Prikaži potpunu verziju : Najbolja igra sa Sege
Ljudi moji davno nekada je SEGA MEGA DRIVE 2 zario i palio, pa vas pitam koja igra je po vama bila najvise igrana na toj platformi.
Ja bih dao moj glas Comix Zone-u, mada ni The Punisher nije losh, kao i jos dosta igara, ali lista bi verovatno bila predugacka...
Ja sam najvise picio Mortal Kombat 3 sa drugovima
Shang Tsung
8.12.2005, 2:54
Ja sam najvise picio Mortal Kombat 3 sa drugovima
Mortal Kombat?
Ooooo..... pogledaj mi nik:D :D :D
Sa Scorpionom sam ih drao ko volove:D ....i sad bi je igrao prije nego tekken
Johny Atos
8.12.2005, 3:19
Mortal Kombat 2. Prva igrica koju sam igrao na konzoli. I najbolja! Trojka nije bila neshto...
Uh, SEGA je bila zakon u to vreme, kada su igre za dva igrača u pitanju.Igrao sam dosta toga, ali ajde da kažem da sam sa društvom najviše igrao sledeće:
WWF Wrestlemania
FIFA serijal
NBA Live serijal
Primal Rage
i naravno Mortal Kombat II i III
ConanSaga
8.12.2005, 17:37
Beyond Oasis
http://media.ign.com/games/image/920056b.jpg
http://www.gamestats.com/objects/006/006175/
Jedna od retkih igara koju sam igrao 28 sati bez prekida.
Cista klasika i dan danas extra igra...
Nandza kornjace su najbolje.
Ljudi moji ja imam kuci ceo DVD pun igara sa konzola, i kada sam video sta ima pao sam u nesvest..zamislite sve od A do Z (jelte njihova abeceda..http://www.smileyplanet.de/sin/smilies/freude_12.gif)
a unutra po 3000 ROMOVA... i dan danas igram..
Kornjace, i mortal combat!
hacker_aca
10.12.2005, 4:05
Ja sam volio da igram košarku, fudbal i trkače (tako sam ih zvao). Neznam kako se zovu igrice, ali su isti likovi, i Japanci su ih pravili. Nije to običan sport. Npr. u fudbalu vodiš loptu skočiš 2 metra u vis i spičiš mu "magiju" i samo lopta posred golmana BUM! Golman odleti u stranu a lopta probije mrežu od gola. Pa onda gromovi kad prže igrače... Stvarno vrh igrica, samo mi je žao što neznam ime, sve je na japanskom pisalo.
MK3, VectorMan, Speedy Gonzales, Mickey Mania ...
Pa po meni MK3 definitivno. Kad' se samo setim da smo na malom odmoru, izmedju casova, trcali do igraonice. Ali to je bilo neko drugo vreme ... kada smo gledali mocne rendzere...:o
REDisLAW
10.12.2005, 20:16
Ja sam volio da igram košarku, fudbal i trkače (tako sam ih zvao). Neznam kako se zovu igrice, ali su isti likovi, i Japanci su ih pravili. Nije to običan sport. Npr. u fudbalu vodiš loptu skočiš 2 metra u vis i spičiš mu "magiju" i samo lopta posred golmana BUM! Golman odleti u stranu a lopta probije mrežu od gola. Pa onda gromovi kad prže igrače... Stvarno vrh igrica, samo mi je žao što neznam ime, sve je na japanskom pisalo.
Jaoooo... secam se... i ja sam to kod komsije igrao. Cini mi se u svaki tim ima kapiteni i imaju specijalku. Secam se u jedan tim imali dvojica pa se jedan popne na drugog a ovaj odozgo kad mu rokne makazice a ono lopta sva od vatre pa ondese golmana u p...u materinu.
Nash Knight
11.12.2005, 3:58
MKovi i Punisher su losi u verziji za Segu, mnogo su lepsi na PCu i na automatima (MAME).
Za Segu su odlicne bile npr: X-Men, ComixZone, Shinobi 3, Shadow Dancer, gorepomenuti Beyond Oasis, Fantastic Dizzy (ne smejte se!), Robocod...
hacker_aca
11.12.2005, 5:58
Jaoooo... secam se... i ja sam to kod komsije igrao. Cini mi se u svaki tim ima kapiteni i imaju specijalku. Secam se u jedan tim imali dvojica pa se jedan popne na drugog a ovaj odozgo kad mu rokne makazice a ono lopta sva od vatre pa ondese golmana u p...u materinu.
E, to. Pa onda kada po terenu ima blata pa potone igrač u njemu, ili kada ima bare pa kad staneš u nju, samo te grom opiči! Ima isto tako i košarka, samo što ima da uhvatiš stolicu pa ga gađeš, ili palicu i tako to... Masu moćna igrica. Da neznaš kako se zove, da nađem negde emuliranu ako može.
Mk3 i Sonic svi delovi............. Full speed zezanje
Dune 2
Mortal Kombat (2 i 3)
Contra 4
True Lies itd
Mk 2/3 ( ubijao u igraonicama ) :rolleyes:
Fifa 94
NBA Jam
Jungle Book ( prelazio za 15 do 20min )
Dune 2 ( ha, kakva je to igra bila )
Sim City ( takodje )
Street Fighter 2 ( dobar je bio na svakoj platformi )
.................................................. ...
Sve romove mozes da skines sa nekog torrent sajta, mada ti ja preporucujem
SNES, iste igre, veci kvalitet... pogledaj demonoid.com
Ljudi sve su te igre sjajne, ali meni je NBA JAM zakon. A priznajem da su svi igrali MK3
Ilic Marko
14.12.2005, 5:29
MK3 je bio zakon od tabacina1-1(Street Fighter je bio najbolji za Super Nintendo)
NBA JAM od sportskih i WWF Wrestlemania
Voznji se ne secam, znam da je F1 bila solidna igricica..
Najbolje su bile platforme(Sonic svi delovi, Aladin , Lion King, Jungle Book, Speedy Gonzalez, Tom and Jerry , Donald Duck,BuggerMan...)
Pozdrav! :)
Jest, upravu si za Wrestlemania, znam da je sjajna, mada sam igrao port na PS jedinici. A i za sonica, pogotovo kada su napravili promjenu a uvodjenjem 3da
marx.alter
15.12.2005, 16:38
Možda će zvučati malo glupo ali meni je u mnogo lepom sećanju ostala igra Donald Duck & QuackShoot, i to iz razloga što mi je bila prva igra na Segi u kojoj je trebalo da se malo razmišlja.
A naravno MK3 i Street Fighter 2, pa i Fatal Fury 2 sam rasturao...
Night Hawk
15.12.2005, 17:44
1. Mortal Combat 1 , 2 , 3 , ultimate
2. Rock N Roll Racing
3. Jungle Strike
4. WWF Wrestlemania
5. NBA Live 96
Ljudi,a Sonic??Svi delovi osim Pinball.Mickey Mania,Vectorman,Ristar,Fifa 95,..
AstraLogos
16.12.2005, 12:23
A sta bi sa fenomenalnom trkom malih autica "Roc'n Roll Racing". Jos uvek se matorci pale na emulator i na tu igricu. Sve sa sege mozete skinuti kao sto sam napisao na www.romnation.net (http://www.romnation.net)
Pozdrav! :)
Ja sam Mortal Kombat igrao do prem mesec dana,na racunaru naravno
Emulator Mame 32,Skinete room Mortal i to je to
Shang Tsung
16.12.2005, 13:19
A sta bi sa fenomenalnom trkom malih autica "Roc'n Roll Racing". Jos uvek se matorci pale na emulator i na tu igricu.
Micro machines je bila bolja :D
po meni najbolja je SOLEIL prava avantura/rpg ekstra je
a i moglaje da se snimi pozicija, u ketridzu je bila baterija
i sada je igram naravno na emulatoru
mmilos085
18.12.2005, 1:48
Micro machines je bila bolja :D
Ne brate meni je R'n'R Racing bio bolji. A to dokazuje da je to bila eXtra igra.
sonic....
naravno tu je stari alex kid koji je u datim trenucima mogao biti toliko odvratan da to nije normalno.....alex kid u svetu šinobija...to je bio dobar potez...
REDisLAW
18.12.2005, 22:43
E, to. Pa onda kada po terenu ima blata pa potone igrač u njemu, ili kada ima bare pa kad staneš u nju, samo te grom opiči! Ima isto tako i košarka, samo što ima da uhvatiš stolicu pa ga gađeš, ili palicu i tako to... Masu moćna igrica. Da neznaš kako se zove, da nađem negde emuliranu ako može.
Neznam bratanče, jer je sve pisalo na japanski...
1.Mortal Kombat
2.Top Gear
3.Fatal Fury
4.Shiny Force (mislim da je to za segu)
5.Golden Axe (ovu igru smo ja i drug sakrcavali ceo dan preko emulatora na kompu uz pesmu Crazy Town - Butterfly, probajte ovu kombinaciju ludilo je)
shin-bojan
18.12.2005, 22:59
Mortal Kombat 3
nikolaf7
18.12.2005, 23:35
5.Golden Axe (ovu igru smo ja i drug sakrcavali ceo dan preko emulatora na kompu uz pesmu Crazy Town - Butterfly, probajte ovu kombinaciju ludilo je)
Odakle si je skinuo?Ja sam nasao neku koja nije nikako radila,bez zvuka,nekih poteza
Mega Drive nisam bas nesto puno igrao, uglavnom samo Sonic i Mortal Combat...
