PDA

Prikaži potpunu verziju : Ručni update NOD32


Predrag Stankovic
14.8.2006, 10:14
Koristim Antivirus NOD32 i veoma sam zadovojan njime pre svega niskom zahtevnoscu, brzini skeniranja i pre svega njegovim modulom IMON (internet monitor "presretac virusa").Ali instalirao sam ga kod druga koji nema internet tako da nemoze da se izvrsi Update na taj nacin , pa me zanima moze li nekako drugacije da se apdejtuje , pokusam ja da sa mog kompa prebacim definicije iz foldera C:\Program Files\ESET\updfiles\ iskopiram ih ja kod njega u isti folder ali nod32 nece da ih prepozna i ostaje da pise database version 1.100
Takodje u podesavanjima za update vidim pise da moze da se apdejtuje iz foldera napr. a,b,c,d,e:\nod_update\ napravim ja na USB fleshu takav folder i tu prebacim definicije i kliknem na update i ponovo ne moze da se apdejtuje. Mada znam da drugi antivirusi poput kasperskog, avasta, bitdefendera,mogu da se tako apdejtuju iz foldera. Pa mi je veoma bitno da saznam da li i za NOD32 postoji alternativni nacin apdejtovanja, posto i onima koji nemaju internet potreban im je antivirus

Magneto
14.8.2006, 11:01
Ne može. Da bi se na NOD-u vršio update, prvo treba da se skine taj modul za updateovanje, koji teži nekih 3-4 MB, or so. Posle toga update se vrši za vrlo kratko vreme, definicijama, ili preko interneta. Stoga, za funkcionisanje update servisa, mora bi da ima konekciju ka internetu.

ForceWare
14.8.2006, 11:31
UPDATE se izvršava na sledeći način:

1. Prvo uninstalliraj postojeći NOD32,
2. Restartuj komp,
3. Onda nova instalacija NOD32,

BITNO: NE RESTARTUJ ODMAH NA KRAJU INSTALACIJE NOD-a

4. Kopiraj ceo tvoj folder ESET iz tvog Program Files (pod uslovom da je tvoj
NOD updejtovan)
5. Zameni drugov folder ESET kod njega u Program Filesu onda restartuj i
NOD32 updejtovan.

PROVERENO, ISPROBANO, RADI.

Jack In The Box
14.8.2006, 11:40
Evo najelegantnijeg rešenja:dedica:

Predrag Stankovic
15.8.2006, 16:38
Hvala bas ste Ortaci

ForceWare
16.8.2006, 0:31
Ovo jos bolje od mog primera Jack In The Box svaka cast.

ForceWare
18.8.2006, 2:23
Kako da nastavim prekinuti download update-a ako je to uopste moguce ???
(npr. skinem 1 od 3 mb i pukne veza i sad da ne bih ponovo skidao tih 1mb da nastavim nekako)

@Jack In The Box program ima jednu manu ne mozemo updatovati iz nekog drugog foldera osim tamo gde je nod32 instaliran.

jagodanbg
18.8.2006, 2:53
@Jack In The Box program ima jednu manu ne mozemo updatovati iz nekog drugog foldera osim tamo gde je nod32 instaliran.
pa ti prekopiraj tamo gde je nod32 instaliran! ;)

Jack In The Box
18.8.2006, 10:30
Eh, da...
Zaboravio sam da dam kratko uputstvo...
Kada pokrentete Update generator, on će vas pitati gde želite da smestite update fajlove. Možete bilo gde. Da biste na drugom računaru osvežili definicije, pokrenite NOD control center, idite u opciju update pa u setup. Pod opcijom servers idite na add pa ukucajte putanju do foldera gde su vam smešteni fajlovi. Zatim iz padajućeg menija izaberite tu putanju i potvrdite. Ostaje vam da samo kliknete Update Now i to je to.

glitch
13.3.2007, 6:39
E, pa nije to - to (kazem ja posle pola godine)!
Naime, da li je iko upoznat kako se Update Generator snalazi sa dopunama komponenti samog NOD-a?
Jos jedna stvar, skoro sam radio neki update i to bas sa bazama sa mog kompa (aktuelna verzija baza, aktuelan datum, sve normalno). Medjutim, nakon dopune prijavljuje neku petu verziju (primera radi: ako je Update Generator napravio bazu od definicija koje datiraju od 11.3.2007 sa bildom 9253, nakon updatea NOD prijavi da je dopunjen nekom verzijom iz 2006 godine)! Da li je neko imao slicnih iskustava i kako ih je, eventualno, resio?

