PDA

Prikaži potpunu verziju : PayPal/eBay - Pitanja i odgovori

Strane : 1 2 [3] 4 5

Prief Lirator
7.2.2014, 7:31
pa ne znam, koliko su bosanci čekali 1-3 godinePayPal je u BiH počeo sa radom još 2007. godine, ali samo za kupovinu i plaćanje. A onda je u aprilu 2011. godine omogućeno i primanje novca.

rellik
7.2.2014, 21:58
Znam da udavih, ali cekam 100 god :D Je l' ovo sad znaci da jos uvek salju na carinu ili da su napokon otpremili ka meni ? :kreza:

http://www.dodaj.rs/f/1F/M4/1AGmpMiU/untitled-1.jpg

Srki
8.2.2014, 17:09
Znam da udavih, ali cekam 100 god :D Je l' ovo sad znaci da jos uvek salju na carinu ili da su napokon otpremili ka meni ? :kreza:

http://www.dodaj.rs/f/1F/M4/1AGmpMiU/untitled-1.jpg

Ne znam sta to cekas 100 godina ? otpremljeno ti je sa Frankfurtskog aerodoroma do nas u normalnom roku od 72h .
Otprema znaci da je zavrseno sa carinom i upuceno .
Ja koliko znam ovo je tema za Paypal pitanja a ne spamanje sa posiljkama ovde ...na kraju krajeva postoji Carina/Posta pa ako ti nesto nije jasno mozes otici do njih da pitas !

rellik
8.2.2014, 17:21
U sto si ti neki namcor :D To sto pre aeordroma ne pise nista, ne znaci da je sa aerodroma poslato i tog dana :rolleyes:

JohnnyNT
8.2.2014, 18:19
Džabe gledaš, to kad dođe u Srbiju, te informacije nemaju veze s vezom, provereno :D

thunder x
8.2.2014, 20:50
Pozdrav, da li je moguce primiti pare na PayPal nalog ako si iz Srbije ? Potrebno mi je samo da ih primim na nalog ,a ne da ih podignem. Da li ima neki limit za primanje para? Jel postoji neki nacin.:confused:

hacker_aca
8.2.2014, 23:11
Ne, nije moguće. To znam čak i ja koji sam iz Crne Gore ali pratim temu.

Drugari, pročitajte par zadnjih strana, sve vam je tu napisano. A isto tako možete i da cimate PayPal-ov FAQ ili da ih kontaktirate mailom ako nije nešto objašnjeno.

Ajde, nemojte da se svađamo. :Battered:

rellik
15.2.2014, 11:26
I kad sam napokon docekao, dobih falican item koji crkao po samom pokretanju. Otvorih case na ebay i nakon par dana natezanja kinezi su voljni da zamene taj deo sa drugim, medjutim traze da prvo zatvorim case. Da li je to pametno uraditi ili moram cekati da mi posalju pa kad stigne onda zatvoriti ? :confused:

Dzajo5
15.2.2014, 11:35
Ja ne bih zatvarao sve dok ne pošalju. Otvorio si case jer imaš problem. Problem nije rešen, time nema razloga da zatvoriš case.
Traži da ti vrate pare.

anedic
27.2.2014, 20:27
Zanima me kako da paypall vezem za devizni racun. Naime, otvorio sam paypall nalog na Srbiju I imam deviznu karticu *Visa Virtuon Vojvodjanske banke). Danas sam placao nesto, ali mi pare nisu skinute sa deviznog nego sa dinarskog racuna ove banke, iako sam u paypall nalogu naveo samo devizni racun. Takodje, na deviznom racunu je bilo oko 50 eura, tako da nije bio prazan.
Kako da paypall vezem iskljucivo za devizni racun?
Aleksandar

water wizard
27.2.2014, 20:44
jel ti to kreditna kartica sa kojom možeš da ideš u minus? to ti je kartica za tekući račun treba da ti daju karticu za taj devizni račun..

DeCoy
27.2.2014, 22:03
Pitanje je za koji račun u banci ti je vezana ta Visa, dinarski ili devizni? Da li do sada koristio tu karticu za kupovinu preko interneta? Ako je ovo prvi put da je koristiš onda ti je očigledno Visa vezana za dinarski račun.

Ovo ti treba, za nju dobijaš i namenski devizni račun koji je vezan isključivo za tu karticu.
http://www.voban.co.rs/sr/home/stanovnistvo/kartice/visa_internet/

perablenta
3.3.2014, 9:26
Da, nesto zanimljivo se dogodilo na PayPalu. Ja sam jos odavno povezao moju deviznu karticu i uvek mi je pisalo koliko eura placam nezavisno u kojoj valuti je bilo ono sto sam placao.

A sada, pise mi krajnja cena u dinarima bez obzira sto je kartica devizna.

What gives?

zajchik
3.3.2014, 9:56
^^Evo jednog posta sa drugog foruma koji je napisao korisnik mvp84,inače ako se ne odradi ovo, plaćanje bude dosta skuplje,jer konverziju vrši PP po nekom njihovom kursu:

Ne znam da li zlonamerno nece da napisu ali malo sam cackao paypal i registrovao se na ovaj forum samo da bi vam to napisao
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit nadam se da ce vam pomoci,meni jeste ;)

perablenta
3.3.2014, 20:19
Da li je neko do sada narucivao preko paypala od firme :
DealExtreme (http://dx.com/) ?

Danas mi rece jedan kolega da njihove isporuke prolaze carinu bez problema. Ima li neko iskustva sa ovim?

perablenta
3.3.2014, 20:26
^^Evo jednog posta sa drugog foruma koji je napisao korisnik mvp84,inače ako se ne odradi ovo, plaćanje bude dosta skuplje,jer konverziju vrši PP po nekom njihovom kursu:

Ne znam da li zlonamerno nece da napisu ali malo sam cackao paypal i registrovao se na ovaj forum samo da bi vam to napisao
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit nadam se da ce vam pomoci,meni jeste ;)

Kakva su izmet, ni da obaveste sta menjaju a izvuku ti kesa! :n-cc2:

JohnnyNT
3.3.2014, 22:27
Da li je neko do sada narucivao preko paypala od firme :
DealExtreme (http://dx.com/) ?

Danas mi rece jedan kolega da njihove isporuke prolaze carinu bez problema. Ima li neko iskustva sa ovim?

Čini mi se da sam nešto sitno kod njih naručivao, oko 10$ vrednosti. Nije bilo problema, kao ni sa drugim sajtovima sa kineskom robom (TinyDeal na primer). Za vrednosti veće od ili blizu onih limita za carinjenje ne znam (verovatno kao i za sve ostale: jedva čekaju da ocarine :D).

perablenta
3.3.2014, 23:12
Čini mi se da sam nešto sitno kod njih naručivao, oko 10$ vrednosti. Nije bilo problema, kao ni sa drugim sajtovima sa kineskom robom (TinyDeal na primer). Za vrednosti veće od ili blizu onih limita za carinjenje ne znam (verovatno kao i za sve ostale: jedva čekaju da ocarine :D).

Ok, a limit je trenutno?

water wizard
3.3.2014, 23:16
50e valjda

JohnnyNT
3.3.2014, 23:51
Da, mislim da je 50€, prelistaj temu malo unazad (ili vidi onu o Ebay).

water wizard
4.3.2014, 0:12
evo da javim pošto mi je bila nedoumica da li je kartica vezana samo za evro ili može i drugim valutama da se plaća pa pošto sam imao 20$ uplatim na račun i posle odradim kupovinu za 6,99$ stigne poruka potrošnja 6,99$ odem na online banku da proverim i tamo mi piše iznos u originalnoj valuti 5,34 i i 7,34$ skinuli... :mad:

zajchik
4.3.2014, 0:31
Jeste 50€,ali prolaz robe bez carine je više stvar sreće,i rekao bih stvar bezobrazluka kineza koji skoro nikad ne upišu cifru koju kupac zahteva,t j uvek mnogo manju.Kako posle carinik da ne poludi kad vidi telefon od 200$ a cena na njemu 40$.Posle drž ne daj izvodi,računi...Zato cenu uvek treba staviti oko 100$ koja ima velike sanse da prodje.Naravno to je za stvari do 200$,za ove jeftinije do100$ stavi se do tih 50€ pa ako prodje -prodje.

Ja to gledam kao neku sofisticiraniju varijantu kradje države,ali ako otvore paket, puna cena dažbine nikoga ne zaobidje.Mada su to sve jako dobre cene, tako da i posle plaćanja 30% od cene naručenog proizvoda on ispadne dosta jeftiniji nego da se kupi kod nas ili negde u europi.

zajchik
4.3.2014, 21:43
evo da javim pošto mi je bila nedoumica da li je kartica vezana samo za evro ili može i drugim valutama da se plaća pa pošto sam imao 20$ uplatim na račun i posle odradim kupovinu za 6,99$ stigne poruka potrošnja 6,99$ odem na online banku da proverim i tamo mi piše iznos u originalnoj valuti 5,34 i i 7,34$ skinuli... :mad:

Nisam shvatio za koliko su te zaduzili - za 5.34€ ili ti 7.34$?Ili za oba?

water wizard
4.3.2014, 21:47
zadužili su me za 5,34 evra iako sam imao na računu dolare i kupovao sam u dolarima i na kraju skinuli 7,34$
sve valute i kupovine konvertuju u evre pa onda naplaćuju. plus 5% konverzija

zajchik
4.3.2014, 22:06
5% jeste provizija,ali se po zavrsenoj transakciji vracaju.Koliko sam shvatio to se banka osigurava ,ali ne znam od cega.Svi korisnici intesa internet kartice potvrdili povracaj tih 5%.Prati desavanja na racunu pa nam javi.Zapravo ako ne vrate na kupovinu do 150€ moze biti dosta velika suma.:n-cc2:

water wizard
4.3.2014, 22:47
ne kupujem prvi put sa karticom za eure nema ta provizija

Skeptik
7.3.2014, 16:17
Pozdrav svima......
Priznajem glup sam i treba mi pomoc........:dedica:
Otvorih PP, registrovao Intesinu internet karticu, dobih kod verifikovah (juce) i sve protekne u najboljem redu, ali.....
Juce platim preko PP-a nesto i dobih odgovor da se ceka potvrda transakcije.......danas pogledah i nista se ne desava, nazovem banku i oni mi kazu da na racunu i dalje stoji rezervacija PP-a na 3 dolara a da iznos koji juce platih nije skinut.......te mi sada rekose da je moram sa kartice da prebacim novac na PP racun i tek onda sam u mogucnosti da nest platim......a prvi put mi rekose da je dovoljno samo registrovanje kartice na PP-u.......
Jel moze neko da mi kaze sta ja u stvari sada treba da uradim......:confused:
Hvala unapred.....

water wizard
7.3.2014, 16:44
možda negde postoji opcija da skida sa PP računa a ne sa kartice ni ja nisam nešto mnogo koristio PP 2-3 put

Skeptik
7.3.2014, 17:11
možda negde postoji opcija da skida sa PP računa a ne sa kartice ni ja nisam nešto mnogo koristio PP 2-3 put

Blagodarim.......
Nisam pametan.......ne vdim na PP nalogu nigde opciju da prebacim novac sa kartice na njihov nalog a BALANCE mi stoji 0.00......
Koristim je prvi put i hocu da kupim aplikaciju ali negde definitivno postoji problem a ja ne znam gde.....

Prief Lirator
7.3.2014, 17:16
Definitivno nije problem u tome, odnosno ne možeš prebaciti pare na PP Balance, nego PP samo skida pare sa tvoje kartice.
Ne znam ni ja u čemu je problem, možda je neki problem u toj aplikaciji koju kupuješ, možda nije dostupna u Srbiji ili tako nešto.

Skeptik
7.3.2014, 17:22
Definitivno nije problem u tome, odnosno ne možeš prebaciti pare na PP Balance, nego PP samo skida pare sa tvoje kartice.
Ne znam ni ja u čemu je problem, možda je neki problem u toj aplikaciji koju kupuješ, možda nije dostupna u Srbiji ili tako nešto.

