PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa SAMSUNG LED / LCD TV-om

Miljankg
10.4.2014, 16:39
Zdravo svima,

Kratak uvod, zeleo sam da kupim tv, 39 inca. Kupio sam SAMSUNG UE395200 (nisam 100% siguran da je taj redosled :)), koji je imao tako neuniformisan ekran da sam morao da ga vratim. Osim belih fleka imao je i neke tamnije, braon kao da je nagoreo po celom display-u. Dali su mi LG tv, slicnih karakteristika koji nije bio SMART, i on je imao ogromnu belu fleku po sred ekrana. Dva dana sam ubedjivao sebe da je TV ok, ali se fleka videla i na filmovima cak, ne samo na jednobojnoj pozadini. Vratio sam i taj TV. Promenio sam prodavnicu, i kupio ponovo onaj SAMSUNG tv sto sam prvo vratio. On je relativno ok, ima jednu belu fleku, oko 20 cm u gornjem desnom uglu, ali to mogu da podnesem a i ne vidi se mnogo osim ako ne gledam tv u mraku i nije na tv-u samo crna pozadina.

Medjutim, primetio sam da, kada gledam fudbal, i kamera ide sa desne na levu stranu terena, prati loptu i slicno, pojavljuju se kao neke senke vertikalne, ne znam kako tacno da ih opisem. Najvise se vidi kada se gleda sport (velika zelena povrsina, brzo se pomera kamera). Nisam verovao sebi, i vec 2 meseca gledam tako. Ne vidi se (mozda bas retko) kada je u pitanju film ili neki drugi video. Ali kada je sport, tj teren neki i slicno, vidi se i to sasvim primetljivo. Cak i kada igram fudbalske igrice (pes ;)) vidi se i tad.

Posto mi je dozlogrdilo da ubedjujem sebe da nisam normalan i da mi se prividja jer mi je ovo treci tv, istrazio sam i primetio da se masa ljudi zali na slicne probleme.

Moje pitanje je, sta je to, moze li da se resi, da li treba da zamenim TV i sta ovaj put da uzmem, makar da umanjim sanse da TV bude OVOLIKO los. Znaci svaki je imao fleketine neke pa i ovaj sad, kao sto rekoh u gornjem desnom uglu.

Ne bih se cimao toliko da nisam dao skoro 60000 i zaista bih voleo da tv bude solidan makar.

Hvala vam unapred!

mare037
10.4.2014, 16:46
Neuformisanost ekrana i probijanje osvetljenja je veoma česta pojava kod LCD/LED televizora. U prevodu, ne može se poboljšati.

Da li ti je televizor prijljučen na običnu analognu ili digitalnu televiziju?

Miljankg
10.4.2014, 16:57
Zdravo Mare,

Nadam se da ces mi opet pomoci! :D

Svestan sam probijanja osvetljenja, to ima svaki ekran (imam 2 monitora od po 22 inca i laptop) i sto se tice toga, jasno mi je da ne moze biti uvek ok.

Medjutim, za belu fleku, o kojoj sam govorio u uglu, ona deluje kao da je neko pritisnuo taj deo ekrana nekako, mada nisam siguran akko tacno da opisem. Moguce i da je u tom delu bas jace svetlo lampi pa je u tome problem. Ali to je manji problem u svemu ovome, jer se ne vidi uvek, vec samo kada je mrak u sobi, a pozadina na tv-u crna.

Znatno veci problem, zbog koga se i cimam, jesu te smetnje tj vertikalne senke koje se vide kada se gleda sport (detaljno je u prvom postu, da ne duzim)...

P.S.

Prikljucen je na digitalnu televiziju (SBB d3 go resiver) i takodje je vezan na komp sve preko HDMI-a. Ponasanje je isto na svim prikljucima.

mare037
10.4.2014, 18:34
Aj napiši tačnu oznaku televizora, jer vidim da se po net-u masovno žale na nekoliko različitih modela da im se nakon nekog vremena pojavila bela fleka i te senke.

Ako možeš da uhvatiš i uslikaš taj detalj, okači sliku.

PS. Šta si na kraju kupio od SSD-a? :)

bobiv
10.4.2014, 19:23
Najbolje bi bilo da uslikaš problem da vidimo o čemu se tačno radi..
Ako može na fotki da se vidi problematičan deo displeja.

Miljankg
11.4.2014, 9:30
@mare

Model TV-a je "samsung ue39f5300".

Danas porucujem Samsung EVO 840, hvala na preporuci i pomoci. Siguran sam da ce biti pun pogodak :) Nisam stigao ranije, inace bi vec bio kod mene :)

@svi Nisam bio kuci ceo dan, pa cu danas, posle posla, da uslikam problem. Probacu da uslikam oba problema:

- Fleku u gornjem desnom uglu (koja nije doduse glavni problem)
- Pokusacu da snimim one senke koje se javljaju kada gledam fudbal pa kamera ide s leva na desno i obrnuto.

