PDA

Prikaži potpunu verziju : Heroes of the Storm

Strane : 1 [2]

Flamel
26.5.2015, 20:27
Ne znam da li si gledao Vruc Vetar, ali ima jedna epizoda gde Surda i Ckaljin sin dodju na genijalnu ideju da patentiraju alkoholna pica koja ne opijaju. Biva, to ce resiti problem svih negativnih stvari vezanih za alkoholizam - nasilje, saobracajne nesrece i slicno, i prodavace se ko alva. I oni to na kraju smisle, i daju Gidri, alkoholicaru, da proba. I Gridra cugne par casica, i gurne onu flasu - "Ovo nista ne valja". "Sto ne valja?". "Ma ne valja, ne vata!".

E pa to ti je manje vise prica i sa HOTS. Izbacili su iz igre sve sto moze biti iole neprijatno sa casual igraca, a sto je ujedno i ono sto cine MOBA-e zaraznim i zanimljivim. Kako za igranje, tako i za gledanje.

http://replygif.net/i/242.gif

Marezz
31.5.2015, 15:10
Anub'arak, Tyreal ili Valla i Raynor? Imam 5.1k golda i ne mogu da se odlucim da li da stekam za Tyreala ili odma nesto da uzmem..

High life
1.6.2015, 0:23
http://replygif.net/i/242.gif

Kad budes umeo da sastavis obicnu prostoprosrienu recenicu u kojoj ces forumulisati svoje misljenje, javi se. Ovako, je bi ga. Kako da polemisem sa nekim ko jedino ume da vodi dijalog kroz slikovnice ?

Machinaeguns
1.6.2015, 9:43
Anub'arak, Tyreal ili Valla i Raynor? Imam 5.1k golda i ne mogu da se odlucim da li da stekam za Tyreala ili odma nesto da uzmem..

Ja bih uzeo Valu i Rejnora. Očajno igram warriore.

BobaL
1.6.2015, 12:03

Od svih nabrojanih Valla je najvise OP, pravo je cudo sto i dalje kosta samo 2K.

pivonroll
1.6.2015, 16:15
Po meni 4k za nju je realna cena.

cages
1.6.2015, 18:16
Vala je vrlo dobar all around heroj ali nije OP. U svakom slucaju,najbolje je prvo nju uzeti pa onda prema ukusu uzimate dalje.

Flamel
2.6.2015, 23:52

Anub.

Kad budes umeo da sastavis obicnu prostoprosrienu recenicu u kojoj ces forumulisati svoje misljenje, javi se. Ovako, je bi ga. Kako da polemisem sa nekim ko jedino ume da vodi dijalog kroz slikovnice ?

E vazi, okej, aj cao.

Vanger
8.6.2015, 21:15
Ljudi jel uspeo neko da dobije onaj kod za Kerrigan sto daje ComputerLand?
Ocajno je zelim :alealeee:
Suludo je raspravljati se sa zagrizenim fanaticima LoL-a i Dote... ne gubite vreme na njima.

Psycho13
10.6.2015, 10:35
Moram priznati da mi se dosta svidja gameplay. Mislim da je igra jako dobra u premade okruzenju, ali solo igranje? Rekao bih i ne bas tako sjajno, bar na manjim levelima, mozda kasnije u rankedu je bolje, jer ljudi znaju sta da rade, ali igranje sa noobovima u timu je u ovoj igri dostiglo novi nivo(mozda bi Blizzard trebao jos jednom da razmisli o tom shared exp). Ne kazem da ne moze nikako da se carry, ali nekad nema sanse.

Markonije
10.6.2015, 12:02
@ high life

HOTS i gadja tu publiku sa namerom , mene dota nervira prvenstveno jer su partije 40 + minuta i mapa mi je prevelika (postala zbog dodatnih pravaca/precica koji ranije nisu postojali )

Doduse ja sam batalio MOBA odavno ,ali HOTS mi deluje simpaticno ,i svidja mi se underground deonica na jednoj mapi ( rudnik neki ).

Najverovatnije cu ga probati i to prvenstveno sto partije traju 20-25 minuta. (pa me nubara u mom timu ne moze "upucati" totalno)

Marezz
10.6.2015, 22:32
Meni se recimo upravo te "mane" i dopadaju kod ove igre. Partija traje duplo manje a zabavim se isto kao u lol-u/doti itd ili mozda vise. Takodje se ne nerviram toliko jer ako se desi da neko iz tima losije igra, sama igra ne kaznjava toliko kao dota i ostala kompanija pa je samim tim lakse da se povrati partija.

Za sad mi se ne dopada sto je igra i dalje nestabilna, i dalje se dogadja da mi pukne veza sa serverom u sred partije ili da krene nenormalno da laguje. Saigraci dosta manje komuniciraju na chat-u nego u ostalim igrama ali dobro, to je do igraca. Noviji heroji umeju da budu dosta nebalansirani, recimo ovaj Kaelthas po meni ima prejak dmg. Johannu mozes da bijes tri dana i da joj ne skines trunku HP a ona pored toga ima i velik arsenal crowd kontrole i fino udara..

Psycho13
11.6.2015, 10:06
Kolko je Illidan do jaja heroj. Pokretan, nema manu, veliki dmg, mali cd, jedino sto je squishy, ali da nije bio bi totalno broken. Samo ne znam sto je stavljen da je very hard, po meni prelak za igru.

Flamel
11.6.2015, 20:41
Prelak je kada u protivnickom timu nema countera za Illija tipa Brightwing, Tychus, Muradin. Ako je tvoj tim izgradjen oko Ilidana, gde te npr Tassa konstantno shielduje i Abathur stavlja onu kapicu na glavu, onda je lak. Ilija treba pametno pikovati. Nikad medju prvim pikovima, jer ce te na visim rankovima lako counterovati. Na rank 5+, nije bas pametan pick, ljudi tamo znaju da igraju protiv njega.

Marezz
13.6.2015, 1:08
Kako mi se se.re od Anub'arak, Jaina i Kael'thas combo-a u hero league. Non stop ih igraju.

Flamel
16.6.2015, 1:41
Preso sam igricu, Rank 1 :kreza:

Marezz
20.6.2015, 23:40
Dajte neki savet sa najboljeg support-a, nemam ni jednog, sve sami warriori, assasini. Imam 7k golda trenutno pa ako moze nesto u tom rangu :D

Flamel
22.6.2015, 12:13
BW za 10k. Skupi, isplatice ti se.

cages
23.6.2015, 13:57
Wow,kad vidis nekog mongrila kako celu partiju saigrace zove nobovima i posle meca mu proveris profil a on ima 36 odigranih partija... Just wow....

Flamel
23.6.2015, 23:40
To odmah na ignore.

Vanger
29.6.2015, 21:01
Dajte ljudi da se skupimo pa da igramo zajedno, ne vredi solo, matchmaking je uzasan. :icon_evil

Machinaeguns
29.6.2015, 22:22
Kako kome.

Lucic Nemanja
6.7.2015, 19:07
Evo, ja sam počeo da igram pre neki dan. Igrao sam dotu jako dugo i lol dve godine. Definitivno je potpuno drugačije iskustvo i trenutno mi mnogo više odgovara. Brze partije i količina akcije za tih ~20min je, zavisno kako se uzme, mana ili vrlina. Verovatno nikada neću moći da se udubim u HotS kao što mogu u Dotu, ali iskustvo je sasvim drugačije i dobro na svoj način. Ko očekuje novu Dotu od ove igre onda bolje da je ne igra, toga se neće nagledati.

Ko hoće neka me dota, Instance01#2823. :)
Nov sam, ali imam veliku količinu iskustva sa ovakvim igrama, tako da nisam baš ni noob. :D

mentolbrebombona
6.8.2015, 12:13
Krenuo sam ovo da igram prekjuče zbog pozadine za HS i evo stižem danas do 12. nivoa, toliko valjda treba da se dogura.

Međutim, svidelo mi se više nego što sam očekivao, a ne bih ni pokušavao da igram iskreno, da nisam pročitao opis igre u SK, koji je i ovaj put pogodio u centar(izlišno je reći, ali ajde :D).

Igram sa trenutnom rotacijom, najviše sa onim malim medvedom ili šta je već, što služi kao podrška, baš mi je ok, ta klasa mi najviše leži, malo sa Tasom i malo sa rasnom plavušom. Ovo ostalo slabo.

Skupio sam nešto preko 10k zlata, pa ako može preporuka šta da uzmem od heroja?

Kažem opet, najviše volim da igram kao podrška i možda asasin, nemam nekog preteranog iskustva u ovakvim igrama, ali ono što je dobro je što ovako nešto baš i nije pre bilo. Dota2 mi je uvek bila jako zanimljiva, mada ovo nema veze velike sa tim, ali se nikad nisam udubio previše u istu, zbog raznih obaveza itd.

edit: Dobio sam pozadinu za HS jeej :D

Machinaeguns
6.8.2015, 19:40
Support? Igraj Uthera, Malfuriona i Tassadara. Li Li je OK heroj ali kada bače stun na tebe dok koristiš ulti za lečenje... ne isplati se igrati je.
Assassin biraj Kael, Jainu i Zagaru, recimo. Zeratula ako voliš stelt melee instagib.

Purple
23.10.2015, 10:00
Odgledao sam nekoliko klipova HotS i Dota 2 - da li se ja tripujem ili su moci i magije na Dota 2 mnogo mastovitije odradjene nego na HotS?

Koliko sam do sada video moci na HotS se svode na projektile, beamove, magijske cestice i slicni light show samo razlicitih boja i oblika (pricam o vizuelnom dozivljaju, ne zalazim u raznovrsnost njihovih funkcija). Sto bi rekli u kenguru, sve se svodi na neku "plavicastu magmu" i nematerijalizovanu magiju koja sija na sve strane.

Dok sam na Dota 2, pored gorenavedenih, video i dosta magija koje su "materijalizovane". Pa pauk ne baca "plavicastu magmu" nego prostre paucinu oko sebe. Oko heroja kome hocemo da ogranicimo kretanje ne pojavi se misticni ljubicasti krug, nego heroj bude okovan lancima koji mu ogranicavaju kretanje u duzini lanca, ako hocu da sprecim heroja da bezi ogradim ga ledom. Vidjao sam i stene koje izbijaju iz zemlje, asteroid koji udara i sl.

E sada, odgovorite vi meni, da li ja nisam odgledao dovoljno klipova ili je Dota 2 zaista mnogo mastovitija u vizuelnom prikazu moci i magija?

Nikada nisam igrao MOBA igre, nekada davno dok sam bio klinac sam par puta sa drustvom igrao DotA-u, ali to bukvalno ne racunam. Razmisljao sam da krenem da igram HotS, ali mi se cini da su borbe na Dota 2 vizuelno efektnije. Moguce da gresim, zato vas pitam :)

edit:
Sad videh Butcher iz HotS ima kao neki lanac, ali opet kao da sam cesce takve stvari vidjao u Dota 2 klipovima? :icon_scra

Purple
25.10.2015, 20:44
Dal moguce da ovo niko ne igra ovde? :) Igra je bolja nego sto sam ocekivao, ima smeka, svaka mapa druga prica. Atmosfera me je uvukla u igru, akcija pocinje odmah, heroji su mocni, ko nikada nije igrao MOBA igre neka proba, odusevice se.