Hvala......
Tako sam i ja razumeo prvi put.......ali mi danas rekose da je potrebno prebaciti novac sa Visa Elektron na PP nalog, sto mi bas i ne deluje logicno.....kartica je verifikovana od strane PP-a a aplikacija koju pokusavam da kupim ja poweramp......za koju mi je receno da se bez problema uzima a na njihovom sajtu cak postoji cena u dinarima........

water wizard
7.3.2014, 17:33
ako kupuješ na googletovom marketu znaj da ne može da se kupuje iz srbije

Skeptik
7.3.2014, 17:41
ako kupuješ na googletovom marketu znaj da ne može da se kupuje iz srbije

Da, to znam......zato i hocu da je kupim direktno sa njihovog sajta jer postoji opcija da se uzme preko marketa ili direktno od njih......juce kada to odradih sam dobio obavestenje od njih da je porudzbina validna i da se samo ceka prenos novca sa PP naloga.........ali do toga nije doslo.....

DeCoy
7.3.2014, 20:46
ne kupujem prvi put sa karticom za eure nema ta provizija

Uvek imaš rezervaciju od strane tvoje banke u iznosu 5%. Ako si u Intesi račun ti je na eure, ne može na dolare. Ako i uplatiš dolare konvertovaće ti ih u eure.

@Skeptik
Ne znam o kakvom ti prebacivanju novca na PP račun govore, meni sve funkcioniše sa Intesine Visa Internet kartice već evo skoro godinu dana, a plaćao sam bar 50 puta... možda treba da se sačeka neko vreme nakon što se verifikuje karica na nalogu da bi PP-u to došlo "iz doopeta u glavu"?

Skeptik
7.3.2014, 21:00
Uvek imaš rezervaciju od strane tvoje banke u iznosu 5%. Ako si u Intesi račun ti je na eure, ne može na dolare. Ako i uplatiš dolare konvertovaće ti ih u eure.

@Skeptik
Ne znam o kakvom ti prebacivanju novca na PP račun govore, meni sve funkcioniše sa Intesine Visa Internet kartice već evo skoro godinu dana, a plaćao sam bar 50 puta... možda treba da se sačeka neko vreme nakon što se verifikuje karica na nalogu da bi PP-u to došlo "iz doopeta u glavu"?

Hvala.....
Upravo to......meni je barem logicno da se zato i overava kartica.......
Kada se ulogujem na svoj PP nalog pise da sam premium user, kartica verifikovana itd......na Visa kartici imam deset dolara plus 3 dolara rezervisana od strane PP-a....
Znaci da je i u tvom slucaju bilo dovoljno samo registrovati Visa karticu na PP-u i posle toga si normalno placao putem PP-a.....
Mozda si u pravu......sacekacu jos malo pa ako nista drugo u ponedeljak stupiti u kontakt sa bankom ili PP-om......

water wizard
7.3.2014, 21:20
imam devizni račun na koji može da se uplaćuje bilo koja valuta, ali je kartica vezana za euro, e sad imao sam 0,65 evra i sad vidim to mi je skinuto plus onih7 dolara, ne znam za tu rezervaciju od 5% nije mi nešto ni bilo bitno jer niti imam neke pare na tom računu i kartici niti sam kupovao nešto skupo..
Da rezimiram, kupio sam za 7$ i umesto da mi skinu 7$ skinuli su mi 0,65 evra i ono ostalo su računali u evrima pa odradili konverziju tako da ću malo da obratim pažnju koliko skidaju sledeći put, ili da tražim neku drugu banku koja ne radi konverzije pa ako neko zna neke druge kartice koje nemaju mesečno održavanje a može i druga valuta da se koristi bez konverzije...ili drugih skrivenih troškova...

zajchik
7.3.2014, 21:43
Jel si uradio onaj deo iz mog posta koji sam postavio pre neki dan. Post br 514

2SaiNt4U
7.3.2014, 21:43
Zato je meni cool u komercijalnoj, internet kartica vezana za dinare. Sta god kupujem, preracuna u dinare i skine. Kad treba dopuniti, prebacim sa tekuceg onlinr aplikacijom koja radi kako na kompu tako i na androidu.
Ako kupujem paypalom, koliko dinara napise pre transakcije, toliko i skine. Kurs koji daju je skroz ok

DeCoy
7.3.2014, 21:51
Svaka Internet kartica u Srbiji je vezana za euro. 2Saint, opet ti se svodi na isto jer gubiš nešto novca svaki put kad banka uradi konverziju dinara u stranu valutu. Rezervacija od 5% se uvek naknadno vraća kada novac i fizički ode sa računa, moguće da Komercijalna nema taj sistem. Evo baš sad gledam na izvodu za kupovinu juče od 29.99€ rezervisano je 31.59€ (to je kupljeno direktno sa kartice bez PP-a). A kupovinu od 1$ preko PP-a mi obračunava kao 0.77€.

Isko
10.3.2014, 15:16
Posto nema PayPal-a u CG, a studiram u Srbiji jel moguce kako da napravim PP u Srbiji a da mi posiljka stize u CG? :confused:

DeCoy
10.3.2014, 15:20
Možeš da staviš shipping address i u drugoj državi (to i nema mnogo veze sa PP-om, nego sa sajtom na kome kupuješ robu), ali prilikom registracije PP-a u Srbiji moraš da imaš kreditnu karticu izdatu u Srbiji.

Isko
10.3.2014, 15:27
Možeš da staviš shipping address i u drugoj državi (to i nema mnogo veze sa PP-om, nego sa sajtom na kome kupuješ robu), ali prilikom registracije PP-a u Srbiji moraš da imaš kreditnu karticu izdatu u Srbiji.

A ja kao strani drzavljanion ne mogu imati kreditnu karticu...

Sve u svemu za one koje zele da trguju preko ALIEXPRESA mogu Vam samo reci kupujte slobodno. U CG nema PP i kupujem Visa karticom. Do sad sam kupio preko 30 razlicitih artikala i prezadovoljan sam. Naravno, prilikom trgovanja neke robe gledajte da to sto kupujete bude prodavac sa navecom porudbinom il koji ima dobru reputaciju s desne strane. Inace 98% prodavaca su bili veoma ljubazni i konkretni.

maksa6
12.3.2014, 17:44
imao bi ja jedno pitanje pa ako bi neko mogao da mi pomogne,kada kupujem nesto sto je recimo u funtama ili dolarima a za paypal mi je vezana dinarska viza kartica da li je bolje da stavim opciju da mi konverktuje paypal iz te valte u dinare ili je bolje da mi banka konverktuje,jel neko to isprobao?

water wizard
12.3.2014, 17:49
mislim da izbegavaš dodatnu konverziju tj troškove ako samo jednom uradiš konverziju...

Prief Lirator
12.3.2014, 18:17
Podesi na svom PayPal-u da ti banka konvertuje, a na PayPal jer on uzima puno više!
Imaš u podešavanjima PayPal-a da podesiš "Seller's Invoice" pod "Conversion Options", ako nisi našao, reci, pa ću ti napisati detaljno kako da to podesiš.

DeCoy
12.3.2014, 18:22
zajchik je to napisao pre par strana, kako naći opciju da vam konverziju radi banka, a ne PP...

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1855603&postcount=514

Moca
12.3.2014, 19:12
Jedno pitanje. Hocu da izvadim Intesinu intenet karticu kako bih mogao da kupujem preko neta. Ali da li ce ona biti prihvacena na ALi Express-u? Posto kad udjem na Ali ne znam koja kartica treba da se stiklira posto drugar ima tu karticu i na njoj pise samo internet kartica a ne Visa ili bilo sta drugo sto moze da se odabere.

maksa6
12.3.2014, 19:13
znam gde je i kako se podesava nego mi se jednom ucinilo da mi je vise naplatila banka nego paypal,recimo paypal je napisao da iznosi 588 pa sam promenio na banku a banka mi je skinula 600+din kad je zavrsena transakcija (znaci bez rezervisanih sredstva) ali mozda sam ja nesto istripovao. Hvala na brzom odgovoru

Prief Lirator
12.3.2014, 19:23
Jedno pitanje. Hocu da izvadim Intesinu intenet karticu kako bih mogao da kupujem preko neta. Ali da li ce ona biti prihvacena na ALi Express-u? Posto kad udjem na Ali ne znam koja kartica treba da se stiklira posto drugar ima tu karticu i na njoj pise samo internet kartica a ne Visa ili bilo sta drugo sto moze da se odabere.Naravno da može, nema razloga zašto ne bi mogla, jer ona spada u Visa kartice i kao takvom se može plaćati na bilo kojem sajtu, samo odaberi kategoriju Visa.
Dakle, ona i ne mora biti povezana sa PayPal-om da bi plaćao (ali nemaš onda njihovu zaštitu kupaca), ali ovo vjerovatno već znaš. :)

Moca
13.3.2014, 0:15
Cek zar nema i Ali Express tu zastitu bez Pay pal-a? Ono da im ne prosledjuje pare dok ne stigne posiljka?

Prief Lirator
13.3.2014, 0:18
Ne znam za to jer nisam nikad kupovao od njih, ali moguće da ima.
Kod AliExpress-a samo kupuj od pouzdanih prodavaca, malo obrati pažnju i nemaš frke. ;)

Skeptik
14.3.2014, 14:38
Pozdrav svima......
Ja i dalje muku mucim sa PP-om i odlepicu skroz, svaka sugestija je dobrodosla......
Ako sam vas dobro razumeo, nakon verifikacije moje Visa Elektron kartice od strane PP-a, trebalo bi da sam u mogucnosti da normalno placam.....nikakva druga podesavanja nisu potrebna jel tako....?
Nakon razmenjeneh mejlova sa prodavcem i PP podrskom, situacija je sledeca-prodavac mi kaze da je moja narudzbina uspesna i da stoji na PP''waiting'' listi za odobrenje placanja.......PP podrska kaze da ne postoji nikakav zahtev za placanjem na mom PP nalogu......???
Onda su mi juce rekli da probam da uzmem invoice:
At this time, no attempts were made on your PayPal account therefore we cannot cancel anything. Hence, if you still want to make your payment I suggest to request for a PayPal invoice. For your reference, here's how to pay a money request or an invoice:

Click ?Pay Now' or the link under the requested amount in the email or invoice.
Log in to your PayPal account or click Continue to sign up for an account.
Review your payment and click ?Pay Now? to complete your transaction.

Jel to treba da trazim od prodavca ili sta....?
Nista vise ne kontam......:eek:

water wizard
14.3.2014, 14:41
kaže da se loguješ na PP i da vidiš negde u plaćanjima da potvrdiš transakciju, naravno ako postoji to..

Skeptik
14.3.2014, 14:45
kaže da se loguješ na PP i da vidiš negde u plaćanjima da potvrdiš transakciju, naravno ako postoji to..

Transakciju sam potvrdio prilikom ''navodne kupovine''.......a na mom PP nalogu ne postoji ama bas nista.....probah sve opcije i svuda je sve ''blank''....:paranoia:

Dzajo5
14.3.2014, 20:00
Pozdrav.
Jedno pitanje. Ukoliko imam novac na paypal-u(račun iz inostranstva bez ograničenja slanja i primanja novca), jel mogu da šaljem sa tog paypal računa na devizni račun u rajfajzen banci u Srbiji? Koja je provizija ako neko zna?
I jel postoji mogućnost da se novac koji mi legne na Paypal račun zadrži tamo umesto da mi odmah proslede na moj bankovni račun?
Hvala puno.

DeCoy
14.3.2014, 21:41
Novac sa PP-a u Srbiji ne možeš da podigneš ni na koji način, ta opcija još nije dostupna kod nas.

Dzajo5
14.3.2014, 22:02
Necu ja da podizem. Ja imam paypal povezan sa racunom u inostranstvu i primam novac na taj racun.
meni treba da posaljem novac sa mog paypala na devizni racun druge osobe u srbiji.

DeCoy
14.3.2014, 22:26
https://www.paypal.com/webapps/mpp/paypal-fees

Dzajo5
15.3.2014, 11:10
Našao sam to, nego me interesovalo da li neko ima iskustvo sa time.
Hvala ipak. :)

andrej1989
7.4.2014, 11:56
Прочитао сам тему, па да видим да ли сам све добро разумео.
Планирам да кренем у авантуру (:)) наручивања са e-bay преко paypal.

