PDA

Prikaži potpunu verziju : Ozbiljno bavljenje programiranjem


Milan1997
30.6.2013, 19:36
Napravio sam pauzu u učenju C#, skoro mesec dana. Nameravam da se bavim ozbiljno programiranjem. Treba mi savet, da li da nastavim da se bavim C# ili da počnem neki drugi programski jezik a onda tek da se vratim na C#?

water wizard
30.6.2013, 19:55
nastavi

doctor
3.7.2013, 3:42
Smem li da se nadovežem? :D
Nakon što nastaviš, nemoj da se zadržavaš na C#, prouči .Net, saznaj kako sve to funkcioniše, kako se kompajlira taj kod koji ti pišeš, zatim prouči neki jezik kao što je C da bi shvatio kako programi funkcionišu na nižem nivou pa onda nauči usput kako programi funkcionišu na nivou procesora/memorije. Bez toga nema ništa :) Ako te stvari savladaš nijedan jezik neće biti problem. Napreduj, radi i uči uporno, stalno moraš da širiš vidike i unapređuješ se, nećeš moći da furaš samo C# bez da znaš kako stvari funkcionišu "ispod". Mislim, moći ćeš, ali do određene granice.

Lično, na tvom mestu, ne bih nastavljao C#, krenuo bih sa jezikom kao što je C, ako misliš da imaš kapacitete i lagano bih ga vario jer ćeš dok savladaš C naučiti ogroman broj stvari vezanih za programiranje i računare uopšte a te stvari su zlata vredne za koji god jezik da se uhvatiš kasnije... No, ako ti trenutno nije do maltretiranja već želiš brze rezultate i produktivnost, radi sa C#.

Todors
4.7.2013, 21:09
Uh, ovde se ne slažem. Ako bude furao c# do kraja onda će se sigurno u jednom trenutku susresti i sa IL jezikom. Sa proučavanjem IL-a će jako dobro skapirati šta se dešava sa memorijom i njegovom alokacijom, pa čak i koristiti IL direktno u kodu radi bolje optimizacije. Tako da mu je sasvim dovoljno da fura c# i da bude sasvim spokojan.