Prikaži potpunu verziju : Napredna Srbija, digitalna televizija i DVB-T2 konfuzija (SK 11/2010)
Kako mislis nece moci, pa i jeste poenta da sa svih mozes rts i te gluposti gledati, samo imas dodate lokalne programe. Pretrazi ti tu opet programe :)
^Jesam. A ti hvataš iste i isti broj programa sa sva 3 muxa?
MARE GSX R
4.6.2015, 20:44
Ljudi, kod mene hvatam signal sa rudnika i ima trenutno 13 kanala, a kod komsije koji je od mn 300 m, ima 17 kanala, 6 nacionalnih i ostalo lokalnih, e sad njemu je antena tako na nekom mestu gde hvata i neki signal mislim iz pravca kragujevca, ali je dupliralo ovih 6 nacionalnih, tako da mislim da treba da ih ima svuda...
Ja hvatam nekih 17 cini mi se, hvatam sa cota, ne znam koji kanal tacno, ali sve je sa istog.
^A evo našao sam relevantnu informaciju, i na žalost moraću da joj uvodim IPTV jer su drugi multipleksi zaista predviđeni samo za lokalne/regionalne televizije a 22. kanal ne mogu da uhvatim sobnom antenom:
Prvi multipleks (kanali u donjoj tabeli) isti sadržaj na teritoriji cele Srbije, programi: RTS 1, RTS 2, TV Pink, B92, TV Prva i TV Hepi, a na teritoriji Vojvodine i programi RTV 1 i RTV 2
Drugi multipleks u zonama gore navedenih predajnika (kanali u donjoj tabeli), sadržaji se razlikuju od regiona do regiona, emituju se programi lokalnih i regionalnih televizija.
Izvor (http://www.etv.rs/87-etvakcije/259-zavrsetak-digitalizacije)
Scheiße...:(
Mene zanima kako je moguce da u Kladovu spoljnom antenom ne hvatam rumune. Znaci ni traga ni glasa. Analogni signal sam nekad hvatao ali DT ni u najavi. Ono sto znam pouzdano je da u Negotinu rumuni piče ko u Rumuniji, ali ovde nista. Opet kud ces bliže nego Kladovo na oko 1.5km vazdusnom linijom. Da li je moguće da su rumuni tako dobro izracunali prostiranje signala kroz etar da nista od toga ne prelazi preko Dunava?
Opet ja sa sličnim pitanjem...:(
Da li je neko video neku listu u kojoj se može videti koje programe imaju u planu da emituju na svakom muxu? Nisam uspeo ništa da nađem. Konkretno me zanima 28. kanal(2 mux sa Avale). Kao da je predviđen samo za lokalne programe. Juče se pojavio kao 6.-ti neki KRTL.
Ne znam dal ima smisla da čekam još ili da pogledam IPTV ponudu, jer na lokalnim stanicama skoro da uopšte nema informativnog programa koji staramajku jedino i interesuje(sem Studija B).
Našao sam ovde (http://www.avmarket.rs/dvb-t2-lista-kanala-za-srbiju) neku listu, ali od ovde prisutnih 22 kanala sa Avale sada ima samo 12 (nije do jačine signala, gledam Avalu kroz prozor...). Oni koji hvataju signal sa drugih predajnika neka uporede.
Mene zanima kako je moguce da u Kladovu spoljnom antenom ne hvatam rumune. Znaci ni traga ni glasa. Analogni signal sam nekad hvatao ali DT ni u najavi. Ono sto znam pouzdano je da u Negotinu rumuni piče ko u Rumuniji, ali ovde nista. Opet kud ces bliže nego Kladovo na oko 1.5km vazdusnom linijom. Da li je moguće da su rumuni tako dobro izracunali prostiranje signala kroz etar da nista od toga ne prelazi preko Dunava?
Čini mi se da je to zato što predajnici sad emituju mnogo manjom snagom. Možda kad bi imao antenu sa pojačalom...
@Spawn BG
Hvala, ali sad mi je jasno da nema od toga ništa. Jbg, ne mogu da uhvatim primarni mux sa istog predajnika...:n-cc2:
Još tu oni nešto čačkaju. Pre neki dan su mi bili duplirani ovi "nacionalni" programi, pa se pogubili. Inače pustio sam automatsko pretraživanje i nešto je našao mislim na 22, nešto na 28... I meni se pojavio taj KRTL(???)
Trenutno imam:
RTS 1
RTS 2
PINK
B92
PRVA
HAPPY
Moja TV
Studio B
SatTV
Kanal 3
TV MAG
KRTL
... I meni se pojavio taj KRTL(???)
Presmešan je... juče im je sve vreme dok sam bio, stajala Rambova slika.:D
^ Video sam to, Stalone na RTL Kolubara zaglavljen bio 2-3 dana ako se ne varam :D
MARE GSX R
6.6.2015, 21:50
Немам ја класични рисивер, на мом је (ИР) пријемник за сигнале са даљинца на каблу, и залепио сам га на ТВ, и у сваком моменту је "видљив" за даљински (ово убодем у сет топ бокс и прикачим на ТВ или где хоћу, а бокс гурнем иза телевизора): http://i01.i.aliimg.com/img/pb/127/507/557/557507127_596.JPG
Da li ima negde da se kupe posebno ovakvi kablici, i da li mora da ide u kompletu, ili uredjaj sam podesi da odg daljinskim upravljacu od odredjenog uredjaja? Meni treba za tv karticu imam daljinski ali nemam ovakav kablic pa me zanima da li moze? :opanachke
Ima posebno da se kupi, video sam jer samo ovu sliku našao na aliexpress (ili alibaba), kod nas nisam siguran. Koliko ja shvatam princip rada ovoga, dovoljno je da se ubode u uređaj (ako isti ima odgovarajući ulaz za ovo) i daljinski od uređaja može da se koristi i dalje. Nemoj me držati za reč, možda neko zna nešto više.
Inače taj set top boks sam naručio sa aliexpress prošle godine još, kod nas nisam video da ima modela sa ovim IR risiverom na kablu, ako je neko video negde bilo bi lepo da prijavi ovde (gnjavi me par ljudi da im nađem to) :D
MARE GSX R
6.6.2015, 22:56
Pa i ja sam video resiver onaj denver sto sam pre spomenuo, da ima pozadi prikljucak za ovaj kablic, al istog nema u paketu... :)
U Cacku 25 kanala i svi su u funkciji. Sad ce tek da krene masovno otkazivanje kablovse, iptv i druge televizije. Vec sad znam neke koji su otkazali i koji ce otkazati. Racunaju dzabe placam kad ima vec toliko kanala. U pitanju su medjugradski kanali koji predstavljaju gradove iz koje dolaze. Od Kursumlije i Krusevca do N. Pazara i Priboja. Jeee Cacak!!!