Имам Виза електрон картицу Ерсте банке, која изгледа као ова, само са подацима, наравно.

http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/03/erste.jpg

1. Колико сам схватио, она се може користити за paypal куповину преко ebay. Тачно?
2. У питању је динарски рачун. То није препрека. Тачно?
3. Има ли разлике за мене као купца и у чему се огледа да ли наручујем са .uk, .de, .com?
4. Ако пише "free shipping", да ли то значи да плаћам само цену која пише или та цена + 250 динара (колико већ износи она поштарина кад се шаље код нас)?
5. Што значи, да би у конкретном случају, цена коју бих платио износила 8,86$, тј. цирка 750 динара?

http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-Shell-Hard-Cover-Case-Film-For-Sony-Xperia-S-LT26i-SL-LT26ii-NEW-/181150035014?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item2a2d622c46

Хвала на стрпљењу и одговорима. Извињавам се ако је на неке већ одговорено, а да нисам примио к знању листајући тему.
Ако буде каквих недоумица кад се крене у први посао, јављам се опет. ;)

JohnnyNT
7.4.2014, 12:08
1. i 2. da i da, mislim da nije problem što je vezana za dinarski (sačekaj da još neko potvrdi ovo, čini mi se da je neko to spominjao).

3. Nema (osim valute u kojoj su izražene cene), bitno je samo da prodavac šalje u Srbiju.

4. "Free shipping" znači da plaćaš samo cenu koja piše, i nemaš nikakvih dodatnih troškova oko slanja. To besplatno slanje obično nude Kinezi, koji to šalju besplatno preko svojih pošta (u stvari, ne znam kako to izvode, ili su troškovi jako mali pa ih preuzmu na sebe tj. uračunaju u cenu, ili im država pomaže), putuje 15-30 dana (zna i više ponekad). Naravno, ako carina odluči da otvara paket, moraćeš da platiš poštaru nekih 70 dinara za taj carinski pregled, ali male i lagane pakete skoro nikad ne otvaraju.

5. Da.

DeCoy
7.4.2014, 19:31
Što se kartice tiče bitno ti je da ima trocifreni CVV kod koji se koristi prilikom plaćanja online. Nema veze što je dinarski račun, naravno banka vrši konverziju dinara u devize uvek po kursu koji je za njih povoljniji (po njihovom prodajnom kursu, koji je uvek za par dinara veći nego u menjačnicama), ali za male sume to nema nekog uticaja.

andrej1989
7.4.2014, 19:48
Сад сам контактирао банку (истина преко ФБ профила, отићи ћу у експозитуру кад стигнем) и рекли су ми да њихова Виза електрон картица не подржава интернет куповину.
С друге стране, на полеђини исте имам тај троцифрени код.
:confused:

andrej1989
10.4.2014, 14:18
Уколико се заиста испостави да не могу преко моје картице да купујем на интернету, која ми је банка најбоља опција?
По ономе што сам нашао на нету, интернет картица Интезе и Комерцијалне банке изгледају ОК.

JohnnyNT
10.4.2014, 14:34
Odeš u Intesu, tražiš Internet karticu, oni ti otvore devizni i završe šta god treba, i sačekaš da ti naprave karticu. Mislim da će te koštati ili 0 dinara ili nešto malo (mada mislim da je 0 u pitanju). I ja sam s njom otvorio PayPal. Za Komercijalnu ne znam, ali verovatno je sve to isto.

water wizard
10.4.2014, 14:47
mislim da se malo duže čeka na karticu nije baš odmah da daju, ali možda zavisi i od ekspoziture tj možda nemaju u svakoj banci mašinu za pravljenje kartica

JohnnyNT
10.4.2014, 15:02
Da, na to sam mislio (samo što je u mojoj rečenici ispalo da sačeka i odmah naprave), sačeka nedelju dana (ja mislim da sam čekao 2), valjda većina ovih manjih ekspozitura šalju zahteve u Beograd ili neki veći lokalni centar pa je naprave i pošalju.

Amarilis
10.4.2014, 17:22
Ako vec ides u Erste banku, mozes da pitas za poklon karticu, nju daju odmah. Samo, ovo je dinarska a ne devizna kartica.

andrej1989
10.4.2014, 20:24
ako vec ides u erste banku, mozes da pitas za poklon karticu, nju daju odmah. Samo, ovo je dinarska a ne devizna kartica.

Да, "поклон" који је 150 динара. :) И на коју је минимална уплата 1000 динара. То ми не одговара.

water wizard
10.4.2014, 20:52
haha ne poklanja banka karticu nego kupac nekome

andrej1989
10.4.2014, 21:12
haha ne poklanja banka karticu nego kupac nekome
Ма, зезам се ја за тих 150 динара. :)
Не одговара ми та минимална уплата.
Зна ли неко да ли има тај доњи лимит на интезиној или од комерцијалне?

water wizard
10.4.2014, 21:25
mislim da nema, ali to je devizna kartica pa treba da se uplati bar 10e

mravac
10.4.2014, 22:28
Ajde i ja da se oglasim, citam ovu temu odavno.

Moje iskustvo sa Intezom i veb kupovinom je OK.
Koristim e-banking vec par godina, Inteza hit racun, za domaca placanja.
Prosle godine su dali besplatno Visa Inspire karticu, sa kojom sam se reg. na paypal za desetak min. i potvrdio nalog. Kod vidis na e-bank i odmah verifikujes sa pp.

Uspesno sam narucio preko ebaya sd karticu, doduse nije nikad stigla, refundirana, i jos neke spravice koje su stigle.
Uplata se odmah skida sa deviznog racuna, a ako nema deviza onda sa dinarskog.

Poz svima.
Dakle, sve je vrlo prosto i brzo.
Verovatno je isto i kod ostalih sa e-bank.

DeCoy
11.4.2014, 0:16
Ма, зезам се ја за тих 150 динара. :)
Не одговара ми та минимална уплата.
Зна ли неко да ли има тај доњи лимит на интезиној или од комерцијалне?

Donji limit za Intesinu Internet karticu je 5€ jer metalni novac ne primaju. Naravno ovo ako fizički uplaćuješ novac na šalteru, ako preko e-bankinga prebacuješ novac sa računa na račun, donjeg limita nema. Dakle, ako nemaš već otvoren tekući kod Intese i ne planiraš da ga otvaraš samo zbog ovoga (i plaćaš mesečno održavanje 125/300 dinara), onda ti je Internet kartica pravi izbor.

Prief Lirator
11.4.2014, 0:57
A zašto ti ne odgovora minimalna uplata od hiljadu dinara?
Ako sam dobro izračunao, to je oko 8-9 evra.
Sigurno planiraš potrošiti više od tog iznosa koristeći karticu duži period.
Valjda se pare neće "pokvariti", odnosno ostaju na kartici dok ih ne potrošiš?
Onda ti to ne bi trebala biti prepreka jer ke iznos minimalan.
I ovdje se u bankama minimalno uplaćuje 5-10 evra, kud ćeš manje od toga.

water wizard
11.4.2014, 0:58
ma da uplati 20 evra da ne trčiš svaki dan u banku da uplaćuješ

Prief Lirator
11.4.2014, 1:02
Pa da, to i ja kažem. Najbolje je uplatiti neki iole veći iznos, potrošićeš ga već nekako. :)

maska
11.4.2014, 10:02
Najbolja je varijanta imati racun u intesa banci i njihovu internet karticu. Dobijes lib broj kojim se registrujes na sajt njihov i imas pristup svim racunima. Najbitnije je sto imas i 24h menjacnicu pa mozes od kuce bacati novac na internet karticu i pazariti odmah. Tako bar ja funkcionisem.

Послато са HUAWEI Y300-0100

Bizzare Contact
26.4.2014, 8:17
Preko pretrage nisam ništa našao, pa da pitam.
Da li preko dinarskog tekućeg računa i Master Card Enter kartice mogu da plaćam preko PayPal-a i kupujem preko interneta? (Alpha bank)
Laik sam malo, tako da je svako detaljnije objašnjenje dobrodošlo.

DeCoy
26.4.2014, 15:13
Na sajtu Alpha banke piše da se tom karticom vezanom za dinarski račun može plaćati i na internetu. Probaj sam ništa te ne košta, napravi PP nalog i probaj da dodaš karticu.

http://www.alphabankserbia.com/fizicka_lica/platne_kartice/mastercard_enter.rqqoql.html

mp3lopov
5.5.2014, 16:57
Rok da otvorim case-a je 30 dana od zadnjeg dana za isporuku ili gresim? Blizi se rok a jos nisam dobio robu. Kakva su iskustva, da odmah otvaram case ili da sacekam jos 10ak dana, mozda ipak dodje?

Prief Lirator
5.5.2014, 21:36
Ne, to nema veze sa očekivanim danom za isporuku.
Imaš rok 45 dana od TRENUTKA PLAĆANJA da otvoriš case.
Ali dešava se nekad da artikal dođe poslije mjesec ili čak više mjeseci, nema pravila.
Savjetujem ti da ga otvoriš 44-og dana, ali prije toga da se pokušaš dogovoriti sa prodavačem za refund ili ponovno slanje.

andrej1989
23.5.2014, 14:11
По мојој рачуници треба да имам још око 4$ на рачуну, међутим неће да ми прође уплата од око 2,5$.

Означио сам онај други метод за конверзију (имам динарску картицу, плаћам у $).

Зна ли неко како то они обрачунавају?

JAZO
28.5.2014, 15:22
Izgleda paypal u crnoj gori u naredna dva mjeseca,tj kraj juna,pocetak jula

JohnnyNT
28.5.2014, 17:02
Lepa vest, to (valjda) znači i da je nama bliže opcija primanja novca na PP.

dare023
29.5.2014, 6:50
Lepa vest, to (valjda) znači i da je nama bliže opcija primanja novca na PP.

Sumnjam.
Da su hteli mogli su da dozvole ovih dana, umesto toga pp nalog za pomoć je u belgiji ili gde već.
Previše je zakonskih nedoumica.

ezenkiel
21.6.2014, 18:46
Pozdrav svima :)

Imam problem sa E-bay account-om. Već nekoliko sedmica, kad se ulogujem, traži mi da promijenim password. Koji god metod za reset password-a da odaberem - ne radi (mejl sa linkom ne stiže, niti SMS na telefon, niti se registruje poziv na telefon). Mejl adresa, kao i telefonski broj su ispravno uneseni - koristio sam ih i ranije za e-bay "operacije." Provjeravao sam spam foldere i na mail serveru i lokalno, koristio više računara, telefon normalno radi ... Sve izgleda ok. Nisam uspio naći neko uspješno rješenje na netu. Ima li neko sličan problem, a da ga je riješio?

Prief Lirator
21.6.2014, 20:23
Je li možeš normalno koristiti eBay, ili si onemogućen dok ne promijeniš password?
Ali u svakom slučaju, jedino što mi pada na pamet je da kontaktiraš tehničku podršku eBay-a, jer je tvoj problem neuobičajen.

ezenkiel
21.6.2014, 21:15
Čim se logujem, automatski mi traži da resetujem password, sa poljem za unos e-maila, ne mogu ništa drugo da uradim. Ma da, kontaktiraću njih :)

N0mad
30.6.2014, 21:07
Čim se logujem, automatski mi traži da resetujem password, sa poljem za unos e-maila, ne mogu ništa drugo da uradim. Ma da, kontaktiraću njih :)

To su uveli zbog HeartBleed baga od pre nekog meseca.
Mislim da su svi morali da promene pass.
Ja sa starim nisam mogao da se ulogujem
http://announcements.ebay.com/2014/04/a-message-regarding-openssl-heartbleed-bug/

maksa6
19.9.2014, 18:32
Ja imam pitanje,mozda glupo ali moram da pitam,ne zelim da primim novac na paypal da bi ga podigao u banci vec jel mogu da naplatim zaradu sa turbobit.net da mi oni uplate na paypal a da ja to potrosim onda na ebay? ili je definitivno nemoguce primiti ni taj virtualni novac

CuBe-O
19.9.2014, 20:56
Za sada je nemoguce, jedino moze u formi refunda (nesto sto si platio preko PP pa su ti vratili).

lobanja
13.10.2014, 10:24
naleto danasa na fb,drugar podelio link prepiske sa PayPal. Malo smeha nije na odmet najoriginalniji odgovor :D

razbijac89
13.10.2014, 12:06
imam samo jedno pitanje koje mi nije jasno u vezi paypal: zašto kod nas nije sve jednostavno kao na zapadu? uzmeš pare, uplatiš na svoj račun i kupuješ preko njega? ne razumem šta je tu toliko posebno za nas

DeCoy
13.10.2014, 13:33
A šta se sad kod nas toliko razlikuje? Uzmeš pare, uplatiš na svoj račun u banci i kupuješ preko PP-a. Da si pitao za primanje novca OK, ali ovo ne razumem.