Ali zato kada se pomene Sega odmah mi na pamet padne Soul Calibur, fenomenalna tabacina koju smo u srednjoj igrali danonocno, znali smo je napamet sve od a do sh...:cool:
mmilos085
19.12.2005, 13:55
Ja sam dugo vremena voleo da igram WWF Wrestlemania i NBA JAM...
A Mortal Kombat sam znao napamet.
Bila je jedna igra po imenu Body Count, ona je bila eXtra....
Da li neko zna kako se zvala igra koja se desava na Divljem zapadu, a vidis samo krstic i non stop pucas...eXtra je i ona bila
Odakle si je skinuo?Ja sam nasao neku koja nije nikako radila,bez zvuka,nekih poteza
Ne znam da li mislimo na isti golden axe (ako je ovo sta sam ja igrao uopste golden axe) U igri imas da biras nekoliko baja i dva igraca idu i tabaju se.Ne mislim na golden axe kao mortal kombat i street fighter.
mmilos085
20.12.2005, 1:33
nikola ima toliko puno sajtova sa kojih mozes skinuti romove.
Ne znam da li je ispravan jos uvek ali ja sam kvalitetne romove nasao na www.srom-nation.com ... ali se ne secam najbolje...
Love Fister
24.12.2005, 14:29
Golden Axe 2 i 3,Boogerman,Streets Of Rage,NBA Jam,Tiny Toon...
Shinobi III i Desert Strike!!!! Eeeeee....:worshippy
The Dark Gamer
5.1.2006, 22:54
Aaah,ima puno dobrih igara za Genesis...Napomenucu samo neke kojih se setim:
Asterix and the power of the gods,Boogerman,Battle Toads,Bubsy 2,Bugs Bunny Double Trouble,Earthworm Jim 1&2,Garfield,Ghouls&Ghosts,Home alone 2,Izzy's quest for the olimpic rings(DOSTA NEPOZNATA,MADA SJAJNA IGRA...),Jungle Book,Aladdin,Lion King,Marsupilami,Ottifants(DA LI JE NEKO IGRAO OVU IGRU),Sylvester&Tweety,Tiny Toon,Mickey Mania,Sonic serijal,Pacman 2,Puggsy,Smurfs...
Ovo su ,po meni,najjace igre;) ;)
Da li je neko igrao THE SECOND SAMURAI??? E TO JE BILA IGRA!!!
Da li neko zna kako se zove igra sa sege u kojoj vodis samo krstic i pucas, a desava se na divljem zapadu, kaubojci i tome slicno???
BigBadVuk
17.1.2006, 10:12
Sa Scorpionom sam ih drao ko volove:D ....i sad bi je igrao prije nego tekken
Uh..ja sam ih otkidao sa Kabalom.....a posebno sam voleo da bijem ortaka koji se ložio na SubZero-a..Uh kako sam ga mlatio...
A onda se pojavio Svet igara sa pregledom svih mogućih kombinacija tastera ...i onda je nastala ludnica jer su svi u ulici i zgradi pokupili sve moguće fore....ustaneš ujutru u 6 (keva i ćale su već na poslu) i pleti do 3 po podne...:worshippy :worshippy
Strahinja011
17.1.2006, 18:03
Po meni su najbolji BUGERMEN I MORTAL KOMBAT!
1.Mortal kombat3
2.Vektorman
3.Sonic
4.Bugerman
To su te legende......:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy
Ottifants,r'n'r racing,soleil...Ali meni je veciti prvi Streets of rage...Fenomenalna muzika...ali samo prvi deo,ostali su bili sve gori i gori...
Night Hawk
26.1.2006, 19:34
Na adresi http://www.eidolons-inn.net/tiki-index.php?page=Kega se nalazi najbolji Sega emulator i njegovo ime je Kega Fusion 3.51.
A na adresi http://www.freeroms.com/genesis.htm najveci izbor romova
Znaci : skinite emulator i romove i picite :D
Fatality........sub zero wins!!!
brrr....najezi se...Mortal Combat je neprevazicena tuca...A sto se tice ostalih secam recimo igrice Top Gun,Duble Dragon,Contra...to su bila vremena...:icon_cool
hacker_aca
26.1.2006, 23:09
Da nezna neko kako se zove ova igra? Stvarno mi treba.
FiresnakE
27.1.2006, 13:31
Kao sto se vidi iz prilozenih poruka:
Na prvom mestu je Mortal Kombat 3 jbte znao sam svaki fataliy, animality, humiliation, bablity, frinedship, mercy sve jbte.
Drugo mesto po meni je Pitfall, kako je to dobra igra.
Trece mesto Contra.
Ma sve u svemu sve igre su bile vrh.
Guardian_of_light
13.2.2006, 11:48
Ubedljivo na prvom mestu Sonic (1,2,3) , onaj 3d je crappy , kako su ga samo unistili sa 3d verzijom (kao i mnoge druge kultne igrice :( )
Zatim MK2 i 3 , najbolja tabacina koju sam igrao , znaci ne prevazidjen je , cak i na modernim konzolama i pc-jima nema bolje ...
onda su tu vector , bugermen , golden axe , street fighter , comix ......
:dedica:
taximetar
14.2.2006, 19:34
Metal gear...čoveče iznajmio sam cd i dve noći nisam sapavao, ali bukvalno..uf kad se setim oduševljenja...:nov_guita
SUPER MARIO je zakon!!!:qliranje:
MKII apartska verzija,nema bolje....:dzavo:
Mortak Kombat III neprikosnovena tuca,Liu Kang i ja smo satirali.Na kraju runde izmedju ostalog culo se i:Liu Kang Wins,Flawless Victory,Fatalty
SUPER MARIO!!!!!!!!:aplauz:
nighthawk
19.3.2006, 13:58
Mortal Kombat II i III i Nindza Kornjache, a na drugom mestu je Top Gear. Kad bi samo nashao spisak magija, fatalytia, animalytija i ostalih shifri za MK koje sam imao u trecem osnovne. Tad smo svi na velikom odmoru igrali MK, a oni manje srecni su gledali iz pozadine i navijali. *ebi ga segateka je bila mala.
Comix i nindja kornjace - neznam tacko koje uglavnom pocinje se na nekoj plazi, pa posle podmornica... :D :D :D
Vuckovic Veljko
7.8.2007, 11:21
SUPER MARIO!!!!!!!!:aplauz:
Slazem se...Ovdje http://super-mario-3-mario-forever.buziol-games.alienpicks.com/ mozete naci rimejk nekadasnjeg maria sa sege genesis.Fajl je tezak 25mb ...
Hm nisam cuo za super maria za segu...
Po meni najbolja igra za Segu je TMNT - Hyperstone Heist...
A ja imam onaj uvrnuti fudbal o kome je pricao haker_aca samo to je za MAME...
Nema bre nikakvog Super Mario-a na segi, ko je to igrao, igrao je na onoj pijacarskoj Segi, koja je ustvari bila Nintendo SNES u drugom kucistu (RAMBO i TERMINATOR su bila neka imena tih konzola na pijaci)
Ubio bi vas Nintendo u to vreme da ste pomenuli Segu , i obrnuto.
Tek sad , otkad se sega ne bavi hardverom samo sofverom mozete da vidite Sonica na Nintendo Wii konzoli (a i za ostale su izdali stare igre). Sonic se pojavio se za Wii u Sonic and the secret rings i u najavljenoj igri zajedno sa Mariom u Mario and Sonic at the Olympic Games (http://www.renegadeofwii.com/search/label/sonic).
U ono vreme NIKS!!, nit Mario na Segi , nit Sonic na Nintendu...
fingerprint
9.8.2007, 10:55
Sonic The Hedgehog... Smrc, ubija me nostalgija... Ni jedna PC verzija nikad nece biti ista...
Po meni RAMBO,Terminator,Punisher,Comix Zone,METAL SLUG covjece!
God damn otkad nisam odigrao Metal Slug a ima i flash verzija :to_care:
Mortal Kombat III.
E njega sam zaboraviJo :D
E njega sam zaboraviJo :D
Najjača igra, 1 na 1 borba, mnoštvo boraca, sjajni potezi, sjajne magije i još pregršt toga...
Najjača igra, 1 na 1 borba, mnoštvo boraca, sjajni potezi, sjajne magije i još pregršt toga...
Sta reci osim-Fatality :D
A najjaci zakon je bio kad smo "prepisivali" jedni od drugih kombo poteze pa se mlatili u pritiskanju dugmica kao da se udaramo stvarno.:to_care:
Jednom se jedan ortak bio uzivio i nakon sto je izgubio "borbu" razjareno izjavio : GORI U PAKLU i gadjao zivog protivnika koji se nalazio pored njega dzojstikom u glavu.Zivopisno :D
Eh...bar MK tema ima na pretek...
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=7362
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=10663
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=6174
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=14945
...pa birajte gde ćete da nastavite;)
Sve su mi ove igre u uspomeni i sada ih igram na emulatoru:
Felix
Chip and Dale: Rescue Rangers 1, 2
TMNT (sve)
Super Mario
Road Runner
Golden Axe (one novije, 3 cini mi se)
Top Gear
Power Rangers Zeo
The Jungle Book
Bugerman
i mnoge druge.
