PDA

Prikaži potpunu verziju : [Multi] Telefon za muziku i kvalitetan zvuk :)

Prief Lirator
29.6.2012, 12:44
Koji telefon (ili više njih) ima najbolji zvuk odnosno najbolji zvučni izlaz odnosno najbolji zvučni čip? Navedite mi nekoliko telefona koji bi davali najbolji zvuk ako bi se koristili sa malo boljim slušalicama ili ako bi se kačili na malo bolje zvučnike. :)

Trenutno imam staru, dobru, prvu generaciju iPhone-a, koji po definiciji ima jako kvalitetan zvuk, najbolji od prva tri iPhone-a (ne znam kakav je u poređenju sa iPhone 4 ili iPhone 4S)...

HSVstoned
29.6.2012, 12:50
Moras da kazes budzet..

Krecem da nabrajam od najjeftinijih pa ka skupljim modelima :
Samsung Wave [od 100-120e ocuvan polovan, tu racunam Wave I i Wave II], Samsung Galaxy S I, oko 150e u super stanju ili 200e nov, HTC One S, IPhone 4 ili 4s, HTC One S, Samsung Galaxy s III.

Oni imaju ubeljivo najbolji audio cip, wolfson i ovi Androidi sa liste imaju voodoo sound fix kada je zvuk neverovatno dobar ali za ovo su potrebne bolje in ear slusalice.

Prief Lirator
29.6.2012, 13:44
Nisam naveo budžet jer me zanimalo uopšteno koji telefoni imaju najbolji zvuk. :)

Izgleda da je odgovor jednostavan, najskuplji i najbolji, a to su Samsung Galaxy S i iPhone-i. :D

Hvala na odgovoru. A je li tu spada i Galaxy SII, njega nisi naveo?

EDIT: Napisao si ''HTC One S'' dva puta. ;)

P.S. Koristim Sennheiser CX150.

Mr.Simpson
29.6.2012, 13:54
...A je li tu spada i Galaxy SII, njega nisi naveo?...
Galaxy S II ima Yamaha audio cip, koji je nesto losijih performansi od Wolfson-a. ;)

Prief Lirator
29.6.2012, 14:20
Aha, tako znači. :) Hvala.

HSVstoned
29.6.2012, 15:42
Pa sta znam, od najnovijih modela najbolji audio kvalitet imaju IP4s, SGS III i htc one s.. one x se nije tu bas proslavio mada nije ni los, sgs II ima yamaha cip, huawei ascend p1/s je izgleda veoma dobar na tom polju..

Covenant
29.6.2012, 17:11
Ako možeš da otrpiš Symbian, onda Nokia N8
Kvalitet zvuka je fenomenalan ;)

HSVstoned
29.6.2012, 17:25
Pa i u N8 je Wolfson kao i u ovim sto sam nabrojao, zasto bi se patio i sa belle symbianom kada je ocigledno da mu novac nije problem? Ok, N8 ima odlicnu kameru i audio cip ali prilicno mator cpu, gpu i os. + nema voodoo fix.

Aibo
29.6.2012, 17:30
Pridodaj tu i Xperiu S, Arc i Arc S. Čak i jeftiije poput Neo imaju odličan zvuk... SE je do sada, za razliku od većine brendova, uvek imao dobar zvuk i u jeftinijim modelima... Nadam se da će sada samo Sony da nastavi istim putem.

Prief Lirator
29.6.2012, 17:35
zasto bi se patio i sa belle symbianom kada je ocigledno da mu novac nije problem?Nisi me shvatio, ne planiram da kupujem novi telefon, nemam i ne bih dao ni blizu toliko novca za telefon... ovo sam samo pitao onako, zanimalo me. :)

Možda nekad kasnije kupim neki od ovih polovnih telefona... zasad sam zadovoljan kvalitetom zvuka na ovom iPhone 2G (prva generacija je, da ne bude zabune) koji sam platio polovan 50 evra. :D Poz

Aibo
29.6.2012, 18:23
Prvi iPhone je postavio granicu strašno visoko i sve ovo nabrjano je manje više tu negde. Mnogi se kunu da je kvalitet zvuka čak blago opao prilikom prelaska na iPhone 4. Tako da ako ga menjaš, nemoj nikako to da radiš samo zbog zvuka.

Ne znam koje slušalice koristiš, pod pretpostavkom da već nisu neke ekstra namunjene (iznad 100€), verovatno nisi ni čuo njegov zvučni maksimum.

Prief Lirator
29.6.2012, 19:41
Prvi iPhone je postavio granicu strašno visoko i sve ovo nabrjano je manje više tu negde. Mnogi se kunu da je kvalitet zvuka čak blago opao prilikom prelaska na iPhone 4. Tako da ako ga menjaš, nemoj nikako to da radiš samo zbog zvuka.Hvala puno na komentaru. :) I ne bih ga još mijenjao, samo razmišljam unaprijed.

A moguće je da je bolji prvi iPhone od 4-ke, ja sam pomalo retro i smatram da često nove stvari budu lošije od starih... iPhone 4 nisam probao, ali mogu nekako zamisliti da ima moderni, digitalni, nekvalitetni elektronski zvuk... za muziku koju ja slušam (stari rock i heavy), moguće da je bolji stari, prvi iPhone.

Ne znam koje slušalice koristiš, pod pretpostavkom da već nisu neke ekstra namunjene (iznad 100€), verovatno nisi ni čuo njegov zvučni maksimum.Napisao sam gore da imam Sennheiser CX150. :) One su iznad prosjeka, ali pošto koštaju 20-ak evra, mogu misliti kakve su tek one od preko 100 evra... onda nisam čuo njegov zvučni maksimum. :opanachke

HSVstoned
29.6.2012, 19:56
Nemojte preterivati, kakav god bio prvi ajfon sigurno maksimum iz njegovog audio cipa ne izvlace in ear modeli od 100+ evra..

Sennheiser cx150 do Sennheiser cx300 II [i konkurencija slicnog kvaliteta], mislim da su one optimalne za nabrojane modele.

Aibo
29.6.2012, 21:34
Verovatno su optimalne po pitanju dobijenog uloženog jer ovo posle istina ne zvuči bolje koliko košta, ali sam jednom prilikom poslušao baš iPhone sa Sennheiser IE 6 (http://www.sennheiser.co.uk/uk/home_en.nsf/root/private_headphones_portable_500771) i bio u fazonu - ne znam kada i kako, ali ću jednom definitivno iskeširati za ovakav zvuk. :love: Jedino što me je razočaralo je kada sam pokušao da slušam jedne velike Sennheiser (HD4xx ne znam tačan model) na iPhone-u, bilo je jasno da telefon nema snagu potrebnu da ih tera, više je vuklo na bedno nego na bilo šta pohvalno. Tako da po meni taj telefon ima dosta da pokaže sve dok se kače za telefon prikladni modeli.

Evo sada dok kucam, slušam muziku na CX300-II prikačenim na Audigy 4, i slušao sam svakojake izvore sa ovim slušalicama, ali su iPhone i IE 6 i dalje najbolja kombinacija koju sam čuo... Jbg, jeste to baš mnogo para za slušalice, tj. nešto što sutra možeš slučajno da pokidaš u prevozu i sl. :kreza: Ali da mi se može, ne bih dva puta razmišljao. :D :nov_guita

SirDuck
29.6.2012, 21:52
Dosta zavisi od impedanse slušalica. Telefoni nemaju tu snagu koja je potrebna za slušalice sa većom impedansom. Moje cx150 se sasvim ok čuju na mom telefonu, a kolko se sećam njihova impedansa 16ohm, dok se HD201 od 24ohm dosta slabije čuju.

Prief Lirator
29.6.2012, 22:54
Da li je bolje da je impedansa (otpor) veći ili manji na slušalicama, ili veći ili manji na telefonu? Koji odnos je najbolji? Koliko se obično kreću vrijednosti? Koliko je ''dobro'', a koliko nije?

Mislim da iPhone-ovi i iPod Touch-evi imaju impedansu oko 7 Ω.

Aibo
29.6.2012, 23:08
Po slušalice koje se koriste na mobilnim uređajima je bolje da slušalice imaju nižu impedansu jer predstavljaju manje opterećenje. Slušalice većih impedansi nikako nisu lošije, već im je potrebna veća snaga. In-ear modeli zato najčešće imaju 16-32 Oma a velike profi slušalice mogu imati dosta više. Takođe, za slušalice male impedanse su pogodni izlazi male impedanse takođe... U principu, nemaš razloga da brineš, sve bubice i in-ear modeli su pogodne za iPhone, velike slušalice, velikih impedansi su one koje bi zvučale slabo i anemično.

Edit: idealni odnos bi navodno bio da izlaz ima nekih 8 puta manju impedansu od slušalica, ali to je teorija koja se retko složi u realnosti.

Prief Lirator
29.6.2012, 23:12
Ok, tnx. Znači da one velike koje idu slušalice oko glave nisu za telefon. Logično. :)

EDIT: Sennheiser CX150 imaju 16 Ω, sad provjerih.

Aibo
30.6.2012, 12:26
@HSV

Nisam mislio da glorifikujem iPhone konkretno, verujem da isto to mogu da izguraju svi ovi zvučno jaki telefoni. Ti imaš Wave, ako budeš u prilici da ga probaš sa nekim slušalicama više klase, voleo bih da čujem tvoje mišljenje nakon toga. Uostalom, da ovi telefoni ne mogu da izguraju kvalitet tih skupih slušalica, kome bi prodavali onolike skupe Sennheiser, Shure, Klipsch, Beyerdynamic... modele.

Evo npr. opis jednih nenormalno skupih slušalica, u kom preporučuju da se upare sa Nexus-om:
http://img18.imageshack.us/img18/6601/senng.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/18/senng.jpg/)
Eto, zaboravili smo da pomenemo Nexus i Nexus S kao odlične telefone za zvuk, ali se to valjda podrazumeva pošto su bliski rođaci Galaxy S liniji.

Evo, ako nekog zanima Beyerdynamic kod nas (http://www.one-hifi.com/Producer.aspx?id=74).

Mr.Simpson
30.6.2012, 13:04
Evo, ako nekog zanima Beyerdynamic kod nas (http://www.one-hifi.com/Producer.aspx?id=74).
Hmm, hvala, MMX-101IE + Galaxy S III, tera me na ozbiljno razmisljanje.

HSVstoned
30.6.2012, 15:41
Aibo, jeste Wave ima wolfson ali bada nema voodoo :rolleyes: Ali i ovako je zvuk sa Senn cx150 odlican..

Probao sam neke Sony od oko 45e kao i ove moje Pioneer m390 ali one su 32 Ω a cx150 16Ω, jednostavno te Sennheiser su bas prilagodjene dzepnim plejerima.

Ja razmisljam o sledecem telefonu a zbog audio kvaliteta i mojih potreba to ce biti neki dual core Android ali sa dobrim cipom- htc one s, huawei ascend p1s ili nexus s'tim da je situacija oko nexusa dosta cudna.. izgleda da nema wolfson, a gsm arena kaze da je audio kvalitet odlican po svim aspektima ali sam nasao neke testove na netu, YT koji govore da je audio kvalitet samo prosecan i da je zvucnik tih..

To moram da proverim definitivno pre kupovine, uzeo bih one s bez razmisljanja jer je najbrzi dual core Android i ima solidnu kameru i perfektan zvuk ali samo jbnih 16Gb interne bez micro sd slota!:nov_mad2: Ima dropbox free 2 godine ali to me zestoko smara..