edit: inace, nakon tih problema je lepo radio pa cu mu to odbiti na "slucajno" ;)

Predrag Stankovic
15.3.2007, 22:10
U zadnje vreme i ja imam mali problem sa NOD-om v2.70.16 ne znam da li je do Update Generatora ili do NOD-a, kad napravim definicije sa generatortom i stavim ih u folder nod_upd i tako narezem na root RW diska onda odnesem na drugi kompjuter gde je takodje ista verzija nod-a i sve podesim u nod-u i nece da se apdejtuje, dok se sa USB Flash-a apdejtuje bez problema, takodje nece ni sa foldera na hard disku, verovatno je do verzije posto sa nod32 verzijom 2.50.19 nikad nisam imao problema sa takvim update-om

glitch
2.5.2007, 4:12
U zadnje vreme i ja imam mali problem sa NOD-om v2.70.16 ne znam da li je do Update Generatora ili do NOD-a, kad napravim definicije sa generatortom i stavim ih u folder nod_upd i tako narezem na root RW diska onda odnesem na drugi kompjuter gde je takodje ista verzija nod-a i sve podesim u nod-u i nece da se apdejtuje, dok se sa USB Flash-a apdejtuje bez problema, takodje nece ni sa foldera na hard disku, verovatno je do verzije posto sa nod32 verzijom 2.50.19 nikad nisam imao problema sa takvim update-om
A probaj ovako: napravis definicije u nekom proizvoljnom direktorijumu a u NOD-u, pod Update -> Setup ubacis kao server putanju do generisanih definicija. Onda ce se u listi servera pojaviti ta putanja (izaberes je umesto <choose automatically>) i pritisnes 'Update Now'. Time nemas potrebe da rezes definicije na CD u nod_upd katalog...

Predrag Stankovic
2.5.2007, 17:25
Probao ali nece ni tako , mada mi sad to nije bitno posto imam Fleshku i sa updgen-om tu generisem definicije i tako ih prenesem na drugi komp. tnx anyway

jagodanbg
11.11.2007, 18:58
:offtopic: sa kog servera update-jete nod32 2.70? meni danas nece ni na jedan da se konektuje! namesteno mi je choose automatic!

ForceWare
11.11.2007, 19:52
Izaberi neke evalucione (trial) pa sa njih updejtuj.

Nije to offtopic. Veliki. :)

Evo sad sam probao na choose automatic i updejtovao je sa servera u43.eset.com

glitch
11.11.2007, 23:30
:offtopic: sa kog servera update-jete nod32 2.70? meni danas nece ni na jedan da se konektuje! namesteno mi je choose automatic!
Ako je trial verzija, sacekaj par dana. Verovatno ima neki patch da se skine kroz update a registrovani korisnici imaju prvenstvo. To je obavezno pred update jezgra ili neceg slicnog.

Predrag Stankovic
16.12.2007, 18:58
Evo najelegantnijeg rešenja:dedica:
Ovo ne funkcionise sa ESET NOD32 Antivirus v3, posto su fajlovi definicija u drugachijem formatu, da li je neko nashao update za ovu korisnu stvar, ili da li je drugachije moguce izvrshiti manual update programa,

P.S. Mislim da ovo nema veze sa piraterijom, jer treba instalirati u updateovati AV program i na mashinama koje su van net-a

Garson
18.12.2007, 11:42
Ovo ne funkcionise sa ESET NOD32 Antivirus v3, posto su fajlovi definicija u drugachijem formatu, da li je neko nashao update za ovu korisnu stvar, ili da li je drugachije moguce izvrshiti manual update programa,

P.S. Mislim da ovo nema veze sa piraterijom, jer treba instalirati u updateovati AV program i na mashinama koje su van net-a
Moze sa NOD32 Update Viewer-om.:)
http://nodview.net.ru/index.php?NOD32view

Dusan_BG
9.2.2008, 22:48
Mozda je glupo pitanje al odakle mogu da skinem dopune definicija, tj ako hocu rucno da update-ujem

Haker95
20.3.2008, 13:31
Najjednostavnije resenje je da kopirate folder updfiles, fajlove nod32.000, nod32.002, nod32.003, nod32.004, nod32.005, nod32.006 i nod32.007 tamo gde je instaliran NOD32.

Iskljucite NOD32 servis, i ukljucite ga ponovo.

Dalje znate...

jagodanbg
2.6.2008, 17:17
a jel probao neko da uradi rucni update sa novim verzijama, 3...

