PDA

Prikaži potpunu verziju : Prepravka .exe fajlova


Stefan1090_
6.2.2013, 14:19
Da li je ikako moguce prepraviti .exe fajl.

Ja bih hteo da prepravim .exe fajl od Counter Strike 1.6. Posto sam video da kgb ubacuje neke svoje servere u njihovu verziju instalacije i neku svoju konfiguraciju, hteo bih ja da to prepravim pa da stavim moju verziju konfiguracije, moj server i odgovarajucu sliku u pozadini. Sve ovo znam da uradim kad se raspakuje i instalira kanter, ali da li bi to sve mogao da uradim bez da raskakujem, i da koristnik od mene dobije samo .exe fajl koji treba instalirati, a da u njemu ima sve ovo vec konfigurisano?

orange47
6.2.2013, 17:09
mozes hex editorom da prepravis bilo koji fajl, pa i exe. samo sto ti to verovatno nece mnogo pomoci, jer treba mnogo znanja i truda da bi i proradilo. bolje batali.

Andross
6.2.2013, 18:18
Ako oces vec bolje radi sa instalacijom, nznm ko bi hteo da prihvata neki tamo .exe kantera. A i nije bas legalno dzarati po tudjim .exe-ima, opipljiva tema.

Stevvan
6.2.2013, 19:43
Hm sumnjam da bilo ko drzi konfiguracije u .exe fajlu, verovatno ima neki eksterni fajl koji bude citan od strane .exe-a, vezano za listu servera ili sta god... Tako da bolje probaj to da pronadjes

orange47
6.2.2013, 22:30
moguce je da taj exe neka vrsta samoraspakujuce arhive. postoje programi koji prave 'setup.exe', mozda oni mogu i da ih 'prepakuju'.

Stefan1090_
7.2.2013, 3:31
@Andross, ne znam u vezi tih autorskih prava, ja samo mislim da oni urade ono sto je orange47 rekao, zapakuju u .exe, to korisnik raspakuje i toliko. Jer je pre postojao cs 1.6 v7 koji je bio los, pa je peash v21 samo fiksirao bugove na v7, tj isao je kao zakrpa, pa si posle mogao da prekopiras taj tako prepravljen kanter u bilo koji PC i on bi radio.

@orange47, malo sam pratio instalaciju kantera i primetio da pri prebacivanju fajlova, ni jedan deo ne ide u windows, startup ili tome slicno, pa sam skapirao da radi upravo ono sto si ti rekao. Samo raspakuje CS. Probao sam nesto preko iexpress, ali nisam nesto zadivljen.

Neky
7.2.2013, 10:03
Vidi, ti pri instalaciji raspakuješ arhivu veličine recimo 200MB, to je taj self-extracting exe koji čak i WinRAR može da napravi.

Poenta je da se to što ti hoćeš da menjaš ne nalazi unutar exe fajla koji je instalacija, nego unutar više fajlova koji sadrže teksture, sprajtove, zvukove itd. Izvršni fajl samo pokreće engine igre, koji dalje učitava teksture, modele i sve što je potrebno.

Teksture su u .wad fajlovima čini mi se, a modeli u .mdl fajlovima.

chaami
7.2.2013, 11:44
Jesi li probao da skineš neku portabilnu verziju kauntera (one što se ne instaliraju već samo raspakuju u folder). Na njoj napraviš te izmene što si rekao da već znaš kako da ih odradiš pa onda od tog foldera napraviš instalaciju sa recimo Inno Setup programom ili nekim sličnim.

Stefan1090_
7.2.2013, 13:47
Inno Setup, to mi je i trebalo... Naknadno sam skapirao da svaka instalacija Countera samo raspakuje arhivu u neki folder i napravi precicu na radnu povrsinu. Ali nisam mogao da nadjem program kojim tu arhivu posle mogu opet da zapakujem.

Ja sam ubacio CS, napravio izmene, zatim uz pomoc Inno Setup zapakovao i radi savrseno.

Hvala na pomoci ljudi