Prikaži potpunu verziju : WoW, za i protiv!
Nisam igrao World of Warcraft iz vise razloga:
1. modem
:mad:
2. ne placa mi se pretplata (piratski server: nije to, to :cool: )
3. bojim se da se ne navucem -> popadam sve ispite -> keva me izbaci iz kuce zajedno sa kompom
A posto svi pricaju o tome, zanima me da li stvarno toliko propustam, i da li sam u pravu sto se tice 3. stavke?
E da, i imam druga koji igra wow (doduse na piratskom serveru), posto nije na nekom zavidnom levelu, kad naidje na neke jake likove moli ih da mu daju neke stvari koje im ne trebaju, zlato, srebro etc. i cesto mu uspeva, sazale se ljudi kad im se neki jadnik (iz srbije) obraca sa "sir" :)
Da li bi ipak mogao da igram preko modema?
Lord of Doom
4.12.2005, 23:55
Stvarno ljudi, i ja se to pitam. De su ti srecnici koji igraju:( ...... I meni smeta ju stavke koje si naveo pod 2 i 3. Ja kupio Guild Wars... nije losa igra ali nije to to.... Osim toga zanima me kako se razvija prica.
Da li se stvarno isplati????:confused:
A sad sam bas hteo da postavim temu za Guid wars!!!
Tu se ne placa pretplata, ali da li se moze igrati preko modema? Kakva je igra?
Lord of Doom
5.12.2005, 1:01
Igra nije losa. Zavisi sta ti se svidja. Za moj ukus je malo prosta. Znaci najveci lvl je 20, koji sam vec dostigao nakon 80 sati igranja (svih odigranih preko dobrog starog 56k modema; pici bez problema). Zatim nema zanimanja kao u WoW-u, onda sa drugim igracima si samo u gradovima, kad god izadjes na mapu sa monsterima igra generise tu mapu samo za tebe, tj tvoj team. Jedno igrajuci u timu mozes da igras sa drugim igracima, ili eventualno u areni.
Grafika je doduse stvarno lepa, Prica je ok, i nije lose kad imas drustvo skim igras. Ako odlucis da igras ja sam Gorun Stormgaze.
fala brate. nije skupa, tako da mi je primamljiva. verovatno cu je kupiti. A voleo bi wow da igram, ali eventualno na leto, kad zavrsim sa ispitima. koliko je wow bez pretplate, samo diskovi?
prebacite mi tebu u multi play ako je moguce.... izvinjavam se sto nisam odma tamo postavio temu:(
O WoW-u se moze raspravljati danima...:rolleyes:
Igram WoW,ali ne da visim po citav dan,vec par sati sedmicno;) U tome ne vidim nista lose.Ali mi je bezveze kad ljudi igraju pa potpuno zaborave na zivot vec se potpuno presele u taj svijet igre:mad:
Lord of Doom
5.12.2005, 11:35
Uh, ja sam toliki zaludjenik da se ne bi odvajao danima, mesecima.... Mozda malo preterujem, ali bas malcice. Nego koliko te tacno kosta igra(mesecno, sam original, dodatni troskovi?)? I what the hell radis igrajuci Fable kad imas WoW:confused: :confused: :eek: ????
Kako podnosis placanje i nisi rekao sta je sa pricom. Jels se odvija? jel brzo, polako?
Moja greska ,nisam naglasio da ne igram kuci vec u igraonici;)
Vjeruj mi kad ti kazem,SVE IGRE SU BLJUTAVE nakon igranja WoW-a:confused: Jos ako vas ima vise likova pa igrate zajedno...:cool:
Malo izbija sto na pocetku dobijas jako jednostavne kvestove-kvest da ubijes 5 svinja a u objasnjenju kvesta ti napise tri strane:p
Troskovi kad igras kuci?Sve zavisi.Original igru mozes nabaviti za 80 maraka ,a pretplata zavisi kako uzimas.Ako ides mjesec po mjesec dodje nekih 30 maraka,a kad uzimas na godisnje dodje ispod 200 maraka:D
Vujakralj
5.12.2005, 16:15
Toplo bih ti preporucio da pazaris WoW. Ako ga ne kupis propustices priliku da budes deo istorije:) Igra je potpuno neverovatna, dovoljan je podatak da je igra preko 3 miliona ljudi. Nazalost, igranje WoWa povlaci za sobom ogromnu zavisnost tako da ces morati da se odreknes slobodnog vremena itd... Fax je sasvim moguce gurati solidno uz WoW, ali nazalost nista vise od RL sem toga (zurke, ribe, ortaci itd..). Sto se tice Guildwarsa i slicnih varijacija, za**** to. WoW uopste nie skup ako imas iole solidnu konekciju. 1300 dindzi za mesec dana? Ako se dobro secam toliko kosta ulaz+2pica na prosecnoj zurci.
Sto se tice price, ona u WoWu gotovo da ne postoji, bar ne kao u ostalim RPGovima, postoje teritorije prilagodjene odredjenim nivoima, radis questove na teritorijama, sabijas nivoe itd... Donekle prica postaje zanimljiva u endgame dungeonima, ovaj zmaj je ispalio onog itd...
Sve u svemu, qpi WoW, plug in, i uzivaj.
PS. ako krenes da igras, napravi chara na Vashj realmu, ja sam tamo isti nick ko i ovde:)
Lord of Doom
5.12.2005, 18:46
Hvala na prosvetljenju. Mislim da cu ga kupiti. Vec sam bio zainteresovan ali mi se nekako nisu davale pare a i umem da se zarazim za dobru igru (kotor 1, a bogami i 2, sam preso iz jedno 5-6 maha) tako da sam zurke i to vec otpisao :) . Saceka cu ipak da prodje januarski rok.
A kako to mislis nema price? Pa ja sam cuo da je se u wow-u nastavlja prica tamo gde je sao frozen throne?
I ima li igre u prodaji? Treba li da se naruci unapred? Kako to funkcionise?
A ti Splintere, pa nije to to. Igrati kod kuce i u igraonici je meni skroz drukcije. Kako da se zarazis igranjem wow-a u igraonici??? Hmm ko ima toliko para...... ..... btw, splintere a kolki je bese trenutni kurs marke u odnosu na evro :)
Igra nije losa. Zavisi sta ti se svidja. Za moj ukus je malo prosta. Znaci najveci lvl je 20, koji sam vec dostigao nakon 80 sati igranja (svih odigranih preko dobrog starog 56k modema; pici bez problema). Zatim nema zanimanja kao u WoW-u, onda sa drugim igracima si samo u gradovima, kad god izadjes na mapu sa monsterima igra generise tu mapu samo za tebe, tj tvoj team. Jedno igrajuci u timu mozes da igras sa drugim igracima, ili eventualno u areni.
Mozda gresim ali si iz ovoga vidi da iako igras uopste nemas predstavu o GW-u.
Lvl20 se dostize na pola igre ali to uopste nije cilj. Ustvari tek kada stignes do lvl20 prave muke pocinju kada nije bitno koji si lvl vec koje si ZNANJE stekao u toku igre. I to je glavna stvar koja GW razlikuje od WoW-a, i kod nekih ga cini nepopularnim. A kada(i ako) jednom budes poceo da razmisljas o buildovima(team ili character) videces kompleksnost pristupa borbi. Uostalom ako ti je igra prosta kako si presao Thirsty River ili cuveni T-Keep.
Da ponovim na kraju jos jednom WoW je igra za one koji vole satima da sede pored kompjutera i hvale se dostignutim lvl-om, GW je za one koje interesuje intelektualan pristup igri. Prosto da prostije ne moze da bude samo sto neki to nikad ne mogu da shvate.
Lord of Doom
6.12.2005, 4:41
Ma da, ja nemam predstavu. Dve nedelje posle kupovine se nisam odvajao od kompa. I nisam rekao da je laka, nego jednostavna.
Aha, kazes oni koji se hvale postignutim levelom? a sta je sa oklopom u gw? tu je fora da se hvalis "Best Armor"-om. Znas likovi koji skupe pare sa prvim likom, onda kreiraju drugog, plate runera da ih odvede u onaj grad sa najjacim oklopom i onda se prave vazni... sta je sa tim.... posle 20. nivoa je vise izrazenija potraga za najboljim oklopom a znanje, tj verovatno mislis na skilove, prestizne skilove, se usput skupljaju.
GW bi ladno mogla da se igra off line. Pokupis henchmane i picis. ja sam barem 1/4 onoga sto sam igrao tako i presao.
A tek trgovina... {Kupujem ovo, prodajem ovo}x100/min. Crna boja 6k ili ti šest hiljada, sto vredi ulagati samo za bojenje vec pomenutog najboljeg oklopa. U suprotnom slucaju kroz par misija naci ces bolji armor i džabe si bacio pare.
Uhhh od ovolkog pricanja o GW-u, priigrao mi se:)
@GaleOm
OK shaming and flaming nikom nikad nije pomoglo...
Necu sad ja da branim wow od gw, ali mislim da je poredjenje ove dve igre krajnje smesno. WoW postaje igra na 60om (konacnom) lvlu... Sve pre toga sluzi kao dugacak tutorial u kom se od igraca ocekuje da upozna karakteristike svog chara, nauci ih i i bude u stanju da ih primenjuje u endgame encounterima...
Tupavo je generalizovati, ali zar ne mislis da bi gw igralo toliko ljudi koliko igra wow da je gw kvalitetniji. Ne kazem da GW nema svetle trenutke...
O kompleksnosti i inteligenciji....
http://leftovers.groupee.net/groupee/forums/a/tpc/f/77010864/m/989104816
Kvantna fizika zar ne? (ovaj guide se bavi samo prvom 3jcom bossova u BWLu, ultimativnom WoW instanceu (dungeonu). Svaki naredni boss je gemotrijskom progresijom sve tezi i tezi...
@lord
Igru mozes da qpis kod ovlascenih ditributera (Plato mislim) kad je ima kod njih na lageru. Zbog pretrpanosti servera, igra nie nonstop u prodaji, vec Blizzard izbacuje kontigente. Kada ti kontigenti stizu u Srbiju pojma nemam tako da je prilicno random da li ces naci igru kada pozelis...
Sto se price tice, WoW se nastavlja na frozen throne, ali ponovljam, u igri ne postoje glavne dodirne tacke sa pricom prethodnih izdanja, sto je zbog njene neverovatne nelinearnosti i logicno. Upravo zbog toga ne postoji centralna prica koja bi usmeravala igraca na ovaj ili onaj quest. Sve je na tebi da istrazis, cak ne moras ni da radis questove, mozes da se levelujes prostim kripovanjem mobova odgovarajuceg lvla.
E Lorde,jedan euro ti je 1.95 maraka:)
A sad da ti odgovorim na ovo drugo-mogao bih si priustiti vjerovatno kuci da igram,al namjerno necu upravo zbog zavisnosti:rolleyes: Sve zivo bih zanemario,a to ne zelim:mad: Ovako igramo jednom sedmicno po 4 sata i ja se lepo naigram:)
posle 20. nivoa je vise izrazenija potraga za najboljim oklopom a znanje, tj verovatno mislis na skilove, prestizne skilove, se usput skupljaju.
Dokle si uopste stigao u igri, jesi li se ascendentovao, infuseovao, da li si presao T-Keep, koliko igras u Areni. Ovo sto si napisao protivreci iskustvu koje imam sa GW-om. Elite Skils su sastavni delovi nekih buildova(doduse mozes da koristis samo jedan u buildu) uglavnom se smisljeno skupljaju tj farminguju, ali mozes i slucajno da ih nadjes. Da li si razvio buildove koje koristis za PvE, a koje za PvP. Meni kao R/N u areni sluzi modifikovani necro spike(necro spike + beast mastery + barbed signet(R imaju manje eng od N)).
@Vujakralj
mislio sam na ovu vrstu matematike
http://www.guildwarsguru.com/content/game-mechanics-id674.php
Gorgoroth
6.12.2005, 13:26
Slushaj brate! Wow jeste apokaliptichki zarazan ali pa shta ja sam sasvim OK u shkoli igram po 4 h dnevno 60 lvl za 5 meseci + imam epic mount za koj mi je trebalo vishe od mesec! Ako imash kintu i mogucnost nishta ti vishe ne bih predlozio nego da kupish WoW
Lord of Doom
6.12.2005, 17:01
@ Splinter pa otkud ja znam, mozda se promenio kurs... odavno nisam menjao marke :D .
I tebi je to igranje 4 sate nedeljno????
@GaleOm ostale su mi jos 2 misije do ascendenovanja, tj uradio sam samo jednu. U pvp-u ne igram puno, izmedju ostalog zbog tih zezancija sto ostali koji su stigli dalje u igri-nasli vise skilova-itema-upgaradeova su u velikoj prednosti. Ja sam elem-ranger ali od rangera cas koristim beast mastery a cas wilderness survival. To mi je isto bezveze sto si maltene ogranice na max 3 vestine a cak nemozes ni sve tri da razvijes do kraja. Protiv jedinica uglavnom koristim combo whirllwind+aftershock koji pre toga zacinim air attunementom i ovim... kako se bese zove sto ti vraca zivot za koriscenu manu. Protiv playera jos nisam nasao nista konkretno sto je efektivno.
- misim da cu ipak pazariti WoW za, ili posle nove godine
Lepo ste me nalozili na WoW, ali strah od zapostavljanja faxa i drustvenog zivota mi govori da ne cackam mecku. Mislim da ce biti vremena da se igra WoW, ne bih da zbog jedne igre (ipak je to SAMO igra, ma koliko bila dobra) fasujem godinu. To je isto kao kad lozim sebe da ce biti vremena i da postanem dj (kad budem imao kesh za mixetu, gramofone, efektor etc za sta mi treba ok 3k-4k e) i da ce biti vremena za snowboard(takodje kesh problem). A sta ako ne bude vremena? Sta ako jednog dana, kad budem imao sredstava za sve to, nista od toga mi ne bude zanimljivo. To me muci. Zamislite: moj sin pika neki WoW New World, a ja mu kaze: "bolje uci, sine, mani se corava posla". E ako se to desi, zaba mi u gace!
A i 56K mi ne daje da se previse opustam. Iznervira me kad sam ovde na forumu (konekshn lost, pliz fak jorself) a ne mogu da zamislim sta bi bilo na serveru sa jos masom ljudi. Sta je tu je. Nije da se nesto zalim, meni je ok, ali tako neke sitnice mnogo ulepsavaju zivot, isn`t it?
Ma nek ide sve do djavola! Na leto kupujem WoW!(kakva odlucnost, kakva energija:) ) makar mi ne radio na modemu. Ha,ha,ha!!! a onda se cuvajte, jer moj gnev ce biti strasan! :)
Nadam se da ovim nismo zatvorili temu, jer bi voleo da procitam jos kojekave zanimljivosti o WoW, mozda neko ima drukcije shvatanje.
Delimicno sam procitao postove na ovu temu, i reko' aj da napisem i ja nesto.
Proteklih 8-9 meseci svog zivota proveo sam igrajuci wow.
Ukratko, ako vam je imalo stalo do RL-a, prijatelja,sebe i svega vezanog za svakodnevnicu, NEMOJTE kupovati igru.
Ako ste nezadovoljni sa sadasnjim zivotom i zelite neku promenu, a pri tom volite da igrate igre, ovo je pravo resenje za vas( sidu leci - po naski :D).
Elem, definitivno najbolji nacin da ubijete vase slobodno vreme, u pocetku, a kasnije to prerasta i sve vise i vise ubijenog vremena. Ni jedna igra koju sam igrao(a igrao sam sve i svasta; od starijih igara sa sony-ja pa preko diabla2 i starcrafta, do novijih HL2, Far Cry, DooM3 itd igara) se ne moze porediti sa dozom adiktivnosti koju wow pruza. Jednostavno nesto najbolje sto je ikada napravljeno. Naravno postoje mnogobrojni propusti, mesta gde je trebalo uraditi ovo, umesto onoga, itd itd. uglavnom sve postaje zanemarljivo u momentu kada te wow uvuce u svoj svet, iz koga se vrlo tesko izlazi.
Relativno rano sam poceo sa igrom doticnog, i kroz moje igranje posmatrao ostale ljude kako pocinju sa igrom(citaj navlacenjem) na wow. Otuda moja teza da se wow(ili generalno mmorpg) moze svrstati u neku vrstu narkotika
koje po jacini moze parirati pravim drogama. Ovo misljenje donosim gledajuci sebe, i dosta ljudi, od kojih jedan broj nije imao dodir sa igrama pre ovoga. Pricam i o ljudima 35+ godina.
- nastavak u sledecem postu
Sam wow donosi bezbroj sati igranja, dosta faza u samom napredovanju, pocevsi od pocetnog odusevljenja igrom/svetom pa preko napredovanja/lvl-ovanja lika, opremanjem istoga(giifff epiixxx plxplxplx ;D ), sve do momenta dok se ne dodje do nekom maksimuma, iliti 60og lvl-a. Recimo da se tu zavrsava faza 1.
E tu pocinje nova zabava. Mada sve zavisi da li imas srece/pameti ili ne. Ako ne nadjes dobar guild, smatraj se srecnim, jer si postao jedan od normalnih igraca wow-a, i zavrsices igru bez mnogo uplitanja u "high end game insance playing" iliti bezbroj sati provedenih na 1-2 instance(MC&BWL). Jer, bez 40-50 hard-core playera, ti vise neces imati sta da trazis u igri, i to je deo kada sve postaje monotono i beslisleno. Ponavljanje 5-10 man instanci u besvest. Dosta ljudi ovde batali wow.