BobaL
13.10.2014, 16:23
imam samo jedno pitanje koje mi nije jasno u vezi paypal: zašto kod nas nije sve jednostavno kao na zapadu? uzmeš pare, uplatiš na svoj račun i kupuješ preko njega? ne razumem šta je tu toliko posebno za nas

Koliko je meni poznato (mozda gresim) primanje novca nije moguce jer nas zakon zabranjuje razmenu deviza izmedju gradjana odnosno takve transakcije moze obavljati samo banka ili ovlasceno lice od strane banke (tipa menjacnice).

zvucnjak
16.10.2014, 15:19
Da, na jednoj strani država dozvoljava platni promet unutar Srbije samo i isključivo u dinarima, a sa druge strane PayPal ne podržava (i verovatno nikad i neće) dinare.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/sell/mc/mc_receive-outside

olivera25
27.10.2014, 10:40
Kupila sam 4 stvarcice iz Kine pre dva meseca, bez broja za pracenje su, evo jos ih nema da stignu. Svaki paket je od razlicitog prodavca, znaci ne verujem da mi neko od njih nije poslao nego to neko krade negde pakete. Kome da se obratim, ima li neko slicna iskustva. Zivim na Novom Beogradu i sumnjam u glavnu opstinsku postu u Pohorskoj jer su tamo kolko vidim sve neki divljaci (razgovarala sa njima telefonom i uzivo u posti, drski, neprijatni). Kome da se obratim za neki info, da zastitim sebe kao potrosaca, ili to ovde ne postoji?

Prief Lirator
27.10.2014, 13:02
Zna se nekada desiti da kasne i po nekoliko mjeseci, ali male su šanse jer kažeš da su od različitih prodavaca. Ako si platila preko PayPal-a, a pretpostavljam da jesi jer pišeš u ovoj temi, onda si propustila glavnu zaštitu - otvaranje Dispute-a u roku od 45 dana od plaćanja. Onda se dobije još 20 dana i vrše pregovori sa prodavcem, da li će poslati opet ili vratiti pare ili nešto deseto, ali u svakom slučaju u 99% slučajeva se vrši refund tj. vraćanje pare bez imalo polemike, pogotovo za takve sitnice. Odsad samo otvori Dispute i nemaš brige.

Neutrino
27.10.2014, 15:21
Koga interesuje... Dok je PayPal pustio na kratko uplatu novca u Serbistanu napravio sam eksperiment i povukao 10€ na Intesa Internet karticu (http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451). Po pravilu na tu karticu niko ne bi smeo da ima pravo uplate novca osim vlasnika međutim pet dana kasnije zahtev je realizovan i novac se našao na kartici.

Dakle, priča da Internet kartica ne može da se koristi za povlačenje novca... BUSTED :)

JohnnyNT
27.10.2014, 17:27
Čini mi se da sam još pre nekog vremena postovao na forumu da sam sa Skrilla povukao novac na tu karticu, ali da je trajalo malo duže nego kada povlačim na devizni račun (doduše, imam zaseban devizni, i devizni račun internet kartice, pa su možda u banci iskombinovali nešto po tom pitanju, nagađam). U svakom slučaju, dobra stvar :D

dare023
27.10.2014, 18:18
Pa ja i nisam mogao da poverujem da je uplata nemoguća.
To je tolika glupost da mi je zvučalo neverovatno.
A i čemu onda otvaranje posebne kartice ukoliko ćeš da je koristiš online, pa makar i za PP. (mislim na onu drugu, vezanu za devizni račun)
E, još samo da ga puste ponovo, ali mislim da ćemo se načekati. :paranoia:
Ja sam otvorio u Telenor banci račun, može da bude bolje da stižu devize razne pa da ih se ovde menja. Tako ne gubiš na konverziji, račun je multivalutni.
Valjda će da radi, a može da bude korisno i za druge stvari...

Neutrino
27.10.2014, 18:21
A i čemu onda otvaranje posebne kartice ukoliko ćeš da je koristiš online, pa makar i za PP. (mislim na onu drugu, vezanu za devizni račun)"Druga" kartica je POS kompatibilna, što znači da dolazi sa svojim PIN brojem i čipom (čitaj, može da se koristi bilo gde u inostranstvu na POS terminalima). Internet kartice nisu POS kompatibilne, dolaze samo sa tzv. security brojem (dakle neupotrebljiva je za bilo šta osim za online kupovinu).

dare023
27.10.2014, 19:23
"Druga" kartica je POS kompatibilna, što znači da dolazi sa svojim PIN brojem i čipom (čitaj, može da se koristi bilo gde u inostranstvu na POS terminalima). Internet kartice nisu POS kompatibilne, dolaze samo sa tzv. security brojem (dakle neupotrebljiva je za bilo šta osim za online kupovinu).

Nisi me razumeo.
Znam ja sve to i imam obe kartice.
Hteo sam da kažem da je glupo izlagati ovu drugu bilo gde, prosto ova za internet je dobro zamišljena. Cela stvar da tamo bude samo onoliko para koliko ti treba ili samo da primiš pare i prebaciš na ovaj drugi račun je super.

Flexyy
12.11.2014, 13:51
Da li je moguce primati novac na paypal racun koji nije povezan sa bankovnim racunom?

Kada bih ja sada otvorio Slovenski\Hrvatski nalog da li bi mogao da primam novac (na paypal balance bez tansfera na bankarski racun) i da ga iskoristim naprimer na ebay-u, jer nalog normalno nije povezan sa racunom?

Kompjuterija
25.11.2014, 9:38
Zašto Pay Pal u Srbiji ne funkcioniše a u celom civilizovanom svetu funkcioniše?
pa prosto mi smo pametniji, mislim naša centralna banka :(.
Čovek je ovde lepo objasnio:
http://inserbia.info/today/2013/11/why-paypal-is-not-working-in-serbia-and-why-people-who-use-googleads-are-arrested/

Prief Lirator
25.11.2014, 12:18
Zašto Pay Pal u Srbiji ne funkcioniše a u celom civilizovanom svetu funkcioniše?Eto, sam sebi si dao odgovor. Inače mi nije jasno kako godinama funkcioniše u BiH, kad ni BiH ne spada u civilizovani svijet. :kreza:

Andyui
2.12.2014, 20:28
Probacu sad da pitam nesto, ali da me ne razumete pogresno. Dakle, zanima me da li se mogu primati uplate na PayPal. To znaci, ja ako radim freelance, i dam im mail na koji mi je registrovan PP, da li ce oni moci da uplate novac na to, nezavisno od toga da li ja to mogu da iskoristim prebacujuci na karticu? Dakle, da li je bar to moguce, da taj novac stoji i belezi se, pa da ja kad dodje vreme (kad PP bude potpuno funkcionalan ovde) to iskoristim? Vidim da moj nalog ima stavku 'payments received', pa pomislih da bar to moze.

DeCoy
2.12.2014, 22:36
Ne može ni to, ako ti je PP nalog iz Srbije.

DeCoy
6.12.2014, 1:30
Jedna sitnica, čisto da znate jer ćete verovatno i sami imati iskustva sa ovim. Istekla mi je Intesina Internet kartica koja se na svake dve godine obnavlja po automatizmu (zadržavate isti broj kartice, ali se menja ona trocifrena zaštita i naravno datum važenja kartice). Kartica je vezana za PP nalog i verifikovana je. Nakon što sam izmenio podatke o kartici i ubacio nove, PP je opet automatski izvršio verifikacionu transakciju i privremeno rezervisao jedan dolar koji mi je kasnije vraćen. Čisto da, ako nakon produženja kartice primetite u listingu transakciju koju niste izvršili, znate šta je u pitanju.

water wizard
6.12.2014, 1:38
meni su prestali i da beleže te transakcije što se ponište :D u intezi

DeCoy
6.12.2014, 2:17
Vidi se online, dok još važi rezervacija. Kad PP vrati rezervaciju, onda nema ništa na izvodu jer do transakcije u stvari nije ni došlo.

Kompjuterija
1.1.2015, 21:46
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=97485

Sh0m1
4.1.2015, 22:38
Prodje 6 dana a PP jos ne vraca onih 1.5e koje rezervise pri aktivaciji. Jel to nesto do banke ili treba vise vremena?

JovanK
4.1.2015, 23:24
Prodje 6 dana a PP jos ne vraca onih 1.5e koje rezervise pri aktivaciji. Jel to nesto do banke ili treba vise vremena?
Mislim da je do 4 radna dana da se izvrsi verifikacija, strpi se, a mislim da ce ti pare biti u avalible balance do prvoga, mada je to vec stvar od banke do banke, ja imam pp sa karticom rajfajzen bih banke i svakog prvog pare lijezu na karticu.

Sh0m1
4.1.2015, 23:46
OK, hvala.
Onaj 1 dolar sto takodje rezervizu, ne vracaju?

2SaiNt4U
5.1.2015, 20:58
Vrate za 30 dana

zvezdan84
8.1.2015, 23:25
hocu da kupim ovo http://www.coollaboratory.com/de/produkte/liquid-pro/ sad sam se registrovao na pp, imam 0€. devojka ima inteza ineternet karticu, pa bi sa njom platio. sve ukupno treba da platim sa troskovima prevoza 12.19€ da li treba da uplatim vise na karticu ili je dovoljno tacna iznos? jos jedno pitanje. kako bi to doslo do moje adrese, postom, kurirskom sluzbom? koliko je ovo sigurno placanje sta ako mi ne stigne porucena roba?

zvezdan84
9.1.2015, 0:36
sta mu ovo znaci sad? i zasto pise u dinarima iznos, kad treba da ima samo evra na kartici?

DeCoy
9.1.2015, 1:37
Piše u dinarima jer ti je RS nalog po defaultu u domaćoj valuti. U ovom slučaju ti prvo PP konvertuje iz izvorne valute u dinare, pa ti onda banka konvertuje iz dinara u eure koji su ti na kartici. Izmeni da plaćanje bude u izvornoj valuti kako bi izbegao dvostruku konverziju. http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1855603&postcount=514
Moraš da imaš 5-10% više novca na kartici od tražene sume da bi transakcija prošla.
E sad što se plaćanja tiče PP ti je 100% pouzdan, a kakav je taj sajt sa koga kupuješ i kako šalju robu u Srbiji, to već ne znam.

zakzizu
20.1.2015, 21:37
Jel može neko da mi kaže kako da prebacim pre sa pay pala na račun,
našao sam na netu, i kad idem na to za prebacivanje izbaci mi ovo: Funds Withdrawal Not Available For Your Account

Neutrino
20.1.2015, 22:09
Jel može neko da mi kaže kako da prebacim pre sa pay pala na račun,
našao sam na netu, i kad idem na to za prebacivanje izbaci mi ovo: Funds Withdrawal Not Available For Your AccountAko ti je račun registrovan u Srbiji nikako.

zakzizu
20.1.2015, 23:56
Jeste :(
edit: evo sad gledam na pay palu balans 0, a treba mi biti vraćeno 31 dolar na karticu od neke carine sad me zanima koliko traje ta procedura?

Rajko92
21.1.2015, 0:09
Skoro sam otvorio paypal nalog sa Intesinom visa platnom karticom. Pitam se koliko je pametno/bezbedno koristiti tu karticu za paypal? Da li mozda pametnije uzeti posebnu internet karticu i na nju po potrebi prebacivati novac?

Takodje, interesuje me da li je moguce nekako ograniciti kolicinu novca koji se moze uplatiti odjednom, ili u toku jednog dana? Recimo, da za sume preko toga mora da se potvrdi mail-om, ili da se ukuca neki pin?

Pretpostavljam da je negde vec bilo price o tome, ali ne znam kako da pretrazim ovolike dve teme.

DeCoy
21.1.2015, 11:07
Sa PayPal-om ti je novac prilično siguran, osim ako nemaš neke keyloggere i sličnu gamad po kompu pa ti provale pass ili neko baš hakuje PP-ovu bazu. U tome i jeste jedna od njegovih prednosti jer podatke o tvojoj kartici ostavljaš samo PayPal-u, a ne i svim sajtovima na kojima nešto kupuješ preko njega.

