PDA

Prikaži potpunu verziju : Maturski rad...


ozzytheking
21.4.2012, 16:57
Radim maturski iz programiranja pa me zanima je l' kod treba da bude prilozen na papiru zajedno sa ostatkom maturskog rada ili moze kod na disku, a samo maturski da bude na papiru.
Racunam, posto se radi o programu, oni moraju da testiraju sam program, za to im treba racunar pa mi deluje bez veze da stampam kod kad komisija moze da ga pregleda na racunaru.

enaB
21.4.2012, 17:01
Zašto lepo ne pitaš profesora iz čijeg predmeta radiš maturski

ivan90BG
21.4.2012, 17:02
MIs'im, nemo' se ljtiš... ali što pitaš na forumu, pitaj profesore. Odkud mi znamo kakva su pravila za maturski rad iz informatike u tvojoj školi. :)

ozzytheking
21.4.2012, 17:14
Nisam znao da pravila za pisanje maturskog variraju od skole do skole. Nije to kontrolni iz srpskog pa da se razlikuje od skole do skole, al' dobro. Sto se tice pitanja profesora, to je vec problem posto profesor i nije nesto zainteresovan pa moram kljestima da cupam iz njega bilo kakvu informaciju, a i odgovori su tipa "kako hoces", "moze", itd.

Lich_king2
21.4.2012, 17:46
Vec zavrsio svoj maturski na ovu temu :). Mada uopsten vezan rad za racunare, opet nisam pitao nikog sta i kako jer ni sami ne znaju. I ispalo je super.

Sun Tzu
21.4.2012, 18:09
Nisam znao da pravila za pisanje maturskog variraju od skole do skole.Ne variraju od škole do škole, već od profesora do profesora.

U osnovi, ti maturski su čisto gubljenje vremena, nikakve svrhe nemaju. Ne znam što ih ne izbace.
Tako da, kao što ti prof. reče, radi kako oćeš, ko da je bitno. :D

NISAM NESTO SMART
21.4.2012, 20:29
U osnovi, ti maturski su čisto gubljenje vremena, nikakve svrhe nemaju. Ne znam što ih ne izbace.
Tako da, kao što ti prof. reče, radi kako oćeš, ko da je bitno.
Realno ja sam se isto cimao oko tog maturskog, prvo sam isto hteo nesto da programiram ali u mojoj skoli mora pismeno sve da imam tako da sam uzeo C++ kao temu :D
Nervirao sam se da li je sve tačno, dobro napisano, da li sam prešao najbitnije stvari, gledao sam da ne prepisujem iz knjiga, da se dobro izrazim...onda kad sam zavrsio(beta verzija) poslo prof. da pogleda da vidi sta treba da se popravi itd...
Evo proslo 2 meseca, reko je "a da pogledao sam, izgleda ok, prepravicemo to nesto pre nego sto istampas" :facepalm
U prevodu boli ga briga kao i vecinu prof., uglavnom to je cista formalnost a dosta njih samo copy-paste ili uzmu uradjeno :rolleyes:

JohnnyNT
21.4.2012, 21:27
U osnovi, ti maturski su čisto gubljenje vremena, nikakve svrhe nemaju. Ne znam što ih ne izbace.


Baš tako, ionako nikad nikog neće oboriti tu (osima ako ne doneseš baš ništa). Za svoj sam potpuno promašio temu, i fino prošao :D

pyost
22.4.2012, 0:11
Ne bih se složio da je gubljenje vremena, ali sve zavisi od sâmog stava učenika. Naravno, ako ćemo da posmatramo iz ugla ocenjivanja i bilo kakvog ozbiljnijeg vrednovanja, jeste gubljenje vremena. Ali, ako neko uzme maturski iz oblasti koja ga zaista zanima, pretpostavljam da će ga odraditi valjano (kao što je NISAM NESTO SMART) i da će dosta naučiti iz njega. Uči se za sebe, ne za druge.

Vraćajući se na temu, mislim da maturski mora biti u pisanom obliku, odnosno predan na papiru. Ako se radi neki kôd, to mu verovatno dođu propratni delovi rada koji se, naravno, predaju na CDu. Ja sam svoj tako organizovao, a onda sam u sâm tekst ubacivao delove kôda koji sam objašnjavao.