PDA

Prikaži potpunu verziju : Iz photoshopa u corel?


exciter
31.8.2006, 18:53
Kako da neke elemente koje sam napravio u photoshopu prebacim u corel ali da budu iste kao sto sam ih napravio u photoshopu?
Na primer u photoshopu sam otkucao neki tekst, isao na blending options stavio mu neke efekte, i kada ga prebacim u corel u kome sam odradio neki flajer, ne pojavljuje mi se kako sam odradio u photoshopu. Vec nesto vrlo uprosceno.

holodoc
31.8.2006, 19:02
Konkretan problem u tvom slučaju je da prilikom prebacivanja fajlova koji sadrže layer-e u Corelu često dolazi do "zaglupljivanja" Corela koji ne pročita .psd (ili .tiff) kako treba.

Pre učitavanja fajla u Corel probaj da kompletnu sliku "fletenuješ" (opcija "Flatten Image" u meniju "Layers". Vodi računa da ne sačuvaš takvu sliku preko originala jer ova opcija lepi sve layere u jedan jedini pa ako uradiš Save više nećeš imati načina da koristiš layere :)

Takođe, prilikom eksporta (vidim da radiš prepress flajera) u Photoshop-u radna rezolucija mora da ti bude bar 200dpi. Obično je 300dpi ali ako je flajer sa manje detalja može i manje ;)

exciter
1.9.2006, 1:58
Uspeo sam pomocu flatten image-a da odradim to sto sam hteo. Nije bas 100% onako kako sam hteo ali je dosta bolje nego kako sam ga odradio pre ovoga.
Hvala :)

holodoc
1.9.2006, 2:03
Vodi računa da flatten ostavlja belu pozadinu na svim mestima koji su do tada bili providni. Zato recimo Illustrator podržava jednostavan drag&drop i to sa svim bevel efektima koje nakalemiš na objekte. To se zove SmartObjects u PS-u :)

Nije da ga reklamiram ali stvarno vredi :)

kinteC
1.9.2006, 3:36
selektujes layere u photoshopu koje hoces, i samo pritisni ctrl+e. To ce slepiti, spojiti, kako god, sve selektovane layere. ostale obrisi, i takvu sliku mozes sacuvati u png formatu, ili nekom drugom koji podrzava transparenciju ( pritom taj format treba da podrzava i corel) U photoshopu mozes da ides i na layer> merge visible (samo ime kaze sta ta opcija radi)

sasha vukelic
1.9.2006, 3:38
hm ko to u 15 do 4 ujutro prebacuje iz photoshopa u corel :kreza: :kreza: :kreza:

kinteC
1.9.2006, 12:50
ma ja sam radio neki sajt...tj, vise sam blenuo u njega nego sto sam radio. Inace, ja imam drugi problem sa corelom, naime nikako ne mogu da otvorim corelov dokument bilo kojim adobe-ovim alatom. Resenje sam nasao tako sto sam poslao corelov fajl preko neta prijatelju, koji mi je konvertovao fajl u ilustratorov dokument...Znaci, corel mi jos treba radi konvertovanja dokumenata...:kreza:

holodoc
1.9.2006, 13:42
Ej bre kinteC pričao sam ja ovde na forumu kako se iz Corela stvari prebacuju u Illustrator :)

Kada hoćeš da sminiš fajl iz .cdr u .ai treba da ga snimiš u verziji 9 Corela i da u "Advanced" tabu isključiš opcije "Use bitmap compression" i "Use graphic object compression". Ovako sačuvan fajl jedino razbija tekstove na slova ali je verodostojnost 99% ;)

kinteC
1.9.2006, 13:50
pa da, ali nisam ja sacuvao corelov fajl tako, vec ko zna ko, i ko zna kako, znam samo da ilustrator, a ni photoshop nisu mogli da procitaju taj fajl :S

Mrmot
1.9.2006, 16:11
uh, ako radis sa fotosopom onda ga kombinuj sa ilustratorom, ne sa korelom :P

exciter
1.9.2006, 23:54
Prebacio sam samo tekst u .png pa sam importovao u corel i to je to sto sam hteo. Definitivno cu morati da se prebacim na ilustrator. Nisam nikad radio u njemu, valjda je slican kao corel. Posle ovog cu definitivno to da uradim.

holodoc
2.9.2006, 0:06
Za Illustrator će ti trebati malo navike i vežbe iz jednog jednostavnog razloga. U Illustratoru su stvari previše logične :)

Kad tu prepreku prenebregneš bićeš na konju jer ćeš osetiti pravu moć kombinacije Illustrator+Photoshop+InDesign.

Kažem da imam tri bubrega bez problema bih jedan dao za AdobeCS2 :D