PDA

Prikaži potpunu verziju : Laptop 300-330 evra

Strane : [1] 2

DragonSlayer
20.4.2013, 22:37
Sestra hoće da kupi zetu (svom mužu) za rođendan laptop tako 300-330 evra ...

Laptop za: Surf, mejl, ebank, ponekad film za putovanje ... igre stvarno nikad ne igra ... znači grafička ništa, "sam da baca sliku"

Znači nešto sam mislio:

15.6 ekran
bar 1.8 GHz dual proc
4GB DDR
500 GB HDD
WiFi normalno
DVD i ne mora, ali nešto ne vidim laptopove bez njih
USB bar par komada
HDMI poželjan....
OS može i free, pa ću ja da mu nabacim neki besan Win7 a može i Win7 ...

E,sad, ne mora baš totalni plastikaner, crn, siv ...

http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-acer-e1-531-b9604g50mnks-156-dc-b960-4gb-500gb-i.11.html?productId=27844

http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-x501u-xx030-156.11.html?productId=26337

Nešto treće, četvrto .. ? Koju marku, iskustva ?

Hvala unapred poznavaocima tematike....

sale94
20.4.2013, 23:33
Fin je onaj Acer, u principu sve je ispod 400e slicno.

flamingos
20.4.2013, 23:40
Nek se ispruzi jos malo ako moze i uzme acer v5 531,ili 551,kako ga ja zovem osnovni model ima za oko 39 soma. A bolji je od oba sa linka,ja imam 531g model,jako kvalitetno je izradjen,ima ga u vise boja,tanak,lagan,dolby sound.

BMLW
21.4.2013, 2:19
Slažem se, v5 su dosta kvalitetniji i vredi doplatiti.

DragonSlayer
21.4.2013, 9:32
Hvala, ljudi ...

Dobio sam preporuku za ovaj ...

http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/asus-X55A_SX198DU-18903/

2.4 GHz
750 GB HDD
ima i jedan USB 3.0 ...

i sve to za 38000 i još : BESPLATNA ISPORUKA NA TERITORIJI CELE SRBIJE. POKLON TORBA, OPTICKI MIS I POSTOLJE SA HLADJENJEM.

Šta kažete ?

I ASUS je, bemuplek .....

BMLW
21.4.2013, 11:08
Ok je. To što dobijaš na poklon zajedno vredi 2000 dinara i nikakvog je kvaliteta, ali poklonu se u zube ne gleda. Sve jedno, pucaj slobodno na taj Asus.

DragonSlayer
21.4.2013, 12:13
"ali poklonu se u zube ne gleda." - baš tako ....

Koliko god da vredi, i ako mu se ne svidja, da na limunu ode za 1000, opet to odbijemo od cene koštanja laptopa.

Poslao sam im mejl, čekam potvrdu.

flamingos
21.4.2013, 16:03
Isto imas i uz pomenutog acera. I ja sam sve to dobio i bmlw malo preteruje da je nikakvog kvaliteta. Odradjuje posao sad sto neki hoce da to bude nesto najskuplje..

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

sale94
21.4.2013, 17:17
Jedno je imati prednost a drugo je razneti drugi uredjaj potpuno kao da je druga dimenzija, a ovde je u pitanju ovo prvo.

Leckov
25.4.2013, 19:06
Mene zanimaju iste karakteristike (500 GB, 4 MB)

No, pitao bih vise i o tehnickim stranama.
Jedina igra koju igram je Football manager. Dakle, zanima me stabilnost samog uredjaja.

Uglavnom u ovoj cenovnoj kategoriji su Intelovi Celeron Dual Core 1.7 GHz. Kolika je tehnicka razlika izmedju Celerona (znam da nisu bas na glasu) i Dual Cora od 2.3 GHz (razlika u ceni je par hiljada dinara)?

I kakvi su AMD-ovi procesori? U ovoj kategoriji su E2-1800?

Daklem, mislim na to da mi laptop traje duze, da moze da istera i neki jači budući operativni sistem (najpre windows 7) :)

Uopsteno, sta gledati najpre? Tip procesora ili jačinu? Memoriju, hard? Marku?

sale94
25.4.2013, 19:14
Leckov za laptopove i te celerone u njima ne znam posto su stariji cipovi najverovatnije, ali ovi Ivy Bridge Celeroni na Desktopima su odlicni potpuno druga prica u odnosu na takozvani los glas od ranije i svi su oni Dual Core. :)

Mozda ti neko moze reci konkretno za neki model, laptopa ali verujem da FM moze super da tera, bilo koji noviji Proc + dosta rama.

flamingos
25.4.2013, 19:31
Fm trazi snazan procesor,i dosta rama,tako da minimum neki i3 treba,sto izlazi iz kategorije teme u kojoj si postovao.

Leckov
25.4.2013, 19:32
Leckov za laptopove i te celerone u njima ne znam posto su stariji cipovi najverovatnije, ali ovi Ivy Bridge Celeroni na Desktopima su odlicni potpuno druga prica u odnosu na takozvani los glas od ranije i svi su oni Dual Core. :)

Mozda ti neko moze reci konkretno za neki model, laptopa ali verujem da FM moze super da tera, bilo koji noviji Proc + dosta rama.

Aha. A graficka da bude sto bolja (2000, 3000)
Pretpostavljam da je ovo dobar izbor? http://www.tehnoms.rs/lenovo/lenovo-g580-59356042-15.6-intel-dc-b830-1.8ghz-2gb-320gb-intel-hd-2000-bt-glan-black-31665.html
(samo nema 4 gb memorije i 500 gb hard)
Kako da znam da li laptop ima taj Ivy Bridge Celeron?

flamingos
25.4.2013, 19:34
Radice ti i na tome,al pozlejn oje minimu i3 i neka posebna grafika.

sale94
25.4.2013, 19:39
Sto kaze Flamingos Celeroni na Desktopu su druga prica u odnosu na ove u laptopovima, na laptopovima Intel samo I3 gleda i propagira, uglavnom i I5 u skupljim modelima.

Leckov
25.4.2013, 19:49
Radice ti i na tome,al pozlejn oje minimu i3 i neka posebna grafika.

Ma ne najnoviji, stariji (no opet, zbog baze podataka, treba da bude dovoljno jak da ne usporava) :)

sale94
25.4.2013, 19:51
Bice to u redu Ram najvise se vuce a i procesor za grafu ne brini.

Laskaris
25.4.2013, 22:30
testovi pokazuju da su AMD procesori u najmanju ruku trash u odnosu na Intel. I zaista jesu sporiji (trash nisu ni u kom slucaju) ali grafika koja stize uz njih je ipak bolja od bilo koje integrisane grafike od Intela sve do HD 3000 a verujem da je usko grlo AMD grafici samo CPU jedinica. Bio sam vise nego prijatno iznenadjen kada sam pogurao Skyrim na high-med podesavanjima uz senke na low i iskljucenim AA i AF ali ukljucenim MXAA (E2-1800 1,7 GHz + 7340 int. grafika). Igra ide veoma dobro a laptop me kostao manje od 300 eur i ima tih 4 GB RAM i 500GB HD, HDMI, USB 3.0 itd. Ako kupis Intelov procesor (skuplji je) svakako ces dobiti jacu CPU jedinicu ali ipak nesto slabiju grafiku koja se prevashodno oslanja na CPU dok je AMD-ovo APU resenje (jos uvek) bolje tj nekako kompletnije iako je sirova procesorska snaga slabija. Ako ti je bitna i autonomija uredjaja mislim da je AMD takodje osetno bolje resenje (postoje Intel low voltage procesori (ali su oni na niskom radnom taktu). Ako pak zelis sirovu procesorsku snagu uz nesto slabiju (ali do sada najbolju grafiku od Intela) uzmi neki Celeron ili BXXX Pentium koji je nesto brzi. HDMI izlaz danas ima svaki laptop, USB 3.0 ima dobrih 70-80 odsto novih laptopova.
Windows 7 svi teraju bez problema a on je podrzan do 2020, win 8 je jos manje hardverski zahtevan. Neki intel procesor ce svakako imati vise snage na duze staze jer CPU jedinica jeste jaca ali verujem da ce se i AMD E2-1800 dobro drzati u narednih 4-5 godina. za HD video materijal se sada vise koriste graficke kartice tako da je CPU veoma malo opterecen a sa flash tj HTML5 sadrzajem u narednih nekoliko godina ce se izboriti svi novi procesori jer i tu vec graficke kartice osetno rasterecuju CPU.

player1
26.4.2013, 3:02
Licno, AMD E seriju smatram trashem, koji je treabao da se sklapa u netbookove, gde pobedjuje Intelov Atom, a ne da bude u punokrvnim laptopovima.

Ako se ide na AMD, treba ici minimalno na A seriju.

U suprotnom krenuti od Intel Celerona, pa na vise.

Laskaris
26.4.2013, 8:33
Licno, AMD E seriju smatram trashem, koji je treabao da se sklapa u netbookove, gde pobedjuje Intelov Atom, a ne da bude u punokrvnim laptopovima.

Ako se ide na AMD, treba ici minimalno na A seriju.

U suprotnom krenuti od Intel Celerona, pa na vise.
Citati Notebookcheck kao sto ti cinis i koristiti uredjaj su dva sveta. Intel Atom je osetno slabiji od AMD E2 - i procesor a posebno graficka karta koja se oslanja na CPU je slaba. Intel Celeron-Pentium jeste brzi procesor i generalno nema neke razlike izmedju Celerona i Pentuma osim u taktu i minimalno u taktu integrisane grafike. Medjutim, graficke performanse Intel HD resenja ispod HD 3000 su prilicno jadne. Intel grafika ispod HD 3000 je upotrebljiva samo u onim igrama koje forsiraju CPU koji je i jedina ali bitna prednost Intel resenja. Kada se ipak uzme cela platforma u obzir, AMD jeste konkurentan, ali sama CPU jedinica jeste sporija i to niko i ne spori - nazvati E2 trashem je ipak najobicnije nepoznavanje plaftorme.
I sam sam mislio o ovome kada sam sebi kupovao jeftin laptop i generalno sam bio za Intel resenje. Medjutim: Intel CPU je brzi ali i skuplji, grafika losija od one na AMD APU E2-1800, Sandy Bridge nema native podrsku za USB 3.0 (pocinje tek od Ivy Bridge serije) dok AMD ima, autonomija uredjaja drasticno bolja na AMD platformi.

Zapravo je rec i o dva razlicita pristupa gde je Intel fokusiran na svoje prednosti CPU jedinice dok AMD, svestan da ima slabiji CPU u tom segmentu (i svim ostalim), nadoknadjuje to autonomijom i generalno nesto boljom grafikom. AMD je i jeftiniji pa za istu ili nizu cenu proizvodjaci laptopova nude veci hard disk i vise RAM memorije u odnosu na Intel konfiguracije. Licno ,ni sekunda nisam pozalio zbog odluke da odustanem od Intela i ipak uzmem AMD E2-1800.

Necu da kazem da je Intel los izbor, naprotiv. Ako bih kupovao laptop sa neintegrisanom grafikom to bi u svakom slucaju u ovom trenutku bio neki sa Intel procesorom.
Ko ima nameru da koristi Linux - Intel je jednostavno najbolje resenje a AMD zbog grafickog drajvera zaobici u sirokom luku.

player1
26.4.2013, 9:00
Hocu da kazem, da je AMD A serija mnogo bolja AMD serija za laptop, dok je E ipak negde izmedju Atoma i Celerona po snazi, pa nit smrdi nit mirise.

Trash je AMD C serija kada ga stave u punokrvni laptop od 300e, umesto u neki netbook. :D

Laskaris
26.4.2013, 10:06
Hocu da kazem, da je AMD A serija mnogo bolja AMD serija za laptop, dok je E ipak negde izmedju Atoma i Celerona po snazi, pa nit smrdi nit mirise.

Trash je AMD C serija kada ga stave u punokrvni laptop od 300e, umesto u neki netbook. :D
Jesi u pravu, A serija je definitvno najbolja, ali i skuplja. E2-1800 jeste u testovima nesto slabiji od Celerona i to je tacno ali, kao sto napisah, platforma ima prednosti.
C serija je stvarno za netbook mada ne verujem da bih je i tamo kupio.

Alex.one
27.4.2013, 22:05
Ja imam laptop Samsung, AMD E-450 procesor, sa intergisanom Radeon hd 6320 grafickom, 4gb ram-a, i ne bih rekao da je trash. Iako ga nisam kupio da bih se igrao, iznenadilo me je to sto sam neke naslove igrao bez problema. Recimo, presao sam TR 2013 bez problema, igram Pes 2013, Starcraft... Platio sam ga 34000 pre 7 meseci, mislim da je za taj novac sasvim dobar izbor.

Laskaris
29.4.2013, 8:24
Ja imam laptop Samsung, AMD E-450 procesor, sa intergisanom Radeon hd 6320 grafickom, 4gb ram-a, i ne bih rekao da je trash. Iako ga nisam kupio da bih se igrao, iznenadilo me je to sto sam neke naslove igrao bez problema. Recimo, presao sam TR 2013 bez problema, igram Pes 2013, Starcraft... Platio sam ga 34000 pre 7 meseci, mislim da je za taj novac sasvim dobar izbor.
Slazem se sa tobom. I ja sam mojim Samsungom sa E2-1800, 7340 grafikom, isto 4 GB RAM-a sasvim zadovoljan i prijatno iznenadjen sveukupnim mogucnostima platforme. Kupljen prvenstveno za surf, filmove i muziku ali moze se i ponesto odigrati na njemu: DeusEX HR, Skyrim, PES 13, Dragon Age 1 i 2 rade bez problema sa pristojnim nivooom detalja.

Alex.one
30.4.2013, 16:36
U pravu si. Nije bilo tog modela kada sam ja uzeo laptop, tvoj model je jaci.

Leckov
30.4.2013, 16:41
Moze li ko da mi objasni razliku izmedju Intelovih DC B serije i AMD Fusion A serije?
Otprilike su u cenovnom rangu, na istoj brzini (oko 2 GHz)...
Odnosno, ako nadjem slicne cene dva modela, sta biram, sta je bolje?
Pritom, ne jurim ka najnovijim igrama, no ka stabilnosti OS-a i programa (Fotosop 7.0, FM 2007, CIV IV, Windows 7 HP x32).
I koje marke imaju aluminijumsku izradu? (da se ne greje, jel'te, pocinje sezona vrucincina) :)

Laskaris
30.4.2013, 23:05
U pravu si. Nije bilo tog modela kada sam ja uzeo laptop, tvoj model je jaci.
Zanemarljivo je brzi - 10 do max 12 posto.

DragonSlayer
30.4.2013, 23:16
Na kraju je kupljeno ovo:

http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/asus-X55A_SX198DU-18903/

38000 dinara ...

Pokušano u drugoj firmi gde je 40 000 da se izvuče ono kao "ako nađete jeftinije, dobijate još 2000 jeftinije" i ja poslao link, s napomenom da za 38000 imam postolje, torbu i miš, i da bih uzeo kod njih za 36000 bez toga, pa nek kupuju posle za tu razliku šta im se sviđa, a ne šta ovi odlučili da im daju ...

I dobih odgovor kao ostvario sam pravo 2000 jeftinije, možete ga dobiti za 37500 .... Ja ono: WTF?!? 38000 - 2000 = 36000, a ne 37500 ... sačekao sam još 24 sata i naručio kod ovih ljudi ...

Lep je i estetski/vizuelno, zadovoljan sam konfiguracijom 2.4GHz, 4 GB RAMa, 750 GB ... tasteri mi deluju OK, ima naših slova Š Č Ć što isklreno nisam očekivao, al je za naše tržište .. piše na kutiji WESTERN BALKAN

Stiže sa UBUNtuom, nabacio sam Win7.

Kako da grafici dodelim 512 MB ?

Ima li neki program koji može da je baci makinu na test, pa da izbacim ovde screenshot, da se malo uporedi sa vašim?

Laskaris
1.5.2013, 11:08
Mislim da si dosta dobro pazario, mozda ima nesto manje USB portova (samo dva kom) i nema mat ekran ali to jec stvar licne potrebe i ukusa. Ima zilion programa za testiranje performansi ali sta ce ti pa to? Instaliraj par novijih igara, ako radis neku konverziju video materijala probaj i to (Ivy Bridge platforma bi trebalo to da radi jos bolje od Sandy Bridge-a), ako imas neki dzinovski kod da kompajliras probas i to.. A ako bas hoces benchmark programe:

http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/CPUMark.shtml

http://www.3dmark.com/

nadji bolje neku stariju verziju 3D Mark-a jer ova ce da se vuce sa tom karticom.