Kasno veceras cu postaviti slike i slicno, a ako nekom sine resenje ili razlog za ove senke pogotovo ili ima slican problem neka se izjasni.

Hvala svima!

Aibo
24.4.2014, 10:04
Što se senki tiče, probaj malo da se igraš sa Motion kontrolama. Ne znam sad kako se to zove tačno kod Samsunga, moglo bi da bude nešto tipa MotionFlow, MotionPlus, ClearMotion... Neke od tih opcija imaju podešavanja tipa low, medium ili high, neka on ili off, itd. To su sve neke softverske fore da se podigne pokretna rezolucija, a često mogu da unesu neželjene efekte poput pojave duhova, duplih ivica... Pa su možda i te tvoje senke posledica nekog bezveznog softverskog dodatka.

Miljankg
26.4.2014, 13:58
Prvo da se izvinim svima koji su mozda cekali na moj odgovor. Uprkos svim naporima nisam uspeo da snimi probleme da budu vidljivi.

Nakon toga, zbog kolicine obaveza i svoje licne neodgovornosti nisam napisao ovde sta sam uradio.

Jos jednom se izvinjavam.

A sto se tice poslednje sugestije, da pretpostavio sam to, ali sam uz sve ziva podesavanja dobijao isti rezultat. Probacu jos jednom. Hvala!

acaaca
19.5.2014, 20:14
Pozdrav,

Imam jedno pitanje u vezi ovog lcd Tv-a

Hoce drugar da kupi polovno lcd Tv Samsung le40a656a1f,a ovaj sto prodaje mu tvrdi da je full hd,ali na kutiji pise Hd ready,sto znaci da nije full hd,a dole u specifikacijama pise rezolucija 1920x1080p,pa mi nije jasno jel ful hd ili nije...:)
Evo specifikacije
http://www.samsung.com/ie/support/model/LE40A656A1FXXU-techspecs

mare037
19.5.2014, 22:51
Taj model je Full HD.

acaaca
19.5.2014, 23:23
E, sad imam problem kad hocu da izaberem rezoluciju 1920x1080 ne moze,jednostavno maksimalna rezolucija je 1600x1200,kad stavim na 1920x1080 pise mi ne podrzava taj rezim rada.Nije mi jasno u cemu je problem ako podrzava tu rezoluciju?:mad:

mare037
19.5.2014, 23:31
A gde podešavaš rezoluciju? Na samom tv-u ili na kompjuteru?

acaaca
19.5.2014, 23:36
A gde podešavaš rezoluciju? Na samom tv-u ili na kompjuteru?
Na kompjuteru.

Mario Pavićević
19.5.2014, 23:40
Koja graficka kartica?

acaaca
19.5.2014, 23:46
Koja graficka kartica?
Ati Radeon HD 4650,uglavnom je bio povezan sa monitorom I radi na full hd rezoluciji,a kad se poveze sa tv-om ne radi.

Nutsbre@ker
20.5.2014, 1:27
A kojom vrstom kabla povezujes televizor i racunar?

acaaca
20.5.2014, 7:07
A kojom vrstom kabla povezujes televizor i racunar?

Povezujem VGA kablom.

mare037
20.5.2014, 10:01
A kada uključiš samo tv, na kojoj rezoluciji pokazuje kanale?

acaaca
20.5.2014, 10:08
Kad ukljucim tv bez kompjutera rade kanali,ali ne ne mogu da nadjem gde se podesava rezolucija,samo sam nasao da stavim sliku 16x9.Usao sam u meni,ali ne mogu da nadjem nikako.

Naopako pa ne podrzava ni ove rezolucije,kao da ne podrzava 16:9 rezolucije.Jel ovo moguce?

1600x900,1280x960,1280x800,1280x720,1152x864

Mario Pavićević
20.5.2014, 13:23
A da skines novi drajver za graficku karticu?

acaaca
20.5.2014, 15:28
Skinuo najnovije drajvere za graficku karticu,i opet nista,sve isto.
Nece pa nece...

bobiv
20.5.2014, 15:43
Jel piše na tv u 1080p..
Ako piše onda je full hd..
Da bi dobio kvalitetnu sliku na tv u treba ga povezati preko hdmi kabla..

acaaca
20.5.2014, 16:02
Pise HD ready 1080p,ali kad ga povezem sa kompjuterom sa VGA kablom I stavim na 1920x1080 pise da ne podrzava taj rezim rada.

mare037
20.5.2014, 16:08
Jesi li probao u podešavanjima tv-a da namestiš Auto Adjustment?

