PDA

Prikaži potpunu verziju : CTC Clatronic PS 187

bojanh
25.9.2010, 13:26
Da li neko zna sta je potrebno da bi se ovi zvucnici osposobili za rad,da li je potrebno neko pojacalo ili nesto drugo?

http://www.kostenlos-tauschen.com/uploaded/71852.jpg

Od nazad imaju crnu i crvenu rupu gde se stavlja kabl,isto kao na Logitech Z5500 zvucnicima.

Da li bi ih mogao spojiti na bass od Z5500 ili bi nesto pregorelo ?

I ako neko zna koliko para ovo vredi,samo ta 2 velika zvucnika ?

Pogresio sam podforum,neka moderator prebaci u zvuk.

Picard
25.9.2010, 13:32
Treba ti stereo pojačalo/risiver za njih.
Koliko vrede... ne bih da procenjujem, ali s obzirom da je Clatronic firma koja proizvodi kuhinjske aparate, fenove za kosu i sl., zaista sumnjam da ti zvučnici mogu da se porede sa nekima koje prave iole ozbiljnije Hi-Fi firme, ali nisam ih čuo, pa ne bih da komentarišem.

bobiv
25.9.2010, 14:16
Te kutije jedino da odneseš kod nekog koji ima stereo pojačalo da ih nakači
pa ako je zvuk zadovoljavajući onda možeš da planiraš neko pojačalce za njih.
Na logija nemoj da kačiš da ti nešto ne rikne nije isto pojačalo 5.1 i 2.0 tj
klasično stereo.Eventualno možeš da ga nakačiš na neko 2.0 od komapa čisto da probaš al nećeš moći da vidiš stvarne performanse tih kutija.Vidim da su to pakovali nemci možda nešto ispadne od njih. Jel ima neka deklaracija iza na kutijama
da piše pogledaj otpor i w ...pozz

bojanh
25.9.2010, 14:22
Nema nista od nazad da pise,pise jedino odnapred neke oznake i pise 150w,a na netu sam nasao da pise 4x150w.

Uglavnom,to su bratovi zvucnici,dobio ih je na poklon od nekog coveka iz nemacke :D

A kad sam guglao,pronasao sam sajt te firme CTC i video da proizvode te kuhinjske aparate.

Da li neko zna koliko kosta para to pojacalo da izdrzi ovakve zvucnike ?

Najverovatnije da ce brat da mozda kupi barem pojacalo i da koristi zvucnike za svoje potrebe.

Freško
25.9.2010, 14:28
Da li neko zna koliko kosta para to pojacalo da izdrzi ovakve zvucnike ?

Najverovatnije da ce brat da mozda kupi barem pojacalo i da koristi zvucnike za svoje potrebe.

Zavisi dali hoće novo ili polovno pojačalo da kupi.

Ako juri nešto novo imaš da za oko 20000 dinara nađeš stvarno fina Yamaha pojačala solidne snage!

A ako gleda nešto polovo recimo na Limundu imaš solidnu ponudu u cenovnom rangu 5-10 hiljadarki.

bojanh
25.9.2010, 14:36
OK,hvala.
Nema on sopstvene pare,ide u skolu,tako da je cena od 5-10k uffffffff,velika za njega.

Ja sam mislio da je cena oko 2000-3000 dinara,mislim i to je za njega skupo,ali sad moze da bira ili da skuplja pare za pojacalo i da ih osposobi ili da ih proda za nekih 50e ako moze toliko da dobije.

Freško
25.9.2010, 14:40
OK,hvala.
Nema on sopstvene pare,ide u skolu,tako da je cena od 5-10k uffffffff,velika za njega.

Ja sam mislio da je cena oko 2000-3000 dinara,mislim i to je za njega skupo,ali sad moze da bira ili da skuplja pare za pojacalo i da ih osposobi ili da ih proda za nekih 50e ako moze toliko da dobije.

Teško da će nešto da nađe za 2-3k Dinara, jedino da proba na buvljaku ili po oglasima, ali teško da će naći nešto.

Što se tiče procene kutija to je mnogo nezahvalno i to nebih da komentarišem.

Picard
25.9.2010, 14:57
OK,hvala.

Možda može da nađe neko polovno pojačalce za ~30e, samo pitanje u kakvom stanju (možda mu treba recap, tj. zamena kondenzatora, a možda i ne) ...
Ti pratiš sajtove koji se bave kupoprodajom, pa tamo pogledaj.
Tih 150W znači da na te zvučnike može da se poveže pojačalo čija je izlazna snaga max 150W. To je potpuno nepotrebno za 95% ljudi i naravno ne možeš da nadješ takvo polovno pojačalo za taj novac, a biće sasvim dovoljno neko od 40-50W.

bojanh
25.9.2010, 15:04
Slabo baratam pojacalima,razumem se jedino oko cena za kompjuterske delove,ali hvala svima na pomoci,jasnija nam je situacija sada,znamo sta treba traziti.