High life
1.11.2015, 2:14
Dal moguce da ovo niko ne igra ovde? :) Igra je bolja nego sto sam ocekivao, ima smeka, svaka mapa druga prica. Atmosfera me je uvukla u igru, akcija pocinje odmah, heroji su mocni, ko nikada nije igrao MOBA igre neka proba, odusevice se.

Pa pazi, tako su svi na pocetku imali prvi utisak kako je eto sve kul, brzo, prakticno, bez cimanja, bez nerviranja i... posle par nedelja batale igru. Jednostavno nije to to. Kao pivo bez alkohola, kafa bez kafeina, cips bez masti, sojino meso...

Purple
2.11.2015, 5:04
Navikli ljudi da igraju LoL...

High life
2.11.2015, 12:24
Pa i nije do toga. Pre LoLa su ljudi navikli da igraju Dotu, pa su promenili igru. Isto i kad je Dota 2 izasla, gomila se presaltala na nju sa LoLa.

Purple
2.11.2015, 18:32
Pa i nije do toga. Pre LoLa su ljudi navikli da igraju Dotu, pa su promenili igru. Isto i kad je Dota 2 izasla, gomila se presaltala na nju sa LoLa.

To je zato sto su LoL i Dota 2, sustinski naslednici DotA-e po stilu igranja (zasto bi ostali na Doti, kada na lol-u ima sve to samo bolje. Ili su sa LoL-a presli na Dota 2 zato sto je Dota 2 jos vise bila hard core Dota od LoL-a.

Dok HotS iako je MOBA stil igranja se razlikuje dosta od sve tri (koje su medjusobno jako slicne) - ne u smislu da je najmanje moba, vec da su ubaceni neki novi elementi, a izbaceni drugi. Recimo u hotsu imas malo vremena za dzunglu, jer se vise isplati da juris objektive mapi. Takodje, na hotsu svaka partija je na drugacijoj mapi, dok je "zastitni znak" MOBA igara bio da se sve igra na uvek istoj. Itd.

Ko je navikao na tempo dosadasnjih MOBA igara, mozda mu moze biti problem tempo HotS-a. Ali to je vise stvar navike, po meni. Iako nije ne znam kakva razlika, ljudi generalno izbegavaju promene, kad su se vec ususkali u neko okruzenje.

Purple
4.11.2015, 19:11
Ja tek danas provalio da je Heroes of the Storm u prevodu Heroes of the Blizzard. :)

Jer mećava (blizzard) je ustvari snežna oluja (storm). Igra reči. :D

Purple
7.11.2015, 3:56
Najavljen novi mod - ARENA

0DjkOAmTrvo

Hero brawler tek sada dobija na znacenju:D

Najavljena nova mapa - TOWERS OF DOOM

KHOcX7xsIPo

Koliko sam skontao, cilj je osvajati i kontrolisati sto vise towera na mapi u isto vreme - sto vise towera kontrolisemo, vise ostecujemo protivnicko jezgro.

Najavljena su i tri nova warcraft heroja:

http://us.battle.net/heroes/static/images/heroes/busts/chogall.jpg

http://us.battle.net/heroes/en/blog/19953230#newheroes

Kao i prvi heroj iz Overwatch univerzuma - Tracer:

aXUkAQyzb6g

Echo
18.12.2015, 9:57
http://i64.tinypic.com/i2rjap.jpg

Ako neko zeli da proba ovu igru i da se ukljuci, a zeli da dobije 2 heroja potpuno besplatno, plus 5-to dnevni Stimpack da 2,5 puta brze zaradjujes gold i duplo brze levelujes, instaliraj igru a zatim aktiviraj besplatne heroje i Stimpack preko sledeceg linka:

https://battle.net/recruit/KMVZDJ9BK9

Dakle, aktiviranjem linka besplatno dobijas 2 heroja, Raynora i Sylvanu (da ne trosis gold na njih kojeg budes zaradio), kao i 5 dana Stimpacka za vise nego duplo brze dobijanje golda i duplo brze levelovanje (koje opet donosi gold, ali i otkljucava 10 slotova u besplatnoj nedeljnoj rotaciji heroja, umesto pocetnih 6. Takodje svaki heroj koji dostigne 5 lvl donosi zlato, a sa Stimpackom se do njega stize jako brzo).

A ja za uzvrat dobijam Vulture Hover Bike Mount, cela zvrcka :)

Inace, Blizzard poklanja dodatnih 14 dana Stimpacka za novogodisnje praznike koji se otkljucavaju kada odigras odredjen broj partija (15 partija za 4 day-stimpack + jos 35 partija za 10 day-stimpack. Do tada imate starter 5 day-stimpack koji dobijate aktivacijom preko linka).

See you in the Nexus, sto bi se reklo :)

bizent
28.12.2015, 15:02
Dajte neki savet sa najboljeg support-a, nemam ni jednog, sve sami warriori, assasini. Imam 7k golda trenutno pa ako moze nesto u tom rangu :D

Zavisi sta zelis, ja dosta igram sa support-om i u zadnje vreme opasno gotivim Tassandera i Tyrandu zbog zanimljivih bildova,prilicno su ofanzivni heroji i cuda moze covek da pravi sa njima ako ih lepo ukombinuje sa ekipom!

Echo
18.3.2016, 21:37
Blizzard napravio mapu za ARAM.

http://i63.tinypic.com/160buhf.png

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20064917

Kako kazu, to nije njihova verzija ARAM-a, nego kao videli da ljudi to igraju i resili da izbace mapu.

Bice dostupna u custom mapama (dakle ne ulazi u QM i HL rotaciju), takodje ovo nije novi ARENA mode koji su najavili, on je u razvoju - dakle, ovo je samo mapa za ARAM.

Echo
22.3.2016, 13:14
Najavljen OGROMAN patch za HOTS!

https://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/content_folder_media/3VBPBMCU87WI1458264280077.png

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20060107/heroes-of-the-storm-ptr-patch-notes-march-21-2016-3-21-2016

Novi jubilarni 50. heroj Dehaka, ARAM mapa, uveden je Death Recap (kada te ubiju, pojavi se ko te ubio, koliki damage, znate vec), KONACNO BANOVI, Draft Lobby u HL je u potpunosti promenio izgled.

Takodje, sve stare warcraft 3 ikonice su zamenjene novim.
Igra konacno vise ne odaje utisak beta verzije!

Tu je i potpuni redizajn zaboravljenih heroja - Illidan, tychus je dizajniran kao anti-tenk heroj, sylvanas je dobila mind control (kontrolise kretanje protivnickog heroja na par sekundi!) dok je possession ultimate sada 7 lvl talenat! Kael'Thas, Gazlowe su takodje dobili dugoocekivani redizajn.

Novi heroji i nove moci su sve smelije, taj trend nastavlja Dehaka, a pridruzuje im se Sylvanas sa Mind Controlom!

Otklonjeni mnogi bagovi koji se vuku vec mesecima. OGROMAN PATCH.

----------------------------------------

E da, zvanicno je potvrdjeno da se ukidaju rankovi u HL (rank 50 - rank 1) i uvodi se BRONZE-GRANDMASTER liga. Jos uvek se ne zna tacan datum, ali to bi konacno znacilo pocetak Prve sezone.

http://i66.tinypic.com/e5qn2e.jpg

HOTS konacno izlazi iz bete :)

Machinaeguns
23.3.2016, 9:30
Oh, Possession će napokon imati korist? Tja.
Šta ne valja sa Kael'Thasom? Zadnji put kad sam ga igrao bio je super.

Echo
23.3.2016, 12:07
Possession idalje postoji, samo kao lvl 7 talenat. A ovaj novi mind control je zanimljiv, probao sam ga na PTR.

Kaela su nesto malo nerfovali kada je dosla li ming, ali izgleda to je bilo dovoljno da ispadne iz mete (na turnirima ga niko nije birao), Jaina je bila bolji pick od njega. Sa brojevima ne valja, bez brojeva ne valja i resili ljudi da ga redizajniraju.

Dehaka deluje balansirano, mozda cak malo UP, mada heroj je tu tek dva dana.

Jedino su Illidana prenabudzili, ali bas bas - lik je imao 21 ubistvo za manje od 20 min, a ljudi nisu bili losi, jednostavno malo ovde malo tamo i pokida sve, mislis da ces da ga ubijes jer ipak imas pun helt a on je izaso iz fajta protiv 3 heroja, na kraju on ubije tebe.

Dobro je da su uveli banove.

Izgled draft moda je promenjen, ne izgleda lose iako mi ovaj trenutni sa crtezima deluje preglednije. Ovaj novi kao da je malo tamniji, 3D modeli, munje, gromovi, kad igramo draft kao u TL nekad ne provalim da li je prepick ili pick - nije toliko pregledno, ali verovatno stvar navike.
Inace, fenomenalna stvar, heroje mozes da filtriras po klasi, rangirani su po tvojim levelima, a takodje mozes da kucas i ime. To je recimo veliki napredak.

E da, jezgro (core) sada ima osetno veci health, dok je stit za jezgro manji. Ali u zbiru ima vise helta.

Machinaeguns
23.3.2016, 20:31
Ah, kapiram za Kaela. Šteta što nije biran, zabavan je za igrati.
Slažem se za Ilidana. Ja nemam pojma da ga igram ali sam video dovoljno igrača koji seckaju k'o nenormalni.

Echo
4.4.2016, 13:04
Tracer is Overwatch-a.

f4T1XROBtHQ

Echo
5.4.2016, 12:19
Ovaj vikend SVI heroji BESPLATNO u rotaciji!

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20079817/celebrate-heroes-of-the-dorm-with-a-full-hero-roster-and-50-more-xp-4-4-2016

Nashud
5.4.2016, 15:58
Ovaj vikend SVI heroji BESPLATNO u rotaciji!

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20079817/celebrate-heroes-of-the-dorm-with-a-full-hero-roster-and-50-more-xp-4-4-2016

Znači biće nerviranja. :D

Echo
22.4.2016, 5:06
1. Prvi heroj iz Overwatcha stigao u Heroje:

XlbWKyc3JZA

2. Azmodunk :)

QSe3LWySKTM

3. Artanis je konacno dobio pola Zealot charge-a kao baseline (W). Pun Zealot charge je idalje na 16. lvl-u.

Echo
7.5.2016, 4:47
Sezona 1 krece 14. juna!

http://i65.tinypic.com/264l3qo.png

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20111014/ranked-play-revamp-5-6-2016

Ukida se dosadasnji sistem sa rankovima koji se nije bas proslavio i uvode se lige - bronze, silver, gold, platinum, diamond, master i grand master.

Takodje posle svake sezone, ukljucujuci i predsezonu delice nagrade u zavisnosti od plasmana - za predsezonu je nagrada mount Elemental wolf.

Kako Elemental wolf izgleda poledajte ovde:

GJgwQ7lGgnA

Najavljena su 2 nova heroja Chromie i Medivh, Widowmaker skin za novu i jos nekoliko skinova.

Na prvi pogled mi je chromie delovala kao random genericki dota heroj, ali posle par klipova gde se vide svi njeni abiliti deluje zanimljivo i jedinstveno, pocinje da mi se svidja. Medivh ce biti ranged specijalista, ali ne siege-pusher, vec utility specijalista.

