PDA

Prikaži potpunu verziju : Papreni Auto Cad


Butke
17.9.2006, 1:26
Pozdrav,
Bavim se poslom gde dosta koristim crtanje 2-3d vektorske grafike.
Koristio sam "do sada" acad2000,za svoje poslove i odlicno odradjivao posao ,znaci bolji-citaj AutoCAD2007=4000eura mi nije potreban.
Da li postoji mogucnost da legalizujem 2000, jer firma koja zastupa autodesk ne daje mogucnost legalizacije ni jednog programa baziranog na osnovi manjoj od 2007-koji uopste nisam ni video.
Razumem da sam do sada koristio tudje vlasnistvo,ali tako su svi radili i zasto bih ja jedini davao tolike pare,i kada bih to otplatio sa ovim cenama/A da kojim slucajem to jesam uradio,morao bi podici cenu u za mesec dana staviti katanac na radnju.:mad:
Elem, glavno pitanje?
DA LI MOGU DA KUPIM (LICENCU ZA)POLOVAN ACAD NA NEKOJ LICITACIJI,OGLASU U INOSTRANSTVU I DA GA KORISTIM U KOMERCIJALNE SVRHE????:confused:
PS Molim samo one koji su 100% sigurni da odgovore na post,jer sam malo gledao strane forume i zakljucio da je autodesk jedna od retkih firmi koja to ne dozvoljava:n-cc2:

Blackmore
23.9.2006, 4:25
Kako misliš polovan softver?
Moguće je licencu prenositi sa jednog računara na drugi (primjer zbog upgrade-a ili kvara) ali mislim da jedna licenca ne može mijenjati korisnika jednom kada se registruje na fizičko ili pravno lice. Teško ćeš pronaći nekoga ko će ti uz novčanu nadoknadu prebaciti licencu na tvoj računar, a ako ti neko i učini takvu vrstu usluge mislim da će licenca dalje morati da se voditi na njegovo ime.
Ako se odlučiš na kupovinu licence od Autodesk-a i ako si mašinske struke preporučio bih ti tranziciju na Inventor koji je daleko moćniji alat od AutoCAD-a i u potpunosti je kompatibilan sa DWG formatom. Ne znam kolika mu je tačno cijena, ali mislim da doplata na 4000 evra koliko si rekao da košta ACAD 2007 ne bi bila velika. Pogotovo bi ti se isplatila kupovina Professional verzije (koja je nešto skuplja) ali uz koju dobijaš Mechanical Desktop u kome je i AutoCAD sadržan.
4000 evra i nije neka investicija i ako imaš stalan posao vremenom će se isplatiti.