Shadowfax
30.6.2012, 15:55
GSMArena ima ocajne testove sto se kvaliteta zvuka tice :)

HSVstoned
30.6.2012, 15:57
Pa do sada su se pokazali kao verodostojni.. bar oko modela koje sam pratio i imao prilike da probam.

Aibo
30.6.2012, 17:31
Jesu blago indikativni, tj. mogu da razdvoje potpuno loše od potpuno dobrih, ali ništa više od toga. Primer ću dati na dva telefona koji su muzički i prošli su odlično na GSMarena audio testu, praktično isto:
http://img38.imageshack.us/img38/9629/zylo.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/38/zylo.jpg/)
http://img15.imageshack.us/img15/4374/nokiany.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/nokiany.jpg/)
U merenjima GSM arene je sve vrlo slično, u realnosti je zvuk na njima prilično različit. Nokijin je jači, energičniji ali i malo grub, digitalan. SE-ov je slabiji ali tečniji... Ne možeš da kažeš da je jedan bolji od drugog. Takođe, iako su oba daleko bolja od mid-range Samsung, LG, HTC...android telefona poput Aca-a, nijedan ne može da stane na crtu trećem telefonu sa gotovo potpuno istim očitavanjima:
http://img254.imageshack.us/img254/953/995h.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/254/995h.jpg/)
koji jasno kao dan daje prirodniji zvuk sa mnogo više detalja. To su tri skoro ista merenja a razlike ogromne. :opanachke
Primer sam dao na ovim starijim telefonima jer sam eto njih imao prilike da poredim u potpuno identičnim uslovima, sa istim pesmama i slušalicama.

Da bi se dobila realnija predstava kvaliteta zvuka, bilo bi potrebno još mnogo različitih merenja i na kraju tumač koji bi sve to preveo običnom narodu. :D Ovo ovako je kao da pokušavaš da opišeš devojku samo njenim merama - skontaćeš da li je debela, mršava, visoka, prsata... tj. imaš neku predstavu ali daleko od potpune slike.

A Nexus lično nisam čuo, znam samo da ga je What-Hifi proglasio najbolje zvučećim Androidom kada se pojavio, titulu je na kratko preuzeo One X, pa sada evo SIII. Oni su One S nahvalili ali tvrde da je One X ipak bolji, potpuno suprotno od grafika sa GSMarene. Ne kažem da treba slepo da im se veruje, ali su to ljudi koji žive od opisivanja zvučnika, pojačala, slušalica... pa bih ja lično daleko pre verovao njihovom sudu.

HSVstoned
30.6.2012, 17:50
Ovo za Nexus mi je bitno :) Mozda uzmem taj fon.. A i One S je opcija.

Sto se tice gsmarene, naravno da im ne verujem u potpunosti a i interesuju me samo modeli koji imaju odlican audio kvalitet i kada te probam sa mojim slusalicama utisak se poklapa sa ovim gsm arena testovima.

I testovi kamera su im diskutabilni ponekada ali slicni su svi ti mobile review..

Najbolje je kada audiofili testiraju zvuk a fotografi kamere :)

Prief Lirator
30.6.2012, 18:40
@ Aibo

Pod tvojim drugim spojlerom se nalazi grafikon za W955, za koji kažeš da je najbolji... ali nije mi jasno, kako kada mu je na početku krivulja skroz nisko?

Prije ovog iPhone-a (1. gen) sam imao iPod Touch 2G, kakav je on generalno? Ne znam da li mi iPhone zvuči bolje ili je to placebo efekat... :)

Shadowfax
30.6.2012, 19:23
Sto se teme tice, mislim da telefon ipak ne moze da zameni kvalitetan mp3 plejer, bar meni :)

Ali ako bih birao, uzeo bih sigurno neki Android, iz vec pomenutih razloga.

Inace, ja imam Soundmagic E30 in ear slusalice, i super su, definitivno za klasu, ako ne i vise, bolje od Senn CX300. Jedino sto ih nema kod nas, cena im je oko 40$.

HSVstoned
30.6.2012, 19:42
Pa Sennheiser cx300 su po misljenju mnogih cak za nijansu losije od cx150 ali su zato cx300 II odlicne.

Aibo, sta kazes za ovo? :D

There have been several people out there asking about the sound quality of the Galaxy Nexus. We know the original Galaxy S and Nexus S set a very high standard with the Wolfson WM8994 DAC. How does the TI TWL6040 fair in comparison? First a little background on myself, I'm what you call a typical audiophile. I listen to high end earphones (or IEMs) and I only listen to FLAC, not MP3. For those who never heard of FLAC, think of it as the HD for music.

I used the same FLAC files to play in the stock Galaxy S and Galaxy Nexus player to do a comparison.

This will not be a long post. Simply because the Galaxy Nexus' sound quality is very poor in comparison to a Voodoo'ed Galaxy S. In technical terms, the treble and bass are very roll-offed. This means that the audio chip does not reproduce the highest and lowest frequencies of the music sufficiently. Also, the soundstage is compressed and for some reason the tonality is off. I have no idea why it can sound that bad but it does.

Needless to say, I'm very disappointed with this. As an audiophile, this is unacceptable. I hope Google pays attention to music quality more in the future. 16GB is also not enough for FLAC listeners like me since one album can easily take up 300MB.

Don't take me wrong, I love my Galaxy Nexus. I don't usually post here but I feel the need to this time. Even with my disappointment with the sound, I'll still keep the Galaxy Nexus as my main phone. It's amazing.

For the majority of people, this post is irrelevant. If you're used to listening to MP3, online streaming like Pandora or Spotify; and you used stock earbuds, Beats or Skullkandies, you probably won't notice the difference or even get bothered about it. As I said, this post is to all Android audiophiles out there. I don't know if the disappointing sound quality will effect your decision on the Galaxy Nexus or not. For me at least, I can always go back to my desktop rig at home http://www.androidforums.com/images/smilies/wink.gif

Naravno, ovo je misljenje samo jednog lika koji se predstavlja kao audiofil ali nekako kad god procitam slican post zapitam se da li bi mi Nexus odgovarao..

Aibo
30.6.2012, 21:40
@ Aibo

Pod tvojim drugim spojlerom se nalazi grafikon za W955, za koji kažeš da je najbolji... ali nije mi jasno, kako kada mu je na početku krivulja skroz nisko?

Prije ovog iPhone-a (1. gen) sam imao iPod Touch 2G, kakav je on generalno? Ne znam da li mi iPhone zvuči bolje ili je to placebo efekat... :)

Tu postoji postepeno slabljenje na frekvencijama ispod 50Hz, pri čemu do 20Hz (minimum onoga što čujemo) opadne za svega 1dB. Ako pogledaš specifikacije svih hifi zvučnika videćeš da je tolerancija +-3dB, što je čak tri puta više... Dakle to je i dalje super rezultat, samo malo preizražen grafikom. A telefon zaista zvuči fenomenalno, upravo zato sam i rekao da ti grafici nisu realni pokazatelj, zvuk je mnogo više od frekventnog odziva.

iPod touch stvarno nisam slušao, zar ne bi trebalo da je on praktično iPhone samo bez celog telefonskog dela?

Pa Sennheiser cx300 su po misljenju mnogih cak za nijansu losije od cx150 ali su zato cx300 II odlicne.

Aibo, sta kazes za ovo? :D

Naravno, ovo je misljenje samo jednog lika koji se predstavlja kao audiofil ali nekako kad god procitam slican post zapitam se da li bi mi Nexus odgovarao..

Šta znam, nailazim i ja na svašta na netu, na ljude koji tvrde sve i svašta. A možda mu je samo daleko više ležao ovaj prethodni zvuk. Upravo to i jeste fora, da dva telefona mogu imati naizgled iste rezultate a da boja zvuka, karakter...budu dosta različiti. Jbg, za takve stvari je lična proba uvek zakon, ili makar utisak nekoga za koga znaš da imate sličan ukus.

Samo da dodam za CX300, njih nisam slušao ali jesam Creative EP630 (navodno iste slušalice). Bila je to proba pred kupovinu i na kraju sam odustao jer je bas bio mnogo prenaglašen i napadan, nisu mi se svidele... CX300-II su stvarno druga priča, vrlo utegnut i živ zvuk. CX150 je izašao posle CX300-II pa je verovatno nasledio neke njihove osobine tako da me ne čudi da je bolji od starih CX300. I za Soundmagic E30 sam čuo samo reči hvale.

Prief Lirator
1.7.2012, 2:02
iPod touch stvarno nisam slušao, zar ne bi trebalo da je on praktično iPhone samo bez celog telefonskog dela?Hvala za odgovor u vezi W955, skontao sam. ;)

A što se tiče iPod-a tu si u pravu, trebalo bi da su isti ali samo za iste generacije. iPhone prve generacije je isti kao i iPod Touch prve generacije, dok je iPod Touch 2G isti kao iPhone 3G (da ne bude zabune, druga generacija iPhone-a je u pitanju). Valjda je tako. :D

A čitao sam da iPod Touch i iPhone prve generacije imaju jako kvalitetan zvuk, druga generacija je malo lošija, dok je iPhone 3GS najlošiji iPhone po pitanju zvuka (ali i dalje relativno dobar :)). Najbolji zvuk imaju iPod Nano prve generacije i (ne znam tačno kaja generacija) iPod Classic.

Prief Lirator
13.8.2012, 12:14
Evo da se javim za nastavak ove priče... moj stari iPhone se s*ebao, tj. ja sam ga zeznuo, ali već je bio star i nikakav.

Sada sam kupio polovan Samsung Galaxy S i probao zvuk i konstatovao da je LOŠIJI nego na prvom iPhone-u. Nekako je nekvalitetan, plastičan, kao da ima rupe u zvučnom spektru... ja sam Pustio Black Sabbath (pjesma Hand of Doom) iz 1970. i osjetim da je lošiji... možda je dobar za modernu, elektro muziku i slično, ali ja slušam stari rock/hard/metal.

To je poslije samo jedne odslušane pjesme, kad probam više javiću rezultate, ali izgleda da je stari, dobri iPhone zakon! :kreza:

Prief Lirator
13.8.2012, 18:27
Evo sad sam probao prva dva albuma Black Sabbath-a i cini mi se da mnogo bolje zvuci, nego na prvo slusanje. Ono je bila pjesma koju sam skinuo sa neta preko tel. pa zato ne valja... Ovo sad zvuci skroz dobro.

Jos malo mi se cini da je zvuk nekako digutalan, ali sve se moze dodatno podesiti preko ekvilajzera. ;)

Prief Lirator
13.8.2012, 22:54
Zanima me koji džepni uređaji imaju u teoriji najkvalitetniki zvuk? Da li su to telefoni ili MP3/MP4 playeri? Koji konkretno?

Pročitao sam da iPod Nano prve generacije i iPod Classic prve i čini mi se četvrte generacije imaju jedan od najkvalitetnijih zvukova? Da li ima nešto bolje?

Možda Sansa ili Zune ili nešto treće? Nemam iskustva sa takvim uređajima, a baš me zanima... :) Koji je najkvalitetniji (ako se može tako reći)?

Prief Lirator
25.10.2012, 2:37
Niste mi odgovorili, a još me zanima. :) Da li postoji neki MP3/MP4 player koji ima dosta kvalitetan zvuk, kvalitetniji od mobilnih telefona? Koji džepni uređaj bi mogao imati baš dobar zvuk?