Haker95
2.6.2008, 19:14
Kod njih se update nalazi u C:/Documents and Settings/Application Data/Eset/updfiles...

glitch
3.6.2008, 5:25
I sta si mislio, da uradis copy/paste? :D Garson je ostavio link u poslednjem postu na prethodnoj strani za generator AV baze i za v2.7 i za v3. Radi kao sat! ;)

jagodanbg
4.6.2008, 22:52
imam taj generator samo nisam probao sa trojkom! znaci radi!? hvala!

glitch
4.6.2008, 23:26
Da da, yes je za v2.7 a no za v3. Definicije generise u "update" katalogu na lokaciji gde je generator. I jos nesto: ako ti je cekirano da real time zastita skenira za unsafe aplikacije, prijavice ti ga kao hack tool (sto u sustini i jeste). Znaci, ili ga stavi u exclusions ili privremeno iskljuci AV. ;)

Bryan Fury
9.8.2008, 14:08
Da rezimiramo prošli deo, koji uzgred nema baš nikakve veze sa ovom temom (koja se zove ručni update NOD32).
Trial verzija NOD-a ima probleme pri update-u zbog zbog nižeg prioriteta. Koliko sam video čak i korisnici legalne full verzije su prijavili slične probleme, pošto Eset izgleda ima i određenih problema sa svojim serverima. Ukoliko ste vlasnici legalne verzije NOD-a najbolje da se obratite za savet tehničkoj podršci (Eset ima ovlašćenog distributera za Srbiju). Takođe možete i da pređete na neko drugo rešenje, bilo besplatno, bilo koje se plaća.
O tome kako patch-ovati trial verzije i ostalom što uz to ide ne može biti diskusije, budući da je protiv pravilnika. :)

Predrag Stankovic
22.8.2008, 19:11
Najjednostavniji nachin da izvrsite offline update nod32 v3 antivirusa je da fajlove sa ekstenzijom .dat osim fajla unins000.dat, iz foldera C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ kopirate u isti folder na na drugoj masini ili kao u mom slucaju na drugoj particiji sa drugim os-om, kopiranje se moze izvrsiti "on the fly" bez iskljucivanja antivirusa, icim overwrite-ujte stare fajlove nod32 odmah javlja da je update-ovan.

http://img367.imageshack.us/img367/9607/nod32v3offlineupdatedv7.th.jpg (http://img367.imageshack.us/my.php?image=nod32v3offlineupdatedv7.jpg)

Branislav Gavric
30.4.2009, 20:03
Evo najelegantnijeg rešenja:dedica:

Sve bi to bilo lepo da u ovoj ZIP arhivi nije prilozen i klasican Trojanac, virus!

Cudi me da Moderatori foruma Sveta Kompjutera ovaj attachment nisu skontali i uklonili zbog toga?!

Ili mozda vole trojance?? :eek:

nighthawk
30.4.2009, 22:32
Ne volimo trojance, ali ne mozemo sa sigurnoscu da odredimo da li je ovo trojanac ili ne, http://www.virustotal.com/analisis/c4269cc21932547356051a42e7a6dda1. Na kraju, ako ga je vise korisnika koristilo i nije imalo nikakvih problema onda verovatno nije opasan.

kamenko
8.5.2009, 23:16
evo sad novo,kod mene,verzija 2.7 od sada trazi user i pass za konekciju na servere za update,choose automatically kaze Idle.zadni update je od 04052009.zna neko nesto u vezi ovoga,ili da brisem ovaj pa da idem na neku noviju verziju,NOD-a.Hvala

NIx Car
8.5.2009, 23:27
pa jesi probao da ga rucno updatujes??? ako jesi idi na noviju verziju

kamenko
8.5.2009, 23:56
rucno,kako????
ne razumem te.

kamenko
9.5.2009, 0:26
ok,sve radi ko podmazano,sa user i pass -om,pozdrav

igniss
2.6.2009, 18:44
Ima li ko od vas nod32 v4? On nema u folderu eset fajlove o kojima govorite... A bas mi treba rucni apdejt...