Grafika ce sama uzeti RAM-a koliko joj treba, ne verujem da u BIOS-u to mozes da promenis (BIOS laptopa retko ima tu mogucnost), "Western Balkan" na kutiji pise zbog kodnog rasporeda tastature i to nema veze sa kvalitetom uredjaja. On je kod Asusa isti gde god na planeti da ga kupis.

DragonSlayer
1.5.2013, 11:43
Iste zamerke smo mu našli, USB i Glossy ekran.

I ja volim mat ekran, ali vidim ne žali se :D :D :D

Znam za WEST Balkan za šta je, to sam i spomenuo u vezi sa tastaturom, i da me je prijatno iznenadilo....

A ovo za grafiku ću baš da proverim ... hteo sma kad već ima 4 GB da jedno 512 MB dodelim grafiKi ... :)

Laskaris
1.5.2013, 12:24
^

Uzece ona koliko joj treba, nista ti ne brini. Sada bi konacno i te integruse od Intela trebalo da su dx 11 kompatibilne ali to ionako ne znaci mnogo. FIFA 13 ce da radi odlicno na Intelu, to znam. Ipak, ako si u prilici, probaj Skyrim i Deus EX HR. Trebalo bi da rade korektno ali bas me zanima sa kojim nivoom detalja - vidim da ljudi na YT guraju Skyrim na tim konfiguracijama i ide pristojno ali sasvim na low su detalji. A sto se tice USB i mat ekrana - ja sam izmedju ostalog zato i uzeo AMD, pomalo rizikovao s obzrom na slabiju CPU jedinicu i pokazalo se da nisam pogresio :) Posto sam se pre par meseci preselio u drugi stan koji je bas bas svetao - glare ekran jednostavno nije vise opcija. Nikako. A mat ekrani na laptopovima su sada jos bolji nego pre par godina u nizem cenovnom rangu.

Leckov
3.5.2013, 14:11
Sto kaze Flamingos Celeroni na Desktopu su druga prica u odnosu na ove u laptopovima, na laptopovima Intel samo I3 gleda i propagira, uglavnom i I5 u skupljim modelima.

Intel Celeron 1000M se pokazao kao veoma dobar, malo zaostaje za dual core B serije.

kroki23
13.5.2013, 16:34
Intel Celeron 1000M se pokazao kao veoma dobar, malo zaostaje za dual core B serije.

Kakav je procesor Intel DC 887,1.5Ghz? Treba da uzmem neki lagan i tanak lap top oko 35.000. Sta mislite o modelu lenovo s300 idea pad? Sad je na akciji za svega 33.000,a maltene nema razlike u odnosu na s400 koji je 37.000. Koristio bi se za surf,obradu teksta,filmove,bez igrica.

flamingos
13.5.2013, 17:04
Za te namene sasvim dovoljan,imam isti u ultra tankom laptopu,i sve fercera savrseno.

kroki23
13.5.2013, 19:41
Mozes li mi preporuciti neki laptop da je tanak,do 15.6 inca,bitna mi je autonomija baterije,kvalitetna izrada i pomalo fensi izgled. Performanse nisu. Za zensku osobu.
Hvala za prethodni odgovor.

flamingos
13.5.2013, 22:28
Pored tog Lenovoa,pada mi na pamet jos acer v3,ima ga u sarenim bojama,i u sivoj koaj jako lepo izgleda,takav je moj v3 531G,i pada mi na pamet samsung kp350 eventualno 370 koji je manji ali je i dosta laganiji ali ne znam da li ima u okviru te cene,pretpostavljam da se moze naci,u stvari ima,malko je vise 388e kosta SAMSUNG NP300E5E model.

kroki23
14.5.2013, 9:04
Gledam svi ovi imaju 4 celijsku bateriju, a njoj bi bas znacila duza autonomija. Jel su svi ultra thin lap topovi sa 4 celijskom baterijom? I posto bi se cesto na otovrenom koristio, kakav je ekran u tom slucaju bolji, mat ili sjajni?

flamingos
14.5.2013, 20:43
VElika vecina da,ali to uopste niej nista strasno kao sto izgleda,ja na mom imam isto,i radim oko 3,pa i 4 sata uz podesavanja. Ako hoces veliku autonomiju mozes da dokupsi bateriju, ili da uzmes laptop sa 8 ili 12cell baterijom,koji kosta boga oca. Kod nas ne postoje sa mat ekranom laptopovi,tj im,ali vecinom busines modeli,i granice 800-900e. Ne verujem da bi i sa sjajnim to toliko bilo problematicno,ziv se covek na sve navikne,a uvek mzoe da e nadje neki suncobran zar ne? :D

Laskaris
15.5.2013, 8:10
Ako hoces autonomiju razmotri i AMD procesore E serije. Autonomija je cca 7 sati. Ne verujem da je low voltage Intel CPU brzi od E2 1800 (ako je i brzi sa tih 1,5 GHz neznatno je) a potrosi znatno vise struje. O performansama grafike da ne govorimo koliko je AMD bolje resenje u tom slucaju. C seriju AMD procesora preskoci. Cela nova serija Samsunga je sa odlicnim mat ekranom a ima ih i za ispod 300 eur i naravno i za 800+ :). HP business modeli HP650, 655 imaju mat ekran (nemaju usb 3) , Acer Travelmate serija (P253-E model, isto nema usb 3), Lenovo modeli B575, B590 imaju mat ekran, usb 3 itd itd. Svi pomenuti su sa cenom tu negde oko 300 eur.
Pogledaj neki Samsung: lepi laptopovi, najtanji od klasicnih 15.6 incha: mat ekrani maju skoro svi a Intel i AMD varijante postoje. kao sto rekoh, za vecu autonomiju obavezno AMD. Posebno baterije kupovati je bacanje para (moje misljenje).

player1
15.5.2013, 8:36
Ako hoces autonomiju razmotri i AMD procesore E serije. Autonomija je cca 7 sati. Ne verujem da je low voltage Intel CPU brzi od E2 1800 (ako je i brzi sa tih 1,5 GHz neznatno je) a potrosi znatno vise struje.

Brzi je, i to osetno.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
(stavi "887 E2-1800" u search sa "or")

A sto se tice grafickog resenja, ono u E2-1800 je definitivno bolje (ne bih rekao osetno bolje). Mada, oba su dobra za bilo kakvu negejmersku upotrebu, a oba nisu dobovljno dobra za gejmersku upotrebu, tako da...

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-Sandy-Bridge.56667.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7340.70636.0.html

Laskaris
15.5.2013, 8:58
Autonomija uredjaja je njemu bitnija od sirove procesorske snage (nije mi nesto ni taj low voltage Intel bas ubedljiv iskren da budem) pa verujem da je AMD nesto bolje resenje. A AMD grafika jeste bolja (usudjujem se da kazem bolja nego sto to sinteticki testovi pokazuju a sigurno mnogo bolja kada je Intel itegrusa uparena sa nekim relativno sporim low voltage procesorom jer intel grafika se znacajno oslanja na procesor) mada ce obe graficke obavljati dobro to sto njemu treba. Mislim da u ovom slucaju AMD platforma ima neku prednost a i jeftinija je.Ako jos neko ima laptop sa low voltage Celeronom mogao bi da kaze koliko baterija drzi.

kroki23
15.5.2013, 9:50
Koja je razlika izmedju ova 2 modela, ja ne vidim nikakvu razliku za razliku od 5.000din.:

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/lenovo_ideapad_s400_pentium_dual_core_997_-_59360108-15568

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/lenovo_ideapad_s400_pentium_dual_core_997_-_59360109-15569

Jel znaci da se AMD proc. manje greju od Intelovih, ako su slabiji i duze drzi baterija?

Laskaris
15.5.2013, 10:02
Hm, koliko vidim - samo boja :)

probaj ovde:

http://www.pcberza.rs/laptop/laptopovi/271-116-0-0/q=s400

ili ovde:

http://www.itsvet.com/proizvodi/lenovo/comp_comp_laptop/producer/194

Jel znaci da se AMD proc. manje greju od Intelovih, ako su slabiji i duze drzi baterija? Ne znam greju li se manje od low voltage Celerona u praksi. Teorijski su tu negde ali imaj na umu da je koriscenje CPU za potrebe grafike mnogo vece kod Intela koji ce duze vreme raditi na visem radnom taktu pa ce se u praksi verovatno i vise grejati od AMD-a i baterija ce verovatno trajati krace. Od obicnih se greju manje. Baterija drzi do 7 sati sto je opet znatno duze nego kod obicnih Celerona-Pentiuma koji ne prebace 3 max maximuma 4 sata.. Za low voltage Celerone me zanima koliko traje baterija, imas do sada izvestaj jednog coveka ali jos neko da se javi ne bi bilo lose.
edit: sad kada ponovo pogledam nije mi bas jasno za koji je procesor-laptop Flamingos ostavio podatak da baterija drzi 3 do maks 4 sata... Za low voltage Celeron 887 ili neki obicni Celeron-Pentium? Bice da su to ipak vrednosti za low voltage CPU..

flamingos
15.5.2013, 14:34
Za celerone od 887 do 987,meni baterija na mom traje oko 3 sata,plus jos par minuta,uz podesavanja osvetljenja i ostalog,kao i gasenja wifi. TEsko da ce u praksi 7 sati i jedan laptop da dogura,sem ako nema mali ekran,i na nivou je netbuka po arhitekturi. Kod recimo onih ranijih lenovo g570 modela,izvlaceno je 4 i po sata pa ponegde i 5 sati rada na bateriji,za sve preko je ipak potrebna jaca baterija. Sad kad uzmes u obzir cinjenicu da baterija degradira sa vremnom,postaje upitno koliko ce ti autonomija znaciti,jer ce sa vremnom biti sve manja,a baterije nove su prilicno skupe.

Laskaris
15.5.2013, 14:51
Hvala na pojasnjenju Flamingose. Pa, ako ce da nosi laptop tamo vamo, baterija mu jeste bitna. Koliko ce baterija trajati to je vec druga stvar i zavisi od dosta faktora. Baterija zaista drzi cca 6 sati i recimo 20 minuta (samo surf, nikakvo rezanje, masovno kopiranje podataka i sl, nista sto opterecuje CPU ili grafiku, ekran zatamnjen (ne maksimalno)). Samsung NP355E5X, E2-1800 APU. Baterija je bila napunjena do maksimuma, ali sam je posle ipak stavio da se puni do 80 posto da pozivi duze.
Baterija drzi duze nego kod Intela bas zbog bolje grafike koja ne zove CPU jedinicu u pomoc za svaku sitnicu i podize takt procesoru troseci pritom energiju. Zato smatram AMD boljim izborom u ovom slucaju. Intel ima brzi CPU tu spora nema ali i pitanje je koliko je njemu zaista potreban brzi CPU a koliko izbalansirana platforma koja ima vecu autonomiju. Uostalom, nisu CPU i autonomija jedini kriterijumi. Tu su jos: kvalitet ekrana, tastature, broj prikljucaka, velicina hard diska itd itd
Tad covek sedne, hladne glave razmisli, proceni sta mu treba sta ne, vidi konkretni uredjaj i na kraju ga kupi.

flamingos
15.5.2013, 15:46
PA dobro dali smo mu predloge zar ne? Na njemu je da na osnovu toga pronadje pravu potrebu za doticnu zensku osobu ako sam ja lepo razumeo. Slazem se u potpunosti sa svime sto si rekao. Nekako kad neko planira da cesto prenosi laptop,ili da to bude bukvalno portabilna stanica,podrazumeva se da ima i rezervnu bateriju pored fabricke,cime ce i te kako da prosiri autonomiju.

kroki23
16.5.2013, 9:16
Upravo to, laptop ce se cesto nositi, najvise na posao. A posto je devojka u pitanju, treba da bude i lagan. Hteo sam joj uzeti Lenovo G580, ali je tezak, ona bi nesto do 2,2.2 kg. S400 ima losiji touchpad i ekran, no videcemo jos. Moze se ispruziti do 40.000din. A posto ima kesh, mozda naleti i neki polovan u garanciji, bitno da je ocuvan. Hvala vam svima na dosadasnjoj pomoci, zaista znaci. A da li je Amd ili Intel njoj potpuno nebitno za obradu teksta i surf.

Eh da, i jako je bitno da ima nasa slova, kao i odvojenu numericku tastaturu, a mislim da s400 nazalost nema.

Laskaris
16.5.2013, 13:59
Upravo to, laptop ce se cesto nositi, najvise na posao. A posto je devojka u pitanju, treba da bude i lagan. Hteo sam joj uzeti Lenovo G580, ali je tezak, ona bi nesto do 2,2.2 kg. S400 ima losiji touchpad i ekran, no videcemo jos. Moze se ispruziti do 40.000din. A posto ima kesh, mozda naleti i neki polovan u garanciji, bitno da je ocuvan. Hvala vam svima na dosadasnjoj pomoci, zaista znaci. A da li je Amd ili Intel njoj potpuno nebitno za obradu teksta i surf.

Eh da, i jako je bitno da ima nasa slova, kao i odvojenu numericku tastaturu, a mislim da s400 nazalost nema.
Samsung NP335E5X-A03HR (http://www.gauntlet.rs/proizvodi/notebook/samsung-np355e5x-a03hr-100543) ima "nasa" slova. Hrvatsku latinicu kao sto se moze videti iz oznake modela. To bi trebalo da joj je OK. Laptop je za 15.6 incni model veoma lagan (2,2 kg) i ima numericki deo tastature (tastatura je veoma, veoma dobra). Kvalitetan uredjaj, dolazi u crnoj boji i mislim kombinaciji crno sive. Ja imam bas crni model a taj crno sivi se jako retko vidja po radnjama i rekao bih da ima nesto losiju plastiku. E sad, koliko su to boje za jednu devojku..ne znam. Laptop je tanak i izgleda elegantno - meni je to potpuno nebitno ali verujem da njoj jeste od nekog znacaja. Ono sto jeste bitno je da je plastika cvrsta i otisci prstiju na njoj nisu vidljivi.

Samsung NP350E5X-A04HR (http://www.gauntlet.rs/proizvodi/notebook/samsung-np350e5x-a04hr-100684) tek neznatno skuplji (30-ak eur vise) a dobijas odlican Intel CPU, laptop vrlo slican gorepomenutom. Kuciste samo druge boje (sivo crni) i malo drugacija plastika. Ostalo sve isto.

Nemoj da mislis da reklamiram radnju - nemam nista sa njima, samo su se nasli pri ruci prvi.

edit: oba imaju za tu cenu odlican mat ekran.

kroki23
16.5.2013, 14:18
Odlicno! Taj samsung intel ulazi u uzi izbor!
Jedno pitanje vezano za garanciju. U Giga...daju garanciju 5 godina,ako se godisnje placa 10e. Jel ima neka caka u tome,da recimo ne vazi za neke komponente? Ukoliko ovaj model imaju tamo,kupio bih ga kod njih.

Laskaris
16.5.2013, 15:03
Odlicno! Taj samsung intel ulazi u uzi izbor!
Jedno pitanje vezano za garanciju. U Giga...daju garanciju 5 godina,ako se godisnje placa 10e. Jel ima neka caka u tome,da recimo ne vazi za neke komponente? Ukoliko ovaj model imaju tamo,kupio bih ga kod njih.
Javice ti se vec neko s tim u vezi. Moj ti je savet da odes do Tehnomanije i pogledas uredjaj. Vidi prethodno gde ga imaju izlozenog (vidi im se to na sajtu). Sve ove male i jeftinije radnje rade po principu e-shopa. Kod njih uredjaj ne mozes da vidis jer ga nemaju na stanju. Imaj na umu da taj Intel procesor potrosi dosta struje i da autonomija, iako nije bas losa, nije jedna od svetlih strana tog uredjaja. Sto se odnosa cena-performanse-kvalitet tice: to je dobra kupovina, po meni. Ako dodas jos malo dobijes uredjaj sa neintegrisanom grafickom karticom..ali ta prica i nema kraja onda :)

kroki23
16.5.2013, 15:44
Upravo bili u Tehnomaniji,ok joj je Samsung Amd,ali joj se i dosta svideo Acer V5 jer ima pozadinsko osvetljenje na tastaturi,kao i Asus x502 ca jer je crno beli,ali mi se cini da je lose odradjena tastatura. Nismo hteli da brzamo vec hladne glave da donesemo odluku. Samung amd je kod njih 30.900,insistiracu na njemu. Malo mi je bezveze da daje 10. 000 vise za acer zbog osvetljene tastatura,sa druge strane mozda bude kucala nocu,pa ce joj itekako znaciti. Sutra idemo da kupimo...