GraveDigger
18.8.2007, 13:40
Da nezna neko kako se zove ova igra? Stvarno mi treba.
Malo kasnim sa odgovorom (u stvari malo vise). I Ja sam trazio istu igru (ili igre ako vise zelis), nisam se smirio dok nisam nasao kako se zove. Igru su preveli kao Nekketsu gde imas vise delova Downtown, Dodgeball, basketball.... Inache, ona je napravljena za NES igracku platformu, a koliko ja vidim naslov je najbolja igra sa sege. Naravno, to sto su ove pijacarske sege nista drugo do konzole za arhitekturom identicnom koja je koriscena i za NES, to je druga prica. Imao sam par delova ove igre i svaki je bio zanimljiv, i mogu reci da je jedna od vrhunskih igara koje sam ikada odigrao. Sa drustvom sam znao da provedem i po 6-8 sati uz ovu igru. Svakome ko ima mogucnost i malo vremena predlazem da je odigra. Naravno, neko ko nije igrao ovu igru 90-ih nece dati realnu ocenu posto su se kriterijumi zestoko promenili. :ciao:
1. Mortal kombat 3
2. NBA JAM
3. Fifa 94(valjda je bila 94)
setite se samo GOOOOOOOOOOL,,GGOOOOOOLLL,TUUUUUUUU,BUUUUM,BBBUUUM MM,PLJASSS(samo drndate dugmice)....e to su bili dani....:o:rolleyes:
Da da, sve to:rolleyes:, pa i onaj Comix koji je kasnije izasao i za PC.
Mislim da je vec sve pomenuto u ovoj temi, na prvih par nije pomenut Bugerman ali evo ovde jeste.
Bilo je i dobrih trka kola, samo se ne secam bas naziva. Bilo je nekih relija secam se, i to neki sa Golfom trojkom tad bese.
+ Mocni rendzeri.
Nebojsa111
18.8.2007, 16:11
Ne mogu ni ja da izdvojim samo jednu :kreza:
Mortal combat 2 i 3
Comix zone
Deluxe fudbal
Zero tolerance(3d igra sa sege :D)
Junge strike
Gargoley
Jungle book
Golden Axe
.
.
Ima ih jos samo nemogu trenutno da se setim :qliranje:
Ja sam najvise picio Mortal Kombat 2 i Contru...Al' bese jedna igra koju sam igrao svega jednom-dva puta i nikad nisam znao kako se zove, mozda ce neko znati?
Naime, bila je pucacina sa jako lepom grafikom za to vreme i mogla se igrati u paru kao Contra..Cini mi se da je akcija bila u nekoj dzungli, bar na pocetku.Likovi su bili preterano animirani i znam da je jedan od njih imao (kao pocetno oruzje) dva pistolja, onako malo futuristickih...I imao je nesto zuto na sebi da l' majcu ili tako nesto (mozda kosu?)..
Comix i nindja kornjace - neznam tacko koje uglavnom pocinje se na nekoj plazi, pa posle podmornica... :D :D :D
Nindja kornjace 3. deo.... Inace meni je najdrazi drugi, ali to sam igrao na NES.
LunaticRS
1.10.2007, 18:39
Najbolja igra sa sege sto mene tiche je "Beyond the Oasis"!Prvi rpg koji sam igrao!
Red Dragon
2.10.2007, 12:10
Pa ko ce sad toga da se seti, ima skoro 10 godina...:icon_scra
MK 3
Comix Zone
Golden Axe
Vectorman
Earthworm Jim
Ecco the dolphin
Shinobi
ToeJam & Earl
Shining force(odlican rpg/strateski)
zatim bila je jedna odlicna tabacina(mogao si da vodis kengura-boksera)
... i nijedna vise mi trenutno ne pada na pamet.
Nash Knight
2.10.2007, 17:22
Pa ko ce sad toga da se seti, ima skoro 10 godina...:icon_scra
MK 3
Comix Zone
Golden Axe
Vectorman
Earthworm Jim
Ecco the dolphin
Shinobi
ToeJam & Earl
Shining force(odlican rpg/strateski)
zatim bila je jedna odlicna tabacina(mogao si da vodis kengura-boksera)
... i nijedna vise mi trenutno ne pada na pamet.
Ove dve igre su fenomenalne a relativno nepoznate kod nas. Najtoplije preporuka!!!
Zalos' za izgubljenim godinama uz SEGAu i ...
Sonic 3
The Smurfs
McDonald's Mick & Mack as the Global Gladiators
MC 3
Boogerman
TMNT (igrao sam samo jedan deo ali da li je to 1,2,3 ili neki drugi, ne bih znao)......
wolfologin
2.10.2007, 18:31
Soul Calibur
LunaticRS
4.10.2007, 12:35
A "Golden Axe"?
To je cuvena igra.
Cepao neko Spot goes to hollywood? Teska ali jako lepa igra.
Nekoliko puta sam pokusao da igram Ecco the dolphin, ali ta igra ima neki smisao koji ja ne razumem.
Eh, da: igrao neko cuveni Pitfall?:)
Da vas podsetim: http://members.tcq.net/video61/images/jaguar/gamepics/pitfall.jpg
FooFighter
4.10.2007, 14:14
...
Da vas podsetim: http://members.tcq.net/video61/images/jaguar/gamepics/pitfall.jpg
Heh, igrao sam ja kod druga... Kad se samo setim:D
Sećam se da nam je mnogo muka zadavala neka boss-zmijurina:D Ili je ona možda iz Jungle Book-a ili Lion Kinga, davno beše;)
Uf, druze, ni ja se ne secam vise. Secam se samo da su se skupljala slova reci Pitfall i da su bila jako teska da se nadju. Bila je malo brutalna, a atmosfera fantasticna!
Sad cu da vidim da je skinem, da je cepnem malo na kompu.:D
LunaticRS
5.10.2007, 23:29
To je cuvena igra.
Cepao neko Spot goes to hollywood? Teska ali jako lepa igra.
Nekoliko puta sam pokusao da igram Ecco the dolphin, ali ta igra ima neki smisao koji ja ne razumem.
Ja sam igro "Pitfall" na Sony-ju.Ne znam da je bila igra i na Segi?!
FooFighter
5.10.2007, 23:55
Ja sam igro "Pitfall" na Sony-ju.Ne znam da je bila igra i na Segi?!
Bila je 100%, ja igrao. I taj screenshot što je !ACHTUNG! ostavio je sa SEGE.;)
seymourc64
6.10.2007, 0:25
Taj Pitfall sa Sege je remake originalne igre za Atari 2600
Jel' se ovdje govori o "pravoj" Segi ili onom kršu od NES-a što su kinezi zapakovali u SEGA kućište? :D
nishta bolje od shining force-a
Nindza Kornjache,Mortal Kombat i Rambo3...To sam najvishe igrao :D Ali Mario je ne prevazidjen :qliranje:
alesandro
6.10.2007, 12:49
Robokap... :D
Taj Pitfall sa Sege je remake originalne igre za Atari 2600
Da, potpuno si u pravu. Rimejk je, po meni, dostojan originala.
@M1los:
Ne pricamo o Segama sa buvljaka, vec o Sega Mega Drive 2! (secate se te reklame Beosofta?).:D
Insecticide
6.10.2007, 13:38
Mario,tenkici,i jedna kojoj se imena ne mogu setiti...uglavnom trkash se motorima,nalazis na skakaonice...itd...davno je to bilo..Jel mi mozete pomoci u vezi imena te igre?
El neko vec spomenuo Rock And Roll Racing? (inace, Blizzardova igra ako se ne varam :))
FooFighter
7.10.2007, 11:47
El neko vec spomenuo Rock And Roll Racing? (inace, Blizzardova igra ako se ne varam :))
Hehe, vidi stvarno, nisam znao, niti sam obraćao pažnju da je Blizzard ikada postojao pod nekim drugim imenom (Silicon & Synapse) :o:o
....................
Malo sam kopao po Mortal Kombat 3 člancima u Wikipediji i to me je podsetilo koliko sam samo uživao u toj igri. Skupi se ekipa, skrpi svako po malo keša, iznajmimo Segu i pičimo po ceo dan. Sa Kabalom sam bio nedodirljiv :boxing:;)
Da li je neko igrao THE SECOND SAMURAI??? E TO JE BILA IGRA!!!
Da li neko zna kako se zove igra sa sege u kojoj vodis samo krstic i pucas, a desava se na divljem zapadu, kaubojci i tome slicno???
to sa divljim zapadom se zvao leather enforcers II & gun fighter - odlicna igrica!! to smo ja i brat sedeli ispred televizora i ljustili po ceo dan
dobre igre su bile i rock'n'roll racing, jungle-desert-urban strike, naravno NBA Jam, True Lies je bio fenomenalan (jos uvek ga igram :to_care:), standardni MK3, vectorman 1 i 2, earthworm jim 1 i 2, mauimerry land (mislim da se tako zove, sa paja patkom, kada je nindza)... ufffffffffffffffffff, dobra vremena :n_klanja:
Mario,tenkici,i jedna kojoj se imena ne mogu setiti...uglavnom trkash se motorima,nalazis na skakaonice...itd...davno je to bilo..Jel mi mozete pomoci u vezi imena te igre?
ijaaaaaaaaooooo, mislis ono kada vozis motore, bijes ostale sa lancima, palicama, toljagama, naleces na krave/zirafe i ostale stvari na putu??! dooobra igra!