Pa i ja sam video resiver onaj denver sto sam pre spomenuo, da ima pozadi prikljucak za ovaj kablic, al istog nema u paketu... :)
Aha, preskočio sam to izgleda. Jedino da pitaš prodavca (ukoliko ima pojma o bilo čemu, često nemaju) ili proizvođača (http://www.denver-electronics.com/dvb-t-settop-boxes/).
Zanimljivo, upravo sam provalio da ovaj moj i ne može da radi na daljinski bez tog IR prijemnika na kablu (nema još jedan u samom uređaju).
^A evo našao sam relevantnu informaciju, i na žalost moraću da joj uvodim IPTV jer su drugi multipleksi zaista predviđeni samo za lokalne/regionalne televizije a 22. kanal ne mogu da uhvatim sobnom antenom:
Izvor (http://www.etv.rs/87-etvakcije/259-zavrsetak-digitalizacije)
Scheiße...:(
Vrati STB na fabričko podešavanje, automatski preskeniraj sve kanale, prosto je nemoguće da ne hvataš glavni mux.
Možda ta sobna antena ne valja, probaj da je staviš na prozor ili tako nešto.
Kod mene sa Čota trenutno idu 3 mux-a -
Na 24. su nacionalne i RTV 1 i 2
Na 30. kanalu su lokalne TV
Na 41. su isto nacionalne jer je bilo problema na 24. Kanalu zbog analogne TV iz BiH
Ovde kod nas je mux sa lokalnim kanalima sa slabijim kvalitetom od nacionalnog i sve se hvata i gleda, s tim da skoro pa niko u Vojvodini nema sobne antene već u tavanu ili na krovu, možda zato imamo dobar i jak signal.
U Cacku 25 kanala i svi su u funkciji. Sad ce tek da krene masovno otkazivanje kablovse, iptv i druge televizije. Vec sad znam neke koji su otkazali i koji ce otkazati. Racunaju dzabe placam kad ima vec toliko kanala. U pitanju su medjugradski kanali koji predstavljaju gradove iz koje dolaze. Od Kursumlije i Krusevca do N. Pazara i Priboja. Jeee Cacak!!!
To je ono o čemu ja stalno pričam ljudima, srljaju k'o muve bez glave, mnogi su godinama imali samo 3 kanala i sad ne mogu da se strpe par dana dok se digitalizacija ne završi. Ko ima dobro postavljenu antenu u Vojvodini može da prati oko 40 kanala što naših, hrvatskih, mađarskih, čak se može otići u HR i uzeti njihova TV što se plaća preko antene za oko 1000 dinara, a pošto se od njih dobije DVBT2 resiver, mogu se gledati i naši kanali .
[QUOTE=dufko;2000637
To je ono o čemu ja stalno pričam ljudima, srljaju k'o muve bez glave, mnogi su godinama imali samo 3 kanala i sad ne mogu da se strpe par dana dok se digitalizacija ne završi. Ko ima dobro postavljenu antenu u Vojvodini može da prati oko 40 kanala što naših, hrvatskih, mađarskih, čak se može otići u HR i uzeti njihova TV što se plaća preko antene za oko 1000 dinara, a pošto se od njih dobije DVBT2 resiver, mogu se gledati i naši kanali .[/QUOTE]
Tačno tako od A do Š.
NjegovaWisost
8.6.2015, 1:21
Nekome ne treba ništa sem ponekad RTSa 1 ili nekog drugog kanala sa nacionalnom ferkfencijom... Ne znam zašto bi neko davao polovinu svoje jedne penzije godišnje zan nešto što ne koristi...
Mene najviše nervira u čitavoj priči što nisu natjerali kanale da emituju u HDu sliku.
Da se razumijemo, ja imam gold paket SBB :D
Mene najviše nervira u čitavoj priči što nisu natjerali kanale da emituju u HDu sliku.
Zato što je to skupo i nije ni malo jednostavno, pošto bi morali da imaju kompletnu HD opremu i produkciju. Pa Hrvati, koji idu digitalno već nekoliko godina još uvek nemaju ni jedan HD kanal, a Mađari samo dva, Sve ostalo više, od 100 kanala, ide u SD.
Vrati STB na fabričko podešavanje, automatski preskeniraj sve kanale, prosto je nemoguće da ne hvataš glavni mux.
Možda ta sobna antena ne valja, probaj da je staviš na prozor ili tako nešto.
Kod mene sa Čota trenutno idu 3 mux-a -
Na 24. su nacionalne i RTV 1 i 2
Na 30. kanalu su lokalne TV
Na 41. su isto nacionalne jer je bilo problema na 24. Kanalu zbog analogne TV iz BiH
Ovde kod nas je mux sa lokalnim kanalima sa slabijim kvalitetom od nacionalnog i sve se hvata i gleda, s tim da skoro pa niko u Vojvodini nema sobne antene već u tavanu ili na krovu, možda zato imamo dobar i jak signal.
To je ono o čemu ja stalno pričam ljudima, srljaju k'o muve bez glave, mnogi su godinama imali samo 3 kanala i sad ne mogu da se strpe par dana dok se digitalizacija ne završi. Ko ima dobro postavljenu antenu u Vojvodini može da prati oko 40 kanala što naših, hrvatskih, mađarskih, čak se može otići u HR i uzeti njihova TV što se plaća preko antene za oko 1000 dinara, a pošto se od njih dobije DVBT2 resiver, mogu se gledati i naši kanali .
Probao sam sve što si savetovao i ništa. U stvari nije ništa, jer samo 28. kanal može da se uhvati kvalitetno (99/98%) a prvi i treći mux uopšte ne. Kad bih hteo da montiram spoljšnju antenu(koju vi sa kućama elegantno stavljate na tavan), trebalo bi mi bar 30m kabla i da svake zime zbog košave bar dva puta okrećem antenu ili menjam pokidani kabl.
Zato, sad sam joj uplatio kod firme na O* gde će u osnovnoj ponudi imati 111 kanala(ja kući imam samo 90).:) Jedino će da fale tajmeri koji su mnogo dobra stvar... palili, gasili tv, menjali kanale, pa nije morala da se muči sa prcoljkom od daljinskog.
Ne znam kako to ne mozete da hvatate signal. Ja na poslu imam neku vrljavu sobnu antenu i hvatam 25 kanala. Kod digitalnog signala je; ili ga ima ili ga nema.