Laskaris
16.5.2013, 15:50
Upravo bili u Tehnomaniji,ok joj je Samsung Amd,ali joj se i dosta svideo Acer V5 jer ima pozadinsko osvetljenje na tastaturi,kao i Asus x502 ca jer je crno beli,ali mi se cini da je lose odradjena tastatura. Nismo hteli da brzamo vec hladne glave da donesemo odluku. Samung amd je kod njih 30.900,insistiracu na njemu. Malo mi je bezveze da daje 10. 000 vise za acer zbog osvetljene tastatura,sa druge strane mozda bude kucala nocu,pa ce joj itekako znaciti. Sutra idemo da kupimo...
Taj Samsung je bio skuplji kod njih za celih 8000. Izgleda doslo nekom u glavu da su bili najskuplji u gradu :) A vidim da je sada na akciji..to bi moglo da bude objasnjenje..Iskreno, mislim da Acer, iako dobar laptop, ne vredi razlike u ceni od 10000 din.

Leckov
16.5.2013, 19:55
Imam jednu dilemu...
Neckam se izmedju dva laptopa, oba intela, jedan sa integrisanom, drugi bez integrisane grafike.
Zanima me da li je bolje odvojiti jos par hiljada za drugo resenje? Nije mi tako znacajna sama specifikacija kartice, koliko vek trajanja (crkne jedno, crklo oba).
U pitanju je GT 610, ne nesto dobra graficka, no bolja od integruse (pritom nije jaka, nece da zagreva preterano).
Procesor je 2020M.

Sta da uzmem? :)
Pretpostavljam da ce biti dosta "za" za neintegrusu, no to je i par hiljada vise, a mene zanima da li moze da mi smeta u radu ova neintegrusa (iako je, kao, predvidjena za malu potrosnju i za neveliko zagrevanje) (:

flamingos
16.5.2013, 20:36
Ajde laskarise priznaj da mrzis acer i bice ti oprosteno! Mene uopste ne cudi da se devojci svidja v5 model,i ja ga imam,i zaista je jedna od lepsih laptopova koje sam video pored smasungovih,s tim da za razliku od samunga,ima vise boja a mislim da je i mnogo tanji od samunga,jedan od tanjih laptopova na trzistu,klasa ultrabooka.

Ti ces imati i posebnu graficku i intergisanu,ako uzmes bilo koji noviji laptop,imaces hd2000 intergushu,i recimo nvidija gt610-620(acer v5) i pomocu optimus tehnologije,palice se samo ona grafika u zavisnosti kakvo je opterecenje sistema.

Sto se acera tice,on ti je 38 soma,a to sto ta tehnomanija,koja se inace zatvara,pa vrsi rasprodaju,igra sa cenama necu komentarisati.

Sto se tice one garancije od 5 godina,ona se zasniva na principu godisnjeg servisa koji placas 10e,s tim da ga ti naravno nosis kod njih na servis ciscenje,zamena paste,bilo sta sto je potrebno, i ona ti vazi kao 3godisnja garancija na standardne 2 godine koje dobijas po standardnom postupku,tako da kazemo da se aktivira tek trece godine,po isteku standardne dve. NE zaboravi da za svaki laptop imas da dokupis garanciju 1 ili 2 godine zavisno po ceni od oko 50e.

Laskaris
16.5.2013, 21:39
Ajde laskarise priznaj da mrzis acer i bice ti oprosteno! Mene uopste ne cudi da se devojci svidja v5 model,i ja ga imam,i zaista je jedna od lepsih laptopova koje sam video pored smasungovih,s tim da za razliku od samunga,ima vise boja a mislim da je i mnogo tanji od samunga,jedan od tanjih laptopova na trzistu,klasa ultrabooka.

O da, mrzim ga iz dna duse, toliko da zamalo kupih jedan :D. Jeste lep uredjaj ali sam samo napomenuo da je razlika znacajna :) Samsung ima mat displej pa sam ga uzeo najvise zbog toga a i bio je jeftiniji a ja isao na ultrajeftin laptop.

flamingos
16.5.2013, 21:48
MA zafrkavam se covece :),sto ljudi sto cudi :). Kad sma ja uzimao,bila obrnuta situacija,acer je bio najjeftiniji u ponudi. :rofl:

Laskaris
16.5.2013, 22:59
MA zafrkavam se covece :)
To mi nije promaklo :D A za ljude i cudi - stoji :)

Leckov
16.5.2013, 23:03
Nesto sam guglao i saznao da je ova GT 610M, za laptopove, slabija od Intelove HD 4000.
Kod mene bi intergralna bila Intel HD (Ivy Bridge).
Vredi li davati tu razliku za ovu Nvidiu? Jeste jaca, no nije nesto ni mnogo jaca.
Takodje, da li mogu (nekad vec) zameniti tu nvidiu na lapu ili jok?

Uopste, isplati li se ta kartica naspram razlike u ceni od tri hiljade i ove integruse? :icon_scra

Laskaris
17.5.2013, 8:42
Nesto sam guglao i saznao da je ova GT 610M, za laptopove, slabija od Intelove HD 4000.
Kod mene bi intergralna bila Intel HD (Ivy Bridge).
Vredi li davati tu razliku za ovu Nvidiu? Jeste jaca, no nije nesto ni mnogo jaca.
Takodje, da li mogu (nekad vec) zameniti tu nvidiu na lapu ili jok?

Uopste, isplati li se ta kartica naspram razlike u ceni od tri hiljade i ove integruse? :icon_scra
Tri hiljade nije neka para priznaces a neintegrisana Nvidia je svakako bolja od integrisanog Intela HD. Intel HD koju bi ti imao nije HD 3000 (razlika u performansama nije bas bas mala izmedju obicne Intel HD i HD 3000 a GT 610M je brza od HD 3000). Tu nVidiu kasnije zameniti ne mozes. Sa nVidiom bi imao bolje performanse u igrama nego a HD3000, ne drasticno bolje ali osetila bi se jasna razlika. To sto je HD3000 blizu performansama sa GT610M "na papiru" je pa..ne bas tacno. U najnizim rezolucijama i sa nizim nivooom detalja HD3000 drzi korak zbog brzog i3 procesora ali cim podignes detalje i rezoluciju GT 610 je ostavlja iza. Takodje treba voditi racuna da prava HD3000 dolazi sa brzim i3 procesorom (koji je i skuplji) dok ti mozes nabaviti neki jeftiniji Pentium sa GT610 ili nekim Radeonom (6470 pa navise, takodje dobar izbor) i opet imati bolje graficke performanse plaftorme uz tek nesto manje sirove CPU snage a za iste (ili nesto manje) pare koliko bi te kostao neki i3 sa HD3000. Autonomija uredjaja bi bila nesto losija (baterija drzi krace) pa ako ti je ona bitna imaj i to na umu. Sa obicnom Intel HD se neces bas naigrati ali ces biti i prijatno iznenadjen da ce neke (cak i nesto novije) igre uspeti da pogura dosta dobro. 3000 din nije mnogo za tu Nvidiu pa ako ti treba vise snage za grafiku..verujem da vredi.

kroki23
17.5.2013, 10:37
@laskaris

Uzecemo ovaj Samsung koji si mi preporucio u jednoj radnji gde se ukoliko se bilo sta pazari dobija vaucer od 2000din. Tako da ce nas izaci 28.000 :) I za tu razliku uzmem wifi ruter.
Hvala na preporuci!

Laskaris
17.5.2013, 10:50
@laskaris

Uzecemo ovaj Samsung koji si mi preporucio u jednoj radnji gde se ukoliko se bilo sta pazari dobija vaucer od 2000din. Tako da ce nas izaci 28.000 :) I za tu razliku uzmem wifi ruter.
Hvala na preporuci!
A koja je to radnja? Mozes poslati na PM ako ne zelis da ih reklamiras ovde.

kroki23
17.5.2013, 11:46
Nije problem, ali ne znam da li sme da se reklamira ovde. Emmi je u pitanju. I zaista su najpovoljniji,bar sto se tice Samsunga.Em je najpovoljniji u gradu 30.200 i na to se umanjuje cifra za 2000din ako se bilo sta pazari kod njih.A taman mi treba ruter.

Laskaris
17.5.2013, 12:20
To je zaista povoljno, nisu oni bili najpovoljniji sa cenom za Samsung pre mesec-dva. Plus tih 2000 gratis, dobar pazar :).

flamingos
17.5.2013, 15:21
CEkaj tih 2 soma je samo ako nadjes jeftinije od njih. Po tom principu se radi.

Laskaris
17.5.2013, 15:25
CEkaj tih 2 soma je samo ako nadjes jeftinije od njih. Po tom principu se radi.
Pa on je izgleda pazario kod njih pa kad kupis dobijes bonus 2k? A na sajtu stoji bas to sto ti kazes, nije emmi jedini koji to ima cini mi se...

flamingos
17.5.2013, 15:52
Skoro sve radnje imaju,ja prvi put cujem da dobijas bonus pare :D,sem ako nije igrica haha. Salu na stranu,on ako nadje negde npr da je laptop negde jeftiniji od emija,onda ce mu u emi umanjiti cenu za 2 soma,tako da ispadne najjeftinija kod njih.

kroki23
17.5.2013, 16:44
Skoro sve radnje imaju,ja prvi put cujem da dobijas bonus pare :D,sem ako nije igrica haha. Salu na stranu,on ako nadje negde npr da je laptop negde jeftiniji od emija,onda ce mu u emi umanjiti cenu za 2 soma,tako da ispadne najjeftinija kod njih.
Upravo bio u Emmi, kupis bilo sta kod njih,recimo baterije od 100din. i dobijas vaucer 2000din. Tako da me laptop izasao 28.000. Stize u ponedeljak.
P.S. Inace Emmi je vlasnik winwina i pcpractica,to nisam znao.

Laskaris
17.5.2013, 17:59
Upravo bio u Emmi, kupis bilo sta kod njih,recimo baterije od 100din. i dobijas vaucer 2000din. Tako da me laptop izasao 28.000. Stize u ponedeljak.
P.S. Inace Emmi je vlasnik winwina i pcpractica,to nisam znao.
Napravio se ekstra dobar pazar. Bolje vala ne moze. A Emmi bi bas mogao da pomene to na sajtu....mada mi je to sto pises malcice neverovatno. Ali kad si vec bio i video..

Leckov
17.5.2013, 21:57
Tri hiljade nije neka para priznaces a neintegrisana Nvidia je svakako bolja od integrisanog Intela HD. Intel HD koju bi ti imao nije HD 3000 (razlika u performansama nije bas bas mala izmedju obicne Intel HD i HD 3000 a GT 610M je brza od HD 3000). Tu nVidiu kasnije zameniti ne mozes. Sa nVidiom bi imao bolje performanse u igrama nego a HD3000, ne drasticno bolje ali osetila bi se jasna razlika. To sto je HD3000 blizu performansama sa GT610M "na papiru" je pa..ne bas tacno. U najnizim rezolucijama i sa nizim nivooom detalja HD3000 drzi korak zbog brzog i3 procesora ali cim podignes detalje i rezoluciju GT 610 je ostavlja iza. Takodje treba voditi racuna da prava HD3000 dolazi sa brzim i3 procesorom (koji je i skuplji) dok ti mozes nabaviti neki jeftiniji Pentium sa GT610 ili nekim Radeonom (6470 pa navise, takodje dobar izbor) i opet imati bolje graficke performanse plaftorme uz tek nesto manje sirove CPU snage a za iste (ili nesto manje) pare koliko bi te kostao neki i3 sa HD3000. Autonomija uredjaja bi bila nesto losija (baterija drzi krace) pa ako ti je ona bitna imaj i to na umu. Sa obicnom Intel HD se neces bas naigrati ali ces biti i prijatno iznenadjen da ce neke (cak i nesto novije) igre uspeti da pogura dosta dobro. 3000 din nije mnogo za tu Nvidiu pa ako ti treba vise snage za grafiku..verujem da vredi.

Hm, samo sto ja i ne planiram da igram neke igre (:
Vise mi je zbog nekih buducih stvari. Verujem da ja sada mogu da pustam sve kako valja, no da li ce mi ta graficka znaciti za performanse laptopa u buducnosti?
Ono sto zahtevam od racunara je relativno brz, necujan, siguran rad.
Kad kupujem nesto hocu to da ima svoj vek, makar ga ostavio drugome da moze da radi stogod na njemu bez nerviranja... Zato pitam, najvise, ima li (ova) neintegrisana graficka nekakav doprinos u radu (bez igrica) operativnog sistema i programa u njemu?
I da li i koliko zagreva dodatno laptop (pritom, koliko sada cesto pucaju intelove maticne ivy bridge generacije)? (:

BMLW
18.5.2013, 1:16
Emmi, Pc Practic i WinWin drži Alti, opštepoznati uvoznik i distributer svega i svačega, što je ako malo bolje pogledate i logično, sve te radnje uglavnom uvek imaju istu/sličnu robu.

Leckov
18.5.2013, 10:21
Samo da pitam...
Ovaj model nema disk sa drajverima
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X55A/#support_Download_30
Da li da skinem drajvere odavde (i sta sve)?

Fala :)

Partybreaker
18.5.2013, 13:46
Sve prelazi online, ništa nelogično. :)

Zavisi šta sve hoćeš da koristiš. ;) Ja nisam za instalaciju svih drajvera zbog toga što se pri startupu kasnije podiže gomila dosadnih i bespotrebnih aplikacija, utilityja i koječega. Dakle samo ono što bi koristio.

To su najpre audio, VGA i wireless drajver. U drugoj turi vidi da l' ti treba touchpad drajver (uglavnom omogući podršku skrola prelaskom prsta po desnoj vertikali touchpada ili nešto tog tipa), LAN, card reader i bluetooth.

Ostalo, meni lično, nije bitno.

Leckov
18.5.2013, 22:05
Eto posle mesec dana, postao sam vlasnik ovog racunara:
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-x55a-sx198du-intel-pent.coreduo-2020m-2.4ghz-4096mb-750gb-dvdrw-15.6''-led-wxga-intel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/20/11443

Iako sam mislio da nikad necu uzeti laptop u WinWinu, danas ga platio 35.046 dinara u poslovnici u Nisu, na 6 rata cekovima i dodao razliku :eek:

Ako neko ima toliki budzet, ovaj komp je (cini se) mast baj :biglaugh:

Sad, uz njega mi dosao Ubuntu (iako pise bez OS). Imam instalaciju windows 7 HP x64 na USB-u. Sta mi je ciniti? Instalirati preko diska ili USB-a? Brisati Ubuntu, pa instalirati ili instalirati, pa brisati? :confused:

Ako ima linkova ka slicnim stvarima na sajtu ili van, prosledite, znam (i volim) da citam 8)

Laskaris
18.5.2013, 23:04
^
Pristojan laptop da (za mene best buy ne) ali da je tebi dobar to je jedino bitno. Ako ces da zadrzis ubuntu instaliraj taj win 7 pored njega na zasebnu ntfs particiju pa posle updateuj grub bootloader, mozes sve da formatiras pa win 7 pa posle na neku ext4 particiju da stavis neki linux ako ti treba. tvoja volja.

Leckov
18.5.2013, 23:21
^
Pristojan laptop da (za mene best buy ne) ali da je tebi dobar to je jedino bitno. Ako ces da zadrzis ubuntu instaliraj taj win 7 pored njega na zasebnu ntfs particiju pa posle updateuj grub bootloader, mozes sve da formatiras pa win 7 pa posle na neku ext4 particiju da stavis neki linux ako ti treba. tvoja volja.

Ma da, ovaj lap sa onom nvidijom je negde oko 39000. Ovo je uletelo prilicno povoljno te sam brze-bolje pazario :)
Necu Ubuntu. Kako preko USB-a da to zavrsim? Ima neki tutorial na jutjubu, vazi li? Nego da li kada instaliram sedmicu istovremeno i brisem linuks?

Laskaris
18.5.2013, 23:51
Ma da, ovaj lap sa onom nvidijom je negde oko 39000. Ovo je uletelo prilicno povoljno te sam brze-bolje pazario :)
Necu Ubuntu. Kako preko USB-a da to zavrsim? Ima neki tutorial na jutjubu, vazi li? Nego da li kada instaliram sedmicu istovremeno i brisem linuks?
Imas dosta tutorijala na youtube-u pa pogledaj. Da, windows installer ce ti ponuditi da formatira hard disk, formatiraj sve i resices se i Ubuntua.

flamingos
19.5.2013, 3:38
Zaboravio si da necem oci da formatira ako ima linux..morace da obrise sve particije,pa tek onda da formatira,i dodeli ima prostor, i ntfs file table,pa tek onda da instalira 7micu.

Laskaris
19.5.2013, 9:54
Zaboravio si da necem oci da formatira ako ima linux..morace da obrise sve particije,pa tek onda da formatira,i dodeli ima prostor, i ntfs file table,pa tek onda da instalira 7micu.
Da, a moze da koristi i npr Partition Wizard butabilni CD pre instalacije Sedmice ako ima nekih linuxa :). Ja najcesce tako radim.