AstraLogos
24.10.2007, 10:50
ijaaaaaaaaooooo, mislis ono kada vozis motore, bijes ostale sa lancima, palicama, toljagama, naleces na krave/zirafe i ostale stvari na putu??! dooobra igra!
ROAD RASH ;)
Inuyasha
24.10.2007, 11:23
Ma tenkici su rula. Igrao sam stvarno puno igara za segu, ali uvek smo se vracali na tenkice ^^
Po meni, najbolje su:
http://www.gsarchives.net/genesis/earthworm_jim/sprites/animated/Jim_FlexDropPants.gif http://mkw.mortalkombatonline.com/mk3/nightwolf/sprites/special/3a1.gif
http://img255.imageshack.us/img255/9290/comixzonewinwp9.th.gif (http://img255.imageshack.us/my.php?image=comixzonewinwp9.gif)
Gunstar Heroes!
Ne pitajte ko je i šta je, već je brže, bolje nabavite!
WhenDarknessFalls
15.1.2008, 22:59
Road rash! Perverzija. Ima i jos jedan deo za PSone i GBA, pa ko voli nek izvoli.
Ali sve u svemu, na tenkice i Marija sam se uvek vracao :rolleyes:
Jurassic Park...iz 1993....covece to nikad nisam uspeo preci.......
Samo da dodam nesto....Ziveo sam na 1 spratu a u prizemlju je ziveo moj brat i ja sam na svom tv-u pomocu antene hvatao sliku kako on igra segu.....hehehe slika kristalna.....
Nisam citao celu temu...
Po meni je veoma dobar MK serijal zatim Streets of rage ili jos bolje Bare Knuckle (takodje ceo serijal), Comic Zone itd.
Inace igra sa najboljom grafikom na segi je Vectorman 1&2. Uopste ne koristi ni 32x engine ni CD a i dalje strava izgleda. Probajte.
Koga zanima neka proba i Sonic CD - takodje jako dobro (cak ima i sinematike!!! i jako zaraznu muziku :) )
Zaboravio sam da spomnem i Golden Axe serijal.
Meni je Earthworm Jimm 2 najbolja igra na segi,i strett fighter 2 turbo
Pa,posto sam imao 32x verziju konzole(moj rodjak je iz amerike doneo meni i 32x i cd verziju sege jer su prodavnice to prodavale za 19 dolara)voleo sam na tome igrati Pitfall 32x Mayan Adventure,Virtua Racing Deluxe,a na Cd verziji sam voleo da igram Secrets of the moncey island 1 i 2 i Batman Returns(ima
dobru mjuzu,i za razliku od verzije za obicnu segu,ima i vozacke deonice)
Earthworm Jimm 2, Mortal Kombat 3, Mortal Kombat Ultimate, Street Fighter....:cool:
nemanja.m
23.5.2008, 14:18
Mario i tenkovi - meni daleko najbolje.
ForceCommander
23.5.2008, 15:03
Super Mario i Mortal Kombat. Sećam se i igre Garfield. Bila je zabavna, mačor je dobijao bizarna unapređenja(viteški oklop, automobil, tenkić). Poslednji boss bio je nekakav gusarski kapetan sa kojim se valjalo boriti na njegovom brodu... Prešao sam je bezbroj puta.
MilosTintor
23.5.2008, 15:18
Super Mario i Mortal Kombat. Sećam se i igre Garfield. Bila je zabavna, mačor je dobijao bizarna unapređenja(viteški oklop, automobil, tenkić). Poslednji boss bio je nekakav gusarski kapetan sa kojim se valjalo boriti na njegovom brodu... Prešao sam je bezbroj puta.
super mario uopste nije bio segin..... nego nitendov. Sega je imala Sonix-a.
super mario uopste nije bio segin..... nego nitendov. Sega je imala Sonix-a.
SEGA pijačarka = 8-bitni Nintendo...otuda i Mario na "Segi":D
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=511071&postcount=10
I nije Sonix nego Sonic...
Inače...pravi SMD smo iznajmljivali samo zbog igranja FIFA-e u društvu:)
HaveBreak
26.5.2008, 17:44
Meni je najbolja igra sa sege Mappy.Za pomoc oko naziva ove igre se zahvaljujem branku99999999999
btw, sega sa proizvodila samo cetiri bedne godine, i u tom periodu je proizvedeno preko 700 igara za nju...ako se ja nesto pitam, najbolja konzola ikada...drzim nostalgicno njenu sliku na desktopu...:) odma pored Kega Fusion emulatora...:)
SEGA Genesis se proizvodila od 1988. do 1997. mislim da je to mnogo duže od 4 godine;)
cek, ajd ako moze malo da se pojasni. Ja sam najvise voleo onu sega mega drive(original) sa MK3 i NBA JAM
Jel to ta sega genesis ili sta?
SEGA Genesis se proizvodila od 1988. do 1997. mislim da je to mnogo duže od 4 godine;)
konfjuzn...ja se apolodzajzujem, mislio sam na sega mega drive 2, obzirom da sam njega, jelte, posedovao...:) pa sam video datum od 1993 do 1997... a to je, valjda 4 godine...
SEGA Mega Drive(u Americi se zvao Genesis) se u Japanu pojavio 1988. godine. Nekoliko godina kasnije se pojavio Sega Mega Drive 2 tj. redizajnirano izdanje, koje je hardverski bilo gotovo potpuno isto kao i prethodno:
# New square shape
# No headphone jack
# One custom multi-output for picture and sound
# Red colored flaps on cartridge port
# The text "High Grade Multi Purpose Intelligent Terminal" located behind cartridge port.
# Packaged with six-button controller.
# No power LED
A koristili su potpuno iste kertridže, tj. igre;)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/SegaMegadrive.jpg/250px-SegaMegadrive.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/SegaMegadrive2.jpg/250px-SegaMegadrive2.jpg
i to sam znao,al nisam bio siguran, pa nisam teo da se izletim...ali meni je dvojka ostala u srcu...:)
Није најбоља, али сам је највише играо...
Alex Kidd in Miracle World
21644
...а платформа је била Sega Master System
21645
N_i_k_o_l_a
12.6.2008, 22:52
obozavao sam tu igru , uz nju redovno sam igrao i the ninja, psycho fox, wonder boy 3, i jos nekoliko legendi ;)
Pejkovic Zeljko
26.10.2008, 11:55
Batice sto se pitfall igre tice toliko sam je igrao da su roditelji mislili da sam opsednut nekom necastivom silom!!!!Ludilo morao si da skupis sva slova i da spases caleta od zlog samana!!!!!exta igra sa <sege>
Ubedljivo............Super mario
miloshbg
25.11.2008, 23:17
Rock and Roll racing.... ko zna shvatice! ;)
kreator_
25.11.2008, 23:26
Mario, legendarna igra....
N_i_k_o_l_a
26.11.2008, 1:54
mario nikada nije izasao na seginom sistemu.......
Na svakoj strani se bar po jedan upeca:D
Ova "Sega" koju svi pominju je prepakovani NES, pa otuda i Mario na Segi;)
N_i_k_o_l_a
26.11.2008, 18:45
da,da.... ladno sam zaboravio na kopiju sege ;) sada kada se setim jedan ortak je pazario tu segu i bio je ubedjen da je original, jos je kupio tri kertridza, koja naravno nisu htela da stanu u leziste lazne sege ;)...a bio je toliko srecan sto je dobio i pistolj u kompletu ;)
daniloBG
29.12.2008, 20:55
evo ovde imate extra igre sa sege:
http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=38869
NjegovaWisost
30.12.2008, 0:35
Jurassic Park...iz 1993....covece to nikad nisam uspeo preci.......
Prešao :) Joj, koja je to muka bila, i ona samo najednom sam prešao prvi dio, posle je lako...
--ComputerBoy--
14.1.2009, 11:07
Ultimate Mortal Kombat 3!!! Vrh vrhova! Kao i svi delovi Sonic-a, Teenage Mutant Ninja Turtles, Dragon Ball Z, Art of Fighting, Streets of rage... Ja sve ove igre igram na mobilnom sad. Eh, da mi je neko rekao u to vreme...:rolleyes:
N_i_k_o_l_a
14.1.2009, 11:15
zanimlji je bio i King's Bounty: The Conqueror's Quest, ciji nastavak svi igramo na pc-ju sada ;)
Najbolji je Golden Axe III... za Segu Genesis. Ima i nastavak za neku od konzola (ps3/xbox, nisam siguran), ali je glupost u poredjenju sa legendom...
highlandertokio82
14.1.2009, 16:36
Comix Zone, vectorman, e da bila je i ona sasvim pristojna doomacina zero tolerance, jungle, urban i desert strike ima toga
Secam se da sam na sega mega drive 2 igrao ninja kornjace ubedljivo najbolju igru za to vreme. Mada ni Super Mario nije los samo sto njega samo mogao "zatvorenih ociju" da predjem
NjegovaWisost
16.1.2009, 10:09
Boogerman :) Ili tako nešta, onaj slinavi...