Ja, todose, može vrljava antena, ali našao sam na sajtu jednog od proizvođača (http://www.oneforall.com/antennas/sv9125-eco-line-indoor-antenna.html) odgovor na situaciju: sve te sobne(i sa pojačalom) mogu svršiti posao u radijusu do 15km od predajnika. Chere mama stanuje u graničnom pojasu + je stan loše okrenut, i pravo je čudo da sam i jedan od muxova uhvatio. Morala bi spoljna ali džaba mu tog majstorisanja.
Antene sa pojačivačima, bilo te sobne, bilo na krovu, umeju da prave probleme, ja sam imao problem sa signalom zbog loše podešene pločice, na par mesta sam se sreo sa sličnim problemom a obično je bio problem onda kad je pojačivač uključen. Generalno, najbolje prolazi onaj ko ima običnu riblju kost. Antene a pojačivačem mogu da posluže onima koji su u pograničnom području, da uhvate signal susednih država, eventualno. Tako da je verovatno i sa tom sobnom takav problem.
Jedna žena u komšiluku me pre neki dan zamolila da vidim šta joj je sa TV-om, kad uključi pojačivač ostane bez nacionalnih programa, ima samo lokalne (koji imaju inače slabiji kvalitet a istu snagu kao nacionalni mux) a kad isključi rade svi ali dosta loše. Antena je češka sa tanjirom na sredini, na vrh krova, bez fizičkih smetnji.
A kod baba tetke sam nameštao resiver, antena u hodniku, koji gleda na dvorište, tu su i komšijske kuće i drveće, riblja kost iz '41., kabla bar 20 metara što pod tepihom što savijenog kod dvoje vrata i radi sve ko blesavo s punim signalom
@ColdBoot - uzmi riblju kost, stavi na orman , neka baba ishekla neki milje da je kamuflira ili zimi da je okiti k'o jelku :o
Ljudi, veliki pozdrav za sve, jedno važno pitanje.
Merkam jednu TV karticu ali sve o njoj samo DVB-T i mpeg2, znači li to da sa njom neću moći da primam naše buđave kanale???
Ima li uopšte da se nađe i kako se kreću cene polovnih tv kartica sa kojima može da se bez većih peripetija gledaju kanali u ovoj buđavoj zemlji?
Zahvalan na pomoći,
Miloš.
Da, nećeš moći da uhvatiš T2 kanale. Proveri po oglasima, ali teško da ima nešto drastično povoljnih polovnih jer su relativno od skora na tržištu.
Sve ti buđavo, a gledao bi.:tapsh:
Gledaj to sa vedrije strane. Mogli su pre nekoliko godina da uvedu DVB-T standard pa sada T2, ovako jednom trošak. :)
Pogledaj po aliexpressu sta ima, to ti je garant najjeftinija varijanta. Samo ne znam sta trenutno valja.
mentolbrebombona
27.6.2015, 12:15
Da li se desilo nekome na Denver uređaju, da mu nestane ton, a ima sliku i sve ostalo. Treba danas da odem do babe, da vidim šta nije u redu, jedino što znam je da nije pritisnula mute, to smo preko telefona već utvrdili. :)
Inače, kad sam joj pre nekog vremena priključio uređaj i ovaj našao kanale, sve je bilo ok. ;)
Ja sam stricu skoro uzeo baš taj Denver, i evo do sada se to nije desilo.
Mario Pavićević
27.6.2015, 14:19
Povezan scartom? Cesto se desi da je los kabl ili ulaz na TV-u, pa se konektor malo razlabavi i nema spoj, i to bas na delu gde su zice koje prenose zvuk, tako da proveri prvo to.
mentolbrebombona
27.6.2015, 17:42
Evo sad sam se vratio kući i duže sam se zadržao na ručku i kolačima nego na otklanjanju nazovi kvara. :)
Kilav je, da tako kažem onaj uređaj, naročito deo gde ulazi skart, pa sam ga malo namigerio u položaj gde radi kako treba, namestio i ostavio tako i evo i dalje radi. Baba je čistila tu nešto, pomerila ga malo ili malo više i to je bilo dovoljno da dođe do smetnji. :) Sad je sve ok.
edit: Sad sam video i prethodnu poruku, pa samo da kažem si bio u pravu Pavićeviću.
Međutim, primetio sam nešto drugo, što nisam prošli put. Kanali kreću od tamo 800 i nekog pa na dalje. Ona menja kanale sa napred i nazad na daljincu pa joj to ne smeta, mada iskreno, uglavnom i gleda samo prvi kanal, pa nije ni bitno.
Zašto je uređaj tako memorisao kanale i da li to može sada nekako da se promeni ili bi morao da vratim na fabrička podešavanja i ponovo uključim pretragu kanala, a da pre toga na uređaju namestim da krene od jedinice?
Ne znam da li me neko razume...
Kod mene su se u jednom momentu na denveru poređali kanali od 1 pa na dalje, međutim posle naknadnog skeniranja sve se vratilo na 800... i nisam više uspeo da ih namestim da budu od 1 pa na dalje. Moj otac za jednog komšiju kaže, ene kupio nov televizor i posedbni tv tjuner koji broji kanale od 800, piša# mu se na televizor!!!:kreza:
mentolbrebombona
28.6.2015, 13:15
^:rofl::to_care:
Nama je baba rekla da nismo ni morali da joj stavljamo ništa, ni da joj nameštamo, njoj je i pre bilo dobro.
Inače, slika je odlična, bolje je nego što je pre bilo, kad je mogla da uhvati tri-četiri kanala i to sa smetnjama.
Kod mene su se u jednom momentu na denveru poređali kanali od 1 pa na dalje, međutim posle naknadnog skeniranja sve se vratilo na 800... i nisam više uspeo da ih namestim da budu od 1 pa na dalje. Moj otac za jednog komšiju kaže, ene kupio nov televizor i posedbni tv tjuner koji broji kanale od 800, piša# mu se na televizor!!!:kreza:
Isključi opciju LCN.
Imam par pitanja i unapred se izvinjavam na neznanju i eventualnoj neinformisanosti.
Imam od SBB-a ono D3 cudo (internet, telefon i digitalna televizija u paketu) ali mi je digitalna televizija bila jako spora, menjanje kanale je bilo mucno, trajalo je po par sekundi i prebacio sam na analogni signal.
E sad, dolazi danas cale i skunio taj digitalni risiver i kaze e vidi radi TV i bez toga. Moje pitanje je da li digitalna televizija moze da se gleda i bez tog risivera tj, kabl da ide direkt u tv?
Drugo da li je pusten digitalni signal? Nesto je pisalo 7 juna da je pusteno?
Napomena: Na tv-u je podesen analogni izvor signala.