Sve u svemu sada je vec hero roster dovoljno lud za pocetak prve sezone :)

Nashud
7.5.2016, 11:14
Mene ovde najviše raduje Hell Bilie :D

Nashud
9.5.2016, 19:58
Ovo će mi sigurno biti jedan od mejnova

x79UvuRCWGY

Dantheus
9.5.2016, 20:14
Moraću opet krenuti sa igrom, po treći put. Ahhh... :)

Echo
9.5.2016, 21:39
Predobrih heroja ima, njihov koncept, osecaj da imaju pricu iza sebe - nema onog osecaja kao da je ovo samo jos jedan genericki random heroj.

Nadam se da ce igra postati popularnija kad krene prva sezona (i da ce je blizzard mnogo vise promovisati sada kada je sazrela) - jer igra je sve bolja i bolja. Samo je fora da skontas da ovo nije dota sa boljom grafikom, iako ima tri linije i dva core-a.

Igra se jako lako uci, ja sam moje ortake (koji nikada nisu igrali moba igre) naucio za dva popodneva bukvalno - za dva popodneva su postali operativni, naravno posle toga skajp i ucenje kroz igru. Ali to je glavna fora, ne treba ti pola puberteta gledanja youtube klipova da skontas sta kako. A ako mislis da je easy to master - videcemo kada krenu lige, platinum, diamond, master i grand master. Sada svaka susa sa svojim duplim nalogom stigne do ranka 1 pa se tripuje da je "obrnula" igricu. Od prve sezone ce taj osecaj biti malo drugaciji.

Ja pocetak prve sezone dozivljavam kao izlazak Heroes of the Storm-a iz bete. :)

Nashud
10.5.2016, 2:19
Predobrih heroja ima, njihov koncept, osecaj da imaju pricu iza sebe - nema onog osecaja kao da je ovo samo jos jedan genericki random heroj.

Nadam se da ce igra postati popularnija kad krene prva sezona (i da ce je blizzard mnogo vise promovisati sada kada je sazrela) - jer igra je sve bolja i bolja. Samo je fora da skontas da ovo nije dota sa boljom grafikom, iako ima tri linije i dva core-a.

Igra se jako lako uci, ja sam moje ortake (koji nikada nisu igrali moba igre) naucio za dva popodneva bukvalno - za dva popodneva su postali operativni, naravno posle toga skajp i ucenje kroz igru. Ali to je glavna fora, ne treba ti pola puberteta gledanja youtube klipova da skontas sta kako. A ako mislis da je easy to master - videcemo kada krenu lige, platinum, diamond, master i grand master. Sada svaka susa sa svojim duplim nalogom stigne do ranka 1 pa se tripuje da je "obrnula" igricu. Od prve sezone ce taj osecaj biti malo drugaciji.

Ja pocetak prve sezone dozivljavam kao izlazak Heroes of the Storm-a iz bete. :)

Sa svime se slažem sem sa ovim za popularnost. Igra je već i sada prilično popularna, samo što ja ne bih želeo da popularnost pređe neku granicu, iz razloga što popularnost vuče sa sobom i različite ljude, a različiti ljudi vuku konflikte i frustracije. HotS zajednica je jedna veoma prijatna i zatvorena zajednica, nikada se nisam osećao više "kod kuće" u nekoj MMO igri kao u HotS-u, a igrao sam ih zaista mnogo za ovih 10 godina koliko sam u onlajn gejmingu. A i sam Blizzard to vidi i održava, oseća se i u objavama, i u klipovima, prosto je atmosfera previše prijatna da bi se uništila sa previše ljudi. Takođe, mislim da su do sada uslišili svaku moguću molbu zajednice, i to u rekordnim rokovima, nerfovi, buffovi, promene razne po igri... A to neće biti slučaj kada baza igrača još više poraste. Mislim da i samom Blizzardu ovako odgovara, da koriste HotS kao "sponu" između svih njihovih igara, a opet da održavaju prijatnu, "kućnu" atmosferu u igri, koju ne mogu ni u jednoj drugoj.

simke85
10.5.2016, 7:27
Da da, sigurno im baš to odgovara...

Nashud
10.5.2016, 13:29
Da da, sigurno im baš to odgovara...

I šta si ti sad hteo da kažeš i kako si doprineo ovoj temi?

simke85
10.5.2016, 14:01
Time što sam naposao da to što si ti napisao nije u opšte tačno. Svaku firmu a pogotovo Blizzard odgovara što veći profit. Oni se ističu time što prave kvalitetne igre ali ih ti nenormalno idealizuješ.

Echo
10.5.2016, 14:33
Jel moze jedna strana neke blizzardove igre da prodje bez blizzardovog raskrinkavanja? Ono, kome se ne svidjaju Heroji, nek igra League of Legends ili Dota 2 - Valve i Riot ne vole pare, rade to iz ideala.

Sad dal blizzardu odgovara mala baza ili ne, verovatno im je do sada odgovaralo na neki nacin jer su lakse mogli da cuju hardcore fanove dok je igra jos uvek bila u razvoju, sada bi vec voleli da baza krene da im raste, ali mislim da je za to potrebno promovisati igru, igra je predobra samo ljudi ili nisu culi za nju, ili su je igrali u beti i smorili se jer nije dota.
Bio u igraonicama ispod vuka, pola igraonica nikad culo (fazon, mislis HoN? , jedna cura bila u fazonu, nema Heroes of the Storm jel moze Heroes of Newerth? A meni smesno). Ovi sto su culi na pola kompova nemaju instalirano. Samo jedna igraonica ima na svim kompovima instalirano.

Dok igram u igraonici najvise puta sam cuo tipa "nije losa igra, ima jedna mapa sa podzemljem" (haunted mines). A te mape nema preko pola godine, rekli su da ce da je vrate, ali nije to poenta. Poenta je da su poslednji put culi nesto o toj igri kada je igra izasla/bila u beti, kada se stvarao hype.

Sve u svemu moja teorija je da je blizzard namerno nije promovisao jer je zeleo prvo da je ispegla i da "oseti pravac" sa svojim najvecim fanovima. Zato se igra i nije omasovila.

Ali sada vec ocekujem da se isprse i krenu sa promocijom prve sezone, a samim tim i igre.

Nashud
10.5.2016, 14:39
Time što sam naposao da to što si ti napisao nije u opšte tačno. Svaku firmu a pogotovo Blizzard odgovara što veći profit. Oni se ističu time što prave kvalitetne igre ali ih ti nenormalno idealizuješ.

Ja ne idealizujem Blizzard, baš naprotiv - sve njihove igre sam prestao da igram odavno, sem HotS-a, jer u HotS-u za promenu slušaju igrače, i zajednica nije ni 1% toksična kao u ostalim igrama, pa i njihovim. Već se u Overwatchu oseća toksičnost, a igra je bila besplatna koliko? 3-4 dana...

Echo
10.5.2016, 15:03
Meni je poslednja njihova igra bila warcraft 3. Cak ni njihov hearthstone ne igram (probao, skontao da je bolje odigrati 2 partije vise u HotS-u, obrisao :) )

Heroes of the Storm je mnogo vise od skupljanja svih blizzardovih fanova i nostalgicara na jedno mesto - ko igra, zna o cemu pricam - animacije su vrhunske, ali vrhunske (LoL i Dota2 bar tri klase ispod, Blizzardov Diablo 3 deluje presmesno). Kakav crni side project, igra je toliko raskosna, prepuna detalja, najnaprednija Blizzardova igra trenutno. E sada, zasto je onda ne reklamiraju kao vrhunac svoje ponude, napisao sam gore zasto mislim da je tako.

M.C.
10.5.2016, 15:43
Dota 2 animacije tri klase ispod? Ako se nešto drastično nije promenilo u poslednjih godinu dana onda to nije ni približno tačno, pre će biti da je obrnuto. Sa druge strane artstyle zaostaje debelo u odnosu na Dotu i Warcraft 3, ali opet sve gore navedeno su subjektivna mišljenja.

Super je to što slušaju igrače i voleo bih da se to prenese i na ostale igre iz Blizz kuhinje, ali ono što je mene odbilo posle 100ak partija ili koliko sam već odigrao je cenovni model. Jbt Hearthstone je mala beba u odnosu na Heroes of the Store. Ok mi je visoka cena skinova, mountova i generalno sve kozmetike, to bi mogli i da podignu što se mene tiče, ali cena heroja bi morala biti niža, grind je nepodnošljiv. Opet ako se situacija promenila u poslednjih godinu dana onda povlačim izjavu, ovako je bilo kad sam ja igrao.

Blizz bi više promovisao igru da je ona postigla nekakav uspeh na twitchu. Nema snowball efekat kao HS, ogroman prihod WoW subscribera ili full price kao ostale igre i logično je što ne dobija previše prostora u odnosu na njih. Za e-sports multiplayer igru gledanost je katastrofalna; ljudima ili nije zanimljiva ili gledaju druge igre tog žanra koje i sami igraju i teško ih je privući u protivnički tabor.

Echo
10.5.2016, 17:13
Dota 2 animacije tri klase ispod? Ako se nešto drastično nije promenilo u poslednjih godinu dana onda to nije ni približno tačno, pre će biti da je obrnuto.
Obrnuto malo teze. Dota 2 ima dopadljive teksture i mapa mi se svidja, ali sam dizajn heroja porediti sa hots-ovim... Ali dobro, ukusi su razliciti. Mada detalji su mnogo vise od subjektivnog dozivljaja i ukusa, nije kao da se o tome ne moze diskutovati.
LoL je bas prastar, ne bih o njemu, mada ne sumnjam da ima onih koji bi i njegovim animacijama dali prednost nad hots-ovim.

ali ono što je mene odbilo posle 100ak partija ili koliko sam već odigrao je cenovni model. Jbt Hearthstone je mala beba u odnosu na Heroes of the Store. Ok mi je visoka cena skinova, mountova i generalno sve kozmetike, to bi mogli i da podignu što se mene tiče, ali cena heroja bi morala biti niža, grind je nepodnošljiva.
Ne znam sta si sve ocekivao da kupis sa 100 partija. Imas 10 heroja u rotaciji (petina svih heroja), kupis dva heroja koja najvise volis i koje bi igrao i posle rotacije, i sta ce ti vise za pocetak. Bez 500-600 partija te niko ozbiljno i ne shvata cak ni u bronzanoj ligi. Tek posle 500-600 partija ti sude dal znas da igras ili ne. Ono kada vidim da je neko rank 14 sa 300 partija bukvalno nista ne znaci, nedostatak iskustva ume itekako da se oseti, ali ne mozes da krivis coveka - prvo, tek je instalirao igru, a drugo placement games su ga smestle tu, posle toga pitanje je koliko je uopste igrao u HL.
Licno, rankove shvatam ozbiljno samo kod igraca sa 1000+ partija. Iz iskustva ti pricam.