Boogerman :) Ili tako nešta, onaj slinavi...
Joj, ja sam tu igru igrao kad sam bio mali :D
Moj komsija imao SMD 2 (s'gu-meeegu - onim seljackim akcentom :D) pa sam stalno visio kod njega i prakticno mu se uselio u kucu :)
Najbolje su bile:
Vectorman
Boogerman
Sonic Adventures 2
Prince of Persia (Ovaj bio tezhak u PM... :a_whistli)
Sad za PoP nisam siguran, ali mislim da je dolazio na onom CDu za MegaCD
Toe Jam & Earl - Najludja igra
Super Mario Bros i Mortal Kombat:aplauz:(najvise vremena na segi sam proveo uz ove dve igrice).
Comix Zone, vectorman, e da bila je i ona sasvim pristojna doomacina zero tolerance, jungle, urban i desert strike ima toga
Uf, Zero Tolerance... neverovatno duga i zarazna igra. Za Vectormana je bila i neka nagrada za onog ko je pređe, ne mogu tačno da se setim. Nego, koji deo je onaj gde je prvi boss neki bombarder?
Toe Jam & Earl - Najludja igra
Ah... The High Game :rofl:
Sta ja znam... Mortal Combat, Super Mario Bros (Pa sta ako je Nintendo :D), Sonic, a sa DC-a Sonic Adventure (I, II) i Floigan Bros (:kreza:)
Uh... kad se samo toga setim :D
Moji favoriti (ma i dan danas bih igrao neke od ovih samo me mrzi da kopam po netu za ROM-ove): Mortal Kombat 3, Sonic (ma svi), Ninja Turtles, Boogerman (!!!), Earthworm Jim, Comix Zone, bio je jedan deo Chip & Dales koji sam isto cepao kao lud... kad se setim vishe editovacu poruku :D
Uh... kad se samo toga setim :D
Moji favoriti (ma i dan danas bih igrao neke od ovih samo me mrzi da kopam po netu za ROM-ove): Mortal Kombat 3, Sonic (ma svi), Ninja Turtles, Boogerman (!!!), Earthworm Jim, Comix Zone, bio je jedan deo Chip & Dales koji sam isto cepao kao lud... kad se setim vishe editovacu poruku :D
Ma, svi ti brate, ne mozes ih nabrojati... DeCoy i ekipa mogu da pricaju o njihovi ljubavima - C64 i Amigi, za mene je SEGA :alealeee:
N_i_k_o_l_a
28.1.2009, 2:42
izzy's quest for the olympic rings, sam igrao davne '96 bila je to ok platforma....
Meni Boogerman,Sonic,Bio neki Nindza,valjda ime Shinobi,gde u kutijama skupljas srca,shurikene..Secam se njivo na konju...Bilo je i josh,neki motori su bili ne mogu da se setim,samoda sam igrao to satima...I naravno tenkici,patkice,galaxy :) :)...Budi Uspomene
Igrao sam dosta i ono Moonwalk se zvala igra, kad bacas sesire i otvaras vrata da oslobodis male devojcice (Michael Jackson Glavni u igri lol)
N_i_k_o_l_a
8.2.2009, 1:09
setio sam se ove tabačine, koja je ok, mada ne može da se poredi sa brzinom mortala :D u pitanju je igra Weaponlord a evo i kratkog filmića (http://www.youtube.com/watch?v=3z-s0N3KYdk)
Devilish Soldier
21.2.2009, 13:46
atletika je najjaca igra
Donald Duck in Maui Mallard i Comix Zone:D Ima tu jos masu igara koje su vrhunske ali evo ove dvije su mi najdraze:)
moj drug ima na cdu te stare igre sa sege :D i igra ih na PC-u. Najbolje Nindza Kornjace,Kontra i naravno Super Mario:D
Po meni sonic 3 je naj igra na segi...
Toliko me je odusevljavala kad sam bio klinac da sam je obrnuo ko zna koliko puta :)
_bAD_Boy_
18.4.2009, 10:46
Najbolja igrica sa Sege mene je bila...Ne mogu se sjetiti kako se zove,al se o nekoj kao ludoj košarci...Možda će te se vi sjetiti...Samo znam da je bila naJJača igra...
:alealeee:
Chip and Dale mislim da se tako pise!
ridiculus
18.4.2009, 11:10
Super Mario na Seginoj konzoli... :D
Zamišljam kako Seginim funkcionerima iz onog vremena vilice padaju na pod, i ostaju tamo jako, JAKO dugo vremena. Samo u Srbiji...
Dobro, bez šale, verovatno najbolja igra za Segu Mega Drive (Genesis u Americi) je... Gunstar Heroes. Mada je i Alien Soldier tu negde. Ali nisam ni igrao previše igara za tu generaciju Seginih konzola. Više za one kasnije.
Devilish Soldier
18.4.2009, 12:16
Najbolja igrica sa Sege mene je bila...Ne mogu se sjetiti kako se zove,al se o nekoj kao ludoj košarci...Možda će te se vi sjetiti...Samo znam da je bila naJJača igra...
:alealeee:
da se ne zove super real basketball ili tako nesto
Boogerman, ova igrica je bila zakon, lik koji podriguje , prdi i kad prelazi levele skace u wc solju , sta vise mozes pozeleti , barem u ono doba :dzavo: .
Fan sam sege jos od kraja 80tih. Jos uvek imam radeci master system, mega drive, i dreamcast. Fale mi saturn i mega CD :).
Najbolje igre za MD?
- Revenge of Shinobi
- Golden Axe
- Micro machines 2 turbo tournament
- Serijal Sonic the Headhog (osim katastrofalnog 3Da)
- Altered Beast (jedna on najboljih muzika svih vremena)
- Svi Strikovi (Jungle,Urban,Desert) kao i battletech
- Super Monaco GP
- Streets of Rage 3
- Serijal Phantasy Star (RPG RULES!!!)
- Pitfall
- Warlock
- Mortal Kombat (1,2,3 i Ultimate)
- Gargoyles itd.
Ovako bih mogao do jutra. :alealeee:
Sonic (svi delovi),Earthworm Jim 2(ovo mi je definitivno najbolja igra sa sege) i naravno Mortal Kombat:cool:
--ComputerBoy--
26.5.2009, 12:27
Ultimate Mortal Kombat 3... Dan danas se secam fatalita, brutalita itd. Za Sindel je Brutality high punch, block, low kick, block, low kick, high kick, block, high kick, low kick, block, low punch :D :D :D
Obozavao sam Segu i dan danas je igram na telefonu. Posle MK najbolji je Sonic 3, pa lion king, james pond 2, NBA jam itd itd...
Ma ja igram intenzivno i danas. :)
Sve je pomenuto, samo da se upišem. :)
Earthworm Jim (pre svega kec) neponovljivo kompletan hiperužitak, nalazi se u mojih top 5 svih vremena.
A tu ima mesta iza Mortal Kombat, redom: 3, 2, pa onda ostali.
Comix Zone, predivno.
Boogerman.
Contra.
Toy Story.
Shinobi, naravno.
Golden Axe.
True Lies je super.
Vectorman, više sam voleo keca...
Hang Time.
Alex Kid.
Nisam naveo bar još dvadesetak naslova koji su me držali danima i noćima prikovanog za ekran... K
Po meni najbolje igre sa sege su bile one 3.Kosarka,hokej i fudbal bez pravila.Pogotovu hokej.Njega sam obozavao
Devilish Soldier
14.6.2009, 16:03
Po meni najbolje igre sa sege su bile one 3.Kosarka,hokej i fudbal bez pravila.Pogotovu hokej.Njega sam obozavao
to je ono ako se dobro secam sa magijama.
Hokej jeste imao magije.Pogotovu su mi bili dobi oni najtezi koji dolaze na kraju lige.Jedan njihov je imao moc da pretvori pak u tornado koji je cistio sve.Znam da su golmani imali neku foru da bi odbranile te super suteve ali nikad nisam otkrio tu foru,jednostavno se desavalo slucajno meni.Bas me zanima pravo ime te igre voleo bih da je opet odigram ovog puta na kompu sa nekim emulatorom :D
Po meni je najbolja igra sa Sege Chip and Dale ta igra je kult i nema konkurenciju u drugoj igri...A pogoto je extra igrati u coop-modu!:)
Opet zavisi koji deo.CiD jeste extra igra ali ima vise delova.Meni se najvise svidjao onaj gde je zadnji boss metalnta macka.Takodje je dobra igra i McDuck kada juri po egiptu i tako tim mestima za kes.
Opet zavisi koji deo.CiD jeste extra igra ali ima vise delova.Meni se najvise svidjao onaj gde je zadnji boss metalnta macka.Takodje je dobra igra i McDuck kada juri po egiptu i tako tim mestima za kes.
E jeste poslednji boss je ona macka!
E ako je boss ta macka onda znam na koji mislis(odnosno treba da bude metalna macka,kao neki robot)Posto koliko se secam svuda je zadnji boss macka.....
Ale[x]andar
14.6.2009, 22:45
Poslednji boss je machka koja sedi u kancelariji (ili tako nešto), puši tompus i otresa cigaru tako da pepeo ide na sve strane i jako teško se izbegava? Meni je taj deo najbolji xD
andar;801614']Poslednji boss je machka koja sedi u kancelariji (ili tako nešto), puši tompus i otresa cigaru tako da pepeo ide na sve strane i jako teško se izbegava? :D
Meni nije bilo tesko da izbegavam kolko mi je ta macka bila strasna!
