Prikaži potpunu verziju : [Android] Najjeftiniji android sa hotspotom
worldwideweb
1.10.2013, 16:44
K'o sto naslov kaze treba mi preporuka za neki najjeftiniji mob sa hotspotom. Dajte preporucite par modela koji emitiju dobar signal pa da se bacim na potragu za tim polovnjacima :)
Hoces da internet sa mobilnog delis(saljes) preko wifi-ja? U principu svi android telefoni podrzavaju wifi tetering i to vrlo pristojno funkcionse, a sad koji konkretno ima najbolji signal ne bih znao.
Meni vec duze vreme posao zavrsava Nokia E51 preko Joiku HotSpot aplikacije. Izuzetno stabilno, sa dometom oko 15 metara kroz zidove. Jedina mana je sto pravi samo Ad-Hoc pristupne tacke pa je nemoguce konektovati android na njega, tj. android telefoni ne vide Ad-Hoc mreze. Ali laptop sa njim radi savrseno.
Dakle ako bi ti taj telefon sluzio samo u tu svrhu i ne planiras da kacis androide, neka Nokia(symbian da bi mogao da instaliras Joiku) koja ce biti non stop na punjacu bi ti bilo najbolje resenje.
Mislim da praktično bilo koji telefon koji ima barem Gingerbread (Android 2.3) ima i opciju za tethering. Moja preporuka je da pogledaš koji su telefoni po oglasima najjeftiniji, napraviš spisak i onda kreneš redom da gledaš po netu koji telefoni imaju tethering a koji ne.
Mada sam čuo (i ovo nije sigurno) da se na svaki telefon nakon rutovanja mogu instalirati nezavisne aplikacije za tethering.
Mada sam čuo (i ovo nije sigurno) da se na svaki telefon nakon rutovanja mogu instalirati nezavisne aplikacije za tethering.
Upravo tako, svaki rutovan telefon moze da bude hotspot pomocu aplikacije. A noviji romovi(GB 2.3 pa dalje) uglavnom imaju fabricki ugradjeni tetering tj.aplikaciju za to.
Recimo jeftini su Alcatel One Touch (OT990), ima ih ko pleve jer su se dobijali uz Telenor pakete, ali treba ih izbegavati jer brljave kad su povezani na USB a to je neophodno jer telefon mora konstantno da se puni inace koriscenjem interneta baterija ode za sat-dva.
A može li nekako da se tetering koristi za "prosleđivanje" WiFi veze?
Znači: WiFi ruter >>> mobilni >>> neki laptop ili drugi mobilni
worldwideweb
4.10.2013, 17:00
A može li nekako da se tetering koristi za "prosleđivanje" WiFi veze?
Znači: WiFi ruter >>> mobilni >>> neki laptop ili drugi mobilni
Kod mene se wifi automatski iskljuci kad ukljucis hotspot (ako si mislio tako da prosledis)
Treba mi net za android tablet,bukvalno samo da emituje signal,jeftinije mi da kupim neki mob makar i polomljen samo da radi hotspot,jeftinije nego da kupim 3g modem + ruter koji podrzava 3g modem pa pretplata itd.... Net ce ionako trebati za uobicajeno surfovanje netom,google,novine,100 mb dnevno... :)
@ZoNi
WiFi ne mozes da prosledis jer imas samo jedan WiFi modul u telefonu.
@worldwideweb
Pa kupi blio koji android koji ti upada u budzet. Imas oglase kolko oces. Pitaj prodavca da proveri da li radi WiFi tetering i to je to.
Prief Lirator
4.10.2013, 20:08
@ZoNi
WiFi ne mozes da prosledis jer imas samo jedan WiFi modul u telefonu.Jesi siguran? Na kompu može preko jednog adaptera, bilo da je u pitanju laptop sa ugrađenim Wirrless adapterom, ili da je desktop sa PCI Wireless karticom ili USB adapterom.
Kako? Nemoguce je deliti WiFi konekciju kojom se kacis na net sa drugim uredjajima. Ako me razumes.
Recimo hvatas komsijin wireless i sad hoces da od svog, recimo, laptopa napravis hotspot i delis komsijin internet dalje po kuci a na taj hotspot da se kace android telefoni.
Tako nesto je nemoguce sa samo jednim WiFi modulom u laptopu, racunaru ili sl.
Prief Lirator
4.10.2013, 23:23
Pa kažem ti da je moguće, nisam izludio pa da mi se pričinjava. :D Radio sam to i na laptopu, i na desktopu sa dodatim Wireless adapterom (bilo da je PCI, bilo da je USB), ali samo jedan adapter i dobija signal i odašilje ga istovremeno.
Hajde ovako razmisli: kada normalno koristiš laptop, taj njegov adapter istovremeno radi i download i upload, odnosno ti možeš da čitaš forum i istovremeno da pišeš na forumu. Ili možeš da skidaš veliki fajl (npr. video), dok istovremeno postavljaš drugi fajl (šalješ mejl ili postavljaš sliku). E tako programi kao Connectify ili neki za Android omogućuju to isto. Dakle taj adapter kada dijeli konekciju sa drugim uređajima, odnosno kada radi kao hotspot, je jednako kao da radi upload na svom matičnom uređaju.
Pa i ja sam tako razmisljao ali to ne radi. Kad koristim Android kao hotspot od trenutka kad aktiviram WiFi tetering aktivna wireles konekcija se prekine i krene da prosledjuje gprs prako WiFi-ja.
I kad pokusam da od laptopa napravim hotspot upravo preko Connectify-ja on aktivnu wireles konekciju ne moze da deli, vec samo LAN, Dial-up.. U suprotnom izbaci gresku..
Prief Lirator
4.10.2013, 23:49
Kod Androida ne mogu da tvrdim jer nisam probao, ali na laptopu i kompu mogu, provjereno. Laptop je K72JT, vidim da i ti imaš sličan. A trenutno na desktopu koristim upravo ovu mogućnost, adapter TP-LINK TL-WN722N (http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wn722n) i istovremeno dobija i uspješno dijeli jednu Wi-Fi konekciju. Evo i skrinšot. Nemoj da te zbuni što piše Atheros a ne TP-LINK, koristim najnoviji driver od proizvođača čipa u adapteru.
http://i.imgur.com/g0aXvUe.png
Evo ja ponovo instaliram Connectify i pokusacu to opet, ranije znam da nisam uspeo a upravo mi je to trebalo.
Na android nece sigurno jer ne postoji aplikacija slicna connectify-ju vec samo deljenje gprs/3g interneta.
I ja sam takodje delio wifi od komsije preko laptopa dalje po kuci ;)
Ja i dalje ne mogu da delim wifi wifi-jem ali dial-up radi odlicno i hvala @Prief Lirator na stabilnoj connectify verziji :)
A ti @worldwideweb, jesi li pazario neki hotspot android?
Tehnički, WiFi repeater se može napraviti od Android telefona, ali ne podržavaju svi telefoni tu funkciju zbog hardvera koji se koristi. Više o tome
http://fqrouter.com/
http://blog.fqrt.4pu.com/post/47612325480/android-mobile-as-wifi-repeater
A za najjeftinije telefone, prvi na pamet mi padaju LG GT540 ili P350, na oba može da se instalira Cyanogenmod sa WiFi tethering funkcijom.
srđan obradović
21.12.2013, 11:05
Sony xperia Tipo, jeftin, mali, ima hotspot, android 4.0...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.