Poenta, dok stignes do 1000-te partije priustices sebi sve heroje sa kojima volis i znas da igras (ne zaboravi da imas i rotaciju). To je 3-4 meseca po 4-5 sati igranja dnevno, opustenim tempom. Kontam da su 3-4 meseca samo uvod kad su MOBA igre u pitanju. A svi znamo da 4 sata u igrici ovako prodje, i ne racunas da si igrao tog dana :)

Blizz bi više promovisao igru da je ona postigla nekakav uspeh na twitchu.
Ja imam 3000 partija i mozda desetak odgledanih strimova na twitchu. Kako god ovo zvucalo, hots je vise za igranje nego za gledanje.

Meni je ta logika da se igrivost meri po gledanosti malo besmislena.
Imam tu par ortaka, i jos neke srbe i srpkinje sa kojima igram i niko nije zaludjen sa tim strimovima kao dotasi ili lolasi. Igramo i trudimo se, razradjujemo i taktike, ali ne gledamo strimove na dnevnoj bazi.
Taj trend su izmislili dotasi, jbt iz baze ne mozes da izadjes bez nekoliko strimova, tabela, sajtova. Mislim, okej ko to voli, ko se lozi da ce jednog dana postati pro koreanac, meni lepse da za sve to vreme koje bih proveo na twitchu igram.
Naravno odgledam i ja neki strim, izanaliziram, procitam talente, razmislim o taktikama, ali to sve radim usput.

Sve u svemu znam po sebi koliko vremena provodim igrajuci, a koliko doprinosim gledanosti na twitchu tako da nit me cudi, nit me zabrinjava ta statistika. A nit nesto pokazuje.

Voleo bih da je baza igraca veca, ali ne mozemo ocekivati da zajednica funkcionise na isti nacin kao kod lol-a i dota-e. Jer je ovo potpuna drugacija igra od prethodne dve, i oni koji je vole koriste svoje vreme igrajuci je - znam po sebi.

Ima taktike, ima talenata, ima kada se sta radi i kako - ali jedan strim ne menja metu. Popularnost nekog heroja ne leti u nebo samo zato sto se igrao u finalu.
U svakom slucaju igra je dovoljno kompleksna, ali je i jako intuitivna - mnoge stvari mozes i sam da skontas ako to zelis.

Nashud
10.5.2016, 17:38
Današnji gejmeri su mahom pasivni igrači igara, što znači da će pre gledati nekoga kako igra, nego što će sami uzeti miša, tastaturu i kontroler u ruke.
Nemaju gameplay-evi džabe po 500k-1m pregleda, ne gledaju ljudi gejmplej da bi videli kakva je igra pa posle igrali tu igru, već gledaju klipove zabave radi, kao seriju. Isto važi i za strimove i strimere, a naročito za turnire, gledaju se kao fudbal, iako se lopta u životu ne pipne, ili jako retko. Naravno, ne mislim ništa loše kada kažem to, prosto su takvi tipovi igara.

U tome i jeste razlika između HotS-a i ostalih igara, HotS nije igra ni za kakav šou, i zato i nema niti će verovatno imati popularnost poput konkurencije. Ja gledam samo klipove MFPallytime-a preko telefona kad legnem da spavam, jer su prilično edukativni, i čovek je jedan od glavnih testera HotS-a. Sem toga, možda sam pogledao samo par strimova, malo onaj Grubby, malo chu8... I to je to ja mislim. Generalno, HotS strimovi nisu nimalo zanimljivi, dok igra jeste.

M.C.
10.5.2016, 17:56
Ne znam sta si sve ocekivao da kupis sa 100 partija. Imas 10 heroja u rotaciji (petina svih heroja), kupis dva heroja koja najvise volis i koje bi igrao i posle rotacije, i sta ce ti vise za pocetak. Bez 500-600 partija te niko ozbiljno i ne shvata cak ni u bronzanoj ligi.

Nije problem šta ja očekujem posle 100 partija nego posle 1000 i više, to opet ne menja činjenicu da su neviđeno gramzivi sa cenama i zbog toga naravno očekuju da ljudi kupuju heroje za pravi novac umesto da im primat bude zarada od prodaje kozmetike. Ne treba niko da me shvata ozbiljno, ali jednostavno neću da budem ograničen izborom heroja ceo život ili da večnost provedem u igri da to ne bi bio slučaj. Ako mi se igra svidi i uživam u njoj uzeću šta mi se sviđa od kozmetike što sam radio i u Doti u manjoj meri, ali da kupujem core delove igre - neka hvala. Odlična odluka tima koji pravi Overwatch da igra ne bude F2P.

Kako god ovo zvucalo, hots je vise za igranje nego za gledanje. Meni je ta logika da se igrivost meri po gledanosti malo besmislena.

Svaka igra je više za igranje nego za gledanje, ali Twitch itekako utiče na popularnost multiplejer igara. Nisam ni rekao da gledanost utiče na igrivost, ali ona privači sponzore i gomile novih igrača zbog kojih igra opstaje jer oni troše pare na nju, a HotS to nema ni približno. Blizz nije navikao da bude underdog ni u jednom žanru, imaju najpopularniji MMO, RTS, ARPG i CCG, dok su ovde u debelom zaostatku od početka, a vremenom nisu uspeli nimalo da poprave poziciju. Zahvaljujući tome ni malo ne čudi što toliko slušaju igrače i uvažavaju sugestije, ali kao što sam i rekao po meni je samo problematičan cenovni model, igra je bila veoma zabavna dok sam igrao.

Echo
10.5.2016, 18:30
Kazem ti sta je problem kod hots-a i twitcha, ljudi od 2000-3000 partija su odgledali desetak strimova jer koriste to vreme za igranje, dok kod Dote pola zivota provedes na strimove, klipove, citanje, tabele. Ako propustis finale ti si vec ispao iz mete. Imas ljude koji to vole, uostalom popularnost dote to potvrdjuje (fazon, dota nije igra, dota je nacin zivota :) :) ).
Ali Heroji su drugacija igra, krivo mi je sto nema vise pregleda i sto nije popularnija kao e-sport, ali eto ja sam prvi krivac. A zaludjen sam za igru i fazon pre bih igrao heroje nego znas vec sta radio:) koliko puta tako - ali jbg. ne gledam strimove, a za mene je najzanimljivija igra na svetu trenutno.

Pojma nemam da li ti e-sports elementi predstavljaju uspeh za neku igru, s obzirom da te odvracaju od igranja (i pretvaraju u posmatraca), ali ljudi generalno vole da su deo toga, ne mora da budu oni ti koji sutiraju loptu. Ali to je sada posebna tema. Ko voli, nek izvoli, ali ima bas dosta ljudi koji nedeljama ili cak mesecima nisu odigrali partiju lol-a ili dota-e (ili su odigrali 2-3), a prate redovno strimove.
Pojma nemam da li je to uspeh za neku igru, za sponzore je svakako.

M.C.
10.5.2016, 18:37
Kazem ti sta je problem kod hots-a i twitcha, ljudi od 2000-3000 partija su odgledali desetak strimova jer koriste to vreme za igranje
Da, i naveo si sebe kao primer, odličan uzorak. :D

Echo
10.5.2016, 19:06
Pricam ti slikovito, nisam jedini.

Echo
24.5.2016, 11:34
Odgovorio mi je! Yeah! :):)

http://i66.tinypic.com/2lmxyr6.jpg

Echo
25.5.2016, 7:29
Tracer je u besplatnoj rotaciji :)

Nashud
26.5.2016, 17:01
Tracer je u besplatnoj rotaciji :)

Dakle nema igranja nedelju dana. Ionako sam uzeo OW. :D

Echo
26.5.2016, 19:57
Igraces Trcera u Overwatchu:D

Echo
2.6.2016, 23:23
Daju 80% popusta na tyraelov mount, stim pack i 8 heroja. Deluje mi kao realna cena. :)

http://s33.postimg.org/ojqnxgsin/25_UUBd_C.jpg

Nije moja slika, ali sam u istoj situaciji - fali mi samo tyraelov mount. Mozda se i isprsim 2,87 eur + dobijem stim pack.

+ se na sve to dobija Hell Billie (desno) zbog kupovine novcem (do 14. juna se dobijaju oba malecka)

http://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/blog_header/9e/9EUQO4HJN4701464039754313.jpg

Ko zeli da obogati svoju kolekciju, eto mu prilike :)

Echo
8.6.2016, 4:01
-x70gANPvNQ

MMR reset 14. juna (soft reset, 10 placement games)

SEZONA 1 POCINJE 14. JUNA!

Zvanicno krece Prva sezona u Heroes of the Storm! Sve ovo do sada je bilo samo zagrevanje :) Spremni deco?

Echo
4.7.2016, 13:38
yU2WGor6p_0
Gul'dan!

Echo
6.7.2016, 16:21
Promenjena meta, stigao najveci patch jos od scaling changes i Cho'Gall-ovog patcha u novembru prosle godine.

Minioni prave dupli damage strukturama, a katapulti odmah gadjaju core kad stignu do njega. Generalno kontrola linija, rotacije, kretanje i kontrola mape ce se mnogo vise nagradjivati (i zahtevati) nego sada. Takodje to otvara mogucnosti da se pobedi i na drugi nacin, ne samo "sirovim" hvatanjem objektiva u team fajtu 5v5. Zapravo okupiti svih 5 heroja na jedno mesto zahtevace vise skilla (ili obrnuto, taktika se moze gratiti na tome da nateramo jednog ili vise protivnickih heroja da ne budu u kljucnom tim fajtu sa ekipom), do sada je bilo - objektiv - svi juris na objektiv.

Takodje je ogroman broj talenata koji se ne koristi dobio buffove.

Generalno sa ovim patchom (12. jula) igra dobija na dubini i kompleksnosti. Igrac sa skillom ce praviti mnogo vecu razliku nego do sada.

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20164442/heroes-of-the-storm-ptr-patch-notes-july-5-2016-7-5-2016

A sa njim stize i Gul'dan:

7dsqSWKfHBA

yU2WGor6p_0

Echo
13.7.2016, 2:11
-8g_qxJvT7g

konza strateg
22.7.2016, 12:41
imate li problem sa pokretanjem igrice od juce?

Dantheus
29.7.2016, 12:24
wognUb8CsJQ

https://s31.postimg.org/ugva7cf8b/h_Ah_NQz_Y.jpg

Možda bude i negdje na našim prostorima za 3-4 milenijuma!

Izvinjavam se ako mašam temu, nisam znao gdje ovo da postavim.

Echo
17.8.2016, 0:42
The Machines of War - novi event, nove mape, heroji i skinovi!

dhhaPVdG7fQ

BUZBAOmzBh8

uAXqZIBeS40

Echo
29.8.2016, 13:26
https://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/content_folder_media/re/REINLZZRI2WB1472154617106.gif

Echo
5.10.2016, 5:29
NEW ARENA MODE - HEROES BRAWL!

http://us.battle.net/heroes/en/game/heroes-brawl/

http://i63.tinypic.com/30kyu0i.jpg

CIordfmxqQM

GAMEPLAY:

DYn1B5WV_Qk

cibb5BeLK_w

P10pN5d4Aks

Echo
20.10.2016, 12:56
Juce je stigao i Samuro u Nexus!

I sto je najjace, preneli sve abilitije iz warcrafta 3 :)

https://s22.postimg.org/4zq6r2zq9/samuro.jpg

B6xoRBkoZWQ

Echo
4.11.2016, 23:22
BLIZZCON 2016

Blizzard poklanja 5 heroja (Zarya, Li-Ming, Auriel, Greymane i Kerrigan) + mount (Orochi Hovercycle) + 30 day stimpack!

