PDA

Prikaži potpunu verziju : Mali, glup, iritirajuci problem sa ikonicama


Damiao
27.8.2006, 14:11
Ne mogu nikako da nateram ikonice na desktopu da mi se poravnjaju vertikalno. Tacnije, lako ih je poravnati, ali posle svakog restarta jedna ikonica (sesta po redu odozgo, da budem tacniji) "izleti" udesno iz reda. Probao sam sva podesavanja koja se ticu sortiranja ikonica na desktopu, ali nista :( . Kao sto rekoh u naslovu, problem je glup, ali izuzetno nervira, jer non-stop moram da vracam ikonicu na mesto. BTW, koristim SUSE 10.0, ako je to uopste bitno. Pa, ako neko ima ideju kako da resim problem... :n_klanja:

weedsmoker
27.8.2006, 23:43
Pretpostavljam da je u pitanju KDE okruzenje. Ja sam imao slican problem sa ikonama kao kod tebe. E sad ne koristim KDE vec duze vreme posto koristim Ubuntu pa sam nisam bas siguran da li ovo resava problem ali kod mene je bilo resenje da odchekiram opciju Align to grid ili Keep aligned ne secam se tacno kako se zove (desni klik na desktop pa opcija mislim Sort icons). Ali pretpostavljam da si ovo vec probao posto je to prva stvar koja padne na pamet. Kod mene je ista opcija pomerala ikone i kad kliknem na Hide panel. Ja sam imao taj problem na Slackware-u 10, kasno je i mozak mi je potpuno stao videcu da li cu se sutra moci setiti pa cu postovati.

Damiao
28.8.2006, 11:26
Da, probao sam i tu opciju, naravno, ali tada se ikonice koje su ispod ove problematicne prakticno prekolope?!?! Mislim, kakav glup problem! Svejedno hvala na odgovoru.