Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa ADSL-om! [puca kad telefoniram]

Wi†cher
5.1.2010, 19:28
Prilikom telefonskih razgovora dolazi do pucanja internet veze!!!U cemu je problem?

holodoc
5.1.2010, 19:31
Prilikom telefonskih razgovora dolazi do pucanja internet veze!!!U cemu je problem?Najverovatnije spliter nije postavljen na odgovarajuće mesto ili koristiš neki od telefona koji prave smetnje ADSL signalu. Za početak spliter postavi odmah posle same telefonske utičnice pa iz njega izvuci kabal ka telefonu (mesto označeno sa "phone") i ka ADSL modemu/ruteru (mesto označeno sa "modem").

VojaM
5.1.2010, 21:10
A ako u kući imaš više telefona, spliter mora da stoji na dovodnim žicama, pre svih njih.
Proveri i da možda nisi naopako povezao kablove koji idu u spliter.

Mario Pavićević
5.1.2010, 21:16
Ako spliteri ne pomognu, probaj neki drugi ruter. Imao sam problem da pri razgovorima normalno radi net ali ukoliko se koristi fax, svaki put se ruter restartuje a zamena istog je resila problem.

7.1.2010, 23:52
Potpuno isti problem i kod mene,a sve je povezano kako treba.A to mi se dešava u zadnjih nedelju dve,pre toga,godinu ipo dana,sve radilo ok.Čini mi se da mi se to dešava od kako sam se prijavio,a nisu ga ni uveli,za onaj glupi iptv.Ali opet nisam siguran.Sutra zovem njihovu "podršku" pa da vidim...

Nutsbre@ker
8.1.2010, 1:50
Takodje moze da bude problem ako imas/koristis stare telefone sa brojcanikom, oni znaju da unose dosta suma( ala mi je izraz ali ajd':kreza:) u vezu prilikom telefoniranja sto dovodi do pucanja adsl-a

ANGELDEAD
8.1.2010, 2:22
Takodje moze da bude problem ako imas/koristis stare telefone sa brojcanikom, oni znaju da unose dosta suma( ala mi je izraz ali ajd':kreza:) u vezu prilikom telefoniranja sto dovodi do pucanja adsl-a

pa imao sam ja taj telefon sa brojcanikom i nisam primetio ni kakvu razliku na net-y, bez obzira da li je neko zvao nekog ili sa nekim pricao, sad sa tim ne mogu imati problema, tata iskljucio fix tel. i nema sta da me smeta, osim nekih virusa ako ih uhvatim.

Jos uvek koristim spliter, iako nemam tel-a, da li je to dobro ili ne, nzm. Pa bih vas zamolio da mi kazete?

Zoranb007
8.1.2010, 2:27
Prvo zovi tehnicku podrsku, pa daprovere, ovako svi samo nagadjamo sta je, ako ti je provajder usput, svrati i trazi im da ti zamene spliter

Guns n' Roses
10.1.2010, 13:03
Ja ima sledeci problem:dok je ukljucen adsl imam smetnje na telefonu(Sumi xD).
U cemu je problem?

holodoc
10.1.2010, 13:24
Ja ima sledeci problem:dok je ukljucen adsl imam smetnje na telefonu(Sumi xD).
U cemu je problem?Nepravilno postavljen ili neispravan spliter.

RAJIC
10.1.2010, 17:34
Nepravilno postavljen ili neispravan spliter.
ja sam to resio ovako,
na zidu je bila uticnica sa dve zabice i sa one tri rupice. skinuo sam je i stavio samo sa dve zabice i nama smetnji prilikom razgovora.
to mi je preporucila ,,teta,, iz telekoma. nisu one sve bas ,,mice ubice,,.
hehe

Denis-pc
11.1.2010, 0:55
da ne otvaram novu temu da se nadovezem na ovu
pozdrav znam da ovo nema veze sa fixnom telefonijom ali mi hitno treba vase misljenje.
E ovoako zivim u Krnjaci i od 04.11.2009 pa do danas povremeno nemam fixni telefon znaci telefon jednostavno izgubi signal i uopste ga nema po par dana i posle sam proradi.Dolazio je telekom par puta i evidentirao kvar kao nevalja moja telefonska instalacija u zgradi reko ok ako nevalja instalacija ja cu kablove od telefona sve promeniti nije problem medjutim kad se u zgradi u kutiji gde su svi telefoni spojeni otkaci moj kabl sa kleme i spoji direktno telefon na kleme signala nema sto znaci da nije do kabla zvao sam ih 100 puta i nece da dodju bio sam i kod sefa u telekomu u centrali u Krnjaci i nista kao nevaljaju ti kablovi.E danas sam izbusio po zgradi kanalice i postavio drugu instalaciju nove kablove sve novo i spojio na moju kelmu.Medjutim telefon je mrtav pole par sati je proradio napominjem da je instalacija promenjena njih sam zvao kao docice sutra da vide al kazu da je kvar do mene prvo je bio kao spliter pa kucni kabl pa cela instalacija i ja opet telefon nemam evo sad kao radi pa posle par sati sam se ugasi i nema ga po par dana oni kazu da je linija ispitana i da kvara nema i da je to kod mene u zgradi a u zgradi samo nemam ja telefon svima ostalima radi molim vas da ne zatvarate ovu temu jer mi stvarno treba vasa pomoc kome se u ovakvim slucajevima zaliti jer neznam sta je gore jedva sam i vaj teefonski kabl u zgradi promenio komsije se zalile kao nemogu ja to da menjam to je kao telekom nadlezan ali telekom je nadlezan od ptt sanduceta pa nadalje e sad ja neznam kako problem da resim jel ovi iz krnjace nisu u stanju i jednostavno nece da ga rese kad ga pitam zasto telefon neradi kaze nemam pojma mozda se neka parica ovlazila u zemlji pa zato neradi da se neka parica ovlazila nebi telefon imali i ostali u zgradi a ne samo je e sad kome ja da se zalim????milion puta sam ih zvao i tako su drski da je to neverovatno cak su mi rekli ako nisam zadovoljan njihovom uslugom da gasim telefon znaci strasno evo danas to promenio telefon neradi zovem 977 kaze nevalja ti instalacija u zgradi reko promenio sam je a telefon neradi i sad su evidentirali kvar pa ce sutra kao doci ujutru da vide