Plus uz to poklanja skin za Genji-a u Overwatchu.

Potrebno je odigrati 30 partija sa prijateljem u periodu od 15. novembra do 4. janura.

sgsvHEuDzf4

+

2 nova heroja stizu u Nexus, Varian i Ragnaros!

yuOV1gCnSNo

Echo
16.11.2016, 7:44
Novi Heroes of the Storm trailer!

GrxwAER7MEg

Novi 'nezvanicni' sajt:

http://heroesdefy.com/

"Heroes of the Storm, the MOBA that defies MOBA convention."

U principu sajt hoce da priblizi igru dugogodisnjim moba igracima koji u HotS-u vide light i okrnjrnu verziju dote, umesto da je posmatraju kao neku potpuno novu igru, sto i jeste.

"You know the basics: two teams, two bases, and territory in between. But that’s where the similarities end."

Echo
16.11.2016, 11:51
Stigao je i Varian u Nexus! (Nexus = Valhala?)

http://media.blizzard.com/heroes/images/media/wallpaper/varian_twitter.jpg

Ef_JyPJskGo

A sa njim i promocija igre Nexus challenge!

Potrebno je odigrati sa prijateljem 30 partija u periodu do 4. januara i blizzard za uzvrat poklanja potpuno besplatno 5 heroja (li-ming, greymane, kerrigan, auriel i zarya) + mount (Orochi Hovercycle) + 30 day stimpack.

Echo
17.11.2016, 2:29
"Heroes of the Storm, the MOBA that defies MOBA convention."

wPk004vsjuE

Kusta
18.11.2016, 16:08
Moram da priznam da nikad nisam bio fan MOBA igara, ovu sam probao.
Iskreno bilo je to samo zbog skina za Genjija.
Ali malo sam se i navukao. ;)

Echo
20.11.2016, 5:48
B92: BenQ Klan RUR Heroes of the Storm turnir na Gamescon-u!

http://i67.tinypic.com/353dsew.jpg

U saradnji i pod pokroviteljstvom kompanije BenQ, Klan RUR će organizovati prvi domaći LAN Heroes of the Storm turnir na Gamescon festivalu u Beogradu, na Beogradskom Sajmu.

Vreme i mesto: subota, 26. novembar na beogradskom sajmu od 11h.

Nagrade za pobednicki tim: 5 x BENQ ZOWIE XL2411, vrhunski gejmerski monitor od 24 inča

Kotizacija: 300 dinara po coveku. Moguce je prijaviti se kao full 5 tim, ili kao "slobodan agent".

Pravila: Igra se na 2 dobijene, standardni draft sa banovima. Izabrani tim odredjuje da li ce birati mapu ili imati prvi pick na draftu. Prvi put tim ce birati novcic, a zatim porazena ekipa bira. U okviru jednog meca mape se ne mogu ponavljati.

Prijave se salju najkasnije do cetvrtka 24. novembra.

Nacin prijave i ostale vazne detalje mozete procitati na B92.net linku: http://www.b92.net/esports/ostalo.php?yyyy=2016&mm=11&dd=19&nav_id=1201193

Echo
23.11.2016, 0:58
Ako hocete da igrate sa nasim ljudima, u chatu kucajte /join HOTSSrbija

Kusta
30.11.2016, 4:55
Na tom kanalu je kao na groblju. Ima ljudi, ali svi cute i niko nista.
:)

Lazar95
6.12.2016, 19:39
Zeleo bih da postavim jedan oglas :D Da li bi neko hteo ovaj vikend jedan HotS maraton za ovaj event? Retko sam od kuce, gde imam dobar komp, tako da je ovo jedina prilika da odigram tih 30 partija,pa ako je neko zainteresovan neka se javi :)

Echo
18.12.2016, 6:20
Na tom kanalu je kao na groblju. Ima ljudi, ali svi cute i niko nista.
:)
Pa prosek je oko 15 ljudi online u isto vreme (jedni odu, drugi dodju), u principu mi igraci tek treba da razvijemo HotS zajednicu u Srbiji.
Ja se odazivam kada me ljudi sa tog kanala zovu u party, igrao sa desetak njih mozda, neki ne igraju nista specijalno, ali kakve ima veze... ucimo polako.

Echo
18.12.2016, 6:53
Ove nedelje je krenula 3. sezona, diamond je prepolovljen, Haunted Mines je vracen, a Ragnaros je stigao u Nexus!

uEGmJXmavB0

Igra je poprilicno sazrela, vredi krenuti sada bas zbog ovog eventa u kome poklanjanju heroje, mount i stim pack.

Ako se neko dvoumio dal vredi ili ne vredi ulagati vreme, sta ce biti sa igrom, sta nece biti... da li je HotS samo Blizzardov side projekat i kakve su price sve kruzile - u poslednjih mesec dana sve su dileme resene. Sada mozemo reci da je Blizzard definitivno bio pritajen sa HotS-om ovih godinu-dve jer su odlucili da igru prvo razvijaju u krugu hardcore fanova. Medjutim postepeno je igra sazrevala i definitivno su pre mesec dana poceli po prvi put da ulazu u reklame cija su ciljna grupa igraci koji dolaze iz ostalih MOBA (nova tv reklama, baneri na gaming sajtovima, nazvali su HotS mobom po prvi put i cak napravili poseban sajt za dugogodisnje MOBA gejmere koji bi probali neku od ovih novih next-gen moba (www.heroesdefy.com) - podsetimo se, do sada su HotS predstavljali iskljucivo kao "team brawler" i casual friendly, izbegavajuci poredjenje sa LoL-om, Dotom i zanrom po svaku cenu.

Za ovih mesec dana, prosecan broj gledalaca na twitchu je sa 2000 porastao na 7000 (u trenutku kada nema eventa, samo strimera) sto je odlican znak... Ogroman broj velikih patcheva u poslednjih 6 meseci. I naravno od 2017. krecu u ulaganje u esport.

Ovo bi bio neki rezime HotS-a u 2016. i u kakvom je stanju igra u ovom trenutku. Ako smo se u maju ove godine dvoumili kuda ide ova igra, sada vise nema dileme.

Ucestvovao sam na turniru na Gamescon-u (na beogradskom sajmu pre neku nedelju) i za 6 dana koliko je trajala vanredna prijava za naknadno ubaceni "brzi turnir u HotS-u" prijavilo se cak 12 ekipa - sto je bilo u rangu Overwatcha, pa i Dote a cije su prijave objavljene mesec dana pre pocetka Gamescon-a! A organizatori su bili u fazonu, kada bi se prijavilo 4 ekipe za prvi put bilo bi super. :)

Tako da zajednica nije mrtva, samo nije organizovana i tek bi trebalo da se oformi, sto nije nista cudno, igra jos uvek nema ni dve godine.

Vazno je da nas u Srbiji ima sve vise i vise :)

Echo
22.12.2016, 6:12
w14beXiD4Cg

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20391078/winter-veil-2016-12-9-2016

Echo
22.12.2016, 19:39
http://us.battle.net/heroes/static/images/heroes/busts/zuljin.jpg

Zul'jin

http://us.battle.net/heroes/en/heroes/zuljin/

[Trait]
Activate to increase Basic Attack damage by 25% but consume 2% maximum Health per attack. Passive: Zul'jin attacks 1% faster for every 1% of maximum Health missing.

A evo i nekih talenata:

http://www.gosugamers.net/heroesofthestorm/news/42693-zul-jin-talents-revealed-ensare-voodoo-shuffle-let-the-killing-begin-and-more

[Passive] Headhunter
[!] Quest: Kill all unique enemy Heroes. Reward: Activate to reveal all enemy Heroes for 4 seconds.

:):):) Definitivno nije najbolji izbor na tom levelu, ali je svakako jedna od boljih fora u celoj igri.

[R1] Taz'dingo!
For the next 4 seconds, Zul'jin is Unkillable, and cannot be reduced to less than 1 Health. Taz'dingo!

[Active] Ensnare
Throw a net forward, rooting the first enemy hit.
--------------------------------------------------------------------------

wPk004vsjuE
http://heroesdefy.com/

Echo
24.12.2016, 9:35
Ukoliko si resio da probas Heroes of the Storm, pogledaj kako da otkljucas neke heroje potpuno besplatno (bez trosenja golda)

http://i68.tinypic.com/ncfcau.jpg

Ukoliko si spreman da se ukljucis u borbe sirom Nexusa, poklanjam 2 heroja, plus 5-to dnevni Stimpack (da 2,5 puta brze zaradjujes gold i duplo brze levelujes).
Instaliraj igru a zatim aktiviraj besplatne heroje i Stimpack preko sledeceg linka:

https://battle.net/recruit/SQ5RMWDFTR

U pitanju je Blizzardov Recruit A Friend program.

Dakle, aktiviranjem linka potpuno besplatno dobijas 2 heroja, Raynora i Sylvanu (da ne trosis zaradjen gold na njih), kao i 5 dana Stimpacka za vise nego duplo brze dobijanje golda i duplo brze levelovanje (koje opet donosi gold, ali i otkljucava 10 slotova u besplatnoj nedeljnoj rotaciji heroja, umesto pocetnih 6. Takodje svaki heroj koji dostigne 5 lvl donosi zlato, a sa Stimpackom se do njega stize jako brzo).

A ja sam za uzvrat dobio Vulture Hover Bike Mount, cela zvrcka :)

http://eu.battle.net/heroes/en/game/recruit-a-friend/

------------------------------------------------------------

Ako zelis da dobijes pauka (MECHANOSPIDER MOUNT), takodje potupno besplatno, procitaj uputstvo ovde:

http://us.battle.net/heroes/en/blog/19529829

http://i65.tinypic.com/od8l.jpg

------------------------------------------------------------

I za kraj (ili pocetak?), u chatu same igre mozes se pridruziti domacoj HotS zajednici i igrati sa nasim ljudima. Kanalu se pristupa tako sto se u chat ukuca:

/join HOTSSrbija

See you in the Nexus :)

Maladikt
24.12.2016, 17:54
poklanjam 2 heroja, plus 5-to dnevni Stimpack

U pitanju je Blizzardov Recruit A Friend program.

Poklanjaš ili poklanjaju?

Echo
24.12.2016, 22:59
Moj account poklanja. U postu sam objasnio do najsitnijeg detalja o cemu se tacno radi (i bez odlaska na link), nema nikakvih dodatnih zvrcki. S tim sto sam ja taj mount dobio jos pocetkom godine, licno nemam vise nikakve koristi od tog linka.
Okacio sam linkove zbog novih igraca jer znam da im na pocetku svaki besplatni heroj i mount znace. A mislim da ce im ovo dobro doci za start, pogotovu stimpack, jer ce duplo brze levelovati account i dobijati gold koji se dobija levelovanjem accounta - mnogi heroji su sada dosta jeftiniji nego pre godinu dana, tako da je sada mnogo lakse uci u igru. Plus ce stimpack pomoci da brze otkljucaju svih 10 slotova u besplatnoj hero rotaciji.

Meni je okej.

