PDA

Prikaži potpunu verziju : Coleco Combat Remake


doctor
28.5.2010, 19:24
Bilo mi dosadno jedan dan, i kopajući po fajlovima nađem remake igre Coleco Combat. Pokrenem, odigram nekolko fragova sa bratom i ne svide mi se neki elementi, pa odlučim da vidim kako je izgledao original, i po meni je još manje zabavn ispao. Kako sam imao viška slobodnog vremena, rekoh da se podsetim kako ono izgledaše Game Maker. Iz zezanja sam napravio neki "remake" igre (koja inače potiče sa neke matore konzole a kasnije je portovana i na Atari).
Evo linka(ne radi, obrisano), postoji samo jedna mapa koja se ne menja nisam se zamlaćivao previše sa igrom, ali ako vam se svidi i mislite da je dovoljno zabavna, doradiću je. Mada je i samo ovaj jedan level meni i bratu pružio oko pola sata besciljne jurnjave i fragiranja po ekranu. :)
Eh, da, isključivo za dva igrača je... :)

Warning: kako me je mrzelo da radim neke stvari onako kako bi trebalo to je rezultovalo time da igra zna da uspori ako ima previše particle efekata na ekranu... Ali ništa strašno s obzirom na to da je igra nastala ubijanjem vremena :)

EDIT: "Optimizovanija" verzija: link (http://www.mediafire.com/download.php?yymm44watej). Ne jede previše procesora kao prethodna, ali ipak nije to to, nego me mrzi da se zamlaćujem prevše sa igrom, još je niko nije ni probao :)

siv0nja
5.6.2010, 14:22
Evo ja sam probao , mehanika nije losa , kretanje si izvrsno odradio , svidja mi se mogucnost da navodis projektile ali bi bilo bolje da mogu da putuju duze do cilja , takodje si lepo odradio fiziku igre , nedostaju ti sitnice ,kao i dobra 2d grafika , zvuk takodje ,a verujem da nisi obracao paznju na to na pocetku sto je i normalna stvar kad je sminkanje u pitanju :), mogao si da dovrsis health ili neko bodovanje ,jer recimo probao sma ubiti suparnicki tenk ali mi nije poslo za rukom cak iako sma ispalio zilion raketa u njega, generalno uz jos malo truda bilo bi ok ,ja bih licno voleo da je sve krupnije malo ...ne volim sitne sprajtove uglavnom solidno izgleda , i nemoj puno postova ocekivati ,posto su takve igre radjene pre skoro 30 godina i mnogi nemaju pojma kako izgleda original :)

NISAM NESTO SMART
5.6.2010, 14:31
I ja sam je probao , ali nisam komentarisao jer nisam shvatio cilj odnosno isao sam sa tenkicem i pucao u one vragove par minuta smorio se i izasao inace prvi put cujem za tu igru

doctor
5.6.2010, 14:40
ali nisam komentarisao jer nisam shvatio cilj odnosno isao sam sa tenkicem i pucao u one vragove par minuta smorio se i izasao inace prvi put cujem za tu igru
Heh, zaboravih da napomenem da je igra za dva igrača :) Jednom su kontrole na WASD + Space a drugom na Numpadu (8456) + Enter (držanje tastera Space/Enter služi i za pucanje iz machine guna) :) Nije ni čudo što nisi čuo za igru, stara je cca. 30 god :)
...ali bi bilo bolje da mogu da putuju duze do cilja
Pa dobro nije fora da im bude "TTL" predugacak :D
nedostaju ti sitnice ,kao i dobra 2d grafika , zvuk takodje
Što se tiče tehničkih k-ka igre nisam hteo previše da se zamlaćujem time, a veličina sprajtova je po meni super za ovakvu igru :) Što se tiče zvuka, videću da bude nešto u "retro" fazonu :)
jer recimo probao sma ubiti suparnicki tenk ali mi nije poslo za rukom cak iako sma ispalio zilion raketa u njega
Protivnički tenk niste mogli da uništite... Zapravo ste ga uništavali, no respawn ga vraća tamo gde je počeo svaki put :) Mrdnite ga sa mesta i onda ga raznesite i videćete da to radi :)
i nemoj puno postova ocekivati ,posto su takve igre radjene pre skoro 30 godina i mnogi nemaju pojma kako izgleda original
Da, znam, mada nikoga ne košta da proba ;)
Hvala vama što ste probali. :)

Inače malo sam doradio igru i dodao 2 vrste projektila: "glupe" projektile kojih možete ispaliti koliko vam volja u jednom smeru ali ne možete upravljati njima, i projektili kojima se može upravljati ali skreću mnogo oštrije od ovih "klasičnih" :)

Ako je neko voljan, neka uradi neke sprajtove, mada bih ja da sve ostane u "retro" stilu, bez mnogo boja, nijansi i tehnikalija, ali sa primesama modernog :) Ako me razumete :D

Inače, igra je rađena drag n drop metodom nisam kodirao 90% stvari :)

EDIT: Eh, da, healtha i bodovanja će biti :)
Ako me ne bude mrzelo možda i odradim LAN multiplayer, za mnogo više igrača, no mislim da nema svrhe raditi to, a i u GM je to malo čudan proces :)