Jok,ja najvise volim gde je metalna macka robot i baca neke bombe koje explodiraju nakon 3 ili 10 sec(zaboravio sam) i postoji fora da je zeznes te ona naleti na bombu.Tako par puta i umire.....valjda se tako ubija ona macketina.....
Ale[x]andar
14.6.2009, 23:18
Meni nije bilo tesko da izbegavam kolko mi je ta macka bila strasna!
Meni je tada bilo tesko (imao sam nekih 10ak godina). A shto se tiche izgleda, ne mogu bash tachno da se setim kako je izgledala... Neshto kao neki italijanski gangster, sa sheshirom na glavi, burzhujskim prstenom na ruci? Je l' sam u pravu?
Pa rekoh da je svuda macka bila zadnji boss samo je bilo 3 dela CiD-a pa je svuda bila drugacija
Najbolje igre sa Sege Mege:
Sonic The Hedgehog serijal,
Boogerman,
Comix Zone,
Earthworm Jim 1 i 2,
Rock N' Roll Racing,
Streets of Rage serijal,
Mortal Combat 1, 2 i 3,
NBA Jam,
Sylvester and Tweety in Cagey Capers,
Cannon Fodder,
Disney's Aladdin,
Strike serijal,
The Lion King,
Michael Jackson's Moonwalker,
The Punisher,
The Revenge of Shinobi,
Ristar,
Road Rash,
RoboCop versus The Terminator,
Shadow Dancer,
Shadowrun (verovatno najbolja igra za Sega Mega Drive II),
Shinobi III: Return of the Ninja Master,
Mighty Morphin Power Rangers,
Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse,
Quackshot,
World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck,
Mega Bomberman,
Sunset Riders,Top Gear 2 (najbolja voznja na Segi),
Vectorman,
WWF RAW,
Zero Wing,
Zombies Ate My Neighbors,
Super Kick Off,
Spider-Man,
Spider-Man X-Men: Arcade's Revenge (najteza igra na Segi),
The Adventures of Batman and Robin,
Judge Dredd,
Beyond Oasis,
Contra: Hard Corps,
Alex Kidd in the Enchanted Castle,
Desert Demolition.
Nadam se da ce ova lista biti nekome od koristi :).
Uros Ducic
4.7.2009, 10:55
Chip and Dale je najbolja:D:http://farm3.static.flickr.com/2396/2230215396_39708f5015_o.jpg
White Ripper
23.7.2009, 15:03
Po meni je ubjedljivo najbolja igra Wonder Boy.Ono mogu da igram uvjek.Najvise podsjeca na mario-a tzv. sa skejtom:)
MK 2\Ultimate ,Vectorman,Street Fighter II,WrestleMania,Earthworm Jim,Boogerman....lol bilo ih je brdo :)
Chip and Dale je najbolja:D:http://farm3.static.flickr.com/2396/2230215396_39708f5015_o.jpg
Ovaj SS ti je sa Nintenda(NES) :D
Svileni91
28.7.2009, 15:59
Hokej jeste imao magije.Pogotovu su mi bili dobi oni najtezi koji dolaze na kraju lige.Jedan njihov je imao moc da pretvori pak u tornado koji je cistio sve.Znam da su golmani imali neku foru da bi odbranile te super suteve ali nikad nisam otkrio tu foru,jednostavno se desavalo slucajno meni.Bas me zanima pravo ime te igre voleo bih da je opet odigram ovog puta na kompu sa nekim emulatorom :D
Da znam to ima isto i fudbal na magije! Hokej se zove Ike Ike! Nekketsu Hockey Bu, a Fudbal se zove Kunio Kun no Nekketsu Soccer League! Nadam se da sam ti pomogao :D:D
--ComputerBoy--
29.7.2009, 12:58
Ljudi, Sega nije onaj budjavko u kome postoje vec igre poput Marija, pucanja patkica i tako to. To je NES iliti Nintendo Entertainment System. Sega Mega Drive 2 je crna i ima 2 crvena dugmeta, a ne jedno plavo dugme koje se pomera levo/desno.
ribica-d-mikac
29.7.2009, 21:48
bogerman
sry za offtopic
bas sam pre neki dan izvadio iz kutije sega mega drive i odigirao nekoliko igrica:)
ja najvise gotivim one sa skakanjem(troskok,skok u dalj):D
N_i_k_o_l_a
3.8.2009, 10:29
Ljudi, Sega nije onaj budjavko u kome postoje vec igre poput Marija, pucanja patkica i tako to. To je NES iliti Nintendo Entertainment System. Sega Mega Drive 2 je crna i ima 2 crvena dugmeta, a ne jedno plavo dugme koje se pomera levo/desno.
tako je, a ovde mozete videti i ostale varijacije sege...... http://en.wikipedia.org/wiki/Variations_of_the_Sega_Mega_Drive
Rock 'n Roll Racing (Blizzard) :)
--ComputerBoy--
5.8.2009, 15:43
sry za offtopic
bas sam pre neki dan izvadio iz kutije sega mega drive i odigirao nekoliko igrica:)
ja najvise gotivim one sa skakanjem(troskok,skok u dalj):D
E, upravo o ovome pricam. Ovo je ona olimpijada sa NES-a...
Ubedljivo najbolje:
The Jungle Book
Flintstones
--ComputerBoy--
15.9.2009, 13:55
eiAPdqeyLhY
Ah... Ta secanja...
OA1vV5HZxFo
Ni ovo nije bilo lose, moja sestra je obozavala.
yCPL3DJ72tM
I ovo je sa prave Sege a ne sa ovoga...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Mega_Drive_2ja.jpg
computerboy:
moram da te ispravim. smd2 sa plavim i sivim tasterom je japanska verzija i skroz je autenticna.
sega sa dva crvena tastera je isto smd2, samo za evropsko trziste. i japanska (sivo i plavo) i evropska (dva crvena) su identicne konzole.
nes se pakovao u fals kuciste od japanske sege, je li, da bi licio na nju. dakle, sega sa plavim i sivim dugmicima je 'originalnija' sega od one sa dva crvena. takodje, autenticni dzojpedi koji dolaze uz japansku segu su oni sa sest dugmica na desnoj strani, a uz evropsku dolaze oni veliki, sa tri. i to je jedina razlika. naravno, kod nas su se mogle kupovati kombinacije, pogotovo od 'segateka', tipa evropski smd2 sa japanskim dzojpadima (sto sam ja uradio jer nije bilo vise japanskih, a gotivniji su mi oni mali dzojpadi sa vise dugmica).
dakle:
original smd2 japanska verzija:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Mega_Drive_2ja.jpg
original smd2 PAL (evropska) verzija:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/SegaMegadrive2.jpg
to sto si ti linkovao je original sega mega drive 2 japanska verzija, fals sega (sa nes-om unutra) se razlikuje od ovoga po boji otvora za kertridz i po nesto drugacijoj plastici. tako da nemoj siriti neistine:)
Ja sam rasturao onaj Streets of Rage na Game Gearu. Inace dobio sam fals Segu na poklon xD @Computerboy: kakva je ono zenska igra? kako se to igra uopste?
Doolio: I ima odvratne žute kertridže od najnekvalitetnije plastike ikada. Da znaš samo kako si mi ulepšao dan sa ovom mega slikom.:)
--ComputerBoy--
15.9.2009, 17:07
@Computerboy: kakva je ono zenska igra? kako se to igra uopste?
Night Trap sa SegaCD (dodatak za MegaDrive 2), gde pravis film i tako to.
to sto si ti linkovao je original sega mega drive 2 japanska verzija, fals sega (sa nes-om unutra) se razlikuje od ovoga po boji otvora za kertridz i po nesto drugacijoj plastici. tako da nemoj siriti neistine:)
U pravu si, my mistake, ali obrati paznju na cartrige input na oba. Razlikuju se, jel? Sega (evropska) ima ono zakrivljenje, bas kao i kertridzi. Nisam sirio neistine zato sto u sustini onako izgleda fals Sega. Ne mogu vise da citam postove poput: ''Prva igra mi je bila Super Mario na Segi!'' WTF?!
I ima odvratne žute kertridže od najnekvalitetnije plastike ikada
Rofl! Kad se samo setim likova koji su hteli da uzmu moj kertridz Lion King da bi ubacili u tog budjavka. Najjaci je jedan lik koji mi je rekao: ''Ma ja cu da polomim ono unutra pa ce da udje, znas kako ce super da radi! Znam jednog druga kome je uspelo'' Yeah, sure!