Echo
29.12.2016, 11:20
Sve promene i novine koje su doneli patchevi tokom 2016, ako ste nesto propustili:

sYIpkktbm68

Meni je highlight 24 hero reworka, a ovo su sve promene i novine u HotS-u tokom 2016-te:

- 16 novih heroja (Greymane, Li-Ming, Xul...)
- 24 hero reworka
- 49 novih skinova
- 4 legendary skina
- 26 novih mountova
- 2 nove mape (Braxis Holdout i Warhead Junction)
- 1 reworkovana mapa (Haunted Mines)
- 1 ARAM mapa (Lost Cavern)

- Kompletno redizajniran izgled draft screena
- Brojna unapredjenja drafta (banovi, sortiranje heroja, omiljeni heroji, kucanje imena heroja u chatu postaje link kao sugestija za vase saigrace)

- Krenula je prva sezona Hero League i Team League (sezone traju oko 3 meseca)
- Novi sistem, Bronze - Grandmaster (top 200 players in region are GM, leaderboard se updatuje jednom dnevno)
- Nagrade u obliku golda, sezonskog mounta i portreta na kraju svake sezone.
- Potrebno 14 heroja, lvl 5 i vise, racunaju se i heroji u besplatnoj rotaciji
- Silenced igraci su banovani iz HL do isteka silence
- Od trece sezone HL je moguce igrati jedino solo, dok je TL party od 2/3/5 igraca (ovo je trenutno samo u eksperimentalnoj fazi).

- Unranked Draft
- Matchmaking u QM vodi racuna o klasama pa ako jedna ekipa nema healera ili warriora, nece ga imati ni druga. Takodje sada je mala sansa da se dobije vise od 2 warriora i 2 healera u jednoj ekipi, kao i da ekipa sastavljena od solo q i duo q bude spojena sa full 5 premade ekipom.
- Random Hero select, mozete birati odredjenu klasu ili random heroja iz favorites liste.

- Arena/Brawl mode
- Quest talenti
- Quick cast, per every Hero
- Vector targeting abilitiji
- Death Recap
- MVP i voting screen, chat sa saigracima posle partije
- Personalizovana statistika posle meca ("good job you did X damage while average...")
- Razna vizuelna doterivanja (core je dobilo stitove koji kruze oko njega kao prikaz da je "protected")
- Improved Visual Damage Numbers (crveni, ljubicasti, zeleni, critical...)
- Sve ikonice su updateovane (nema vise starih warcraft 3 ikonica koje ne odgovaraju abilitijima)
- Muting Pings
- Ubaceni dodatni observer slotovi
- Komande /dance i /taunt se sada aktiviraju preko hotkey-a "num 1" i "num 2"
- Ubacen sat

- Unapredjen gameplay
- Veliki broj novih mehanika u igri kroz abilitije i talente (protected, taunt, parry, mind control, resurrect, fear...)
- Mount speed smanjen
- Damage miniona prema strukturama znacajno povecan
- Katapulti uvek gadjaju jezgro i stvaraju pritisak kada stignu do njega (ignorisu novi talas miniona koje jezgro spawnuje ispred njih)
- Fontane su dobile shield koji se obnavlja
- Unapredjen try mode (ubacen boss, moguce je umesto Arthasa ubaciti nekog drugog heroja)

kuureee
12.1.2017, 19:42
Pozdrav svima ,poceo sam i ja malo da igram ovo.
Ovo mi je prvi put da se surecem sa ovakom igrom pa imam par pitanja.
Interesuje me koliko je bitno da igram Quick mach ,a koliko Brawl?Skapirao sam da na Quich mach razvijas svog heroja i levelujes dok na brawl levelujes svoj acc ,pa me sad malo interesuje sta je tu jos bitno?
I sta mozete jos da me posavetujete i ukratko objasnijet za mene kao pocetnika.

hvala....

Echo
16.1.2017, 18:26
Pa brawl bi trebalo da igras zbog 1000 golda koje dobijas svake nedelje. To je mod za relaksaciju, nije "pravi" mod. Igras ga s vremena na vreme, u pauzama izmedju QM/Unranked/HL. Pravo HotS iskustvo ti je QM/unranked/HL/TL.

Najbolje bi bilo da prvo igras QM, jer tu mozes da igras heroja koji ti se igra. Za unranked/HL mora da imas izlevelovan odredjeni broj heroja, da znas da igras na svim pozicijama (tenk, assassin, support), da znas da draftujes (koji je heroj jak protiv koga, sinergije i combos u tvojoj ekipi i slicno. Ali najvaznije je da ne mozes uvek da igras "ono sto ti dodje da igras". Dok u QM igras sa herojem koji ti se igra u tom trenutku, ili sa kojim dobro znas da igras pa mozes da se fokisiras na gameplay, taktike, ideje... QM je dobar je mozes da levelujes heroje (i dobijas gold za to), ucis da igras sa herojima i slicno.

Unranked i HL/TL su ozbiljniji modovi.

Sto se tice igranja protiv AI, ne bih ti preporucio jer tu nista ne mozes da naucis. Ono sto prolazi protiv AI ne prolazi ni protiv najpijanijih rusa. Takodje, cak i da igras protiv jako slabih protivnika u QM, kao pocetnik, naucis kako ljudi razmisljaju, a to je u ovoj igri jako vazno.

Kada isprobavas nove heroje, slobodno ih igraj odmah u QM jer ono sto bi sa njima izveo protiv AI kasnije samo moze da ti daje lazne procene sta taj heroj moze protiv zivih ljudi. Neke taktike jednostavno prolaze samo protiv AI i ako igras previse protiv AI naucices mnoge stvari pogresno.

Ako si pocetnik, igra ce te spajati sa ostalim pocetnicima, tako da nemoj da se opterecujes sto nisi dovoljno dobar sa herojima. Vazno je da ti vremenom krenes da shvaras igru, a heroji se uce. Naravno, prvo isprobaj heroja u TRY mode, prouci mu builde, zbog sebe... Bice ti igra zanimljivija. Nemoj samo da upadnes sa novim herojem u qm.

To bi bilo sto se tice game modova, ako imas jos neko pitanje, pitaj. Jer i ovako je post ispao kilometarski :)

kuureee
16.1.2017, 20:00
Da ,da skapirao sam da igram vise ,skoro i igram poslednja dva dana samo QM.
Uglavnom igram sa Raynor i Nova.Super mi ide za sada.sa Nova sam se malo mucio ali skapirao sam poentu nacina igre.
vec sam kupio za gold raynera i planiram da mi on bude glavni fokus ,za ostale jos istrazujem.
Ubi se danas da dobijem tri pobede i uzmem bonus gold ,uzasne timove dobijam ,kao muve samo idu.
hvala na odgovoru ,pitacu opet kad budem imao neke dileme.

Echo
16.1.2017, 20:02
Korisni sajtovi:

1. http://www.icy-veins.com/heroes/

Na ovom sajtu mozes videti preporucene buildove za heroje. Naravno, nemoj se pridrzavati sajta kao pijan plota, verovatno se neces sloziti sa svime sto tu pise, ali ti dobro moze doci kao odskocna daska. Vazno je da citas obrazlozenja zasto oni misle da se taj talenat uzima ili ne uzima, i tako naucis da razmisljas u tom pravcu. Pa kasnije i da se ne slozis sa njihovim izborom.

2. https://www.hotslogs.com/Default

Ovde mozes videti winrate za heroje, kao i tvoj trenutni MMR, win% za heroje sa kojima si igrao, sa kojim herojima si najefikasniji i ostalu statistiku i grafike vezane za tvoj profil. Sajt funkcionise tako sto igraci uploaduju replaye i onda se svi podaci i statistike vade iz njih. Tacnost sajta zavisi od broja uploadovanih replaya, tako da ako ti sam ne resis da redovno uploadujes sve svoje ripleje, nemoj se opterecivati tvojom statistikom na sajtu jer verovatno nije previse tacna.

Jos jedna korisna stvar na ovom sajtu je sto klikom na heroja na pocetnoj strani vidis win% za sve njegove talente, tako da ti to moze pomoci da napravis build za svog heroja. Neki kazu da hotslogs moze da te ****e u tome, medjutim stvar je u tome da ne smes da gledas samo win%. Obavezno gledas i koliko su ga puta ljudi uzimali, jer recimo talenat koji je biran 400 puta i ima 58% winrate mozda samo znaci da je uzorak previse mali. Takodje, mnogi talenti se ndogradjuju jedni na druge, tako da, ako Nazeebo na lvl 16 ima pauke sa visokim win% to je verovatno jer su i na lvl 1 i 7 takodje razvijani pauci i talenat na lvl 16 je samo kruna svega toga. Dakle ne mozes samo nabadati talente sa najvecim winrateom, vec potrebno je da shvatis u kakvoj su sinergiji. Ako recimo vidis neki bas jak talenat (ili bi bio koristan u tvojoj tim kompoziciji), a nema veze sa tvojim glavnim buildom (pauci), obavezno razmisli da li time preskaces neki vazan deo tvog glavnog builda. Isto tako, nemoj da se hvatas za procente kao pijan plota, mozda taj tvoj talenat ima 1% manje, ali jednostavno uz tvoj tim, protivnike ili jednostavno tvoj playstyle, taj talenat je mnogo mnogo bolji, daleko vise od tog prosecnog procenta tu.

3. https://www.heroescounters.com/tierlist

Jos jedan interesantan sajt gde mozes stvoriti jos bolju sliku o svim herojima.

Rajko92
17.1.2017, 11:24
Ova tierlista je glupa. Inace, svaki poznatiji igrac ima svoju tier listu. To koliko je neki heroj dobar zavisi najvise od protivnickog tima i mape na kojoj se igra. Svakako, Illidan je daleko iznad tier 3 u svakoj mogucoj kombinaciji (recimo da ga najbolji svetski timovi skoro uvek prvog biraju ili prvog banuju). Slicno vazi i za Abathura, Vikinge (koji omogucavaju tvom timu da uvek ide u grupi od 4 i uvek bude brojniji kad dodje do bitke), ili Medivh-a koji je jedan od najtezih, ali i najboljih heroja u igri, sto se takodje vise puta do sad pokazalo na profesionalnoj sceni. Zuljin-a su stavili u tier 2, a heroj trenutno ne vredi nicemu, niti ga iko ozbiljan igra, ocekujem neki buff za njega jako brzo.

I za sve ostale heroje moze da se diskutuje da li zasluzuju mesto koje su dobili. Chogall na malim mapama i u pravom timu je neunistiv takodje.

U svakom slucaju, trudite se da igrate sa svim herojima, a vremenom cete sami shvatiti koji vam najvise odgovaraju i sa kim ste najbolji. Takodje, znacete u svakom trenutku za sta je sposoban vas protivnik, jer poznajete sve ostale heroje.

Meni su svi heroji izmedju lvl 6 i 12, uz nekih 2500 odigranih partija u poslednjih 2-3 godine, tako da znam o cemu pricam. :dedica:

Echo
17.1.2017, 14:28
Kao sto sam rekao, ne treba se drzati ovih sajtova kao pijan plota, ali kao neko ko prvi put igra ovakve igre, lepo je krenuti od bilo cega. Susretnes se sa 60 heroja, dobro je imati tier listu od koje mozes da krenes, ona ti moze dati ideju na koje heroje bi mogao da obratis paznju, a takodje da razvijas vijuge ako se sa necim odatle ne slazes.