Ako se baš plašiš, onda otvori poseban račun (tj. uzmi Visa Internet karticu), ne košta te ništa.

zakzizu
21.1.2015, 20:06
zašto mi na pay palu stoji dole da imam 31 dolar a gore u balansu 0? i ne mogu korisitit taj novac?

DeCoy
21.1.2015, 21:47
Zato što ti je novac vraćen na račun u banci, a ne na PP.

Prief Lirator
21.1.2015, 22:05
Za par dana će ti sjesti na račun. ;)

zakzizu
21.1.2015, 23:47
Hvala ljudi :)

mp3lopov
2.2.2015, 18:35
Narucio sam nesto i nije stiglo. Ovo mi se prvi put desilo za godinu dana koliko kupujem sa raznih sajtova da ne dodje nesto u roku. Pokrenuo sam request ili case, nemam pojma kako se zove. :o (Vidim da mi pise 1 Request still open.) Uglavnom trazio sam refund. Posle 3 dana Kinez odgovara kao izvinjva se, verovatno se izgubilo u transportu, dza bu... Nudi mi da mi ponovo posalje. Ja necu tu opciju. Hocu pare nazad. Ako nekad dodje uplaticu mu. Sad vidim da pise ako nisam zadovoljan ponudom da kontaktiram prodavca. :eek: Pa vec sam ga prvi kontaktirao pre ostavljanja negativnog dojma. Koliko puta treba da ga kontaktiram? :kreza: Ili da idem odmah na Escalate?

JohnnyNT
2.2.2015, 18:46
Када је послао предмет? Вероватно немаш код за праћење пошиљке? Мени последњих пар месеци (посебно око нове године) пакети знају прилично касно да дођу, 2-3 сам чекао скоро 2 месеца, углавном се вуку по царини.

mp3lopov
2.2.2015, 19:01
Nemam kod za pracenje jer je jeftinija stvar. 3 stvari za 3 dana sam narucio izmedju 18. i 25. decembra i 2 su dosle pre 20. januara a ta stvar sto mi je najvise trebala nije. Nije za mene poruceno nego za drugu osobu. Da je za mene cekao bih jos, mada ne verujem da ce uopste doci. Glupo mi radi osobe zbog koje sam narucio. :confused:

JohnnyNT
2.2.2015, 19:27
Онда одговори продавцу и тражи му да ти рефундира, вероватно ће прихватити (иако је понудио да поново пошаље) јер је у питању мања сума. Ја сам тако у 2-3 случаја добио новац назад (вероватно је Алиекспрес у питању?). Он нуди да пошаље опет исту ствар, јер му се тако више исплати, ко зна колика је његова набавна цена тих мањих предмета, вероватно би му се исплатило и да ти пошаље још 2-3 пута исту ствар :biglaugh:

mp3lopov
2.2.2015, 20:28
Ok hvala. eBay je u pitanju.

JohnnyNT
2.2.2015, 20:48
Ту се још више плаше негативне оцене, пре ће ти рефундирати.

Wolf1996
9.2.2015, 23:50
Vraćeno mi je 32 eura od Ebay-a na PayPal računu i nisu prebačene na Visa kartici.Kupio par stvari ali nisu skinute sa PayPal balansa koji je 32 eura već ponovo sa Visa kartice.Kako da taj novac prebacim na svoj račun jer ih ne mogu tako iskoristiti.Balans je izražen u eurima a ebay cijene u dolarima a paypal plaćanja nisu prema PayPal računici već prema Visa kartici!

DeCoy
9.2.2015, 23:52
Kad ti je refundirano? Mislim da treba da prođe neko vreme da bi se novac "prebacio" na tvoj račun u banci.

Wolf1996
10.2.2015, 0:04
Refundirano je 27.01.2015. godine oko 23 časa.Bio sam otvorio open request jer prodavac nije poslao proizvod.Čekao sam čak od 08.01.2015. godine do 27.01.2015. godine za povrat novca.Sistem nije mogao automatski da prebaci pa su oni ručno prebacili novac.

Prief Lirator
10.2.2015, 2:19
Zato što su ručno poslali novac, moraćeš da čekaš prvi dan u sljedećem mjesecu i tada će ti se automatski prebaciti na karticu sa PayPal Balance-a. :)
Na listi transakcija na PayPal-u klikni na Accept da prihvatiš uplatu, ako već nisi.

markos807
11.2.2015, 0:21
Mene zanima da li je sumnjivo ako neki predmet ima 5 available i 538 sold predmeta (lupio brojeve, samo da bude ogromna razlika)? I da li je normalno da neki ima 9 available i 13 sold? I zasto je broj drugacije boje? Negde sam procitao price kako tih 538 vecina nisu ni dobili nikakav poruceni predmet, pa me zanima jel istina. Ako me neko konta, nemam pojma kako da se izrazim. eBay je u pitanju, i maska za telefon.

http://i.imgur.com/6euG1t7.jpg
http://i.imgur.com/Il0zBbn.jpg

Prief Lirator
11.2.2015, 14:14
Ne trebaš o tome razmišljati, jedino trebaš vidjeti da li je prodavac pouzdan (velik broj transakcija i ocjena oko 98%-99%).
Druga stvar je da ga pitaš prije kupovine da li ima na stanju i ako plaćaš PayPal-om onda nema brige.

Miloš987
11.2.2015, 21:20
Probao sam pre skoro mesec ipo dana da kupim na jednom brazilskom sajtu igru na popustu. Nisam se nesto dobro preracunao, uglavnom ispalo je da nemam dovoljno na kartici. Posto sam probao dva puta preko PayPala, na stanju na kartici mi stoje dve transakcije od po 0,86 eur-a sa sifrom "POS-PAYPAL 4029357733 LU", i tako vec mesec ipo dana stoji u nedospelim obavezama.
Na internetu nadjoh da je to samo sigurnosna mera kod nerealizovanih transakcija koju PP radi, ali da nisu oni odgovorni za povracaj novca, vec da to zavisi od onog ko je karticu izdao. Ima li neko iskustva sa tim?

DeCoy
11.2.2015, 22:52
Ja kada sam 1. decembra prošle godine produžio važnost Visa Internet kartice dobio sam, kao i uvek, novi CVC trocifreni broj pa sam morao da apdejtujem podatke o kartici na PP nalogu. Tad mi je automatski račun zadužen za 1$, tj. 0.85€ kako je stajalo u izvodu. Tek negde pre možda desetak dana mi je taj iznos vraćen na karticu, a unos brisan iz izvoda. Tako da sačekaj još malo ;)

markos807
10.3.2015, 21:34
Da li je problem ako je kartica za internet iz Hrvatske a zemlju mi je prepoznao kao Srbiju kad sam pravio PayPal nalog zbog IP adrese? Pravio sam neke 3d modele i sa tog sajta vrse isplate od 10-15 svakog meseca i udjem danas da vidim i pise lepo da imam 0.00$ sto mi je nekako logicno da su povukli pare na paypal, udjem na paypal kad i tamo mi stoji 0.00$, ima neko ideju? Pa sam pomislio da je problem do toga sto mi stoji Srbija kao drzava i pokusao sam da promenim adresu i drzavu ali drzavu ne mogu, samo adresu. Kako da resim ovaj problem i oslobodim novac iz "vazduha" tj na pola puta je?

DeCoy
10.3.2015, 22:18
Ne može kartica (bankovni račun) da bude iz druge države na nalogu iz Srbije.

Neutrino
10.3.2015, 23:17
Kako da resim ovaj problem i oslobodim novac iz "vazduha" tj na pola puta je?Jednostavno, ne koristiš PayPal za takve stvari. Što više muljaš sa PayPal podešavanjima više rizikuješ da alamriraš njihov Anti-Fraud sistem i nateraš ih da ti blokiraju nalog. A onda srećno sa PayPal korisničkom podrškom.

Raspitaj se kod tog servisa gde prodaješ stvari da li podržavaju Skrill ili Payoneer. To su dva servisa koja odlično funkcionišu što se tiče unosa novca u zemlju iz inostranstva.

markos807
12.3.2015, 0:46
Raspitaj se kod tog servisa gde prodaješ stvari da li podržavaju Skrill ili Payoneer.
Prihvataju iskljucivo WebMoney, MoneyBookers i Paypal. Ne znam sta da cinim :confused:

DeCoy
12.3.2015, 0:47
Moneybookers = Skrill ;)

Neutrino
12.3.2015, 0:52
Baš tako. Skrill se nekada zvao Moneybookers ;)

markos807
13.3.2015, 20:49
Prvi korak mi je da na sajtu zatrazim da mi novac vrate na account pa cu da se zanimam Skrill-om. Hvala Vam puno momci!

polarnimeda
16.3.2015, 18:01
ima li ikakvih nagovestaja da ce u srbiji moci da se prima novac preko paypala?
sramota je sto i tako prebedni i dalje imamo tu blokadu...

DeCoy
16.3.2015, 18:56
Biće... kad PayPal uvede RSD kao podržanu valutu ili kad Skupština Srbije promeni zakon po kome građani ne smeju među sobom da trguju u stranoj valuti. A onda će da izmisle novi problem :rolleyes:

JohnnyNT
16.3.2015, 20:14
Прочитах пре неки дан да је у октобру могуће да се то деси. Али то није никаква званична информација, него претпоставка која се базира на томе да 1. октобра на снагу ступају неки закони који регулишу нешто (ваљда девизно пословање са иностранством или тако некако).

Anaxander
19.3.2015, 18:00
Istekla mi intesina debit kartica, dobio novu, uneo je i sad mi paypal ne radi nigde. Još nekom se desilo? Nijedna transakcija neće da prodje, čak ni steam, a oni uredno skidaju 0,xx evra sa računa. Na računu ima dovoljno para.

DeCoy
19.3.2015, 18:23
Kad menjaš karticu prvo treba valjda da prođe ona autentifikacija od 1€. A i kad si podigao novu karticu? U prvih ~24h je neaktivna.

Anaxander
19.3.2015, 20:19
Ma prošlo je dovoljno vremena, mesec dana sigurno. Poslao sam im mejl, nek se oni gnjave sad sa tim.

zakzizu
2.4.2015, 17:53
Da li mi može neko reći da li postoji mogućnost da mi neko uplati novac preko pay pala? Tj kako da mi uplati, šta od podataka treba da mu dam?

JohnnyNT
2.4.2015, 18:44
Ako si iz Srbije, odgovor je ne.

zakzizu
2.4.2015, 20:37
Ako si iz Srbije, odgovor je ne.

Jel postoji neki drugi način?

JohnnyNT
2.4.2015, 20:55
Да отвориш налог преко IP адресе неке друге државе где је дозвољено примање новца, ставиш адресу из те државе, додаш картицу из те државе, и надаш се да ти неће тражити неке додатне потврде или слично.

Или да користиш алтернативе - Skrill, Payoneer или неки други сервис за трансфер новца који ради у Србији.

bojanh
5.4.2015, 17:56
Otac mi ima hrvatsko drzavljanstvo,ali mesto prebivalista u Srbiji.

Da li mozemo u Hrvatskoj otvoriti racun u nekoj banci i napraviti paypal sa tim hrvatskim racunom,ali srpskim mestom prebivalista,pa tako primati pare iz inostranstva ?

Hvala unapred.

rellik
5.4.2015, 18:45
Ne mozes ni tamo primati pare :kreza: Bar sam ja probao i atko mi napisa

bojanh
5.4.2015, 19:38
Jel postoji neki legalni i jeftin nacin da se prime pare iz inostranstva ?
Lik od koga treba da dobijem pare ne moze da salje preko njegove banke,jer ne saradjuju sa Srbijom,nema Srbije na spisku,a Western Union mu naplacuje 40% provizije.

Tako da ne znam sta da radim,a da bude jeftino i za njega i za mene.

Zato sam razmisljao kako da registrujem Paypal nalog sa hrvatskim podacima posto mi cale ima hrvatsko drzavljanstvo i koliko znam,Hrvatska podrzava primanje para preko Paypal,za razliku od Srbije.

Svaka pomoc je dobrodosla.

mp3lopov
5.4.2015, 19:47
MoneyGram je povoljniji od WU. Da bi ti primio 100$ neko treba da uplati 118$.
:D

bojanh
5.4.2015, 20:16
I dalje skupo za tog lika.
Kakva opcija je Skrill ?