E sad, ako smatras sebe hard-core playerom, i imas 5+ dana nedeljno za igranje(vecim delom nezanimljivo) tih instanci, i nadjes guild koji ti odgovara, e onda si upao u "fazu 2". Ona se svodi na besmisleno igranje 1-2 instanci, jurnjavom za itemima, itd. Ima i svojih dobrih stvari,(recimo 1st boss killovi - neopisiv je osecaj kada ubijes nekog bosa na kome si proveo 20ak dana ginuci i pokusavajuci da savladte taktiku), a i losih(ovo jede mnooogoo vremena i zivaca sto je najgore). Tu se javlja neka vrsta zasicenja, kod 90% ljudi i prvi pokusaji da se odustane od wow-a. I sta se desava- shvaris da si navucen 100% :)
Znam bar 20+ ljudi koji su u ovoj fazi, pokusali su da prestanu, i vratili su se, sve deluje kao neka "sekta" koja te ne pusta napolje ;)
Uglavnom, verujem da sada imate neku pribliznu sliku onoga sto WOW nudi, tako da pazite sta radite. Nije mala stvar ako se navuces. Idealno bi bilo kada bi ova igra mogla da se igra par sati dnevno, u slobodno vreme, itd. Retki su oni koji mogu. I svaka im chast :D
Btw ovo ogranicenje na 2000 slova sucks :D
Moje Humble misljenje je da je WOW super!
Imam 56k modem, a igrao sam i na official i na piratskim serverima bez ikakvih problema.
U poslednje vreme se bavim pravljenjem DB za WoWEmu, koji je nazalost postao dead project.
Pozdrav!
REDisLAW
10.12.2005, 20:13
Ja sam za ali dzabe kad ovde nema nigde da se kupi original, a ja jos imao verziju 1.1.1 a imam modem 56kb/s i patch za verz. 1.7.0 400mb otprilike. J...s ti to. A treba mi 1.7.0 za igranje.:(
Vredi 100% ako si spreman da zrtvujes 90% svega ostalog
ocajnicki zelim da probam WoW! sad, tu ima nekoliko poteskoca:
prvo, potpuni sam ovisnik o GW-u za pocetak :D
drugo, nemam tih para -> oko 4000 dinara za svoj primerak + 15ak evrica mesecno... prestao sam da radim pre 6 meseci ne bi li malo vise posvetio paznje studijama, pa para sada nemam ni od korova :rolleyes:
ako ikako moze da se smulja deljenje (istovremeno) accounta, sigurno bih sa drugarom probao -> ipak je lakse placati upola cene ;)
ako neko zna nesto vise o sharingu istog accounta (ako je to uopste dozvoljeno) neka me uputi dalje... koji softver i sl.
hvala
Acc moze da se deli bez problema samo ne mozes da igras u isto vreme sa ortakom...
ili pozajmish 4 "legalna" diska od druga, instaliras, patchujes, odes na javni [piratski] server i igras preko WOW-FE.exe :cool:
Mada lepo je potrositi tolike evre zarad mirne savesti :D :D :D
Umirem od zhelje da probam WoW...Zhivim u CG a par mojih drugova imaju acc pa sam ih gledao dok igraju...Ja sam skupljao pare za account i skupio al sad je problem da ga nadjem...Rekoshe mi da ima u Plato extrem-u i ja sam zvao telefonom ali oni nemaju vishe cd-ova wow-a.Ako iko zna koji shop koji u Bg koji ima trenutno originalni cd WoW-a neka mi javi jer u Beogradu imam rodjaka koji bi mogao to da mi kupi...
6am3 Fana71c
15.1.2006, 3:43
ja sam krenuo oko 3.1.2006 da igram WOW i evo sad sam 30 level. Sta reci...posle WOW-a SVAKA igra vam dodje ko 6ovno posle torte...najozbiljnije... jos ako imate dobro drustvo s kojim igrate... ne znam sta da kazem o igri... hoce li me ono ikad smoriti u zivotu...
e da BTW u novijim patchovima je skinut level limit odnosno podignut je na 250. level. srecno u dostizanju istog....:D :D :D
mad_skillz
15.1.2006, 4:20
Toplo bih ti preporucio da pazaris WoW. Ako ga ne kupis propustices priliku da budes deo istorije:) Igra je potpuno neverovatna, dovoljan je podatak da je igra preko 3 miliona ljudi. Nazalost, igranje WoWa povlaci za sobom ogromnu zavisnost tako da ces morati da se odreknes slobodnog vremena itd... Fax je sasvim moguce gurati solidno uz WoW, ali nazalost nista vise od RL sem toga (zurke, ribe, ortaci itd..). Sto se tice Guildwarsa i slicnih varijacija, za**** to. WoW uopste nie skup ako imas iole solidnu konekciju. 1300 dindzi za mesec dana? Ako se dobro secam toliko kosta ulaz+2pica na prosecnoj zurci.
Sto se tice price, ona u WoWu gotovo da ne postoji, bar ne kao u ostalim RPGovima, postoje teritorije prilagodjene odredjenim nivoima, radis questove na teritorijama, sabijas nivoe itd... Donekle prica postaje zanimljiva u endgame dungeonima, ovaj zmaj je ispalio onog itd...
PS. ako krenes da igras, napravi chara na Vashj realmu, ja sam tamo isti nick ko i ovde:)Samo jedna ispravka oko 5 miliona ljudi , ali nebitno:mrgreensa potpuno si u pravi wow je bas strava igra ..svijda mi se komparacija sa zurkom...:mrgreensa :mrgreensa
igrao sam i gw i wow i gw mi mnogo vise svidja, el ima neko iskustva sa city of heroes (villians)
E sto se tice WoW-a, to je igra navlaka. Ja je licno nisam igrao online, ali sam nabavio neku crack-ovanu offline verziju, da napravis svoj server pa se nakacis na njega. Znam par ljudi koje je totalno sje*ao WoW. Znaci ljudi idu na posao, vrate se kuci, igraju WoW do 7 ujutro, idu na posao, zacarani krug... Meni je Warcraft TFT mnogo bolji, kada se zazelim igranja, odigram sa ortakom u lanu jednu partijicu i dosta. WoW je totalna navlaka, a i nisam uspeo na nadjem neki ruski server koji radi kako treba, mozda www.playground.ru ili www.karamba.ru ali neverujem da bi ping bio dobar...
Mogu da ti dam ovu offline verziju, pa da probas...
6am3 Fana71c
17.1.2006, 11:58
E sto se tice WoW-a, to je igra navlaka. Ja je licno nisam igrao online, ali sam nabavio neku crack-ovanu offline verziju, da napravis svoj server pa se nakacis na njega. Znam par ljudi koje je totalno sje*ao WoW. Znaci ljudi idu na posao, vrate se kuci, igraju WoW do 7 ujutro, idu na posao, zacarani krug... Meni je Warcraft TFT mnogo bolji, kada se zazelim igranja, odigram sa ortakom u lanu jednu partijicu i dosta. WoW je totalna navlaka, a i nisam uspeo na nadjem neki ruski server koji radi kako treba, mozda www.playground.ru ili www.karamba.ru ali neverujem da bi ping bio dobar...
Mogu da ti dam ovu offline verziju, pa da probas...
ne mozes oceniti neku igru kao losu samo zato sto je katastrofalno zarazna...
mislim nije joj to ni neka svetlija strana ali svakako nije losa...I inace ako oces da igras idi na gromnet server, jedini srpski server!!!:worshippy
Sto se tice Guildwarsa i slicnih varijacija, za**** to.
E, a ja sam čuo (od ljudi koji su igrali oba i to solidno dugo) baš obrnuto, da su u WoW-u jedni te isti generički questovi, kurirski poslovi i ubijanje creepova, dok su u GW-u dosta razrađeniji i interesantniji. Plus što GW izgleda lepše i nema pretplate.
Ja bih dakle radije išao na GW.
Povodom izdavanja chaptera 2 GW-a, od sutra pocinje Global Free-For-All PvP Weekend Event. Tako da svi mogu sledeca 3 dana besplatno da probaju GW. Instalirajte ga i upotrebite sledeci key
66DG9-C4RHB-9FKD6-287BJ-LRGCJ
Pa mozete da vidite da li vam se svidja ili ne.
Ja sam za WoW...
Da vam kazem ovako...mesec dana pre nego sto je igra izasla ja skinuo blizzardov tutorial(o svemu)...ja i ortak smo ga hard-core nastrebali...i kad je izasao nije bilo da se kupi kod nas...ali smo skinuli neke digitrone za likove sa skilovima pa smo tu organizovali raspored skilova...negde u januaru smo bili do platoa jer smo culi da oni prodaju...ali su nam tamo saopstili tuznu vest da je sve rasprodano i da sledeca tura tek dolazi u aprilu...sledecih mesec dana smo proveli strebajuci item-e...i na kraju nista od toga nije bilo...odustali smo od wow-a jer nam jednostavno nije bilo sudjeno...da smo negde u evropi mozda bi bilo drugacije...
Poz
Ja sam za Wow,da vidim to hvaljeno cudo video igre.Nepoznajem nikoga ko je probao da igra Wow.
Kao pocetnik voleo bih da naucim o njoj kroz praksu,dosadno mi je da citam uputstva itd.
Razumeo sam da je princip ulaska u taj svet tako izazovan,desava se da igraci nemogu da se odvoje od takmicenja.
Verujem da broadband konekcija omogucava non-stop taj fazon,taj uslov neispunjavam,kopka me to sto se prica o velikom novcu koji se trosi.
Ako se nadje osoba koja se zabavila Wow-om,neka kaze koliko ga je kostalo zadovoljstvo?
6am3 Fana71c
20.1.2006, 12:30
Ja sam za Wow,da vidim to hvaljeno cudo video igre.Nepoznajem nikoga ko je probao da igra Wow.
Kao pocetnik voleo bih da naucim o njoj kroz praksu,dosadno mi je da citam uputstva itd.
Razumeo sam da je princip ulaska u taj svet tako izazovan,desava se da igraci nemogu da se odvoje od takmicenja.
Verujem da broadband konekcija omogucava non-stop taj fazon,taj uslov neispunjavam,kopka me to sto se prica o velikom novcu koji se trosi.
Ako se nadje osoba koja se zabavila Wow-om,neka kaze koliko ga je kostalo zadovoljstvo?
0 dinara sine. pogledaj moje postove iznad [snoop - ja sam taj]. pozz:cool:
0 dinara sine. pogledaj moje postove iznad [snoop - ja sam taj]. pozz:cool:
Navikao sam da neplacam gotovo nista,zato me interesuje malo opsirnije taj racun koji iznosi nula dinara.
WoW predpostavljam moze da se nadje kod "prijatelja" iz kraja.Moze cuo sam po ceni 3000-4000 dinara.Videcu da sakupim tu sumu.Kako izgleda online veza,jesu li modemi upotrebljivi,treba li nesto brze?
Setio sam se upravo da tesko mozes da mi odgovoris,pa to bi bila reklama,ako postoji nacin da se prodje jeftino.
TheProphecy
20.1.2006, 22:47
Navikao sam da neplacam gotovo nista,zato me interesuje malo opsirnije taj racun koji iznosi nula dinara.
WoW predpostavljam moze da se nadje kod "prijatelja" iz kraja.Moze cuo sam po ceni 3000-4000 dinara.Videcu da sakupim tu sumu.Kako izgleda online veza,jesu li modemi upotrebljivi,treba li nesto brze?
Setio sam se upravo da tesko mozes da mi odgovoris,pa to bi bila reklama,ako postoji nacin da se prodje jeftino.
I mene zanima sve ovo,i jos da pitam jel postoji krekovana verzija igre koja moze da se igra online?
Na zvaničnim serverima, ne. Niti će ikada. Proverava se autentičnost CD ključa, koji ti nemaš.
6am3 Fana71c
21.1.2006, 2:55
Na zvaničnim serverima, ne. Niti će ikada. Proverava se autentičnost CD ključa, koji ti nemaš.
MA NIJE TACNO!!! EL VAM KAZEM DA SAM LEVEL 48 FIGHTER A NI DINARA NISAM PLjUNUO ZA IGRU. DA PONOVIM: uzeo sam od druga 4 narezana CD-a igre, instalirao, patchovao sa patchom 1.80 GB [oko 200 MB], registrovao se na GROMNET serveru, skinuo WOWFe.exe [nije ni megabajt tezak], skinuo podatke o serveru sa www.wowstatus.net, uneo ih u wowfe.exe i sad rokam! napominjem da nije bilo nikakvih provera ili zezancija... ako i ima serial key on se unosi samo u instalaciji ko i svaki drugi al se ne secam za to [znam da nije bilo problema]. Ocete da vam sad objasnim i princip hladne fuzije???:mad:
PS - NE PODRZAVAM PIRATERIJU:D :D :D
Gromnet je privatni(tj piratski) server zbog toga nista i ne placas.
TheProphecy
21.1.2006, 13:48
Gromnet je privatni(tj piratski) server zbog toga nista i ne placas.
Zar je bitno sto je pirtaski.Bitno je da je Dz! Jos ako radi solidno,onda je to najbolji server na svetu :).
Nego 6am3 Fana71c aj' ti to lepo narezi na DVD,a mi kojima to treba uzmemo od tebe i castimo te :).A sta mislis ;)?
Pazi, ne može na piratskom serveru nikako biti toliko ljudi, questova i događanja kao na javnom. Ali nisi igrao na javnom tako da ne znaš...
6am3 Fana71c
21.1.2006, 16:01
Pazi, ne može na piratskom serveru nikako biti toliko ljudi, questova i događanja kao na javnom. Ali nisi igrao na javnom tako da ne znaš...
AKO NISTE ZNALI GROMNET JE JEDAN OD NAJPOZNATIJIH I NAJSTABILNIJIH SERVERA NA SVETU I ZATO SVAKIM DANOM DOBIJA SVE VISE IGRACA IZ CELOG SVETA. I STO JE JOS BITNIJE ON JE SRPSKI SERVER PA CETE UVEK NACI NEKO DRUSTVO... A STO SE TICE DVD-ja ZA TheProphecy TO NEKA ZATRAZI PREKO MOG MEJLA. IMA ME I NA YAHOO I NA MSN PA NEK BIRA..:cool:
za gromnet ste potpuno u pravu, server je zakon samo sto je tesko uci jer je uvek pun
TheProphecy
21.1.2006, 16:35
Igrao sam na javnom serveru,stigao do 12 levela,i moram priznati da je odlicno.Ali kad su mi rekli da se taj vid zanimacije placa hiljadu din mesecno,samo se nasmejao :).Sto je dzabe i Bogu je drago :).A sto se tice DVD-a,ok izbracu jedan od ona dva maila ;).Poz
6am3 Fana71c
26.1.2006, 18:56
evo upravo sam procitao da je wow nagurao oko 5.5 miliona korisnika....i racunajte jos toliko ljudi koji ne igraju igru na zvanicnim serverima...:eek: :eek:
Ja sam citao dosta o WoWu i mastam da je igram. Ako moze neko da mi kaze gde mogu da nabavim najeftinije igricu. Imam 128kbs protok i nadam se da cu moci da je igram ako je budem kupio. A kad smo vec kod online play-a koje su jos zanimljive igre koje mogu da igram na netu za male pare. :D
TheProphecy
27.1.2006, 0:45
Ja sam citao dosta o WoWu i mastam da je igram. Ako moze neko da mi kaze gde mogu da nabavim najeftinije igricu. Imam 128kbs protok i nadam se da cu moci da je igram ako je budem kupio. A kad smo vec kod online play-a koje su jos zanimljive igre koje mogu da igram na netu za male pare. :D
Tesko da ces za male pare igrati WOW na legalnim serverima.Ustavri to zavisi sta su za tebe male pare :)
U samoj sustini je pitanje o novcu,ako je neko igrao WoW sigurno dobro zna koliko ga je to kostalo.
Dali bi neko mogao to javno da kaze,ili je to ona vrsta tajne koja se krije i od najblizih.
Sta uopste ima da se kaze o WoW-u,ukoliko se svima nepredstavi kako to izgleda u praksi.
Koliko ljudi ima tu mogucnost da se zabavi na ovakav nacin?
Ako je mnogo,znaci nije tako nepristupacno,ako je poneko,to znaci da tema uopste nije javna.
6am3 Fana71c
27.1.2006, 18:14
LJUDI BRE AJ SAMO POGLEDAJTE MOJE POSTOVE IZNAD [SNOOP AKA 6AM3 FANA71C] PA SE LEPO INFORMISHITE O "SKUPOM IGRANJU" WoW-a:cool:
WoW jeste najskuplja igra koju sam igrao, platio sam prvo samu igru oko 40e, jos ovih 6 meseci pretplate oko 75e, pa onda adsl za tih 6 meseci oko 90e, pa nov komp (koji sam samo zbog wow-a i kupio) oko 620e... elem, sve zajedno izadje 925 eura - uopste nije malo, ali World of Warcraft vredi svaki cent koji sam dao i ne zalim ni trenutka!
ko ovo igra na piratskom serveru, nema pojma sta propusta...