U ovoj igri sve zavisi od mape, tvoje tim kompozicije i protivnicke tim kompozicije, ali opet, neki heroji se uklapaju u mnogo vise slucajeva dok su drugi situational, kako za specificne mape, tako i sto su hard counteri za odredjene heroje.

U mnogim tier listama, tier 3 (pa i tier 4) obicno ne znaci da je heroj losiji, samo postaje vise situational ili zahtevaju da se team comp vise gradi oko njega. To je recimo prica za Illidana i Medivha koji postaju "tier 1" tek u odgovarajucim uslovima. Ili recimo Cho'gall (na ovoj listi tier 4), koji moze biti veoma jak ako nije hard counterovan (Leoric, Tychus). Do sada nisam naisao da neki kreator liste tier 3 opisuje kao krs, vec joj daje opis "situational" sa pojasnjenjem da mogu biti veoma jaki u kombinaciji sa nekim herojem ili ako se team comp gradi oko njega.

Inace, imam ortaka koji je od silver 3 do diamond 3 stigao igrajuci samo gazlova, tako da nema losih heroja, samo se neki heroji lakse uklapaju dok za druge treba malo vise da razmislis da li da ih izaberes (da li imas koga da ubijes ili nahvatas njime, da li imas direktnog countera, da li tvoj tim moze da peeluje za tebe, ko je frontline i slicno).

Evo jos jedne tier liste: http://www.tentonhammer.com/articles/heroes-of-the-storm-tier-list

Echo
20.1.2017, 17:06
Valeera
role: carry disabler

sULZ2SQUbuw

3oD8DrPANfw

Echo
24.2.2017, 21:40
Lucio iz Overwatcha

http://i66.tinypic.com/2e0nz4p.jpg

http://us.battle.net/heroes/en/heroes/lucio/

Nema mount, predobro su preneli osecaj klizaljki, po meni jedan od najzanimljivijih heroja u igri.

kuureee
24.2.2017, 21:50
Ja sam ga bas danas probao ,super mi je.
Imam oko 18k golda i razmislajm da ga kupim,

Echo
25.2.2017, 7:48
Ako ga do sada nisi kupio, sacekaj jos 3-4 dana (verovatno sreda) da padne na 10k golda.

Echo
6.3.2017, 16:33
Probius, protos radilica

http://us.battle.net/heroes/static/images/heroes/busts/probius.jpg

http://us.battle.net/heroes/en/heroes/probius/

SPxjfQaxZhI

Echo
15.3.2017, 8:42
Zbog porasta broja heroja, blizzard povecava broj besplatnih heroja u rotaciji sa 10 na 14!

To prakticno znaci da ce igraci moci da ispune uslove za HL i TL cak iako nemaju ni jednog heroja kupljenog. Ili bar da im olaksa, posto idalje vaze minimalni zahtevi da heroji moraju biti lvl 5 i vise za pick u HL.

Inace, ovo je drugi put da blizzard povecava broj besplatnih heroja. Prvi put je bilo sa 7 na 10.

Od kada je igra izasla, broj besplatnih heroja u rotaciji se duplirao (sa 7 na 14), cene velikog broja heroja su pale sa 10k golda na 4k i 7k, a tu u je i nedeljni hero brawl kojim igra svakog meseca pokloni 4k golda. Danas su cak i najnoviji heroji mnogo dostupniji jer taj mesecni bonus znacajno smanjuje kolicinu golda koju je potrebno skupiti za njihovu kupovinu.

------------------------------------------
Igra dobija novi in-game UI

Novi patch donosi i novi in-game UI. Pored stilizovanja vec postojecih elemenata, novi UI donosi party frames, killstreak plamen i kill feed.

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20581816/patch-preview-party-frames-portrait-flames-and-killstreak-fame-3-3-2017

Rajko92
29.3.2017, 21:06
Stize najveci update do sada. Heroes 2.0, vec se moze igrati beta, preko blizzard app.

YpNkFA7gAHI

IAFwy0vU70I

I prvi od 3 nova heroja koji ce se pojaviti u aprilu:

NZkdtQ1fOZY

Echo
13.4.2017, 16:42
Heroes of the Storm timeline: Kratka istorija HotS-a

http://us.battle.net/heroes/en/heroes20/timeline/

Echo
17.4.2017, 22:54
Danas su na beta server stigli novi heroj Genji i nova mapa Hanamura.

http://media.blizzard.com/heroes/genji/bust.jpg

http://us.battle.net/heroes/en/heroes/genji/

Dq5-18Vt-c0

Echo
22.4.2017, 18:07
Vreme je za pojacanje. Heroes of the Storm ti poklanja 20 heroja po izboru!

http://i68.tinypic.com/24w9fsz.jpg

Postaje vruće. Heroes 2.0 je svakim danom sve bliži i Blizzard želi da ga svi dočekamo podjednako spremni. Bilo da si nedavno krenuo ili tek hoćes da probaš Heroes of the Storm, poklon od dvadeset heroja je ono što ti treba da „uhvatiš korak“ i dobiješ sve heroje koji su ti oduvek bili potrebni da bi dominirao Nexusom. Potreban i dovoljan uslov je ulogovati se u igru u periodu od 25. aprila (dan izlaska Heroes 2.0), pa sve do 22. maja 2017.

Poklon će biti u obliku 4 „Mega Hero Bundles“ gde će svaki bundle sadržati po tačno 20 heroja. Svaki bundle odgovara određenom stilu igranja, pa je na tebi da izabereš bundle koji najviše odgovara tvom stilu. Mozeš izabrati između „Assassin“, „Flex“, „Support & Specialist“ i „Tanks & Bruisers“ paketa.

Veteranima je ovo jos jedan razlog da se raduju izlasku Heroes 2.0. Da podsetimo, ranije ovog meseca je najavljeno da veterani potencijalno mogu dobiti do 70 loot chestova na dan dolaska novog progression sistema, kao i 30-day Stimpack ako su do izlaska Heroes 2.0 dostigli account level 40.

Heroes of the Storm je “ne baš tipicna MOBA” kojom je Blizzard, posle nekoliko godina razvoja i gotovo svakodnevnih konsultacija sa zajednicom, počeo sve više da se ponosi. Sa najnovijim pečom, Heroes 2.0, igra postaje otvorena za free2play igrače više nego ikada pre. Uvođenje loot chestova iz kojih se potpuno besplatno mogu dobiti skinovi i mountovi koji su se do sada mogli kupiti jedino evrima, povećanje broja heroja u besplatnoj nedeljnoj rotaciji sa 10 na 14 kao i poklanjanje 20 heroja, ohrabriće igrače da krenu u večni rat između Blizzardovih univerzuma bez brige da su izgubili korak sa veteranima koji igraju ovu igru vec mesecima i imaju „sve potrebne heroje“.

Echo
22.4.2017, 18:29
Heroes 2.0 Launch Event

http://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/blog_header/qy/QYGQZEQLEVT21492475208997.jpg

Utorak, 25.4.2017. u 20h po našem vremenu pratite uživo na twitchu Heroes 2.0 Launch Event!

Počeće prijateljskim mečom između Team Dignitasa i Fnatica na Hanamura mapi, a zatim ce Blizzard otkriti najnovijeg heroja i novi Cinematic.

I ne zaboravite da preuzmete svojih 20 heroja kada Heroes 2.0 patch postane live!

Događaj možete pratiti na kanalu:

https://www.twitch.tv/blizzheroes

See you in the Nexus!

Emix
25.4.2017, 22:04
Koliko vremenski traje jedan mec u ovoj igri?
Ako neko zeli da mi pomogne da odradim ovaj Nexus Challenge za Genji i D.Va skin kontaktirajte me na PM da se dogovorimo. Moze i vs. AI, ili QM. Samo je bitno da se odigra 5 meceva u nedelju dana.

Edit: Ipak nista, skinovi ce kasnije biti dostupni direktno preko Overwatch igre.

Echo
2.5.2017, 4:09
CORE CONCEPTS: INTRODUCTION TO HEROES OF THE STORM

http://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/blog_header/2t/2TFK6R4FR2UO1493411561483.png

http://us.battle.net/heroes/en/blog/20720242

wPk004vsjuE

Echo
1.6.2017, 22:05
http://images.mmorpg.com/images/heroes/news/44417.jpg

http://us.battle.net/heroes/en/heroes/malthael/

NWa41eJjr0c

John Peoplefolks
7.6.2017, 20:18
Ima li koga na domaćem chatu u igri? Nešto mi se čini da je uglavnom prazan. Ako je neko zainteresovan za malo ozbiljnije igranje, moj id je peoplefolks#2111.

Echo
13.6.2017, 8:22
5gl2g-b16zw

Jedan od onih fantasy draftova, illidan prvi pik, ceo tim se gradi oko illidna :):) Draft krece oko 7. minuta.

Belfegor
2.7.2017, 11:47
Koji je domaci chat?

Echo
2.7.2017, 13:51
/join HOTSSrbija

Echo
2.7.2017, 14:27
KBBUVUmzxKk

Echo
22.8.2017, 3:03
-jInzG9Ukrk

Echo
24.8.2017, 6:36
Uv35ukl8c-w

Vbc0edfF3-I

Koje lozenje :):):) Prevazisli sami sebe koliko je dobar heroj.

Echo
10.10.2017, 18:59
PoolAOfCPRE

Echo
6.11.2017, 3:35
XQV2MLHFYFg

y-aq0b3AzbQ

Echo
18.1.2018, 14:23
J2LiUsEOqcU

Echo
25.2.2018, 12:48
HotS je dobio in-game voice chat!

https://us.battle.net/heroes/en/blog/21535471/introducing-voice-communication-2-21-2018

Echo
17.3.2018, 0:05
Stize Fenix!

Obratite paznju u klipu na smrt i avatar dole levo. :)

http://bestgamewallpapers.com/files/starcraft/fenix.jpg

YiLiBMcXxj0&t

Echo
21.3.2018, 12:31
Tri godine posle cuvenog 6,5/10 reviewa, IGN je ponovo igrao HotS:

http://www.ign.com/articles/2018/03/20/heroes-of-the-storm-review-2018

https://i.imgur.com/JZq8uVz.jpg

Echo
27.3.2018, 22:18
Or7qfGRyxYY

Echo
8.4.2018, 13:03
Deckard Cain!

Yx0sZIIJ5Bc

Echo
28.6.2018, 3:42
Svasta se izdesavalo.

1. Prva Warcraft mapa:

0rESl9P2BPg

2. Prvi Draenei heroj:

DJ7j0MPoyrA

3. Tu su i dva stripa koja ulaze malo dublje u pricu, sta je Nexus, ko su njegovi vladari, oko cega ratuju, sta je Singularity. Orphea ce mozda biti prvi originalni Nexus heroj, dakle prvi koji nije dosao iz nekog drugog Blizzardovog univerzuma!

https://i.imgur.com/1vwvUJF.jpg

https://heroesofthestorm.com/en-us/media/#media-comics

4. Echoes of Alterac event i novi skinovi:

https://heroesofthestorm.com/en-us/game/events/echoes-of-alterac/

https://i.imgur.com/39PsMwg.jpg

https://i.imgur.com/x3wrzsg.jpg

Echo
12.9.2018, 3:13
Mephisto (Diablo 2) & Hanamura Temple update

https://preview.ibb.co/nDz8LU/mephisto_hanamura.jpg

m0nt7SJKfwo

48Xyjr5kCQk

Echo
7.8.2019, 6:15
Novi heroj - Qhira!

https://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/blog_header/8t/8TU11O82GKP81563905677327.jpg

Gameplay jako zanimljiv, Orphea vise nije sama.

