PDA

Prikaži potpunu verziju : NVidia settings, Ubuntu 6.06


NiceGuy
21.7.2006, 7:17
Монитор ми је поприлично мрачан па сам га мало просветлио у nvidia-settings. Ипак нервира ме што се та сетовања не примењују аутоматски, сваки пут када стартујем машину.

Такође, интересује ме и како могу да убрзам отварање и затварање прозора. Дакле да уклоним оне анимацијице - оквир прозора се смањује и повећава.

Треба ми комплетно објашњење јер сам убунти инсталирао због посла, нема превише искуства.

holodoc
21.7.2006, 13:06
Pokušaj sa sledećom adresom http:/ubuntuguide.org/ ako je već nisi posetio zbog instalacije:)

Tu bi trebalo da bude napisano sve što te interesuje oko instalacije nVidia drajvera i njihovom podešavanju ili bar da ti da link ka nekom korisnom savetu.

Mogu li samo da pitam zbog čega su ti potrebni nVidia drajveri za posao?:)

A što se tiče animacija prozora i sl. sve može da se podesi u meniju "Preferences" samo sada trenutno kuckam u Windows-u pa čim budem "svratio" do Ubuntu-a ako budeš i dalje imao problema ili ne možeš da se snađeš, kaži.

Pozdrav za još jednog "ubuntaša":ciao:

NiceGuy
21.7.2006, 13:52
Колега хвала на одговору, ипак није ми пуно помогло (претражио сам страну и ништа нема). Можда се нисмо добро разумели инсталирао сам nvida драјвере и програмчић nvida-settings. Програм ми омогућава да подесим контраст и осветлим монитор, али се при сваком гашењу монитора, ресету рачунара све врати на старо.

Нервира ме да сваки пут кликћем на nvida-settings чим приђем рачунару. Дакле како да то подесим и да решење остане трајно.

Рекао сам да ми ubuntu треба за посао... уствари требају ми и nvidia драјвери јер радим у opengl-у. Конкретно радим атрактиван gui, то је најближе што могу да ти кажем.

AxeZ
21.7.2006, 21:47
Mislim da je ovo mnogo bolje mesto da postavis pitanje http://forums.nvidia.com