Moze li se preko njih primiti novac u Srbiju i kasnije prebaciti na devizni racun ?

todos
5.4.2015, 20:21
Zar ne moze da se novac uplati u banci identicnoj ovde gde se podize novac?

bojanh
5.4.2015, 20:34
Covek je iz Ujedinjenih arapskih emirata i ima racun u nekoj muslimanskoj banci i njegova banka ne saradjuje sa Srbijom,tako da ta opcija otpada.
A moram se raspitati da li Banca Intesa postoji tamo kod njih.

JohnnyNT
5.4.2015, 20:39
Moze li se preko njih primiti novac u Srbiju i kasnije prebaciti na devizni racun ?

Naravno. Troškove možeš videti ovde: https://www.skrill.com/en/personal/fees/ , slanje novca je 1% od iznosa.

EDIT: čekaj, pitaš možeš li da otvoriš skrill nalog, primiš novac i kasnije povežeš devizni račun i prebaciš novac? Ako je to, nisam siguran, davno sam otvarao nalog, ali mislim da može ako dodaš i verifikuješ karticu.

EDIT 2: Ako ćeš i u budućnosti imati uplata na Skrill, isplati ti se da uzmeš i Skrill karticu (cena 10€ godišnje ako se ne varam), novac podižeš na bilo kom bankomatu (dakle, bez potrebe davanja izjave u banci odakle i zašto stiže novac).

Lanikor
5.4.2015, 23:02
Pozdrav narode, vec neko vreme razmisljam da u nekoj banci otvorim racun i uzmem karticu za kupovinu preko neta, posto meni kao studentariji sve banke nude neke kvazi beneficije samo da bi me navukli da kod njih otvorim racun interesuje me u kojoj banci se najvise isplati uzeti karticu za placanje putem PayPal servisa?

bojanh
5.4.2015, 23:05
Napravio sam skrill nalog i testirao slanje/primanje novca sa kolegom i funkcionise odlicno.

Jedino ostaje pitanje oko podizanja novca.
Skrill ima neke svoje limite,ali ne pise jel su to dnevni,nedeljni,mesecni limiti.

Uglavnom,povezao sam devizni racun sa skrillom.

Kad budem prebacio novac sa skrilla na racun u banci,pretpostavljam da ce mi postavljati pitanja u banci i traziti dodatna objasnjenja itd,mozda cak i blokirati novac,sto mi apsolutno nikako ne odgovara,jer se radi o sumi vecoj od 2000 evra.

Da li ja mogu reci da je to poklon od prijatelja ili nesto drugo ?

CuBe-O
6.4.2015, 8:32
@Lanikor: dobro se pokazala Intesa sa njihovom Visa Electron karticom.

@bojanh: Najbolje ti je da povezes deviznu karticu (ako ti je Skrill otvoren u stranoj valuti) i tako povlacis novac, mada bih ja to razbio na barem 3 transakcije. Malo duze traje od povlacenja direktno na racun ali te niko nista ne pita u banci.

todos
6.4.2015, 8:43
Napravio sam skrill nalog i testirao slanje/primanje novca sa kolegom i funkcionise odlicno.

Skrill ima neke svoje limite,ali ne pise jel su to dnevni,nedeljni,mesecni limiti.

Uglavnom,povezao sam devizni racun sa skrillom.

Kad budem prebacio novac sa skrilla na racun u banci,pretpostavljam da ce mi postavljati pitanja u banci i traziti dodatna objasnjenja itd,mozda cak i blokirati novac,sto mi apsolutno nikako ne odgovara,jer se radi o sumi vecoj od 2000 evra.

Da li ja mogu reci da je to poklon od prijatelja ili nesto drugo ?

Da ne treba da se plaća neki porez ako je u pitanju tolika suma?

todos
6.4.2015, 8:44
Covek je iz Ujedinjenih arapskih emirata i ima racun u nekoj muslimanskoj banci i njegova banka ne saradjuje sa Srbijom,tako da ta opcija otpada.
A moram se raspitati da li Banca Intesa postoji tamo kod njih.
Nemaju oni Intezu već se zove Sao Paolo.

@Lanikor
Ja sam u Societe General uzeo Viza elektron i funkcioniše kako treba. Mesečno održavanje 350 dinara ako napraviš veću transakciju od 25K onda je nula. Naravno preko nje imam i pay pal nalog. Otvaranje košta 1$ a održavanje ne znam, mislim da je besplatno, ako neko zna da je drugačije neka kaže?

rellik
6.4.2015, 8:57
Uzmes lepo intesa internet, odrzavanje kosta 0 dinara.

DeCoy
6.4.2015, 9:52
Upravo tako, uzmeš Intesinu Visa internet karticu i miran si. Služi samo za plaćanje preko neta, i odlična je ako nemaš nijedan drugi račun niti želiš da ga imaš.
Sam kažeš da si student, dakle nemaš stalna primanja na neki tekući račun sa koga bi eventualno e-bankingom prebacivao sredstva na karticu, tako da ćeš svakako morati da se cimaš do banke kad hoćeš da uplatiš pare.

@todos
Grupacija se zove Intesa Sanpaolo.

JohnnyNT
6.4.2015, 10:20

Mislim da je ovo ukupni limit za povlačenje novca dok ne verifikuješ (https://help.skrill.com/en/Article/my-account/account-limits/how-do-i-increase-my-limits) nalog i podigneš te limite: http://prntscr.com/6q6m8p

bojanh
6.4.2015, 10:56
Dobio sam uplatu od 100 evra iz Arapskih emirata od jednog prijatelja na moj Skrill.
Prosledio sam samo 10 evra dalje na moj devizni racun da vidim kako to funkcionise.
Sad mi ostaje da sacekam 2-3 dana da stignu pare.

Sto se tice tih limita,nejasno su to pojasnili.

Da li su to ukupni limiti ili se resetuju na odredjeni vremenski period,30-90 dana ili traju dok u potpunosti ne verifikujem nalog sa licnim podacima,slikama itd?

Evo kako stoji kod mene na nalogu:
slika (http://www.dodaj.rs/f/1t/l2/2k2ahizO/screenshot1.png)

Ja sam kao sto rekoh,trenutno dobio 100 evra i povukao samo 10 evra,ali nigde nista nije oduzeto na tim limitima ?

JohnnyNT
6.4.2015, 11:10
Verovatno će kad transakcija bude završena. Koliko se sećam, mislim da su to ukupni limiti dok se nalog ne verifikuje (meni je odavno verifikovan i sada je sve na unlimited pa nisam mnogo pratio to stanje dok je bio neverifikovan).

bojanh
6.4.2015, 11:29
Jel imas neki savet sta je najbolje od dokumenata da im posaljem?

Trenutno gledam ovaj njihov link za verifikaciju:
https://help.skrill.com/en-us/Article/my-account/account-verification/how-do-i-verify-my-identity

I jel dozvoljeno da uslikam dokumente fotoaparatom ili se mora skenirati?

Uglavnom,ako im posaljem slike pasosa (stavka 1) i neke slike od moje adrese za poslednja 3 meseca (stavka 2) nalog bi trebao da bude u potpunosti verifikovan i da imam neogranicene limite ?

Ako sam sve dobro razumeo ?

todos
6.4.2015, 14:15
Skeniraj lična dokumenta i vidi koliku veličinu dozvoljavaju. Obično je do 500kb.

galebns
6.4.2015, 14:31
Kada potvrdis identitet na Skrillu, nemas vise ogranicenja (za uplate i isplate sa naloga). Ako ces cesto dobijati uplate na Skrill bolje ti je da uzmes njihovu (Skrill) Master karticu. Dobijes je na kucnu adresu, nakon par dana stigne i pin. S tom karticom mozes da pazaris i online i u prodavnicama (gde god podrzavaju Master Card) a mozes dizati i pare sa bankomata. Tu postoje dnevni limiti, za dizanje sa bankomata 250e max (u dinarima ako dizes kod nas) i limit od 1000e dnevno na placanja karticom. Ne treba ti racun u banci.

JohnnyNT
6.4.2015, 15:28
Tu kažu skenirani dokumenti, ali možeš pokušati sa fotografijom. Da, trebalo bi da budeš unlimited posle toga. Pre su imali i opciju da pošalju pismo sa nekim kodom koji uneseš i tako potvrdiš adresu, ja sam tako verifikovao adresu, ali u međuvremenu su to izgleda izbacili.

m0rpheus
6.4.2015, 17:25
Pozdrav ljudi, citam poruke na ovoj temi i na sajtu PayPal-a i dalje mi nije jasno, znaci ako hocu da placam preko PP napravim nalog na sajtu i povezem karticu. Sad pitanje je da li ja posle uplacujem na tom nalogu pare da bih mogao da placam ili automatski naplacuje sa linkovanom karticom?

DeCoy
6.4.2015, 18:19
Ništa ne plaćaš PayPal-u, radiš sve kao što si radio i pre povezivanja kartice, dakle pare uplaćuješ u banci u kojoj je kartica izdata. PayPal je samo posrednik između prodavca i tvoje banke.

mp3lopov
9.4.2015, 21:32
Sta radite kada kupac od koga ste nesto kupili obrise eBay profil? Tri dana nakon kupovine obrisao. :D Imao je preko 99% pozitivan dojam. Oznacio je onu opciju da je poslao. Al me tera neki maler, zadnje 3 kupovine nista nije doslo.

Kusta
13.4.2015, 10:03
Imam i ja jedno pitanje u vezi ovoga.
Jedina kartica koju ja imam je ona sa kojom podignem novac sa bankomata.
Drugarica iz Australije hoce da mi posalje novac da si za rodjendan kupim bicikli.
Da li ima neka posebna procedura?
Na sta treba da obratim paznju posebno?
Da li opste mogu sa tom karticom da koristim usluge PayPal-a?
Da li ona uopste sme da mi to poslaje?
O ovim stvarima ja apsolutno nemam pojma, i nigde ne mogu ni da nadjem neka objasnjenja.
Hvala unapred.

rellik
13.4.2015, 10:11
Ne mozes da primas pare na paypal. Samo western union :)

Ninoslav
13.4.2015, 20:22
Ne mozes da primas pare na paypal. Samo western union :)

PayPal opet funkcioniše u Srbiji? Sada omogućeno i primanje novca

PayPal je danas ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, što bi moglo da znači da korisnici iz Srbije od danas mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu. Međutim kako smo se pre par meseci susreli sa sličnom situacijom i nakon 3 dana saznali da PayPal je greškom proradio u Srbiji, bolje sačekati i zvanično obaveštenje.

http://startit.rs/paypal-opet-funkcionise-u-srbiji-sada-omoguceno-i-primanje-novca/

JohnnyNT
13.4.2015, 20:29
Pu, ja juče povukao novac na Payoneer (a postoji i opcija za PayPal), mogli su malo ranije da to istestiram :D

rellik
13.4.2015, 21:31
Ma to su fazoni piskila bi kakila bi, radi 2 sata i cao :D

JohnnyNT
13.4.2015, 22:11
A možda su odlučili da za Srbiju radi 3 dana svake godine :D

dare023
13.4.2015, 22:27
A možda su odlučili da za Srbiju radi 3 dana svake godine :D

A i šta ćeš više? :D
Dosta brate, da se ne naviknemo....

markos807
14.4.2015, 0:40
Zasto mi izbacuje ovu poruku kada zelim da unesem karticu?

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Nije mi jasno zasto banka sama ne verifikuje transakcije cim izda karticu? U pitanju je Inteza i Visa Electron.

DeCoy
14.4.2015, 2:28
Imaš li para na toj kartici? PP treba da skine 1$ da bi mogla da bude verifikovana. Takođe, ako je kartica tek izdata treba da prođe 24h da bi mogao da je koristiš.

Kidja
14.4.2015, 10:58
Jel i dalje rade prebacivanje para sa Paypala na Paypal? Da znas da ne uplacujem na karticu bezveze ako ne radi vise.

Mislim da ne treba da se radujemo posto ce ovo najverovatnije do petka opet da traje s obzirom da zakon nisu promenili.