Y9tD26PPI0E

Danas je pocela prva sezona nove Storm Lige

https://i.ibb.co/vJrC0jq/storm-league.jpg

Predsezona je upravo zavrsena i konacno su uvedene novine koje su igraci trazili, kao sto su rank decay i rank points direktno vezan za MMR.
Takodje smanjen je broj placement meceva sa 10 na 3.

Novina su i questovi za vreme sezone i naravno prepick klase (tenk, bruiser, ranged assassin, melee assassin, healer i support).

altb
12.8.2019, 10:15
Jel može neko ukratko da mi napiše u kakvom je stanju igra sada? Igra li se, ima li ljudi? Jel i dalje day-one novi heroji dominijraju battlefield-om kao pre, dok ih ne nerfuju? :)

Igrao sam pre igru, bila mi je interesantna ali se malo izgubilo interesovanje i prestalo. Preko godinu dana i više sigurno nisam palio!

Echo
15.8.2019, 20:06
Jel može neko ukratko da mi napiše u kakvom je stanju igra sada? Igra li se, ima li ljudi? Jel i dalje day-one novi heroji dominijraju battlefield-om kao pre, dok ih ne nerfuju? :)

Pa sam gameplay je u odlicnom stanju, bufovali su mnoge nekoriscene talente, tako da u poslednje vreme moze mnogo vise da se eksperimentise sa talentima i buildovima. Jeste, moglo je i pre, ali uglavnom sve sto nije bio main build se manje vise smatralo trolovanjem. Bilo je dosta reworka u poslesnje vreme, sa svakim je povecan skill cap - mnogo je bolja situacija i u igri i u draftu.

Heroje sada izbacuju na 3 meseca otprilike, Qhira je imala neki bug, pa je bila malo jaca (ispravljen posle nedelju dana), ali tri heroja pre nje su bila sasvim balanced - Orphea, Imperius i Anduin.

Sto se tice ljudi - subjektivno gledano, nista se nije promenilo, igraju ljudi idalje, normalno stanje - que time za qm je manje od 30 sekundi, Storm Liga 2-3 min, nekad manje, nekad vise, u zavisnosti od ranka. Ima i nasih.

Ovde mozes da vidis koji se talenti sada igraju: https://www.heroesprofile.com/Global/Hero/

Echo
6.10.2019, 4:19
https://www.dailyquest.it/wp-content/uploads/2019/09/scarlet-heist.jpg

HBxaK6F_y0I

Echo
18.10.2019, 4:28
Mastery Rings

https://bnetcmsus-a.akamaihd.net/cms/blog_header/tq/TQ52QS9JITEX1571181848557.jpg

https://heroesofthestorm.com/en-us/blog/23185580

Nesto kao sto su bili master skinovi. Jeste jednostavnije, ali je zapravo prakticnija primena jer danas ima toliko dobrih skinova, zasto bi neko bio ogranicen na jedan master skin. Isto se kupuju goldom za svakog heroja posebno, s tim sto ce prsten moci da se leveluje, pa recimo lvl 100 prsten ce se razlikovati od lvl 15 prstena.

Za sada postoje tier 1 i tier 2 prsten za lvl 15 i lvl 25, kazu da ce uskoro ubaciti i ostale.

altb
18.10.2019, 8:35
bila je pre vest da je blizz "zatvorio" tim koji je radio na hots i prekinuo dalji razvoj hots-a?
ali oni i dalje izbacuju update i rade na igri?

voodoo_
18.10.2019, 9:40
Dalji razvoj znači novi heroji, nove mape, eventualno novi režimi igranja.
Sad verovatno postoji neka ekipa za održavanje koja povremeno radi blagi rebalans, bug fixeve i ovake PR zezancije.

Echo
18.10.2019, 14:28
I nije bas tako. Mislis na skeleton crew koja izbaci tu i tamo neki hotfix i critical balance patch? Ove godine su izbacili 3 jako dobra heroja - Anduin, Imperius i Qhira (bice ih ukupno 4 posle Blizzcona). Balans patchevi su veliki (akcenat nije samo na balansu, vec i na raznovrsnosti buildova), tu su novi talenti, mnogi nekorisceni talenti su buffovani, itd. Njihova najveca greska je sto nisu prvo razvijali igru 2-3 godine, pa onda uveli HGC, posto se tek sada vidi koliko su im zbog HGC-a bile zgrcene ruke, i koliko su sve radili stidljivo i previse pazljivo.

Veliki patchevi idalje dolaze jednom mesecno, bilo je dosta reworkova, mnogi heroji su sada zanimljiviji za igru. Kakav crni "blagi rebalans" :)

Skinovi su jako visokog kvaliteta (dovoljno je pogledati poslednji event), eventi redovni. Generalno, kvalitet je ostao na jako visokom nivou. Videcemo kako ce biti posle ovog Blizzcona.

Igra verovatno vise nikada nece biti mainstream, ali je nesto kao Team Fortress 2.

bila je pre vest da je blizz "zatvorio" tim koji je radio na hots i prekinuo dalji razvoj hots-a?
ali oni i dalje izbacuju update i rade na igri?
Regularno sve, samo vise nije mainstream. Mada, danas su mainstream battle royale igre, ne treba se previse opterecivati time. Vazno je drzati kvalitet igre na nekom nivou, a trendovi se menjaju.

altb
22.10.2019, 22:13
ZGhP77lUqJ4

Red Dragon
23.10.2019, 13:31
Pravo da vam kažem, usled prezasićenja ovim moba/mmorpg/battle royal naslovima, u kombinaciji sa nedostatkom vremena, meni sada i najviše leži HotS.
Ne gnjavim se puno sa ranked mečevima, uvek ima igrača i ne čeka se dugo da partija startuje, ima gomila raznolikih heroja za sve, nema gnjavaže sa opremanjem heroja (i više mi se dopada da biram koji skill da unapređujem nego koji predmet da kupim/craftujem/štagod)... čak, da ne ureknem, i neka finija omladina mi je u partijama, više se sprdaju ili gunđaju (davno nisam čuo neku poljsku/češku/bugarsku psovku).
I ono što meni i najviše odgovara, partije su brze i dinamične (15-30 minuta).

altb
23.10.2019, 20:57
to je to, isto i ja lično uživam na sličan način.
šteta što je ne igram češće. malo mi više odvuku pažnju druge sp igre.

Echo
2.11.2019, 11:10
Svi heroji su besplatni do 10. novembra. Prilika da se probaju novi heroji i igra generalno.

https://i.ibb.co/hFTv9Kv/hots-blizzcon.jpg

Echo
8.12.2019, 19:39
Deathwing je stigao

https://gamepedia.cursecdn.com/allstars_gamepedia/b/b3/DeathwingArt.png

Wq4Y7ztznKc
LVhxQrg19lg

kuureee
26.2.2020, 19:20
Pozdrav svima...

Uglavnom svako vece posle 18h igram sat-dva hots.Cesto sa jos jednim drugom, pa ako igra jos neko i zeli neki platun i slicno za ja sam tu...

Nick u igri, naravno kuureee#2625

Echo
2.4.2020, 2:37
Svi heroji i dalje besplatni, produzava se do 13. aprila.

Svasta se promenilo, buildovi su dosta unapredjeni u poslednjih godinu dana, reworkovali Xula, itd. Pravo je vreme da se sve to proba. Ceka se po 20-ak sekundi za mec, koga zanima.

https://i.imgur.com/uR6SCv0.jpg

Echo
15.4.2020, 7:09
FRAGMENTS OF DARK NEXUS

Nova sezona, nova priča. Promenjen je tower aggro, core je dobilo dodatne abilitije za odbranu baze, Tassadar je reworkovan u potpunosti, a tu su i skinovi u duhu Dark Nexus eventa.

https://i.imgur.com/pA3g5LI.jpg

IKXdiqaBYYs

Echo
16.6.2020, 4:19
Mei stize i u Heroes of the Storm!

Ovde ce biti tenk zbog CC koje su stavljene u prvi plan.

https://i.imgur.com/eBn7Ru8.jpg?1

Novi event - Nexomania 2

https://www.dailyesports.gg/wp-content/uploads/2020/06/Nexomania-returns-to-Heroes-of-the-Storm-with-new-rewards-800x400.jpg

bXSLlqpKWyA
DvyEAZvsI6Q

Echo
16.7.2020, 4:01
Danasnji patch je doneo nekoliko reworka i par dobrih skinova.

Summer event i dalje traje.

https://i.ibb.co/6PQQWK2/altered-fates-hots-skins.png

Echo
8.9.2020, 23:59
Item u Heroes of the Storm!

Kao deo nove Nexus anomalije, svi heroji dobijaju Gladiator's Medallion koji mogu da aktiviraju da bi postali unstoppable na 1 sekundu. Cd je 5 minuta.

https://i.ibb.co/cwgSxkz/7-ADUVLV6-V48-X1599583802694.jpg

Novi event: CraftWars

https://news.blizzard.com/en-us/heroes-of-the-storm/23509395/be-prepared-the-craftwars-patch-is-here

https://i.ibb.co/WsYrHkj/EP1-VW3-SWEAO11599583857526.jpg

https://i.ibb.co/JjsSgCW/E0-KLS659-NZKW1599252116724.jpg

ydL_grmcIbs

Hero Reworks: D.Va and Gazlowe!

https://i.ibb.co/dkmNfP1/97-QYM7-OFB6-CK1599251432105.jpg

Echo
2.12.2020, 15:14
Novi heroj - Hogger!

Neko u Blizzardu je previse gledao tasmanijskog djavola :D

https://i.ibb.co/MsN1CY8/hogger.jpg

9r5d3z4xGio

voodoo_
2.12.2020, 16:59
Ček, stvarno ne znaš ko je Hogger?

https://wowwiki.fandom.com/wiki/Hogger

U rano doba World of Warcrafta, dok ljudi još nisu ušli u štos sa levelovanjem i opremom, to je bio prvi elitni neprijatelj u početnoj zoni za ljude, pa su low-level karakteri skupljali grupe i pravili amaterske "raidove" da ga skembaju.

Echo
2.12.2020, 20:33
Komentar je na njegov "E" ability u HotS-u i jedinstven playstyle.

Ali bas zbog toga sto si napisao bio je jedan od trazenijih heroja u vecini anketa, za razliku od recimo Groma koji je svakako trazen kao znacajan lore character.

Echo
26.1.2021, 2:14
Wfvt5u1jSaM

Heroes of the Storm Review in 1 Minute (2021)

Echo
21.2.2021, 19:03
Svi heroji besplatni narednih mesec dana! See you in the Nexus!

https://i.ibb.co/FxqZTkX/hots-ow.jpg

Echo
21.3.2021, 15:24
https://i.redd.it/h6cofrrsr6o61.jpg