Prikaži potpunu verziju : Problem sa misem/racunarom
Ovako,imam problem sa misom,kupio sam racunar,reinstalirao sistem i sve normalno sem toga sto ponekad mis zakuca na kratko tj zakoci..probao sam menjanjem misa,ali bez efekta..ume jako da nervira kad igrate neku pucacku igricu jer vam zakoci i ne mozete da pucate i sl..zna li neko u cemu je problem? Pozdrav :paranoia:
Mozda ti podloga ne valja. Koji je mis?
Meni više liči da procesor zabada a ne miš. Ako ti je komp sa profila, vrlo verovatno...
Opet, nisi dao dovoljno informacija...
Koje igre? Da li zabode samo miš ili zabode slika na trenutak pa se ništa ne pomera a kad se vrati u normalu odradi sve što si ti mišem izmahao u međuvremenu? Ako je ovo drugo onda 100% procesor je preopterećen tom igrom.
Da li se to dešava i van igara?
Dalje, možda ti je loš usb port u koji si konektovao miša, pa probaj da promeniš...
Ako nije do proca a ni do porta, onda si možda pokupio nekud gamad i ne bi bilo loše da skeniraš komp antivirusom i malwerbytsom...
Mis je neki Minton,kupio sam ga u Idei,ali nije do njega posto sam menja miseve. Bez obzira da li je u nekoj igrici zabada,zabode na kratko da ne mozes da ga pomeras ali ne zapamti komandu..
flamingos
12.12.2012, 21:22
Ili imas viruse,koji ti dolaze opet sa druge particije,ili ti je manjak rama i procesor uzrok zamrzavanja.
Virusa nema,skenirano avastom i malware bytes-om,rama imam 3,25gb DDR2..jedino sto mozda nevalja je sto mi je C particija kapaciteta 20gb? :paranoia:
Virusa nema,skenirano avastom i malware bytes-om,rama imam 3,25gb DDR2..jedino sto mozda nevalja je sto mi je C particija kapaciteta 20gb? :paranoia:
To kocenje je nista drugo nego procesor brate zakucava zato sto verovatno ne moze da postigne da obradi toliko pogadataka u sekundi konstantno i onda jos ako se pregreje u pokusaju da odrzi fps eto belaja tj zakucavanja. Mada to ima smisla u igricama koje se odigrajavaju na otvorenom tu se najvise primeti to usporenje u obradi, ne smem da pomislim sta bi bilo kad bi pokusao da pokrenes GTA 4 tada bi bi zabo ali se nebi vise odbagovao.:paranoia:
.
E sad ako ti zabada cesce i u starijim pucacinama tipa Cod 2, Painkiller, e to je vec malo verovatno.
Iz prve ruke sam to sve naveo jer i meni se to desava al vrlo retko.
Kako već rekoh, procesor zakucava :p traži ti nov komp da se igraš ko čovek :D mada ne znam, možda bi ti malo manje bagovao ako bi to kloknuo malo... samo bojim se da nešto ne sj3beš... ako nisi očistio kulere od kad imaš komp, nemoj da pokušavaš da klok....
Za sada od igara fino radi Battlefield 2, Half Life episode 2, CS 1.6, League of Legends, PES 2009..pusticu nocas da skida cod2 , valjda ce skinuti 3,60GB do jutra :dedica:
E da,zaboravio sam da napomenem..pre mozda 3-4 meseca imao sam isti komp na Win XP sp2,i isto me je to drkalo..i onda mi se desi da mi rikne procesor i ja uzmem dodam jos ram memorije,stavim drugi procesor tj ovaj sad i promenim na Windows 7..i dalje me drka,to mi nesto naglasava da nije do procesora :nov_explo
Može biti razno, možda su žice na mišu loše pa gubi spoj, možda ti je računalo slabo pa šteka, ako si mijenjao miš a problem je isti onda je najvjerovatnije do računala
water wizard
18.12.2012, 16:28
bolje bi ti radio kad bi kupio grafičku.. ako ćeš da igraš igrice
Imam graficku mada nije neka, Nvidia GeForce 7600 GS :kreza:
Sladjan85
19.12.2012, 16:49
A da tebi ne zabada ,zato sto ti hard disk radi u PIO modu ? Ako nije setovan na DMA ,dolazi do zabadanja misa. Sto se tice misa ,zabada samo kad ti je pomeren laser, to se i meni desavalo. Sto se tice procesora ,koliko god da ti je krsh, meni se i na krshevima nije dogadjalo da mis zabada, bilo je da je procesor 100 zauzet, ali da mis cepa nikad. Proveri ti hard, jer ako je slucajno u PIO modu, onda je to definitivno razlog.
A da tebi ne zabada ,zato sto ti hard disk radi u PIO modu ? Ako nije setovan na DMA ,dolazi do zabadanja misa. Sto se tice misa ,zabada samo kad ti je pomeren laser, to se i meni desavalo. Sto se tice procesora ,koliko god da ti je krsh, meni se i na krshevima nije dogadjalo da mis zabada, bilo je da je procesor 100 zauzet, ali da mis cepa nikad. Proveri ti hard, jer ako je slucajno u PIO modu, onda je to definitivno razlog.
Pa neće da zabode na desktopu...
I ako je do procesora, u nekoj igri neće miš da mu zabode nego će slika da mu se zamrzne na sek-dve... pa onda ne reaguje ni miš niti šta...
ja mislim da se njemu to dešava, teško da zabadaju 2 različita miša sama od sebe na njegovom kompu...
Ne,ne,nema veze da li igram nesto,ne zamrzne meni sliku nego kao da je neko iskljucio misa na 2 sekunde,ne reaguje na komande i pomeranje..sa slikom je sve ok..kako da proverim to za hard disk?
Sladjan85
19.12.2012, 20:04
Bakster nisi ti dobro razumeo. Kad su hard diskovi u PIO modu i kad povuces vecu kolicinu podataka sa njih (upravo te njegove igrice) ,onda mis cepa kao lud i zabada.
Da li imas XP ili Windows 7?
Uglavnom idi u My Computer / Computer ,pa Device Manager ,pa ATA/ATAPI contoller, pa pisace ti nesto : Ata channel 0 ,1 itd... klikni na njih i pisace ti u kom rezimu ti hardovi i rezaci rade. Ako pise Ultra DMA 6 ,okej je, a ako pise PIO Mode ,nije okej.
Windows 7.
Provereno,nije PIO,ali nije ni Ultra DMA 6 vec DMA 4 :paranoia:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.