Zaboravio si jednu stvar, kada budes prestao da im placas sve sto si do tada uradio nestace kao mehur od sapunice.
A kad smo vec kod online play-a koje su jos zanimljive igre koje mogu da igram na netu za male pare. :D
GW..daš u startu ok 2000 i to je to..sve ostalo je Dž...osim pretplate za internet( a znam ljude koji su je igrali na 56k modemima bez ikakvih problema..):dedica:
Zaboravio si jednu stvar, kada budes prestao da im placas sve sto si do tada uradio nestace kao mehur od sapunice.
istina, i kad se vratis sa mora sve sto si tamo radio nestane kao mehur od sapunice - pa opet ne verujem da ti je zao sto si isao.
get the point?
MA NIJE TACNO!!! EL VAM KAZEM DA SAM LEVEL 48 FIGHTER A NI DINARA NISAM PLjUNUO ZA IGRU. DA PONOVIM: uzeo sam od druga 4 narezana CD-a igre, instalirao, patchovao sa patchom 1.80 GB [oko 200 MB], registrovao se na GROMNET serveru, skinuo WOWFe.exe [nije ni megabajt tezak], skinuo podatke o serveru sa www.wowstatus.net, uneo ih u wowfe.exe i sad rokam! napominjem da nije bilo nikakvih provera ili zezancija... ako i ima serial key on se unosi samo u instalaciji ko i svaki drugi al se ne secam za to [znam da nije bilo problema]. Ocete da vam sad objasnim i princip hladne fuzije???:mad:
Meh, kapiram ja to sve, satro skupo ovo ono... To ti je isto ko kad bi te Siptar iz Tirane ucio pravoslavlju. Ili qpi origzinal i uzivaj 100% ili se smaraj sa piratskim serverima koji nude 10-20% filinga. Btw, u wowu ne postoji klasa fighter... El ti igras Tekken? ;P
U samoj sustini je pitanje o novcu,ako je neko igrao WoW sigurno dobro zna koliko ga je to kostalo.
Dali bi neko mogao to javno da kaze,ili je to ona vrsta tajne koja se krije i od najblizih.
Sta uopste ima da se kaze o WoW-u,ukoliko se svima nepredstavi kako to izgleda u praksi.
Koliko ljudi ima tu mogucnost da se zabavi na ovakav nacin?
Ako je mnogo,znaci nije tako nepristupacno,ako je poneko,to znaci da tema uopste nije javna.
I shall repeat this only once...
Igra kosta 40 evra, mesecna pretplata kosta 13 evra (jos manje po mesecu ako se plati pretplata za vise meseci). Da bi je igrao potreban ti je broadband pristup netu(adsl,wireless,kabl,whatever). E da, potreban ti je komp koji moze da przi NBA Live 2005...
Placanje mozes da obavis preko visa/mastercard/whatever kartice, ili mozes da qpis gamecard dopunu od 2500 koja ti daje pretplatu od 2 meseca...
Prilicno dostupno...
E da vidim ovaj debos smara sa piratima i zbunjuje ljude.
Da bi igrao WoW potrebno je da qpis original (citaj plato u knezu). Potrebno je da se registrujes(napravis account) na Blizzovom oficialnom sajtu. Kada qpis igru dobijes mesec dana igranja besplatno, sve ostalo moras da places, vec sam pomenuo cene. Tako da, zaebi prijatelje iz kraja i to. Qpi neotpakovani original i uzivaj.
6am3 Fana71c
4.2.2006, 14:07
neko je ranije rekao da se na piratskim serverima dobija samo 20% pravog feelinga igre sto je potpuno tacno iz prostog razloga sto takav jedan server podrzava samo 100 ljudi a jedan oficijelni podrzava 23000. Znaci sve sam vam rekao. Ali svi moji prethodni postovi su za ljude koji nemaju da izdvoje tolike pare za WOW. Mislim svaka cast ljudima koji imaju mogucnosti da uzivaju onako kako bog nalaze ali ja npr nemam ni za svaki mesec da ispljunem 1600 dinara za net a ne jos da dajem za igru. Zato nemojte ***** onima koji igraju na piratskim serverima nego probajte da ih razumete. Mislim, sigurno ne igraju na njima zato sto vole nego zato sto moraju.
Ok znaci citav izdatak je 40 evra za igru,broadband koji te kosta 1500 dinara(da zaokruzim),pa na svaka dva meseca jos 2500 dinara za gamecard dopunu.
Tako da se igram placajuci 3000 din. mesecno(nemoram ni da zaokruzujem).
Lepo zvuci samo sto ruzno izgleda.
Rekao bih "ala je narod bogat" kada bih upoznao nekoga ko uziva ovakvu zabavu.:alealeee:
neko je ranije rekao da se na piratskim serverima dobija samo 20% pravog feelinga igre sto je potpuno tacno iz prostog razloga sto takav jedan server podrzava samo 100 ljudi a jedan oficijelni podrzava 23000. Znaci sve sam vam rekao. Ali svi moji prethodni postovi su za ljude koji nemaju da izdvoje tolike pare za WOW. Mislim svaka cast ljudima koji imaju mogucnosti da uzivaju onako kako bog nalaze ali ja npr nemam ni za svaki mesec da ispljunem 1600 dinara za net a ne jos da dajem za igru. Zato nemojte ***** onima koji igraju na piratskim serverima nego probajte da ih razumete. Mislim, sigurno ne igraju na njima zato sto vole nego zato sto moraju.
Razlike su ogromne, ja sam prvo igrao na piratima zato sto jedno vreme nie bilo originala kod nas. Nie razlika samo u broju ljudi... Da je sve ostalo isto, ko bi bio lud da placa ako od pirata moze da dobije istu igru...
Opet ponavljam, 1500 dindzi mesecno je dzabana... A broadband net imas pa imas, nevezano za wow... Mogli bi tako da uracunamo i 500 evra za komp, racun za struju itd...
Za 1500 kinti mesecno dobijes 24/7 neopisive zabave. Tako da ko hoce nek qpi, kome je skupo nek se drlja po piratskim serverima itd...
striderXIII
18.2.2006, 17:52
Da bi je igrao potreban ti je broadband pristup netu(adsl,wireless,kabl,whatever)
Ja sam dobrih 7 meseci igrao sa 56k... ne mozes da igras AV i BWL ali je ovako OK... jedini problem je telefonski racun. Wireless nije dobar zbog gubitaka paketa i lag spike-ova...
Igra jeste zarazna, ali ne toliko koliko se prica;) Ja evo citavih mesec dana ne igram i uopste ne kriziram... Uzima suvishe vremena i savetovao bih svima koji nemaju 6 sati dnevno slobodnog vremena koje mogu da potrose na ovu igru da je bolje ne uzimaju....
Ljudi, bezite od wow-a! :)
Igrica je toliko "dobra" da to nije dobro ;) Navlachish se u roku od par lvl-a, pogotovo ako si ljubitelj RPG, ili recimo original warcrafta. Igraju ga deca od 10g, pa do 70 i kusur (bez zezanja, podatak sa wow-europe, neki italijan je proslavio 77 rodjendan u IronForge-u, pa vi vidite, a btw, igraju mu i Sin, i unuk... to se zove familija) :)
Anyway, ako vam treba neka igra da se navuchete, i da vas boli d za sve, ovo je prava stvar.
Jos jedna zanimljivost,
igraci koji tek pocinju da igraju "rolaju" alijansu, tako da je igranje za ally's cesto frustracija za sebe, pa ukoliko imate 18+ i zelite da zapocnete avanturu na nekom od blizzovih realmova, izaberite hordu! :>
Mali savet buducim saigrachima,
pazljivo birajte rasu sa kojom ce te igrati! Nije zabavno dofurati nekog lika do 35-40 lvl-a i onda izabrati novu rasu/klasu i poceti iz pocetka. Igra je zabavna od 1-60, a kad "dingnete" 60, pocinje nov trip, novo zezanje (MC/BWL/Onyxia) i naravno PVP!!!!!
Imajte na umu da na svakom serveru ima previshe Hunter-a, Rogue-a, i u poslednje vreme Warlocka. Ukoliko izaberete neku od gore napomenutih klasa, mozete imati velikih problema oko skupljanja ekipe za instancu. Dok su na primer Mage ili Priest uvek potrebni (i ako su dosta tezi za igranje, pogotovo Mage)
Dosta nasih ljudi igra WoW, kao i dosta nasih komsija (Hrvati, Slovenci, Makedonci) i uveliko smo rastrkani po serverima (ko zna zasto je to dobro)
Zakljucak:
Ako volite igrice, vredi probati, definitivno. Ali imajte na umu, da je igra stvarno zarazna kao sto su vam ljudi rekli, i da je uzasno lako potrositi gomilu sati na neke gluposti, recimo Fishing & Cooking skilovi, i da vam nece biti zao da zabodete 10+ sati ispred kompa, po nekad ne radeci nista, osim "skeniranje" aukcijske kuce u potrazi za predmetima koji lako mogu da se "tapnu" uz pristojan profit ... :)
::::
Ako neko od vas igra na Dentarg serveru, ili razmislja da uradi ReRoll main-a, Dirty Dozen regrutuje. Da ne smaram vishe ovde, koga interesuje neka pogleda
http://www.crvenobelo.com/dirty_dozen/index.htm
Sta vishe da vam kazem osim, dobro dosli u sektu :) Dodjite da se druzimo :>
BigBadVuk
21.2.2006, 15:00
Ma i nakupio bih ja nekako pare za dopunu ali mi nije jasna samo jedna stvar...GDE bre da uplatim u BGd-u...Moram li da se cimam da otvaram VISA electron ili mogu da kod nekog(idealno bi bilo plato exxtreme) kupim neko čudo po principu greb greb i da furam....
Ajde neko ko ima original neka uprošćeno u 3 rečenice objasni samo šta treba cene će se i onako promeniti do aprila kada nam (valjda) stiže evropski kontigent..Dakle osim neke vrste broadbenda i original DVD-a šta treba još?Drugim rečima kako ste regulisali problem pretplate iz Srbije zemlje Daleke....:n-cc2:
Dotle ja ću da se okušam na nekom od servera sa wowstatus.net-a čisto da pohvatam konce i vidim "Kom li ću se prikloniti carstvu"
Ljudi, bezite od wow-a! :)
Igrica je toliko "dobra" da to nije dobro ;) Navlachish se u roku od par lvl-a, pogotovo ako si ljubitelj RPG, ili recimo original warcrafta. Igraju ga deca od 10g, pa do 70 i kusur (bez zezanja, podatak sa wow-europe, neki italijan je proslavio 77 rodjendan u IronForge-u, pa vi vidite, a btw, igraju mu i Sin, i unuk... to se zove familija) :)
Hehe... ja imam slicno iskustvo... Prije par godina, L2 oficijelni server... Ludi Britanac, njegova zena i 3 djece... mjesecima smo igrali zajedno, navjerovatno iskustvo xD
igraci koji tek pocinju da igraju "rolaju" alijansu, tako da je igranje za ally's cesto frustracija za sebe, pa ukoliko imate 18+ i zelite da zapocnete avanturu na nekom od blizzovih realmova, izaberite hordu! :>
Ne slazem se. Obicno je hordinih igraca mnogo vise, pa se onda redovi za WSG i AB otegnu i po nekoliko sati :/// jeste, u pocetku je teze rolati alijansu, ali ona ima Tarren Mill, a Horda nema :P
Imajte na umu da na svakom serveru ima previshe Hunter-a, Rogue-a, i u poslednje vreme Warlocka. Ukoliko izaberete neku od gore napomenutih klasa, mozete imati velikih problema oko skupljanja ekipe za instancu. Dok su na primer Mage ili Priest uvek potrebni (i ako su dosta tezi za igranje, pogotovo Mage)
Hunter ce uvijek teze naci grupu, bilo njih 5 ili 55555 na serveru. Dobrih lockova i rogueova je malo (rolala sam oboje ;) ) a lako se pamte, tako da ce uvijek naci grupu bez problema. Lock pogotovo :)
Ali imajte na umu, da je igra stvarno zarazna kao sto su vam ljudi rekli, i da je uzasno lako potrositi gomilu sati na neke gluposti, recimo Fishing & Cooking skilovi, i da vam nece biti zao da zabodete 10+ sati ispred kompa, po nekad ne radeci nista, osim "skeniranje" aukcijske kuce u potrazi za predmetima koji lako mogu da se "tapnu" uz pristojan profit ... :)
Nemas pojma koliko su cooking & fishing dobri. Za pametne PVE igrace su nevjerovatno korisni.Zar 25 stamine moze biti lose? Usput, reagenti koje upecas se prodaju po jako dobrim cijenama (Oily Blackmouth, Firefine snapper, Stonetalon eel... pa i essence of water, sa novim patcheom). Ribice prodajes hunterima za petove... easy money :P
Poz sa Xaviusa :))
']
Ne slazem se. Obicno je hordinih igraca mnogo vise, pa se onda redovi za WSG i AB otegnu i po nekoliko sati :/// jeste, u pocetku je teze rolati alijansu, ali ona ima Tarren Mill, a Horda nema :P
Naprotiv, to je fenomen :) Na kom god serveru da sam igrao alijanse je bilo vise. Do dushe, nekako uvek ima vise hordinih lvl 60, ali ja to pripisujem cinjenici da je horda generalno zrelije drustvo jer sadrzi u proseku starije igrace.
Slazem se da redovi za WSG i AB znaju da potraju ako igras u hordi, Ali ja to pripisujem kukavicluku alijanse i orijentaciji ka PVE delu igrice (npr na Dentargu ima vise Alija, pa je opet smorno i dugo cekanje za BG)
sa druge strane ...
Moj prvi toon je bio Aliance Mage, i ne mogu ti opisati koliko sam se nervirao u WSG/AB kad nas horda GAZI, a zasto? jer 7-8 mentola koji su rolali female Night Elfs & Humans trce goli po Bettleground-u!? ArgH! /golfclap
Ili poginu 2-3 puta pa kucaju /afk
Mozda nisam najbolje skontao opasku za Tarren Mill ... ;)
Ako si mislila na genkovanje po Tarren Mill-u, :)) Ima Horda South Shore, Arethi, STV, Duskwood, Iron Forge... world pvp nije problem :)
']
Hunter ce uvijek teze naci grupu, bilo njih 5 ili 55555 na serveru. Dobrih lockova i rogueova je malo (rolala sam oboje ;) ) a lako se pamte, tako da ce uvijek naci grupu bez problema. Lock pogotovo :)
Nista ja lose nisam rekao, jer je svaka klasa zabavna za igranje. To je bio mali savet za ljude koji ce tek poceti da igraju, kolike su shanse da iz prve postanu dobri igraci? :) Ako imas redovnu ekipu sa kojom igras (recimo gild) onda nije toliki problem i ako si hanter ;)
Ali retki su prizori na LFG kanalu da vidim LF1M :random instance here: Rogue! Hunter! Warlock (Warlock dolazi do izrazaja tek od BRD-a zbog banish-a) Uglavnom ces naci LF1M :random instance here: Priest! (healer) ili Mage ;)
Inache stoji to da ce dobar i prijateljski nastrojen igrac uvek imati pozivnicu za sledecu grupu/raid bez obzira na klasu. Mislim, ako vec znas dobrog "rogue-a" koji je online, zasto bi trazio nekog koga ne znas? :)
']
Nemas pojma koliko su cooking & fishing dobri. Za pametne PVE igrace su nevjerovatno korisni.Zar 25 stamine moze biti lose? Usput, reagenti koje upecas se prodaju po jako dobrim cijenama (Oily Blackmouth, Firefine snapper, Stonetalon eel... pa i essence of water, sa novim patcheom). Ribice prodajes hunterima za petove... easy money :P
Poz sa Xaviusa :))
hehehe
Imam pojma koliko su fishing i cooking dobri :)) Jako su korisni za solo PvE aka Grind (u pvp jos korisniji), i naravno profitabilni. Al opet, sve to zavisi od servera do servera (govorim o profitu), zavisi koliko ljudi pokusava na isti nacin da zaradi novac. I koliko igraci unistavaju server ekonomiju undercutovanjem cena.
(nastavak u sledecem postu)
Btw, nista ja lose nisam rekao za fishing & cooking, samo sam ih uzeo za primer jer mi se xxxx puta desilo da odem na "Pecanje" i zaglavim par sati bez problema, ni sam ne znajuci zasto (Mozda jer sam pecao u Barrensu pa mi paznju odvlaci cuveni Barrens chat:))
side note ;)
Skontao sam da si zensko i da vise gotivish alijansu ;) (mozda gresim) :s
Ni moja zena nije htela da igra za Hordu, jer su "ruzni" i "zli" (i ako sam ja od pocetka bio za to), zato sam proveo neko vreme u alijansi. Al vremenom je i ona skontala sta gde i kako, ;) sad je Tauren Druid u kombinaciji sa Herb/Alchemy i sve profesije i sekundarni skilovi su joj 300 (315 herb) Uziva u igri, redovno ucestvuje na fishing turniru u STV i snabdeva gildice sa potovima, fensi klopom i tako tim zezalicama (umesto da lvluje...) :)
evo upravo sad na moje pitanje gde joj je bolje da igra i zasto, usledio odgovor: "Horde! Jer je mnogo bolji feeling, ljudi su mnogo gotivniji za druzenje,i nema toliko Gejeva..."