SirDuck
25.10.2012, 2:41
Generalno, kvalitetne snimke slušaš kući, a za prenostnu varijantu uzmeš bilo šta uz dobre slušalice. Ne znam što tolko juriš za plejerom :)

Eto opet ti nisam odgovorio na pitanje :kreza:

Prief Lirator
25.10.2012, 3:15
Dobro, u suštini si odgovorio. Sve je to loše u odnosu na pravu kućnu varijantu. :)

Pazi ovamo tačnu situaciju: imao sam iPhone 2G koji ima fantastičan zvuk pa sam ga nepažnjom uništio, sada imam Galaxy S koji isto ima super zvuk i imam priliku da ga prodam po dobroj cijeni i da sebi kupim monitor od 23 inča. :kreza: Zanima me da li Sansa Clip, iPod Shuffle ili bilo šta slično imaju dobar zvuk, ili da ipak kupim neki telefon (nekad) sa dobrim zvučnim čipom?

Najbitnije: imam Sennheiser CX-150, trebalo bi da spadaju u iole kvalitetne.

dejanl
25.10.2012, 11:45
Dobro, u suštini si odgovorio. Sve je to loše u odnosu na pravu kućnu varijantu. :)

Pazi ovamo tačnu situaciju: imao sam iPhone 2G koji ima fantastičan zvuk pa sam ga nepažnjom uništio, sada imam Galaxy S koji isto ima super zvuk i imam priliku da ga prodam po dobroj cijeni i da sebi kupim monitor od 23 inča. :kreza: Zanima me da li Sansa Clip, iPod Shuffle ili bilo šta slično imaju dobar zvuk, ili da ipak kupim neki telefon (nekad) sa dobrim zvučnim čipom?

Najbitnije: imam Sennheiser CX-150, trebalo bi da spadaju u iole kvalitetne.
Sansa clip je i vise nego dovoljno kvalitetan izvor za Sennheiser CX-150. Odlicna kupovina.

HSVstoned
25.10.2012, 15:19
Ali nema bolji zvuk od SGS I sa voodoo sound fixom. Ako prodas telefon kupices monitor ali ces nositi krs dumb phone i pored toga Sansa plejer u dzepu, stvarno ne znam zasto bi to radio kada mozes da imas prakticno sve u jednom uredjaju (SGS I je i savrsen plejer i veoma upotrebljiva hd kamera + android i dalje radi solidno).

Moj savet, kupi lepo monitor za kes ili neke cekove a zadrzi taj SGS I koji je odlican all in one uredjaj.

Prief Lirator
25.10.2012, 15:41
Mislim da si u pravu, evo sad se premišljam... hvala. ;)

Ako kupim monitor, neću imati para da kupim HTC One S ili neki sličan koji ima dobar zvučni čip, a krš telefon i Sansa Clip nije dobro rješenje.

Onda ću se morati strpiti za monitor, vjerovali ili ne, trenutno koristim CRT 15''. :eek: :D

HSVstoned
25.10.2012, 15:56
One S nema bolji audio chip od SGS I, recimo da su tu negde ali SGS I uz voodoo zvuci neverovatno dobro sa cx150. To sto je Beats ne znaci nista jer je to fensi brend stvoren da isprima najsire mase. Recimo Beats slusalice, imaju losiji zvuk od ovih mojih Pioneer a kostaju nekoliko puta vise.

Nema logike da nosis i dumb phone i sansa clip kada mozes da imas kameru, odlican plejer i solidan android telefon u jednom uredjaju a za monitor se strpi malo pa kupi Dell IPS 23''.

Prief Lirator
25.10.2012, 16:53
U pravu si potpuno, sad cu otkazati prodaju. ;)

Samo mi jos reci koji su po tebi telefoni sa najboljim izlaznim zvukom? Dobio sam odgovor odmah kada sam postavio ovu temu, ali po tebi neka top five lista, bez obzira na cijenu i starost modela.

HSVstoned
25.10.2012, 17:07
Od matorih SGS I, Samsung Nexus S, Wave I, II (III je vec losiji).. Nokia N8 je sasvim ok.
Od Novih SGS III, Sony Xperia S i skoro sve skuplje Xperie (Acro S, Xperia V/T itd), Nexus, One S, One X, Nokia 808..

Sigurno sam zaboravio neki.. SGS III bi trebalo da je najbolji trenutno a ni ostali navedeni ne zaostaju mnogo, tebi se definitivno ne isplati da prodas sasvim solidan Android telefon da bi nosio neku krsinu i sansa clip zbog kupovine monitora.

Prief Lirator
25.10.2012, 17:17
E hvala ti. Vec sam odustao od prodaje, a ovo pitam ako bih nekad, nekad u buducnosti kupio neki novi telefon. One S ili neka Xperia mi izgledaju primamljivo.

Ok, zadrzavam Galaksiju. :) Trenutno imam 4.0.4 CyanogenMod9 koji sam instalirao uz pomoc ovog foruma i vasih forumasa. :)

blastermaster
7.11.2012, 22:00
Imam jedno pitanje, mozda je glupavo, ali ko pita ne skita...
Da li se kvalitet reprodukcije audio fajlova razlikuje od telefona do telefona? Dakle ne pricam o kvalitetu slusalica ili zvucnika, nego o cisto hardversko-softverskom dekodiranju audio fajlova.
U praksi bi to pitanje bilo ovako, da li dva razlicita telefona, oba sa mogucnoscu reprodukcije npr. mp3 fajla i sa istim slusalicama mogu da daju kvalitativno razlicite audio outpute?

thebluephoenix
7.11.2012, 22:06
Ima razlike, u kvalitetu zvučnog čipa.

blastermaster
7.11.2012, 22:09
Hvala na odgovoru, ali ovde nije toliko akcenat na kvalitetu, koliko na jacini zvuka.

flamingos
7.11.2012, 23:11
Jacina zvuka zavisi i od cipa u telefonu,ali i od kvaliteta odnosno bitrejta fajla. Mp3 ce svakao da varira u kvalitetu na svakom fonu,dok je flac mnogo bolej resenje.

Prief Lirator
16.2.2013, 6:15
Opet ja došao da dosađujem. :o

Rekli ste da Galaxy S2 ima nešto lošiji zvuk od Galaxy S1 zbog lošijeg Yamaha čipa, koliko je primjetno to pogoršanje u kombinaciji sa Sennheiser CX-150 i srednje istreniranim sluhom? :nov_guita

HSVstoned
16.2.2013, 6:42
Meni je primetno. Vise puta sam testirao istu flac pesmu sa cx150, Wave vs SGS II.

Ali je najbolje da probas jer je za veliku vecinu ljudi i zvuk sa SGS II odlican.

Prief Lirator
17.4.2013, 18:54
Evo mene opet da pitam nešto. :)

Kratki rezime ove teme, da ne čitate sve postove:
Kada sam otvorio temu, imao sam iPhone 2G (prva generacija, nemojte da vas zbuni ovo ''2G''), koji ima odličan zvučni izlaz i zanimalo me koji telefoni još imaju dobar zvučni izlaz, onako iz radoznalosti. Onda sam zeznuo (čitaj: pokvario) taj telefon, a i bio je dotrajao, pa sam kupio Samsung Galaxy S GT-I9000, koji takođe ima odličan zvučni izlaz. Danas sam ga prodao za solidne pare i htio bih opet neki telefon sa kvalitetnim zvukom, a htio bih da potrošim 70-100 evra (prelazim sa konja na magarca :D).

Konkretno, posebno me zanima kvalitet zvuka kod iPhone 3GS, a i inače me opet privlači iOS i jednostavnost istog, bez da se zezam oko loših Stock Android ROM-ova, ili CyanogenMod-a koji opet ima neke mane. Pročitao sam prije da 3GS ima nešto lošiji zvuk od svih iPhone-a, a testovi na GSM Areni su prilično pozitivni.

Samsung Wave 1 je isto tako dobar izbor, ali iPhone 3GS me posebno zanima i tražim mišljenje o zvučnom kvalitetu navedenog telefona. Ako mi još koji model zapadne za oko (ili uho, da budem precizniji), pitaću opet. Hvala. ;)

pejcic
19.4.2013, 22:14
Hauwei g600 odličan za slušanje muzike.

Prief Lirator
23.4.2013, 12:01
Evo mene opet da pitam nešto. :)

Kratki rezime ove teme, da ne čitate sve postove:
Kada sam otvorio temu, imao sam iPhone 2G (prva generacija, nemojte da vas zbuni ovo ''2G''), koji ima odličan zvučni izlaz i zanimalo me koji telefoni još imaju dobar zvučni izlaz, onako iz radoznalosti. Onda sam zeznuo (čitaj: pokvario) taj telefon, a i bio je dotrajao, pa sam kupio Samsung Galaxy S GT-I9000, koji takođe ima odličan zvučni izlaz. Danas sam ga prodao za solidne pare i htio bih opet neki telefon sa kvalitetnim zvukom, a htio bih da potrošim 70-100 evra (prelazim sa konja na magarca :D).

Konkretno, posebno me zanima kvalitet zvuka kod iPhone 3GS, a i inače me opet privlači iOS i jednostavnost istog, bez da se zezam oko loših Stock Android ROM-ova, ili CyanogenMod-a koji opet ima neke mane. Pročitao sam prije da 3GS ima nešto lošiji zvuk od svih iPhone-a, a testovi na GSM Areni su prilično pozitivni.

Samsung Wave 1 je isto tako dobar izbor, ali iPhone 3GS me posebno zanima i tražim mišljenje o zvučnom kvalitetu navedenog telefona. Ako mi još koji model zapadne za oko (ili uho, da budem precizniji), pitaću opet. Hvala. ;)
Dopustite da sam sebi odgovorim. :) Kupio sam polovan 3GS i generalno mi se sviđa kvalitet zvuka (na Sennheiser CX-150). Na prvo slušanje mi se činio lošiji nego na Galaxy S I9000, a isto tako mi se Galaxy S I9000 činio lošiji od starog, originalnog iPhone-a 2G. Možda je samo stvar navike na određeni zvuk, a možda je stvarno kvalitet zvuka opadajući (ovo izgleda i logično): iPhone 2G > Galaxy > iPhone 3GS.

Inače, iPhone i iOS predstavljaju pravo osvježenje nakon Androida! :D Stock 2.3.6. Džindžerbred je bio spor i bagovit, a CyanogenMod 10, 4.1.2. Dželi Bin je bio odličan i brz, ali imao je i on svoje bubice. Sada mi je već dosadilo nerviranje, podešavanje aplikacija, instaliranje sistema i hoće da imam jednostavan i funkcionalan TELEFON, pa je iOS 6.1 za sada odličan. Za sve male Tweak-ove tu je Cydia. I da, zaradio sam nešto novca na promjeni telefona, tj. u plusu sam. ;)

Zna li neko kakvu dobru audio aplikaciju, sličnu ''Power Amp''-u na Androidu? Može biti besplatna, a može biti i ''besplatna''. :)

nikollla
29.4.2013, 20:00
Ja sam čitao po raznim testovima da i HTC Sensation ima isto dobar zvuk, negde je pisalo i odličan, čini mi se baš na GSM areni??

NjegovaWisost
29.4.2013, 21:18
Gledaj samo da zaobiđeš Alcatel i slične derivate sa kineskim čipovima, na mom 997D zvuk je očajan :/

Sh0m1
30.4.2013, 11:33
Meni je zvuk OK na 992D. Svakako bolji od zvuka na defy mini i galaxy mini-ju.

Aibo
30.4.2013, 18:39
Ja sam čitao po raznim testovima da i HTC Sensation ima isto dobar zvuk, negde je pisalo i odličan, čini mi se baš na GSM areni??

Sećam se da su ga pohvalili u What Hi Fi, a oni su vrlo striktni po pitanju zvuka tako da ta pohvala ima težinu.

Usput, isti ljudi kažu da je zvuk na Galaxy S4 prilično loš (naravno u poređenju sa telefonima iste klase).

Whichever headphones you use, though, the Samsung Galaxy S4 sound quality still fails to excite.

Play Paradise Circus by Massive Attack and while the individual instruments and vocals are direct and sound strong, the overall rhythm lacks precision and drive, with bass and drum beats sounding flat and rather dull. Notes don’t quite gel cohesively either, and timing is short of being snappy, which isn’t conducive to foot-tappage.

The Galaxy S4’s poor audio performance is all the more apparent when it’s compared with its rivals. Apple still wins in the sound stakes, with the iPhone 5 delivering subtle detail, tight and snappy rhythms, and notes that start and stop with precision. It’s definitely the most entertaining experience of the current crop of smartphones.

Sony’s Xperia Z and Google’s Nexus 4 join Apple on the podium with clear and sharp detail, while the HTC One offers a warmer sound without robbing the music of its vibrancy.

Kompletan opis. (http://www.whathifi.com/review/samsung-galaxy-s4)

Izgleda da se Samsung uspavao na lovorikama prva 3 galaksija, koji su se uvek kotirali visoko po pitanju zvuka.

NjegovaWisost
1.5.2013, 16:05
Meni je zvuk OK na 992D. Svakako bolji od zvuka na defy mini i galaxy mini-ju.

Jesi li probao da ga spojiš na kvalitetnije zvučnike? Ja nisam ni malo zadovoljan, mrtva N97mica je imala mnogo bolji čip

Sh0m1
2.5.2013, 8:30
Nisam, probacu.

wladymir
9.5.2013, 21:11
Prava tema za mene :) elem, crko mi je ipod touch 2nd gen, te resih da spojim lepo i korisno i da uzmem sebi neki telefon koji bi pride sluzio kao mp3 uredjaj.
Po onome sto sam procitao ovde, izbor se svodi na stariji samsung galaxy i njegov treci izdanak, neke modele htc-a i doticne iphonove, koje bih da izbegnem jer sam se odusevio android OS-om (mada je kvalitet zvuka definitivno na appleovoj strani...). Zanima me i ima li neko iskustva sa xperia modelima? Sony bi trebao da posvecuje paznju multimedialnom delu svojih telefona...
Najbitnija stavka mi je glasnoca samog uredjaja, jer cu muziku slusati u bucnom okruzenju (all hail GSP:D). Nisam preterani audiophil, ali mogu da razaznam muljave tonove od cistijih, te da kazemo da mi je kvalitet zvuka sekundaran, ali ne iskljucujem ga iz okvira potrage za najboljim mogucim uredjajem, samo mi je bitnije da moze da se posteno cuje (doticni ipod je razbijao u toj kategoriji, kao i u cistoci samog zvuka, i donekle sam svestan da ne mogu isto dobiti sa android telefonima, ali zarad OS-a sam voljan naci next best thing :))
Pored navedenih modela, jos neke sugestije? Licna iskustva?

Prief Lirator
9.5.2013, 21:57
I ja sam posjedovao iPod Touch 2G (možda si i pročitao u temi) i bio je odličan za muziku. Onda sam kupio jeftini, stari iPhone prve generacije i on je bio FANTASTIČAN, neprejebiv, da prostiš na izrazu. :D

Imao sam Galaxy S I9000 i on takođe ima jako dobar zvuk, a probao sam i Sony Ericsson Arc/Arc S, i on je jako dobar.

Ako ti ne treba previše moćan telefon, Samsung Wave je odličan jer osim što ima dobar zvučni izlaz, ima kvalitetnu izradu, duže trajanje baterije, dobru kameru i displej sa jako sitnim pikselima. :D Ako ti odgovara Bada operativni sistem. Generalno gledajući, Xperia-e, pogotovo skuplje, su dobre na tom polju, a ja sam naveo telefone koje sam probao.

wladymir
10.5.2013, 0:28
I ja sam posjedovao iPod Touch 2G (možda si i pročitao u temi) i bio je odličan za muziku. Onda sam kupio jeftini, stari iPhone prve generacije i on je bio FANTASTIČAN, neprejebiv, da prostiš na izrazu. :D

Imao sam Galaxy S I9000 i on takođe ima jako dobar zvuk, a probao sam i Sony Ericsson Arc/Arc S, i on je jako dobar.

Ako ti ne treba previše moćan telefon, Samsung Wave je odličan jer osim što ima dobar zvučni izlaz, ima kvalitetnu izradu, duže trajanje baterije, dobru kameru i displej sa jako sitnim pikselima. :D Ako ti odgovara Bada operativni sistem. Generalno gledajući, Xperia-e, pogotovo skuplje, su dobre na tom polju, a ja sam naveo telefone koje sam probao.

Hah, slazem se za apple, hardverski su zaista sjajni uredjaji, ali mi je sad android mnogo privlacniji (vlasnik nexusa 7, kome je eto jedina falinka ispodprosecan zvuk)

Hm, pa da ne bude sad da trazim i jare i pare, ali ne bi bilo lose da je telefon novije generacije sa ok karakteristikama :D Naginjem ka sony modelima i zbog drugih stvari koje bih nasao korisnim (fizicko dugme za kameru, dobar kvalitet slika, prost i jednostavan dizajn), ali apsolutno sam voljan da razmotrim i druge opcije, na osnovu vasih iskustava. Citao sam kritike da je galaxy nexus isto kvalitetan po pitanju zvuka (bolji od nexus 4), mozda i on ulazi u igru? Jeste iznad mog budzeta, ali ako vredi, mogu da se strpim jos malo i prikupim jos zlatnika :D

Prief Lirator
10.5.2013, 0:50
Hm, pa da ne bude sad da trazim i jare i pare, ali ne bi bilo lose da je telefon novije generacije sa ok karakteristikama :D Naginjem ka sony modelima i zbog drugih stvari koje bih nasao korisnim (fizicko dugme za kameru, dobar kvalitet slika, prost i jednostavan dizajn)Dobar brend si odabrao, Sony Xperia telefoni, pogotovo skuplji, su poznati i po dobrom zvuku i po dobrim kamerama sa fizičkim dugmetom i po kvalitetu izrade (ali i po malo višoj cijeni :D).

Ja sam probao samo Xperia Mini Pro i Xperia Arc/Arc S (ona ima odličnu kameru i dobar zvuk, jedina mana je loš audio snimak kod video snimanja), pa najbolje da potražiš detaljnije podatke za, recimo, Xperia P, Xperia S, Xperia T... one bi generalno trebale biti po tvojim željama. ;)

dzangrizalo
13.5.2013, 13:19
Topla preporuka za model sa kojeg saljem reply. Znam sta je dobar zvuk, porastao sam sa drugom koji ima muzicki studio, i sam cuo i naslusao se dobrog zvuka sa svih mogucih uredjaja, i mogu ti reci da sam prilicno iznenadjen kvalitetom zvuka na ovom telefonu podrzanom sa najobicnijim handsfree-jem proizvodjaca (vise nego pristojan audiofilski zvuk sa crtom referentnosti) koji ipak spada u low-budget klasu smartfona.

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2

Prief Lirator
13.5.2013, 13:57
Ja baš da pogledam na GSM Areni ovaj GT-S5570 iz potpisa i stvarno piše da ima dobar audio izlaz, ali mi je zapalo za oko (to uvijek provjerim) da piše cijena od samo 10 evra. :kreza:
Znate ovo, kad stavite kursor preko onog svežnja dolara gdje piše ''Price group''... Vjerovatno je greška. :alealeee:

http://i.imgur.com/14oUJ2n.png

dzangrizalo
13.5.2013, 14:21
Pa sad da je bas 10 dolara tesko. Bio je 11500 din pre nekih 15ak dana kad sam svracao da odnesem svoj rezervni fon na servis, Galaxy Mini 2 je oko 12000, a 3 je 21000, ali se vidi da ovaj "Mini" nisu radili bas za budzet iskljucivo. Verovatno moj sledeci telefon :D

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2

Djuro
9.10.2014, 22:40
Posto je na mom lg p500 otisao audio prikljucak zelim da kupim nov telefon.
Najbitnija stavka mi je muzika, tj zvuk na slusalicama.

Ostale karakteristike standardno touch screen, dijagonala ekrana svejedno, procesor svejedno 1 ili 2 ili 4 jezgra, ROM i RAM svejedno, kamera potpuno nebitna. Brand potpuno nebitan. Android ili Windows nebitno. Da moze da ode na internet kad zatreba.

Viber, Skype i Facebook ne koristim, jer imam uz sebe sluzbeni Tablet.

Cena do nekih 150€ u slobodnoj prodaji.
Ili uz neki paket cija je pretplata do 500-600 dinara da kosta do 100€.

Za razgovore i poruke imam sluzbeni cije minute i smsove nikad ne iskoristim pa zbog toga mi ne treba neki jaci ugovor.
Prvo sam hteo Sony Xperia™ E1 ali po forumima vidim da se ljudi zale da uopste zvuk nije bolji od ostalih android smart telefona.

Najbolja opcija bi mi bila da kupim Sandisk Sansu ili neki Sony plejer, ali ne zelim da imam jos jedan uredjaj da nosim po rancu i dzepovima.

Da napomenem da bi uz njega kasnije upario neke bubice do 50€.

Aibo
10.10.2014, 0:11
Meni na pamet prvo pada Sony Xperia SP (http://www.gsmarena.com/sony_xperia_sp-5364.php). Priča se da ima dobar zvuk, taman može da se nađe za 140-150€ po oglasima, i generalno je solidno brz i lep telefon.

LoneWolf
10.10.2014, 0:34
EKSTREMNO savršen kvalitet zvuka kakav nisam čuo ni na jednom telefonu koji sam ikad imao, bio je na mom HTC One X telefonu i sada mi je žao što sam ga prodao. Zvuk apsolutno savršen i na slušalicama, i bez njih. Ako ti je to primarno, i ako imaš pare: ne razmišljaj dugo.

darac_kv
10.10.2014, 0:53
Lumia 630, Xperia M,Trend Plus,iPhone 4,iz licnog iskustva,po testovima One X,Desire X...vidi koji telefon nadjes na oglasima da ti odgovara cenovno,pa ga proveri na gsmareni ako ima review , pa vidi audio quality.i kao jeftina varijanta,iphone 3gs ima super zvuk.

Djuro
10.10.2014, 8:26
Zaboravio sam da naglasim da u obzir dolazi samo nov telefon. Imao sam polovan Iphone 3gs i stalno se kvario, srecom pa je iphone pa sa ga uvalio za isti novac.
Po meni 150€ nije malo da bi rizikovao i kupovao polovno.

