PDA

Prikaži potpunu verziju : NOD32 Update


Jack In The Box
28.7.2006, 21:51
Koristim NOD32, trial varijantu koja uz pomoć tweaka registry baze ima produžen rok trajanja (kao verovatno i većina vas). Problem je što posle izvesnog vremena NOD više neće da radi update, nego prijavljuje nešto tipa "NO UPDATE NEEDED, bla, bla..." iako je od zadnjeg osvežavanja baze prošlo desetak dana. Šta da se radi?????

Djordje81
28.7.2006, 22:09
To и јесте ствар код НОД-а што тај трик понекад успе, а понекад не...

holodoc
28.7.2006, 22:49
Pa valjda program bolje zna od tebe da li mu treba update ili ne:dzavo:

jagodanbg
28.7.2006, 22:53
To и јесте ствар код НОД-а што тај трик понекад успе, а понекад не...
upravo tako! zato ja ne koristim vise nod dok ne budem imao pare da ga kupim! koliko sam ja uspeo da provalio to se desava kada izadje nova verzija nod-a pa ove stare modovane vise ne mogu da se update-uju!

player1
29.7.2006, 8:32
Sta da se radi...
Cekas novu verziju "cracka", kupis legalan anti-virus ili predjes na neko besplatno resenje...

Dimo
29.7.2006, 11:27
Cekas novu verziju "cracka", kupis legalan anti-virus ili predjes na neko besplatno resenje...
Tipa Avasta! Home,jedan od boljih(ako ne i najbolji) besplatnih AV-ova.

player1
29.7.2006, 11:39
Ili AVG...

Damiao
29.7.2006, 11:49
Problem moze da se resi tako sto se izabere neki od ponudjenih servera, manualno. Znaci u setup-u update-a u opciji "Server" umesto choose automatically, stavis neki server, npr. u3.eset.com. To bi trebalo da resi problem. Ako ni ovo ne urodi plodom (meni se desilo jednom da nece ni ovako), onda iskljucis automatsko update-ovanje, pa izaberes neki server ponovo. Hope it helps :) .

Djordje81
29.7.2006, 15:43
Problem moze da se resi tako sto se izabere neki od ponudjenih servera, manualno. Znaci u setup-u update-a u opciji "Server" umesto choose automatically, stavis neki server, npr. u3.eset.com. To bi trebalo da resi problem. Ako ni ovo ne urodi plodom (meni se desilo jednom da nece ni ovako), onda iskljucis automatsko update-ovanje, pa izaberes neki server ponovo. Hope it helps :) .

Tребало би да помогне,ево неких сервера:u1.eset.com
u3.eset.com
u4.eset.com
u7.eset.com
82.165.250.33
82.165.237.14 :odoK:

Highlander
2.8.2006, 18:31
Tipa Avasta! Home,jedan od boljih(ako ne i najbolji) besplatnih AV-ova.
Samo što neće da radi na svakom računaru, npr. kod mene. :icon_scra

Dimo
2.8.2006, 21:58
Samo što neće da radi na svakom računaru, npr. kod mene. :icon_scra
Uzmi AVG onda.A inace je cudno sto ti ne radi,ako si ga skidao s neta,pokusaj sa drugog mirora ili slicno,ja sam ga instalirao sa CD-a uz PC Chip i nisam imao problema.

Highlander
3.8.2006, 20:51
Uzmi AVG onda.A inace je cudno sto ti ne radi,ako si ga skidao s neta,pokusaj sa drugog mirora ili slicno,ja sam ga instalirao sa CD-a uz PC Chip i nisam imao problema.
Prvo sam instalirao sa CD-a iz časopisa Explorer i nije hteo da radi. Onda sam skinuo sa net-a i opet isto. Ne mogu da se sad tačno setim poruke koju je izbacivao, nešto kao: "Cannot create... bla, bla, bla..."

Dimo
3.8.2006, 22:54
Prvo sam instalirao sa CD-a iz časopisa Explorer i nije hteo da radi. Onda sam skinuo sa net-a i opet isto. Ne mogu da se sad tačno setim poruke koju je izbacivao, nešto kao: "Cannot create... bla, bla, bla..."
Moguce je da bi reinstalacija sistema pomogla,ali nisi lud da radis tako nesto samo zbog ovoga,uzmi AVG i miran si(ako vec nemas drugi AV) :)

ForceWare
4.8.2006, 0:40
Razrešenje situacije oko NOD32 update problema:

Zakrčenje servera usled prevelikih zahteva korisnika za update-ovanjem i ESET serveri daju prednost registrovanim user-ima nad onim koji koriste trial ili cr*ckovane verzije. :)

Najlakše update-ovanje izvršiti tako što promenite server sa koga se skida update sa choose automaticaly na u3.eset.com ili u4.eset.com.