Al' opet, vredi igrati i Ally i Horde, 2 razlicita osecaja. A iskustvo igranja na obe strane je neprocenljivo (kao mastercard :s)
Ko voli pvp, znace o cemu pricam :)
/bow
*inace podrzavam ideju da alijanse treba da bude MNOGO vishe i treba da vole PvP, i treba da se rokamo i da nam bude teze do Honour-a! :) More aliance = more honour! :)
Moje Humble misljenje je da je WOW super!
Imam 56k modem, a igrao sam i na official i na piratskim serverima bez ikakvih problema.
U poslednje vreme se bavim pravljenjem DB za WoWEmu, koji je nazalost postao dead project.
Pozdrav!
E ako neko moze da mi kaze gde mogu da nadjem te piratske servere za WOW bio bih mu zahvalan, ili da mi kaze koji su to i kako da se konektujem na njih.:aplauz:
E ako neko moze da mi kaze gde mogu da nadjem te piratske servere za WOW bio bih mu zahvalan, ili da mi kaze koji su to i kako da se konektujem na njih.:aplauz:
www.wowstatus.net
Vujakralj
22.2.2006, 12:42
Ma i nakupio bih ja nekako pare za dopunu ali mi nije jasna samo jedna stvar...GDE bre da uplatim u BGd-u...Moram li da se cimam da otvaram VISA electron ili mogu da kod nekog(idealno bi bilo plato exxtreme) kupim neko čudo po principu greb greb i da furam....
Ajde neko ko ima original neka uprošćeno u 3 rečenice objasni samo šta treba cene će se i onako promeniti do aprila kada nam (valjda) stiže evropski kontigent..Dakle osim neke vrste broadbenda i original DVD-a šta treba još?Drugim rečima kako ste regulisali problem pretplate iz Srbije zemlje Daleke....:n-cc2:
Dotle ja ću da se okušam na nekom od servera sa wowstatus.net-a čisto da pohvatam konce i vidim "Kom li ću se prikloniti carstvu"
Brate procitaj postove ispred tvog, razne firme u bgu imaju gejmcardove koji rade na principu dopuna za mobilni... 2 meseca igre oko 30 evra...
@Mandrak
Ma ne volim alijansu... moj prvi char bio je UD warlock, ali je nedavno citava ekipa presla na Xavius da rola alijansu, napravila guild.. pa i ja s njima :)
a Barrens chat... oO i to tek kad je pocela pomama za Chuck Norris-om... E to je iskustvo koje vrijedi dozivjeti :)
BigBadVuk
22.2.2006, 14:57
Vujoooo...Znam da sam lenj ko crna zemlja ali hvala...BTW jel stiže to čudo u aprilu ovde ili ne...:nov_mad2:
Speedlimit
23.2.2006, 18:13
']@Mandrak
Ma ne volim alijansu... moj prvi char bio je UD warlock, ali je nedavno citava ekipa presla na Xavius da rola alijansu, napravila guild.. pa i ja s njima :)
a Barrens chat... oO i to tek kad je pocela pomama za Chuck Norris-om... E to je iskustvo koje vrijedi dozivjeti :)
E igram na Sylvanas...ima srba kolko oces...Horda...Hteo sam da te pitam,posto se ne cimam posebno za addonove i tako te za****ncije skidajuci neke koji su bas stvarno trebali vidim nesto Chuck Norris.Nista preso sam preko toga ...posle vidim da neki lik smara u instanci sa vicevima o gore pomenutom...E sad me bas interesuje sta je bre to,posto vidim da ti pominjes,pa te molim da mi objasnis...Inace igrica je bolest,nemojte poceti da igrate jer je najaca igrica u istoriji i nikada vishe nijedna igra mi nece pruziti nesto ovako(ko da posle porshea sednete u ficu,tako se osecam kad upalim bilo sta drugo)a ako se vec za****te pa krenete da igraet dodjite na Sylvanas cekaju vas Srbi u Hordi(gde bi drugo) Uaaa alijansa Dole NATO....:ciao:
Haha... i ja bih voljela da znam odakle ta pomama za Chuckom :) Ne znam, meni je totalno simpaticna, a kaze mi drugar da se i sam Chuck zvanicno oglasio povodom sve te pomame, sto mi situaciju cini jos smijesnijom xD
Btw... kakav NATO? :confused:
Poz :ciao:
Speedlimit
26.2.2006, 20:19
NATO
(Nort Atlantick Alliance...itd oni sti nas bese bombardovali:D ...)
=
Alliance(domaci izdajnici,njihovi poslusnici,njihovi sateliti i ostale falange zla:D )
Horde rules...:boxing:
makiigoca
28.2.2006, 12:49
E je l moze neko da mi objasni koja je to fora sa chuck norisom?:) Inace do pre mesec dana 8 meseci sam igrao na ovom nasem piratskom serveru, a onda sam kupio original:aplauz: Nevereovatno, Fantasticno, Neponovljivo. E da svi mi sa piratskog servera koji smo presli na original trenutno igramo na Xavius-u kao alijansa u guildu koji nam se zove Booty Bay Mafia. Inace ima nas vec oko 20-ak i sirimo se i dalje:)
Goco, aj' na duel :)
Poz, Insy
E jel ima neko na Twisting Nether serveru???
Speedlimit
28.2.2006, 22:50
A sa kojim klasama igrate??Ja igram sa shamijem i mage-om...
mrzim rouge-ove:)
deus[awesome]
3.3.2006, 11:53
nema bolje igre od woa-a,shto jesj jes... stwarno,swaka chast likowima koji su naprawili owo chudo od igrice... stworili su fantastichan wirtuelni swijet i tako unishtili zhiwote mnogih mladih ljudi... but who cares... ja wolim shto sam u drugom swijetu,swijetu koji wolim i koji mi se swidja,a ne u owoj smrdljiwoj drzhawi i josh smrdljiwoj ewropi... kad sam u orgrimaru osjecam se kao kod kuce... :D jedwa chekam da izadje burnin' crusade,ocu da oprobam blood elvse... e da li je neko saznao koja je to misteriozna human rasa koja se tako krije od radoznalih ljudskih umowa? ako ne znate,shta mislite koja rasa bi mogla da bude??????? poz...
Ne znam sto se toliko przite na WOW??? Wow je nista drugo do iskoriscavanje obicnog rts warcrafta 3 i ft!!!
ceo wow je tu vec nadaleko cuvenu slavu stekao samo i iskljucivo zahvaljujuci gore pomenutoj igri. To je kao da igrate warcraft iz treceg lica bre. Grafika je ocajna a samim tim sve u igri izgleda kao gomila mrlja. Developeri wow-a su slepi jer su umesto da na temeljima originalne igre (citaj:warcraft rts serijal) naprave nesto novo i prelepo u svakom pogledu oni su onako lenjo maltene samo prepravili engine igrice !
Najbolji mmorpg koji je ikada postojao i koji ce ikada postojati i koji cisto da vam kazem ima preko 5,5 miliona igraca je naravno Lineage (tako da nemojte da hvalite wow-ova 3 miliona). Lineage UNISTAVA wow po svakom kriterijumu zato sto je igra jednostavno prelepo kompletna i nema manu. Cim ovako pricate o wowu ne verujem da je iko od vas doziveo masive castle siege u lineage-u sa svim mogucim klasama i svim ucesnicima lvl 80??? To dozivite pa pricajte o lepoti i zaraznosti igre. O ubijanju Antharasa, cepanju sa Nephilimom i raid bossovima, elven village-u, ivory tower-u, aden city-ju is svim ostalim lepotama igre necu ni da pricam, potrajalo bi 2 dana.
Tako da vam savetujem da se okanite te "drustvene igrice" i bacanja para zvane(og) WOW i downloadujete pravu i jedinu mmorpg igru, zvanu Lineage.
6am3 Fana71c
9.3.2006, 20:48
Ne znam sto se toliko przite na WOW??? Wow je nista drugo do iskoriscavanje obicnog rts warcrafta 3 i ft!!!
ceo wow je tu vec nadaleko cuvenu slavu stekao samo i iskljucivo zahvaljujuci gore pomenutoj igri. To je kao da igrate warcraft iz treceg lica bre. Grafika je ocajna a samim tim sve u igri izgleda kao gomila mrlja. Developeri wow-a su slepi jer su umesto da na temeljima originalne igre (citaj:warcraft rts serijal) naprave nesto novo i prelepo u svakom pogledu oni su onako lenjo maltene samo prepravili engine igrice !
Najbolji mmorpg koji je ikada postojao i koji ce ikada postojati i koji cisto da vam kazem ima preko 5,5 miliona igraca je naravno Lineage (tako da nemojte da hvalite wow-ova 3 miliona)
Nije tacno. Kao prvo blizzardovci su stvorili obe igre i imaju pravo da ih kombinuju kako hoce, kao drugo grafika je takva da bi sto vise ljudi moglo komforno da igra igru a ne zato sto je razvojni tim nesposoban. i kao trece WOW ima PREKO 5 mil. igraca...ma sta se nerviram idem sad odma da udjem u WOW :odoK: :odoK:
Warcraft svet je samo 1001-a varijacija LOTR sveta, ali odlicno odradjena, mora se priznati. Moram priznati da nisam probao Lineage, pa sam pogledao na Gamespotu o cemu se radi i vidim da je dobila jaku sesticu :) - http://www.gamespot.com/pc/rpg/lineage2thechaoticchronicle/review.html
AsimoV, reci iskreno, da li si igrao World of Warcraft ili ne? (znaci igrao, a ne gledao druga kako igra, ili citao u novinama/gledao na televiziji)
Pre svega, wow sam igrao. Drugo, morate da shvatite da wow nikada nece ni stici lineage (a kamoli prestici) po popularnosti a ni po broju igraca.
samo cu vam jos reci sledece:
Ne znate vi sta igrate i na sta pare bacate a sta propustate.
samo toliko.
Speedlimit
11.3.2006, 4:59
Nije tacno.Evo mi ako lazemo cifre ne lazu...wow igra vise od 7 mil ljudi(Amerika+Evropa)samim tim je najigraniji mmrpg ikada...a raste iz dana u dan...sto se tice grafike...ti nisi normalan!!!!grafika je prelepa i na mom prosecnom racunaru a kad pogledam slike koje salju ovi sa "trulog zapada" sa svojih "mashinica" zastane mi knedla u grlu...ipak zaibidjite ovu igru u najsirem krugu,jer zaista unstava zivot...:D
Nije tacno.Evo mi ako lazemo cifre ne lazu...wow igra vise od 7 mil ljudi(Amerika+Evropa)samim tim je najigraniji mmrpg ikada...a raste iz dana u dan...
Opste poznata cinjenica. Ali sta vredi govoriti, kad covek kaze da je Lineage 2 najpopularniji i najmasovniji... :rolleyes:
Kakve veze ima prodaja igre sa njenim kvalitetom(mislim tu i na L2 i na WoW). Ako se nesto prodaje u velikim kolicinama to znaci da je ta stvar popularna, moze ali ne mora da bude kvalitetna. Po vasoj logici Grim Fandango bi trebala da bude losa igra jer se slabo prodala, a Jelena Karleusa vrhunska pevacica jer se njeni CD-ovi masovno kupuju.:confused:
Speedlimit
13.3.2006, 17:12
Zamena teza...ovde se radi da je igra upravo i igrana i kupovana zbog kvaliteta.Ne razumem sta si hteo da kazes?!ko bih kupovao nekvalitetnu igru u toliko, broju,oni mogu da prevare 1000 ili 10000 ljudi ali ne 7 000 000
BigBadVuk
13.3.2006, 20:09
Ne radi se o prevari,nego o popularnosti..A prosto rečeno popularniost nije uvek kvalitet...cela ulica igra WoW a ti sediš sam i igraš neku odličnu ali single player igru i onda ti pukne film i odeš kupiš WoW..i opa...eto 7000000 korisnika!:aplauz:
I to je nesto sto se stalno dogadja. Jedna moja drugarica je htela da kupi neku igru, a posto ne prati redovno scenu resila je da uzme nesto sto je najpopularnije da se ne bi prevarila. Kupila je WoW za koji nije znala da treba da placa mesecnu pretplatu i koji igra jednom u par dana. I tako je postala jedna od 6 000 000(to je podatak koji sam skoro procitao na Game Guruu neznam odakle vam cifra od 7M) korisnika.
Da vise ne bude lazi i zabune:
http://www.ggmania.com/?smsid=21041
6am3 Fana71c
14.3.2006, 13:33
hahah pozz drugaricu. pa nije stvar samo u prodatim originalnim kopijama igre nego i onim drugim [:dzavo: ] za WOW ima gomila piratskih servera i jos veca gomila ljudi koji igraju na njima sto se ne moze reci za druge igre koje u nekim slucajevima ne mogu ni da nekupe ljudi na svojim oficijelima kolko ima na WOW-ovim piratskim. tako da nemojte vise da se raspravljate oko kvaliteta i kvantiteta, jer WOW ima i jednog i drugog u ogromnoj [nedostiznoj] kolicini.
A zivi bili pa docekali expanziju za njega kad ce o5 da bude okinutih semestara :D i jos koji milion na spisku user-a
Nije tacno.Evo mi ako lazemo cifre ne lazu...wow igra vise od 7 mil ljudi(Amerika+Evropa)samim tim je najigraniji mmrpg ikada...a raste iz dana u dan...sto se tice grafike...ti nisi normalan!!!!grafika je prelepa i na mom prosecnom racunaru a kad pogledam slike koje salju ovi sa "trulog zapada" sa svojih "mashinica" zastane mi knedla u grlu...ipak zaibidjite ovu igru u najsirem krugu,jer zaista unstava zivot...:D
Ne unistava, naprotiv ulepsava zivot!!!!:D Heh!!!
Kao prvo, manite se svadje...
Kao drugo, svako ima svoj ukus, neko voli opshte sharenilo iz WoW-a,
neko voli svemirska prostranstva i istrazhivanje galaksija iz Eve Online...
Neko voli PvP iz Guild Warsa...
Bla, bla, bla.
Nije bitno.
NIKAD nisam ni POMISHLJAO da pazarim WoW...
Kao prvo, diskovi koshtaju 4500 din, minimum.
Hello, ovo je goddamn Srbija, mi ovde krvarimo za hleb i rachune,
a ne za 15 evra (or so) mesechno za WoW....
Pocheo sam da igram GW iz razloga shto je igra (bukvalno) DZABE...
Pazarish igru za mizernih 2300 din i UZHIVASH u punom smislu te rechi !
Grafika koja je bolja od svih MMorgp koje sam do sada video, dobra pricha...
I to shto neki prichaju ? Sam si na mapi ?
Well gentleman, da li vam se nekad desilo da se vracjate u grad posle neke
zhestoke borbe sa 5% healtha i zaskochi vas neki n00b, npr 7 lvl-a...
I shta onda ? Chupash kosu ? Pffff...
Ajd...uzdravlje...
Edit: Goddamnsonuvabitch....Ne mogu da verujem da nema postavljanja slichica i custom smajlija...
Nisam probao WoW ali svakako namjeravam...Meni se lichno dopada sav taj imidz i shmek WoW-a, i ne vidim zashto ljudi uglavom govore da je njegova najveca mana to shto je zarazan.Pa i treba da bude,da ste vi jedan od lead designer-a WoW-a nebi vam prijalo da ovoliko ljudi obozava i igra igru u chijem ste pravljenju imali uticaja??? To shto ljudi neke druge obaveze koje imaju zapostavljaju radi igre, to je njihov problem u glavi, ne u igrici.Zapostaviti ispite,posao, djevojke ,shta ja znam sve ne je idiotizam...Mozete prichati kako WoW zahtjeva mnogo sati provedenih uz komp, pa ako i zahtjeva odradicete jedan dan 10 sati, iziviti se ,drugi dan 2 sata i sl...Kako ljudi dozvole da im kompjuter upravlja zivotom,to mi nije jasno...Da WoW nije toliko dobar koliko se pricha, i koliko ga ljudi hvale, svi bi kukali: e zashto nisu ubacili ovo, zashto ne ono...Mislim da vam je jako teshko ugoditi, jer mozda je to nasheg naroda a mozda jednostavno trazimo zamjerku svemu jer ne zelimo prihvatiti chinjenicu da je neshto savrsheno...I mislim da problem ne lezi tu, nego u parama, teshko se odvojiti od 12 eura mjesechno,koje ionako potroshite na brzu hranu, jer vam je majka,dok ste kretali na predavanje ili chasove u shkoli, smotala neki sendvich "za usput" koji ce zavrshiti u prvoj kanti.Ne kazem da je WoW savrshen (niti to mogu da tvrdim poshto ga nisam probao tako da je chinjenica da ne znam shta se radi u igri niti kakva je), ali ako vam se ne dopada igra , recite "ne dopada mi se " i zavrshite chitavu buku.Da vas neko pita shta kod igre volite najvishe, siguran sam da bi svi rekli "da ima atmosferu,da me drzi za kompjuter dok je ne zavrshim..." i sl..A to je po vama najveca mana WoW-a?