SirDuck
10.10.2014, 11:23
Ja bi se ipak odlučio za sansu, jer sam i sâm razmišljao da kupim.
Razmisli ovako, telefone ćeš menjati tu i tamo, i svaki put ćeš da razmišljaš dal ima dobar il loš zvuk, a te informacije nisu tako lako dostupne i ne mogu se lako odrediti iz nekoliko brojki na internetu.
Ako kupiš odvojen plejer koji je kvalitetan onda možeš da uzmeš koji god telefon, a plejer će ti trajati mnogo duže :)

LIMAN
10.10.2014, 11:58
To što ti predlažu preko oglasa nisu samo polovni telefoni,ima tu i novih sa sve garancijom.Za 150 e teško da ćeš naći dobar muzički telefon u prodavnici,sa druge strane na oglasima možeš naći bolje telefone.Na primer ja imam HTC desire 500 sa kojim sam po pitanju muzike jako zadovoljan i on ti je na oglasima 130-150 e,nov.Za slične pare možeš naći S2 i S3 mini koji su isto pristojni za mjuzu.Koliko ja znam većina Samsung i HTC telefona su dobri za muziku.

Djuro
11.10.2014, 9:26
Neverovatno kako je sve postalo skupo. 150€ ispada malo za nov telefon.
A tarife postale jezivo skupe, gledajuci sa strane ispod 1.500 nema tarife koja zadovoljava prosecne potrebe.
Jedno pitanje vezano za ove telefone sto su stari 2-3 meseca sa garancijom.
Dakle to su telefoni koje su ljudi kupili preko ugovora kod nekog od operatera. Posto imaju vec telefon, ovaj prodaju.
E sad kako ostvariti garanciju ako taj telefon kad reklamiras moras da pokazes ugovor tj dokaz da je kupljen kod operatera, a na ugovoru pise drugo ime. Da li to znaci da moras da juris osobu od koje si kupio da bi ona nosila na reklamaciju? Kako uopste dokazati da je to tvoj telefon?
Najverovatnije cu rizikovati sa Sony Experia e1. ima u MTS-u uz kontrolu troskova 500 za 8.100 uz ugovor od 24 meseca, sto mi dodje za dve godine 20.100 dinara, a u slobodnoj ponudi je oko 18.000 dakle dosta povoljno.

Aibo
11.10.2014, 10:59
Telefoni iz velikih prodajnih lanaca sa 2 god garancije su skupi kao đavo, često i do dva puta skuplji od istog tog telefona, novog sa 12 meseci garancije. Kada sam rekao Xperia SP za 140-150€, mislio sam na nov sa 12 meseci garancije.

Djuro
11.10.2014, 11:18
Kako 12 meseci garancije na nov?
Garanciju daje proizvodjac, a ne trgovac. Zakonski rok garancije na mobilne telefone u Srbiji je 24 meseca. Kako onda neko moze dati 12 meseci? Dalje mozda te radnje koje daju 12 meseci negde napolju nabavljaju polovne, pakuju ih u nove kutije i servis pruzaju same, a ne u ovlascenom servisu, to mi je jedino logicno. I opet te radnje sutra mogu da propadnu i kako da ostvaris garanciju.

Aibo
11.10.2014, 13:11
Kako to rade ne znam ali sigurno nisu u pitanju polovni telefoni jer isto tako rade i sa modelima koji su se pojavili juče i bukvalno ih nema polovnih. Te njihove garanicje obično pokrivaju sve kvarove sem kvara displeja (najskuplji mogući naravno :D).

Što se tiče garancije na telefone kupljene kod operatera, znam samo da je moja devojka nosila pre godinu, godinu ipo, Telenorov telefon našega druga u servis, sa računom i garancijom, i niko joj ništa nije tražio od dokumenata. Da li je u međuvremenu nešto menjano ne znam.

Obrni okreni, ovi zvanični uvoznici moje pare neće videti nikada jer su im telefoni najskuplji u celom svetu. Eto ta Experia E1, entry level android a oni traže 170€, nebulozno! Za 80€ ga kupiš novog sa neke mreže u oglasima, pa sve i da nemaš garanciju ostane ti para da ga popravljaš do mile volje, ne znam šta da se pokvari.

Primer: Moj kolega sa posla je bukvalno pre 3 dana kupio Xperiu M za 114€ tj 13 500 din. sa tih 12 meseci garancije, uredno u originalnoj Sony kutiji sa sve hologramom. Isti taj telefon košta 31 000 din. zvanično, što je preko 2 puta više. Uzmimo najgori mogući primer, npr. da se ta radnja zatvori i njemu se telefon pokvari par puta od čega jednom ekran (koji je oko 8 000 din), sve te popravke da plati iz svog džepa i dalje će ostati ispod 31 000 din. A ako bi se kvar desio posle nekog vremena mogao bi prosto da kupi drugi noviji i tada bolji telefon za slične pare.

Djuro
12.10.2014, 0:00
Precesljao sam danas sve sajtove koji prodaju nove telefone sa garancijom od 12 meseci. Jesu jeftinije, ali ne toliko koliko se prica i smatram da nije vredno rizika kupovati od firmi cije je sediste u jednoj sobi.
Gledajuci ponudu MTS-a i razmatrajuci novac koji sam spreman da dam za telefon i za tarifni paket sveo sam izbor na:
Kontrolu troskova 500
HTC Desire 310 kosta 13.500 uz ovaj paket, u maloprodaji bez paketa u MTS-u je 22.000, a u prodavnicama koje ste preporucivali je oko 16.800, dakle u mts-u je skuplji za 5.200, ali se dobije 12 meseci duza garancija, a popravke vrsi ovlasceni servis.
Sony Xperia™ E1 uz paket 8.100, u MTS-u 16.500, a sa 12 meseci garancije je 13.700
Nokia Lumia 630 uz paket 12.600, u MTS-u 21.500, a sa 12 meseci garancije 17.200
Alcatel POP C7 uz paket 12.000, u MTS-u 20.500, a sa 12 meseci garancije 20.000

Ako ja nisam uspeo da pronadjem najjeftinije sajtove sa 12 meseci garancije neka mi neko u privatne poruke posalje linkove.
Po svemu ovome cu da kupim u MTS-u.

E sad ako moze pomoc sta da uzmem. Ono sto sam po review-ovima pronasao je sledece:
Po kvalitetu zvuka
1. sony 2. htc 3. nokia 4. alcatel
Po hardveru
1. htc 2. alcatel 3. nokia 4. sony
Po kvalitetu displeja (ugao vidljivosti, rezolucija...)
1. nokia 2. alcatel 3. sony 4. htc
Velicina ekrana
1. alcatel 2. htc nokia 3. sony

Izvinjavam se sto smaram ovoliko, ali jednostavno telefon kupujem samo kad mi prethodni crkne pa zelim da izaberem za svoje mogucnosti najbolje sto mogu.

darac_kv
12.10.2014, 2:34
Taj htc zaobidji,vise ima mana nego prednosti. na tvom mestu isao bih na lumiu bez razmisljanja. ne znam kakav je zvuk na c7,lumiu i e1 sam probao,meni je makar na 630 bolji zvuk,i u svakom drugom segmentu je lumia bolja.

Aibo
12.10.2014, 2:57
Ako ti je Windows ok, Lumia 630 je verovatno najzaokruženiji telefon od svih. Sve na njoj je solidno kvalitetno, hardver, ekran, zvuk, izrada, kamera... dok od preostala 3 svaki ima neke izražene slabosti.

darac_kv
12.10.2014, 11:48
Na kupujemprodajem imas nekoliko Lumia novih iz mtsa/vipa sa 2 godine garancije da kupis za 100tinak evra,dosta prodavaca ima sa velikim brojem ocena,a onda uzmi ugovor na 2 godine sa 50% popusta,to ti je po meni neka najbolja varijanta, naravno ako imas 100 evra u kesu :)

tref
16.10.2014, 14:46
Ja sam promenio 50-tak telefona, i sto se tice zvuka, izdvojio bih 4. Na prvom mestu Nokia xpressmusic 5800, zvuk fantazija, za dlaku slabiji Nokia N95 8 gb, ali zvug vrhunski, tu odmah do njega Htc one s, zvuk nije preglasan, ali je veoma kvalitetan( i sam se bavim, pravljenjem pojacala zvucnika-Hi-fi manijak)moj sadasnji telefon me je veoma prijatno iznenadio Nokia lumia 820, ima veoma dobar zvuk u rangu htc one s, samo jaci po snazi... Ali ipak neprevazidjen je Nokia 5800! Sto se Samsunga tice, a imao sam s2, s advance, samsunga ace-ace 2, prosek...Naravno dosta toga(ako ne i najvise) zavisi od slusalica ja imam Philips Fidelio slusalice.

Prief Lirator
16.10.2014, 15:02
Ne znam jesam li već napisao, ali iPhone prve generacije ima ubjedljivo najbolji zvuk od svih telefona koje sam imao.
Ni Samsung Galaxy S GT-I9000 nije za baciti.

Aibo
16.10.2014, 15:40
Nikako da se dokopam tog prvog iPhone-a, čisto testa radi. Za sada mi tron drži 3GS. Vuklo me jedno vreme da uzmem iPhone 4S i pridružim mu Beyerdynamic 101 IE ali je bre zacenjen puno a i ne podnosim ono čudo od iTunes-a. Do daljnjeg furam Desire X koji je sasvim solidan, i taman par za ove moje Beyerdynamic 41 IE, skuplje su mu već overkill.

Prief Lirator
16.10.2014, 16:01
Nikako da se dokopam tog prvog iPhone-a, čisto testa radi. Za sada mi tron drži 3GS.Koristio sam kratko i 3GS, ali se prvi definitivno bolje čuje, bilo bi dobro da ga se dokopaš, čak i ja razmišljam da ga opet nabavm. :)
Ima ih ispod 50 evra na oglasima, ali najčešće imaju problem sa displejem, imaju neke fleke odnosno "nakupine" mrtvih piksela:
http://img16.imageshack.us/img16/4438/iphone2g.jpg
http://i45.tinypic.com/9rrub5.jpg

Rockstar
19.10.2014, 0:00
Играм случајева, неколико дана сам се играо са iPhone 3GS моделом. Без зезања, звук је у рангу мало бољих кинеских плејера, уз малтретирање са ајтунсом. Звук ЈЕСТЕ гласан, знатно гласнији од свих Андроида које сам имао прилике да пробам, али поприлично недефинисан, са све еквилајзерима, јасно се чује да фали доста "финоће", превише је генерчки то за мене.

Са друге стране, могуће да је први ајфон најбољи, јер је квалитет звука и на ајподима све гори и гори са сваком новом серијом. Кажу људи да је HTC за звук најбољи, ја бих волео да пробам мало скупљи Сони.

Aibo
19.10.2014, 0:50
Evo ja kao ponosni vlasnik jednog solidno zvučećeg HTC-a tvrdim da je 3GS bezrezervno bolji sa pravim slušalicama. Ne znam sa čim ga slušaš ali nešto mi tu opasno ne štima, možda mu prosto ne leže slušalice... Jer, uz dužno poštovanje, poređenje sa kineskim plejerima prosto nema veze sa realnošću. Zvuk jeste subjektivna stvar ali baš toliko...

Rockstar
19.10.2014, 1:34
Probao sam sa svojim Philips Citiscape sluskama. Sad, ima sasvim korektnih "kineza", mozda ih nisi probao, ali ima izuzetno losih (kao mij Nexon koji sam dobio na zameni, bukvalno uzas). Ali stavio bih ga u ravni sa Sony B105 plejerom koji takodje posedujem - nista posebno. Dobar je, dakle, nista vise od toga.
Dosta Androida ima bolji zvuk, ali nedovoljno snage, Samsung Galaxy posebno.

SirDuck
19.10.2014, 2:40
Ja sam kupio sansu clip+ za 6200 dinara i ne kajem se ni trunku.