Prvo je promašena tema :)
Drugo ti dobijaš signal od kablovskog operatera, svi oni u osnovnoj usluzi naplaćuju analagni kablovski signal a digitalni posebno naplaćuju(premium).
Za gledanje digitalne kablovske ti je potreban TV/risiver sa standardom DVB-C i još podržanost CI-modula(za premium digitalne kanale).
Ti možeš tako nastaviti gledati TV i kvalitet će biti i dalje onaj stari , analogni.
Da, pušten je za one koji signal hvataju antenom , ne kablovskim signalom preko operatera.
Da bi koristio taj besplatan signal preko antene ,opet TV/risiver mora da ima DVB-T2 modul :)
Hvala na odgovoru, dobio sam info koji sam hteo :)
Isključi opciju LCN.
Isključio sam LCN međutim pakuje mi od: b92, hepy, neki regionalni, pink, prva, rts, rts2...
A ja bi hteo da krene od rts1, rts2...
Može li to da se nekako prepakuje?
Može verovatno..Kod stronga mogu da se brišu pojedini kanali pa opet skeniraš sa istog..Taj denver ima nekako bangavi softver isti kao što je
kod bera ..
Odeš u meni, nađeš opciju uređivanje programa i imaš opcije da preimenuješ, obrišeš, pomeriš, zaključaš kanale ... Svaki resiver ima tu opciju, pa napravi listu kakvu hoćeš ;-)
Послато са I213 уз помоћ Тапатока
Da svaki ima to ali trazi sifru pre nego sto ista uradis....
sifra je obicno fabricki 0000
A jel moze da se resetuje sifra? Probao bih danas da ispremestam kanale na ovom sbb uredjaju al poznajuci caleta on je to iscackao i garant nabio neku levu sifru?
Šifra je ili 0000 ili 000000 zavisi koliko karaktera je ponuđeno ... Ne verujem da je promenjena šifra, probaj prvo ove fabričke
Послато са I213 уз помоћ Тапатока
Kod stronga je šifra 1234 traži samo kad se brišu svi kanali iz liste.
Код неких је и 111111 (или 1111), али највише сам сретао оне са 000000.
Kod Horizonsa ne treba šifra, u opciji TV: Lista kanala su opcije za favorite, zaključavanje, premeštanje... pritisneš žuto dugme (za teletekst), to je opcija premeštanja, spustiš se na kanal koji hoćeš da premestiš, klik na OK, pomeriš ga gore/dole gde ti odgovara, opet OK... i to je to. Pošto kažu da su i meniji prilično slični (kao i daljinci), verovatno i na drugim markama STB radi isto ili slično.
Da li je neko primetio ili to možda i nema veze sa digitalizacijom, ali kako je ugašena analogija čini mi se da je moguće mnogo više radio stanica uhvatiti. Ovde kod mene na 35 km od NS-a se odlično hvataju neke NS lokalne stanice koje do sada nije bilo moguće uhvatiti bez šuma a sad i u kolima i na telefonu mogu da se slušaju. Isto tako i radio stanice iz HR, recimo njihove državne koje rade na više frekvencija sada mogu da uhvatim na nekoliko a do nedavno sam mogao samo sa jedne ... :icon_scra
Uzrok tome su samo povoljni uslovi prijema koji su leti, pogotovo kod ovakvih temperatura izraženi. Nema nikakve veze sa gašenjem analogije, pošto se radi o sasvim različitom frekventnom opsegu.
Koji je smisao digitalizacije kada nema ni jednog FULL HD programa?
Kod stronga je šifra 1234 traži samo kad se brišu svi kanali iz liste.
Kod mog Stronga je 0000 kad god se nesto ozbiljnije caprka u meni-u.
I mene ovo cudi?!? Izgleda da su je uradili u globalu za sve a kasnije mozda ponude kroz pretplatne pakete i HD verzije.
Pa šta očekuješ kad oni još nisu rešili ni format slike? Meni je na RTS 1 nekad slika kako treba, a nekad je spljoštena kao da 16:9 pljeskaju još više nego što treba... Nekako ne vode računa o tome kakav im je izvorni video, i samo piči. O tonu da i ne pričamo (mada je to kod svih), gledaš film ili nešto drugo, moraš da pojačaš, a kad puste reklamu, kao da ti je neko zavalio šamarčinu po ušima...
Smisao je oslobađanje frekventnog UHF opsega(50-69) i izdavanje istog uz dobru zaradu,(cirka 100 miliona evra), za druge tehnologije. Smisao je da na jednom kanalu može da se upakuje 15-tak tv programa. Smisao je da je i SD emitovanje digitalno i digitalizacija apriori ne mora da znači i ne znači, da će se emitovati HD programi. Smisao je da može da se bira audio podnosilac, titlovi, EPG...(naravno kad se sve podesi). Smisao je da će u trećem MUX-u biti pokrenuta pay platforma. Smisao je da će u budućnosti biti emitovani i HD programi kao samo jedam mali segment svega onoga što sam ti naveo. Verovatno nisi u toku kad si kompletan smisao samo video u pokretanju HD kanala.
Većina hd kanala koja se emituje preko satelita se plaća..
Fre hd tv kanali ne idu u punoj hd rezoluciji već u 1280x720..
To je verovatno iz razloga što je skuplji zakup transpondera za full hd..
Sve se vrti oko para..Ako ćeš nešto kvalitetno da gledaš moraš i da platiš.
Tako će da bude i sa digitalnom zemaljskom..
Pa šta očekuješ kad oni još nisu rešili ni format slike? Meni je na RTS 1 nekad slika kako treba, a nekad je spljoštena kao da 16:9 pljeskaju još više nego što treba... Nekako ne vode računa o tome kakav im je izvorni video, i samo piči. O tonu da i ne pričamo (mada je to kod svih), gledaš film ili nešto drugo, moraš da pojačaš, a kad puste reklamu, kao da ti je neko zavalio šamarčinu po ušima...
Rts 1 se jos neko vreme emituje analogno zbog onih koji još uvek nisu završili prekazak.
Aleksandar1987
30.7.2015, 12:07
Do sada sam gledao TV preko TV kartice na racunaru. Kao i vecina zeleo bih da gledam digitalnu televiziju....Da li mogu da gledam nekako tv na racunaru, tj digitalnu na racunaru preko TopBoxa? Izbegao bih kupovinu televizora posto mi je to velika investicija sad....
Imam neki Samsungov monitor samo sa jednim DVI izlazom. U slucaju da moze, kako bih pustao zvuk?
Mislim da neki boxevi imaju analogni audio izlaz.
Aleksandar1987
30.7.2015, 14:32
A sto se tice DVI-a? Morao bih non stop da menjam na monitoru, da iskljucujem sa kompa i ukljucujem u box i obrnuto?
MARE GSX R
30.7.2015, 14:36
Do sada sam gledao TV preko TV kartice na racunaru. Kao i vecina zeleo bih da gledam digitalnu televiziju....Da li mogu da gledam nekako tv na racunaru, tj digitalnu na racunaru preko TopBoxa? Izbegao bih kupovinu televizora posto mi je to velika investicija sad....
Imam neki Samsungov monitor samo sa jednim DVI izlazom. U slucaju da moze, kako bih pustao zvuk?
Pa ja imam philips SAA7130HL tv karticu u kompu, i kupio sam sinergy box, i zuti video cinc sam prikljucio na tv karticu a zvuk na 5.1 sistem, i mng dobro radi... sad ako nemas visak ulaza na tvojim zvucnicima gde mozes prikljuciti, onda bi trebao uzimati kabal scart/cincevi, pa bi ti onda trebao jedan kabal sa zenkama za audio, a drugi kraj da je 3.5 mm bananica koju mozes msm da prikljucis na komp kao mikrofon ili tako nesto.. Ili ako ti kartica ima posebne ulaze kao moja audio in/out moze i tu, ali mislim da ti je najlakse da uzmes box koji ima ugradjen rf modulator, pa da ide samo na antenski ulaz i to je to....
Aleksandar1987
30.7.2015, 16:20
Cek cek, aj malo pojasni. I ja imam leadtek TV karticu. Sta si ti tacno odradio? Koristis uopste tu TV kartu ili samo top box?
Koja solucija mi je najbolja?
MARE GSX R
30.7.2015, 16:59
Cek aj da probam jednostavnije, mada ne vidim sta nije jasno... Dakle od set top boxa mi idu 3 kabla, zuti,crveni i beli, zuti sam ukjucio u tv karticu, a crveni i beli(zvuk) u wufer od 5.1 sistema, tako da slika ide preko kompa a zvuk na 5.1.... Tebi bi najlaksa opcija bila da uzmes set top box koji ima RF modulator( pozadi boxa jedan ulaz za kabal od antene i dva izlaza) i posebni kabal koji ide uz taj set top box... Onda ce iz tog set top boxa izlaziti taj jedan kabal koji ces da prikljucis na tv karticu gde ti je ranije bio kabal od antene i to je to... Kada budes kupovao box naglasi da imas samo antenski prikljucak da bi ti dali box koji ima rf modulator u sebi... :opanachke
U Srbiji sve može pa i da lokalna TV Petrovec iz Bačkog Petrovca, koja emituje program isključivo na slovačkom jeziku, dobije mesto u digitalnom etru na 30. kanalu sa Čota i da od ponoći do 18h emituje program komercijalne TV Markiza iz Slovačke :D 52746
Sent from my Studio 5.0s using Tapatalk
MARE GSX R
16.8.2015, 12:53
Aj jedno glupo pitanje, al sta da se radi... Da li moze ako je npr sa rudnika jak signal da zasmeta da ne moze da se uhvati sa neke druge strane jos kanala? Pitam jer sam po komsiluku svima namestao set top boxove i skoro svi imaju vise kanala od mn, a njihove antene su predratne i sa ispucanim kablovima, plus sto vecina nema ni jasan pogled na relej dok ja vidim isti bez problema, signal je toliko jak da mogu da ubacim parce kabla od antene i uhvatice 15 kanala sa rudnika i ni jedan vise,...
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
Meni je iz Čačka antena ona skuplja što sam naleteo ko ovca i instalirao je a mogla je i ona u krovu. 29 kanala i dupli su mi ovi javni. Verovatno ima veze i Ovčar koji je daleko bliži nego Rudnik.
MARE GSX R
17.8.2015, 9:33
Evo dns ponovo skenirao kanale i ima ih 40 tak, sad sam vise antenu okrenuo ka kragujevcu i hvata dobro..
Vladinemir
17.9.2015, 21:27
U Srbiji sve može pa i da lokalna TV Petrovec iz Bačkog Petrovca, koja emituje program isključivo na slovačkom jeziku, dobije mesto u digitalnom etru na 30. kanalu sa Čota i da od ponoći do 18h emituje program komercijalne TV Markiza iz Slovačke :D
Šta je problem, što blokiraju mesto nekoj većoj stanici ili ne bi smeli da emituju stalno na drugom jeziku? A za Markizu jeste čudno i meni.
Nego jel' neko zna da li ima nekih ograničenja koji usb može za snimanje, pre svega koliko GB? Model je XWAVE Digital One.
Šta je problem....
Problem je što se isključivo nacionalni resursi jedne zemlje, Srbije, preko frekvencije dodeljene jednoj seoskoj kvazi televiziji, ladno koriste za reemitovanje programa strane zemlje, Slovačke, u državnoj DVB-T2 mreži, što veze sa mozgom nema, a plus, nikakvog zakonskog ili bilo kog drugog osnova.
Koji retard moras da budes da prinudis nekog da ti placa taksu/pretplatu od 500 dinara za 3 kanala koja nikad ne gledas ili mozda, po nekad dok menjas, ovlas pogledas 2 minuta?
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/596211/Ovako-cemo--RTSu-placati-novu--taksu
Zasto sad ne skrembluju/kodiraju/zastite svoje kanale ovi iz RTS-a kada se koristi digitalni signal za emitovanje pa puste u prodaju karticu pa ko hoce nek izvoli za 500 dinara neka gleda. Niko to ne bi platio ni u ludilu osim ljudi koji bi da slusaju vesti i propagandu koju siri vlast putem RTS-a.
Pinstripe
8.10.2015, 10:05
Naravno da necu placati kao ni pre par godina. Slobodno neka mi iskljuce 3 rts kanala il neka naplate od sbb posto sam njihov korisnik.
el_corona
8.10.2015, 10:16
Ne znam da li RTS placa SBB-u da se kanali nadju na njihovoj listi ili SBB RTS-u da emituje njhove kanale. Uglavnom morali bi ovi iz SBB-a da skinu RTS sa analogne liste kanala pa tek onda da ga putem digitalne puste onom ko zeli i neka taj neko placa RTS paket 500 dinara na osnovnu cenu od 1136 dinara. RTS 500 a HBO 490 din. :facepalm
Pinstripe
8.10.2015, 10:43
Pa pre nekih 20ak godina je isto bilo da se placaju rts kanali ali je bilo i u mogucnosti da ti ih iskljuce ako ne zelis, to je koliko me pamcenje sluzi i eto kao diktatura kod Slobe, ovde te daju na sud ako ne zelis tri kanala i ako se nagomila neplacanje :)
Ljudi, vi mešate babe o žabe. SBB ne pravi program nego ga samo distribuira. RTS je nacionalna televizija i kao takva je obavezna da naciji (proizvodi) priušti obrazovno-naučni program, kao kulturno-umetnički, sportski ..... Itd, ali uz adekvatnu novčanu nadoknadu. Nacionalna tv se plaća u celoj evropi i tako će biti i kod nas, i hteli mi to ili ne, pratićemo.