Predrag Stankovic
7.10.2009, 22:47
Ima li neko ideju zašto ponekad eset-ov kernel ne update-uje bazu (ili barem ne prijavljuje) nakon ručnog kopiranja novih update fajlova i overwrite-ovanja postojećih , nekad bude da update-uje tek posle restarta a nekad ni tad, isprobano na dosta različitih konfiguracija i verzija windows-a

nighthawk
8.10.2009, 19:55
Da li ga propisno zaustavis, tj. da li iskljucis da se podize sa sistemom i onda restartujes sistem ili ne? Ako radi onda ce verovatno da odbije te fajlove, cak i ako overwrite nekako uspe. Mozda su novi fajlovi korumpirani, mozda je neki bug... NOD 32 nije predvidjen za rucni update i onda ne treba ocekivati da ce to svaki put da radi.

Predrag Stankovic
8.10.2009, 20:30
Da bi uopšte uradio overwrite bilo kojih fajlova u ESET folder-u za v4 moraš da mu isključiš "self-defense" , a zaustavljanje kernela nije moguće ni preko zaustavljanja servisa (jer je neaktivno) niti ako ubiješ proces ekrn.exe jer se odmah vraća, može samo da se isključi egui.exe
takav update uspe otprilike u 80% slučajeva, nekad i kada odmah ne prepozna , desi se da nakon nekoliko restarta komp-a nod prepozna update , a da su fajlovi korumpirani nije slučaj jer sa tim istim fajlovima koje inače kada se meni update-uje nod prebacim ih i vučem ih sa sobom na fleš-u update-ujem nod na nekim kompjuterima koji nemaju net i bude slučaj da se na jednom komp-u se osveži baza a na drugom ne. verovatno je to što kažeš da nod32 nije predviđen za ručni update i da ga ja "varam" na taj način

nighthawk
9.10.2009, 20:03
Pa ako ne mozes da mu zaustavis kernel onda je to jako nezgodno. Ja bih ti preporucio da probas da radis update uz pomoc nekog live linuxa sa podrskom za pisanje po ntfs-u, recimo Parted Magic (http://partedmagic.com/). Najnovija verzija ima preko 80MB, starije su duplo manje, a i one lepo rade.

Predrag Stankovic
9.10.2009, 23:07
OK, to nije nikakav problem da se odradi, mogu to i pomoću kučeta (puppy linux) ili pomoću hiren's boot cd-a, ali mislim da nema potrebe za tim jer čini mi se da nod32 takodje isto to radi prilikom update-a, prvo skine definicije pa ih onda zameni (overwrite-uje) bez stopiranja kernela ili ga pak zaustavi na kratko, btw kada je uključena opcija self-defense tada kernel nedozvoljava bilo kakvo pisanja ili brisanje u ESET folderu

nighthawk
9.10.2009, 23:20
To sto NOD radi sam sebi i to sto ti njemu radis su dve razlicite stvari. Prvo kernel NOD-a je kao i kod svakog AV-a pokrenut od strane SYSTEM-a (vidi User Name kolonu u TM), a ne od strane obicnog korisnika (koji pokrece Explorer.exe). Drugo, NOD moze da koristi svoje funkcije za overwrite postojecih fajlova koje se razlikuju od copy/paste funkcija operativnog sistema, ili moze da koristi neku svoju internu autentikaciju.

krofnica84
11.10.2009, 10:49
Da li Nod 2.5 i 2.7 imaju istu bazu za update? Na desktopu imam nod 2.5 redovno azuriran, a na laptop sam instalirala 2.7 na kome je zadnja verzija 2000 i nesto ( previse stara baza). Probala sam da iskopiram folder updfiles iz Nod 2.5 , ali nije prihvatio.

Predrag Stankovic
13.10.2009, 13:06
To sto NOD radi sam sebi i to sto ti njemu radis su dve razlicite stvari. Prvo kernel NOD-a je kao i kod svakog AV-a pokrenut od strane SYSTEM-a (vidi User Name kolonu u TM), a ne od strane obicnog korisnika (koji pokrece Explorer.exe). Drugo, NOD moze da koristi svoje funkcije za overwrite postojecih fajlova koje se razlikuju od copy/paste funkcija operativnog sistema, ili moze da koristi neku svoju internu autentikaciju.

