PDA

Prikaži potpunu verziju : par pitanja u vezi simply mepis 6


jagodanbg
1.10.2006, 12:56
nabavio sam dvd i instalirao i sada me interesuje da li je instalirao sve sto je na tom dvd ili ti dodatni programi treba nekako posebno da se instaliraju; sto dovodi do drugog pitanja: kako instalirati program u njega npr skinuo sam krusader za debian i ne znam kako da ga instaliram!
trece pitanje kada sam pokrenuo xmms i pustio neku muziku i onda sam otvorio amarok i slucajnu u isto vreme pustio i kroz njega ziku zabagovao je, iskljucio sam xmms a amarok nije hteo 5 min da se odbaguje vec je seckao pesmu i morao sam rucno da restartujem komp, nesto slicno se desilo kada sam neke video klipove pustio kroz real player i hteo da malo rasirim sliku on je zabo i posle desetak sekundi trazio da ga "terminate", da li je to uobicajeno?!?!
HVALA UNAPRED!

jagodanbg
2.10.2006, 19:28
dal moguce da niko ne zna?!?!

nighthawk
3.10.2006, 23:48
3. verovatno nastaje problem kada dva programa dele zvucni izlaz
2. O ovome je pisano i u SK a i ovde na forumu.
1. Trebalo bi da su svi instalirani, ali ubaci CD i trazi.

Miloš
4.10.2006, 0:04
3. verovatno nastaje problem kada dva programa dele zvucni izlaz

Ово се мени дешавало док сам користио OSS (Open Sound System) и у XMMS-у и у Amarok-у. Погледај у подешавањима Amarok-а да ли је инсталиран Xine engine, јер Helix engine, колико ми се чини, не подржава Alsu. Ако га има, намести Alsa звучни систем у оба плејера и немаш бриге са дељењем излаза.