E sad to sto od gore navedenog njihovi programi nemaju veze ni sa jednom vrstom programa, je delimično i zbog toga što nismo ni prethodnih godina plaćali, pa se nema para. Odlaze dobri vodotelji, ne snimaju se nove serije, emisije, nema se za sportske prenose. Medutim i kao takva, gde je najbolja zabavna emisija slagalica i bgd hronika, a najbolja rok emisija nema, muzika samo u jutarnjem programu, opet je bolja od lakrdije ostalih rialiti tv.
Ne branim ih jer ni ja nisam plaćao, 500 kinti za taksu je nebuloza, a program koji nude je opsolutna nula i ne vredi prebijene pare koju im drzava daje na šačicu.
Ono što ja vidim kao svetlo na kraju tunela je baš ta taksa ali od 300 kinti koja (ako se plati redovno) možr drastično da poboljša kvalitet programa, ali pod uslovom da se ima domaćinski odnos. Ili da se deo kolača podeli sa par sportskih, zabavnih televizija i naprave specijalizovane kanale za muziku sport, kulturu.... Pa bi tako imali RTS sport , RTS muziku, RTS kids.... Tada bi ljudi oberučke prihvatili račun za RTS. Sve do tad nasa nacionalna tv RTS ce biti levo smetalo na komandama daljinskih upravljača.
Pinstripe
8.10.2015, 11:50
Nije da rts nema para u svojoj distribuciji da plasira u kvalitetne emisije nego mnogo lopova i tamo ima. Od direktora do spikera koji imaju hiljadu evra platu (ne znam zasto bi neko napustao posao sa platom vrlo dobrom za nas standard) dok ostali zaposleni od krucijalne vaznosti rade za tri puta manje pare. Da ne pricamo o tome sto su sve glavonje na nacionalnoj frekvenciji ne tamo jer su skolovani nego dosli preko stranke a vecina voditeljki, pa zna se kako :)
Uporedjivanje nase bedne, lopovske drzave sa ostalim evropskim je besmisleno kao sto i politicari to ponavljaju, daj mi platu i standard evropsku pa cu platiti sta se od mene trazi a da ne razmisljam da li cu sutra imati za leba, pastetu i casu jogurta :)
Stoji sto si napisao, ne mozes da imas kvalitet i jednak kvantitet ako za to ne platis ali trgnite se malo ljudi, otkako znam za sebe sve drzavne institucije se svode na ovo sto sam napisao. :)
el_corona
8.10.2015, 12:34
Ljudi, vi mešate babe o žabe. SBB ne pravi program nego ga samo distribuira. RTS je nacionalna televizija i kao takva je obavezna da naciji (proizvodi) priušti obrazovno-naučni program, kao kulturno-umetnički, sportski .....
Ne mesamo, mozda si nesto pogresno razumeo. Cinjenica je da neko nekom placa da SBB distribuira RTS kanale kroz svoju mrezu, SBB RTS-u ili obrnuto, samo to ne znam. Obzirom da se ukinulo analogno emitovanje TV signala sada bi hteli da jasu svakog ko ima strujomer. Ja npr imam strujomer ali nemam DVB-T2 prijemnik nego koristim SBB kablovsku i imam RTS koji ne zelim, jednostavno kao za mnoge pakete tipa HBO, Sport klub, Pink sto se placaju dodatno neka uvrste RTS grupu kanala kao poseban paket i neka kosta 500 dinara ali nas na kablovskoj i ljude na IPTV-u neka zaobidju a ljude koje su primorali da kupuju DVB-T2 resivere i televizore i koji hvataju signal preko etra, neka ga skrembluju i neka puste karticu u prodaju i cao.
mentolbrebombona
8.10.2015, 13:13
Korona sve je to tako i kod mene, samo što ja imam IPTV i omutavio sam pričajući to i fascinantno mi je kako hoće preko 'leba pogače.
Ali, zajchik hoće drugo nešto da nam kaže - RTS nije isto što i druge televizije i da pare date njima nisu iste kao pare date za HBO, jer RTS je nacionalna televizija i kao takva ima patriotsku obavezu da obogati ovaj narod svojim programom i načinom uređivanja istog, prosto da ga moralno i duhovno uzdigne i tako dalje. Ako hoćeš filmove na HBO ti platiš kod distributera, a RTS-u plaćaš za neki drugi, viši cilj.
Jel tako zajchik? To hoćeš da kažeš? Bilo bi lepo kad bi tako bilo. Ne znam samo što ne plaćaš onda pretplatu? Kažeš da ti je nebuloza, a izlaz vidiš u pretplati od 300 kinti. Ako je problem u kinti što nisi plaćao pretplatu, zajedno sa još gomilom ljudi, pa očekivao i tražio nešto bolje? Mada vidim da kažeš da nije samo to problem i da treba domaćinski da se posluje i uređuje. Znači ovi sad ne posluju domaćinski? Kako ćeš da ih oteraš? Ko će da odredi i zaposli nove ljude? Koja je odgovornost onih pre i ko će da je utvrdi?
Nekako ispade na kraju da je RTS od cele te nasušne potrebe da spase i očuva naš narod i kulturu, najviše vremena proveo uređujući, zajedno sa vladajućom garniturom, kako da mu to prvo debelo naplati.
Razumem šta hoćeš da kažeš zajchik, ali je to sve nekako izmešano sa babama i žabama. :)
Čekajte ljudi ako neko ne proizvodi program on nije odgovoran za njegov sadržaj tj ne proizvodi ga i jedino ga košta oprama za distribuciju do krajnjeg korisnika. Koji opet ne plaćaju oni nego sam korisnik kroz mesečnu pretplatu, i nema moralnu odgovornost. A kad neko pravi taj program tj proizvodi ga, on za to troši enorman novac, a taj novac od nekud mora doći, ako želimo da taj program liči na nesto. Da li od takse, da li od naroda, njima svejedno.
Izvinjavam se ako sam zvučao demagoški, ali ja sam samo rekao kako bi trebalo sve to u civilizovanoj zemlji.
Pinstripe
8.10.2015, 14:06
Jeste u civilizovanoj državi i sa civilizovanim narodom, poslodavcima, standardima.