Leckov
20.5.2013, 15:58
Da, a moze da koristi i npr Partition Wizard butabilni CD pre instalacije Sedmice ako ima nekih linuxa :). Ja najcesce tako radim.

Okej, snasao sam se i instalirao sedmicu.
Par zapazanja...
Racunar je neverovatno brz, ocene za WEI su:
Procesor 6,5
RAM 5,9
Grafika 4,6
3D 6,2
Disk 5,9
Operacije obavlja u sekundi :kreza:
Za sada (da kucnem u plastiku) bez problema fercera :D

kroki23
21.5.2013, 20:07
Danas sam preuzeo laptop, instalirao sistem i drajvere.
Hvala vam momci puno na preporuci, zaista odlicna zavrsna obrada, kvalitet tastature i ekrana za te novce.
Mislim da bolje nije moglo. Radio je danas oko 1h i nije se uopste zagrejao.
Kao sto rekoh, placen 28090din. Ko ne veruje, saljem kopiju fiskalnog :)

Leckov
21.5.2013, 20:17
Hvala vam momci puno na preporuci, zaista odlicna zavrsna obrada, kvalitet tastature i ekrana za te novce.

Za te pare nisi mogao bolji :)
Taj model je bio moj no. 2 i samo je velicina harda, nesto brzi procesor i nacin placanja presudio da uzmem Asus.
Inace, Emmi daje dve hiljade popusta u samoj radnji i mogucnost placanja intesa mastercardom na 6 rata :)

Jesi li uzeo Intel ili AMD verziju?

Laskaris
22.5.2013, 7:48
Laptop je hladan kao led, a sveukupno kvalitet je bolji i od osetno skupljih modela. Pazario si odlicno za te pare, pre dva meseca Emmi nije davao nikakav popust a i cena kod njih je bila visa (nisu uopste bili najpovoljniji tada) pa sam ga ja platio nekih 4000 din vise, a opet prosao najbolje sto se moglo u tom trenutku. Istini za volju, dinar je nesto ojacao od tada pa i to utice na nizu cenu. Ukljuci pune 3D zvucne efekte u "Easy settings" aplikaciji. To je AMD verzija, da odgovorim na pitanje odozgo.

Leckov
22.5.2013, 9:43
Laptop je hladan kao led, a sveukupno kvalitet je bolji i od osetno skupljih modela. Pazario si odlicno za te pare, pre dva meseca Emmi nije davao nikakav popust a i cena kod njih je bila visa (nisu uopste bili najpovoljniji tada) pa sam ga ja platio nekih 4000 din vise, a opet prosao najbolje sto se moglo u tom trenutku. Istini za volju, dinar je nesto ojacao od tada pa i to utice na nizu cenu. Ukljuci pune 3D zvucne efekte u "Easy settings" aplikaciji. To je AMD verzija, da odgovorim na pitanje odozgo.

Aha.
Moj br.2 je bila intelova B core verzija koja je tek neznatno skuplja :)

kroki23
22.5.2013, 12:47
Aha.
Moj br.2 je bila intelova B core verzija koja je tek neznatno skuplja :)
Nije bas neznatno, ali njoj amd verzija vise odgovara. Em se ne greje,povoljniji je, em stvarno baterija drzi 5 sati. Kod intela je to nemoguca misija. Ko zeli perormanse, naravno intel.
I da, samsungova softverska podrska je zaista odlicna. Hvala za 3D, a tu ima zaista dosta opcija korisnih za podesavanje, a interfejs je friendly use :)

kroki23
28.5.2013, 22:13
Kako je bolje koristiti lap top,sto je cesce moguce na punjacu ili moze samo na bateriji da radi? Pitam zbog trajnosti baterije. Inace sam podesio opciju da puni do 80%.

Dimo
28.5.2013, 23:49
Koristi ga više na bateriji da bi predupredio pregrijavanje i skraćenje radnog vijeka. To je prilično opširan topik, zato nađi vremena i prelistaj pripadajuću diskusiju (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=17509).

JohnnyBravos
2.6.2013, 23:02
Kako vam se ovaj čini?
http://www.desk.rs/racunari/detalji/ntb-15-6-asus-x501a-xx418/58965/1?i=0&st=2

flamingos
2.6.2013, 23:17
najjeftinije moguce resenje,sa dosta ustupaka,za one sa plicim dzepom,i samo za surfing bez vecih opterecenja.

JohnnyBravos
2.6.2013, 23:24
4gb rama i 500 hd nisu baš ustupci u ovoj klasi, a čitao sam za ovaj proc da je sasvim ok, u rangu sa b9**, a mnogo bolji od 8** intel celerona.

player1
2.6.2013, 23:30
Pa u svakom slucaju je negde izmedju.

SB Celeron < Ivy Celeron (sto je ovaj) < SB Pentium

flamingos
2.6.2013, 23:32
Pod ustupkom sam mislio na procesor..ipak se ne moze tu ocekivati ne znam sta specijalno za tu cenu,a 4gb rama i 500gb su sad standard svuda. Da je bolji od 800 serije je sigurno,tako da svakako komfor ima, a sad videh da je vikend akcija,tako da je sasvim odlican za taj novac,moze se nadji i samsung o kome smo pricali par postova gore,koji je clan kroki uzeo za 29 soma. Ipak ja bi kao minimum uvek gledao da bude pentium nego celeron.

Laskaris
3.6.2013, 7:43
Kako vam se ovaj čini?
http://www.desk.rs/racunari/detalji/ntb-15-6-asus-x501a-xx418/58965/1?i=0&st=2
Ako neces da se puno igras i da radis nesto za sta ti treba jaca grafika to je dobar laptop. Nema opticki drajv pa ako ti to treba pogledaj neki drugi uredjaj. Kvalitetno kuciste, glare ekran (meni je to mana), pogledaj i neki Lenovo i Samsung. Mislim da su u donjem cenovnom rangu Lenovo i Samsung i najbolji. Neki Acer takodje.

JohnnyBravos
3.6.2013, 9:55
Meni beš odgovara što nema optiku, lakši je i tanji, i valjda za toliko jeftiniji.

Laskaris
3.6.2013, 10:00
Meni beš odgovara što nema optiku, lakši je i tanji, i valjda za toliko jeftiniji.
Da, verovatno. Onda si odlucio :) Pogledaj prvo uredjaj pre nego sto ga kupis - ako si u prilici.

JohnnyBravos
3.6.2013, 11:23
Jedino me taj ekran buni glare/mat, jel Samsung ima bolje ekrane?

Laskaris
3.6.2013, 13:05
Jedino me taj ekran buni glare/mat, jel Samsung ima bolje ekrane?
Ima anti-glare (mat) ekrane tj nema odsjaja. Veoma su dobri. Meni su oni mnogo bolji od glare varijanti - ako zivis u svetlom stanu preporucio bih ti mat tj anti-glare ekran. Sada su vec veoma dobri, sa odlicnim kontrastom, osvetljenjem i bojama. mat ekrane imaju Samsung (skoro cela ponuda), Acer Travelmate serija (ako nadjes neki za cca 30 000 a sa UISB 3.0 je ok kupovina), Lenovo G 575 / 585 (AMD procesori su u pitanju, ako ti treba jaci CPU idi na Intel), HP 650/655 (HP 650 nemoj, pomalo su zastareli sa Intel Sandy Bridgei bez USB 3.0, HP 655 sa AMD ali takodje bez USB 3.0) a jesu jeftini). Pogledaj najbolje ipak neki Samsung ako ces mat ekrane.

JohnnyBravos
10.6.2013, 22:51
Kako vam se ovaj čini, u tm je na akciji, oko 10000 jeftiniji nego bilo gde drugo, ima original win, mada mi to i nije bitno.
http://www.tehnomanija.rs/laptop-netbook-racunari/samsung-laptop-np300e5a-a01rs.html

demaksi
10.6.2013, 23:23
Ili još bolje NP300V5Z-S01RS (http://www.tehnomanija.rs/laptop-netbook-racunari/samsung-laptop-np300v5z-s01rs.html)

Leckov
11.6.2013, 1:03
Ili još bolje NP300V5Z-S01RS (http://www.tehnomanija.rs/laptop-netbook-racunari/samsung-laptop-np300v5z-s01rs.html)

Ili još bolje
http://www.tehnomanija.rs/laptop-netbook-racunari/asus-notebook-a73sv-ty146.html

JohnnyBravos
11.6.2013, 6:17
Kakve su ovo cene kod TM! modela uglavnom više nema u drugim radnjama, da nisu neki refubrished, kakva je garancija kod Tm, da li ima produžena do 5 godina?

flamingos
11.6.2013, 10:50
Nisu nego se tehnomanija gasi,pa rade rasprodaje. Garancija je kod uvoznika ne kod njih,nema blage veze radnja sa garancijom. Pruduzna na 5 godina nema,imas samo onoliko koliko daje proizvodjac laptopa + eventualna 1 godisnja prduzna uz doplatu.

5 godina na laptop je realno stvarno bez potrebe,dosta je 2,eventualno 3 godine,do tad ce taj model zastareti i biti slab,pa ces svakako planirati zamenu. Sad naravno ako tebi vrsi posao da ga stalno saljes u servis na godisnjem nivou,radi odrzavanja zarad te 5 godine,onda samo izvoli.

sale94
11.6.2013, 11:20
Radi tehnomanija nov shop u kraju od mog ortaka tu u zemunu, a dal se gase nzm.

flamingos
11.6.2013, 11:26
E pa sad tako su rekli,mozda se predomislili :opanachke.

malo blesav
13.6.2013, 1:43
Crko mi laptop :(
Hteo sam da stekam lovu i na jesen spucam na neku konfiguraciju, al me ovo zeznu :(
Prinudjen sam da pazarim nesto, ne mogu bez kompa ni dana :D
Elem, sta mi valja sad za oko 300 evra? Kuznuo sam ovaj Samsung (http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-np350e5x-a04hr-intel-pent.coreduo-b980-2.4ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6%27%27-led-wxga-intel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/1/11466), jeli cemu? Ili ima bolje nesto za te pare?
Namena se ne dovodi u pitanje, jer jbg za ovoliko para se bas i necu naigrati niti naraditi nekog ozbiljnog posla :D
Jedino na sta bi obratio paznju je da ima ikoliko jaku bateriju.

flamingos
13.6.2013, 2:48
za te pare odlican,eventualno ako mozes da skupis jos malo za neki sa amd apu,i grafikom koja moze makar na low da potera igrice.

Rockstar
13.6.2013, 5:45
Ако ти не треба за играње и посао, ја бих пре пазарио таблет.. Може да ради са документима, може Интернет, може све.. :)

player1
13.6.2013, 7:40
za te pare odlican,eventualno ako mozes da skupis jos malo za neki sa amd apu,i grafikom koja moze makar na low da potera igrice.

Za neigracke potrebe, ja bih rekao da je taj laptop puna kapa.

sale94
13.6.2013, 12:11
330e je 37.500 za 38 000 trenutno postoji jedan acer koji ima a6 nzm tacno koji model koji ima radeon 7670m i jedan lap koji ima intelov b970.

Kad budem za kompom poslacu link tog laptopa, sa 7670m moze da se i poigra lepo.

Evo ga ACER V5-551G-64454G50Mass (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-V5_551G_64454G50Mass-+-poklon-2GB!-19061/) 38 000 jako dobar za te pare.

A ovo je intel varijanta Link (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-Aspire-V3_531G_B9604G50Makk-+-2GB-poklon!-18702/).

malo blesav
13.6.2013, 14:34
Hvala svima.
Necu tablet, jer ipak mi treba pomalo za posao, AutoCAD, Axis i jos ponekih gradjevinskih programa, mada nije to nista mnogo zahtevno.
Igre necu (za sad :D ), nadacu se da ce pasti neka konfiguracija uskoro, nego ovo cisto da nisam mutav :D Ne funkcionisem bez kompa.
A tesan sam sa budzetom, jer me ovo iznenada zadesi :(

malo blesav
13.6.2013, 23:41
Jos ga nisam ni kupio, a vec me iznervirao maksimalno :D
Jel ja tripujem ili je potpuno nemoguce naci drajvere za ovaj model?
Ima za svakakve neke slicne, al za ovaj nigde :confused:
Muku sam mucio sa drajverima na FSC, ne nameravam da se opet borim s time.

malo blesav
14.6.2013, 0:13
pardon, nisam naglasio da govorim o samsungu :D

samsung sa linka :D NP350E5X-A04HR
svukud mi izbacuje model sa i3 i 7670 grafikom, ne treba mi to.
citavo vece trazim drajvere, i prosto ne verujem da ih je tako tesko naci...sad mi se i ne kupuje ovo cudo :(

flamingos
14.6.2013, 0:14
Tripujes ko nenormalan,na sjatu acera ti lepo izbaci model,i pdomodel,a imas i po serijskom broju da ga ubacis,i dobices drivere. Ovo sto sale dao mani,skini sa zvanicnog sajta.

Kako sad samsung ? :D

Koji samsung tacno molicu lepo? Za slican model,drajvere ima kolega sa foruma,javice se vec u temi sigurno.

Laskaris
15.6.2013, 12:57
Samsung daje drajvere za Sedmicu na disku koji dobijes uz uredjaj. Ako ne dobijes disk skines program od Samsunga pod imenom Easy Software Manager i on ti sve instalira.
Skinuces ga ovde:
http://www.samsung.com/rs/support/download/supportDownloadMain.do
pa izaberi kategoriju proizvoda:
PC
i sa desne strane izadje polje "za notebook racunare". Skini pomenuti program, instaliraj ga, i on ce sve naci na Samsungovom download serveru.
Cak je i lakse nego da skidas drajvere rucno. Easy Software Manager ce ponuditi da se apgrejduje u SW Update program. Prihvati to i on ce ti davati mogucnost da skines instalacije drajvera tj kompletnog prateceg softvera koji posle mozes narezati na DVD. Odlican programcic. Nije third party softver nego zvanicni Samsungov.

Benedikt
20.6.2013, 0:23
Spremam se da pazarim lap top,nisam neki zahtevan korisnik mozda neka igrica uglavnom net i filmovi.Da i bitan mi je HDMI zbog TVa.Spreman sam da izdvojim 300e.Treba mi best buy za te pare.Sta mislite o ovom modelu:
Samsung laptop NP355E5X-A03HR 31000din Tehnomanija,vidim da je samsung hvaljen u tom rangu

flamingos
20.6.2013, 1:55
samo napred,svaki laptop u 300-400e rangu ima hdmi,to je neizostavni deo.

Laskaris
20.6.2013, 9:15
Spremam se da pazarim lap top,nisam neki zahtevan korisnik mozda neka igrica uglavnom net i filmovi.Da i bitan mi je HDMI zbog TVa.Spreman sam da izdvojim 300e.Treba mi best buy za te pare.Sta mislite o ovom modelu:
Samsung laptop NP355E5X-A03HR 31000din Tehnomanija,vidim da je samsung hvaljen u tom rangu
Imam bas taj model i veoma sam zadovoljan. Baterija drzi preko 5 sati, laptop cak moze da posluzi za igranje npr skyrim-a. igra ide sasvim lepo sa prilicno visokim nivoom detalja za integrisanu grafiku. odlican non glare (mat) ekran. Zavrsna obrada veoma dobra, tastatura takodje. Opticki drajv - rezac ne izgleda bogzna kako kvalitetno ali radi dobro. Mozes uzeti i neki sa Intel procesorom. Ima nesto slabiju graficku kartu ali dosta jaci procesor uz slabiju autonomiju. Za te pare veoma dobar uredjaj. Vidi u Emmiju ako daju popust od 2000 kada posetis radnju uzmi tamo i ustedi.

demaksi
20.6.2013, 9:34
Best buy za 300 evra su modeli sa Pentium procesorom, trostruko su brzi od od modela koji spominjes (grafike isto sr...), a oko 2.000din skuplji.
Samsung NP350E5X-A04HR (http://www.uspon.rs/proizvodi/Laptopovi-440/Samsung++NP350E5X-A04HR-049088411)
Samsung NP350E5X-A03RS (http://www.tehnoms.rs/samsung/samsung-np350e5x-a03rs-intel-b970-2.3ghz-15.6-4gb-500gb-intel-hd-3000-dvd-rw-dos-black-33139.html)

Laskaris
20.6.2013, 12:08
Best buy za 300 evra su modeli sa Pentium procesorom, trostruko su brzi od od modela koji spominjes (grafike isto sr...), a oko 2.000din skuplji.
Samsung NP350E5X-A04HR (http://www.uspon.rs/proizvodi/Laptopovi-440/Samsung++NP350E5X-A04HR-049088411)
Samsung NP350E5X-A03RS (http://www.tehnoms.rs/samsung/samsung-np350e5x-a03rs-intel-b970-2.3ghz-15.6-4gb-500gb-intel-hd-3000-dvd-rw-dos-black-33139.html)
Ako je autonomija bitna ti laptopovi pored NP355 nemaju sta da traze. Procesor brzi, grafika sporija. Tri puta brzi CPU? Ne preterujmo :)

Benedikt
20.6.2013, 12:27
Volio bih da mogu da odigram neku igricu.ali nije mi prioritet,sa starim kompjuterom 10god sam se odvikao od toga,a i nemam vremena.Preciznije treba mi lap top koji ce mi sluziti za osnovne potrebe narednih par godina 4gb rama,graficka da nije bas krs,usb3,hdm,dijagonala 15 i jaca baterija.
Sta mi je ciniti,AMD ili Intel?

