PDA

Prikaži potpunu verziju : skromni konkurs za kreiranje logoa


MilanSM
21.6.2006, 19:47
kao sto naslov kaze u pitanju je jedan skroman konkurs. Radi se logo ili logotip za odbojkaski klub za decu odnosno skolu odbojke. Logo je za stampanje tako da treba da bude u rezoluciji 300dpi. Klub se zove "Prvi tempo". Taj logo je deo marketing kampanje koju nameravamo u toku avgusta da uradimo. Medjutim, posto tu kampanju rade studenti (nas 8, a jedan od nas je trener u tom klubu) na bazi entuzijazma i budzet nam je veoma skroman i ogranicen. tako da ce nagrada biti najverovatnije majica sa logoom ili/i neka skromna novcana nagrada (oko 500din.). Svoje radove mozete postovati ovde, na forumu, a pobednik ce biti izabran tek sredinom jula. Jos jednom podsecam da se ovo radi cisto iz dobre volje i zelje za iskustvom, a moguce je i da ce pobednik nastaviti dalju saradnju sa nasim timom.
A sad jos nesto o logou. To je klub za decu pa i logo mora da bude primeren. Recimo neke zivotinjice sa odbojkaskom loptom, u prijemu lopte, u smechu. Naravno nije uslov da mora da bude zivotinjica. Uglavnom, prepustam vam masti na volju.
U zavisnosti od odziva, pobednik mozda bude proglasen i ranije.

[Imzadi]
24.6.2006, 1:07
Šta je ovo, niko se ne javlja...:) A toliko umetnika, dizajnera, kreativaca na našem forumu... Šteta.;)
Evo ja se prva javljam da nešto smućkam, samo da dobijem inspiraciju & malo više vremena... Nadam se da će se od dobrovoljaca javiti još neko da napravi logo za male odbojkaše... :ciao:

Orvel
24.6.2006, 1:24
Jel' moze crtez da se uradi rucno pa da se skenira i okaci?Mislim,da li je izvodljivo napraviti logo a da crtez ne bude uradjen u nekom programu za crtanje.

[Imzadi]
24.6.2006, 2:38
@Orvel
Pa ja mislim da je to čak najbolje moguće rešenje. Nadam se da će se MilanSM složiti sa tvojim predlogom. Neko od nas može malo i da ga doradi, da provuče logo kroz neki filter, da ga malo osenči, ofarba...

Simke
24.6.2006, 10:46
evo skica jedne ideje...
naravno da je najvažnije kako to uspešno odraditi, treba uložiti nešto truda...

da pojasnim: par manih pravougaonika (МП) su obične dečje krpene patike, duboke, nacrtane ili fotografisane od pozadi recimo, veći pravougaonik (ВП) je jedna ista patika odrasle osobe identično obradjena...
slova otprilike tako postaviti, izabrati odgovarajući tj neki opušteniji, slobodniji i dečjoj ruci približniji font... donji natpis možda ostaviti sa fontom oštrijih ivica, da bude kontrastno... boje prilagoditi...
možda bi bilo dobro da patike budu u fazonu grafike, crno-beli otisak a pozadina recimo boja koja iščezava... slova opet crno bela...
pojednostaviti što više...

ps
znam da ovako dok gledate skicu može da izgleda grubo
ali pokušajte da stvorite sliku... moglo bi da ispadne vrlo efektno...
podloga može da bude i boja majice, tako da za štampu ostaju samo dve boje, crna i bela

bobi
24.6.2006, 11:41
Jel' moze crtez da se uradi rucno pa da se skenira i okaci?Mislim,da li je izvodljivo napraviti logo a da crtez ne bude uradjen u nekom programu za crtanje.
Nacrtaj ga, skeniraj i okaci, a posle neko to treba da precrta u corelu ili Ilustratoru.
To je mislim, najbolje resenje.

DorianGrey
24.6.2006, 13:19
evo nesto za pocetak, ima tu jos da se doda nesto

http://img208.imageshack.us/img208/4518/untitledlogo5co.jpg

MilanSM
24.6.2006, 13:47
@ orvel
moze da se nacrta, samo ne znm kakav ce kvaltet biti kad se skenira. ali i ja mislim da bi mnogo lakse bilo da se slobodnom rukom nacrta. mozda da se doradi/precrta u nekom programu, sto rece bobi.

drago mi je da se bar neko zainteresovao. vec sam mislio da nema nista od logoa.

@ simke
lepa zamisao, samo da ne pise decji klub. nego samo odbojkaski klub, moze i skraceno OK.

bobi
25.6.2006, 15:21
evo nesto za pocetak, ima tu jos da se doda nesto

Moj ti je predlog da nista ne dodajes, nego da ovo sto si napravio, uoblicis na jos svedeniju formu. To i jeste fazon kod dizajna logo-a.
Font obavezno promeni, nikako se ne uklapa sa ostalim elementima.

I, ponavljam, ako logo treba da ide na stampu, obavezno ga napravite (precrtajte) u vektoru.