Slažem se sa el_corona i mentolbrebombona.
el_corona
21.10.2015, 22:16
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=10&dd=19&nav_id=1053103
Zanimljivo, supervećina se izjasnila protiv pretplate.:tapsh:
A ko bi se inače izjasnio da je za to da svakog meseca izdvaja 500 dinara? Da pitaju ljude da li treba da se ukinu akcize i porezi supervećina bi bila za to. Manje izdataka i niže cene pojedinih proizvoda, konkretno cigareta i goriva. Taman da umesto 8.000 do 10.000 daju 4-5.000 mesečno za cigarete i da mogu još više da se vozikaju automobilima kada se cena goriva prepolovi. Kao da i ovako nije dovoljna gužva u saobraćaju. Ali odakle bi se onda finansiralo zdravstvo, školstvo, policija, vojska, sudstvo i tužilaštvo, državna uprava?
To što narod misli nije mnogo bitno kada je u pitanju funkcionisanje države iz prostog razloga što većina nema pojma a i ne razmišlja kako stvari funkcionišu.
Kada pogledam kakav program imaju komercijalne televizije, bar ove besplatne pošto kablovsku nemam stvarno ne bih voleo da "Parovi", "Veliki brat", "Farma" i njima slične emisije krenu i na RTS kako bi RTS bio u stanju da sebi obezbedi dovoljno sredstava za finansiranje.
Uostalom, zar stvarno mislite da 93,5% ljudi koji su se izjasnili protiv takse zaista nema da izdvoji 500 dinara mesečno za taksu?
Nije poenta da li to plaćati, već šta narod dobija za to što plaća? Po tome ispada da plaćanjem pretplate nedozvoljavamo postojanje rijaliti programa ali zato podržavamo domaće serije i stare strane filmove koje se vrte u nedogled? Unapred dogovorene političke emisije, kvazi dečiji program i to nešto od sporta što daju ima i kod konkurencije.
Skoro je novi direktor izjavio da je njima godišnje potrebno između 90 i 100 miliona evra za funkcionisanje i da im je za to potrebna pretplata građana. Sve je to ok, ali zašto onda reklame na javnom servisu? Po tome ispada da od nas opstaju a od reklama dodatno zarađuju, što znači da ništa posebno ne rade na unapređenju kvaliteta programa od kako su uveli taj vid finansiranja, već koriste ime i pokrivenost kako bi privukli kompanije da se reklamiraju.
Da nisu pohlepni i "džabalebaroši" po tim javnim preduzećima gde su samo navikli na "DAJ", pa da primene ovu pretplatu u formatu recimo jednog BBC-a na kome nema reklama (pa ni krševi od rijalitija), onda da se narod i odluči na taj trošak. Ovako u priči RTS-a, to je samo dodatni "harač" (da ne upotrebim: pljačka).
ColdBoot
24.10.2015, 18:31
Uostalom, zar stvarno mislite da 93,5% ljudi koji su se izjasnili protiv takse zaista nema da izdvoji 500 dinara mesečno za taksu?
Nažalost, ima puno onih kojima je ovo ipak cifra.:paranoia: Dobro je da toga nisi svestan. Obzirom na kvalitet programa, ostalima kojima je tih 500 ništa zaista je samo dodatni namet. A ima i još jedna stvar... oni koji sad pokušavaju da nam uteraju još i tu taksu su svojevremeno pozivali i bili za to da se za "nacionalni servis (ev)ropske Srbije" ne plaća. E pa onda, treba biti bar malo dosledan - pa bilo to i za 500 dindži, i totalno me ne interesuje kako stvari funkcionišu i dal im to treba ili ne. Ni meni to ne pada sa neba.
Pinstripe
24.10.2015, 18:34
Kad budu imali sta da ponude onda cu i da platim, iskreno vise ni kablovska nema sta da ponudi uz osnovni paket a kosta 3x vise.
MARE GSX R
24.10.2015, 20:35
Sve je to lepo, al zasto bih za njihova tri kanala placao 500 kad mogu da imam bar 100 kanala za 1000? I jos u tih 100 ima i ta tri koja oni naplacuju 500 din....
ColdBoot
25.10.2015, 11:42
Uostalom, sad imaju mogućnost da kodiraju program, pa kome treba njihov servis - 500 dindži...
@Ilidan
Čudi me da tako razmišljaš?
To je preduzeće sa partijskim kadrovima koji ništa ne rade. Zar je problem da uzmu kameru odu na neki potok i naprave prilog o živom svetu u tom potoku. Ili da čekaju da mi platimo a oni kupe isti takav gotov prilog koji napravi BBC a usput se mnogi ugrade u takvoj transakciji. A reklame? A program koji treba da oni naprave i drugom prodaju?!? Umesto partijskih kadrova prvo da zaposle kreativni kadar.
water wizard
25.10.2015, 12:24
Tolike firme propale, prodate pa ništa, televizije treba da se bore na tržištu za gledaoce, kažeš farma i ostale gluposti, u redu ako je to što narod traži neka prave farme, promenim kanal, isključim tv ako mi se ne sviđa, ionako i nema ništa zanimljivo stalno reprize puštali vruć vetar crno belu seriju iz šezdesetih sad Belu Lađu, za sve je to već odavno plaćena pretplata nekoliko puta, eto pink ima zaradu 100 kanala imaju neki su besplatni neki se plaćaju. Često kažu kad neka firma propadne eto vam kapitalizam tako ste hteli ali onda neka bude kapitalizam a ne malo kapitalizam malo socijalizam za povlašćene ili neka bude socijalizam za sve a ne samo za pojedince.
Uglavnom sva društvena preduzeća ne mogu sama da se održavaju zbog lošeg rukovođenja i čim postanu privatna procvetaju na primer NIS i JAT, šećerane itd
Odličan nam je tv program ,vrlo dobar nam je tv program samo je dosadan..
Mislim da je televizija pored svega u 21 veku dosta zastareo medij..
Kao što mnogi više ne kupuju novine već se informišu na netu isto tako
i mnogi ne gledaju tv jer nema šta da ponudi a da to nije već viđeno..
Samo što se ovi sa rts ni ne trude da nešto naprave kvalitetnije i kreativnije
nego teraju po kalupu..Npr kviz slagalica koja piči preko 20 godina na istu foru..Tv serije da ne pominjem..Političke emisije su 0..
Nema nikakvih tv šoua..Dečji program slab..Jutarnji program dosadan..
Beogradska hronika koga zanaima ako ne živi u Bg..itd..
Od mene neće sigurno dobiti tih 500 din jer i ne gledam odavno naše
televizije..Imam sat antenu i kradem strane kanale..:D
Night Hawk
30.10.2015, 22:02
Ljudi pomagajte :) imam VIVAX IMAGO DVB-T2 152. Gde mogu da skinem drajver (firmware) za njega ?
