PDA

Prikaži potpunu verziju : imao 2 win, sad ima 1, a pokazuje 2?!


jagodanbg
21.7.2006, 23:54
nisam znao kako u naslovu da formulisem pitanje!
bio sam kod ortaka koji je imao 2 win xp: jedan na C drugi na D particiji i hteo je samo jedan pa sam ja, posto je i onako bio malo "zardjao" formatirao i C i D i na C instalirao svez Win XP sa SP2; ali kad se startuje komp na pocetku i dalje nudi da se bira koji ce win kao da ih jos uvek ima 2!? :confused:

holodoc
22.7.2006, 0:08
Pa ako si radio svežu instalaciju na sveže formatiranim hard diskovima ne bi trebao da ima dve opcije. Nisi napisao koje dve opcije nudi.

Postoji šansa da si prekinuo instalaciju Windows-a pa ti je sada ostala opcija da podigneš instalaciju sa prekopiranih fajlova na hard.

U svakom slučaju popravka ovakve situacije bi najverovatnije tražila da ručno menjaš sadržaj "boot.ini" fajla ali ako to nikada nisi radio ili neznaš o čemu se radi NEMOJ!

jagodanbg
22.7.2006, 1:14
pa nudi microsoft windows xp pro i ponovo microsoft win xp pro!
nisam prekinuo instalaciju! smara!

holodoc
22.7.2006, 1:24
Ne kapiram što se to dešava a i ne bih da ti sada predlažem da kopaš po "boot.ini-ju" pa d abudem kasnije odgovoran za još jednu reinstalaciju:)

spire
22.7.2006, 10:46
Kucaj msconfig u run dialogu,odaberi boot.ini,i check all boot paths i obrisi sta ti ponudi.

holodoc
22.7.2006, 13:00
Ovo mi nije palo na pamet iako sam radio par puta.:)

Odličan odgovor!:tapsh:

Jack In The Box
23.7.2006, 15:36
Može da se desi i da je trag ostao u Master Boot Record (Verovatnije). U tom slučaju, butuj sa instalacionog CDa, udji u recovery console i pokreni komandu FIXMBR