Dan danas kod kineza nailazim na NES pakovan u drugo pakovanje... Npr, PolyStation :rofl: koji izgleda identicno kaoPlaystation kec, cak su i dzojstici preslikani, samo sto kada pritisnes dugme gde bi trebalo da ubacis ''disk'', tu se nalazi rupa za kertridz. :rofl:
Nikola16789
16.9.2009, 15:05
Ja sam imao neku segu, al ne znam koja je bila, imao sam dzojstike sa 6 dugmica sa desne strane, i od igara Sonic, kremenka, neke motore, neki F1, i neku cudnu igru, neko stvorenje napravljeno od kuglica, gamepaly je slican sonicu, na zalost ne znam kako se zove, te su mi bile omiljene
Uvek sam se smejao drugovima koji su imali one krsheve gde idu oni zuti kertridzi sa po 1000 igara od kojih 5 radi
neko stvorenje napravljeno od kuglica, gamepaly je slican sonicu, na zalost ne znam kako se zove
Zove se Vectorman i ima 2 dela.;)
--ComputerBoy--
16.9.2009, 16:39
^^Da, to je Mega Drive original. Vectorman... jako zeznuta igra. :)
BTW, najjaci su mi bili kertridzi kojih ima dan danas kod Kineza tipa ''9999 games in 1'', od kojih ima 5 pa se ponavljaju. Bio je Mario, Olimpijada, pucanje na patke... A kasnije im se samo menjalo ime poput: ''Super Donkey Flying Mario'' ili tako nesto. :D
computerboj:
ma to se ja zezam za sirenje neistina, ali ti jesi linkovao sliku original japanske sege (znaci originalnije i od evropske:D)i rekao 'ovo su igre sa prave sege, a ne sa ovoga', mislim, nista pogresnije nisi mogao da kazes:)
Markonije
16.9.2009, 18:19
Comix Zone je vrh i po danasnjim merilima.
Indy Car odlicna trka brzih bolida.
--ComputerBoy--
16.9.2009, 20:41
computerboj:
ma to se ja zezam za sirenje neistina, ali ti jesi linkovao sliku original japanske sege (znaci originalnije i od evropske:D)i rekao 'ovo su igre sa prave sege, a ne sa ovoga', mislim, nista pogresnije nisi mogao da kazes:)
hej, nema to veze. kome god da pokazes onu sliku, recice ti da je to fals sega. :D
ne secam se bas najbolje, ali mislim da je fals sega imala crni prorez za kertridz, a ne bordo (ili pak jarko crveni), mislim, to se tada moralo znati, zamisli das pare ko za original segu i doneses kuci NES, morali smo svi da znamo te razlike:)
Ja sam imao falš sa crvenim, ali svejedno, plastika je bila nekvalitetnija, mekša i manje sjajna.
e to, crveni. kao na ovoj evropskoj.
1. Eartworth Jim
2. Mortal Kombat(svi delovi)
3.NBA
4. FIFA (06,07)
--ComputerBoy--
29.9.2009, 15:04
Mortal Kombat iako je izlazio za sve platforme, za Segu je zaista najlegendarniji.
Izgleda. :)
Nego kako se beš zove ono sa onim motorima i batinanjem, Road Rash ako se sećam, skoro sam ga igrao al iščilelo. :)
Čuo sam da izlazi neka nova igra sa tim nazivom. Ako nisam baš u SK čitao negde...
--ComputerBoy--
29.9.2009, 15:22
Uh, Road Rash rules! Drugi deo je najbolji. Najsmesniji je deo kad pobedis, pa kad dodje neko ko je drugi sav ofucan, pa se srusi na zemlju. :D
hehe baš bi bilo dobro jedna moderna da se odradi na isti fazon. Ideja je previše dobra da se ne podmladi. :)
--ComputerBoy--
30.9.2009, 9:18
Pod 1, to je za NES. (dokad vise da ponavljam)
Pod 2 idi na www.romnation.net i izaberi NES ROMS pa ces mozda naci. Trebace ti i emulator za te igre, mozes naci na istom sajtu.
--ComputerBoy--
1.10.2009, 15:10
CqOlpQ7sepE
A da tražiš ti adminima da ti promene nick u --SegaBoy--?:D
--ComputerBoy--
1.10.2009, 21:03
Bolje --ConsoleBoy-- posto sam ih oduvek vise voleo od kompa. Konzole su divne, stvarno! Ne moras da ih budzis, ne moze da ti se desi da ti igra sece, mozes da igras iz kreveta... Ma milina! :D
Sta da ti kazem, Sega je veliki deo mog detinjstva...
Ali necu taj nick... Ljudi ce misliti da sam mator. :D
--ComputerBoy--
8.10.2009, 18:30
Jel neko od vas igrao Sonic CD? Ja ga skinuh i odigrah ga. Super je. Nije 3D, ali ima onog smeka iz prvog dela ;)
Najbolje sto sam u zivotu igrao sa sege je bilo: Sega Tenkici i Sega Tetris, Kornjace, Mocni Rendzeri, Contra svi delovi, Batman,Kapetan Amerika, Super Mario, Doktor Maria, Sega Outrun, Street Fighter 2, Mortal Combat....Ma bilo je igara i igara i na crnim kao i na zutim kertridzima :D
jel zna neko gde mogu da skinem one tenkice za segu?????
Ta igra se zove battle city i za NES je.
Baci pogled na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_Entertainment_System_hardware_clone
Nash Knight
9.10.2009, 16:52
Najbolje sto sam u zivotu igrao sa sege je bilo: Sega Tenkici i Sega Tetris, Kornjace, Mocni Rendzeri, Contra svi delovi, Batman,Kapetan Amerika, Super Mario, Doktor Maria, Sega Outrun, Street Fighter 2, Mortal Combat....Ma bilo je igara i igara i na crnim kao i na zutim kertridzima :D
Znaci ti Segu nisi ni video :D
Znaci ti Segu nisi ni video :D
Pa imao sam kratko vreme onu sa crnim dzojsticima i mnogo duze onu sa zutim kertridzima. Sega mega drive 2 :D i orginale black sega :b
--ComputerBoy--
28.11.2009, 10:50
http://2.bp.blogspot.com/_9pM9oE5BBEA/RvD-kHU_fWI/AAAAAAAAALw/a057ztFPmBo/s320/MD2_sega_megadrive2.jpg
:love:
bojan811
28.11.2009, 16:44
Beyond Oasis
http://media.ign.com/games/image/920056b.jpg
http://www.gamestats.com/objects/006/006175/
Jedna od retkih igara koju sam igrao 28 sati bez prekida.
Cista klasika i dan danas extra igra...
E tebra hvala ti za ovo...
Ovo sam igrao pre 100 god al sam zaboravio kako se igra zove.
Iznajmljivalo se sve i svasta od tih ketridza (a segu imam i dan danas :D)
Mnogo je luda igra, pogotovu onaj deo sa duhovima kada tuku one pacove i sta sve ne...
Ima li gde da se skinu te igre na netu pa da se igra preko kompa.
Davno sam u NS kupio neki disk sa igrama sa sege u nadi da cu ponovo naci nju , al "uzalud vam trud sviraci"
--ComputerBoy--
28.11.2009, 17:43
Ne ocajavaj :D Komotno mozes da je skines ovde... (http://www.romnation.net/srv/roms/48693/genesis2/Beyond-Oasis-4.html)
OMG!!!
Hvala ti za ovo daj molim te link ako imas i znas za onaj sega emulator ili kako se zvase...ne znam gde mi je onaj disk sa sega igrama.
Jos to i to je TO!
:nov_guita:alealeee::n_klanja:
Edit:
Ok nasao sam na netu skinuo neki emulator i sve radi kako treba.
U sekunidi sam se vratio u vesele 90-te...
Nakon toliko godina trazenja sada je konacno tu...uhhhh
Hvala vam...:n_klanja:
Djordje Turjacanin
29.11.2009, 16:04
Kega Fusion, i to je to. LINK: http://www.emulator-zone.com/doc.php/genesis/fusion.html (http://www.emulator-zone.com/doc.php/genesis/)
A što se tiče meni je neka igra ostala u sjećanju kako se zove nemam pojma ali voziš neka auto ispuštaš ulje ali nije trkaća igra.
Ako me secanje sluzi onaj "256 igrica" disk koji se prodavao jedno vreme je u stvari CD pun SEGA ROM-ova :) A ako me i secanje dobro sluzi tu je negde u polici :dzavo:
Djordje Turjacanin
1.12.2009, 17:56
Jeste, prodavalo se to čak i ovdje u RS.
Mada, ukoliko uzmemo u obzir današnji kvalitet igara, ispade da su ove Sega igre bolje od 30% novih igara.
--ComputerBoy--
1.12.2009, 22:52
Ja bih pre rekao 70%... :dzavo:
petrixs123
1.12.2009, 23:31
E dobra stara sega, to su bili dani:dedica:
Imao sam preko 500 disketa sa igircama a segu sam kupio u kinezima za 1000 din.Kad sam bio malli najvise sam voleo da pucam one patkice pistoljem :D
Sega je bre bila super u svoje vreme , a i sada mi milo kada vidim pojedine igre sa sege.
crna lampa
2.12.2009, 18:18
joooj SEGA MEGA DRIVE II, kad se samo setim...........eh
secam se kako sam se ranije budio da bi je sto duze igrao :)
a najbolje su mi igrice:
mickey mouse
mortal combat (naravno)
sonic
comix zone
lion
aladin
evo neke sam i pozaboravljao, al je bilo ludo igrati ih
da evo sad se setih cuveni delfin ecco the dolphin
--ComputerBoy--
2.12.2009, 19:45
http://2.bp.blogspot.com/_BDCqpuwRnf4/SeWvk7rDyaI/AAAAAAAAFEE/VrlDHFI6Tys/s400/sega+megadrive+2.JPG
Nadjoh kutiju od Sege (mislim da mi je samo to od nje ostalo, smrc), samo sto sam ja uz nju dobio kertridz Mega Games 6 (FIFA 1990, Super Hang On, Shinobi, Golden Axe, Streets of Rage i Columns, dan danas omiljena igra moje keve :D)
NjegovaWisost
2.12.2009, 22:24
E dobra stara sega, to su bili dani:dedica:
Imao sam preko 500 disketa sa igircama a segu sam kupio u kinezima za 1000 din.Kad sam bio malli najvise sam voleo da pucam one patkice pistoljem :D
To je bio NES, i 90% srpskih porodica su imali isti, a onaj ko je imao 200 maraka viška imao je i pravu Segu.