Laskaris
20.6.2013, 12:57
Volio bih da mogu da odigram neku igricu.ali nije mi prioritet,sa starim kompjuterom 10god sam se odvikao od toga,a i nemam vremena.Preciznije treba mi lap top koji ce mi sluziti za osnovne potrebe narednih par godina 4gb rama,graficka da nije bas krs,usb3,hdm,dijagonala 15 i jaca baterija.
Sta mi je ciniti,AMD ili Intel?
Ako ti autonomija uredjaja nije jedan od prioriteta - Intel. Ako jeste - AMD. Nema bas neke superbrze grafike u laptopovima od cca 30000 ali posto se retko igras verujem da ce posluziti svako integrisano resenje. Za osnovne potrebe i AMD i Intel ce ti obavljati odlican posao s tim sto Intel ima jaci procesor dok je AMD integrisana grafika bolja. Kupi uredjaj sa vise USB 3.0 portova jer samo jedan je malo, razlika u brzini USB 2.0 i 3.0 je drasticna. 4GB RAM i 500GB hard disk ce biti dovoljni za nekoliko sledecih godina. S obzirom da je razlika u ceni zaista mala (bila je veca) Intel je isplativije resenje i pored slabije autonomije od AMD-a. Ako nadjes neku Ivy Bridge platformu za 30ak hiljada najbolje nju pazari. Noviji je cipset od Sandy Bridge-a.

malo blesav
20.6.2013, 14:15
Ako ti autonomija uredjaja nije jedan od prioriteta - Intel. Ako jeste - AMD. Nema bas neke superbrze grafike u laptopovima od cca 30000 ali posto se retko igras verujem da ce posluziti svako integrisano resenje. Za osnovne potrebe i AMD i Intel ce ti obavljati odlican posao s tim sto Intel ima jaci procesor dok je AMD integrisana grafika bolja. Kupi uredjaj sa vise USB 3.0 portova jer samo jedan je malo, razlika u brzini USB 2.0 i 3.0 je drasticna. 4GB RAM i 500GB hard disk ce biti dovoljni za nekoliko sledecih godina. S obzirom da je razlika u ceni zaista mala (bila je veca) Intel je isplativije resenje i pored slabije autonomije od AMD-a. Ako nadjes neku Ivy Bridge platformu za 30ak hiljada najbolje nju pazari. Noviji je cipset od Sandy Bridge-a.
Meni je baterija prioritet, mada bih ipak voleo intel. Koliko mislis da bi otprilike mogla njima baterija drzati? Konkretno mislim da ovaj NP350E5X.

Laskaris
20.6.2013, 14:59
Meni je baterija prioritet, mada bih ipak voleo intel. Koliko mislis da bi otprilike mogla njima baterija drzati? Konkretno mislim da ovaj NP350E5X.
Ne verujem da moze da prebaci 3 sata prilikom gledanja filmova (DVD testovi daju vrednosti od oko 3 sata). Neki nezahtevni surf bez mnogo flash sadrzaja bi mogao potrajati ta tri sata mada verujem..veoma nategnuto, narocito ako je wireless aktivan. CPU na 2.3 GHz ipak trosi dosta struje, graficka malo malo pa pozove CPU u pomoc kome skoci radni takt, potrosnja struje skace sa radnim taktom i prazni se baterija brze.. Tu se vidi koliko je AMD integrisana kartica 7340 zapravo bolja jer ne smara slabiji E2-1800 CPU (na 1,7 GHz) a daje bolje performanse od Intel HD 2000 sa procesorom na 2,3 GHz. Baterija na NP355 (E2-1800 CPU+7340 grafika) drzi dobrih pet sati.

Benedikt
22.6.2013, 2:07
E sad sam pao u iskusenje imedju(oba su 35000din)Mislim da vredi za tu cenovnu razliku,nisam neki zahteven korisnik ali zasto da ne kupim jaci lap top:

1. ACER V5-551G-64454G50Mass
Procesor: AMD® Fusion APU Dual Core A6-4455M Brzina: 2.1 GHz, (turbo mode do 2.6Ghz)
Chipset: AMD® 1705 + AMD® A70M Fusion™ Controller Hub
Memorija: 6GB DDR3 (4GB + 2GB poklon)
Hard disk: 500GB
Monitor: 15.6" HD LED Acer CineCrystal™ ekran Rezolucija: 1366 x 768 piksela
Graficka karta: DUAL Grafika: AMD Radeon 7670 1GB + 7500G
CD/DVD: DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer
Zvucnici: Integrisani stereo zvucnici
Mrezna karta: LAN LAN 10/100/1000 Mbps
Wireless: LAN (802.11a/g/n), ugradjen Bluetooth 4.0
Operativni sistem: Linux
Dodaci i raspolozivi konektori:
Citac kartica,
2X USB 2.0,1X USB 3.0,VGA,HDMI,
1.3 MegaPiksela web kamera sa mikrofonom
Baterija: 4 celije Lithium Ion (Li-Ion)
Tezina: 2.30Kg
Garancija: 24 meseca
i
2. HP Pavilion g6-2260sm (C4W67EA)
Procesor: AMD Dual-Core A4-4300M APU 2.5Ghz
Chipset: AMD A70M FCH
Memorija: 4GB DDR3
Hard disk: 500 GB SATA (5400 rpm)
Monitor: 15.6" LED HD (1366 x 768)
Graficka karta: AMD Radeon HD 7670M (1 GB DDR3 dedicated)
CD/DVD: SuperMulti DVD±R/RW
Zvucnici: Stereo speakers
Mrezna karta: Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN
Wireless: 802.11b/g/n; Bluetooth
Operativni sistem: Bez operativnog sistema
Dodaci i raspolozivi konektori:
Citac kartica
1 VGA
1 HDMI
1 headphone-out
1 microphone-in
1 USB 2.0
2 USB 3.0
1 RJ45
WEB kamera sa integrisanim zvucnikom
Baterija: Li-Ion 6 ćelija
Tezina: 2.48Kg
Garancija: 24 meseca
Acer ima 2gb vise rama,savremeniji procesor,a Hp ima 6 celijsku bateriju i jedan USB 3.0 ulaz vise.Koja je vasa preporuka?

demaksi
22.6.2013, 21:04
Još bolje (zbog procesora):

Proizvođač SAMSUNG
Model NP350E5X-S01RS
Ekran 15.6 " 1366 x 768 px
Procesor Intel Pentium B970 2.3GHz
RAM 4GB DDR3 1600MHz
Hard disk 500 GB 5400 rpm
Grafička AMD Radeon HD7670M 1GB DDR3
38.000din (http://www.monitor.rs/index.php/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10403&category_id=2&manufacturer_id=49)

Laskaris
23.6.2013, 0:25
Ono gore je A serija AMD procesora. Tu razlika uopste nije velika u odnosu na taj nesto stariji iako jos uvek odlicni B970 (Sandy Bridge). Cena je takodje priblizna i taj Samsung je dobar izbor mada su i ona prva dva daleko od loseg. Autonomija laptopa sa A procesorom i AMD dediciranom grafikom svakako ne moze da se meri sa integrisanim resenjem (E procesor i 7340 grafika) ali su performanse u igrama zaista bolje. Licno bih ovo gledao izmedju ta tri:

1. Displej
2. tastaturu
3. Kuciste
4. Broj USB 3.0 slotova
5. Autonomiju (verujem da je tu opet AMD bolji ali ne drasticno kao kod E2-1800 i 7340 ontegruse).

i doneo odluku na osnovu toga. Ostalo je prilicno slicno. Samsung ima sjajne anti glare ekrane (mislim da ovaj model bas taj ima). Acer ima glossy a ovaj HP nemam pojma koji ekran ima..

Benedikt
23.6.2013, 2:21
Sta bi ti izabrao?Dajem prednost AMD-u.Dali vredi razlika od 4500din u odnosu na integrisanu grafiku?

water wizard
23.6.2013, 2:28
za igrice AMD za office i filmove intel.. ne znam od kad to AMD manje troši..
mada ono, ako ćeš da se igraš ko čovek kupiš desktop...

Benedikt
23.6.2013, 7:05
Napomenuo sam da mi racunar treba pretezno za osnovne funkcije net,filmovi,skajp...Racunar koji trenutno koristim sam kupio pre skoro 10god,tako da bolje da kupim nesto jace.Malopre bacio pogled i Samsung NP355E5X-A03HR je 28 000din ,dok je ACER V5-551G-64454G50Mass sa 6gb rama 35000din.Bem ti zivot ,samo mi komplikuju :)

demaksi
23.6.2013, 8:17
Napomenuo sam da mi racunar treba pretezno za osnovne funkcije net,filmovi,skajp...

Intel.

Laskaris
23.6.2013, 8:23
Napomenuo sam da mi racunar treba pretezno za osnovne funkcije net,filmovi,skajp...Racunar koji trenutno koristim sam kupio pre skoro 10god,tako da bolje da kupim nesto jace.Malopre bacio pogled i Samsung NP355E5X-A03HR je 28 000din ,dok je ACER V5-551G-64454G50Mass sa 6gb rama 35000din.Bem ti zivot ,samo mi komplikuju :)
Ako su ti to potrebe zasto ne kupis taj Samsung NP355E5X-A03HR ? odlican laptop, kupio ga pre nekoliko meseci za 4000 vise, sad su cene generalno pale. Veoma sam zadovoljan njime, ovaj tekst kuckam sa njega:

1. ekran anti glare odlican
2. 4 usb prikljucka od toga dva 3.0
3. cvrsto i kompaktono kuciste
4. tastatura vrlo dobra
5. zvucnici u ovoj cenovnoj klasi zapanjujuce dobri
6. performansama sam zadovoljan. ovo je allround masina za kucnu upotrebu. cak se mogu i nezahtevnije igre poigrati. skyrim koji bas i nije od nezahtevnih ide na medium-high podesavanjima (teksture igh, senke medum, FXAA ukljucen, draw distance high) i sve jako dobro ide, probao jos i Deus EX Human Revolution i on takodje lepo radi. Verujem npr da Alan Wake radi traljavo.

Ne znam gde si nasao ovaj laptop za 28000 - ako Emmi daje "popust" od 2000 na licni dolazak u radnju dobijes kupon za pazar kod njih od 2000 a ne popust. Cena je trenutno 30990 i to je i najbolja cena na netu i vise prodavnica je nudi. Bila je nesto niza cini mi se ali je dinar pao pa su izvrsili "korekciju".

E sad, A serija AMD procesora + dedicirana grafika (zapravo hibrid: APU+dedicirana) je takodje dobro resenje. 4000 razlike nije mnogo a dobijes dediciranu grafiku i jaci AMD procesor ali i nesto slabiju autonomiju od int. resenja. Proceni realno svoje potrebe pa odluci. Najskuplji je uredjaj koji si platio a cije mogucnosti ne koristis. 6 GB RAM je OK ali rekao bih da je to tebi nepotrebno a i RAM mozes uvek dokupiti. Skup nije i lako se ugradi. Onaj Intel od 38000 je isto dosta solidan izbor mada bih pogledao uporedni opis njega protiv nekog AMD procesora A serije. npr ovde za A6 (http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-B970-vs-AMD-A6-4455M) i ovde (http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-B970-vs-AMD-A4-4300M) (za A4 procesor koji je slican po preformansama B970). grafika je ista. Imaj na umu da je A6 ULV (ultra low voltage) varijanta A procesora i sporiiji je od "normalnog" A4 procesora. Ako zelis virtuelizaciju za male pare - izbor ti je A4 ili A6 procesor ili neki Celeron jer Intel BXXX procesori ne podrzavaju nju.

demaksi
23.6.2013, 9:09
Zar po rezultatima nije B970 u proseku oko 50% brži od A modela?

Laskaris
23.6.2013, 9:11
Zar po rezultatima nije B970 u proseku oko 50% brži od A modela?
Nije.

sale94
23.6.2013, 10:00
Onaj a6 gore je zapravo dosta blizu onom b970, al eto neko je ovde bio ubedjen u suprotno pa nisam hteo da ubedjujem.

A posto taj neko izvlavci fleke Flamingosu, 2 can play that game Demaksi Ono sto ti ovi mudraci objasnjavaju je da svaka igra ili zahtevna aplikacija zahteva istovremeno odredjene performanse i procesora i grafike i oni rade zajedno. Slabije igre traze manje, snaznije vise performanse oba cipa.

Ako imas dosta snaznu jednu od te dve komponente, a dosta slabu drugu, onda ce cesto ona slabija "kaskati" za snaznijom i tada snaznija nece raditi punom parom jer ce morati da ceka ovu drugu da zavrsi svoj deo posla, a slabija komponenta ce non-stop biti na 100%.

7670m grafika je prilicno dobra i ima dosta laptopova sa ovom grafikom i i3, i5, pa i i7 procesorom, dok je spomenuti A6 procesor po performansama otprilike upola slabiji od Pentiuma B970. Zato mislim da je bolje da uzmes onaj Samsung koji sam ti predlozio, ili Acer sa B960 i GT630m grafikom koji si sam spomenuo, nego ovaj model sa A6 procesorom. GT630m je inace dosta slicna 7670m.

7670m u paru sa 7500G ne donosi ni priblizno razliku u performansama kao sto je to slucaj kod A6 i B960 (ili B970). Znaj i da je ovaj model A6 procesora zapravo stedljivi Ultra Low Voltage model sa TDP-om od 17W i da je vise namenjem radu u Offisu i surfovanju internetom nego nekom igranju.
Jos jedan Flamingos Ni hp nije za pohvalu ako je g serija samo proobook nesto vredi i pavilion dm serija.

Demaksi Zanimljivo, secam se da sam ranije slicne stvari citao i za probook, i to bas od tebe. Ti to nocu sanjas takve stvari ili ti se javljaju i usred bela dana? Jos jedan biser sa iste ove teme a6 vs intel bxx Demaksi Best buy za 300 evra su modeli sa Pentium procesorom, trostruko su brzi od od modela koji spominjes (grafike isto sr...), a oko 2.000din skuplji.

demaksi
23.6.2013, 10:36
Neko ovde je i dalje ubeđen da je u pravu ;), jer ispod svih onih velikih šarenih grafikona (a i na notebookcheck-u) stoji slično za B970 i A6:

- More than 45% better PassMark (Single core) score
- Around 95% better GeekBench score
- More than 70% better 3DMark06 CPU score
- More than 55% better PassMark score
- Cinebench R10 Single more than 65%
- Cinebench R10 Multi more than 100%
(Win7 WEI CPU - 6.2, naspram 4.8 kod A6)

Ja bih bez razmišljanja išao na B970.

sale94
23.6.2013, 10:38
Glupost svi zivi znaju da passmark i testovi u igrama nisu isto.

Tako da mozes da se 5& sa tim testovima.

Samo gaming testovi i testovi u programima koji sluze svrsi, a ti sto volis sinteticke to nije moj problem.

Misli sta hoces, mislim da se vidi ovde ko prenagljuje i favorizuje sta a ko je realan.

I jos jedna stvar Intel jeste bolji uvek bio za rad u programima, ali to je slicna stvar kao sa Nvidia i Cuda, tj optimizacija, doduse i amd ima Opencl al pre toga nije bilo.

demaksi
23.6.2013, 10:39
A posto taj neko izvlavci fleke Flamingosu, 2 can play that game Jos jedan Jos jedan biser sa iste ove teme a6 vs intel bxx:
Demaksi Best buy za 300 evra su modeli sa Pentium procesorom, trostruko su brzi od od modela koji spominjes (grafike isto sr...), a oko 2.000din skuplji.

"Biser" koji spominješ se odnosio na E2-1800 procesor i B980, a ne A6-4455M. Izjava i dalje stoji a mestu.

demaksi
23.6.2013, 10:40
Glupost svi zivi znaju da passmark i testovi u igrama nisu isto.

Tako da mozes da se 5& sa tim testovima.

Samo gaming testovi i testovi u programima koji sluze svrsi su merodavni, a ti sto volis sinteticke to nije moj problem.

Misli sta hoces, mislim da se vidi ovde ko prenagljuje i favorizuje sta a ko je realan.

A laptopovi od 300€ i manje su gejming modeli?

