PDA

Prikaži potpunu verziju : Game Maker igrice


PeTkO
14.6.2006, 22:33
Interesuje me gde mogu da nadjem igre radjene u Game Maker-u i da imaju .gm6 extenziju?????Ja sam guglao ali nista nisam nasao!

Stevvan
15.6.2006, 11:04
Evo dva mesta sa njihovim igricama (cudi me da nisi video na njihovom sajtu) :
http://www.gmshowcase.dk/
http://www.gamemakergames.com/

Dimo
15.6.2006, 11:38
Svaki tutorijal za Game Maker sadrzi i jednu igru napravljenu u tom programu(da bi korisnici mogli da se usavrsavaju prateci parametre vec napravljene igre).

Master_C++
15.6.2006, 15:15
Na maticnom sajtu imas igre u .exe, .gmd i .gm6 ekstenzijama.

Aksic Srdjan
24.6.2006, 18:48
Dali postoji neki sajt/forum samo za domace Game Maker-e?

Balan
24.6.2006, 22:46
Imamo u planu da tako nesto odradimo,bilo bi korisno svima nama!!!

Aksic Srdjan
25.6.2006, 9:45
"odradimo" ? ko to vi?

Obavezno i mene zovite pri ovom poduhvatu! :P

fingerprint
5.11.2006, 14:55
Probaj sledeci sajt :
http://64digits.com/index.php
to je skup ljudi koji rade u GM-u.

Apokalipto
9.1.2007, 14:59
ZA FINGERPRINTA:
Ja sam raspolozen da crtam SPRAJTOVE,POZADINE i da pribavljam ZVUKOVE za Game Maker. Napravio sam jedno desetak igrica u game makeru(od tetrisa do globalnog/univerzalnog RTS). Salji na ovaj mail maxa85@gmail.com ako si zainteresovan. I posalji mi neku tvoju igricu ja cu tebi neku moju

LoneWolf
11.1.2007, 18:59
Interesuje me gde mogu da nadjem igre radjene u Game Maker-u i da imaju .gm6 extenziju?????Ja sam guglao ali nista nisam nasao!
To je zivi bezvezluk...GameMaker je bezveze..Probaj raditi sam,a ako ne znas citaj malo i naucices..100 puta je veci fazon kad napravis nesto svoje nego kad "prepisujes"..Pozz

Brains
12.1.2007, 1:46
To je zivi bezvezluk...GameMaker je bezveze..Probaj raditi sam,a ako ne znas citaj malo i naucices..100 puta je veci fazon kad napravis nesto svoje nego kad "prepisujes"..PozzAli da bi neko nesto napravio sam, mora da i nauci. A najlakse se uci preko primera. I ja sam krenuo prepisujuci C64 Basic programe i menjajuci vec napisane, pa evo dokle sam dogurao (od danas zvanicno nosim titulu: Junior Software Engineer). E, a kad naucis dovoljno, tek onda shvatis koliko ne znas i koliko jos treba da ucis.

Balan
15.1.2007, 23:57
To je zivi bezvezluk...GameMaker je bezveze..
Nastavi sa Kafanom!!!

huligan
16.1.2007, 2:05
Svaki tutorijal za Game Maker sadrzi i jednu igru napravljenu u tom programu(da bi korisnici mogli da se usavrsavaju prateci parametre vec napravljene igre).
A ti mozes da napravis igru potpuno identicnu kao onu sa primera,i sta si time postigao?Probao sam GM i nije mi se svideo,bas zbog ovoga.Mislim,neko je ovde vec rekao i ja ga potpuno podrzavam da je puno bolje sam cackati nego se koristiti vec odredjenim semama.BTW,ljudima koji su napisali tutorial svaka cast,odlicno uradjen posao!:dedica:

Stevvan
16.1.2007, 13:38
A ti mozes da napravis igru potpuno identicnu kao onu sa primera,i sta si time postigao?Probao sam GM i nije mi se svideo,bas zbog ovoga.Mislim,neko je ovde vec rekao i ja ga potpuno podrzavam da je puno bolje sam cackati nego se koristiti vec odredjenim semama.BTW,ljudima koji su napisali tutorial svaka cast,odlicno uradjen posao!:dedica:

Pazi, ti tutoriali sa vec postavljenom igrom su svakako bolji nego kada uzmes i sam cackas, iz prostog razloga sto kada tako radis imas sve opipljivo i tacno mozes da naucis sta cemu sluzi. Cackanje nije lose i sa njim mnogo bolje pamtis ono sto na taj nacin postignes, ali ti treba mnogo vise vremena nego kada ti to neko objasni. Greska pojedinih clanova foruma je ta sto oni uzmu tu igru koja sluzi za primer malo je izmene (ili ne izmene u opste) i kazu vidite sta sam napravio,posle cega naravno slede prozivke.