--ComputerBoy--
3.12.2009, 0:14
Koliko covek mora u ovoj temi da ponovi da Sega nema ni tenkice niti pucanje na patke niti Olimpijadu niti Marija. Tacka!
crna lampa
3.12.2009, 20:51
Koliko covek mora u ovoj temi da ponovi da Sega nema ni tenkice niti pucanje na patke niti Olimpijadu niti Marija. Tacka!
tacno tako, stvar je u tome sto niko ne pravi razliku izmedju prave sege i onog laznjaka(cije ima tacno ne znam), gde se nalaze tenkici, mario......
Djordje Turjacanin
3.12.2009, 22:33
Mislim da se isto zvala kao MEga Drive ali je bilo razlike, ono je bio NES a ovo Sega.
--ComputerBoy--
4.12.2009, 13:43
Zuti kertridzi ne postoje za Segu... E, znate sta me interesuje... Imao sam James Pond 2 igru i kertridz je bio malo drugacijeg oblika, a igra je radila i na pocetku pise Electronic Arts. Sta je to bilo u stvari?
To je Đems Pond 2.:D Nemoj nikome da kažeš, ali EA je nekad pravio igre (i to dobre), ali to je davno prošlo vreme.
Nash Knight
4.12.2009, 15:46
Ta igra je zakon (http://en.wikipedia.org/wiki/James_Pond_2)!
--ComputerBoy--
4.12.2009, 15:57
Ne, mislim, jel to kertridz bio i za neku drugu konzolu? Ili su samo, eto, tako, promenili dizajn?
Btw, tu igru sam rasturao. Ima svakojakih uvrnutih mastovitih levela, recimo, gde je sve opanachke :) ili gde ides po klaviru ili po torti... Ma obozavao sam je :to_care:
Ako je mogao da se uglavi u Segu bez čekića, onda je samo promenjen dizajn.:D
--ComputerBoy--
4.12.2009, 16:15
http://www.retrogamesale.com/images/100_1091.JPG
Da, promenjen je dizajn, tako da cekic nije morao da radi... :D
--ComputerBoy--
12.12.2009, 12:10
Kako je moguce da niko nije cuo za igru Night Trap? Imala je za SegaCD, 3DO i PC DOS.
U78S0-NHTKU
Ovo je simulacija horor filma, gde pratis zbivanja u kuci gde se vampiri sunjaju okolo i ti moras da ih hvatas. Sve je sa pravim glumcima uradjeno.
Zanemarite lika sto trtlja sve vreme, ovo bi trebalo da bude kao nekakav walkthrough.
--ComputerBoy--
16.12.2009, 21:14
Da li neko zna kako da igram 32X/SegaCD igru, tj. SegaCD igru, ali koja ne radi bez 32X? Ja startujem ROM, ali pise da ne radi bez 32X dodatka. Skinuo sam bios fajlove i za SegaCD i za 32X i opet isto. Kako ovo resiti?
Tako što promeniš emulator. Kega ima out-of-the-box podršku za sve stare Segine konzole (znači, sve sem Dreamcasta), nema potrebe za traženjem biosa, niti setovanjem. Samo podesiš kontrole i igraš se.:) Stvarno mi nije jasno zašto ljudi i dalje koriste bilo koji drugi emulator...
--ComputerBoy--
16.12.2009, 21:20
Pa ja i koristim Kegu! Evo, skinuh najnoviju verziju i opet nece :(
Hm... Probaj da nađeš drugi rom.
--ComputerBoy--
17.12.2009, 10:20
Najnovija verzija Kege je 3.63. Tu sam jedva nasao i sada radi. Nije samo bilo do toga, nego ni BIOS nije valjao. Posto sam skinuo evropsku verziju igre, stavio sam za Europe bios najnoviji (2.22) i nije htelo. Stavio sam najstariji (1.0) i radi! :love:
Da li se neko seca igre Dragon the bruce lee story i da li neko zna kako se na ovoj igri vade nunchake?
Da li se neko seca igre Dragon the bruce lee story i da li neko zna kako se na ovoj igri vade nunchake?
O, da!!!
Sjajna igra, ali vraski teska. Posebno borba protiv onog demonskog samuraja. Secam se da smo je burazer i ja peglali danima.
Nunchake se vade,ako se ne varam, kada ti se napuni donja skala (chi ga zovu) do 75% pa pritisnes C (noga).
To je takozvani fajterski mod, kada Brus Li promeni pozu i drzanje i postane ultra brz.
Ima i boljih fajtacina, ali je ova meni kao hard core segisti prirasla za srce ;)
http://stuff.tv/csfiles/blogs/gaming/sega-2.jpg
Sega Mega Drive console returns… again
March 13, 2009 12:00 pm by Simon Munk
The Sega Mega Drive, one of the most fondly-remembered consoles of the past, is due to be relaunched at the end of April… for the second time.
Blaze, a hardware peripheral manufacturer, has already released a handheld version of the Sega Mega Drive console with 20 games built-in (for £30). But now the company is releasing a home console to plug into your TV.
As well as 15 games built-in, the console features a cartridge slot – so if you want to buy old Sega Mega Drive games off eBay, or have kept some in the attic, they can now be used again. The Blaze Sega Mega Drive is even multi-region, so if you want to play a Japanese-only cult classic, you can (provided you can understand the Japanese text, of course).
The Blaze Sega Mega Drive console features two control pads, a slim design and comes with top Sega games built-in, including Altered Beast, Golden Axe and Sonic & Knuckles.
http://www.blazeeurope.com/sega/cartridge-console-with-15-sega-megadrive-games/prod_68.html
http://www.blazeeurope.com/sega/sega-megadrive-handheld/prod_3.html
WOW!!!
:aplauz::aplauz::aplauz::nov_explo
Nadam se da ce ili handheld ili kompletan MD moci da se uzmu van Ujedinjenog Kraljevstva (negde u Evropi, ako ne uspe da dodje do nas)
--ComputerBoy--
21.12.2009, 9:30
Jao, meni su suze krenule! Ako ce to stvarno da bude tako... :D Zaista, jedva cekam!
Edit: Imam nesto jako bitno da vam kazem. Najnovija Kega nudi AVI capture igranja u emulatoru, medjutim, kada snimite, cuje se samo zvuk kada pustite u nekom plejeru! Sta uraditi?
Uz zipovanu najnoviju Kegu, imate i folder Video Codec sa Keginim custom kodekom. Desni klik na INI fajl u tom folderu pa Install i pustice klip, samo bi trebalo posle da ga konvertujete u Total Video Converter-u, posto u Format Factory nece. :(
Eto, ako je neko ovakav problem, eto sta treba da uradi. ;)
--ComputerBoy--
23.12.2009, 15:43
Ovakav komplet se na EBay-u moze naci za 50 evra!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Mega_Drive_II_%28PAL%29_%2B_Mega-CD_II_%28PAL%29_%2B_32X_%28PAL%29.jpg/800px-Mega_Drive_II_%28PAL%29_%2B_Mega-CD_II_%28PAL%29_%2B_32X_%28PAL%29.jpg
Djordje Turjacanin
24.12.2009, 0:48
Nego, jel zna neko koliko je izašlo igara za Segu na CD-u?
Naravno, mislim na Segu 32X
Nash Knight
24.12.2009, 1:27
Ne znam broj igara, ali znam da nista narucito dobro nije izaslo, secam se da sam jednom trazio.
--ComputerBoy--
26.12.2009, 14:25
Za SegaCD oko 200-300, nisam tacno siguran.
Za 32x oko tridesetak.
Za SegaCD+32x otprilike 6 ili 7, takve su FMV igre, npr. Fahrenheit ili remake Night Trap sa boljim kvalitetom videa nego na SegaCD.
jel se neko seca igrice za segu,
ima crveni i plavi nindza (valjda), jedan se zove Billy, 100% a za drugog ne znam...
A druga igrica je TMNT, ali verzija koja pocinje na doku, i likovi imaju specijalne poteze, koji se postizu kombinacijom dugmica, a ne picom, npr. leondardo vrti maceve kao tornado, rafaelo "busi", donatelo udara motkom o zemlju itd...
Ima misija na podmornici... Takodje mozes da bacas poklopac od sahte itd...
Mozes da razbijas staklo itd... I ima deo gde se boris na mostu i deo grada poleti u nebo...
Hvala Unapred
^^
Nije to SEGA, već prepakovani NES
Mislim da su ovo (http://www.mobygames.com/game/nes/teenage-mutant-ninja-turtles-iii-the-manhattan-project/screenshots) te Nindža Kornjače...a to je sa NES-a.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.