OK, jasno mi je to već, ALi svejedno prilikom novog starta AV kernela, tj. prilikom restarta komp-a kernel inicijalizuje svoju bazu definicija i prilikom provere update fajlova u zadnjem update-ovanom fajlu pronalazi informacije o verziji baze, na primer ako otvoriš pomoću notepad-a fajl em002_32.dat naći ćeš da tu piše npr. 4502 (20091013)

Èü {É®.lb NOD32.LICJÔ'K

ESET-MODULE - copyright (c) 1994-2009 ESET software

version: 4502 (20091013)
build: 5812
date (dd.mm.yyyy): 13.10.2009
type: engine module


Tako da i kad zameniš novije fajlove starijim prilikom novog starta trebao bi da vrati na staru bazu, e sad nekad se dešava mada veoma retko da se ne sinhronizoje kernel sa bazom tako da možda i koristi nove definicije ali ne prijavi da je update-ovan na noviju verziju baze
Da li Nod 2.5 i 2.7 imaju istu bazu za update? Na desktopu imam nod 2.5 redovno azuriran, a na laptop sam instalirala 2.7 na kome je zadnja verzija 2000 i nesto ( previse stara baza). Probala sam da iskopiram folder updfiles iz Nod 2.5 , ali nije prihvatio.

Koriste istu bazu ali nije moguć ručni offline update jednostavnim kopiranjem fajlova kao što može sa verzijama 3 i 4, već ti je potreban update generator: ****** pomoću koga ćeš da generišeš definicije u odredjeni folder i kasnije iz tog foldera ćeš da update-uješ bazu na drugom kompu
1. napravi na fleš-memoriji folder nodupd i pomoću update generatora prebaci update fajlove u taj folder
2. na drugom kompu u nod32 podešavanjima za update dodaj server naprimer E:\nodupd\ (E: pretstavlja drajv fleš-memorije) i onda klikni na update, tako sam ja radio godinu dana i duže

krofnica84
13.10.2009, 14:40
Juce sam azurirala preko neta nod32 2.7. , poskidao mi je jedno 13mb update. Hvala na savetu:)

krofnica84
26.4.2010, 13:20
Da li je Eset obustavio dalji update za nod32 2.5 verziju ? Na desktopu mi je zadnji update od 25.marta i koji god server da izaberem izbacuje-Your version is up to date.No update necessary. Na laptopu mi se verzija 2.7 najnormalnije update-uje .

Rocker
26.4.2010, 23:17
^Klikći ručno na update dok ne "povuče" nove definicije. Nekad to moraš da uradiš i po 200x, ali na kraju će ti uspeti. Obično se dešava kad ne koristiš dugo komp, pa je vremenski razmak između 2 update-a veliki (mesec-dva npr. ili više).

-ImportedNoob-
8.7.2010, 9:23
Ovako vezano je za Nod 4. Odneo sam ga u servis i posle popravke(instalacije sistema) dobio sam antivirus Nod 4 medjutim kad se ukljuci komp. izadje loadnig screen od Noda i ocitava poplilicno dugo. Da nije moza automatski scan sistema pri paljenju. Kako to da iskljucim. I imam proplem sa quick time non stop izlazi neka kreska i kaze da proverim dali je dobro instaliran jel mogu to da obrisem i zasta sluzi.

Predrag Stankovic
8.7.2010, 12:13
Verovatno je strart-up scan u pitanju čim ti se toliko dugo zadržava nod32 splash screen jer verovatno ima još dosta toga što se podiže sa sistemom, pa dok sve to skenira treba mu malo duže vreme, možeš da ga isključiš na sledeći način - Podesi najpre user interface na Advanced mode, zatim u Tools - Scheduler - iskljuci Automatic startup file check - User logon

ranko96
29.7.2010, 12:05
Ljudi kako da vidim koji username i pass trenutno koristim (NOD32ver.3)??? Jer mi nod vazi 23927 dana.

NIx Car
29.7.2010, 12:44
Ljudi kako da vidim koji username i pass trenutno koristim (NOD32ver.3)??? Jer mi nod vazi 23927 dana.

ne mozes nikako.... tj mozda bih ti i rekao ali piraterija je zabranjena!

ranko96
29.7.2010, 13:12
samo pitam gde pise. Jel u "Advanced Setup"?

Nikola Mladenovic
24.1.2011, 13:54
To sto ti radis nije legalno tih 20000 dana samo govori o tome da koristis program "nesmem da kazem kako se zove jer bi onda promovisao pirateriju" koji trial verziju koja moze da se koristi samo 30 dana produzava u beskonacnost, a pritom imas mogucnost da radis redovan update kao svaki legalan neregistrovani korisnik kome jos traje probna verzija. Nemoj da spominjes javno koliko imas vremena do isticanja licence. Username i password? u slucaju da si registrovan korisnik u NOD-u bi mogao da vidis samo username dok password ne, njega bi morao da iskopas iz registry fajla, ovako ni username ni password nepostoje, jer ti uvek koristis probnu verziju sa svim mogucnostima koje ima svaki legalan korisnik. TO NIJE LEGALNO.