Nisam koristio skupe telefone, ali mislim da je značajno skinuti sa uma brigu o kvalitetu zvuka na telefonu, a sansa je tolko mala i lagana da ne vidim kako nekome može da predstavlja teret :)

Rockstar
19.10.2014, 18:35
Ja sam kupio sansu clip+ za 6200 dinara i ne kajem se ni trunku.

Nisam koristio skupe telefone, ali mislim da je značajno skinuti sa uma brigu o kvalitetu zvuka na telefonu, a sansa je tolko mala i lagana da ne vidim kako nekome može da predstavlja teret :)

Ја сам дуго нишанио Сансу, али како она у Америци кошта 35 долара, нисам желео да плаћам харач овим нашима. Е онда сам набасао на Samsung Q2 пре годину дана, и то ми је најбоља куповина икада. Прегласан, премоћан плејер са два еквилајзера, 8 гига меморије за 3000 полован, тада је био као нов, сада већ има ударања/огреботина, али ради као сат (пу, пу, да не урекнем). Већ две године испробавам свако мало плејере/телефоне, јер често путујем релација Панчево-Београд, и проведем неколико сати у путу, што по Панчеву, што по Београду и морам да признам да још нисам чуо ништа боље од овог Самсунга. Чуо сам и Сансе, Клип+, Зип, али то мени није ни близу, е сад не знам како ради са Rockboxom, кажу да то доста побољшава квалитет звука..

Prief Lirator
19.10.2014, 19:34
Ja sam sad dobio ideju da opet ganjam Sansa Clip ili nešto slično.
Vidim da je teško/skupo naći kod nas, zato će da padne narudžba sa eBay-a. :)
Koristim kineske telefone kojim sam zadovoljan svim, osim kvalitetom zvuka.
Zato sam skontao da mi je čak i jeftinije imati poseban plejer, nego kupiti skuplji telefon, koji opet neće biti velik i brz kao Kinezi sa PandaWill-a.
Nego, zna li neko, da li je Sansa kompatibilna sa ovim slušalicama (http://www.pandawill.com/original-xiaomi-brand-new-version-inear-earphone-35mm-stereo-earphone-with-mic-control-talk-p84667.html)?
Imaju tri "prstena", pa na nekim telefonima moram malo izvući džek da se čuje normalno, zato ne znam hoće li odgovarati? :confused:

Djuro
19.10.2014, 22:05
Kupovina ce sacekati januar, februar. Jbg pocela sezona na poslu pa se radi 12-14 sati dnevno i samo nedelja slobodna, a mts ne radi nedeljom.
Mozda do tada se izrodi i neki bolji telefon.

Shadowfax
19.10.2014, 22:50
ovim slušalicama (http://www.pandawill.com/original-xiaomi-brand-new-version-inear-earphone-35mm-stereo-earphone-with-mic-control-talk-p84667.html)?
Imaju tri "prstena", pa na nekim telefonima moram malo izvući džek da se čuje normalno, zato ne znam hoće li odgovarati? :confused:

Imam i doticne bubice, a i Sansu Clip +, tako da potvrdjujem iz prve ruke da nema nikakvih problema :)
Inace, svi dedicated mp3 plejeri nemaju nikakvih problema sa takvim tipom slusalica, za razliku od telefona.

Odlicne bubice za te pare ;)

Prief Lirator
19.10.2014, 22:57
Hvala puno. :)
I ja potvrđujem da su odlične, s tim što sam ih nabavio na popustu za samo 15 dolara. :alealeee:

SirDuck
19.10.2014, 23:45
Ја сам дуго нишанио Сансу, али како она у Америци кошта 35 долара, нисам желео да плаћам харач овим нашима. Е онда сам набасао на Samsung Q2 пре годину дана, и то ми је најбоља куповина икада. Прегласан, премоћан плејер са два еквилајзера, 8 гига меморије за 3000 полован, тада је био као нов, сада већ има ударања/огреботина, али ради као сат (пу, пу, да не урекнем). Већ две године испробавам свако мало плејере/телефоне, јер често путујем релација Панчево-Београд, и проведем неколико сати у путу, што по Панчеву, што по Београду и морам да признам да још нисам чуо ништа боље од овог Самсунга. Чуо сам и Сансе, Клип+, Зип, али то мени није ни близу, е сад не знам како ради са Rockboxom, кажу да то доста побољшава квалитет звука..

Ma nemam ja živaca više da čekam i plaćam carinu, ovako imam garanciju i uzeo sam kad mi je dunulo da uzmem i kad sam imao para.

Ne znam šta da ti kažem za kvalitet, čitao sam jako detaljan test sanse:
http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/sansa-clip-measured.html
I ne vidim kolko velika razlika može da bude i kolko to može da se čuje jer je ovo pooooprilično dobro sve.

Rokboksovaću kad me ne bude mrzelo, za sada sam prezadovoljan :)

PS: Koristim na njoj cx150 i sad razumem zašto kažu da imaju prenaglašen bas. Izgleda da su pravljene za plejere koji imaju pad na niskim frekvencijama, a sada mi smeta pa moram da ekvalizujem :/

Rockstar
20.10.2014, 2:17
Da, Sansa po testovima izuzetno PRAVILNO reprodukuje signal, audiofilski maltene.. No, ja sam ljubitelj "zabavnog" slusanja, pogotovo u pokretu, pa mu dodam onako kako ja mislim da treba i volim. Svi hvale taj RockBox, ekvilajzere, tako da cu i ja to odrati jednom.

Prief Lirator
21.10.2014, 13:26
Naručio sam juče ovaj Sansa Clip+ sa eBay-a (http://www.ebay.com/itm/New-SanDisk-SDMX18-Sansa-Clip-Plus-4GB-MP3-Voice-Recorder-Radio-Black-Retail-/201103021743?pt=UK_AudioTVElectronics_PortableAudi o_MP3Players&hash=item2ed2ac96af), a već danas je poslano.
Ima nekih jeftinijih, ali su refurbished, ovaj je najjeftiniji da je nov i da je pouzdan prodavac.
Jedva čekam da vidim kako je konačno imati odličan plejer sa odličnim slušalicama (za moje potrebe).
Napisaću nešto više kad dođe. :)

Djuro
22.10.2014, 22:35
Mozda ipak budem slobodan u subotu pa tad kupim telefon.
Kakav je lg l70 sto se tice muzike?
Vidim da u Vipu uz ugovor Sigurica 1000 (mesecna pretplata 500 dinara) kosta 12000. Dok je u mts-u uz slican ugovor 17400.
Ovaj ipak ima 1gb rama u odnosu na Sony E1 i Lumia 630 koji imaju 512mb.

darac_kv
23.10.2014, 2:13
Mozda ipak budem slobodan u subotu pa tad kupim telefon.
Kakav je lg l70 sto se tice muzike?
Vidim da u Vipu uz ugovor Sigurica 1000 (mesecna pretplata 500 dinara) kosta 12000. Dok je u mts-u uz slican ugovor 17400.
Ovaj ipak ima 1gb rama u odnosu na Sony E1 i Lumia 630 koji imaju 512mb.

U petak popodne mogu da isprobam zvuk na L80 pa cu da ti javim do petka posle ponoci najkasnije, siguran sam da je zvuk na L80 i L70 isti.Naravno ako niko na forumu nije imao susret sa istim ranije. Ne brini se sto Lumia ima 512mb rama, radi veoma brzo bez ikakvih problema,dok android sa 512mb ume da bude problematican.

LIMAN
23.10.2014, 13:20
Ne znam kakav je zvuk na tim LG telefonima,mnogo ljudi ih kupuje a niko da kaže kakav je zvuk (što verovatno znači da je prosečan).
Ako hoćeš L70,pogledaj na oglasima može da se nađe za oko 100 e pa uzmi 50 % popusta na pretplatu u mts-u.

Djuro
23.10.2014, 23:07
Zvukom na LG optimus one p500 sam bio solidno zadovoljan, cak i sa slusalicama koje idu uz telefon, pa sam zato bacio oko i na ovaj LG.
Po oglasima je 110-120 € sto bi me uz 50% pretplate doslo od 19000-20000. Ovako bi me doslo 12.000 telefon+12.000 pretplata = 24.000.
Mislim da za tih 20% ustede ne treba rizikovati.
Ali ipak radim i subotu tako da telefon najverovatnije posle nove godine.
edit:
Sad sam video da Vip ima centre koji rade i nedeljom.

Aibo
25.10.2014, 18:35
Ljudi, poruke o operaterima su samo prebačene u mnogo prikladniju temu (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=89902&page=5), pa možemo tamo da nastavimo.

Luka Filipovic
25.10.2014, 22:26
Tema ima 6 stranica i jos uvek u naslovu stoji kavalitetan zvuk. :p

Prief Lirator
25.10.2014, 23:00
I ja sam primijetio, i to tek neki dan, a ja lično sam otvorio temu, i to prije više od dvije godine. :rofl:
Hajde moderatore, ispravite ime teme. :)

Aibo
25.10.2014, 23:05
Ja to sad prvi put vidim. :eek: I još hladno ni ovde:
Tema ima 6 stranica i jos uvek u naslovu stoji kavalitetan zvuk. :p
ne kontam šta je čovek hteo da kaže jer opet prelećem preko problematičnog a. :kreza:

Filip89x
26.10.2014, 0:15
Nokia 808PV ima dobar i kvalitetan zvuk u svakom pogledu, ne znam kakv je u odnosu na druge al je bolji od Xperia V i tako dalje ( posto imam oba, a imo sam i razne )...

Meni jedna bitna stvar, moze satima da se slusa muzika na slusalicama i opet baterija da izdrazi preko 24h-30h uz svo ostalo koriscenje telefona...

Samo steta sto je penzionisan telefon, evo i Skype su ugasili. :( Al gase i ceo brend Nokia ( najverovatnije ).

Djuro
1.11.2014, 17:06
Pozdrav,
Na kraju sam kupio lg l90.
Kod ortaka sam slusao muziku na Sony Experia E1, i muzika jeste dobra, ali nista narocito, pogotovo ne da bi se telefon nazvao muzickim.
Tad sam shvatio da telefon nikada nece davati dobru muziku pa mi je bilo svejedno sta cu uzeti, pa posto nisam zahtevan korisnik hteo sam nesto sto ce mi trajati 2 godine.
Otisao sam danas u prodavnicu i rekao danas cu kod vas da kupim jedan od ova cetiri telefona
Lumia 636 155€
Moto g 175€
LG l90 175€
LG f70 140€
al prvo hocu da ih vidim sve upaljene sa ili bez kartice svejedno.
Devojka donela sva 4 upalila ih i odmah se primeti da f70 i lumia 636 imaju slabiju rezoluciju i njih odmah eliminisem.
Oko Moto G i L90 sam se dugo dvoumio imaju sve isto, samo Moto G ima bolju rezoluciju 720p naspram 540p, dok l90 ima veci ekran 4.7" naspram 4.5". Na kraju uzmem l90 jer mi je lepsi i jer su detalji na Moto G sitni usled velike rezolucije. Ipak mislim da 720p prevelika rezolucija za 4.5", pa monitori od 19" radi na toj rezoluciji, isto tako ne mogu podneti 1080p na 15" laptopu.
Muzika je ok sa default slusalica, posle zvuka na e1 nisam ni ocekivaoa nista
specijalno, sa nekim boljim slusalicam misli mda ce biti bolje mnogo.
Dok je pravo uzivanje gledati serije u autobusu na ips ekranu.