Poblesavih,pochechu da brljam i lupam, odoh...
pa da kazem i ja par reci!:) jos nemam original wow. igrao sam na priv serverima i tu sam se navukao. elem, sad shvatam da je to gubljenje vremena i da je original prava stvar. cekam malo novca i vremena i da konacno zavrsim fax i sigurno, ali SIGURNO kupujem WOW. definitivno najbolja igra koju sam igrao. napominjem da sam igrao kod ortaka original. GW nije los, ali ipak wow je wow:tapsh: znaci jedinu manu sto sam video je u:
1) pretplata (1500din mesecno)
2) guta vreme:D
3) nema 3:)
pa tako vam je ljudi, najbolje stvari se placaju.:(
cya!!!:ciao:
Pre svega, wow sam igrao. Drugo, morate da shvatite da wow nikada nece ni stici lineage (a kamoli prestici) po popularnosti a ni po broju igraca.
samo toliko.
LOL pa koliko ima kineza, koreanaca,japanaca itd.koji igraju lineage:eek: nije za poredjenje sa WOW:Freddy: istina nisam igrao lineage, nisam japanac:p
moze li mi neko navesti par mjesta u Beogradu gdje se moze kupiti WoW?? I kolika mu je cijena???Drug mi je trenutno tamo, pa da znam gdje da ga posaljem da je kupi??I koliko para ce me izaci to??Hvala
Najbolji mmorpg koji je ikada postojao i koji ce ikada postojati i koji cisto da vam kazem ima preko 5,5 miliona igraca je naravno Lineage (tako da nemojte da hvalite wow-ova 3 miliona). Lineage UNISTAVA wow po svakom kriterijumu zato sto je igra jednostavno prelepo kompletna i nema manu. Cim ovako pricate o wowu ne verujem da je iko od vas doziveo masive castle siege u lineage-u sa svim mogucim klasama i svim ucesnicima lvl 80??? To dozivite pa pricajte o lepoti i zaraznosti igre. O ubijanju Antharasa, cepanju sa Nephilimom i raid bossovima, elven village-u, ivory tower-u, aden city-ju is svim ostalim lepotama igre necu ni da pricam, potrajalo bi 2 dana.
Tako da vam savetujem da se okanite te "drustvene igrice" i bacanja para zvane(og) WOW i downloadujete pravu i jedinu mmorpg igru, zvanu Lineage.
O boze...
Da nisi ti iz Srbije? Kako mozes da pricas o tome kako je na Saturnu kada nikada nisi bio tamo? Serbian way? Eh?
Lepo vam je napisao sve o Lineageu...ko voli nek izvoli...
Ova vecjina shto kazhe da je to sra*e, bla bla, nije nikad ni videla GW,
a kamoli Lineage....
ppl ne mjesajte broj naloga i broj korisnika
pitanje je koliko zapravo ima ljudi koji igraju (pogotovo kad se zna da velika vecina ima jedno 5-10 altova + sporedna isprobavanja na drugim serverima)
Moderatori, brishite postove ovog Asimova :n-cc2:
Ovo je thread o WOW-u, njegovim dobrim i loshim stranama! Otvori thread o Lineage pa pisite o njemu, moze svih 5,5 miliona :rolleyes: igraca da ucestvuje, nemam nista protiv! Ali prekini da namecesh taj je*eni Lineage u WOW threadu.
Ja uopste nisam primetio da WOW zivi na slavi Warcraft-a, setting je kao i u svakoj igri koja je "pozajmila" mitologiju Tolkinovih svetova, kada mi je u Stormwindu drug pokazao nekog NPC-a i rekao da je to neka poznata faca iz Warcrafta, ja uopste nisam mogao da se setim o kome se radi. Kladim se da je tako i sa 99% drugih igraca WOW-a. Pricash gluposti choveche :nov_mad2:
PS. ako krenes da igras, napravi chara na Vashj realmu, ja sam tamo isti nick ko i ovde:)
Gde mogu da je kupim? Koliko kosta? Koliko kosta adsl? U stvri reci mi koliki su svi troskovi igranja WOW-a.
NEMA PITANJA SAMO IGRAJ I CUTI !!!! NEMOJ DA ME IZNERVIRASH KO OVI SHTO SE PREPIRU JEL BOLJI WOW IL GW!!??? BOZE SVASHTA!!!
Da vam istinu kaze nisam igrao ni WoW ni GW jer kod nas moze se kupiti samo orginal:( ,ne zanam kakva je grafika ali cini mise dobrom igrom!:o
da li kad instaliram WoW moram skidati svaki patch koji je izashao ili samo ovaj novi 1.10?
Da vam istinu kaze nisam igrao ni WoW ni GW jer kod nas moze se kupiti samo orginal:(
A kako misliš da igraš sa piratom na zvaničnim serverima?
da li kad instaliram WoW moram skidati svaki patch koji je izashao ili samo ovaj novi 1.10?
Samo 1.10, a onda po pokretanju wow-a ti se skida jos jedan mali patch (mislim da je verz. 1.10.2, oko 1 Mb).
aha... i kolika je pretplata mjesecna sad? nisam siguran , mislim da je oko 10tak-15 eura ...
Igrala sam WOW. I bila sam bas zavisna... To jeste fantastichna igra! Pogotovu ako imate dovoljno vremena da joj se posvetite! I, naravno, novca da je platite...
A onda mi je jedan drug sasvim slucajno pruzio priliku da igram GW... od tog trenutka sam vec sedam meseci svakoga, ali bukvalno svakoga, dana ulogovana po 8h minimum! Gale je moj guildm8 i podrzavam ga... GW je fantastichna igra ako ste pristalica PvPa. Pogotovu sto vam igra pruza siroke mogucnosti da pokazete svoje igracke sposobnosti... Doduse, sada je malo kasno poceti sa Prophecies-om, jer je izasao Factions (na svakih 6 meseci ce izlaziti novi chapter sa novim skilovima, itemima, profesijama)... Da ne spominjem to sto cilj igre nije dostici max lvl i imati najbolje iteme... To mozete imati prostim rollovanjem PvP lika. A PvE je noob period. Znam dosta ljudi koji su prestali da igraju GW i presli da igraju WOW, bas zbog toga sto prava igra tek pochinje kada pochnete da igrate PvP. Mislite da ste mnogo toga nauchili, a shvatite da nista ne znate... :)
Vredi probati i jedno i drugo!!! Jer je iskustvo neponovljivo!!!! Prosti izbor je: da li ste za PvE ili PvP igru... Ne vredi kupovati GW samo zato sto se ne placa, a mashtati o WOWu.
Uzivajte sta god da igrate! ;)
http://www.worldofwarcraft.com/realmstatus/
jeli ovo lista servera , od kojih moras jedan da odaberes za igranje wow-a? ako sam dobro razumio, kad jednom krenes sa jednim likom igrati na jednom serveru,nema mjenjanja servera (sa tim likom)?? Na kojem serveru onda da pocnem, gdje ima najvise nasih ljudi?? Cuo sam za servere Shadowmoon i Dunemaul, ali evo da se jos malo raspitam , nije na odmet...
Da, to je lista servera, ali je meni samo jedan poznat (nije da sam nesto upucen...). Samo mogu da ti kazem da biras PvP servere i da ako je ikako moguce zaobidjes alijansu. Svi mi govore da je alijansa, bukvalno na svakom serveru puna noobova, klinaca, debila... You name it! Tako da ti je najbolje da krenes sa hordom, pohvatas konce, nadjes nekog s kim bi igrao i onda se s tim ljudima organizujes da igras alijansu
nisam ni htio sa alijansom, ovi iz horde su mi mnogo zanimljiviji, nego pokusavam da saznam na kojem serveru ima najvise nasih ljudi, nije da imam problem igrati sa strancima nego eto, kad vec ima nasih, zasto da ne...
samo toliko.
Istina je da ga je stigao ali to nije toliko bitno.
Zasto je WoW najbolja mmorpg igra? Zato sto je NAJKOMPLETNIJA.
Imas brate svet u kome mozes potpuno slobodno da se kreces i sreces druge igrace (sto GW nema) i imas odlican pvp (sto nemas u Lineage-u). Ae opisi nam na sta lici pvp u lineage-u - stojis ko duduk u mestu i stiskas ikonice.....fuj fuj FUUUUJ. Da ne pricam o Lineage-ovom nacin kretanja - nema kao u WoW/GW-u kretanja kursorima nego moras da klikces misem 'tamonegdeispredpozemlji".
Lineage mene licno smara, ko zeli da vidi na sta to lici neka download-uje besplatni Silkroad i prokomentarise.
Negde sam vec pisao na ovom forumu da se GW i WoW koncepcijski razlikuju. U GW-u druge igrace sreces u gradovima tu se prave strateske pripreme i okuplja se adekvatno ljudstvo, tj sa profesijama koje ukupno postoje mogu da se naprave 56 razlicitih kombinacija profesija, zatim u okviru svake kobinacije tu su jos oko 150 skilova od kojih samo 8 mogu da se stave u skill bar. Tako da se od tih 56 profesija koncept stavranja lika dalje uslozava. E kada sastavlate tim koji treba da resi neki quest ili misiju(nadam se da znate razliku izmedju njih) nije adekvatno da bilo ko podje vec se biraju prave kombinacije koje bi resile zadatak. Ako bi bilo drugih igraca van gradova(od onih koje povedete sa sobom) to bi ceo koncept planiranja rasturilo.
A i sam princip u kome se boravak u gradovima deli u districte omogucio je da mozete u bilo kom trenutku da se sretnete sa bilo kojim igracem GW-a, iz bilo kog kraja sveta koji je trenutno online. Sto se razlikuje od drugih MMORPG-ova u kojima ste ograniceni samo na ljude sa svog srevera.
Ako bi bilo drugih igraca van gradova(od onih koje povedete sa sobom) to bi ceo koncept planiranja rasturilo.
Zasto bi rasturilo? Ako krenes u neki quest i primetis likove koji se muvaju okolo jednostavno ih ingorises.
Svaki izlazak iz gradova u GW-u znaci ulazak u ono sto se u WoW-u zove instanca - okruzenje koje vazi samo za tebe i likove iz tvoje grupe. Po meni je to veliki nedostatak GW-a
A i sam princip u kome se boravak u gradovima deli u districte omogucio je da mozete u bilo kom trenutku da se sretnete sa bilo kojim igracem GW-a, iz bilo kog kraja sveta koji je trenutno online. Sto se razlikuje od drugih MMORPG-ova u kojima ste ograniceni samo na ljude sa svog srevera.
To je velika prednost GW-a, pada mi na pamet da ne moze "i jare i pare" - ako hoces totalnu slobodu ogranicen si na server sa 10-20K igraca, ako ne onda imas instancirano world okruzenje GW-a.
VladarTame
21.5.2006, 20:26
Ja sam igrao WoW i emni ej igra fantasticna ali sam citao mnogo o GW.
Mislim jest prednost GW-ra to sto je besplatan ali WoW se placa i ima cijenu koju vrijedi placati.Ja mislim da je nekih 15 eura.
:alealeee: :alealeee: :alealeee:
moze li mi neko reci moram li kada instaliram WoW downloadovati sve patcheve koji su izasli dosad, ili samo zadnji?? Ako moram sve downloadovati,kako da to uradim- sa sajta rucni download ili igra ima opciju za autoupgrade???
rogehpelb
26.5.2006, 19:32
Meh, ovo me podseti na jos jednu prednost GW. Naime sve sto treba za igru je jedan DAT file i client i ne skida kojekakve gluposti citav dan, vec to radi dosta suptilno. Jedino kad sam ja skidao neki fajl duze od 15min je bilo na samom pocetku i to oko 50mb, sad sam sacuvao svoj Dat file i nema brige. Znaci skines klient, imas serial i Dat file i mozes igrati, cak se ne mora ni instalirati.
VladarTame
26.5.2006, 19:52
moze li mi neko reci moram li kada instaliram WoW downloadovati sve patcheve koji su izasli dosad, ili samo zadnji?? Ako moram sve downloadovati,kako da to uradim- sa sajta rucni download ili igra ima opciju za autoupgrade???
Ma sve je do tebe ima dosta nekih patcheva koji su izasli za neke dodatne opcije...
sve neki postovi a nigdje odgovora...
Postoji auto-apdejt u igri. A možeš i ručno.
na unnoficial forumu WoW-a su mi rekli da je vjerovatno verzija igre koju kupujem vec na 1.9 ako ne i 1.10.0 , tako da necu mnogo cekati- za svaki slucaj sam downloadovao 1.10.0 (350mb) , da mi se nadje ako ustreba...
e sad, jos samo jedna stvar - posto namjeravan igrati na PvP serveru - da li je to server u kojem se samo makljam sa drugim igracima bez ikakvih questova koje rjesavam usput, ili imam questove kao ne PvE serveru ali sa mogucnoscu da svakog trenutka me neko napadne kad pozeli ( tj. likovi druge rase )...
I koliko sam shvatio - ako izaberem hordu moram igrati na jednom serveru a sa alijansom na drugom- citam postove drugih ljudi pa vidim kako kazu da imaju lika ovog onog iz horde i sa njim su na tom i tom serveru, dok imaju i lika iz alijanse ali sa njim su na drugom...Posto ce moj izbor biti horda, koji PVP server mi je najbolji da krenem...??
Apocalyptic
28.5.2006, 12:57
Sto se patch-eva tice, za sve one koji jos uvek ne mogu da ih nadju a ukoliko ne zele da se smaraju sa blizzard download-erom(posto i pored svih podesavanja oko portova nekima taj downloader i dalje ne radi) neka idu na fileshack.com, registruju se potpuno besplatno, ukucaju wow u search na site-u i izaberu najnoviji patch (to je za sada 1.10). Samo pazite da se ne zaje*ete pa skinete patch za US verziju igre, skidajte patch sa oznakom engb
Chronoleon
31.5.2006, 19:03
Sto se mene tice, ja sam ZA, jer je ovo NAJbolja igrica. Guildwars jeste besplata, ali je mnogo losija on WoW.
Doomhammer server je najbolji,
.
a ono sto se tice rasa, ako uzmes jednog lika iz horde, ne mozes uzeti druge iz alliance. Ja igram vec dugo i Imam lv 60 lika, Night Elf huntera.
Apocalyptic
31.5.2006, 20:51
Sto se mene tice, ja sam ZA, jer je ovo NAJbolja igrica. Guildwars jeste besplata, ali je mnogo losija on WoW.
Doomhammer server je najbolji,
.
a ono sto se tice rasa, ako uzmes jednog lika iz horde, ne mozes uzeti druge iz alliance. Ja igram vec dugo i Imam lv 60 lika, Night Elf huntera.
Na kom si serveru?
Chronoleon
5.6.2006, 20:02
Doomhamer & Ghetto Killaz
Francesko
14.6.2006, 17:23
Ako hocete da igrate WoW to je lepo ali :
1) Sa modemom mozete da igrate ja koristim modem vec 1,5 godina :)
2) Pretplate preko devizne kartice je 13 evre (1 mesec)+ uplacivanje interneta+tel. racun= ako imate para da to sve placate WOW ce vam biti najbolja igrica koju ste ikada igrali...
3)WOW je najveci navuc od igrice... necete moci da ucite ako studirate bye bye fax :D :D :D
Igram WOW 1.5 god. vec naglaseno imam 3 lika 60 lvl ( Night elf Rogue, Orc Warlock, Gnom Rogue) igrici nema kraja veoma je super i svima ce se dopasti..
Ako nemate kinti za igricu idite do igraonice i odigrajte nekoliko sati i samo procenite da li ce vam se svideti (sto sigurno hoce :) )
:Freddy: :Freddy: :Freddy:
Wolverine
20.6.2006, 10:24
Mislim jest prednost GW-ra to sto je besplatan ali WoW se placa i ima cijenu koju vrijedi placati.Ja mislim da je nekih 15 eura.
pa samo cena ugrozava ja picim offline pa je little bit stewpid ali sta je tu je...ZA
Alexander the Great
7.7.2006, 19:38
Ja zato i nisam igrao WoW,da bi mogao ne miru da igram GW.Ako mene pitate,WoW je suvise zarazna.Moj stil je tuca ne trgovina
Da li jos uvek postoji GROMNET server? Nisam ga nasao na wowstatus-u, a negde sam procitao da ga je Blizzard smatrao za pretnju, pa ga je zatvorio.:(
Moze li mi neko preporuciti neki drugi dobar privatni server?
6am3 Fana71c
12.7.2006, 9:18
pogledaj jel jos postoji VarikNet ili tako nesto, mislim da je taj ok bio, ali ne znam, nisam u toku vise, sad sam na GW :D
makiigoca
12.7.2006, 11:48
ne ne wow server na gromnet-u vise ne postoji.....al ne zbog blizarda vec zbog sujete vlasnika servera:P Ali to je vec druga duga prica.... BTW hvala im jer zahvaljujuci njima sam kupio original:))))
Pr3dat000r
14.7.2006, 21:45
igram wow vec oko 3-4 meseca i vec je krenuo malo da me smara.ne znam zasto ali tako.Inace ovako kao igra odlicna je.Ne moze da se meri sa GW uopste.
Mogu samo jednu stvar da kazem ljudima koji uporedjuju WoW i GW: taj stav je tako NOOBISH da je svako dalje razglabanje na tu temu suvishno!