Mada sam nasao i ovaj clanak http://inserbia.info/today/2014/04/paypal-could-soon-allow-reception-of-payments-from-abroad-in-serbia/

markos807
14.4.2015, 13:37
Imaš li para na toj kartici? PP treba da skine 1$ da bi mogla da bude verifikovana. Takođe, ako je kartica tek izdata treba da prođe 24h da bi mogao da je koristiš.
Na karticu sam pre 5-6 dana uplatio 5 evra i sve je normalno proslo, na stanju imam 5 evra, a karticu sam podigao 2.4.2015 tako da je vec dosta proslo.

Danas sam otisao u ekspozituru kod savetnika koja me lepo docekala i rekla da to nije njen posao i da se obratim nekom drugom :eek: rekla mi da zovem call centar, sa kojim sam vec pricao 3 puta i nista mi nisu rekli sem: pokusajte ponovo, ako ne uspe onda stvarno ne znamo.

Mene zanima koja je onda poenta kartice ako transakcije nisu odobrene, glupost.

Sto je najgore, ista stvar je bila i sa Skrill-om, upucivalo me na banku da odobre transakcije, kao i support koji je isto rekao, a banka gleda kao tele u sarena vrata...

DeCoy
14.4.2015, 15:19
Jesi kupovao nešto do sada uopšte sa tom karticom? Kupi nešto sitno direktno sa kartice pa tek onda probaj da je povežeš sa PayPal-om.

markos807
14.4.2015, 15:31
Nisam nista kupovao, uopste nije upotrebljena, samo sam pokusao da je povezem sa Skrill-om i Paypal-om, bezuspesno. Zvao call centar, momak mi rekao da odem na bankomat i trazim uvid u stanje, da im bar neka informacija stigne u banku, jer im uopste ne stize da je PayPal zatrazio naplatu ili nesto slicno.

Nadam se da cu moci da otvorim novu karticu ako ovo ne proradi, samo sta raditi sa starom? Da li ide neka naplata za zatvaranje? Bilo bi besmisleno jer nije ni upotrebljena.

Inace, hvala ti na trudu.

Nastavak price: Otisao do bankomata da proverim stanje, nakon ubacivanja kartice izlazi mi poruka da je zbog tehnickih problema nemoguce koristiti karticu i da je izvucem u roku od 30 sekundi. Sta sada raditi? Ugasiti je i otvarati novu, ili ima nacin da se "popravi" u kracem roku?

Kidja
15.4.2015, 1:29
A da nije problem neki sa paypal-km odnoso Skrill-om? Danas je bas ortak hteo da poveze i na ova sajta je izbacivalo transaction failed. On ima neku internet karticu iz rajfajzena.

nexexcalibur
15.4.2015, 2:06
Potvrđeno: Prijem PayPal uplata i u Srbiji (http://mondo.rs/a786529/Mob-IT/Vesti/PayPal-omogucio-prijem-novca-u-Srbiji.html)

Neutrino
15.4.2015, 3:41
Potvrđeno: Prijem PayPal uplata i u Srbiji (http://mondo.rs/a786529/Mob-IT/Vesti/PayPal-omogucio-prijem-novca-u-Srbiji.html)Ma idi, mondo.rs je tako pouzdan izvor da je to strašno :D

Što se PayPal-a tiče ništa nije potvrđeno dok PayPal ne da zvanično saopštenje.

brajko85
15.4.2015, 8:39
Jutros i na RTS-u potvrdili da je omogućeno.

galebns
15.4.2015, 10:13
Jes, radi sve... proverio malo pre. Jos samo da nadjem ko ce da mi uplacuje pare :D

Neutrino
15.4.2015, 11:07
Ako ovo nije neki "bug" sporno je samo šta se promenilo u odnosu na prethodnu godinu. Dinar koliko vidim nisu uveli kao zvaničnu valutu a da je bilo izmene neke zakonske regulative onda se kod nas pola ministarske nomenklature ne bi skidalo sa TV-a.

LemaX
15.4.2015, 12:52
glupo pitanje, verovatno prežvakano n puta,
ali ako može savet,
koja je najbolja banka/kartica za internet trgovinu i transakcije?
napominjem da ne primam platu niti preko jedne banke,
ali imam u komercijalnoj dinarski i devizni račun, oni najobičniji bez održavanja i nekih obaveza.
još ako bi postojala neka opcija/kartica za internet bez održavanja i cimanja bilo bi to odlično :)

galebns
15.4.2015, 13:16
Imas u istoj banci Internet karticu, ne znam da li se placa odrzavanje, mislim da ne. Ako imas devizni racun (kao fizicko lice) zar nemas i redovnu VISA karticu? S njom isto mozes da placas preko interneta.

markos807
15.4.2015, 13:20
A da nije problem neki sa paypal-km odnoso Skrill-om?
Ne znam kakav problem mogu imati ako dolazim u prvim kontakt sa njima, a kartica sveza nikad koriscena. Oticicu i ugasiti je pa podneti zahtev za novu, drugo ne znam sta da radim.

LemaX
15.4.2015, 13:24
@galebns
nemam ni jednu karticu,
bar koliko se sećam, kada sam otvarao račune u komercijalnoj, ti računi bez troškova održavanja nemaju kartice.
inače ja ko penzos, kada se nakupe tako neke uplate, onda odem u banku i podignem novac :)
hvala na odgovoru, prošetaću danas do banke da se raspitam

Lanikor
15.4.2015, 14:26
Imas par postova nize moje pitanje vezano za istu tematiku, Intezina Internet kartica ima besplatno odrzavanje, treba i ja da je uzmem za neki dan.

DeCoy
15.4.2015, 15:42
@galebns
nemam ni jednu karticu,
bar koliko se sećam, kada sam otvarao račune u komercijalnoj, ti računi bez troškova održavanja nemaju kartice.
inače ja ko penzos, kada se nakupe tako neke uplate, onda odem u banku i podignem novac :)
hvala na odgovoru, prošetaću danas do banke da se raspitam

Imaš i u Komercijalnoj mesečno održavanje za dinarski tekući račun i to 150 dinara, ali ako ti račun nije imao uplate/isplate u toku tri meseca, onda se naplata tog održavanja zamrzava dok račun ponovo ne postane aktivan. Imaš i u Komercijalnoj Visa Internet karticu, malo je drugačija od Intesine jer se može koristiti i za plaćanje na POS terminalima (ne može za podizanje novca na bankomatu), ne plaćaš ništa dodatno održavanje, čak ne moraš ni da imaš bilo kakav račun u Komercijalnoj da bi je dobio.

@markos807
A zašto bi gasio i podnosio novi zahtev u istoj banci? Pa ako ti kartica ne funkcioniše uopšte (ni na netu ni na bankomatu), banka je dužna da otkloni problem.

markos807
15.4.2015, 16:19
A zašto bi gasio i podnosio novi zahtev u istoj banci? Pa ako ti kartica ne funkcioniše uopšte (ni na netu ni na bankomatu), banka je dužna da otkloni problem.
Nemam pojma, i sam vidis sve sto sam ovde napisao tj sve sto su oni meni rekli. Savetnik upucuje na call centar, call centar mi trazi jmbg, ime i prezime, provere u sistemu i kazu da ne vide nikakve probleme i to je to, ne urade nista.

DeCoy
15.4.2015, 16:56
Rekoh ti da probaš nešto sitno da kupiš direktno sa tom karticom, imaš na Steamu nekih gluposti za 20-30 eurocenti čisto da probaš da "poguraš" sistem.

markos807
15.4.2015, 17:37
Rekoh ti da probaš nešto sitno da kupiš direktno sa tom karticom, imaš na Steamu nekih gluposti za 20-30 eurocenti čisto da probaš da "poguraš" sistem.
Bio na jos jednom bankomatu, ista poruka tj tehnicki problem sa karticom. Na call centru rekli da odem u ekspozituru i napravice novu, greska je do njih, valjda u cipu. Znaci stvar je resena.

A Steam mi je rekao istu stvar:
http://i.imgur.com/kmChj4T.jpg

vuki_ns
24.4.2015, 19:49
Na PayPal nalogu mi je registrovana Srbija kao zemlja, isto je tako i na eBay.Dakle u oba sucaja Serbia.
Međutim kada kupujem nesto na eBay preko PayPal u zavrsnoj transakciji se pojavi "Serbia and Montenegro" kao zemlja za isporuku!

Da li se to jos nekom desava i zašto?

Lanikor
28.4.2015, 1:03
Bio sam do Inteze danas i zavrsio posao oko Internet kartice, u jednoj poslovnici me lagali da imaju tehnicke probleme i da ne mogu da mi otvore racun za karticu, otisao odmah u drugu zavrsio posao za 10 minuta, izgleda da nece svuda da se cimaju s vama zbog toga.

E sad, kada otvaram nalog na PayPal, koji tip naloga da biram, Personal, Business ili ovaj Premier?

Ima li neke bitne razlike, trenutno je jedina bitna stvar kupovina, ali nekad u nekom momentu mozda pozelim nesto i da prodam ili da mi nesto plate pa bih na vreme da pokrijem i tu opciju.

DeCoy
28.4.2015, 1:12
Personal imaš valjda dok ne verifikuješ karticu, posle toga se prebacuje na Premier. Biznis nalog je za firme, gde više pojedinaca može da pristupa istom PP nalogu. U svakom slučaju ako može odmah uzmi Premier.

https://www.paypal.com/rs/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing/general/PayPalAccountTypes-outside

Lanikor
28.4.2015, 1:31
Snasao sam se otprilike. Ima li veze ako prezime upisem cistom engleskom latinicom bez slova Č,Ć,Ž ili moram tacno onako kako ide srpskom latinicom?

edit: upravo sam provalio da su mi pogresno ukucali prezime na ugovoru i sve je pogresno sad, moram da se vracam opet u banku...

DeCoy
28.4.2015, 10:53
Meni je svuda gde treba ime da se upisuje ćelava latinicia i nisam imao problema iako je na kartici slovo ć.

Dusan992
29.4.2015, 22:52
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje koje je verovatno postavljeno milion puta.

Trebao bih u narednih par dana da primim neki novac iz inostranstva, neka mala suma, manje od 100 evra najverovatnije.

Sad me zanima, da li je moguce napraviti paypal nalog bez vezane kreditne kartice? Da li ja mogu da primim taj novac, i sa njim da placam na internetu?

neusatz
1.5.2015, 13:13
Ljudi jel povlacio neko novac na visa electron od kad su odobrili withdraw? Jel radi ok?

rubiroza
4.5.2015, 21:33
Imam i dinarski i devizni račun u Komercijalnoj. Od kartica imam Visa electron (sa 4 cifre) i Master karticu. Ovu drugu sam uredno prijavio na PayPal i bez problema mogu da šaljem novac. Prilikom primanja novca je problem jer se pojavljuje greška CODE 3148. Pročitao sam negde da je to zbog toga što na Master ne može da se prima novac. Da li je to tačno? Ako jeste, da li mi preporučujete da uzmem Internet Visa karticu komercijalne banke ili standardnu Visa karticu? Da li internet kartica može da se veže za već postojeći račun ili moram da otvaram još jedan koji će biti vezan samo za Visa internet karticu?

DeCoy
5.5.2015, 0:09
Uz Visa Internet karticu ide poseban namenski devizni račun. A koja je to standardna Visa kartica? Visa Classic ne može online, a Visa Electron već imaš :)

rubiroza
5.5.2015, 5:51
Uz Visa Internet karticu ide poseban namenski devizni račun. A koja je to standardna Visa kartica? Visa Classic ne može online, a Visa Electron već imaš :)

Zahvaljujem se na odgovoru. Pod "standardnom" Visa karticom mislio sam na Visa Classic.
Ok, pravac banka, pa da vidimo šta će da mi kažu.

galebns
5.5.2015, 8:08
Je l' na toj VISA Klasik bas pise "Classic" ili ne pise nista (samo VISA)? Imam tu VISA karticu za devizni racun i sa njom moze online bez problema.

rubiroza
6.5.2015, 6:05
Je l' na toj VISA Klasik bas pise "Classic" ili ne pise nista (samo VISA)? Imam tu VISA karticu za devizni racun i sa njom moze online bez problema.

O ovoj VISA kartici pričam:
http://www.kombank.com/visa-classic

Ova kartica bi mi bila mnogo lakše rešenje. Samo mi treba potvrda da 100% radi na paypal-u.

galebns
6.5.2015, 8:14
Sa tom karticom sam mogao sve online da radim ali nisam imao prilike da na nju preko PayPal-a primam novac (placanje radi), tako da ne znam.

