PDA

Prikaži potpunu verziju : wamp server problem


bobanchelsea
25.7.2012, 21:12
Ranije sam ga normalno kroistio, neko vreme nisam, a sada kada ga pokrenem i testiram php kodove na stranici mi izbacuje cele kodove umesto izgled strane. U cemu je problem? Unapred hvala.

Geomaster
25.7.2012, 23:26
Može da bude više stvari (tipa Apache bez PHP-a, isključen handler ili sl.), jesi li probao fresh reinstall? Da li fajlovi imaju ekstenziju .php? Koristiš li kratke tagove (<? ... ?>), i, ako da, probaj da umesto njih staviš obične (<?php ... ?>), pošto su kratki neretko isključeni. To je sve što meni sada pada na pamet, nisam imao mnogo iskustva sa Apacheom, možda neko drugi da dâ predlog?

el_corona
26.7.2012, 17:48
...isključen handler...

Ja tipujem da je iskljucen handler.

Ako ti ne radi php na document root-u onda pogledaj u apache-ovom config fajlu da li je loadovan odgovarajuci mod za php5/4. Ne znam na pamet tacna imena ali pogledaj po fajlovima httpd.conf, apache.conf, apache2.conf i pogledaj ima li linija sa ovako necim: AddHandler x-httpd-php5 .php dodaj je u sekciju gde su ostali handleri ili ako je komentarisana samo skini # (ne znam dal bese # ili neki drugi znak). Ako nece da ti rade skripte u odredjenim pod direktorijumima u doc. root-u onda napravi .htaccess fajl sa sledecom sadrzinom u tom direktorijumu
<FilesMatch ".php">
SetHandler application/x-httpd-php
</FilesMatch>

Finije resenje je da se to skroz resi za bilo koji pod direktorijum jedan mod za apache kojem prosledis samo putanju na kojoj hoces da je php engine On ili Off, ali ne mogu da se setim ime tog moda a ne mogu da vidim jer nemam instalirano nista od dev alata... Tu stupa na scenu Neutrino :D pod uslovom da vidi temu. Covek je drugi holodoc (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=838) kada je u pitanju dobro argumentovan odgovor :).

bobanchelsea
26.7.2012, 20:47
Ljudi, hvala vam puno. Resio sam problem ovako http://www.youtube.com/watch?v=rLN_-wsXrlc
nadam se da ce da radi duze vreme :-)
Jos jednom hvala. Pozdrav