Dimo
16.1.2007, 13:59
A ti mozes da napravis igru potpuno identicnu kao onu sa primera,i sta si time postigao?Probao sam GM i nije mi se svideo,bas zbog ovoga.Mislim,neko je ovde vec rekao i ja ga potpuno podrzavam da je puno bolje sam cackati nego se koristiti vec odredjenim semama.BTW,ljudima koji su napisali tutorial svaka cast,odlicno uradjen posao!:dedica:
Stevvan mi je uzeo rijec sa tastature ;)
Ne kazem ni ja da treba da se prave bezocne kopije tih igaram,ali one sluze upravo da bi se usavrsio odnosno naucio sta za sta sluzi,da bi kasnije napravio svoju igru.

Loole
19.1.2007, 18:55
http://gm6forum.gm.funpic.org

Forum koji sam skoro napravio. Naravno prazan je , ali dosla bi mala pomoc da forum zazivi. Moze to da bude taj projekat sto ste gore spominjali.

Apokalipto
30.1.2007, 13:57
TREBA MI MALA POMOC u Game Makeru: Napravio sam objekat dodelio sam akcije... Kada u sobu unesem nekoliko instanci tog objekta, sve instance izvrsavaju akcije objekta, ALI JA HOCU DA MI SAMO ODREDJENA INSTANCA IZVRSAVA AKCIJE. probao sam sa "deactivate_instances" ali nisam uspeo. Ako nije problem napishite mi kod u scripti ili kako vec...

fighter
30.1.2007, 14:06
Koliko ja znam ne moze to tako.Ako se jedan objekat krece na L sve instance ce se kretati na L itd.

Aksic Srdjan
30.1.2007, 14:20
Da. Sve ce raditi isto, najlakse ces resiti problem tako sto ces kopirati objekat onoliko puta koliko ti treba i zatim u akcijama izvrsiti odredjene promene u zavisnosti sta zelis da ti objekti rade ;) A cisto organizacije radi mozes napraviti folder za taj objekat i sve njegove objekte stavis pod tim folderom.

Apocalypse
7.2.2007, 20:12
Game maker je po meni sasvim cool za pravljenje igara 2D naravno
A ubaci cu se i u forum
:alealeee:

Apocalypse
7.2.2007, 20:16
Zeljan sam neke akcije tj. bilo kakvog posla na internetu
Samo da se zna da sam ziv:dzavo:

ivan.a
20.3.2007, 13:20
TREBA MI MALA POMOC u Game Makeru: Napravio sam objekat dodelio sam akcije... Kada u sobu unesem nekoliko instanci tog objekta, sve instance izvrsavaju akcije objekta, ALI JA HOCU DA MI SAMO ODREDJENA INSTANCA IZVRSAVA AKCIJE. probao sam sa "deactivate_instances" ali nisam uspeo. Ako nije problem napishite mi kod u scripti ili kako vec...
Naravno da moze. Koristi npr:
selected=1 i selected=0
if selected =1 {action}
else
{action} // to je za selected=0
Za 3D trazi na oficijalnom forumu http://forums.gamemaker.nl (http://forums.gamemaker.nl/)
Xtreme3d...

MaxXx
31.7.2007, 11:02
Pa, ako sam dobro shvatio(a nadam se da jesam), sledeci kod bi trebalo da odradi posao (pisem ga bez gm-a pri ruci posto sam na odmoru u Bugarskoj, pa ne znam je l' valja):
stavi u dogadjaj za stvaranje(create) izvrsi parce koda(execute a piece of code) nalazi se u control podmeniju:
selected=distance_to_point(mouse_x,mouse_y)+32; //izmeni zadnji broj po svom nahodjenju
mozes da stavis u korak(step)
if (selected=1)
{
//ono sto treba da se uradi
}
onaj uslov selected mozes izmeniti u zavisnosti od toga sta ti treba
npr za vreme koje protekne, brzine koju postize itd. Nadam se da je ovo od nekakve pomoci.:ciao:

VladarTame
3.11.2007, 20:22
Dobar program ja sam radio u njemu i stao pa sam ga nedavno ponovo instalirao i nesto pokusao napravim neku igru ide sve kako treba samo sto je ta igra koju napravim losa do mile majke ali tjesim se ja moram samo da budem uporan hehehehehe



ako je neko napravio nesto neka postavi par slika pa da vidimo kako ide...


skinuo sam i neke tutoriale iz kojih se mnogo nauci
sve u svemu nije lose prava stvar