Pitaj fabriku to je čini mi se domaći brend.
ColdBoot
31.10.2015, 12:03
Odličan nam je tv program ,vrlo dobar nam je tv program samo je dosadan..
Mislim da je televizija pored svega u 21 veku dosta zastareo medij..
Kao što mnogi više ne kupuju novine već se informišu na netu isto tako
i mnogi ne gledaju tv jer nema šta da ponudi a da to nije već viđeno..
Samo što se ovi sa rts ni ne trude da nešto naprave kvalitetnije i kreativnije
nego teraju po kalupu..Npr kviz slagalica koja piči preko 20 godina na istu foru..Tv serije da ne pominjem..Političke emisije su 0..
Nema nikakvih tv šoua..Dečji program slab..Jutarnji program dosadan..
Beogradska hronika koga zanaima ako ne živi u Bg..itd..
Od mene neće sigurno dobiti tih 500 din jer i ne gledam odavno naše
televizije..Imam sat antenu i kradem strane kanale..:D
Ma da je 500 bilo bi pesma... nego, kao što su i radili, počnu vrlo brzo da dižu pretplatu jer vide inflaciju koju zvanična statistika ne beleži, pa nismo vam je dizali 4 meseca, pa u cilju "podizanja kvaliteta javnog servisa"... isto ko za grejanje - poskupi gas, odma korekcija cena, pojeftini, nemožemo da pojeftinimo zbog dispariteta kursa. :facepalm
I koji će im 3 kanala koje ne znaju kako da popune nego moraju glupostima kao što je "Slagalica"? Javni servis bi trebao da se bavi samo ozbiljnim temama od opšteg značaja.
Pinstripe
31.10.2015, 14:38
Evo moji su prethodnu pretplatu placali redovno iako sam im pricao da to ne rade ali su tako vaspitani da budu posteni i plate sta drzava trazi. U okolini skoro svi ostali nisu placali i sad su taj dug neplatisama oprostili a ovi sto su bili posteni su ispali budale. Ako ste neplatisama oprostili onda ljudima koji su redovno placali ta dva-tri nikakva kanala 500din onda im sad refundirajte, il na gomili ili preko istog racuna za struju preko kog su naplacivali. Jednom su moji ispali budale drugi put im definitivno necu dozvoliti, kao sto je neko vec napisao, sada je sve digitalizovano plus mi kablovska ide preko sbb pa mi slobodno zakljucajte RTS1, RTS2, RTS3 necu da ih placam ali i ne zelim da ih gledam sasvim fer i korektno.
Valjda je nostalgija...
Ja sam odrastao uz RTS. Mlađi ljudi (ispod 30) se ili ne sećaju ili su preskočili period kada je RTS imao prilično dobar TV program. I voleo bih da opet ima takav program. Kada je RTS imao obrazovni program, školski program, dečije emisije, crtane filmove, dobar filmski, serijski i sportski program.
Gledao sam Opstanak, emisiju o flori i fauni naše planete. Gledao sam školski program i polako učio engleski uz Big Mazzy-ja. Gledao sam Branka Kockicu, Rašu Pronalazača, Metlu bez drške. Vikendom su išli crtaći kao što su Nindža kornjače, Hi-man, Robotek. Otkrića bez granica i Džini koja nas je vodila kroz svet nauke? Školski program, emisije iz matematike, hemije, ponašanja u saobraćaju?
Domaće serije iz tog perioda i dan danas emituju. Bolji život, Policajac sa Petlovog brda, Vruć vetar. Neke od njih su imale i poneku moralnu poruku, nisu pokušavale samo da se dodvore publici. Mislim da je RTS prikazao više od 90% filmova koji danas spadaju u kultne filmove i filmske klasike koje treba pogledati. Imali smo dan u nedelji za horore, vestern, komedije, drame, trilere, akcione filmove. Imali smo i strane serije, uglavnom američke a ne ove latinoameričke gde su svi pobožni a ne zna se ko je čije dete, ko je kome brat/sestra i ko je koga ubio. Slušao sam opere i koncerte klasične muzike (dobro, ovo malo ređe), gledao snimke pozorišnih predstava, domaće filmove rađene po romanima naših pisaca.
Voleo bih da RTS opet bude takav, kvalitetan i kreativan. Ako će TV taksa/pretplata pomoći onda nemam ništa protiv. Bojim se samo da je todos u pravu i da će RTS i dalje ostati preduzeće za zapoljavanje partijskih ljudi i da se novac neće koristiti za kreiranje originalnog i kvalitetnog sadržaja već za plate i kupovinu "onoga što narod hoće". Iz tog razloga nisam pristalica da narod odlučuje šta treba da se gleda jer u tom slučaju kultura i kvalitet će uvek biti na poslednjem mestu. Upravo po toj logici je došlo do toga da prošle zime nisam uključio televizor skoro mesec i po dana. A i sad ga slabo gledam. Odustao sam i od IPTV-a jer se to svodi na kvantitet a ne kvalitet.
Ma da, imao dobar, program pretežno uvozili od BBC, čak uvezli i Reditelja Bajforda. Mi jesmo odrasli uz kockicu ali to je malo snimljenih epizoda koliko je moglo da ih bude. Moglo je i tad mnogo više da se proizvodi. Oni i sad mogu da uvoze ali očito nemaju para jer su rupa bez dna.
water wizard
31.10.2015, 21:43
Prodali filmsku arhivu, kockica uništene sve kopije... :facepalm
Pinstripe
31.10.2015, 23:41
Pa tu sam blizu tridesete (još malo pa 28 punim) i sećam se tog rts i emisija raznog sadržaja i za sve uzraste.
I eto dokaza da je rts imao tada bolji program i bolja tri kanala (koji je treći uglavnom bio muzički) i pored Slobe komunjare i pored sankcija i inflacije, znači džaba pretplata i da je 2000din kad em ima lopova em zaposlenih po porodičnoj/stranačkoj liniji kojima su hirurškim putem morali da odstrane gumene opanke i uložili mukotrpan napor da ih nauče da se potpišu imenom i prezimenom a ne "X" kao do sada.
Edit: a za ovo što je napisao water wizard tek nemam reči i sad prvi put čujem :boodala:, postajemo robovi i to ne polako nego užurbano i veoma sigurno.
Nije baš RTS prodao svoju arhivu, već je velika količina nje uništena u bombardovanju '99-e.
MARE GSX R
14.9.2016, 23:08
Samo da podsetim ako neko jos koristi ove dvb-t2 od danas ima dosta novih kanala i nekoliko radio stanica, pa preskenirajte uredjaje... ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.