I ako su testovi nevažni, zašto ih uopšte rade. Kome onda da verujem pri izboru? Tebi?

sale94
23.6.2013, 10:43
Laptopovi uopste nisu ni namenjeni za gaming, postoje eto modeli koji mogu da se koriste i da se poigra. ali svi znaju da laptopovi sa normalnom cenom nikako ne mogu da zamene desk u istoj kategoriji, a tu dolazimo i do hladjenja.

A ti sto pokusavas da citatom nesto postignes slaba vajda.

A to sto si rekao da si mislio u onom biseru da si naveo drugi procesor to u redu, ali to ne menja cinjenicu da ti u celini smatras jedno i to se odnosi i na onaj a6, a takodje si i ukapirao da si napravio fail kad te je ispravio Laskaris kao i jos dva clana ali naravno big head demaksi never fails.

I rest my case i btw ti ne mozes ni pod da lizes flamingosu.

Oni koji me znaju njima ne moram ni da govorim da mrzim one koji propagiraju do koske, bilo koju stvar takodje mrzim fanboy tipove.

demaksi
23.6.2013, 10:48
Laptopovi uopste nisu ni namenjeni za gaming, postoje eto modeli koji mogu da se koriste i da se poigra. ali svi znaju da laptopovi sa normalnom cenom nikako ne mogu da zamene desk u istoj kategoriji, a tu dolazimo i do hladjenja.

A ti sto pokusavas da citatom nesto postignes slaba vajda.

Verovatno ćeš reći da se Intel i više greje. Sigurno mu je zato maksimalna radna temperatura 15 stepeni niža od štedljivih AMD-ova.

A citate si sam pokrenuo, i još iskrivljuješ informacije vezane za njih.

sale94
23.6.2013, 10:51
Ne iskrivljujem ja nista, intel se vecinom manje greje od amd-a i uglavnom manje trosi bilo to desk ili lap, a ja ne iskrivljujem citate preneo sam ih u celini od reci do reci.

Poenta svega ovog je da si ti zatucan i ponasas se totalno kao steretipni fanboy a to je ono sto mrzim.

Kada navodis prednost kod jednog ne treba da iskrivljujes i da unizavas drugu stranu, to je besmisleno i ne dobijas ++ za to.

Ne znam vise kako da ti crtam uglavnom zelim ti sve najbolje i zavrsili smo.

I to je sorry za off mods.

demaksi
23.6.2013, 10:53
A to sto si rekao da si mislio u onom biseru da si naveo drugi procesor to u redu, ali to ne menja cinjenicu da ti u celini smatras jedno i to se odnosi i na onaj a6, a takodje si i ukapirao da si napravio fail kad te je ispravio Laskaris kao i jos dva clana ali naravno big head demaksi never fails.

I rest my case i btw ti ne mozes ni pod da lizes flamingosu.

Oni koji me znaju njima ne moram ni da govorim da mrzim one koji propagiraju do koske, bilo koju stvar takodje mrzim fanboy tipove.

U čemu me ispravio Laskaris? Izgleda da sam to propustio...

U osećanja koja gajiš prema flamingosu se neću mešati... :a_whistli
Ono što sam izjavio o snovima je bilo više namenjeno kao šala, a "zapao" mi je za oko kada je tokom te iste nedelje izjavio još i da se AMD povlači sa tržišta desktop procesora, kao i da se Tehnomanija gasi... Bombastične izjave koje su me baš iznenadile.

Ja sam AMD fan i preko 12 godina imam samo AMD mašine, ali to ne znači da ću da lažem da bih ga favorizovao.
Evo i dokaza. (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1755177&postcount=28) Valjda nije biser, pošto se flamingos u potpunosti složio.

sale94
23.6.2013, 10:56
F.U Flamingos mi je drugar i pre svega je realan 99.5% vremena sto se za tebe ne moze reci.:facepalm

Boli me uvo sta si imao ili imas moras biti sa stavom koji nema ni trunku favorizovanja, ili iskrivljenja kako kazes.

Ma sta se ja zamajavam mislim da bi 99% ovog foruma reklo da pogledas malo sta ti pisem, i Laskaris te je ispravio u tome da onaj Amd nije nikako 50% udaljen od onog intela to je mnogo manje.

A sad trollcino ende nisi vredan kucanja ove poruke.

demaksi
23.6.2013, 11:00
Hvala lepo, do viđenja. :tapsh:

Ako ti je još nešto ostalo nejasno, pitaj, tu sam.

P.S. O razlikama među procesorima neka se izjasni treće lice.

sale94
23.6.2013, 11:03
Ti meni nesto da kazes lool, jedno su recimo Doomche, Flamingos, Vitko, Fresko, Iris, Nepotpisani i jos mnogo njih a drugo si ti.

Zalosno.:(

Oni su ................................................

a ti ..

Ponavljam ja sam tu uvek ucim ucicu iako ucim ceo zivot covek se uci dok je ziv, ali od ljudi koji su pre svega ispred mene, a ti.:D

demaksi
23.6.2013, 11:05
Izduvaj se, zdravo je to. Posle ćeš se osećati mnogo bolje.

A sa cenjenim članovima ovog foruma nemam nikakvih problema, ni približno kao ti sa mnom.

player1
23.6.2013, 11:08
Po mom misljenju je neozbiljno uzeti ista slabije od Bxxx Intela ili A-xxxx AMD-a ako se trazi jeftini desktop replacement za male pare.

E-xxx i slicni AMDovi prosto ne spadaju u istu klasu po performansama.

E sad, dal B Intel ili A AMD, to me vec ne zanima.

Ako cemo cisto po svrsi, Inteli su tu brzi, i neko koga ne zanimaju igre, nema sta da se razmislja po tom pitanju... A koga pak zanimaju, trebalo bi da preskoci 300e laptop kao opciju. :D

demaksi
23.6.2013, 11:14
To sam i govorio.
Za 320€, tu je A8 quad-core (ali za 10€ više B970 sa 7670M), ali za sve ispod ostaje samo Pentium.
Žrtvovati toliko performanse CPU-a zbog igara na laptopu ispod 300€ je... nelogično.

Laskaris
23.6.2013, 12:25
Meni bogami sasvim lepo sluzi i E2-1800 sa integrusom 7340 (APU) kao desktop replacement ali s obzirom da razlika u ceni zaista nije strasno velika Bxxx pentium ili neki A procesor od AMD-a su svakako odlicno resenje (sa ili bez dedicirane grafike). Za enkoding i sl procesorski zahtevne aplikacije je bolji Intel, za "svaki dan" je savrseno svejedno. Ko hoce da se igra neka kupi desktop racunar za cca 600-700 eur. Za te pare se na laptopu naigrati bas i nece sa istim performansama.

flamingos
23.6.2013, 14:50
ma daj,kad pricam oo laptopovima za 300e,nekako je ipak logicnije da su to modeli sto bi rekli secondary rig,dakle ajde da kazem i ovako bezicna verzija stonog odnosno desktop racunara,gde sad da pricam oo igrama mani.

Amd je tu sasvim konkurentan ne sporim da je nesto slabiji od intela,ali da se kaze da je intel brzi sad dobro tehnicki da,well,pa svako ima drugacije misljenje i ukuse. Zato i postoji toliko mogucnosti u izboru.

demaksi
23.6.2013, 20:46
Evo i još jednog odličnog modela do 300€ na akciji:
Asus X55A-SX198DU (http://www.jakovsistem.com/laptop-racunari/laptopovi/asus-x55a-sx198du-intel-dualcore-2020m-4gb-750gb-intel-hd-graphics-15-6-led-usb3-0) Intel DualCore 2020M 4GB 750GB

Laskaris
23.6.2013, 21:05
Evo i još jednog odličnog modela do 300€ na akciji:
Asus X55A-SX198DU (http://www.jakovsistem.com/laptop-racunari/laptopovi/asus-x55a-sx198du-intel-dualcore-2020m-4gb-750gb-intel-hd-graphics-15-6-led-usb3-0) Intel DualCore 2020M 4GB 750GB
Cena dobra, procesor dobar, grafa..ok, veliki hard disk,malo usb prikljucaka (1xUSB 2.0 + 1x USB 3.0), samo jedan memorijski slot pa je apgrejd u buducnosti problemcic, ASUS-ovi led ekrani imaju ogledalni efekat prilicno izrazen mada je slika zivih boja i ostra.. nema idealnog uredjaja nigde..

demaksi
23.6.2013, 21:12
Najbolje je bilo kada je skoro na akciji za 300€ mogao da se nađe model sa A8-4500M APU-om, ali i to prođe. Zato nikad ne treba žuriti...

Evo i još jednog do 300€:
ASUS X55VD-SX206 (http://www.computers.rs/notebook-raunari/10894-asus-x55vd-sx206-15-6-intel-1000m-4gb-500gb-nvidia-610.html) Intel 1000M 4GB 500GB nVidia GT610

Laskaris
23.6.2013, 21:16
Najbolje je bilo kada je skoro na akciji za 300€ mogao da se nađe model sa A8-4500M APU-om, ali i to prođe. Zato nikad ne treba žuriti...
To je tacno, ako nije hitno kupovati polako. Cene mogu ici samo nadole a sto se vise gleda vece su sanse da se bolje pazari.

Benedikt
27.6.2013, 7:28
Kad smo kod toga sta kazete za Asus A55N-SX047 koji je 36500din,1500din vise od Acer V5-551G-64454G50Mass .Malo prelazi budzet ali mislim da vredi.Ne znam kakava je grafika AMD Radeon HD 7640G APU ?

Laskaris
27.6.2013, 8:03
Kad smo kod toga sta kazete za Asus A55N-SX047 koji je 36500din,1500din vise od Acer V5-551G-64454G50Mass .Malo prelazi budzet ali mislim da vredi.Ne znam kakava je grafika AMD Radeon HD 7640G APU ?
Ovakva. (http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7640G.69836.0.html)

Benedikt
28.6.2013, 16:47
Mislim da sam nasao pravu stvar ASUS A55DR-SX143 (Quad-Core A8-4500M , AMD Radeon HD 7640G + AMD Radeon HD 7470 Dual Graphic , Memorija: 6GB DDR3 , Hard disk: 750GB ,Zvucnici: Altec Lansing speakers , 2 x USB 3.0 i 6celijska baterija) po ceni od 37500din,skuplji za 1000din od predhodno pomenutog Asus A55N-SX047,ali dosta jaci(grafika nije integrisana,2gb rama vise,250gb veci hard).Koliko sam gledao ova grafika nije toliko losa?
Mislim da je definitivno best buy

demaksi
28.6.2013, 17:14
Neću da ti kvarim merak ;), samo da ti skrenem pažnju i na ovo:
Samsung NP350E5X-S01RS (http://www.monitor.rs/index.php/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10403&category_id=2) B970/4GB/500GB/ATI HD7670M 36.660din

Benedikt
28.6.2013, 17:37
Vidim po testovima da je za nijansu bolji Pentium,ali je AMD Quad Core.Graficaka na samsungu je mnogo bolja nego na Asusu.Tako da si me sada malo bacio u nedoumicu
Taman sam mislio da sam zavrsio potragu
Pomagajte :confused:

water wizard
28.6.2013, 19:06
intelova grafička je dobra samo za office i filmove i flash igrice, ali zato manje troši..

flamingos
28.6.2013, 19:46
sta hd2000 je dobra za samo za flesh igrice? Zezas? 0.0 Pa kako sma ja to onda igrao pes,fifu i fm na tome 0.0

water wizard
28.6.2013, 19:48
sve su to CPU zahtevne igrice, a FM nema ni 3D samo neke statistike i tabele :D

flamingos
28.6.2013, 21:32
A jel? :D Ima jos sto sta sto se moze poterati na low sa hd2000 tako da ne mzoes reci da je za flash igrice,za flash je bila nekada ona gma950,sad je hd4000 serija prilicn oozbiljan takmac kao intergrisano resenje za neobavezno igranje.

water wizard
28.6.2013, 22:07
ali generalno AMD ima bolju grafiku a intel je bolji za office

demaksi
28.6.2013, 22:17
Modeli oko kojih se Benedikt dvoumi imaju zasebne grafike, tako da nije toliko važno kakve su integruše.

@Benedikt:
Mislim da ćeš se više naigrati sa 7670m.

water wizard
28.6.2013, 23:20
ako ima zasebnu grafiku onda je to druga stvar, izvinjavam se nisam detaljno pratio

Benedikt
29.6.2013, 7:15
Ne igram toliko cesto,racunar mi ima 8godina tako da sam se i odvikao od igara.Ne kazem da necu igrati,ali dali je prednost sto je AMD-ov procesor quad core i odnosu na Intelov Pentium dual core?

danijeldav
29.6.2013, 8:46
Pravac Notebookcheck pa proveri. Ali amd se greje ko lud, pisano je negde o tome.. Za laptop na duze staze uzmi intel.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2

demaksi
29.6.2013, 10:41
Koliko se sećam, priča o AMD-ovim žiškama je bila aktuelna do pre dve godine kod Phenoma i Athlona, sadašnji A i E modeli nemaju tih boljki.

Što se tiče Benediktove dileme, mislim da ima korisnih informacija po pitanju poređenja spominjanih procesora na jednom ovakvom testu (http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-K75DE-Notebook.91737.0.html).

Laskaris
29.6.2013, 20:28
Koliko se sećam, priča o AMD-ovim žiškama je bila aktuelna do pre dve godine kod Phenoma i Athlona, sadašnji A i E modeli nemaju tih boljki.
[/URL].
Ni Phenom a narocito Athlon serija nisu bile "furune" - daleko od toga. Sadasnja E serija AMD-a e zapravo mnogo manje greje od Bxxx Celerona i Bxxx Pentiuma a bogami manje i od njihovih Ivy Bridge naslednika. Mislim da je i A serija osetno hladnija od Intel konkurencije. Jos od K6 serije AMD-a (godina 1998-9) slusam istu pricu o zagrevanju njihovih procesora :).

Benedikt
30.6.2013, 7:15
@Laskaris
AMD-ov procesor quad core i odnosu na Intelov Pentium dual core,dugorocno?Nekako si mi ti najrealniji

flamingos
30.6.2013, 7:29
Dugorocno ce svakao da bude vise upotrebljiv kroz prizmu aplikacija,quad je ipak quad,nikad ne znas kad ce da ti zatreba dodatna jezgra. Od viska glava ne boli.

danijeldav
30.6.2013, 14:26
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?309456-HP-ProBook-4545s

Laskaris
30.6.2013, 18:51
Quad-core je svakako bolji ali treba imati na umu i da aplikacija za visejezgarne procesore (vise od dva) niti mnogo ima niti se nesto programeri polomise da ih pisu. Sve iole moderne aplikacije naravno rade i na quad-core ali nije redak slucaj da dva jezgra nose glavno opterecenje a ostala bleje. Na duzi rok je svakako bolje imati cetiri jezgra ali..softver ce jos par godina biti najbolje prilagodjen za dva.

Benedikt
30.6.2013, 23:12
Onda definitivno Samsung NP350E5X-S01RS 36500din?

pedja994
12.7.2013, 18:30
I ja bih uzeo taj samsung,ali moze na pp gde ima za 36500? :)

Sta mislite i o ACER V3 531G (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-Aspire-V3_531G_B9604G50Makk-+-2GB-poklon!-18702/)?

Imate jos neki dobar da preporucite do 360e,sa neintegrisanom grafickom? :)

demaksi
12.7.2013, 19:55
SAMSUNG NP350E5X-S01RS (http://www.tehnoms.rs/samsung/samsung-np350e5x-s01rs-intel-b970-2.3ghz-15.6-4gb-500gb-rdn-hd7670-1gb-dos-black-32681.html) za 36.000din, mada i taj Acer je super. Neka izgled odluči... ;)

sidewinder989
12.7.2013, 20:22
Neću da ti kvarim merak ;), samo da ti skrenem pažnju i na ovo:
Samsung NP350E5X-S01RS (http://www.monitor.rs/index.php/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10403&category_id=2) B970/4GB/500GB/ATI HD7670M 36.660din

ja na tom linku vidim 44 285,00 Din :confused:

demaksi
12.7.2013, 20:26
To je bilo pre 15 dana u toj firmi, sada je 36k u drugoj. Cene se menjaju svakodnevno.

pedja994
12.7.2013, 21:48
SAMSUNG NP350E5X-S01RS (http://www.tehnoms.rs/samsung/samsung-np350e5x-s01rs-intel-b970-2.3ghz-15.6-4gb-500gb-rdn-hd7670-1gb-dos-black-32681.html) za 36.000din, mada i taj Acer je super. Neka izgled odluči... ;)
Pa po izgledu mi je lepsi samsung ali ne znam da li su kuciste,tastatura,ekran zaista kvalitetniji od Acera...
i to je cena u kesu :( a ja mogu samo jedan deo u kesu,ostalo odlozeno
mozda ni ovde za 40k (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/samsung-NP350E5X_S01RS-18279/) nije lose jer se dobijaju pokloni...

Onda ostaje da uzimam taj samsung,valjda cu naci negde da najjeftinije prodjem :D
Nadam se da Intel+AMD kombinacija radi super :)

Zvekce
24.7.2013, 14:12
Pozdrav svima , zamolio bih da mi neko pomogne oko odabira racunara - raspolazem sa 39000 rsd , a mislim se izmedju sledecih laptopova :

1.
http://www.tehnoms.rs/toshiba/toshiba-c855d-127-amd-e2-1800-1.7ghz-15.6-4gb-500gb-rdn-hd7340-win8-hp-64bit-beli-31470.html CENA JE 35990

2.
http://www.winwin.rs/laptop-acer-e1-531g-b964g75mnks-15-6-intel-b960-4gb-750gb-gt-710-1gb-bt-cam-hdmi.html CENA MU JE 38990

3.
http://www.tehnoms.rs/toshiba/toshiba-c870-17w-intel-b960-2.2ghz-17.3-4gb-500gb-rdn-hd7610m-1gb-beli-34984.html CENA 40500

Zanima me koji je od ova tri najbolji , onako iskreno - ovaj acer mi je super ali ne znam kakva je to marka , cuo sam da je asus i toshiba nesto sto je popularno uz hp i dell , takodje ovaj acer nema OS , a ja bih da imam win 7 ili win 8 , pa ako neko moze da preporuci odakle da se skine to a da je pouzdano i da traje da ne mora da se produzava isl...

Benedikt
24.7.2013, 14:29
Prvi lap top mozes da nadjes po ceni od 30000din samo bez win8,samo sto nije toshiba nego samsung.Drugi predlog je 41000din ne znam gde si nasao za te pare koje si naveo,mozes da mi posaljes pp ili da javno kazes.I poslednji je 47000din,ne znam odakle ti te cene

Zvekce
24.7.2013, 14:59
Gledao pre par sati u Win Win -u i Tehno MS-u , toshiba je na akciji 35990 , ova druga toshiba jeste skuplja ali ja mogu da je uzmem za 40500 , a acer je tacno 38990 u WW-u .
Niste mi rekli koji je najbolji ? I bojim se sto ovaj nema OS , gde da skinem i kako da ubacim a da valja i da traje ?

Benedikt
24.7.2013, 15:09
Druze onaj acer je 42990din u ww proverite link koji ste postavli.Imas tutorijale instalacije samo toliko smem da ti kazem

Zvekce
24.7.2013, 15:11
Taj acer je 38990 evo drzim katalog u ruci , a oko 12 h sam bio u prodavnici drzao ga u rukama i razgovarao sa ljudima tako da - to je ta cena stvarno . Nego koji je najbolji od ova 3 ? I ako mozete preko pp malo detaljnije da mi kazete nesto vise vezano za OS . Pozdrav

Zvekce
24.7.2013, 15:19
Meni se svidja ovaj acer , ali ne znam kakva je marka i + nema OS , a ja nisam vican tom ubacivanju .... A ova toshiba mi je odlicna 35990 jer ima win 8 i lepa je na izgled , a ova druga toshiba je 17,3.... bas ne znam sta da radim , ako neko moze i zna neka me uputi i neka kaze koji je najbolji .... ovo mi je prva kupovina i hocu da valja i da mi traje ...

Benedikt
24.7.2013, 15:20
http://www.eponuda.com/katalog-akcije/win-win-katalog-akcija.html
Evo je trenitni katalog sa akcijama koji vazi do 11.08 i cena pomenutog acera je ista kao na sajtu 42990din.

Zvekce
24.7.2013, 15:22
Eh , ja Vam kazem kako jeste , a Vi kako zelite.... Katlog win win besplatni primerak katalog vazi od 10 jula do 11 avgusta 2013 - str 14 , 4-ti odozgo .

To je ova velika cena , kada se placa u kesu !!!

Benedikt
15.8.2013, 22:30
Vratio sam se sa odmora i pravo je vreme za kupiovinu laptopa.Malopre pregledao ponude i dodje mi da se pojedem sto nisam kupio onaj acer http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-V5_551G_64454G50Mass-+-poklon-2GB!-19061/ bio je 35500din.
Javite dali ima nesto slicnih karakteristika za slican novac.Znaci ekran 15" , 4 ili vise gb rama ,neintegrisana grafika neka ne mora da bude jaka , usb 3.0 i hdmi

demaksi
15.8.2013, 22:38
:ciao:

Odavno te nije bilo! :D

Evo mog predloga:
Lenovo G580 (59381578) (http://www.winwin.rs/laptop-lenovo-g580-59381578-15-6-intel-dc-1000m-4gb-500gb-g710m-1gb-bt-metal-brown.html) 1000M/4GB/500GB/G710M 1GB 36.000din

(Izgleda da nema USB3)

Benedikt
15.8.2013, 22:51
Taman sam spremio 36crvendaca i odem na letovanje.Sad opet iznova :D
Sad sam nasao Pavilion g6-2260sm, AMD, AMD Dual-Core, A4-4300M, 2,50 (3,00GHz Turbo) GHz, 4096 MB, 15,6", SATA 500 GB, AMD Radeon HD 7670M (1 GB DDR3), DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, ne, 1, USB 2.0 priključak 1, 2,48 kg, USB 3.0 2 za 35000din
Sta mislite?

flamingos
15.8.2013, 22:58
Hp ne bih uzimao pogotovu g6. Ali ako se tebi dopada,sta pa ja mogu da to promenim.

Benedikt
15.8.2013, 23:00
Sto? :confused:

demaksi
15.8.2013, 23:00
Lenovo mi je mnogo bolji izbor kao model, grafike su im dosta slične, dok je procesor kod HP-a dosta sporiji. Dakle - Lenovo.

Benedikt
15.8.2013, 23:15
Celeron na 1,8 brzi od AMD A4-4300M na 2,50 ?Mana Lenova je sto nema usb 3.0

demaksi
15.8.2013, 23:18
Eh, da je megaherc jedino merilo...

Ja nisam našao ništa bolje u tom cenovnom rangu, možda će neko drugi imati više sreće.

Benedikt
15.8.2013, 23:36
istih karakteristika je i ovaj http://www.tehnoms.rs/asus/asus-x55vd-sx206-intel-cel.coreduo-1000m-33937.html
S`tim sto ima usb 3.0 prikljucak i dobija se torba ,mis,postolje i neka tresh od nokije

flamingos
16.8.2013, 1:33
Od kad je to usb 3.0 merilo dobrog laptopa?

Benedikt
16.8.2013, 11:09
Samo sam naveo kao prednost

Benedikt
22.8.2013, 15:46
Sta mislite o Asus X55VD-SX209 za 35000din

Ekran 15.6", 1366x768pxl
Procesor: Intel Pentium DualCore 2020M, 2.4GHz
RAM: 4GB
Hard: 750GB
Grafička: NVIDIA GeForce 610M 1GB
Optički uređaj DVD SuperMulti DL
Baterija 6 ćelija Li-Ion
Boja Plava
Operativni sistem FreeDOS
Ostalo Čitač kartica, WebCam, 10/100/1000 Ethernet, 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, VGA

Laskaris
26.8.2013, 10:11
Izmedju A4 4300M i Celerona 1000M uvek bih izabrao AMD. GeForce G710 i AMD 7670M su tu negde. Nedostatak USB 3.0 bih mogao da tolerisem samo kod laptopa koji kosta manje od 27000 dinara i ako ga ne kupujem sebi :). I mislim da se malo preteruje sa hvaljenjem kvaliteta Lenovo uredjaja. Jesu dobri ali ne vidim da odskacu znacajno od konkurencije a na nasem trzistu Lenovo nije bas najjeftiniji.

demaksi
26.8.2013, 10:35
A4-4300M se ne može naći ispod 350€, a to je već kategorija u kojoj su A8-4500M, B980, 2020M, i3 ULV... Slab je on da bi tu bio.

Nedavno se pojavio A4-5000 (http://pcpractic.rs/proizvodi/laptop/41532-acer-acer-aspire-e1-522-45004g50mnkk-156-amd-qc-a4-50004gb500gbhd-8330-512mb), to je već vredno razmatranja, samo dok izađe još modela. Trenutno se može naći za 35.300din (http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0004004150&k=00), mada ga i za te novce pored Lenova sa 1000M i GT710M nije lako odabrati...

Laskaris
26.8.2013, 10:53
A4-4300M se ne može naći ispod 350€, a to je već kategorija u kojoj su A8-4500M, B980, 2020M, i3 ULV... Slab je on da bi tu bio.

Nedavno se pojavio A4-5000 (http://pcpractic.rs/proizvodi/laptop/41532-acer-acer-aspire-e1-522-45004g50mnkk-156-amd-qc-a4-50004gb500gbhd-8330-512mb), to je već vredno razmatranja, samo dok izađe još modela. Trenutno se može naći za 35.300din (http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0004004150&k=00), mada ga i za te novce pored Lenova sa 1000M i GT710M nije lako odabrati...
U navedenoj varijanti za 35300 din je samo 8330M a to je integrisana kartica i ipak je osetno sporija od pomenutih neintegrisanih varijanti nVidie i AMD-a... a A4-5000 i pored dva jezgra vise jedva da je brzi od 4300M, doduse i radi na znatno nizem radnom taktu. Savet "cekati" pije vodu do odredjene granice - jednom valja i kupiti.

demaksi
26.8.2013, 11:14
8330M nije ništa lošija od 7420G, a sam procesor je sa svojih 15W TDP-a brži od A4-4300M sa 35W TDP-a, i još su modeli sa A4-5000 već u startu jeftiniji od onih sa starim A4-4300M, a koji se mogu naći samo u nekim HP modelima.

Update: Tek sad vidim da zapravo govoriš o onom HP G6 modelu sa 7670M za koji Benedikt kaže da je 35.000din, mada ga ja ne nalazim ispod 40.000din. Šta znam, G6 i G7 inače jesu jeftini modeli, ali ih takav glas bije da se ne bih usudio da kupim jedan...

Laskaris
26.8.2013, 11:43
I ja bih sebi uzeo A4-5000 jer mi neintegrisana grafika ne treba i ova 8330M bi mi zavrsavala posao odlicno ali ako je neko ipak zeli trenutno ima modela sa A4-4300M i neintegrisanom varijantom. Kome treba duzi vek trajanja baterije svakako se i nece odluciti za neintegrisano graficko resenje pa verujem da mu ni prednosti A4-5000 u odnosu na A4-4300M ne znace mnogo s obzirom da su brzinski slicni.

Benedikt
26.8.2013, 12:37
Sad mi je zao sto sam propustio takvu priliku,posto ga vise nema u ponudi.Sada ima Asus X55VD-SX209 za 35000din,jedino sto mu je 4gb maximalna memorija,sve ostalo je ok.Da pricekam jos malo neku bolju ponudu?

demaksi
26.8.2013, 12:39
Sačekaj početak septembra, biće školskih akcija.

Benedikt
26.8.2013, 12:40
Onaj Hp je bio na akciji u Mertou za 34500din.Pricekacu.Hvala

Laskaris
26.8.2013, 12:40
Sad mi je zao sto sam propustio takvu priliku,posto ga vise nema u ponudi.Sada ima Asus X55VD-SX209 za 35000din,jedino sto mu je 4gb maximalna memorija,sve ostalo je ok.Da pricekam jos malo neku bolju ponudu?
Ako trenutno nema na trzistu onoga sto bi tebi odgovaralo a laptop ti ne treba u roku od odmah (a vidim da ti ne treba pod hitno jer kupujes vec prilicno dugo :D) sacekaj jos malo.

Benedikt
27.8.2013, 19:39
Javite ako budete naleteli na nesto interesantno :n_klanja:

JohnnyBravos
31.8.2013, 14:08
Ma kakvo čekanje, cene neće ići na dole, negde u maju je bilo modela, Samsung, Asus .. sa B9** procesorima, 4giga rama, mene interesuju integrisana rešenja, za 32-33000 po akcijama, bila je priča pašće cene preko leta, i sad nema ništa ispod 37 i opet ide priča, čekajte septembar, kad garant neće biti ništa ispod 40K!
Jedino pratiti akcije, ništa vremenski određeno.

Benedikt
7.9.2013, 18:40
Samsung NP350E5X-S01RS za 39900din.Sta mislite?

Processor: Intel® Pentium B970 (2MB, 2.3GHz)
Main Chipset: Intel HM76
Graphics: AMD Radeon™ HD7670M 1GB DDR3
Display: 15.6" HD+ LED Display (1366 x 768), Anti-Reflective
Memory: 4GB DDR3 System Memory at 1600MHz, 2x DIMM
HDD: 500GB S-ATAII Hard Drive (5400RPM)
ODD: Super Multi Dual Layer
Sound: HD Audio, 3 W Stereo Speaker (1.5 W x 2), internal MIC
Integrated Camera: Webcam
Wired Ethernet LAN: 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
Wireless LAN: 802.11 b/g/n 1x1 (up to 150Mbps)
Bluetooth: Bluetooth V4.0
I/O Port: VGA, Headphone, Mic, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, RJ-45
Multi card slot: 3-in-1 (SD, SDHC, SDXC, MMC)
Input: 101/102 key keyboard, Touch Pad (Scroll Scope, Flat Type)
Power: 6cell 48Wh, 60/90W adapter
Operating System: DOS
Pick up and return garancija (24 meseca)

demaksi
8.9.2013, 13:41
To je otprilike to što možeš izvući za oko 40k. Evo i nekih alternativa (sa USB 3.0):

Lenovo G500 (http://www.jakovsistem.com/laptop-racunari/laptopovi/lenovo-ideapad-g500-59377704-intel-2020m-4gb-1tb-amd-hd8570-1gb-ddr3-dvd-rw-15-6-led) 2020M/4GB/1TB/AMD HD8570 1GB - 40.990din

Lenovo B590 (http://a-maze.co.rs/products/11333/lenovo-b590-59383527-.html) i3-3110M/4GB/500GB/Intel HD4000 - 41.610din

Laskaris
9.9.2013, 8:36
Pri cemu taj Samsung ima anti-glare (mat) ekran koji je predobar za tu cenovnu klasu. Bas mat ekran me i opredelio da kupim Samsungov laptop (nije taj model) i nisam se pokajao. Toliki broj USB slotova (2 x USB 3.0 + 2x USB 2.0) neces naci skoro ni kod jednog drugog modela. To mi je bio jos jedan plus pri odabiru.

IDzO
9.9.2013, 10:27
Zdravo.

Usled novonastalih potreba tražim lap top koji ću koristiti u poslovne svrhe i to na duži vremenski period.
Na njemu ću vršiti prezentaciju usluga koje nudi moja firma i uglavnom ću biti na terenu tako da će se, pored prezentacija, raditi različite pripreme tekstova i tabelarnih prikaza, internet kao i sitne prepravke fotografija u PS-u.
Potrebno mi je da baterija traje što duže, da je 15,6", da dosta brzo i stabilno radi...

Okvirni budžet je 40.000 hiljada.

Laskaris
9.9.2013, 11:01
Zdravo.

Usled novonastalih potreba tražim lap top koji ću koristiti u poslovne svrhe i to na duži vremenski period.
Na njemu ću vršiti prezentaciju usluga koje nudi moja firma i uglavnom ću biti na terenu tako da će se, pored prezentacija, raditi različite pripreme tekstova i tabelarnih prikaza, internet kao i sitne prepravke fotografija u PS-u.
Potrebno mi je da baterija traje što duže, da je 15,6", da dosta brzo i stabilno radi...

Okvirni budžet je 40.000 hiljada.
Necu ti dati konkretan model ali s obzirom na potrebe imaj na umu sledece:
1. Laptop ce biti napolju (na terenu) pa ti je mat ekran tu mnogo bolja varijanta
2. Duze trajanje baterije ti obezbedjuje neki laptop sa integrisanom grafickom karticom pri cemu je AMD bolji od Intela ali ima nesto slabiju procesorsku jedinicu, ali i bolju graficku karticu.
3. S obzirom na navedeno bilo koji sa procesorom od 1,7 GHz pa navise ce ti zavrsavati posao. U skoroj buducnosti ne verujem da ce doci do dramaticnog povecanja zahtevnosti aplikacija. Windows 7 ima podrsku do 2020 godine sto je za zivotni vek jednog laptopa i vise nego dovoljno. Mozes da kupis za nijansu jaci laptop od ovog sto ti sada treba ali samo za nijansu.
4. Gledaj da ima USB 3.0 jer verujem da ti je znacajno da na terenu sto brze prebacujes vecu kolicinu podataka.

demaksi
9.9.2013, 11:39
Pri cemu taj Samsung ima anti-glare (mat) ekran koji je predobar za tu cenovnu klasu. Bas mat ekran me i opredelio da kupim Samsungov laptop (nije taj model) i nisam se pokajao. Toliki broj USB slotova (2 x USB 3.0 + 2x USB 2.0) neces naci skoro ni kod jednog drugog modela. To mi je bio jos jedan plus pri odabiru.