PixelTerror
18.5.2015, 20:58
Dobio sam $200.00 USD za rad na freelance sajtovima i prebacio sam to na PayPal. Tu su svi podaci koje sam pregledao, unapred se izvinjavam za "nered". :)

Total amount:
$200.00 USD
Fee amount:
-$8.10 USD
Net amount:
$191.90 USD

Fees for receiving payments from buyers outside Serbia:
Price per transaction
3.9% + $0.30 USD
3.9% + €0.35 EUR

PayPal balance: €164.65 EUR (Currency converter)
Available balance in EUR (primary): €0.00 EUR
Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: €164.65 EUR

EUR (Primary) €0.00 EUR
USD $191.90 USD

Withdraw funds to your card fee je €4.00 EUR

Inace juce je pisalo 163.96 EUR, izgleda da je EUR kurs malkice pojacao na danas. Danas 1 USD = 0.858035 EUR na paypalu

Kod currency converter-a pise:
164.65 EUR (1 USD = 0.858035 EUR)
This rate is our wholesale cost of foreign currency plus a currency conversion fee. This fee depends on the currency you are converting into. See the “Fees” > “Additional Fees” > “Currency Conversion Fee” section of the User Agreement for details.

https://www.paypal.com/rs/webapps/mpp/ua/useragreement-full#exhibit_A

I na ovom linku pod 3. Additional Fees sam nasao:
Currency Conversion that occurs when sending a Personal or a Commercial Payment:

4% added to the exchange rate.
Currency conversion that occurs when receiving other payments (including Mass Payments or Payouts), withdrawing funds to your local bank account (if your PayPal balance is held in a currency other than your local currency, adding funds from a bank account to your PayPal Account or when transferring funds between your PayPal balances held in different currencies (as applicable);
2.5% added to the exchange rate

Pa sad jel 4% ili 2.5% dodat i na koji exchange rate, ovaj: 1 USD = 0.858035 EUR?

Znaci ako dam da mi pretvaraju USD u EUR kad radim withdraw funds (€4.00 EUR) gubim jos dodatnih 4%? Sto kod ovog slucaja od 164,65 EUR izadje kao 6,59 EUR zbog toga gubim 4 + 6,59 = 10,59 EUR od 164,65 EUR?! Da li je ovo stvarno ovako i da li jos nesto osim ovoga skida i banka kod nas? Inace imam VISA Electron kod Intese i meni je agentkinja rekla da koliko ona zna oni ne skidaju nista dodatno. Stvarno ne znam sta da radim, devizni mi moze primati i USD pored EUR koji je glavni pa da vijam nekog dilera onda sa USD? :D

p.s. Znam da imam previse pitanja ali ova situacija mi je jako konfuzna iako tecno znam engleski duduk sam za finansije, kakve sve nebuloze jedan freelancer mora proci, ali barem sada mozemo "lako" primati platu iz inostranstva... :kreza:

water wizard
18.5.2015, 21:11
jeste paypal tako zarađuje, možeš da uzmeš drugu karticu na koju može usd, može i da se ugasi negde ta konverzija, skriveno negde prelistaj malo po intenetu.. Može i u dinare da se konvertuje da ne bi menjao usd u eur, eur u din..

PixelTerror
18.5.2015, 21:31
jeste paypal tako zarađuje, možeš da uzmeš drugu karticu na koju može usd, može i da se ugasi negde ta konverzija, skriveno negde prelistaj malo po intenetu.. Može i u dinare da se konvertuje da ne bi menjao usd u eur, eur u din..
Pa kao sto sam naveo ova VISA Electron kartica kod Intese mi moze primati EUR, USD pa i CAD tako da to i nije problem, listam vec uzduz i popreko sve, tako sam i naisao na te informacije, sad mi glupo izadje da izvadim USD u Intesi i onda da vijam neku menjacnicu sa time, tako mozda gubim i vise posto USD ovde nije tako "popularan".

Moje pitanje je vise da li je neko nesto slicno radio i koliko mu je PayPal uzeo?

water wizard
18.5.2015, 22:31
pa rekao si 4% withdraw + konverzija a ja ti kažem da ne vrtiš konverzije nekoliko puta ako ne moraš, možeš sasvim normalno da zameniš dolare u intesi ili bilo gde drugde imaš i kursnu listu pa računaj šta ti treba. Možeš i na paypal da zameniš u dinare

markos807
19.5.2015, 23:29
Mene zanima zasto nikako nece da mi legne slican iznos od 200$ na karticu u Intezi (Visa Electron), novac prebacio na PayPal i posle 3 dana napisali da je transakcija COMPLETED, a na racunu u banci ni traga od novca? Sa paypala otisao a nikako da stigne u banku, gde je novac? Od dana kad je na PP postalo completed je proslo nekih 5-6 dana tako da mislim da bi vec trebalo odavno da legne.

water wizard
19.5.2015, 23:36
proveri da nije rezervisano, hoće da drže novac po mesec dana u banci kao nešto proveravaju, znači imaš na računu pare ali ne možeš da ih podigneš

markos807
20.5.2015, 18:12
Pare uopste nisu legle na racun, naci lebde negde u vazduhu i nigde ih ne vidim, samo imam potvrdu da su otisle sa PayPala. Sutra cu otici licno u banku, a do tada mozda okrenem call centar mada oni nikada nemaju odgovor nego me upute u ekspozituru.

Partybreaker
20.5.2015, 18:58
I meni su odradili refund na PayPalu (ista stvar mi piše kao i tebi u nalogu), a na Visu Electron još uvek nije legla uplata. No, pre toga sam imao relativno sličnu situaciju, pa se sada ne cimam preterano... U pitanju su nekih 7€ koje sam ostvario u vidu povraćaja poreza u Nemačkoj. To mi je, od momenta kada je provučena kartica, leglo tek nakon 7-8 dana na Visu, možda i jače. Tako da probaj da budeš strpljiv, znam da nije svejedno, ali očigledno ne idu sve te stvari baš instant.

dare023
20.5.2015, 20:47
Mene zanima zasto nikako nece da mi legne slican iznos od 200$ na karticu u Intezi (Visa Electron), novac prebacio na PayPal i posle 3 dana napisali da je transakcija COMPLETED, a na racunu u banci ni traga od novca? Sa paypala otisao a nikako da stigne u banku, gde je novac? Od dana kad je na PP postalo completed je proslo nekih 5-6 dana tako da mislim da bi vec trebalo odavno da legne.

Intesi treba do 5 dana da "proknjiže uplatu" , ma šta to značilo.
Ja sam prebacio sa PP u sredu a pare legle u sledeći ponedeljak.
Za svaki slučaj nazovi kol centar, i tamo na karticama neka ti provere da li su pare na čekanju.

markos807
20.5.2015, 23:00
Hvala Vam momci, nije problem cekanje, ne gori nigde i nije hitno za kesom nego me brine da ne prodje neki "odredjeni period" pa da po isteku tog perioda taj novac nestane bez traga, ne znam ja te njihove fore, cisto da me ne zavrnu :D

Edit: Legao kes sam od sebe, nikakve radnje nisam preduzeo, izgleda samo strpljenje je potrebno :)

nexexcalibur
25.5.2015, 13:24
Zvanicno (http://mondo.rs/a797784/Mob-IT/Vesti/PayPal-prijem-novca-i-uplata-i-u-Srbiji.html) od danas omogucen i prijem novca kod nas.

JohnnyNT
25.5.2015, 16:25
Да, изгледа да је тек сад званично, иако не незванично већ неко време ту. Стигао ми мејл јутрос: https://pbs.twimg.com/media/CF145OmWYAE1BVZ.jpg

PixelTerror
1.6.2015, 17:42
Jel i kod nas funkcionise na PayPal-u da svakog prvog u mesecu ti prebace sve bez provizije (onih 4 evra se ne placaju navodno) sa PayPal-a na VISA karticu u banci?

Pitam jer je danas prvi i tek sam sada mogao uspesno dodati VISA Electron karticu, prvo skine 1 USD pa linkovanje sa verifikacijom je 1.5 EUR sto ti vracaju na PP u roku od 24h i dobijes kod u SMS-u.

dare023
6.6.2015, 12:18
Ne, mi nemamo tu opciju, bar koliko znam.
Prebacuješ kad hoćeš i plaćaš po transkaciji.
Računaj da intesi treba do 5 radnih dana da "proknjiži uplatu"

mp3lopov
11.6.2015, 14:07
Ukratko: Pristao sam da mi posalju drugi artikal i zatvorio PP case. Sad su stigla oba artikla i ovaj sto sam platio i ovaj drugi koji su poslali. Sad hocu da im platim i ovaj drugi ali ne znam kako da obavestim PP zbog cega prodavcu saljem pare. Prodavac je PandaWill. Pomoc?

Peruzzi
11.6.2015, 14:49
Ne znam kako da ti pomognem, ali meni treba pomoc, ako narucim sa Pandawill-a ovo (http://www.pandawill.com/asus-zenfone-2-smartphone-4gb-32gb-android-50-intel-z3560-64bit-55-inch-fhd-p100959.html) koliko ce to mene da izadje da stigne u moje ruke?

zajchik
11.6.2015, 15:48
Ukratko: Pristao sam da mi posalju drugi artikal i zatvorio PP case. Sad su stigla oba artikla i ovaj sto sam platio i ovaj drugi koji su poslali. Sad hocu da im platim i ovaj drugi ali ne znam kako da obavestim PP zbog cega prodavcu saljem pare. Prodavac je PandaWill. Pomoc?
Uplati im direktno sa kartice tj zaobidji PP. Proveri na sajtu koje kartice podržavaju, pa ako je tvoja jedna od tih, to je to.

DeCoy
11.6.2015, 17:44
Ne znam kako da ti pomognem, ali meni treba pomoc, ako narucim sa Pandawill-a ovo (http://www.pandawill.com/asus-zenfone-2-smartphone-4gb-32gb-android-50-intel-z3560-64bit-55-inch-fhd-p100959.html) koliko ce to mene da izadje da stigne u moje ruke?

10% carina + 20 % PDV na tu cenu, tj. blizu 400$. Ako se plaćaju i neki troškovi dostave onda će naša carina verovatno i to da ti uračuna u osnovicu :kreza:

Peruzzi
12.6.2015, 7:03
Znaci bolje da ga kupim u radnji u BG-u. Got it.

Peruzzi
12.6.2015, 15:00
Da l' sam ja toliki debil ili sta?
Koja kartica mi je potrebna u Banci Intesi da bih mogao da primam pare sa PayPal-a?
Stigla mi je danas Visa Electron od BI i trebalo bi da stigne Internet kartica u pon/utorak.

Hteo sam da uplatim neki dinar na devizni racun koji je povezan sa Visa electron karticom i da preko nje overim PP racun ali mi je ova u banci rekla da ne mogu da uplacujem pare na nju.

Moze li neko da ELI5, sta treba da radim?

Da uplatim pare na internet karticu kad stigne, da preko nje overim PP racun, i da skinem pare sa PayPal-a na nju pa da prebacim na visa electron, ako je to uopste moguce??
Trenutno imam oko 100e na PP-u a do kraja meseca bi trebalo da se popne na oko 500, stvarno bi mi pomoglo ako bi moglo da zasuska u rukama, posto mi je to jedini izvor prihoda trenutno...

dare023
13.6.2015, 15:12
Prijaviš internet karticu na PP, verifikuješ i na nju povlačiš pare.
Posle ili podigneš na šalteru devize ili prebaciš na visa elektron i plaćaš / podižeš na bankomatu.
Samo gledaj da ti daju onaj lib i e-banking da možeš da prebacuješ pare sa računa na račun.

Peruzzi
13.6.2015, 16:51
Hvala puno!
A da ne znas mozda koliko traje proces za dobijanje online kontrole racuna?

zajchik
13.6.2015, 17:49
Ne traje nista. Odes na salter trazis lib broj za tvoj racun i cim stigneš kući napraviš akont i pocnes procese prebacivanja novca.

JeSuis
16.6.2015, 20:26
Ne traje nista. Odes na salter trazis lib broj za tvoj racun i cim stigneš kući napraviš akont i pocnes procese prebacivanja novca.

Ne može odma...
Mora da prođe 24 časa...