1. Pritisneš TOOLS dugme na daljinskom.
2. Odabereš “Auto Adjustment”, ENTER.

Ako imaš model grafičke sa HDMI izlazom, probaj njime.

acaaca
20.5.2014, 16:27
Probao sam I to ne vredi.
Nije mi jasno zasto ne rade I ove ostale rezolucije,a kad prikacim monitor sa kompjuterom VGA kablom nemam nikakvih problema,mogu da stavim na koju ocu rezoluciju.:)

mare037
20.5.2014, 16:34
Pozajmi od nekog HDMI kabl pa isprobaj njime.

acaaca
20.5.2014, 16:46
Jasta,tako cu I uraditi.:)

acaaca
20.5.2014, 20:13
Resio sam problem,uzeo sam HDMI kabl,i sad radi.

nklv_aleksa
3.12.2014, 20:13
Uzeo Samsung LED TV pre 2 meseca i u poslednjih 10ak dana primetio sam, na belim ili svelim jednobojnim površinama mrlju prečnika oko 1-1.5 cm. U početku sa pomislio da je neka prljavština i probao mlakom vodom da je uklonim ali bez efekta. Recimo da se ne vidi puno, tj kad neko gleda ne može lako da je uoči, na šarenim prikazima je skroz neprimentna. Ali meni se čini da samo to vidim:) Definitvno nije površinski, ali ne znam šta bi moglo da bude. Ima li neko ideju i savet?

vuletj
22.12.2015, 23:13
Pozdrav svima.
Evo i mog problema.
Imam Samsung LE46A556P1FXXC LCD TV.
Kada sam ga kupio pre oko 6 meseci imao je dve nepravilne malo tamnije fleke.
Jedna je bila na levoj strani a druga negde na sredini. Kako je vreme prolazilo obe fleke su se pomerale,ali najvise ona na sredini,i malo je menjala oblik. Nemam sliku bas od prvog dana ali na dve slike se vidi kako je ta srednja krenula prema desnoj strani i sada je skoro na desnoj strani. I nesto su malo tamnije.
Navikao sam,ali je nezgodno gledati,srecom kablovska daje los kvalitet slike pa bas ne smeta toliko.
Molim one koji se razumeju,da odgovore> Dali ima pomoci ovom problemu????
Sto je neshvatljivo>: Tamo gde je bila pre na sredini fleka,je sada divna slika bez problema.
Hvala na odgovoru a evo i slika.53414

53415

bobiv
23.12.2015, 0:40
Te fleke mogu biti od prašine koje je upala između panela i svetla ..
Zbog toga se desilo da se pomerila..
Inače da je panel oštećen bila bi i dalje na istom mestu..

Picard
23.12.2015, 11:59
I nisi ga reklamirao?

vuletj
24.12.2015, 14:36
Nisam reklamirao,jer sam ga polovnog kupio.

vuletj
24.12.2015, 16:54
Da li se to moze popraviti??? Dali je jednostavna popravka??? Nisam elektronicar,ali se razumem u elektroniku i ujedno popravljam stampace.Znaci da nisam bas glupan,ali ove stvari nisam radio.

bobiv
28.12.2015, 0:23
Obrati se nekom boljem tv servisu pa se informiši..

vuletj
28.12.2015, 10:02
Prvo je pitanje,koji servis,a drugo da normalno bude u blizini. A ja za takvog ne znam.

MaRe
19.1.2016, 0:45
Pozdrav. I ja imam jedan problem sa tv-om pa rek'o da pitam ovde. Imam panasonic lcd tv od 32 " stariji model je u pitanju. Televizor radi, aki samo kada je napolju iznad 5 stepeni. Znam da zvuci cudno, medjutim cim je napolju hladnije onda je naravno i kod mene u sobi hladnije, i tv se teze pali. Nekad mu treba duzi period da se upali, a nekad treperi zelena lampica pa se vrati na crvenu i vise ne reaguje na daljinski. Onda ga iskljucim na dugme i ponovo upalim i on proradi. Da li je moguce da je zbog niske temperature problem?I da stoji mi ispred prozora koji nista ne dihtuje... Da nije tu problem? Planiram da ga sklonim na drugo mesto i proverim. Hvala puno.

JBusija
23.1.2018, 18:05
Imam sledeci problem
Naime imam Samsung Lcd smart tv star 5g. Pre nekoliko meseci pojavila se neka tamna fleka u desnom gornjem uglu nije prasina
Doduse primetna je samo na svetlijim bojama

Soulman
24.1.2018, 15:12
Imam Samsung UE32D5000 i bez greske je radio zadnjih nekoliko godina.

Prekjuce se pojavila ujutro prilikom ukljucivanja ovakva slika ( u prilogu )

kao dupla kao neko kasnjenje i kao "DUH" .. recimo i kao slika da je "disala"...

isto se ponovilo i juce i danas..
Znaci samo ujutro i to potraje 1-2 minuta i posle sve OK !

Sta bi mogao biti uzrok ?

Hvala

Oggy
24.1.2018, 15:17
Imam sledeci problem
Naime imam Samsung Lcd smart tv star 5g. Pre nekoliko meseci pojavila se neka tamna fleka u desnom gornjem uglu nije prasina
Doduse primetna je samo na svetlijim bojama

Ja imam sada vec dosta star LG-jev TV 32". U donjem desnom delu ekrana je slika malo tamnija. Koliko znam to je uobicajena pojava za LCD televizore koja moze da se javi posle nekog vremena, ti kristali ne emituju istu jacinu svetlosti vise..