Apsolutno nemam nishta protiv WoWa, odmah da se razumemo. Ali imam protiv ljudi koji tako prichaju... doh
Pogledajte Zack-ov video (ovo su samo igre, uzivajte shta god da igrate ;))
http://video.google.com/videoplay?docid=-5473066589660060924&q=wow
nemoj srat i emni je ta igra naj:D :D
6am3 Fana71c
16.7.2006, 4:30
ne ne wow server na gromnet-u vise ne postoji.....al ne zbog blizarda vec zbog sujete vlasnika servera:P Ali to je vec druga duga prica.... BTW hvala im jer zahvaljujuci njima sam kupio original:))))
pa da, to je sve Ćira kriv [aka GM SON], a znas li gde je on sad? samnom u gildu na Guild Wars-u :to_care: toliko i o GW i o WoW
makiigoca
17.7.2006, 21:21
90% ljudi koji su igrali na gromu sada igraju original aktivno pretezno na Xavius-u... I pozdravi Ciru..Reci mu da ima pozdrave od ex Pride of Alliance... I mogao bi da se otvori za original...:P
Uskoro cu da kupim World of Warcraft,i onu karticu za 60 day-fun gaming,pa potom jos samo da vidim kako ce to da shljaka preko mog ADSL-a 512-ske.:alealeee:
makiigoca
18.7.2006, 13:38
Bez problema:)) Al savetujem 1gb memorije, inace ce da bude seckanja u IF-u:)
posto namjeravan igrati na PvP serveru - da li je to server u kojem se samo makljam sa drugim igracima bez ikakvih questova koje rjesavam usput, ili imam questove kao ne PvE serveru ali sa mogucnoscu da svakog trenutka me neko napadne kad pozeli ( tj. likovi druge rase )...
I jedan i drugi imaju questove, razlikuju se samo po PVP borbi.
Na PVE serveru PVP je po default-u iskljucen, a mozes ga ukljuciti: napadanjem protivnickog NPC-a, pomaganjem svojim igracima ili NPC-ovima koji se bore sa protivnikom, ili ulaskom u neprijateljske glavne gradove. PVP mod se automatski iskljucuje ako si van borbe 5 min.
Na PVP serveru mozes u svakom trenutku napadati protivnike, i oni tebe, osim u sigurnim zonama. U tvojoj sigurnoj zoni protivnicki igrac te ne moze napasti, dok ti ne napadnes njega.
Bez problema:)) Al savetujem 1gb memorije, inace ce da bude seckanja u IF-u:)
zato brate predji u hordu... :dzavo: orgrimmar ne secka mnogo na 512 mr ram:a_whistli
a kako radi sa 1.5 gb rama (kingston hyperx 433 mhz)?
Protiv!
Poceo sam sa WoW - om pre 3-4 meseca . Na pocetku sam igrao offline jer nisam imao konekcije ( offline sa onim nekim serverom ali nema nista npc-eva) onda sam dobio internet Wireless 128 kb .Igrao sam na piratskim serverima sve dok nisam naisa na server Rivera. To je valjda piratski server besplatan je (naravno) igra oko 600 - 700 ljudi uvek online a samo 150 latency . Sve radi kao na official serverima. A ja sam ZA WOW !!! I vec sam pravi zavisnik WoW-a igram ga po cele dane ali radije idem negde sa drugarima (na bazen itd.) znaci nisam toliki zavisnik . Ovaj Rivera je PvP server i ja uzivam igrajuci na njemu !
a kako radi sa 1.5 gb rama (kingston hyperx 433 mhz)?
Ja imam 512 rama , Ati radeon 9550 sa 128 bita ,2500 + (1.74 GHZ) ,Nvidia Nforce 2 maticnu i textures na najjace ,1024x768 , i sve ostalo na low ne secka mi uopste :qliranje:
mindspace
27.7.2006, 21:55
Aj da odgovorim na topic.
Ja sam protiv ove igre.
Zasto?
Zato sto bih umro pored kompjutera od gladi i sedenja.
Mislim da ste shvatili.
Zato se drzim EVE i GW
Nisam citao sve postove(a mislim da verovatno ima najvise ZA).
Duboko sam razmisljao o WoW-u.Strah me da ne poludim od tolikog razmisljanja jer ovo je jedina igrica koja me zaludela da pocinjem da je sanjam.
Ali FUCK uvek ima nesto sto ti zakoci nesto sto volis.Resio sam da budem deo istorije bre ali ebiga problemi na sve strane.
1.Da li moze da se igra sa ISDN-om 64K(128K ne bih stavljao jer bi me keva "zgazila" zbog telefonskog racuna) i na sta bi to licilo?
2.Da li postoji Normal server koji je "pun" srba,koliko,otprilike,server podrzava igraca?
3.Slusao sam razne price za hardversku zahtevnost pa se pitam kako bi radio na Intel P4 2.4 Ghz,1,5 Gb rama kingston 400 DDR,FX 5600XT a za kji dan treba da uzmem 6600 GT?
Unaprer hvala
Znachi nema ga vishe... Hehe, ja ga josh imam u kompu, mada sam ga igra prvih par dana kad sam dobio wire, ali WoW smara jaaaaako....:dedica:
makiigoca
29.7.2006, 18:48
1.Da li moze da se igra sa ISDN-om 64K(128K ne bih stavljao jer bi me keva "zgazila" zbog telefonskog racuna) i na sta bi to licilo?
U principu moze do MC, BWL-a, ZG-a, AQ i slicno... to znaci da do levela 60 ne bi trebalo da imas problema sto se tice protoka, a kasnije mislim da ce ici malo teze...
2.Da li postoji Normal server koji je "pun" srba,koliko,otprilike,server podrzava igraca?
Ne znam sta da ti kazem u vezi ovog... nasih svuda ima...ako igras alijansu probaj na Xavius-u tu nas ima oko stotinak (ako poznajes nekog sa ex-GROMNeta nacices ga ovde sigurno), ali su svi u razlicitim guildovima...
3.Slusao sam razne price za hardversku zahtevnost pa se pitam kako bi radio na Intel P4 2.4 Ghz,1,5 Gb rama kingston 400 DDR,FX 5600XT a za kji dan treba da uzmem 6600 GT?
Bez problema...
radice na 64k opusteno,nema nikakve veze da li si u BWL,MC-u ili SW-u,kao sto je neko napisao (bitno je samo da ne gubis pakete sa serverom kada pingujes)
Posto sam odlucio da budem u udzbenicima istorije UZECU WOW.
Voleo bih da se prica kako sam jednim "attackom" unistio celo krdo zmajeva.
Samo ne znam gde ima da se kupi u Nisu pa ako nije problem da mi kazete?
P.S.DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE :)
@Stefan92
E moj Stefo pogresno si informisan.Placa se 5$ za svaka 3 meseca i ima bagova koliko hoces.Dok ne okusis ORIGINAL nista :(
makiigoca
31.7.2006, 21:38
radice na 64k opusteno,nema nikakve veze da li si u BWL,MC-u ili SW-u,kao sto je neko napisao (bitno je samo da ne gubis pakete sa serverom kada pingujes)
Na 64 nema sanse da radi kako treba...Evo recimo skini neki net limiter i dodeli wow-u zeljeni protok (recimo 64)... Cim udjes u if, ima da latency ode preko 1000 garantovano... tako da za glatko igranje treba ti bar 128, a preporuceno je 256 :P
Hvala Maki i Goco na tuznoj informaciji.:(
Prvo su pare bile problem a sad protok :( i kod da slusam da uzimam ili ne?
hmmm,ja igram na 128k,ali imam ortaka koji igra na 64,mada je njemu upload takodje 64kbps i nikad se nije zalio da ima problema,lat mu je obicno oko 200ms na wireless-u.sada ne znam kako je na isdn-u,moguce da ako je up manji od 64k nece moci dobro da radi,ja licno na isdnu nikad ne bih igrao zbog racuna :D
Istina je tuzna ali mislim da cu sacekati ADSL ili kablovski internet.:(
Prvo su pare bile problem a sad protok :( i kod da slusam da uzimam ili ne?
Naravno da uzimas..neces se sigurno pokajati, a dok stignes do l60 popravice se i protok :)
A na kom ste vi(Maki i Goca)serveru?
E skidam wow trial 10 days free pa cu da se okacim na Xavius, da vidim kakav ce da mi bude latency i naravno da vidim koliko je to bolji official server od privatnih.
E skidam wow trial 10 days free pa cu da se okacim na Xavius, da vidim kakav ce da mi bude latency i naravno da vidim koliko je to bolji official server od privatnih.
Cini mi se da je i meni ostao negde onaj kupon za 10 dana free, pogledacu pa ako ga nadjem poslacu ti s/n na pm.. btw na trial-u ne raid trade cisto da znas i ne mozes da predjes l20...
Cini mi se da je i meni ostao negde onaj kupon za 10 dana free, pogledacu pa ako ga nadjem poslacu ti s/n na pm.. btw na trial-u ne raid trade cisto da znas i ne mozes da predjes l20...
Goco,Maki pa sta bih ja bez vas.
Drug me tera da uzmem GW jes da se ne placa pretplata ali WoW je WoW da se ne lazemo.E ako mozete da mi objasnite DETALJNO sve oko placanja.
Pa nema tu velike mudrosti... Ja placam kreditnom karticom...Ako nemas karticu mozes da platis prepaid karticama koje mozes da kupis u nekoj od poznatih knjizara u knez-u da ih ne spominjem sad jer su mi brisali poruke zbog toga :P
Boris444
14.10.2006, 19:13
Da li bilo ko zna na kom privatnom serveru je najbolje igrati WoW:confused:
Trenutno igram na serveru gracia ali pun je bagova i cim je online vise od 35 igraca pocinje da brljavi. Da li na Gromnetu idalje moze da se igra?? Ako moze na kom sajtu mogu da napravim account?
Ovako WoW sam s drugom poceo da pricam ovog ljeta i da testiramo wow u igraonici pocnemo lagano.Da bi kad je pocla gimnazija smanjivao kolicinu igranja na min. dakle poslij nekog vremen drug
kupi Guild Wars a ja ocu da kupim WoW (drug pametan nece da palca mjesecno)
i prije sam postavio poruku kopkalo me je to sto se placa karticom koju ja nemogu da izvadim a imao sam upad u pc i onda ste mi vi rekli da mogu da placam i sa game card (hvala vam)
ond sam poceo da racunam i isplatilo se da ja mogu da ga igram 3-4 mjeseca +besplatan jedan al bolje ista nego nista mislim da sam odg. prema obavezama pa cu moci da igeam nekoh sat - dva WoW-a :)
joooj! sad kad izadje burning crusade! sreca moja sto nemam wow kuci nego idem u igraonicu i igram ga u malim dozama.
Kishobran
1.11.2006, 22:14
WoW je odlicna igra i verovatno medju najboljim ikad, ali recicu samo ovo:
"Ko ne igra WoW zazalice, ko igra zazalice!"
Pa sad vi provalite zasto ;)
NIDZONSON
3.11.2006, 23:28
E ljudi sta mi treba da igram WoW na piratskom serveru ?????
Moze i piratski WoW i samo skines patch koji ti treba za taj server na kome oces da igras!Ali odmah da ti kazem da je *****e !:D A ja sam sad uzeo original ali cekam ADSL!:n-cc2: Do tad ga igram u igraonici!:)
PS.Samo da pomenem sad igram na Darksorrow-u sa 60lvl Paladin nick Valor a Dragonmaw lika cu malo da napustim na kratko!:D
E ljudi sta mi treba da igram WoW na piratskom serveru ?????
1. Installiraj igru
2. Patchuj igru verzijom koju taj privatni server podrzava
3. installiraj program "WoW Front End": http://www.wowstatus.net/wowfe.php
4. nadji odgovarajuci server na strani http://www.wowstatus.net/serverlist.php
5. ubaci podatke servera u "WoW Front End"
6. registruj se na privatnom serveru (na nekim serverima mozesh samo da se registrujesh ako browzujesh preko Internet explorera)
7. i pokreni WoW preko programa "WoW Front End" (on ce automatski da ti namesti realmist...)
to je to
NIDZONSON
4.11.2006, 12:20
1. Installiraj igru
2. Patchuj igru verzijom koju taj privatni server podrzava
3. installiraj program "WoW Front End": http://www.wowstatus.net/wowfe.php
4. nadji odgovarajuci server na strani http://www.wowstatus.net/serverlist.php
5. ubaci podatke servera u "WoW Front End"
6. registruj se na privatnom serveru (na nekim serverima mozesh samo da se registrujesh ako browzujesh preko Internet explorera)
7. i pokreni WoW preko programa "WoW Front End" (on ce automatski da ti namesti realmist...)
to je to
Hvala care !!! samo kliko kosta WoW??? KOLIKO se placa mesecno???
3000 din.
12 E mjesecno
kuio sam ga u bg za dni. a plascam ga preko Vise kartice u E:D
Ja dokupljujem kartice pa tako se dopunjavam...
El ima neko ideju sta ce biti sa cenama kada izadje BC. Oce li pretplata da bude manja? I koliko uopste ce da kosta BC?
Kostace dosta!Mislim da ce pocetna cena BC kad izadje biti 40eura!?:n-cc2: :mad: Plus obican WoW:mad: !A mozda mozda mozda:kreza: znaci samo mozda i ne budu pretplate kad izadje BC :alealeee: :n_klanja: :) !Ali to nije sigurno!:D
Da, da... sigurno... bice besplatan... a ko skupi 100g dobije 10 evra u kesu odma :)
ljudi jel WoW TBC (ne tuberkuloza nego The Burning Crusade)
1patch?
2. placa li se isto mjesecno?
3.glavno jel izasao?
hwala:)
Ne shvatam na sta mislis!?:kreza: ]
Ali BC (Burning Crusade) je expanzija za WoW! Kao sto je Frozen Throne za Warcraft 3 Resing of Chaos!?Razumes?:confused: Znaci niti je patch niti mod nego expanzija!:to_care: Nadam se da sam pomogao!:D
2. Sigurno ce da se placa. Ali bi bilo lepo da ljudi koji nemaju BC placaju malo manju pretplatu nego do sada obzirom da ce biti ionako inferiorniji od likova koji budu visili po Outlandu i nabijali na 70 lvl.
3. NIJE JOS. Ima samo BETA.
Telepatic
6.11.2006, 13:08
Po Kuzmi su ove 2 nove rase "pomalo" jace nego stare(sto je bezveze,nece biti izbalansirane PvP biltke:( )
2. Sigurno ce da se placa. Ali bi bilo lepo da ljudi koji nemaju BC placaju malo manju pretplatu nego do sada obzirom da ce biti ionako inferiorniji od likova koji budu visili po Outlandu i nabijali na 70 lvl.
3. NIJE JOS. Ima samo BETA.
Sta Znaci beta ???
Ne shvatam na sta mislis!?:kreza: ]
Ali BC (Burning Crusade) je expanzija za WoW! Kao sto je Frozen Throne za Warcraft 3 Resing of Chaos!?Razumes?:confused: Znaci niti je patch niti mod nego expanzija!:to_care: Nadam se da sam pomogao!:D
owako patch je nadogradnja neke igre sa novim misijama zar ne?????:icon_scra :icon_scra :icon_scra :icon_stud :icon_stud
BETA znaci da je jos uvek u razvojnoj fazi. To znaci da igra nije potpuno zavrsena vec je zavrsena taman toliko da moze da se proba kako radi ali sa nekim funkcijama iskljucenim ili nedoradjenim.
Vezano za patch - uglavnom ne. Patch je obicno zakrpa koja ispravlja neke greske u samom kodu igre ili eventualno u nekim aspektima gameplay-a, radi boljeg balansa igre. Ponekad patch sluzi da optimizuje igru da bi radila brze i bolje ili da bi je prilagodio nekoj novoj grafickoj i slicno.
Ekspanzija je dodataka za igru koji prosiruje osnovni sadrzaj (sa nivoima, likovima, vozilima, oruzjem i drugo) i moze da bude obicna ekspanzija kada prosiruje original ili stand-alone ekspanzija koja ne trazi osnovnu igru da bi radila.
sasha vukelic
6.11.2006, 19:13
protiv: mjesecna pretplata
BETA znaci da je jos uvek u razvojnoj fazi. To znaci da igra nije potpuno zavrsena vec je zavrsena taman toliko da moze da se proba kako radi ali sa nekim funkcijama iskljucenim ili nedoradjenim.
Vezano za patch - uglavnom ne. Patch je obicno zakrpa koja ispravlja neke greske u samom kodu igre ili eventualno u nekim aspektima gameplay-a, radi boljeg balansa igre. Ponekad patch sluzi da optimizuje igru da bi radila brze i bolje ili da bi je prilagodio nekoj novoj grafickoj i slicno.
Ekspanzija je dodataka za igru koji prosiruje osnovni sadrzaj (sa nivoima, likovima, vozilima, oruzjem i drugo) i moze da bude obicna ekspanzija kada prosiruje original ili stand-alone ekspanzija koja ne trazi osnovnu igru da bi radila.
Hwala ti puno!!!!!!!!!!!:n_klanja: :ciao::)
E a ljudi sta stvarno mislite o tim klasama? Mislim ono sve se zna koje klase mogu biti i to sve , ali glupo bi bilo ako bi bile drasticno bolje od ovih postojecih posto ionako ce velika masa ljudi da pocne ispocetka u trenutku kada se pojave. A jos ako bi i bili jaci... Bezveze mi je samo sto blood elf ne moze biti warrior a svi ostali mogu, ali nema veze. Ja mislim da ce problem nastati ako npr blood elf paladin bude jaci od dwarfa ili humana iste klase. I da li se zna hoce li u Outlandu biti nekih prelaznih zona za mid-level ili samo low-level tereni za pocetnih 15 tak levela i high 60+ podrucja? Sry zbog ovako sadrzajnog posta :)
Kishobran
7.11.2006, 17:10
E a ljudi sta stvarno mislite o tim klasama? Mislim ono sve se zna koje klase mogu biti i to sve , ali glupo bi bilo ako bi bile drasticno bolje od ovih postojecih posto ionako ce velika masa ljudi da pocne ispocetka u trenutku kada se pojave. A jos ako bi i bili jaci... Bezveze mi je samo sto blood elf ne moze biti warrior a svi ostali mogu, ali nema veze. Ja mislim da ce problem nastati ako npr blood elf paladin bude jaci od dwarfa ili humana iste klase. I da li se zna hoce li u Outlandu biti nekih prelaznih zona za mid-level ili samo low-level tereni za pocetnih 15 tak levela i high 60+ podrucja? Sry zbog ovako sadrzajnog posta :)
Mislim da je Blizzard namerno nabudzio racial-se za Blood Elfove I Dreanie bas zato sto su nove rase i da ce ih uravnoteziti kad vecina bude dostigla vece nivoe.
Sto se tice Outlanda tu su zone od 58 do 70 nivoa. A pocetne zone za nove rase ce biti dodate na vec postojecem svetu tj. Azerotu i bice po dve, jedna od 1-10 i druga od 10-20 kolko ja znam.
NightWolf
25.11.2006, 23:33
protiv: mjesecna pretplata
nema veze sto ima pretplata;) ...vredi dati money za WoW:D
JA SAM ZA WOW!
A ja i burazer moramo da placamo dve pretplate ako hocemo da igramo zajedno. To je njesra, ali dobro... Vredi...
Brat je uzeo WoW pre jedno pola nedelje (pre toga je igrao par meseci u igraonici) i mogu reći da je igra toliko glupa da ne mogu da opišem. To su bačene pare.
Kad krene da mi prepričava šta sve ima, ja zamišljam neke kule i gradove. A u realnosti, kad kod priđem kompjuteru, vidim ga na nekim livadama kako grinduje kripove. Da ne spominjem neverovatno glupe questove koji se svode na "skupi 5 toga", "skupi 10 toga" i "idi ubij nekog da doneseš nešto". Cilj igre, skupljanje što jačeg oružja i što bolje opreme. Do mojega, ko Diablo samo 3D.
Čak je i Guild Wars, koji takođe nije zlatan, interesantniji od WoW-a. Tu sam bar uspeo da vežem par sati pre deinstalacije. Mislim, ko igra WoW taj stvarno nema ukusa što se tiče igara.
(molio bih klince sa pola godine staža u igračkom svetu da se suzdrže od glupih komentara)
Znaci uspeo si da ga pokrenes na Linuxu :)
Osim toga, sta fali Diablu, pa makar bio i u 3D?
OK, koju igru bi nam ti preporucio a da je MMORPG ?
Brat je uzeo WoW pre jedno pola nedelje (pre toga je igrao par meseci u igraonici) i mogu reći da je igra toliko glupa da ne mogu da opišem. To su bačene pare.
Kad krene da mi prepričava šta sve ima, ja zamišljam neke kule i gradove. A u realnosti, kad kod priđem kompjuteru, vidim ga na nekim livadama kako grinduje kripove. Da ne spominjem neverovatno glupe questove koji se svode na "skupi 5 toga", "skupi 10 toga" i "idi ubij nekog da doneseš nešto". Cilj igre, skupljanje što jačeg oružja i što bolje opreme. Do mojega, ko Diablo samo 3D.
Čak je i Guild Wars, koji takođe nije zlatan, interesantniji od WoW-a. Tu sam bar uspeo da vežem par sati pre deinstalacije. Mislim, ko igra WoW taj stvarno nema ukusa što se tiče igara.
(molio bih klince sa pola godine staža u igračkom svetu da se suzdrže od glupih komentara)
K,a sta sa nama koji imamo 20 godina staza u igranju a ipak igramo WoW? Znas ono "ukusi su razliciti" i te fore ali bih bas voleo da cujem sta ti igras?Nebitno da li online ili ne.
TheProphecy
26.11.2006, 14:18
Nije tacno da je igra glupa,samo je dosadna.A davati pare za pretplatu,za bilo koju igru, je cista smejurija,bez obzira dal' se radi o igracima sa "stazom" ili o onima bez njega.
K,a sta sa nama koji imamo 20 godina staza u igranju a ipak igramo WoW? Znas ono "ukusi su razliciti" i te fore ali bih bas voleo da cujem sta ti igras?Nebitno da li online ili ne.
Zadnje što sam obrnuo je bio Oblivion.
(edit: pardon, zaboravio sam Neverwinter 2 posle toga)
Zadnje što sam obrnuo je bio Oblivion.
K,postujem,mada ja sam ga igrao par dana i smorio me.Medjutim,hteo sam nesto drugo da ti kazem bez namere da se raspravljamo ili nesto slicno,da me pogresno ne shvatis :) Naime,poenta MMO igara,po meni,jesu ljudi... Igrao sam puno online igara a zadnja u nizu (koju i dalje igram) jest WoW.Igra sama po sebi me ne bi drzala duze od dan-dva da je offline medjutim prethodne noci sam ostao do 5.30 (jutros :) ) samo zato sto sam pronasao odlicnu ekipu sa kojima se osecam prijatno i sa kojima mogu i da chatujem bez da pomerimo avatare po ceo sat.E sad,znam sta ces reci,za druzenje ti ne treba internet i 13eur pretplate mesecno ali,sto bi rekao Qzma,u RL ne postoji ignore lista kojima mogu da sklonim smarace iz svog zivota :) ,isto tako 99% ljudi sa kojima se druzim u WoW nisu iz ove nase jadne zemlje sto nikako ne bih mogao u RL iz znanih nam razloga.Eto tako,valjda nisam mnogo smorio ali i ako jesam nadam se da si procitao :a_bleh:
Poz =)
Ma WoW je ok skroz. Ajde dajte predloge, sta je alternativa ???
Ja jesam klinac ali stvarno nisi u pravu.Ti si to tek na pocetku sa questovima sakupi 5 ovih, ubij onog.Kasnije dolaze mnogo dobri questovi i istance sto je veoma zanimljivo.A ima ljudi i od 60 godina (i to i zene) koje igraju WoW.Npr. Snowboba i Bobiskin 58 godina 60 lvl zena cepa WoW!Ali ne mojte da je smarate ! :P :D
Ma ne, 7 miliona ljudi je u zabludi. WoW ja bezveze....
Smesno....
6am3 Fana71c
26.11.2006, 20:20
mozda jesu u zabludi, mozda nisu, ali fakat je da igra nema cilj sem ako ga sami sebi ne odredite, na primer: ocu da dobijem grand marshall rank u pvp, ili ocu taj i taj armor set... mislim, glupo je, beskrajno budzenje i nabavljanje opreme/dobijanje rankova samo da bi izasla jos bolja oprema ili bi otkrio da ima neko ko je jos jaci od tebe, ima bolje iteme ili bolju statistiku u pvp... cemu sve to? Jedino sto mogu razumeti da je nekome zabavno su raid-ovi ili masovni pvp, ostalo je nekako pointless. Ne kazem da ne bih igrao WoW, ali kad bih igrao to bi bilo iz samo jednog razloga - zbog drustva. A [skoro svi] ostali aspekti igre su za ljude sa previse vremena i prevelikim egoom;)
Pa sto da ne.... WoW i jeste on-line igra, znaci druzenje sa drugim ljudima jeste nesto sto je tom zanru bitna stvar. On za to i sluzi, da mozes da igras sa jos nekim. Osim toga, ako je zabavno nekome, on ce da igra, ako nije, igrace nesto drugo, sve je ok.
Besmisleno je da neko kome se to ne svidja pa nije ni igrao iznosi ocene da je to glupa igra, samo zato sto njemu to ne odgovara. Meni se ne svidja Oblivion ali necu da idem okolo da pricam kako je ona besmislena i glupa igra, jer se meni ne svidja i igrao sam je samo pola sata... ako me razumete.
Uostalom, ovo pocinje da lici na neke druge forume gde se /spit korisi mnogo vise nego ovde, tako da necu vise da pricam na tu temu....
:ciao:
bre nema sta da se kaze,ja mislim da je ocigledno da je WoW "best mmorpg ever"
bre nema sta da se kaze,ja mislim da je ocigledno da je WoW "best mmorpg ever"
jeste ali da nije bilo diabla nebi ni bio wow-a (čista kopija koja je prebačena iz 2d u 3d),a i više bi voleo daje diablo umesto wow-a sada:)
Pa i ja bi vise voleo da je starcraft umesto warcraft (ili da je diablo) ali sta je tu je... Nisam nikada nesto posebno voleo warcraft ali nije problem. Svejedno je zabavno...
Vujakralj
29.11.2006, 0:41
jeste ali da nije bilo diabla nebi ni bio wow-a (čista kopija koja je prebačena iz 2d u 3d),a i više bi voleo daje diablo umesto wow-a sada:)
Poredjenje WoWa i Diabla je otprilike isto kao i predjenje simulacije fudbala i kosarke, obe su simulacije sporta i to je otprilike jedina slicnost, isto kao sto je diablu jedina slicnost sa WoWom RPG elemenat.
Da... i to sto FIFU i NBA radi ista firma EA a ove radi Blizz. Samo je Diablo Blizz North... ali to mu dodje na slicno....
Inace suska se polako da ce ipak izaci Diablo 3... neki put...
Anarhist
13.12.2006, 14:21
hm, po meni je WoW samo lepo nasminkan i doteran MMORPG, naravno veoma je lagan i prost za moj ukus, znaci igra je kao i neke stvari u RL (recimo neke nase RTV kuce), totalno komercijalizovana i pravljena za siroke mase, bez nekih preteranih zahteva sto se tice koriscenja sive mase, sto i govori podatak o milionima igraca sirom sveta. Probao sam i GW, koji takodje lepo izgleda, a njega bih za razliku od WoW-a pohvalio jer ima bolje uradjen PvP sistem,mozda cak i najbolji u onim MMORPG igrama koje sam probao, ali zato je ostalo pomalo nerazradjeno i ne izbalansirano. E sad na kraju se nisam zadrzao ni na WoW ni na GW, :) , igram vremesni Anarchy Online kojeg smatram za remek delo MMORPG igra, necu sad da hvalim AO kako je the best , jer su ukusi razliciti i ne vredi raspravljati o tome, hocu samo da skrenem paznju na par stvari, da danasnje MMORPG igre nude sve vise i vise stilova i zanrova igre, i na igracu je da izabere sta mu se svidja i sta zeli da igra, a na ljudima koji igraju MMORPG-ve je da skrenu paznju kakva je igra koju oni igraju a ne da se prepiru koja je igra najbolja, sve igre imaju prednosti i mane, sve igre imaju nekakvu pricu i svoju publiku , znaci samo treba znati sta igra nudi, kako bi novi igrac znao u cega se upusta , mislim da niko nema para za bacanje, jer je cuo kako je WoW extra igra, nabolja na svetu itd... i on tako izdvoji par desetina eura i kad proba igru i nakon par sati shvati kako on uopste nevoli takve igre.....:( . Zato molim vas budite realni i ne previse pristrasni kad nekom opisujete neke igre.
Vujakralj
13.12.2006, 20:51
hm, po meni je WoW samo lepo nasminkan i doteran MMORPG, naravno veoma je lagan i prost za moj ukus, znaci igra je kao i neke stvari u RL (recimo neke nase RTV kuce), totalno komercijalizovana i pravljena za siroke mase, bez nekih preteranih zahteva sto se tice koriscenja sive mase, sto i govori podatak o milionima igraca sirom sveta. Probao sam i GW, koji takodje lepo izgleda, a njega bih za razliku od WoW-a pohvalio jer ima bolje uradjen PvP sistem,mozda cak i najbolji u onim MMORPG igrama koje sam probao, ali zato je ostalo pomalo nerazradjeno i ne izbalansirano. E sad na kraju se nisam zadrzao ni na WoW ni na GW, :) , igram vremesni Anarchy Online kojeg smatram za remek delo MMORPG igra, necu sad da hvalim AO kako je the best , jer su ukusi razliciti i ne vredi raspravljati o tome, hocu samo da skrenem paznju na par stvari, da danasnje MMORPG igre nude sve vise i vise stilova i zanrova igre, i na igracu je da izabere sta mu se svidja i sta zeli da igra, a na ljudima koji igraju MMORPG-ve je da skrenu paznju kakva je igra koju oni igraju a ne da se prepiru koja je igra najbolja, sve igre imaju prednosti i mane, sve igre imaju nekakvu pricu i svoju publiku , znaci samo treba znati sta igra nudi, kako bi novi igrac znao u cega se upusta , mislim da niko nema para za bacanje, jer je cuo kako je WoW extra igra, nabolja na svetu itd... i on tako izdvoji par desetina eura i kad proba igru i nakon par sati shvati kako on uopste nevoli takve igre.....:( . Zato molim vas budite realni i ne previse pristrasni kad nekom opisujete neke igre.
Ja sam vec bio opomenut tako da je ovo softcore varijanta mog odgovora.
Uopstavas i lupetas bez potrebe. To sto WoW igra x miliona ljudi samo po sebi ne znaci nista, xyz miliona ljudi vozi automobile SO WHAT? Reci da je WoW igra koja ne iziskuje sivu masu je plain stupid. To sto ti nisi izasao iz Elwynn Foresta i sto je najveci izazov kojeg si sreo Hogger niti je moj niti je problem bilo koga. Da, WoW iziskuje prilicnu kolicinu sive mase, koncentracije i spretnosti, cak sta vise iziskuje sve to u persepktivi 40 ljudi koji igraju zajedno.
Da skratim, daj proporuku za igru koju si igrao najvise i time ucini uslugu svima nama koji posecujemo ovaj subforum. Blatantly stupid je da igras 3 MMORPGa, verovatno svaki manje od polovicnog i da sugerises i komentarises.
Ponovo vi sta je bolje, pa dobro valjda vam je to zabavno.
A da li ste znali da je Jeff Strain bio glavni programer WoW-a pre nego sto je resio da napusti Blizzard, ako se dobro secam cini mi se da je on sam isprogramirao editor nivoa(ili nesto slicno) u StarCraftu.
GrimReaper
13.12.2006, 21:21
Ja sam vec bio opomenut tako da je ovo softcore varijanta mog odgovora.
Uopstavas i lupetas bez potrebe. To sto WoW igra x miliona ljudi samo po sebi ne znaci nista, xyz miliona ljudi vozi automobile SO WHAT? Reci da je WoW igra koja ne iziskuje sivu masu je plain stupid. To sto ti nisi izasao iz Elwynn Foresta i sto je najveci izazov kojeg si sreo Hogger niti je moj niti je problem bilo koga. Da, WoW iziskuje prilicnu kolicinu sive mase, koncentracije i spretnosti, cak sta vise iziskuje sve to u persepktivi 40 ljudi koji igraju zajedno.
Da skratim, daj proporuku za igru koju si igrao najvise i time ucini uslugu svima nama koji posecujemo ovaj subforum. Blatantly stupid je da igras 3 MMORPGa, verovatno svaki manje od polovicnog i da sugerises i komentarises.
Izgleda da se ti nisi ni potrudio da prochitash shta je chovek napisao. Rekao je da je probao i GW i WoW, i da mu se ni jedan ni drugi nisu dopali, vetj da je otishao dalje i probao Anarchy Online, koji mu se dopao. End of story.
Da li znate mozda sta je Ganking???
Vujakralj
13.12.2006, 22:40
Izgleda da se ti nisi ni potrudio da prochitash shta je chovek napisao. Rekao je da je probao i GW i WoW, i da mu se ni jedan ni drugi nisu dopali, vetj da je otishao dalje i probao Anarchy Online, koji mu se dopao. End of story.
hm, po meni je WoW samo lepo nasminkan i doteran MMORPG, naravno veoma je lagan i prost za moj ukus, znaci igra je kao i neke stvari u RL (recimo neke nase RTV kuce), totalno komercijalizovana i pravljena za siroke mase, bez nekih preteranih zahteva sto se tice koriscenja sive mase, sto i govori podatak o milionima igraca sirom sveta.
Ne znam ko ne cita postove pre nego sto sam postuje...
Vujakralj
13.12.2006, 22:44
Da li znate mozda sta je Ganking???
Ganking je vid PvPa koji se svodi na ''zaskakanje" protivnika dok se ovaj bori sa creepom/ima malo HP/MPa/mnogo je nizeg levela samim tim isuvise lak za ubijanje...
Ako je pitanje u kontekstu WoWa, i smeta ti, savetovao bih ti da pocnes na PVE/Normal realmu, na kome toga nema.
Jel mozes malo pojasniti???
nikola87
13.12.2006, 22:54
Ma ne, 7 miliona ljudi je u zabludi. WoW ja bezveze....
Smesno....
Pa da je wow jedna od najboljih igara ,jeste ali isto tako je tacno da 90% ljudi koji igraju wow sede po 6 sati dnevno u igraoni ili kod kuce zaludjujuci se sa tom igrom.
Pa sad vi vidite da li je dobar.......
Vujakralj
13.12.2006, 23:01
Jel mozes malo pojasniti???
Zamisli da se bijes sa creepom i da ga ubijes pri cemu ti ostane 15% healta. Naidje igrac suprotne frakcije sa 100% healta i ubije te skidajuci ti 15% umesto 100% healta, to je ganking. Ili te napadne dok se ti jos uvek boris sa creepom. Ili te napadne pri cemu je razlika izmedju vasih lvla minumum 5 (ti recimo 41 level, on 49). Sa manje od 4 nivoa razlike imas kakve takve sanse da ubijes protivnika, ako je razlika 5 ili vise to je skoro nemoguce zbog same mehanike igre. To su neki osnovni oblici gankinga.
Ili kad te stalno za redom ubija dok se ti ponovo, i ponovo ozivljavas sto mnogo nervira pa te natera da se ozivis kod Spirita.:D
Vujakralj
14.12.2006, 2:36
Ili kad te stalno za redom ubija dok se ti ponovo, i ponovo ozivljavas sto mnogo nervira pa te natera da se ozivis kod Spirita.:D
To se zove Corpse Camping :boxing:
u AO gankovanje je kad se bore 2 igraca i naidje treci i pomogne jednom od njih,ili kao sto neko kaze zaskakanje ,ali je to vec pitanje jer u AO ako zelis nekog napasti taj mora imati PvP flag ili mora biti na PvP teritoriji, jako je opasno ako gankujete igraca koji je iste frakcije kao vi ,i jos nesto u AO postoji lvl cap za mnoge stvari pa tako i za PvP ,nemoze u AO 220 lvl player da ubije 100 lvl playera, to je stvarno nenormalnoi naravno da je sankcionisano, postoji PvP range jasno definisan i svako zna koga moze napasti ,
btw nisam ja igrao samo ova 3 MMORPG-a ,probao sam ja jos i : Knight Online (KO), Risk Your Life II(RYLII), Silkroad Online, Runescape,i jos par nekih nebitnih, a planiram jos da probam neke....od svih gore navedenih RYL II sam najvise igrao, imam tamo Guild koji se zove Serbiansi charactera 71 lvl, na KO imam Rogue 33 lvl i isto guild koji se zove Serbian Forces (naravno pun je turaka :))...i veruj mi znam sta pricam kad nesto kazem za neki MMORPG, a sad cu ti nesto reci sta misle igraci AO o WoW, pa u AO jedno 80% misli i govori kako AO igra samo zbog svoje komplikovanosti i raznovrsnosti, a da WoW nije ni upola interesantan kao AO, naime AO neigraju niti turci (kao sto je slucaj sa KO), niti malezijci (RYLII)...vec ga igraju: Ameri, Englezi,Australijanci, Nemci (oni imaju poseban server) Rusi, Poljaci, Chesi, Rumuni,Madjari ,bukvalno cela evropa...Znaci ti ljudi neigraju AO zato sto je 75% igre besplatno, pre ili kasnije uzmu oni svi expanzije i placaju mesecnu pretplatu od 8$, vec igraju AO zato sto znaju sta zele, i naravno nemaju problem sa kineskim farmerima , od vasih 7 miliona verujem da je 1 milion kineskih farmera :P .Smatraju da je WoW malo dete naspram AO i vecina njih je probala WOW pa se vratila nazad na AO ,a ono sto meni licno smeta u WoW je ogranicenost odnosno nemogcnost twinkovanja itemima, (mislim ovo postoji ali ni priblizno kao u AO), nemogucnost koristenja prevoznih sredstava (u AO ima jedno 4-5 vrsta letelica, par vrsta ground vehicles-a , pa cak postoji i Hydrovehicle, a sa pojavom Lost Eden expanzije (danas) playeri ce dobiti personalne Mechove, naravno u WoW ovo treba da bude ispravljeno uvodjenjem Zmaja u novoj expanziji Burning Crusade, zatim u Ao postoji oko 60-70 skilova koje je potrebno razvijati, ne sve naravno vec odredjene u zavisnosti kakvo oruzijenosite i koji armor nosite, nedostatak skakanja me je iznervirao zestoko, KO ima isti problem, igrajuci WoW pozeleo sam da skocim ali nisam uspeo, u AO,skok zavisi od strength i stamine , i sto vise ulazete improvement points u ove skillov eto vise i jace mozete skociti, to je poprilicno interesantno kad se high lvl character popne na neki zid , a neki noob naidje pa pokusa isto da uradi pa mu nije jasno kako je ovaj to uspeo.....ima toga jos ,dizajn mi se ne svidja zato sto je igra nije unela nikakve inovacije po tom pitanju, naime Epska fantazija me u u zadnje vreme jako smara, pogotovo sto posle gospodara prstenova treba biti frajer pa ponovo izmisliti nesto novo, respektujem RYLII koji je uneo dosta inovacija po tom pitanju , AO necu ni da spominjem jer su ljudi iz funcoma kraljevi po tom pitanju , a KO je replika WoW-a...goblini, orkovi, zmajevi, elfovi i ostala bajkovita bica koje smo videli u xxx igara stvarno smaraju, eto necu vise smarati ,kao sto rekoh o ukusima nevredi raspavljati a o AO vam mogu danima pricati.
Anarchy Online je igra za sebe a WoW za sebe i ne treba da se uporedjuju jer je poredjenje glupo. Imaju potpuno razlicite ciljne grupe, potpuno razlicit stil, jedino sto im je zajendicko je sto se igra on-line.
I sta kazes, nisi znao da skocis u WoW-u ?
Vujakralj
15.12.2006, 23:17
Mali poduzi post ali server mi je down tako da nisam ja kriv...
U mom skoro decenijskom igranju video igara, uvek sam imao potrebu da igru koja me zadrzi vise od 2 sata na njoj, i zavrsim. Zestok sam protivnik igranja XYZ igara samo da bih rekao da sam igrao taj i taj naslov, i da bih mogao sebe da smatram dovoljno strucnim da bih davao komentare o istom. Cinjenica da ti nisi izvalio kako se u WoWu skace, navodi na zakljucak da si ga igrao celih 15 minuta (ili ga nisi igrao uopste). FYI skaces pritiskom na NAJVECI TASTER NA TVOJOJ TASTATURI.
WoW je prvi i za sada jedini MMORPG koji sam igrao. Ne zelim da igram nista drugo, bar ne dok me WoW drzi prikovanog za monitor 10h/day. Ponovo ti kazem, pauselne ocene igara su skroz out, kao i pausalne ocene bilo cega drugog. Pogotovu pausalne ocene Hall of Fame igara kakav WoW zasigurno jeste. To je kao da donosis zakljucak i *******is o Planescape:Tormentu na osnovu odgledanog intra.
Vise bih te cenio da si otvorio topic AO i da si tamo postovao svoje impresije o doticnoj igri. Ovako, dodjes na topic o igri koju si (veoma malo / nimalo) igrao i nalazis joj mane. To sto imas second hand impresije o WoWu, a nalazis mu zamerke lose govori o tebi kao licnosti, iako je ovo LOLINTERNET.
Otprilike ovde sam ukapirao da nemas preterano godina i da ceo moj post nema svrhe jer ga neces ni razumeti tako da sam prestao da qcam. Cya.
Posto nisam dobio dovoljno honora, i prilicno sam pissed, da odgovorim na neke tvoje konkretne zamerke WoWu...
WoW i kompleksnost. S obzirom da blage veze sa WoWom nemas, da pojasnim. Levelovanje od prvog do 60og levela se ne moze smatrati merodavnim za ocenu kompleksnosti WoWa. Kompletan leveling je svojevrstan tutorial u kojem ucis osobine mehanike igre, svoje klase, rase, i frakcije. Prava igra pocinje tek sa dostizanjem 60og nivoa, i ulazenjem u svet endgame PvE encountera zajedno sa 39 ljudi okupljenih u gildove. Kompleksnost ovih encountera zahteva veliki stepen poznavanja igre, i jos niz drugih osobina (skilla, sposobnosti da se drzi koncentracija, donosenje brzih i ispravnih odluka) koje predstavljaju mentalan izazov za igraca prosecne inteligencije. Ako te ne mrzi, procitaj detaljno http://www.wowwiki.com/Cthun , opis encountera koji nije najtezi u WoWu, pa onda dodji i pricaj o kompleksnosti.
Twinkovanje geara. Na tvoju veliku zalost, postoji solidan broj stvari kojima mozes da izmenis osobine svog geara. Ali da, slazem se, nema tona toga i nije ni potrebna, zato sto postoje 2 tone geara koji sam po sebi predstavlja twink tvoje klase.
Vujakralj
16.12.2006, 3:22
Nastavak...
WoW i kineski farming. To sto AO nema kineskih farmera je direktna posledica toga sto tu igru ne igra dovoljan broj ljudi da bi to bilo ekonomski isplativo.
WoW i prevozna sredstva. U WoWu postoji sasvim dovoljan broj prevoznih sredstava. Svaka rasa, od njih ukupno 8, poseduje unikatno "prevozno sredstvo" akka mount. Takodje, postoje i stacionarna prevozna sredstva, brodovi, zepelini itd itd. Cak postoje odrednjena prevozna sredstva za ogredjene instance u PvEu. Da si igrao WoW malo duze, i ovo bi znao.
WoW i skilovi. To sto u tvojoj igri postoji 70 profesija ili cega vec, meni na prvi pogled deluje prilicno retardirano. WoW sa svojih 10ak se jedva bori i uspeva da odrzi njihovu trzisnu konkurentnost. Same goes for skills.
Koja je ovo tema, Cvet Kompjutera ?
Koja je ovo tema, Cvet Kompjutera ?
ne, ova tema je "wow, za i protiv":kreza: . do sada nisam primetio nikakav sadrzaj koji podseca na cvet kompjutera, ili off topic, osim ove moje i tvoje poruke. znam da vise volis gw, pa dobro, ali onda barem iznesi neke zamerke u vezi wow-a. ;)
Sta, da iznesem zamerke u vezi WoW-a :) , sad necu iz inata ;)
Ionako bi to bilo izbrisano, kao sto je i bilo sa temom "WoW vs. GW".... doduse tamo je i bilo svadji....
ne bi bilo izbrisano, niko nije rekao da je zabranjeno uporedjivanje wow-a i gw-a,
samo da se ne prica kao ono "ovo je u wow-u/gw-u s****, a kako je gw/wow zesci, ima i ovoga i onoga, svi koji igraju wow/gw su moroni". a ja naravno ne zelim da podstaknem svadju, vi slobodno iznosite sve zamerke koje vam padaju na pamet, ako neko obrise poruku imace posla sa mnom (:boxing::kreza: :D ).
p.s. samo nemojte da se inatite:cool:
Vidim da ovde se sve svodi na blacenje po WoWu od strane onih koji ga ne igraju, i na opravdavanje onih koji ga igraju. Bez uverde - postoji bezbroj topica na apsolutno svim zivim forumima na netu, tako da ovakve teme (odnosno nachin diskutovanja) postaju jako dosadne... A svako ima pravo da igra shta zeli, jer je platio. Ali diskutovanje je svojevoljno...
Osvezenja radi, prochitajte chlanak koji se govori mnogo toga za razliku od mnogobrojnih mediokritetskih hvalospeva bez imalo kritike. WoW je najigraniji MMORPG do sad, sigurno ce ostati josh neko vreme. Sve dok neko ne napravi neshto shto ce delimichno ili potpuno poremetiti njegov ugled i igranost. Makar to bilo i za 10 godina.
World of Warcraft Teaches the Wrong Things (http://www.gamasutra.com/features/20060222/sirlin_01.shtml)
Barem prikazuje drugachiji ugao gledanja - argumentovan i obrazlozen, a na to se jako retko nailazi.
Dragišić Nikola
16.12.2006, 21:06
koje imate patcheve wow-a ,tj koje imate verzije wow-a ???:icon_scra
Vidim da ovde se sve svodi na blacenje po WoWu od strane onih koji ga ne igraju, i na opravdavanje onih koji ga igraju. Bez uverde - postoji bezbroj topica na apsolutno svim zivim forumima na netu, tako da ovakve teme (odnosno nachin diskutovanja) postaju jako dosadne... A svako ima pravo da igra shta zeli, jer je platio. Ali diskutovanje je svojevoljno...
Osvezenja radi, prochitajte chlanak koji se govori mnogo toga za razliku od mnogobrojnih mediokritetskih hvalospeva bez imalo kritike. WoW je najigraniji MMORPG do sad, sigurno ce ostati josh neko vreme. Sve dok neko ne napravi neshto shto ce delimichno ili potpuno poremetiti njegov ugled i igranost. Makar to bilo i za 10 godina.
World of Warcraft Teaches the Wrong Things (http://www.gamasutra.com/features/20060222/sirlin_01.shtml)
Barem prikazuje drugachiji ugao gledanja - argumentovan i obrazlozen, a na to se jako retko nailazi.
Eee svaka chast za link Icky!:)
Dodje mi da pocnem da igram Street Fighters!:kreza:
Space Cowboy online je 10x puta bolji. WoW je za lenje ljude, u SCO barem radish neshto :)
eh sad... pokusaj da dodjes do 70.-tog levela, pa da vidis dal bi to mogao da si lenj. ako vec oces da ti bude malo teze, ides u instance, na battleground...
Gubish vreme na WoW i ostalim mmorpg igrama, igraj neshto shto trazi veshtinu kao naprimer heroes of might and magic etc.
Gubish vreme na WoW i ostalim mmorpg igrama, igraj neshto shto trazi veshtinu kao naprimer heroes of might and magic etc.
ROFL! :kreza:
Leeroy Jenkins
7.3.2007, 21:22
Znam da su ukusi razliciti ali nemozete da pricate da je WoW glupa igra a da niste videli ni 5% sadrzaja igre. Na mom serveru postoji gild koji ima bounty listu i ako ubijes igraca is suprotne frakcije koji je na toj listi i okacis screenshot kao dokaz na njihov sajt dobijas zlato kao nagradu. Leveluj Warlocka na PvP serveru od 1 do 70 levela pa onda dodji ovde i pricaj o vestini.
Moj brat ima lvl 70 warlocka u dobrom gildu :aplauz:
protiv wow-a zato shto smara i gubljenje je vremena
end of story
protiv wow-a zato shto smara i gubljenje je vremena
end of story
tako bi svako mogao da kaze za svaku igru.
zar nisu sve igre gubljenje vremena? :kreza:
predpostavljam da nisi igrao wow, a i ako jesi, ne vise od 1h :)
svako ima svoj ukus, ali da je wow bas tako los, ne bih rekao. :D
Nego, oce neko da kupi Acc sa 2 lika + TBC Collector Edition (neotpakovan)???
Sve u paketu!!!
mad_skillz
8.3.2007, 15:41
predpostavljam da nisi igrao wow, a i ako jesi, ne vise od 1h :)
a kad si ti postao nostradamus?
imao sam orc warriora do 14lvl-a i smorio sa kao lav...obichan warcraft je po meni 3x bolja igra i sa vishe duha..
A pa ti mali leveli su zesci smor. Ne, ne, nisi stigao da radis sve one lepe stvari koje krecu tek kasnije... zato ti izgleda kao da igra nije neka. U stvari je veoma dobra. Ali ako nemas dobro drustvo onda je bezveze. WoW je fora da se igra u grupi. Solo igra naravno da nije nesto preterano zabavna i smislena. To je ipak MMORPG...
mad_skillz
8.3.2007, 16:22
dobro onda ovako..najbolji ortak je imao 2 lika 60lvl i smorio se i prodao ih kao i account..sve zivo mi je isprichao vezano za igru jer sam razmishljao da je krenem igrati i nije mi uopshte zanimljivo to shto mi je rekao, ne znam shto su se ljudi toliko pomamili..
Izvinite za offtopic,da li ja mogu NEKAKO narezati WoW Org,a ako ne moze org mogu piratski ??
Nikola Grbic
8.3.2007, 19:12
Izvinite za offtopic,da li ja mogu NEKAKO narezati WoW Org,a ako ne moze org mogu piratski ??
ne jedini nacin je da kupish account....i btw svi ljudi koji misle daje wow smor,pa moze da smori(MALO)posle 1godine giranja,sve se svodi na isto(ili bar tako izgleda) ali kad prvi put radish karazhan,bwl,kad dobijesh prvi epiq to se nezaboravlja eto samo sam to teo da kazem onima koji su protiv...a sa druge strane nisu li igre(sve) gubljenje vremena?na lep i cool nacin :D al ipak gubljenje vremena:P
ne jedini nacin je da kupish account....i btw svi ljudi koji misle daje wow smor,pa moze da smori(MALO)posle 1godine giranja,sve se svodi na isto(ili bar tako izgleda) ali kad prvi put radish karazhan,bwl,kad dobijesh prvi epiq to se nezaboravlja eto samo sam to teo da kazem onima koji su protiv...a sa druge strane nisu li igre(sve) gubljenje vremena?na lep i cool nacin :D al ipak gubljenje vremena:P
Mislim da nije tako,moj drug imam piratski WoW i ima acount napravljen,ali ja nemam dvd-citac pa me interesuje da li se WoW MOZE narezati na di vi ix cd-ove,narezao sam sve sem 3 fajla,DATA fajlai jos neka dva jer zauzimaju vise od 700 MB sto ne moze stati na 1 disc pa sam mislio da nekako moze....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.