E sad pitanje za foliju za ekran, ima li svrhe to stavljati s obzirom da je l90 ima gorilla glass, mislim kakav god da je ekran s vremenom ce sigurno se malo izgrebati, ali ako su male ogrebotine besmisleno mi je staviti foliju i kvariti sliku. A ako padne direktno na ekran na neki siljak dzaba mu i folija i gorila glas:)
Silikonske futrole stavljati necu, jer mi je ruzno i neudobno u ruci sa njima.

Filip89x
1.11.2014, 17:13
^^ Obzirom da su sada folije 100 dinara po netu, mozes da probash, sacuvace staklo u svakom slucaju.

Klasicna providna folija ne utice na kvalitet slike, moze jedino da utice na ostljivost ali beznacajno...

Stvar ukusa... Neko ne voli ni foliju ni silicon, neko prvo kupi foliju i silicon pa tek onda telefon... :kreza:

Rockstar
1.11.2014, 17:39
Да додам само што се тиче музичких телефона. Иако није баш практнично, а ни јефтино решење, Bluetooth слушалице решавају све проблеме лоших музичких чипова и слабе излазне снаге, јер оне све то имају интегрисано. То је понекад практичније решење од замене телефона. Али ту је онда проблем још једне батерије, трајности слушалица и цене.

SirDuck
1.11.2014, 18:35
То је понекад практичније решење од замене телефона. Али ту је онда проблем још једне батерије, трајности слушалица и цене.

I kvaliteta samih slušalica :/

Aibo
1.11.2014, 18:52
Biranje telefona na osnovu muzičkih karakteristika često jeste pain in the ass, pogotovo jer je apsolutna većina njih u nekom skupljem cenovnom segmentu. Zato potpuno razumem ljude koji pređu na dobar mp3+telefon kombinaciju. Sa druge strane, odabir telefona bez obzira na taj detalj bi bio isuviše lak zadatak da bi bio zanimljiv. :kreza:

Prief Lirator
1.11.2014, 19:23
Ja se slažem sa tobom, i zato sam se kao korisnik jeftinih (ali dobrih i kvalitetnih) kineskih telefona (koji ipak imaju katastrofalan zvuk), opredijelio za Sansa Clip+ sa Xiaomi Pistons 2 slušalicama. :)

Stefan 5
1.11.2014, 19:49
Instaliraj viper4android i na bilo kom iole novom telefonu imaces super zvuk.

SirDuck
1.11.2014, 20:21
Ja se slažem sa tobom, i zato sam se kao korisnik jeftinih (ali dobrih i kvalitetnih) kineskih telefona (koji ipak imaju katastrofalan zvuk), opredijelio za Sansa Clip+ sa Xiaomi Pistons 2 slušalicama. :)

Jel ti stigla? :)

Prief Lirator
1.11.2014, 20:35
@Stefan 5
Nije to to, ne može nikakav softver napraviti dobar zvuk sa lošim audio čipom ili lošim slušalicama.
Da može da popravi i poboljša, to je tačno, ali ne može da napravi da to zaista bude dobro, kvalitetno.

@SirDuck
Nije još, poslali su je prije nekih 10-ak dana i jedva čekam da je probam. :)

SirDuck
1.11.2014, 20:40
@Stefan 5
Nije to to, ne može nikakav softver napraviti dobar zvuk sa lošim audio čipom ili lošim slušalicama.
Da može da popravi i poboljša, to je tačno, ali ne može da napravi da to zaista bude dobro, kvalitetno.

@SirDuck

1. Upravo, ako je harvder slab nema tog softvera koji će da ga ispravi.

2. Javi utiske, mada znam kakvi će biti :)

Stefan 5
1.11.2014, 20:57
@Stefan 5

@SirDuck

Ne znam imam Piston2 i posle instaliranja aplikacije i audio drajvera na androidu sa maskimalnim kvalitetom zvuce neuporedivo bolje.

Telefon je Y300.

SirDuck
1.11.2014, 21:20
Ne znam imam Piston2 i posle instaliranja aplikacije i audio drajvera na androidu sa maskimalnim kvalitetom zvuce neuporedivo bolje.

Telefon je Y300.

To je i rekao, može da se poboljša, ali ne može da bude stvarno dobro kao kad imaš dobar hardver.

Tihi
2.11.2014, 11:47
Bilo koji telefon koji poseduje Wolfson ili noviji Qualcomm soc će dati odličan zvuk i bez problema zameniti normalan player (ne mislim na player od 500-1000eura).
Viper može da ulepša zvuk, malo ispegla i sl. ali ako je loš čip zadužen za zvuk slab je rezultat.

gicko
4.11.2014, 15:14
Nokia 6630 kad se flasuje music edition ubija kako je dobar a nadje se za 20e samo je potrebno naci i adapter za pop port slusalica na 3.5 mm ja ga imam jer sam ga dobio od prijatelja sto servis zatvarao iz otpisa skoro i to ubija kako lepo radi
pozdrav

Djuro
20.11.2014, 22:38
Pozdrav svima.
Ne znam u koju temu da stavim sledeci problem, pa cu postaviti pitanje ovde gde je sve zapocelo.
Naime imam dva problema sa svojim nedavno kupljenim lg l90.

1. Manje bitan, prilikom slusanja muzike telefon ponekad se sa zadnje strane oko kamere poprilicno zagreva, kad ga stavim u jaknu, bude skoro vrelo. Jacina zvuka mi ne prelazi 60%.
Da li je ovo normalno i u cemu je mozda problem.

2. Baterija mi se od prazne (oko 10%) do pune napuni za oko 10 sati preko punjaca koji je ukljucen u struju, kada ga stavim na racunar onda se jedva puni
(2-3% za pola sata) Isprobao sam par punjaca i svuda je isto
Da li je ovo normalno? Da li treba u telefonu negde da se stavi opcija koja ubrzava?

Odneo bi telefon na reklamaciju, ali mi je glupo da me odbiju ako je sve to normalno.

edit.
Evo sad sam stavio da se puni preko punjaca, 64% je nivo baterije i pise da ce puna baterija biti za 3 sata i 40 minuta.

Prief Lirator
21.11.2014, 0:08
Nije normalno ni da se grije za vrijeme slušanja muzike, ni da se tako sporo puni. Probaj da reinstaliraš aplikaciju za muziku ili da probaš neku drugu. A što se tiče sporog punjenja, ne znam u čemu je problem - može biti da je do tvog kabela, a može biti i nešto drugo. Probaj drugi kabel odnosno drugi punjač za početak.

LIMAN
21.11.2014, 11:26
Kaže čovek da je isprobao vise punjača.Telefon se standardno puni 2-3 sata najviše,tako da tu definitivno nešto nije u redu.I to zagrevanje je sumnjivo.Ja bi reklamirao.

cane.prebranac
21.11.2014, 11:31
Pozdrav svima.
Ne znam u koju temu da stavim sledeci problem, pa cu postaviti pitanje ovde gde je sve zapocelo.
Naime imam dva problema sa svojim nedavno kupljenim lg l90.

1. Manje bitan, prilikom slusanja muzike telefon ponekad se sa zadnje strane oko kamere poprilicno zagreva, kad ga stavim u jaknu, bude skoro vrelo. Jacina zvuka mi ne prelazi 60%.
Da li je ovo normalno i u cemu je mozda problem.

2. Baterija mi se od prazne (oko 10%) do pune napuni za oko 10 sati preko punjaca koji je ukljucen u struju, kada ga stavim na racunar onda se jedva puni
(2-3% za pola sata) Isprobao sam par punjaca i svuda je isto
Da li je ovo normalno? Da li treba u telefonu negde da se stavi opcija koja ubrzava?

Odneo bi telefon na reklamaciju, ali mi je glupo da me odbiju ako je sve to normalno.

edit.
Evo sad sam stavio da se puni preko punjaca, 64% je nivo baterije i pise da ce puna baterija biti za 3 sata i 40 minuta.
Pre nego sto reklamiras probaj da uradis hard reset imas ovde objasnjeno https://www.youtube.com/watch?v=pQLdZ10FSOA naravno pre svega bekapuj sve bitne podatke.

toxic
21.11.2014, 13:05
Moze biti da neka ubagovana aplikacija radi u pozadini. To bi objasnilo grejanje i potrosnju baterije. Fabricki reset, ili pre toga neki task manager program da vidis sta toliko greje telefon i radi stalno.

SirDuck
21.11.2014, 14:09
Verovatno je u pitanju neki proces koji ti srce bateriju stalno. Idi na battery u opcijama na telefonu i vidi sta ti pije najvise.
Iiiili reklamiraj i uzmi novi telefon, ne moze da skodi :kreza:

Prief Lirator
21.11.2014, 21:04
Kaže čovek da je isprobao vise punjača.Nisam vidio taj dio. :)
Da li se grijanje dešava samo kod slušanja muzike?
Ako jeste, onda probaj drugi player.
A ako se uvijek dešava, onda vidi koji se process zaglavio, kao što su ti već rekli.
Onda bi trebalo da se baterija uvijek brzo prazni, i onda je to to.

Djuro
21.11.2014, 22:29
Baterija mi se uopste ne prazni brzo.
Traje mi uz normalno koriscenje 2-3 dana.
Moracu za vikend da isprobam vise plejera, instalirao sam bio winamp, walkman i poweramp, ali ih nisam dugo koristio jer nisu bili bolji od default playera.
Moracu za vikend da isprobam sve savete i da utvrdim pre odlaska na reklamaciju.
Koristio sam tri punjaca, koji dolazi uz telefon, punjac od starog telefona i na poslu punjac. tako da ne verujem da je do punjaca.
Promenio sam i dvoje slusalice i situacija je ista sa zagrevanjem. Mada danas sam nosio telefon u dzepu i nije bilo jako zagrejan. Mozda je pogresno sto sam ga stavio u jaknu ledjima okrenut prema postavi, pa nije imalo sta da ga hladi.

Ram mi je oko 70% uvek zauzet.

toxic
21.11.2014, 23:01
Mnogo je 70%, meni je 25-35% zauzece na slicnom telefonu kada nemam nista dodatno upaljeno. Nesto ti radi u pozadini sigurno. Telefon ledjno okrenut ka postavi jakne (ili kako god) ne moze znacajno da poveca temperaturu, pogotovo zimi.

SirDuck
21.11.2014, 23:48
@Prief Lirator, stiže li ta sansa? :kreza:

lobanja
22.11.2014, 0:22
Na koju foru je tebi zauzeto samo 15-25% rama? Meni je situacija ista zauzece je tipa 80% rama a pri tome samo radi viber i whatsapp
Android 4.1.2

toxic
22.11.2014, 0:28
25-35% zauzece, 1GB RAM-a, 4.4.2 Android sa samo jednim nestandardnim programom koji radi u pozadini, a ne zauzima previse memorije. Viber i Whatsapp ne koristim gotovo uopste pa i nema potreba da stoje upaljeni.