I gore predlozeni Lenovo modeli takodje imaju mat ekrane (ako je verovati nasim firmama), cak i oni sa novijim Celeronima koji kostaju ispod 300 evra.

@IDzO
Moj predlog su ti dva modela Lenova koja sam predlozio Benediktu kao alternative.

Benedikt
9.9.2013, 12:14
@Laskaris
Bas tako,ovaj Samsung ima sve sto mi treba cini mi se da vredi 40000din,dva modela Lenova koje je naveo demaksi,Lenovo IdeaPad G500 (59377704) nesto jaci procesor i cini mi se slabija grafika,on je 41000din,onaj drugi model mi se ne svidja zbog integrisane gafike.
Uz Samsung ideu torba,mis i postolje..
Sta mislite?

Laskaris
9.9.2013, 13:07
@Laskaris
Bas tako,ovaj Samsung ima sve sto mi treba cini mi se da vredi 40000din,dva modela Lenova koje je naveo demaksi,Lenovo IdeaPad G500 (59377704) nesto jaci procesor i cini mi se slabija grafika,on je 41000din,onaj drugi model mi se ne svidja zbog integrisane gafike.
Uz Samsung ideu torba,mis i postolje..
Sta mislite?
Mislim da za te pare ne mozes izvuci vise osim na nekoj akciji koje moze ali i ne mora biti. Ta Samsungova serija se polako povlaci sa trzista i ulazi nova ATIV koja je skuplja, ovoj pada cena da ne bi bila konkurencija novim modelima (koji su u sustini isti, razlike su kozmeticke). Tim laptopom dobijas najbolje od oba sveta - jaci procesor (Intel) i neintegrisanu karticu (ova je sasvim pristojna za casual gaming). Kuciste Samsunga nije nista losije od onog kod Lenova, ekran ne moze biti bolji kod Lenova jer ovaj je predobar, ima vise USB 3.0 portova, ostalih periferija imaju isto koliko vidim, Samsung pored drajvera za Sedmicu i Osmicu daje uglavnom i drajvere za XP ako ti je to mozda bitno (u Samsung global download centru potrazi). DVD RW koji Samsung pakuje u svoje laptopove ne izgleda nesto kvalitetno ali evo, juce sam narezao 7-8 no name diskova i radi perfektno i pod Sedmicom i pod XP-om. Touchpad i tastatura su solidni. Tastatura kod Lenova je za nijansu bolja mozda ali zaista su nijanse u pitanju. Pogledaj oba uredjaja ako mozes (vidi ako ih ima izlozenih u Tehnomaniji npr) jer e-radnje nemaju uredjaje na lageru vec ih narucuju od uvoznika "po pozivu kupca".
edit: torbu, mis i postolje dobijes ako ih ima na lageru. Ako ih nema - ne dobijes nista. Bilo je vec pisanja na tu temu ovde.

don Alberto
9.9.2013, 16:26
taj samsung lap top sam ja kupio pre neki dan i to jedini koji je ostao u celoj Srbiji,jer sam prethodno prevrnuo sve moguće prodavnice kompjutera u Srbiji,jer za te pare nisam našao bolji,tako da sam tragao baš za tim modelom i na kraju sam ga posle dve nedelje traganja našao u tehnomaniji na kanarevom brdu i to je bio jedan jedini ,koji je ostao u prodaji u celoj Srbiji,pa kad sam to saznao odmah sam otišao tamo i kupio ga i to po outlet ceni -10% tako da me izašao 35.990 din,jer nije imao stiropor u kutiji,tako da sam zadovoljan što sam ga našao uopšte,a da ne govorim o ceni,koja je pristupačna za tu konfiguraciju.Jedino tamo nisam dobio torbu,postolje i miš,kao što to daju na nekim sajtovima kad kupuješ lap top ,ali to sam kupio istog dana,jer taman sam toliko uštedeo na outlet ceni.Evo koristim ga već nekoliko dana i prezadovoljan sam.

Benedikt
9.9.2013, 17:00
Samsunga nema vise nigde na stanju,sad sam hteo da porucim :(
A Lenovo G500 koliko mi kazu mozde da podrzi samo 4GB RAM memorije

Benedikt
9.9.2013, 17:03
To mi kazu u jednoj od prodavnica,sad sam pogledao u "binbeng"da proverim i pise da je maximalno 16gb :confused:
http://www.bigbang.rs/laptop-racunari/ideapad-g500-59377704-lenovo-551743

Laskaris
9.9.2013, 17:32
Samsunga nema vise nigde na stanju,sad sam hteo da porucim :(
A Lenovo G500 koliko mi kazu mozde da podrzi samo 4GB RAM memorije

A ovde (http://www.tehnoms.rs/samsung/samsung-np350e5x-s01rs-intel-b970-2.3ghz-15.6-4gb-500gb-rdn-hd7670-1gb-dos-black-32681.html) ?
Imaju radnju i u Bg a i isporuka je dzabe.

don Alberto
9.9.2013, 17:45
ma nemaju ga ni oni,sve sam živo pokrenuo u potrazi i samo sam taj jedan našao ,koji sam kupio

Benedikt
9.9.2013, 17:50
Bas sam preko njih i hteo da kupim,dobija se torba,mis i postolje.Ali ga nema :(
Razmisljam se sad o Lenovu ima 1TB i vidim da pise da ima veci kapacitet memorije od 4bg,ima malo jaci procesor i za nijansu slabiju grafiku.

IDzO
13.9.2013, 17:06
Hvala svima na odgovorima. ;)
Odlučio sam se da uzmem jedan od ova dva modela, pa bih voleo čuti koji je bolji.

1. SAMSUNG NP350E5X-S01RS (http://www.winwin.rs/laptop-samsung-np350e5x-s01rs-15-6-intel-dc-b970-4gb-500gb-ati-hd7670m-1gb-bt-glan-h.html)
2. Asus: ASUS X55VD-SX209 (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/asus-X55VD_SX209-18870/)

Benedikt
13.9.2013, 20:02
Samsung NP350E5X-S01RS ispada posto ga vise nema u Srbiji,zvao sam sve radnje u poslednjih nedelju dana.
Imas gorepomenuti Lenovo g500 mislim da je trenutno best buy

pedja994
20.9.2013, 22:45
Ima li neko prakticno iskustva koja je razlika izmedju baterija sa 4 i 6 jezgara??
Najvise bi mi bio na punjacu,a ovako na bateriji bi mi trebalo izdrzati barem 3-4 sata bez neta i igrica...

Konkretno se dvoumim izmedju acer-Aspire-V5_531G_987B4G50Mass+-4GB-+-USB-TV-Tuner (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-Aspire-V5_531G_987B4G50Mass+-4GB-+-USB-TV-Tuner!-18554/) i
acer-Aspire-V3_531G_B9604G50Makk-+-2GB-poklon (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/acer-Aspire-V3_531G_B9604G50Makk-+-2GB-poklon!-18702/)

Svideo mi se i taj Samsung o kom pricate al sad je gotovo kad ga nema u prodaji..A da se slucajno pojavi jel bi bolje bilo da uzmem njega nego neki od ova dva?

I,da,cuo sam da ima sajam tehnologije 26.9-29.9.2013. gde ce biti laptopova i popusta, sta mislite o tome?

JohnnyBravos
27.9.2013, 20:01
Ima li neki Asus da je ok u ovom cenovnom rangu (do 40000), da iskoristim sajamski popust?
Mislio sam X401/501, ali citam da su losi.

pedja994
5.10.2013, 11:09
Sta misliste o ovom ASUSu X550VC (http://www.neptun.rs/racunari/notebook/asus-x550vc-xo055.html)??
Cini mi se da je dobar,ali da li zaista opravdava cenu?
Jedino me buni sta ce tu 4cell baterija?!

havijer
10.10.2013, 15:00
U metro-u A55N-SX047 za 33700. Šta mislite?

NjegovaWisost
11.10.2013, 12:24
U metro-u A55N-SX047 za 33700. Šta mislite?

Za 300 evra sasvim ok :) Samo ne znam kakav je kvalirtet izrade, ali teško gdje može naći od tog AMDovog APUa za te pare...

Benedikt
11.10.2013, 12:49
Po meni je bolje uzeti u tom istom metrou HP Pavilion g6-2260sm za 34558din,ima zasebnu grafiku.MAda sam vise za intelove procesore

havijer
28.10.2013, 18:35
Za 30k vrh zar ne?

ModelX55VD-SX209
ProcesorIntel Pentium DualCore 2020M, 2.4GHz
Memorija4GB DDR3 1600MHz
Hard disk750GB 5400rpm
Grafička karticaNVIDIA GeForce 610M (N13M-GE1), 1GB
Ekran15.6" LED TFT LCD HD 1366x768
Optički uređajSuper Multi with Double Layer
MrežaWifi 802.11bgn, Bluetooth 4.0, 10/100/1000 Mbps
Povezivanje1x USB 2.0 1x USB 3.0 / USB 2.0 RJ45 LAN VGA Port (D-Sub) HDMI
Web kamera0.3Mpix
Način unosa podatakaTastatura sa integrisanim numeričkim delom, TouchPad
Baterija6-cell Li-ion 47WHrs, 4400mAh
Operativni sistemNema
OstaloČitač kartica
BojaPlava
Masa2.45kg
Rezolucija ekrana1366x768
Sent from my ME173X using Tapatalk 2

Benedikt
28.10.2013, 18:46
Ne verujem da se moze naci bolje za te pare.
Ovaj Asus X55VD-SX209 ti je 41000din,bolje uzmes Lenovo G500 sa jacom grafikom, vecim hardom i kvalitetniji model za iste pare

havijer
28.10.2013, 18:51
30 hiljada dinara u metrou

Sent from my ME173X using Tapatalk 2

Benedikt
28.10.2013, 18:52
Dokle vazi akcija?To je dzabe ;)
Jedina mana je sto je maximalno 4gb memorije,ali za te pare vredi

don Alberto
29.10.2013, 10:22
za te pare odličan.:tapsh:

Hedgehog
30.10.2013, 18:40
Koji od ova dva uzeti ?
http://www.winwin.rs/laptop-lenovo-ideapad-g500-59377705-15-6-intel-dc-1005m-4gb-500gb-intel-hd.html
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/lenovo_b590_celeron_dual_core_1000m_-_59374022-24943
Namena je za office, internet, skajp...
Pre svega me interesuje ima li neke razlike u kvalitetu izrade

todorovic92
1.11.2013, 21:08
Evo i ja da se oglasim, posto sam kupac G6 2260sm Pavilona u Metoru. Bio je kod mene 7-8 dana, a onda sam video da mu procesor radi na 80C, a kada sam instalirao drajvere radio je na 110-115C (u toku instalacije).
Vratio sam ga, u ponedeljak 21og, oni su ga poslali u System One (koji je ovlascen servis), dok su ga oni tamo proknjizili i dijagnostikovali, proslo je 5 dana. Kada sam pozvao, rekli su mi da ima problem sa hladjenjem, i da su narucili nov deo i da stize za 15 dana. Sad kao imbecil trebam da ih cekam, jer ne mogu nikako da uzmem ni jedan drugi, niti da doplatim za neki drugi, sve dok se ne vrati taj koji je u servisu. Kad stigne, ili cu uzeti neki drugi, ili cu traziti novac.
E sad, posto su na akciji nekoliko modela, mene interesuje da li bi ste mi rekli koj bi bio bolja varjanta od ovoh HP-a koji je u servisu :

dell vostro 2520 (ipak sam malo potrazio na netu, ovaj dell mislim da nije vredan uzimanja)
asus a55n-sx047

Da li bi ste mi uopste preporucili neki od tih (ili da zadrzim HP), ili da trazim novac nazad ?

Mali Princ 81
2.11.2013, 1:09
Zaje8i hp pogotovo pavillion seriju.

Moj predlog je Lenovo G580 ( 320 eur ) 2 grafe( Nvidia i hd intel) , 4gb rama, najnoviji intel pentium 1000M 1,8GHz , ekran 15,6", hdd ma ludilo mašina.

U stvari evo copy paste sa sajta

Procesor Intel® Pentium® Dual Core Processor 1000M
Brzina: 1.8 GHz X 2
FSB: 1066MHz,
Kes memorija: Intel® Smart Cache 2MB
Čipset Mobilni Intel® HM65 Express Chipset
Grafička 1. nVidia GeForce 720M sa 1GB DDR3 sopstvene memorije
2. INTEL HD GT 3000 /do 2 gb/
LAPTOP IMA 2 GRAFIKE
Memorija 4GB (4GB x 1) DDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
HDD1 Kapacitet : 500 GB , sertifikat : S. M. A. R. T. rotacija diska : 5,400 rpm

Benedikt
2.11.2013, 1:25
Ja bih pre dodao 20-30 evra i kupio LENOVO G500 59377704
Procesor: Intel Pentium DC 2020M 2.4 GHz
Memorija: 4GB DDR3 1600MHz (max 8gb)
Hard: 1TB SATA 5400rpm
Graficka: Radeon HD 8570M 1GB DDR3
Konektori: 1xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, HDMI

don Alberto
2.11.2013, 12:56
Ja bih pre dodao 20-30 evra i kupio LENOVO G500 59377704
Procesor: Intel Pentium DC 2020M 2.4 GHz
Memorija: 4GB DDR3 1600MHz (max 8gb)
Hard: 1TB SATA 5400rpm
Graficka: Radeon HD 8570M 1GB DDR3
Konektori: 1xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, HDMI
baš tako!

todorovic92
2.11.2013, 13:37
Sve zavisi od toga kako cu proci u Metrou. Da li ce mi vratiti novac, dozvoliti da uzmem neki drugi i sl...

Inace, u kojim prodavnicama gledate cene ? Ja sam iz Nisa, tako da ne bih uzimao nesto preko net-a, iz neke prodavnici koja nema objekat u Nisu.

Benedikt
2.11.2013, 22:26
Gledam gde je najpovoljnija cena,kakve veze ima sto prodavnice nema u Nisu.Ako imas problem posaljes brzom postom,zasto da ogranicavas sebe.Jedino ako nije velika razlika u ceni pa izaberes neku firmu koja svoje prestvavnistvo ima u Nisu.

Laskaris
2.11.2013, 23:13
Sve zavisi od toga kako cu proci u Metrou. Da li ce mi vratiti novac, dozvoliti da uzmem neki drugi i sl...

Inace, u kojim prodavnicama gledate cene ? Ja sam iz Nisa, tako da ne bih uzimao nesto preko net-a, iz neke prodavnici koja nema objekat u Nisu.
Generalno i nema mnogo veze gde je radnja ali ako bas hoces neku "iz Nis" evo ti ova (http://www.tehnoms.rs/). Spadaju u najpovoljnije e-radnje u Srbiji.

malo blesav
3.11.2013, 2:08
Jel može neko da mi kaže koja je razlika izmedju ova dva:
http://www.itsvet.com/proizvod/lenovo-ideapad-g500-59390515-intel-pent.coreduo-2020m-2.4ghz-4096mb-1tb-dvdrw-15.6%27%27-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/12233
http://www.itsvet.com/proizvod/lenovo-g500-59377704-intel-pent.coreduo-2020m-2.4ghz-4096mb-1tb-dvdrw-15.6%27%27-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/12006

don Alberto
3.11.2013, 9:56
drugi ima bolju grafičku

malo blesav
4.11.2013, 1:44
:to_care:
Ja istripovao da su isti, nisam ni primetio da je redosled brojeva drugačiji :D

biber021
13.11.2013, 12:35
Došlo vreme da se kupi laptop, pa mi se učinilo da je ovaj vrlo adekvatan za te pare tj. to je jedini quad-core koji sam uspeo da nađem za manje od 350€.
U pitanju su neki novi procesori namenjeni za mobilne uređaje sa potrošnjom od 15W i solidnom grafičkom. E sad, dilema je da li sporiji quad ili brži dual za iste pare?

Ako neko ima ideju za nešto drugo/bolje/lepše/pametnije? Koristio bih ga za internet, filmove i photoshop, dakle dobar 2D, e sad igrice do 350 eura predpostavljam da baš i ne idu.
Hvala.

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-lenovo-ideapad-g505-59390275-15-6-amd-a4-5000-4gb-500gb-amd-hd-8330-bt.html

player1
13.11.2013, 22:11
Licno, uvek bi pre uzeo dvojezgarni Pentium najnovije generacije, neko amd sa cetri jezfra malog takta.