PDA

Prikaži potpunu verziju : ghost i RAID 0 pitanje


shone
5.12.2005, 14:18
imam pitanje, kupio sam 2 harda WD SATA 8MB 80GB, imam instaliran XP, pa razmisljam o povezivanju istih u RAID 0, pa me interesuje da li mogu da koristim ghost da odradim backup particije sa instaliranim XP-om i svim programima i da "nalepim" image na novonastali RAID 0 niz?:confused:
Inace alo je bitno, ploca e Abit NF8 nForce 3 250GB pa je i RAID kontroler nVidiin

Tutti
8.12.2005, 8:48
Ne vidim razloga zasto nebi mogao.

Mada sam ja imao dosta problema sa raid nizom. Posle pada Windosa racunar nije mogao da prepozna raid drivere. Nisam mogao da podignem ni linux live distribuciju sa CD-a. Na kraju sam morao ponovo da instaliram raid drivere i formatiram sve particije na disku kako bih podigao OS.

Ovo je neko moje iskustvo, najbolje je da se raspitas kod lokalnih servisera, mada da li oni imaju nekih slicnih iskustava.

shone
8.12.2005, 15:03
Ma jasno je meni da je to izvodljivo, ali me samo interesovalo da li ce ghost videti raid 0 niz, odnosno da li ce "hteti" da izvrsi restore koji je uradjen na obicnom hdd-u, na raid. Sve jedno probacu pa sad nista me ne kosta (osim ako ne s****m nesto :))

djenka
12.12.2005, 3:22
Ma jasno je meni da je to izvodljivo, ali me samo interesovalo da li ce ghost videti raid 0 niz,(osim ako ne s****m nesto :))
i jel video ghost raid ili je :confused:

shone
13.12.2005, 13:34
jos uvek nisam probao, cim odradim javicu da li je uspelo-cekam da nabavim pata hard da prebacim sve podatke za slucaj neuspeha.