sad priključi Cantone na mini linuju, baš da vidimo na šta će ličiti.:D
Pitanje je šta ti ne leži onako kako si zamislio, da li Canton ili Luxman ili oba.
Nijanse u hifiju se (debelo) plaćaju tako da ...
Dark Magician
17.4.2014, 12:32
Znam da se debelo plaćaju. Evo naručio sam slušalice, pa kad stigne ću da vidim kako mi je sa njima.
Šta je bio izvor zvuka pri testiranju?
Jesi li probao na analogni ulaz..
Probaj da kutije što više odmakneš i da ih postaviš da ti visoki dođu u nivou
glave kad sediš..
Dark Magician
17.4.2014, 15:49
U tome je problem, ne mogu da namestim da stoje kako bih hteo.
Moraću da izvodim neku egzibiciju s tim. To mi najviše kvari zvuk. Previše su blizu i međusobno i u odnosu na mene. Očigledno nisu near-field.
Izvor zvuka je moja zvučna preko coax-a, WASAPI Exclusive u AIMP3, i u audio panelu za kraticu stavljen master clock na 44.1. Jer inače uvek radi up ili down sample na 48.
Dakle ovo su moji utisci o Luxman DAC-u. Nisam probao analogno, jer nemam kabl dovoljno dugačak i mrzi me. Mada bi trebalo da bude pristojno i tako, jer sam menjao OP-AMP na kartici za osetno bolji od fabričkog.
Jesi li odlučio šta ćeš dalje, popravljaš Luxmana ili ga menjaš? Probao si novi raspored u sobi?
Dark Magician
22.4.2014, 9:18
Luxman-a menjam, ali čekam čoveka jer nema odmah da mi vrati pare.
Raspored ne mogu da promenim u dobar, tako da me to uredno je...
Kupio sam ATH-M30x, i probao ih, definitivno pojačalo dobro zvuči,
prvo mi je zvučalo slično sa mojom zvučnom, ali sam brzo shvatio da pojačalo ima mnogo potpuniji zvuk. A i mislim da sada čujem buku u kućištu koja kvari zvuk od zvučne. :qliranje:
Šteta što je tako ispalo sa Luxmanom, sada ostaje pitanje kako će slušalice zvučati sa nekim drugim pojačalom, nekim koje nema DAC, odnosno pitanje je da li je zvuk potpuniji zbog samog pojačala ili njegovog DAC-a ili kombinacije.
Da li si razmišljao da prodaš zvučnu i kupiš neki USB DAC, nov ili polovan?
Mad možeš i neko drugo pojačalo sa DAC-om, Philips DFA 888 npr.
Dark Magician
22.4.2014, 12:00
Pa moraću da kupim neko drugo. Razmišljao sam se, ali ne verujem da ću sad da kupujem USB DAC.
Ovaj Philips je hvaljen, ako je potpuno ispravan i ako imaš para ...
Dark Magician
22.4.2014, 13:07
Pa ne znam da li je. I ovo je bilo kao. A para nemam dok ih ne vratim za ovo.
Ima i ovaj sa ugrađenim dac..
http://www.kupujemprodajem.com/PHILIPS-Vrhunsko-Stereo-Pojacalo-DFA-888-12286318-oglas.htm?filter_id=108
Bombonica, samo da li će dovoljno dugo biti aktuelan oglas. :-/
Dark Magician
17.5.2014, 13:02
So...u cenovnom rangu Luxman-a kog sam bio kupio ili malo više, DAC (coax i toslink obavezni), po mogućstvu sa daljincem (mislim da bi dekadenciju u potpunosti), i naravno da kvalitet zvuka nije gori.
Dark Magician
22.5.2014, 14:03
Dižem na nemi maksimum od 250 €. Već mi je problem što mi zjape zvučnici.
Pokušavam da sklopim sistem za kućni bioskop. Za sada sam došao do nekog izbora:
- risiver MARANTZ NR1504 (http://www.richersounds.com/product/av-receivers/marantz/nr1504/mara-nr1504)
http://www.marantz.co.uk/assets/images/products/NR1504/L_nr1504_n_sg_34.png
- zvučnici TANNOY TFX 5.1 (http://www.richersounds.com/product/speaker-packages/tannoy/tfx-5.1/tann-tfx5.1-blk)
http://static.trustedreviews.com/94/0000212fd/2339/RS5637-TFX-BLK-GROUP.jpg
Da li neko ima iskustva sa ovom audio opremom ili možda ima neke bolje predloge.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.