PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li se LCD TV kvari zbog konzole?

ETR1
10.5.2013, 13:58
Ovo pitam posto je na 2 Samsungova "debela" tv-a otisla boja, jednom na crveno, drugom na zeleno zbog igranja sony playstation 2 i sega mega drive 2, iako su podesavanja stojala po preporuci kontrast, boja i osvetljenje na 45-50, boja na jos i manje. Vidim na lcd brza podesavanja slike pa kad stavim na "igra", slika se bas potamni, na primer u mortal kombatu se ne vidi ring okolo (baklje, zidovi, lanci...) nego samo fajteri. Da li da onda drzim na tome ili na normali?

SirDuck
10.5.2013, 14:48
Mislim da si samo imao nesrecan tajming za riknjavanje televizora. Nit sam cuo da se ovo nekome desilo, nit ima neke logike da konzola kvari tv.

ETR1
10.5.2013, 16:35
Citala sam svasta u vezi tog problema sa samsungom, kao ne treba tv drzati na stand by tj gasiti ga samo na daljinski jer se onda ekran namagnetise, ili da su problem zvucnici sto su do ekrana pa da i to utice na elektricitet. Bitno da su moji imali izgovore "to si ti pokvarila i tvoj soni" i tako nisam ni igrala 10ak godina i posto sad imamo lcd necu da se opet to ponovi :)

NIDZA bOj
25.6.2013, 0:48
Pa ne znam stvarno, jeste da postoji elektro-magnetno polje zbog zvucnika, al ako su to zvucnici koji idu uz sam TV, tako da ako proizvodjac nije testirao to, i ustanovio da ne steti samom panelu onda sta da ti kazem..

A ako je slucaj sa nekim tvojim, drugim, zvucnicima onda ih slobodno odmakni po metar od tv pa vidi rezultate.

A to, da li konzola kvari Tv ili ne, mislim da ne treba ni razmatrati, cisto gubljenje vremena, i odg. je ne.

DragonSlayer
25.6.2013, 7:01
Ovo pitam posto je na 2 Samsungova "debela" tv-a otisla boja, jednom na crveno, drugom na zeleno zbog igranja sony playstation 2 i sega mega drive 2

:facepalm:facepalm:facepalm:facepalm

Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim .....

Howard1
25.6.2013, 7:41
Ovo pitam posto je na 2 Samsungova "debela" tv-a otisla boja, jednom na crveno, drugom na zeleno zbog igranja sony playstation 2 i sega mega drive 2, iako su podesavanja stojala po preporuci kontrast, boja i osvetljenje na 45-50, boja na jos i manje. Vidim na lcd brza podesavanja slike pa kad stavim na "igra", slika se bas potamni, na primer u mortal kombatu se ne vidi ring okolo (baklje, zidovi, lanci...) nego samo fajteri. Da li da onda drzim na tome ili na normali?

Radim kao serviser televizora vec 11 godina i mogu samo da kazem da svaki TV ima svoj rok trajanja kada se gleda i jednoga dana mora da se pokvari :). Da li ces ti prikljuciti DVD na televizor, konzolu, ili gledati preko antene normalno TV kanale to nista ne utice na rad samog televizora niti bilo sta moze da ga pokvari. Kada se TV pokvari, obicno se trazi krivac u kuci sto zbog troskova popravke sto zbog toga sto je TV bio ,,zauzet,, zbog konzole i kao da jedva cekaju roditelji da se TV pokvari ne bi li nekome natrljali na nos sve sto ih nervira u vezi konzole. Konzola, DVD ili neki treci uredjaj ne moze da pokvari TV ako se koristi normalno, bez mehanickih ostecenja i ako se TV koristi kada nema vremenskih nepogoda ;).

klarez
21.8.2013, 13:52
ajde molim te "howard1" pošto si serviser reci mi jedno: imam samsung crt tv 70 cm ,pri vrhu ekrana su mi se pojavile bele linije ( duž celog ekrana vertikalno) a ispod njih crvene i zelene( po 2 -3) i zauzimaju jedno desetak cm tv-a.Ne smeta mi za gledanje ima sigurno vec 2 godine kako su se pojavile ako ne i više a dešava se i ponekad kada se uključuje tv da se slika pojavi pa nestane po više puta po par sekundi i tv nastavi sa radom.jel vreme za kupovinu novog ili nije strašan kvar.Tv imam od 2003. Hvala ti unapred.znam da ovo nije u baš u vezi teme ali...

ETR1
22.8.2013, 11:22
U svakom slucaju ljudi, hvala vam svima sto ste se odazvali i podelili vasa misljenja o ovome :D :) Naravno da cu nastaviti da przim soni, slika je fenomenalna na LCD :cool: I sto Howard1 kaze, roditelji samo cekaju priliku da bi uklonili konzole iz upotrebe. xD

NjegovaWisost
23.8.2013, 16:34
Naravno da se kvari, ali ne zbog konzole nego samim time što se upotrebljava... Niko ne kupuje TV da bi mu stajao za ukras. A kao opravdanje za roditelje - loše je opravdanje. Valjda je bitnije da djeca uživaju nego da imate televizor u celofanu, a učenje se drugim metodama postiže =)

klarez
23.8.2013, 23:54
ja sam imao dva ps1 pre jedno 15-tak godina a koristio sam televizor EI Nis...mozes da zamislis kolko smo burazer i ja igrali ... televizor jos uvek odlicno radi ...sve sam ti reko :)