Znači cr*ck i dalje radi. :D

Moderatori lockujte ovo. :ciao:

Highlander
4.8.2006, 1:24
Moguce je da bi reinstalacija sistema pomogla,ali nisi lud da radis tako nesto samo zbog ovoga,uzmi AVG i miran si(ako vec nemas drugi AV) :)
Imam NOD32. Nervira me kad počne da k*nja pa tražim besplatno rešenje. :ciao:

DeCoy
5.8.2006, 15:54
Meni se desava da nakon svaka 3-4 meseca upotrebe NOD 32,on vise nece da se update-uje,samo ispise acces to server denied,a u bazi su svi serveri koje ste ovde pominjali.Tada mi je jedino resenje da ga deinstaliram,ponovo instaliram i ponovo preuzmem kompletnu bazu virusa(to je negde oko 5MB).

dzambo
5.8.2006, 16:04
Kako da isklucim ili mnogo krace da traje (10,15sec) baloncic koji me obavestava da je updejtovana baza virusa? Tako mi se zapuca na duze i stalno moram sam da ga gasim.

Highlander
5.8.2006, 19:19
Meni se desava da nakon svaka 3-4 meseca upotrebe NOD 32,on vise nece da se update-uje,samo ispise acces to server denied,a u bazi su svi serveri koje ste ovde pominjali.Tada mi je jedino resenje da ga deinstaliram,ponovo instaliram i ponovo preuzmem kompletnu bazu virusa(to je negde oko 5MB).
Pre nego što obrišeš NOD, presnimi negde folder "updfiles". Kad ponovo instaliraš, vrati folder na originalnu lokaciju, pusti update, i za 2sec bi trebalo da sve bude gotovo. :)

DeCoy
6.8.2006, 0:03
Pre nego što obrišeš NOD, presnimi negde folder "updfiles". Kad ponovo instaliraš, vrati folder na originalnu lokaciju, pusti update, i za 2sec bi trebalo da sve bude gotovo. :)

Ne,ne...pokusavao sam ovo i ranije,evo i bas sad malopre i nikako ne vredi.Opet mi downloaduje celu bazu od 5.3MB

ForceWare
6.8.2006, 0:09
Presnimis negde folder ESET sa updatovanim definicijama, instaliras ga ponovo ne restartujes kad trazi neko ponovo prekopiras ovaj folder eset u program files i onda restartujes. Kad upalis komp imas nove definicije voala.

DeCoy
6.8.2006, 1:22
Nope! Ni ovako ne radi:(
Uostalom,da li to znaci da staru instalaciju presnimim preko nove instalacije ili se odnosi samo na folder updfiles?

Highlander
6.8.2006, 10:32
Ne,ne...pokusavao sam ovo i ranije,evo i bas sad malopre i nikako ne vredi.Opet mi downloaduje celu bazu od 5.3MB
Hmmm... meni je radilo.:icon_scra Sledeći put probaj da to isto uradiš sa "updfiles" i sa "cache" folderom. Možda će tako proraditi.

DeCoy
6.8.2006, 11:56
OK,probacu,ali za 3-4 meseca:)
Jer sam upravo updateovao celu bazu virusa...

dzambo
7.8.2006, 2:11
****************************

e aj pomozite mi ovde:

Kako da isklucim ili mnogo krace da traje (10,15sec) baloncic koji me obavestava da je updejtovana baza virusa? Tako mi se zapuca na duze i stalno moram sam da ga gasim.

strale
9.8.2006, 10:39
Ljudi raspitao sam se na nekim drugim forumima i stvar je sledece. NOD32 server odakle se skidaju update nekad je zakrcen tako da morate manuelno i uporno da klikcete na Update Now, nekad se desi da moras i po dvadesetak puta to da uradis. Medjutim u zadnje vreme se situacija popravila, sve radi kako treba, upravo mi je skinuo zadnji update 1.1698 (20060808) ovo u zagradi vam je datum poslednjeg update 08.08.06.

DeCoy
9.8.2006, 15:04
Ne verujem bas da je to u pitanju...
Mislim,koja je verovatnoca da svih 15-20 dana serveri budu toliko zakrceni da ne mogu da im pristupim,a bas u trenutku kad ja reinstaliram NOD oni se odjednom odguse i ja lepo mogu izvrsim update...

To je verovatno posledica nekonvencionalne verzije NOD-a,koju ne bih da pominjem,da me ne bi cenzurisali;)

Predrag Stankovic
12.8.2006, 12:38
Pa valjda program bolje zna od tebe da li mu treba update ili ne:dzavo:

To uopste nije tacno ponekad to kaze cak i kad su mu veoma stare definicije, fazon je u tome sto njihovi update serveri ne rade dobro i cesto zakazuju, verovatno zbog velikog broja klijenata koji istovremeno pokusavaju da apdejtuju NOD. trenutna Database verzija je 1.704 za 12.08.06

Night Hawk
22.9.2006, 11:52
Kada mi se zavrsi updatovanje NOD32 baze vise mi ne pise u donjem desnom uglu poruka koja me obavestava o tome. Takodje mi je ranije pisalo kada kliknem na update ( baza je updatovana najnovijim definicijama ) nesto tipa "your base is up to date" . Napominjem da sam instalirao najnoviju verziju NOD-a a pre sam imao neku stariju. Da li je ovo do podesavanja u NOD-u ili je to normalna stvar u najnovijoj verziji.