Prief Lirator
22.11.2014, 0:44
@SirDuck
Nikako da dođe, zapravo nikako da krene jer već skoro mjesec dana čeka u izraelskoj pošti.
Ali najnovija promjena statusa je pokazala da čeka avion za BiH, tako da je očekujem za nekoliko dana. :)

SirDuck
22.11.2014, 2:18
@SirDuck
Nikako da dođe, zapravo nikako da krene jer već skoro mjesec dana čeka u izraelskoj pošti.
Ali najnovija promjena statusa je pokazala da čeka avion za BiH, tako da je očekujem za nekoliko dana. :)

E bezveze :/

Aj javi utiske ovde kad stigne, posebno me zanima kako zvuče xiaomi piston na default EQ :)

Tihi
22.11.2014, 9:28
25-35% zauzece, 1GB RAM-a, 4.4.2 Android sa samo jednim nestandardnim programom koji radi u pozadini, a ne zauzima previse memorije. Viber i Whatsapp ne koristim gotovo uopste pa i nema potreba da stoje upaljeni.
Aj slikaj to pa okači ss, nema šanse bez dodatnih aplikacija da troši ispod 35, 40%.

darac_kv
22.11.2014, 14:40
Meni je na Samsung Grand Neu koji ima 1gb rama, zauzece rama oko 500 mb od 900+ kad ne radi nista i ugasena vecina stvari.Na Huawei Y530 koji ima 512 rama, zauzeto je oko 300, slobodno oko 150.Zavisi od proizvodjaca i njihovog skina , Samsungov touchwiz je najzahtevniji rekao bih. Moguce je to zauzece od 20-30% ako je stock android

toxic
22.11.2014, 15:18
Sad je 346MB-a zauzeto. Lenovo A536 je telefon, upaljen samo Security, Lenovo launcher i Lenovo weather. Ovaj Security je dosta praktican, mozes da blokiras aplikacije da se ne pale same uopste, a ima i dobar memory cleaner koji mozes da podesis kako zelis. Zato je zauzece memorije dosta malo, auto start imaju samo programi kojima to dozvolim. Preterao sam, vise je 30-40% zauzece, na 20-ak padne samo kad pokrenem cleaner, ali cim pokrenem nesto drugo, opet skoci na 30+.

Evo slike:
http://www.dodaj.rs/t/1t/9Q/4QPGc2Oi/pb220513.jpg (http://www.dodaj.rs/?1t/9Q/4QPGc2Oi/pb220513.jpg)

Uglavnom je ovako oko 340MB-a, kad pokrenem Security cleaner padne na ~260MB-a i tako stoji dok ne pokrenem nesto, onda se popale par Google servisa.

Prief Lirator
22.11.2014, 15:53
Ne znam zašto je čudno da ima tako malo zauzeće, to zavisi od telefona i softvera kao i od broja instaliranih i pokrenutih aplikacija.
Evo kako je kod mene (doduše odmah nakon restarta), a slikao sam drugim telefonom jer me zeza Power button.
Vidite da je zauzeće 247 MB, što je oko 26%.
Ne koristim ništa posebno, osim Vibera, mail-a, Tapatalka i osnovnih funkcija telefona.
Model je Cubot S222, čisti Android 4.2.2 koji sam rutovao i očistio od Google-ovih aplikacija koje ne koristim. :)

http://i.imgur.com/FnQtxjx.jpg

Djuro
22.11.2014, 17:47
Danas sam u prevozu slusao muziku i nije bilo pregrevanja, a nista nisam menjao. Sto se tice zauzetosti rama, od aplikacija sam dodao samo mx player, clean master i jednu igricu (bela karte).
Sudeci po slikama ja imam mnogo vise apliakcija koje su aktivne kako da ih deinstaliram ili da ih zaustavm kada izadjem iz njih?

lobanja
22.11.2014, 19:44
Ajde kad ga merimo da se i ja javim,fabricki os dodato samo viber i whatsapp

Djuro
22.11.2014, 22:11
Probao sam nekoliko antivirusa, nekoliko aplikacija za beteriju sa pregrst opcija i kada nista nije pomagalo, pokusao sam poslednju stvar koja mi je pala na pamet, a koja se u sustini radi prva:boodala:, izvadio sam bateriju i vratio ponovo i sada se normalno puni.
Sa 25% napunjenosti pise da ce potpuno puna biti za 1h47min.

Kako to da svi vi imate preko 950MB RAM-a, a ja 880MB, znam da ne moze biti celih 1GB, ali bas ovoliko da odstupa.

Prief Lirator
22.11.2014, 22:26
Vjerovatno tvoj telefon više memorije ustupa grafičkom čipu.
A što se tiče vađenja baterije, ili makar gašenja, to je preporučljivo ponekad raditi na Androidima, i odmah će se "olakšati" RAM.
Dalje, svi ti čuvari baterije i čistači su čisto s*anje.
Sami sebi podešavajte i po potrebi palite i gasite određene servise i aplikacije i nema problema.
Lično mrzim kada neka aplikacija preuzme da automatski podešava.
Većina korisnika ne razmišlja o tome ili ne zna pravilno koristiti telefon, brzo ga natrpa svakakvim smećem, i onda se čudi kako je usporio, kako se zaglavljuje i slično.
Ovo je mali off topic, ne odnosi se konkretno na tebe. :)

toxic
22.11.2014, 22:41
Meni je Lenovo security (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lenovo.safecenter.ww) preinstaliran program i svidja mi se kako radi. Ne zauzima puno memorije, a ima fine funkcije. Kompletan antimalware, cleaner i ima mogucnost da kontrolise autorun ostalih aplikacija. Moze da kontrolise prenos podataka (internet), ima anti-theft i jos par funkcija.

Prief Lirator
23.11.2014, 0:06
Ok, taj je solidan, skoro sam ga probao na Lenovo S660.
Kod ovih aplikacija samo treba isključiti automatiku i povremeno ručno čistiti i skenirati.
Za mene je dovoljno da ponekad odradim Clear cache opciju pod Settings -> Storage (ovo imaju čisti Androidi).
I povremeni reset da se oslobodi RAM.

Prief Lirator
25.11.2014, 21:45
@SirDuck (i ostali zainteresovani)

Danas sam dobio Sandisk Sansa Clip+, donio poštar i nije naplatio ni marku dodatno. :)
Pošiljka je bila mala i lagana, samo kutijica od Sanse ubačena u papirnu kovertu a naša carina pregleda samo velike pošiljke.
Jeste da joj je trebalo preko mjesec dana iz Izraela, ali dobro.
Zadovoljan sam Sansom u svakom smislu, a pogotovo kvalitetom zvuka.
Slušalice koje dođu uz nju su prilično solidne, ali ne tako dobre kao moje Xiaomi Piston 2. :kreza:
Odmah sam probao neke omiljene pjeseme od Smaka, Creedence-a, Black Sabbath-a i Nightwish-a.
Zvuk je jasan i čist i prilično glasan (ako odaberete "North America" ili "Rest of world" prilikom setupa.
Ako se odabere "Europe", onda je zvučni limit puno niži zbog evropspkih zdravstvenih restrikcija.
Volio bih da ima više basa i nižih srednjih tonova po defaultu, ali to je do Xiaomi slušalica.
Navikao sam na Sennheiser CX-150 koje imaju naglašen bas.
Ali za to postoji EQ, mada i bez njega zvuči prilično solidno.
Sansa ima veliki potencijal i može zvučati još bolje sa eventualno nekim još boljim slušalicama. :qliranje:
Evo par slika, Sansa je jako jako malena. :D

http://i.imgur.com/cquI0cS.jpg

http://i.imgur.com/wPIdt7b.jpg

Shadowfax
25.11.2014, 21:52
Ne znam, ali meni Pistons 2 imaju vise basa od CX215, koji je po testovima na netu u svemu bolji od CX150.

Imaj u vidu da su Pistons bubice koje zahtevaju burn-in od 50ak do 100 sati.

Tihi
25.11.2014, 22:36
@Prief Baci pogled na rockbox, to ti je alternativni firmware radi na masi playera. Bolja baterija, podrška za više formata, i sl. Fina stvar. :-)

CuBe-O
25.11.2014, 23:49
@Prief Lirator
Da li mozes da postavis link odakle si ga narucio?

Picard
25.11.2014, 23:49
Da, Clipu fali podrška za AAC, Rockbox to dodaje.

Prief Lirator
26.11.2014, 0:23
@Shadowfax
Vrlo moguće s obzirom da sam ih koristio ukupno tek nekoliko sati.
Kupio sam ih prije par mjeseci, ali ih nisam koristio jer jeftini kineski telefoni (čiji sam korisnik) nemaju dobar zvučni izlaz.
Vidjeću kako će zvučati poslije nekog vremena.
Zasad mi se čini da se pojačava bas, ali je možda samo placebo. :)

@Tihi
Hvala, bacio sam pogled na YT i zanimljivo izgleda.
Zasad nemam potrebu za tim, ali poslije ću možda eksperimentisati.
Najviše puštam MP3 i FLAC formate, ne treba mi ništa drugo. :)
Inače, apdejtovao sam ručno firmware sa 1.02.17P na najnoviji 1.02.18P.

@CuBe-O
Evo link: http://www.ebay.com/itm/New-SanDisk-SDMX18-Sansa-Clip-Plus-4GB-MP3-Voice-Recorder-Radio-Black-Retail-/201103021743?pt=UK_AudioTVElectronics_PortableAudi o_MP3Players&hash=item2ed2ac96af
Ovo je najjeftinija nova Sansa na eBay-u koju sam našao, malo manje od 40 evra.

lobanja
26.11.2014, 1:08
Sto se tice mog muzickog prenosnog sistema,od telfona kao izvor zvuka sam digao ruke jos 2010 kada sam zbog potrebe puta pribavio Sandisk Sansa Clip+ i par Panasonic slusalica koje su jos u upotrebi.
Razlog je taj sto za trenutni telefon SE W810i su mi trazili 60e za par originalnih slusalica,naravno odustao sam od te akcie.
Evo slika mog trenutnog sastava:
Slusalice:
Panasonic RP-HJE100E-K (jos uvek u funkciji)
Apple headphones (skoro pribavio po neverovatno niskoj ceni)
Skullcandy zaboravio sam koji model
Skullcandy Smokin Buds Chrome/Navy w/Mic

Mp3:

Apple iPod nano 8 GB (skoro pribavio po neverovatno niskoj ceni)
Sandisk Sansa Clip+ 2gb+2gb sd card (jos uvek se koristi najvise)

Prenosni zvucnik:
X mini II
KitSound Mini Buddy

Telefon: (ako bas mora)
LG Optimus 4xHD (tegra 3)

Aibo
6.4.2019, 14:57
Da vežbam malo svoje resurrection skills. :D Prosto sam morao da podelim oduševljenje zvukom Xiaomi Mi 5.

Naime, ja i ne slušam nešto puno muzike na telefonu više jer radim od kuće, niko mi ne smeta da odvrćem zvučnike kad god zaželim... Ali devojka ih koristi dosta i uvek želi dobar zvuk na telefonu pa je sa matorog iP 3GS prešla na Xperia Z3 compact - inače jako hvaljen zvuk, ja se slažem da je dobar i nemam šta da zamerim sem niske glasnoće. Ali se onda njemu odlepio ekran a ja je ubedio da uzme Mi 5 i to je bio boom - ubedljivo najbolji zvuk na telefonu koji sam do sada čuo - čist, pun, lepo balansiran... U kombinaciji sa njenim Sennheiser CX300-II zvuči jako lepo, sa mojim SoundMAGIC E10 još bolje a kačio sam na njega i HyperX Cloud Alpha i to svira stvarno odlično, bolje čak i od nekih jeftinijih desktop DAC-ova.

Nažalost, vidim na netu svi pominju da su na Mi 5S nešto zas*ali i da je zvuk osetno lošiji nego na 5-ici. Sad se i ja sam dvoumim da nalovim sebi jednog očuvanog Mi 5, barem ih po oglasima ima puno ali me nervira što su svi beli i 3GB a crnih i 4GB ni od korova.