DorianGrey
26.6.2006, 14:47
Evo, ovako, ne bih dodavao vise detalja, sto se fonta tice, ovo bi bio neki moj izbor

http://img208.imageshack.us/img208/5440/untitledlogo40db.jpg

MilanSM
26.6.2006, 17:30
mozda da promenis boje, izgleda nekako bledo. i da preciznije odradis ivice na sarama od lopte.

Miloš
26.6.2006, 20:49
@DorianGrey

Лого је стварно екстра, само мало боје среди, како Милан рече.:)

DorianGrey
27.6.2006, 3:38
Evo ga sad, ako ne valjaju boje, vi dajte neke predloge


http://img70.imageshack.us/img70/3566/untitledlogo53nw.jpg

[Imzadi]
18.7.2006, 2:28
@Dorian Grey:dobro izgleda, potrudio si se.
Evo i od mene nešto skromno, ako nekome ovaj moj rad može da bude ideja da napravi nešto slično, bilo bi cool.:)
p.s. heh, 620x280...:icon_scra

3dM@niak
18.7.2006, 14:06
jel vam treba nesto ovog tipa, kao maskota?
http://img147.imageshack.us/img147/199/odbojkaar9.jpg

MilanSM
30.6.2007, 15:07
Eh... Ovako...
Mislim da dugujem izvinjenje svim ljudima koji su uopšte pogledali ovu temu, a pogotovo onima koji su uložili trud i poslali svoje radove i predloge.

Dakle, [Imzadi], Orvel, Simke, bobi, DorianGrey, Miloš, 3dM@niak, izvinjavam vam se.

Iako ste svi već verovatno zaboravili na ovu temu, ja nisam. Svaki put kada posetim forum, setim se da dugujem članovima nešto. To me je ograničavalo i bilo me je sramota da se previše pojavljujem i da se uključujem u diskusije u kojima bih da su druge okolnosti više participirao.

Dakle, jošte jednom se izvinjavam svima.


Hteo bih još da iznesem razlog zbog kojeg nisam dao nikakve informacije u vezi ove teme, što mi je kao njenom pokretaču bila dužnost.

Naime, marketing kampanju (o kojoj je reč) je trebalo da rade studenti. Izgleda da sam ja jedini to shvatio ozbiljno i sa puno (previše) entuzijazma ušao u to. U dogovoru sa "vodjom tima" (:cool:), koji je trener u pomenutom odbojkaškom klubu, sam pokrenuo ovaj konkurs. E posle toga je čovek počeo da odlaže nastavak bilo kakvog rada na marketing kampanji. Iz meseca u mesec.
Razlog zbog kojeg nisam ranije obavestio ljude o ovome je taj što sam se nadao da će najzad da se odluči i da ću tada moći da vam javim šta i kako. Ali to se nije desilo.

Ne želim da svaljujem krivicu na nekog drugog, samo sam hteo koliko toliko da vam dam uvid u situaciju u kojoj sam bio. I stvarno mi je žao što sam diskreditovan, i što nisam mogao da stojim iza svojih reči (na kraju krajeva, to su ipak moje reči, iza kojih ja treba da stojim).

Toliko...

Inače, ono što je prelomilo da napišem ovo, je tema koju je pokrenuo član Simke: "Kakvi smo mi to ljudi" (mislim da se tako zove).Tamo piše o kojekakvim što se izvinjavaju i da njima ne treba posvećivati toliko pažnje. Osetio sam se prozvanim, i bilo mi je neprijatno.

bobi
30.6.2007, 23:31
Svaka čast. :tapsh:

Simke
1.7.2007, 10:23
Ni najmanje mi nije bio cilj da tebe prozovem i tvrdim da se onaj moj tekst ne može odnositi na tebe.

Malo sam ja ono grubo sročio, razlog što je tako je moje razočarenje što se nekim ljudima koji ne zaslužuju posvećuje puno više pažnje nego onima koji tu pažnju zaslužuju po svim kriterijumima. Naravno, čak ni takav moj stav ne isključuje da onim prvima, kojima ti svakako ne pripadaš, ne treba ukazivati pažnju i pomoć ali ne treba sa tim preterivati ...

Ova situacija koju si opisao nije ni prva ni poslednja te vrste za koju sam ja čuo ili lično doživeo. Mogla se čak desiti situacija da kampanja uspe a da bude izabran neki drugi znak, takodje ti ne bi bio kriv.

Po meni ti zaslužuješ sve pohvale jer si pružio od sebe sve što si mogao i ja ću ti uvek rado priskočiti u pomoć u skladu sa svojim sposobnostima, kada god se ponovo obratiš ... tvoje dobre namere su očigledne i mislim da niko od nas nema bilo šta da ti prigovori.

Od mene imaš jednu reputaciju za dobre namere, volju i trud koji si uložio u tu zamisao.

Hvala ti na pojašnjenju situacije.

Ja ne vidim da je trebalo da nam se izvinjavaš,
ali je svakako korektan gest vredan poštovanja,
što svakako puno lepoga govori o samom tebi.