GakunGak
22.9.2006, 12:16
Najnoviju verziju kazes...:icon_scra
Mozda neka nova zastita...
Solucija 1: Nadji working workaround...
Solucija 2: Predji na KAV 6
Solucija 3: Idi na forume koji ce ti pomoci oko ovog problema, a ti znas koje.
Solucija 4: Izdvoj par hiljada evra pa kupi NOD...:boodala:

Night Hawk
22.9.2006, 12:24
Najnoviju verziju kazes...:icon_scra
Mozda neka nova zastita...
Solucija 1: Nadji working workaround...
Solucija 2: Predji na KAV 6
Solucija 3: Idi na forume koji ce ti pomoci oko ovog problema, a ti znas koje.
Solucija 4: Izdvoj par hiljada evra pa kupi NOD...:boodala:
Thanks for nothing .
Solucija 5 : Iscoooooliraj ako vec ne znas odgovor ;)
i jos nesto : koristim NAJNOVIJU ( nerivara te ??? ) verziju NOD-a 32 koja se moze skinuti sa sajtova download tipa www.majorgeeks.com ,..... update-ovanu najnovijim definicijama.

Predrag Stankovic
22.9.2006, 13:04
****************************

e aj pomozite mi ovde:

Kako da isklucim ili mnogo krace da traje (10,15sec) baloncic koji me obavestava da je updejtovana baza virusa? Tako mi se zapuca na duze i stalno moram sam da ga gasim.

Udji u Settings i ukljuchi Sillent mode i vise ti ta poruka nece dosadjivati

Night Hawk
22.9.2006, 13:18
Udji u Settings i ukljuchi Sillent mode i vise ti ta poruka nece dosadjivati
Ovo je odgovor i na moje pitanje . Samo sto ja trebam da iskljucim silent mod. Hvala

dzambo
22.9.2006, 23:42
Udji u Settings i ukljuchi Sillent mode i vise ti ta poruka nece dosadjivati

Evo sada sam stavio... thx!

EclipsE
23.9.2006, 16:51
ja imam jedan problem
kliknem na update i on kaze nesto kao "your version is up to date...." bla bla
a nervira me kad mi se pali windows izlazi poruka "please update your base..."

poludecu

Garson
23.9.2006, 23:14
Poshto mnogi imaju problema sa update-om NOD-a, preporucujem da se iskljuci automatic update, a zatim da se skine mali programcic NOD32 Update Viewer (http://nodview.narod.ru/) koji prikazuje verzije definicija na svakom od Eset servera.Tako cete znati na kom serveru je najnovija verzija definicija i onda update-ujete NOD sa tog servera.

GakunGak
24.9.2006, 0:17
ja imam jedan problem
kliknem na update i on kaze nesto kao "your version is up to date...." bla bla
a nervira me kad mi se pali windows izlazi poruka "please update your base..."

poludecu

Tipican primjer detektovanja pirata...
Solucija: skini najnoviji...

Garson
24.9.2006, 0:19
Tipican primjer detektovanja pirata...
Solucija: skini najnoviji...
Mozda ima trial verziju.Rekoh shta je problem.:dedica:

GakunGak
24.9.2006, 0:32
Sumnjam da je trial verzija, a ako jeste, well, grozan problem da "tatica za viruse" tako shteka... Misljenja sam da je patchovan patchom koji mijenja trial na 40.000 godina, pa da je to neko prijavio NOD-u, pa nece da updejtuje sa takvog programa...
Cudilo bi me da je "samo" trial...
Ako najnovija verzija ne upali, mijenjaj taticu za mamicu, aka KAV 6.0.

http://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_wut137.gifhttp://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_shoot3.gifhttp://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_muede37.gif

Garson
24.9.2006, 0:40
Sumnjam da je trial verzija, a ako jeste, well, grozan problem da "tatica za viruse" tako shteka... Misljenja sam da je patchovan patchom koji mijenja trial na 40.000 godina, pa da je to neko prijavio NOD-u, pa nece da updejtuje sa takvog programa...
Cudilo bi me da je "samo" trial...
Ako najnovija verzija ne upali, mijenjaj taticu za mamicu, aka KAV 6.0.

http://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_wut137.gifhttp://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_shoot3.gifhttp://gakungak.jconserv.net/images/smiles/icon_muede37.gif
E, pa ja imam stariju trial verziju 2.50.41 koja stoji na 30 days left :D , par puta mi se desilo da nece da update-uje tj. izbacuje poruku No update necessary.Problem je shto ESET nove definicije ne postavlja u istom trenutku na sve servera pa NOD pokusha da update-uje sa servera koji nije update-ovan.
Ja cu se drzati tatice aka NOD32.A znash shta tatica radi mamici.;) :dzavo: