Prikaži potpunu verziju : Koji digitalni fotoaparat imate?
Erdeljan Boris
10.5.2006, 17:38
Glasajte...
Canon Ixus 40 i za sada sam veoma zadovoljan!:)
Canon A520, bio je bestbuy kad sam ga kupio!
OLYMPUS C480 i jako sam zadovoljan sa njim.:) :) :)
Glasajte...
Hmm, postavljas glasanje a sam se nisi izjasnio :confused:
BTW. Panasonic DMC-FZ7 Lumix, zadovoljan sam sa njim, zasad, vec mi apetiti rastu... :)
Hmm, postavljas glasanje a sam se nisi izjasnio :confused:
BTW. Panasonic DMC-FZ7 Lumix, zadovoljan sam sa njim, zasad, vec mi apetiti rastu... :)
Jeee.. jos ga nisi ni platio vec bi da ga menjas :P
I ne zezaj, drzi se toga i ne za****vaj. Sve bolje od toga je 2-3x vece i teze i zahteva ranac. Znaci, cao :)
Nego, ja imam Sony W30, vrlo sam zadovoljan ali cu ga promenim cim se ukaze povoljna prilika :)
"Trosim" samo tako male aparate, nista sto je vece od pakle cigareta ne mogu da trpim.
Pozdrav!
canon a520 i veoma sam zadovoljna :aplauz:
super je odnos cena- performanse
preporucujem...
Kodak EasyShare DX6490 ZOOM Digital Camera
dobra sočiva, moćna baterija... radi sasvim OK
plus i vizuelno deluje kao pravi fotoaparat za razliku od ovih modernih prckalica...
ovako:
Ron_Jeremy
12.5.2006, 16:37
Canon A430
Erdeljan Boris
12.5.2006, 21:57
Zaboravio sam da napisem koji ja imam.
KODAK LS753 5mp (Schneider optika)
Odlican je, mada planiram za Canon A530 zbog vise manuelnih kontrola.
crossover
12.5.2006, 23:48
Canon PowerShot A520.
Cannon S2 IS - odlicna spravica, jedino guta baterije ko luda.
Iluminator
18.5.2006, 21:34
fuji s9500, veoma sam zadovoljan.
http://www.stereomag.cz/obr/digitalni_foto/fuji/1fuji-S9500.jpg
A gde je HP??
Inace imam R717...
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2005/pma/images/hp-photosmart-r717-front.jpg
Ha a ja imam BenQ DC E300, kupljen nov za 70€, pa ti vidi. Koliko para toliko i muzike...
Iluminator
25.5.2006, 11:14
Simo! Imamo isti aparat....Kako sluzi?
Odlican, cak i previse dobar za mene kao korisnika ali hteo sam da probam nesto vece posle Ixusa 40 a da me ne kosta kao ulazni DSLR. Kolega ih koristi i mucio me sa Canon Rebelom. Ovo mi je bio kao kompromis. Slike kod Fujia su inace dobre (ono sa sumom koji komentarisu profi mene ne dotice bas).
Nisam stigao da vidim kako izgledaju filmovi kad ih prebacim na disk ali ima kada.
Divan osecaj kod rucnog zumiranja :)
Preporuka svima
Iluminator
26.5.2006, 19:20
i od mene preporuka.
pre ovog aparata sam imao fuji e550 (kog su mi dushmani ukrali iz kuce), koji je takodej bio ODLICAN, a pre toga neki mercury od 3MP, 3x zumom. bio je solidan aparat od 2MP :D.
Olympus mju 800 . Moj prvi digit foto i prezadoviljan sam! Ima puno opcija i pravi odlicne fotke.Inace sam ga kupio ne lomeci mozak mnogo!Ona stara narodna "ako ne znas sta je dobro,znas sta je skupo"
Ovaj Fuji A350! Baš sam zadovoljan. Za totalnog početnika u svetu fotografije, prava poezija!:qliranje:
DragonSlayer
31.5.2006, 8:40
Fuji S3500 + kartica FUJI 128 MB + VARTA punjive baterije,i zadovoljan sam. Za ono,slikam klinca u ZOOvrtu, otisli smo na odmor, pravili smo rodjendan, stvarno nista vise nije potrebno... Ali, sad mi se svidja Fuji S5600, i sad nisam pametan sta da radim... Znam da mi je potpuno nepotrebno da ulazem pare, i da te njegove funkcije koje ima malo vise od ovog mi nisu od nekog znacaja.... Ne znam, mozda....
Canon A610 + SD kartica od 512MB... Ja sam super zadovoljam za moje potrebe, samo sto mi je nedavno ispao jedan sarafic sa dna aparata, pa se cuje neko zujanje pri zumiranju, te ga moram nositi na servis. :(
http://img253.imageshack.us/img253/7302/canona6104502tv.jpg
Panasonic Lumix DMC-FZ5
http://www.dpreview.com/reviews/images/panasonic_dmcfz5.gif
zadovoljan... još samo da naučim da slikam :p :p :p
MilosMaric
31.5.2006, 23:28
Canon A520 (ako se ne varam cetvrti ovde : )
Fuji S5600. Prvo pa muško. Extra za te novce/u toj klasi. :cool:
Canon Ixus 50... meni bolji ne treba :)
bone_collector
8.7.2006, 14:20
Imam Canon A530.
Hteo sam da uzmem A540, ali mi je bio preskup. U svakom slucaju, mislim da je aparat opravdao reputaciju Canona.
Gde je ovde Mustek?!:confused:
Gde je ovde Mustek?!:confused:
Nema on šta da traži u svetu u kome vladaju "teškaši" koji su već godinama priznati u svetu fotografije!
Fuji S7000 i prezadovoljan sam kvalitetom fotografija, načinom rada i brzinom aparata. Uz njega imam i eksterni blic Cullmann DC25 i naravno stativ (Cullmann). Ne mislim da menjam aparat (ako ne budem morao).
Sony DSC-S80 + 256MB Mem. Stick Pro
http://www.ixbt.com/short/2k5-01/Sony-DSC-S80.jpg
nije loš entry lvl... bolje mi za sad nije potrebno :)
Fuji S5600. Prvo pa muško. Extra za te novce/u toj klasi.
Takodje, bas sam ga uzeo juce... Vrlo je blizu nekim profi aparatima za tri puta manju cenu, a ne mnogo skuplji od "idiota". Jos i opticki zum od 10x (odlicno radi, aparat dobro sluzi i kao durbin), i ne treba nista vise. :tapsh: A ima i onaj profi izgled:D :alealeee:
http://img56.imageshack.us/img56/4742/intropicsh1.jpg
Takodje, bas sam ga uzeo juce...
Welcome to the club. :ciao:
Upoznaj se sa mašinerijom, napravi neke dobre fotke, pa se vidimo na topicu "Vaše slike sa digitalnih fotoaparata". :)
Welcome to the club.
Upoznaj se sa mašinerijom, napravi neke dobre fotke, pa se vidimo na topicu "Vaše slike sa digitalnih fotoaparata".
Evo bas sad idem na planinu pa cu da uhvatim neke prirodne lepote...
Wolverine
23.7.2006, 20:09
Nikon 4300(ili bese 3400:cool: ) Coolpix!I radi ko munja(blic :D)!!!Super je!
konica minolta-dimage-x1 pa napredak posle Olympus d-500
Evo da se i ja malo pohvalim:) (mislim da je ovo prvi A620)imam CANON PowerShot A 620 + 1GB Kingston Elit pro + Punjac sa 8 NIMH baterija od 2500mA.sve ovo imam vec tri dana i mogu reci da sam prezadovoljan(kostalo me je skoro 300 jevreja:alealeee: )kako slikama tako i clipovima.Pokretni displej je super stvar iako je mali ali je veoma precizan i fluidan,cak i u uslovima sa manje svetla.Njegova velicina mi nimalo ne smeta,stavis ga u torbicu i divota:qliranje: .topla preporuka za one koji hoce compatc digitalni fotoaparat a ne one imitacije dslr aparata :dedica:
2482
Olympus C760 ultra zoom + nekoliko kartica, sa njim dodje Li-ion bat. koja se puni za sat i 20 min. Odlican.
Slikao sam sa raznim DSLR aparatima od kojih se istakao Nikon D200.
Danas sam dobio od strica KODAK C533 i za sada mi se cini super.
Sto se mene tice 5 megapixela je sasvim dovoljno, a i 256mb na SD/MMC kartici nije za bacanje :D
Pozdrav!
SFRJ-Forever [CG]
30.7.2006, 22:49
Glasajte...
Sta je ovo, gdje je HP, njihovi aparati su odlicni :icon_stud
Ja imam HP M417, odlicno obavlja posao, samo mi se ne svidja zvuk na video klipovima:icon_scra
al ste vi fancy ... sta ja trazim ovde :paranoia:
ja imam "Nikon 3500" :kreza:
3.1 MP :kreza: ali bez interpolacije :dedica:
3x opt. zoom
Auto + Manual podesavanja
.mov bez zvuka :kreza:
Li-ion baterija
prima CF kartice :kreza:
Ah, da! Ko sta ima?
Imam Nikon Coolpix 4600. Mali, velicina kreditne kartice - kad se ne racuna i debljina. Staje u svaki dzep. 4 megapixela, 3x opticki zum, sve automatika, srednje brz.
Zadovoljan? Da - za pare koje sam dao.
:odoK: :odoK:
Imam i Panasonic-Lumix FZ7. Divota! 6 Mrgapixela, 2,5 incha displej, Leica objektiv, brz, bar 12x opticki zum, opticka stabilizacija slike. Kad tu stabilizaciju jednom dobijete, vise nista bez toga necete kupovati. Odjednom primetite da skoro nema situacije kad vam treba stativ. Ekspozicija od 60 sekundi do 1/2000. Najmanji u klasi superzum aparata i zato ne deluje suvise ozbiljno - sve dok ne pocnete da pravite slikice. Picajzle kazu da na ISO 200 i vise ima vise suma nego sto bi trebalo. Ja to nisam tako dramaticno primetio. Te iste picajzle kazu da zbog toga ne mozete (bez ciscenja suma) da pravite slikice vece od 8 X 10 incha na ISO 200. To je 20X25 cm. Kada ste poslednji put pravili slike od 20X25 cm i vece? Koliko ste ih u zivotu napravili?
Zadovoljan? Da - za pare koje sam dao, i mnogo vise od toga.:tapsh: :tapsh: :tapsh:
Jack In The Box
14.8.2006, 11:07
HP 720! To je sada već oldtajmer, sa rezolucijom od 3,3 MP, užasno spor, jako mali displej (valjda 1,5"), ima problema sa nalaženjem fokusa pri slabijem svetlu, ali sa tako dobrom optikom i tako kvalitetne izrade da mu malo ko od novih modernih digitalaca može da parira. Kvalitet slike je nešto što čini da ga još uvek imam i nema šanse da ga prodam.
HP 720! To je sada već oldtajmer, sa rezolucijom od 3,3 MP, užasno spor, jako mali displej (valjda 1,5"), ima problema sa nalaženjem fokusa pri slabijem svetlu, ali sa tako dobrom optikom i tako kvalitetne izrade da mu malo ko od novih modernih digitalaca može da parira. Kvalitet slike je nešto što čini da ga još uvek imam i nema šanse da ga prodam.
DA, kada sam pre 4 godine hteo da kupim prvog digitalca HP 720 je bio jedna od opcija. Nisam ga kupio zbog 3 stvari, 1) delovao mi je malo retro (a ja sam hteo IN aparat) sa tim svojim crnim telom i svetlim gornjim delom - ako se secate aparata kao sto su Smena, Zorki, Kiev..., 2) Na objektivu nije pisalo Pentax, a ja sam hteo HP sa Pentax objektivom, 3) gutao je 4 AA baterije odjednom.
Gledao sam tada jos i HP 735. Kupio sam HP 812 sa (tada) ogromnih 4 megapixela.
Taj HP 812 imam i danas, sa svim nedostacima koje pominjes za HP 720. Ali, i danas kad gledam njegove snimke cesto mi se cine bolje od snimaka novijih aparata koje imam. I pitam se da li je to samo stvar navike, ili tu ima jos nesto ...:tapsh:
Da, zasto :tapsh: ne moze da se glasa za HP aparate?? To je jedan od brendova koji je, pored Canona, bio prvi na nasem trzistu a ima ga dosta i danas.
Sada Canon A620 (drugi kako sam ispratio)
http://www.betalink.ru/tovar/foto/tel/canon_a620_b.jpg
A pre njega (dok se nije udavio) HP 735
http://www.jggweb.com/wp-content/hp_photosmart_735.jpg
Canon PowerShot A530. Zaovoljan sam
WinnieThePooh
7.10.2006, 0:30
SAMSUNG Digimax S500
u 200E sam kompletirao aparat, karticu 512MB, 4 baterije od 2400mAh i punjac.
Ako neko zna bolju varijantu, neka javi i da ne zaboravim i da dobro radi :aplauz:
ja sam prezadovoljan, dovoljno brz (posle HP720 je sve munja), odlicno fokusira, skoro bez greske, makro mod na stvarnih <5cm, automatika savrsena, predefinisana podesavanja (sa pozadinskim osvetljenjem, portret...), manuelno podesavanje, zoom kod video moda...
Kupio sam HP M425 pre dva dana.Nije za bacanje(nisam profesionalalni fotograf).
Sony Cyber-Shot DSC P73, 4.1 Mpx, kupljen prosle godine, za moje potrebe i vise nego dovoljan, nisam profi.:)
Ako neko zna bolju varijantu, neka javi i da ne zaboravim i da dobro radi :aplauz:
Evo, ja sam u 200€ uklopio Fuji A350 + 512MB xD karticu + 4 Varta baterije 2000mAh + punjač + Samsonite torbica!:to_care:
Fuji E510, vec godinu dana, uz XD karticu od 512MB.
Pozdrav za Eddie-a,posebno za Urketa,jer sam isto imao hp735 i sad canona a620.Likovi koji hvale HP-a,nemaju veze sa zivotom.To su najgluplji,najsporiji aparati,sa najbrzom potrosnjom baterija i najgorom mogucom optikom:n-cc2: .E,da,imam i hp 320,bolji je od 735,al je i dalje krs u odnosu na canone.Jedino se dobro pokazao na kisi,kao da je nepromociv,valjda zato sto nema zum.
Marti Misterija
24.10.2006, 18:06
Kolko sam video prilikom glasanja ja sam jedini koji koristi Pentax - model je optio M20 (7.o Mpix, 2,5 LCD, 3x opticki, AA baterije, 640x480 sa 30 frame/s...).
U sustini jako sam zadovoljan ovim aparatom, narocito imajuci u vidu da mi je potreban ne za profesionalno vec za "obicno" fotografisanje.
Jos sam zadovoljniji njime imajuci u vidu koliko je isti placen.
Evo, ja sam u 200€ uklopio Fuji A350 + 512MB xD karticu + 4 Varta baterije 2000mAh + punjač + Samsonite torbica!:to_care:
Kako ti se pokazao,da ne jurim karakteristike na netu.:eek:
Hard2geT
25.10.2006, 14:16
E to trenutno imam. Sada me zanima koji aparat u toj klasi ima bolje (brže) fokusiranje u lošijim svetlosnim uslovima.
Fuji S5600 - Prezadovoljan sam!
Jedino mi smeta sto filmice snima u formatu koji ne podrzavaju standalone DVD playeri pa moram da vrsim konverziju!
Sada bi trebao da kupim jedan manji, za svaki dan, da me ne mesaju sa fotografom na svadbama:)!
KOJI MI PREPORUCUJETE? Kakav je Canon A530? Ili mozda Fuji E900?
Jedino mi smeta sto filmice snima u formatu koji ne podrzavaju standalone DVD playeri pa moram da vrsim konverziju!
Sada bi trebao da kupim jedan manji, za svaki dan, da me ne mesaju sa fotografom na svadbama:)!
Uzimas im 'leba.
A si ti bre normalan da uzimas drugi pored s5600.
Ne kazem da je nenadmasan, nego bre bolje dodaj kintu i prodaj 5600 pa pazari 9500, skoro da je savrsen u ultrazum klasi.
Cannon Power Shot A400, 3,2Mpx kupljen pre dve i po godine i jo nisam imao nikakvih problema s njim, prezadovoljan sam!
che daboli guz
14.11.2006, 19:28
Prvo sam imao Dimera-u koja nije imala ni 1mp.Koliko se sjecam ,strava(u losem smislu)ali isto tako i prvi kontakt sadigitalnom nazovimo fotografijom.
Prije je bio kubizam nego fotografija.Ono sto su se zvale slike
,mogle su se praviti jedino kad je bilo oblacno jer bi tada konture
bile mekane a kad bi bilo suncano onda bi bilo potpuno obratno,a moram priznati da imam poprilicnu zbirku oblaka.
Negdje sredinom devdesetih(96-97) sam kupio HP Photosmart 320(2mp).
Koja i dan danas odlicno sluzi.Ima nesto sto me je iznenadilo u vezi ove kamere a to je iako ova kamera nema opcije poput iso
vrednosti ili natural,makro,sport;ako se slika pravi nocu bez blica ccd
chip je u mogucnosti da prima informacije par sekundi cime se mogu dobiti interesantni rezultati poput onih slika na kojima se vide farovi i kocnice na auto putu.Ovdje napominjem da nisu isti(jer ne stoje na stativu-tripod pa su linije (farova,lampi i macjih ociju u tunelu)krivudave) ali ipak interesantni.
Posto ima vec duze vrijeme koje se shiljim na lens reflex kameru.
Odnedavno imam TOPalovic-evu EOS 400D.
Kad sam vidio kolika je knjizica za upustvo bilo mi je jasno da nije bas
tako jednostavno poput voznje autom.Doduse u "ove" foto digitalne vode
ulazim bez iskustva,tako da ce se i ovo vremenom prevazici.
Ja ti odgovaram , ali nema veze sto je proslo puno vremena!! LEP JE Canon a ni fotka tunela nije losa! Expoz.. oko 1/2 1", i mirna ruka!!!
che daboli guz
17.11.2006, 17:00
Ma HP plastikaner cini cuda.Iako mu je lens od obicne plastike slike su mu prva liga.Uskoro cu postovati na drugom delu foruma slike (ljudi,priroda itd.).
Snjim sam pravio par 360stepeni slika, e tu se jedino moze primjetiti da su neke slike tamnije ili svetlije ,pa ipak krajnji ishod je dobar prema odlican.
Jedna od falinki je da je veoma osetljiv prema uglovima svetlosti (isto mjesto,isti momenat - drugi pravac).Ali vjerujem da je to do plasticnog objektiva i ne mogucnosti da sliku prikaze onakvom kakva je u stvarnosti.
Napomenuo si EXP. vrijeme.Pravo da ti kazem toga nema na ovoj kameri.
Nastimas da bude bez blica i stisni fige da ispadne sto bolja.
A kad si u autu ili kombiju bez dobrog oslonca slike su kriticne,ali nadze se nacin da se i to zaobidze.
Inace hvala za pohvalu!
Ajd vala stavit cu ovdje jednu TOPalovicevu fotku sa TV(Time Value).
Kad sam isprobavao kako radi (i sta se time dobiva)u ostalim modovima.
Ne znam kako mi je uspjelo al je sliba prva liga(ono sto se zove pocetnicka sreca) ,vjerujem da na kompjuteru ne bih bolje uradio u fazonu sa transparent layers.
Izvinjavam se ako bude velika ali trudit cu se da bude oko 100kb.
Jos jedna HP tunelska vizija i Canon-ova on fly.
Ova zadnja(on fly) je takodze jedna od boljih jer je pozadina ostra i staticna.
Letacica je takodze bez blur efekta pa ipak na pojedinim mjestima transparent,
sto mi je ok.Da sam htio ovako sigurno nebi mi uspjelo.
A, volis da istrazujes svaka cast,i ja cu uskoro biti u tim vodama.
che daboli guz
17.11.2006, 23:05
Na koju masineriju si bacio oko, ba?
p.s.onaj tip na slikama sam ja a primjeti se i Uluru(Ayers Rock) ... tamo "Dole Ispod".
Imam Fuji S5500 i prezadovoljan sam...
Goran_NISH
18.11.2006, 11:55
A520,zadovoljava moje potrebe!!
Na koju masineriju si bacio oko, ba?
p.s.onaj tip na slikama sam ja a primjeti se i Uluru(Ayers Rock) ... tamo "Dole Ispod".
Posto mi je zelja da se u pocetku bavim totalno amaterskim fotografijama bacio sam oko na canon 540,i na canon 630,jos se dvoumim.:rolleyes:
Od danas sam ponosni vlasnik fuji s9600 foto aparata :D
Koliko sam video, korisnik iluminator ima isti aparat...(samo sto njega nema na forumu:( )
* Senzor Super CCD; 9.1 Megapiksela
* Objektiv 10.7 x zoom [ekvivalent 28-300mm], f/2.8-4.9
* Ekran: 2.0"
* Ekspozicija: 30-1/4000s
* Opseg osetljivosti: Auto, 80, 100, 200, 400, 800, 1600
5137
Ocekujte od mene uskoro neke fotke :)
Inace, nasao sam ga za 480~ evra, u 10 rata...
E ja sam promenio aparat, sad imam Fuji S6500fd
http://www.foto-oprema.com/pht/dig/3/fuji6500fd_b.jpg
nikolafox
23.1.2007, 21:44
Canon su ipak najbolji sto je pokazalo glasanje:dedica: :dedica:
Canon su ipak najbolji sto je pokazalo glasanje:dedica: :dedica:
To je čisto uopštavanje! To što su najbrojniji govori da su najzastupljeniji kod nas i ništa više. Najveći broj ljudi kupuje jeftinije modele "za svaki dan" a tu su male razlike među boljim proizvođačima. Nikako ne treba potcenjivati druge proizvođače (naravno, mislim na one bolje).
Suicide samurai
23.1.2007, 22:24
i jos jedan vlasnik Fuji s6500fd aparata :D
malo karakteristika:
6.3MPix, 10.7x (28-300mm) opt zoom, 2x digit zoom, ISO 100/200/400/800/1600/3200, 2.5" display...
odusevljen sam opcijama aparata, a i dimenzijama - bas se razlikuje od compact modela. obozavam da pravim fotke u macro i supermacro modoovima. posto ga nemam bas dugo, kad budem imao neke bolje fotke, okacicu ih :)
Canon Powershot A610 pre mesec dana za 200 eura.
Kako da znam koji aparat ima staklenu, a koji plasticnu optiku? I koliko je lose ako je optika plasticna?
Ja prvi put čujem za ovo!:confused: Kako god, uzmi ti neki poznatiji brand tipa Canon, Fuji, Nikon, Sony i nema da misliš.:to_care:
Kako da znam koji aparat ima staklenu, a koji plasticnu optiku? I koliko je lose ako je optika plasticna?
Mislim da ni jedan iole ozbiljniji aparat bilo kog proizvodjaca nema plasticno socivo. Mozda samo neki modeli najslabijih modela (tipa Mustek i slicno :kreza: ) U svakom slucaju, proveru mozes izvrsiti tako sto ces uzeti kovanicu od 20 dinara i vise puta jace kucnuti u socivo i po zvuku saznati od cega je. :D
Kids, don't try this at home! :opanachke
Upravo se toga i plasim, da kupim markirani aparat i da naletim na plastikariju. Cuo sam da je to moguce kod HP i Olyimpus apar. ako su u nizoj cenovnoj klasi. To mi je potvrdio i vlasnik fotog. radnje. E sad koliko u tome ima istine pojma nemam.
Mario Pavićević
25.1.2007, 12:04
i jos jedan vlasnik Fuji s6500fd aparata :D
malo karakteristika:
6.3MPix, 10.7x (28-300mm) opt zoom, 2x digit zoom, ISO 100/200/400/800/1600/3200, 2.5" display...
odusevljen sam opcijama aparata, a i dimenzijama - bas se razlikuje od compact modela. obozavam da pravim fotke u macro i supermacro modoovima. posto ga nemam bas dugo, kad budem imao neke bolje fotke, okacicu ih :)
Jos da nabavis neko socivo predvidjeno za slikanje na blizinu;)
Ja sam nacuo da je veliki deo objektiva pravljeni iz umetnih mas, smola itd. Stakleni objektivi su veoma teski.
Vidim da se Olympus slabo kotira, sta je u pitanju? Dal su losi? Posto sam nameravao jednog da pazarim.
Vidim da se Olympus slabo kotira, sta je u pitanju? Dal su losi? Posto sam nameravao jednog da pazarim.
Naprotiv, odlični su to aparati, samo možda malo slabije zastupljeni kod nas. Koriste xD kartice (kao Fuji) pa možda zbog toga, jer su ove kartice skuplje (ali i brže) u odnosu na ostale.
Kupio Prakticu DCZ 6.3 za nesto manje od 150e.Bila na snizenju (50% na sve proizvode).Meni je super ima 6.1 mp, 3x opticki i 5x digitalni.Ogroman displej i sve u svemu za mene odlican.
Pazario sam IXUS 65 i prezadovoljan sam!:D
Kodak 7330, nije losh, ali...
Canon Power Shot A530.Odlican aparat.Otkrovljenje posle olimpusa fe 150(namerno malim slovom).
Jolpaz Jolpaz
6.3.2007, 18:10
Imao sam Canon A510 godinu i po dana i napravio sa njim gomilu odličnih fotki! Otišao je u druge ruke, neka mu je sa srećom, a novi ljubimac mi je stari dobri Sony F828 i tek sam počeo da škljocam sa njim, fina mašina.
Evo jutros 7.3.07 u 8.00 postao sam vlasnik canona A 550.U 10.00 ujutru istog dana u racunaru sam imao od njega stotinak fotografija i jedan video klip.Pun sam pozitivnih utisaka o kvalitetu fotografija,ali cemo videti kasnije kako ce se ponasati.Inace slikao sam svog kera u trku na automatskom modu bez ikakvog zamucenja su slike.
srboljub080
9.3.2007, 0:07
Canon Powershot A610.
Dugo sam se dvoumio izmedu par modela slicnih cena i na kraju sam uzeo gore navedeni i zadovoljan sam u potpunosti sa aparatom.
mad_skillz
26.3.2007, 19:32
Canon IXUS 500 i HP Photosmart M525.Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim drugim poshto ga josh nisam isprobao, trazim sd karticu za njega..za canona znam da je odlichan dok me zanima ima li neko ovaj HP ili ga je probao?
Sto niste stavili Benq na listu?
Sto niste stavili Benq na listu?
Kad je otvorena ova anketa mislim da Benq još nije pravio fotoaparate...ili su tek počinjali da ih prave.
Koristim Olympus C-315 ZOOM već više od godinu dana i zadovoljan sam kako me služi.
Canon A 550 ...uzo ga pre 20 dana, zaradovao se i posle pet dana dao na reklamaciju...Danas su me zvali da ga pokupim , vratio se iz Canonovog servisa...
sectumsempra
30.3.2007, 20:13
narucila sam canon a560,sad cekam da mi stigne postom......sta mislite o ovom aparatu?????
narucila sam canon a560,sad cekam da mi stigne postom......sta mislite o ovom aparatu?????
Vrhunski,veruj mi.Imam skorasnji canon A550 koji je za dvadesetak dana islikao 700 i kusur fotografija i najmanje sat movie-a,i koji je za klasu ispod tvog novopecenog.Taj aparat ima odlican ekran sa 115000 piksela poredjenja radi 540 proslogodisnji ima isti 2,5 inca ekran sa 85000 boja.Opcija na pretek,samo dve baterije od (preporuka pazi sta ces dobiti) 2500mA.:eek:
freeminder
30.3.2007, 23:00
Samsung Digimax A40
sectumsempra
31.3.2007, 8:12
Vrhunski,veruj mi.
Heh,i ja tako mislim......tek sto je izasao,a cena nije uopste neka.....oko 250e plus dobijam na poklon karticu (elite pro) od 1gb i punjac za baterije.....i da,proverila sam,kazu da ce da isporuce 2 od 2500....a videcemo sta ce da stigne.....u svakom slucaju,umrecu do ponedeljka......
Heh,i ja tako mislim......tek sto je izasao,a cena nije uopste neka.....oko 250e plus dobijam na poklon karticu (elite pro) od 1gb i punjac za baterije.....i da,proverila sam,kazu da ce da isporuce 2 od 2500....a videcemo sta ce da stigne.....u svakom slucaju,umrecu do ponedeljka......
A zasto ne 2x2 od 2500mA.Ja sam dobio 4 od 2000mA.U sustini nema veze ako imas i punjac stvar je u duzini trajanja.Ali ako pise da je preporuka firme da ide bar 2300-2500mA treba to i postovati.Ovi nasi koji isporucuju jedno pricaju a drugo rade.I jedan detalj kad budes ako si uz njega narucila i torbicu kao dodatni paket,molim te kazi ovde kakva je.Ja sam dobio neku koja proizvodi neka domaca firma iz Mladenovca-bez veze.A na njihovom sajtu je nema nigde.A rekli su da ce da isporuce vrhunsku i kvalitetnu torbicu od renomiranog proizvodjaca.Nasa posla.
sectumsempra
31.3.2007, 14:02
rekli su da ce da daju 2 od 2500,a uz punjac valjda idu neke,ali za to nisam pitala.....opet videcu tek sta ce da posalju......a za torbucu su rekli marku,ali se ne secam tacno..pitacu brata......posto sam ja rekla bratu koji fotoaparat hocu,i samo sto nisam dala 260e za njega,bez memorijske,punjaca,icega,ali mi je onda brat,KOJI JE INACE 93. GODISTE,na netu nasao ovo.....nije hteo da mi kaze gde,kao iznenadjenje
u svakom slucaju,obavezno javljam sta je stiglo,utiske i tako to.....
sectumsempra
3.4.2007, 16:07
Pre 3 sata postar je doneo moj novi canon a560.....kao manijak sam istog trenutka pocela da cepam razne omote kese i sl. dok se konacno nisam docepala----njega......:love:
za ovo vreme snimila sam oko 20 min. videa (640x480 30fps)..........necu sad tu nesto da velicam i da kazem da je neznam koliko dobar,ali ja sam zadovoljna kvalitetom....
snimila sam oko 50 slika.....u svim modovima,jedino nisam uspela da probam nocni,to cu veceras.....slikama sam jaaaaako zadovoljna....stvarno su VRH.....posebno u odvratnim svetlosnim uslovima kakvi vladaju u mom stanu.....jedino nisam stigla da slikam mnogo cvece i drvece jer toga u mojoj okolini bas i nema puno....to cu za vikend....;)
opticki zoom je 4x,dig. isto toliko......moga da vam kazem da su slike koje napravim sa optickim skoro iste kao bez njega,dok su one sa digitalnim malo gore,ali i dalje max. upotrebljive.....
slike koje se pucaju u auto modu su OK u vecini slucajeva.....a manualni nije nista posebno.......ima koju opciju vise,ali u sustini....previse zezanja... na kraju dobijes extra sliku,ali koliko se mucis.....veze bez.....
uz njega sam dobila torbicu(hama),karticu od 1gb,onu od 16mb,punjac i 4 baterije.....inace,2 su 2500,a 2 2200,ne pitajte me ni kako ni zasto....sve ukupno me je kostalo oko 20.000....
generalno sam jaaaako zadovoljna....
p.s. jako me je iznervirala neprofesionalnost naslih ljudi koji su u kutiju stavili uputstvo za canon a530/40....ako0 ga vec nisu preveli,sto nisu dali onaj na engleskom,nego su morali da mi zapakuju ono sr.nje....
OK nije to nista ja nisam dobio nikakvo uputstvo na domacem jeziku ,a posle 15 dana sam dobio na komsijskom,koga delimicno poznajem ali sam malo zbunjen zbog njega.A kad sam ga dobio,bilo je za 510,i 520:kreza: .Uzo sam disk i zavrljacio ga u ...:odoK: Preziveo sam i to,a aparat radi :tapsh:
Canon a550 i ekstra je za sada!!!!
Cannon S2 IS - odlicna spravica, jedino guta baterije ko luda.
mozda star quote, ali ja sam takodje ponosan vlasnik Canona S2, ali mi nije jasno ovo za baterije...licno koristim Sanyo 2500 mah NiMh i baterije mi traju....vremenski oko 15-tak dana, sa svakodnevnom upotrebom od oko dvadesetak slika i par klipova.
mozda star quote, ali ja sam takodje ponosan vlasnik Canona S2, ali mi nije jasno ovo za baterije...licno koristim Sanyo 2500 mah NiMh i baterije mi traju....vremenski oko 15-tak dana, sa svakodnevnom upotrebom od oko dvadesetak slika i par klipova.
Ja mislim da su Sanyo najkvalitetnije baterije za foto aparate.Jedino jos mozda da konkurisu takvima su jos fabricke.
Ja mislim da su Sanyo najkvalitetnije baterije za foto aparate.Jedino jos mozda da konkurisu takvima su jos fabricke.Na osnovu čega to tvrdiš?
Na osnovu čega to tvrdiš?
Uvek bile,veruj mi.Secac li se onih debelih telefona na odredjenu daljinu.Nisam bas obavesten kao Ti,ali...Pazi jos,fabricke ko zna ko pravi,nalepi se tiketa i to je to.Ubedjen sam da je kod Japanskih proizvodjaca Sanyio umesao prste.:icon_stud
Uvek bile,veruj mi.Secac li se onih debelih telefona na odredjenu daljinu.Nisam bas obavesten kao Ti,ali...Pazi jos,fabricke ko zna ko pravi,nalepi se tiketa i to je to.Ubedjen sam da je kod Japanskih proizvodjaca Sanyio umesao prste.:icon_stud
Pretpostavka je majka svih zaj*ba.
(lupas)
Pretpostavka je majka svih zaj*ba.
(lupas)
Zasto mi ne verujes.Pa fabricke sigurno nepravi proizvodjac tog uredjaja ili aparata.To se dobija od nekog ko to zna najbolje da radi.Moj favorit je sanyo,naravno tu je i varta.Ali to su serije koje se isporucuju prve uz aparat.Inace kako bi kupovao kasnije druge ako su neke neunistive.I na kraju pitanje za prepametnog Oluju.Zasto se isporucuju samo obicne nepunjive baterije uz sam uredjaj pri kupovini novog aparata?
Zasto mi ne verujes.Pa fabricke sigurno nepravi proizvodjac tog uredjaja ili aparata.To se dobija od nekog ko to zna najbolje da radi.Moj favorit je sanyo,naravno tu je i varta.Ali to su serije koje se isporucuju prve uz aparat.Inace kako bi kupovao kasnije druge ako su neke neunistive.I na kraju pitanje za prepametnog Oluju.Zasto se isporucuju samo obicne nepunjive baterije uz sam uredjaj pri kupovini novog aparata?
Kao prvo pricas o necemu sto nije tema i iznosis svoja subjektivna misljenja bez objasnjenja, primera ili dokaza u vidu nekog linka (koji potkrepljuje tvoje tvrednje). Dakle ti pretpostavljas.
Prepametni ce ti sada reci da punjive baterije gube na "snazi" samim stajanjem cak i kad se ne koriste, mnogo brze od ne punjivih. Zamisli jos da kupis neki uredjaj i da moras da sacekas da se baterije formiraju i napune da bi ih koristio? Neprakticno.
Još gore, sasvim je moguće da se uz aparat isporučuju baterije koje su pristojnog kvaliteta, ali ne previše skupe. Proizvođači sigurno ne žele da im skuplje baterije poskupe aparat. Kada je cena u pitanju, sve se uzima u obzir.
Kostarum Rex Persia
8.4.2007, 23:30
Canon A640.
aleksandar macedonian II
9.4.2007, 16:09
posedujem HP-R717 6.2 mpx imam ga oko 2,5 godine
Vrlo sam zadovoljan sa aparatom,prakticki sve se moze podesiti rucno,jedino kao i svaki HP ranjiv je na nocne snimke kada je dosta spor.(na sporost aparata uticala je bedna sd kartica,sa kingstonom je ponovo progledao):)
video snima 320-240 30 fps i dosta je solidan.
Fuji s6500, i ne treba mi bolje,
dok ne naučim apsolutno sve da radim u manuelnom modu.
U budućnosti, neki DSLR sa par objektiva.
Evo vidim da sam prvi koji je prijavio Canon A710IS.
Pre njega sam imao Canon A510 i bio jako zadovoljan njime ali ukradose mi ga.
Pre tri meseca kupih A710IS i svakim danom se sve vise odusevljavam sa njime.
Pored potpuno manuelnih komandi koje koristim u svim prilikama osim na zurkama i prilikama kada nema dovoljno vremena za podesavanje manuelnih komandi. A710IS poseduje i stabilizaciju slike koja je jako dobra za slikanje nepokretnih predmeta pri slabijim svetlosnim uslovima.
Tu je i 6x opticki zoom.
Sve u svemu izuzetan aparat.
D.J.Quimby
1.5.2007, 17:51
Canon a460.
Canon IXUS 60, sasvim sam zadovoljan :aplauz:
Bryan Fury
23.5.2007, 15:44
Nikon Coolpix P1, za 200€ odlična kupovina. Tek odskoro ga imam pa ga nisam detaljno isprobao, ali za sada sam zadovoljan. :)
nikon coolpix L4 za amatere i za zezanje odlican jedina mu je mana sto nema audio podrsku (dobio sam ga na poklon a sto se kaze poklonu se u zube ne gleda....:kreza: )
Video sam u radnji Fuji S5700,
lep aparat, nije prevelik, jeftin, bar na papiru je
približan S6500 osim što ima slabiji ISO.
KODAK EasyShare C300 (budjavi porodicni) 3.2 mpx
Totalno los aparat po meni.
@OFF TOPIC : Htio bih da kupim bolji aparat sa desetak megapixela,pa me zanima zna li neko od vas neki sajt sa cijenama fotoaparata?Moze na pm.
Hvala :cool:
aleksandar macedonian II
7.6.2007, 6:55
KODAK EasyShare C300 (budjavi porodicni) 3.2 mpx
Totalno los aparat po meni.
@OFF TOPIC : Htio bih da kupim bolji aparat sa desetak megapixela,pa me zanima zna li neko od vas neki sajt sa cijenama fotoaparata?Moze na pm.
Hvala :cool:
Evo jedan odlican sajt,cene digitalaca su nazalost za inostranstvo ali ako si u dilemi koji aparat da kupis ovde ces to sigurno resiti:
http://www.dpreview.com/ :icon_stud
Ja uzeo Cannon A460, 5MPx, 4x Optical Zoom.
Prilicno sam zadovaljan,slike su skroz ok.
DukeofSerbia
8.6.2007, 12:24
Samo što nisam naručio - Fuji FinePix f31fd. :tapsh: Samo da nije tih xD kartica, :n-cc2: ima da pljunem lovu za 512 MB H, i ne dam više...
Evo vidim da sam prvi koji je prijavio Canon A710IS.
Pre njega sam imao Canon A510 i bio jako zadovoljan njime ali ukradose mi ga.
Pre tri meseca kupih A710IS i svakim danom se sve vise odusevljavam sa njime.
Pored potpuno manuelnih komandi koje koristim u svim prilikama osim na zurkama i prilikama kada nema dovoljno vremena za podesavanje manuelnih komandi. A710IS poseduje i stabilizaciju slike koja je jako dobra za slikanje nepokretnih predmeta pri slabijim svetlosnim uslovima.
Tu je i 6x opticki zoom.
Sve u svemu izuzetan aparat.
Mislio ga kupiti, ali sam odustao. Rak rana mu je slabo osvetljenje, a blic puni jaaako sporo, pogotovo kad baterija malo opadne. To je rak rana većine Canon-a iz PowerShot serije.
Imao sam Sony-jev dotle ga nisam s....bo. (u sustini upao mi u vodu). U svakom slucaju sad nameravam da kupim Nikon D50 ili D80. To su savrseni aparati za relativno nisku cenu.
Canon A550, 7.1 MP, 4xopticki,...
jakov avramovic
6.7.2007, 13:18
Fuji E550. Sjajan aparat
Game fever
6.7.2007, 15:05
Pa sa obzirom da sam pre 5 meseci imao onaj analogni. Sa ovim fujievim A 500 sam zadovoljan.
olympus al ne radi :ciao:
EDI the Little
13.7.2007, 11:11
Canon A95, 5 megapiksela, 3x opticki, 4x digitalni zoom.
Imam ga oko 3 godine.
Mogu samo reci da pravi fenomenalne slike, mnogo bolje nego sony i jos neki.
Mislim da Canon ima najbolji odnos cena/kvalitet/mogucnosti.
Jedino Fuji moze da mu parira, po kvalitetu i mogucnostima.
Ovo je normalno moje subjektivno misljenje, sa kojim se vi mozete sloziti a ne morate.
Pozdrav.
Canon A95, 5 megapiksela, 3x opticki, 4x digitalni zoom.
Imam ga oko 3 godine.
Mogu samo reci da pravi fenomenalne slike, mnogo bolje nego sony i jos neki.
Mislim da Canon ima najbolji odnos cena/kvalitet/mogucnosti.
Jedino Fuji moze da mu parira, po kvalitetu i mogucnostima.
Ovo je normalno moje subjektivno misljenje, sa kojim se vi mozete sloziti a ne morate.
Pozdrav.
I ja se slazem sa ovakvim misljenjem,samo i ostali su poceli da kapiraju.Moj canon A550 pravi dosta dobre dnevne i solidne nocne snimke,medjutim fuji je bez premca u nocnom rezimu rada.Kod ovoga iso800 je normalna stvar,kod canona iso 400 a kod ostalih i iso 200 je nemoguca misija.
Moj fotoaparat je prilično star, ali za moje potrebe i dalje pravi odlične slike.
U pitanju je HP-ov 635. (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=295698#post295698)
Pre mesec dana kupio sam Canon A460 i uz njega sam uzeo 2gb karticu...
Iako je daleko od profesionalnog aparata ima sasvim solidan chip koji ume da proizvede prelepu sliku ali uglavnom ako se fotograf uzda u delimičan manuelni mod. U svakom slučaju best buy za te pare ! :cool:
lpasso.sor
14.7.2007, 15:24
Sony Cyber-Shot Dsc-w35
http://img.mercadolivre.com.br/jm/img?s=MLB&f=54937188_9914.jpg&v=P
Fuji S9100 (9600), i da, mir u svetu i spasite prirodu. Zezam se, odlican aparat za one koji vole da nesto na slici zavisi i od njih.
Canon A 640... i dobro radi...
Nesrecnim pijanstvom izgubih moj 2 godine star Nikon 3500 :n-cc2:
Primoran da kupim novi aparat uzeo sam s5700, mislio sam da uzmem prosti A430 al rekoh daj da napravim korak napred k profesionalizmu. Navodno je naslednik s5600 ali buduci da nema CCD HR senzor to ga ipak stavlja iza predhodnika, mada sve u svemu aparat nudi dosta za 210e kol'ko ga platih :love:
Inace ima jednu veliku manu a to je max. ekspozicija od 4s :n-cc2:
Mir!
Canon a570is
Jedina zamjerka je da cesto uhvati "crvene"oci.Ima i mogucnost da se odmah to ispravi na aparatu ali ni to ponekad ne odradi posao.
mad_skillz
15.8.2007, 16:40
Canon IXUS 500 i HP Photosmart M525..samo mi je Canon daleko bolji iako ima 5.1 naspram 6MPx..prosto pravi bolje slike..
Sony cayber - shot, dsc - n1 8.1 mp
Aparat je ekstra.................
Treba videti i probati............ :)
Fuji S5600....
Aparat je odlican, prezadovoljan sam ulozenim i dobijenim....:D
Aleksandar Milutinović
21.8.2007, 19:46
Olympus FE-190
Do danas HP935..od danas Fuji s5600.
:alealeee::to_care::aplauz:
svetlanalane
25.1.2008, 23:33
Canon IXUS 800 IS
K'R' HooD
25.1.2008, 23:58
U ponudi nije bilo "nemam digitalac" pa sam glasao za Koniku (koristio sam ga 7 dana) a i planiram da ga qpim. ^^
ja sam prije 15 mjeseci kupio canon ixus 65 i aparat je strava!!! ko hoce da kupi vrhunski aparat sa velikim display-om ovo je odlican izbor! ja sam ga tad platio 300eur za 1Gb karticom i koznom futrolom (u njemackoj) i do danas sam napravio hiljade slika pod svim mogucim uslovima i sve su extra bile!
moja topla preporuka
pozdrav
Master Neo
26.1.2008, 2:38
Canon S3 IS, pravi solidne slike. Odlican video pravi, ali ima los ISO, tj, 200 plafon, sve preko toga mnogo snega...
alesandro
26.1.2008, 16:17
ja sam prije 15 mjeseci kupio canon ixus 65 i aparat je strava!!! ko hoce da kupi vrhunski aparat sa velikim display-om ovo je odlican izbor! ja sam ga tad platio 300eur za 1Gb karticom i koznom futrolom (u njemackoj) i do danas sam napravio hiljade slika pod svim mogucim uslovima i sve su extra bile!
moja topla preporuka
pozdrav
Mozemo da vidimo neke slike?
Smesti ih u "fotografija" (http://www.sk.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=96).
gorillaz23
26.1.2008, 17:03
Praktica DC 52
Canon kompakt filmas idiot :kreza:
3opku filmas :kreza:
Practica SLR filmas :dedica:
Nikon Coolpix 3500 - izgubio ga :n-cc2:
Fuji FinePix s5700 :o
Mean_Machine
27.1.2008, 1:43
C740
http://www.mercadolibre.com.ar/jm/img?s=MLA&f=26663957_3191.jpg&v=O
Prosle godine je bas dosta slikao. Vise nego zadovoljan sam sa aparatom.
sony dsc-w50, sa sony karticom od 1gb i sony torbicom sve izašlo 350€ davno nekad
http://www.mobilewhack.com/images/sony_dsc_w50_digital_camera_1.jpg
nisam pretjerano zadovoljan. glavne mane su mu što ne može da zumira dok snima video i što nema stabilizator slike. mnogo jeftiniji olympus "nešto200" to može
a što se tiče baterija sanyo rules, (iako ja imam sony punjač + 4 baterije 2000mah) pokušao sam da izguglam jedan tekst koji sam našao ranije ali neuspješno. kao ekvivalent dajem ovaj link (http://www.pentax.hr/sanyo_eneloop.htm)
cannon a560 sa 2gb karticom..za sada zadovoljan.
Canon A460 lepa mala spravica koja nekosta mnogo.Od jula prosle godine pa do sad ispuco sam ~6000 slika:kreza:
Fuji s5700. :cool:
Canon A460 lepa mala spravica koja nekosta mnogo.Od jula prosle godine pa do sad ispuco sam ~6000 slika:kreza:
Pa nije mnogo... :)
Ja od oktobra već 5k fotografija... :)
Fujifilm S6500fd, odličan aparat, nedavno sam ga uzeo i veoma sam zadovoljan, to mi je prvi digitalni fotoaparat ever :)
Ručni fokus, ručni zum 10x, super makro, odličan manuelni mod, ma boli glava:
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1301/testrapport/fujifilm_finepix_s6500fd_2A.jpg
svetlanalane
13.3.2008, 1:16
Canon IXUS 860 IS
hacker_aca
13.3.2008, 1:17
Canon PowerShot A550 od 13. avgusta 2007. godine. Do sada sam ispucao skoro 6000 fotografija i video snimaka. Pošto mislim da sam koliko toliko prevazišao ovaj fotoaparat moraću na leto da skupim neku kintu pa da uzmem nešto bolje. :)
Canon PowerShot A550 od 7. marta 2007. godine. Do sada sam ispucao skoro 3000 fotografija i video snimaka. Pošto mislim da sam koliko toliko prevazišao ovaj fotoaparat, necu jos da ga menjam, jer mi je zadnja rupa na svirali, ali kasnije...
Pogledajte samo rezultate glasanja, i sve je jasno ko dan.
Canon :cool: (slikaj, hajde slikaj je sada....)
Kao i većina - Canon Power Shot (4X Opt. Zoom, 5.1 Megapixel), kupljen još 2006. i ispucao oko 4500 slika. Sa originalnom torbom, baterijama, punjačem i karticom me koštao oko 250 € i za sad radi dobro. U poređenju sa drugim aparatima koje sam koristio Canon se najbolje pokazao.
Antony Kidis
13.3.2008, 15:48
Canon A570 IS. Slican kao A560 samo sto ima stabilizaciju i veci ekran. Kupio sam ga pre mesec dana cini mi se da sam ga platio 150e sa 2GB punjacem i 4 baterije.
http://www.dpreview.com/news/0702/canon/canonA570_frontback.jpg
Kidis imamo isti, tacnije ja sam ga dobio juce :D... Kako si zadovoljan generalno?
Antony Kidis
13.3.2008, 17:25
Veoma sam zadovoljan, čak je kvalitet fotografija znatno bolji nego što sam očekivao. Ima po nekad na slikama nekih tackica, zavisi od zuma, što bi se očigledno moglo izbeći boljim podešavanjem u fabrici, ali u celini kvalitet je izuzetan.
Canon a570is
Jedina zamjerka je da cesto uhvati "crvene"oci.Ima i mogucnost da se odmah to ispravi na aparatu ali ni to ponekad ne odradi posao.
Te crvene oci se lako uklanjaju bilo preko Photosopa ili ACDsee-ja
AstraLogos
29.3.2008, 12:44
Veoma sam zadovoljan, čak je kvalitet fotografija znatno bolji nego što sam očekivao. Ima po nekad na slikama nekih tackica, zavisi od zuma, što bi se očigledno moglo izbeći boljim podešavanjem u fabrici, ali u celini kvalitet je izuzetan.
Entoni, u potpunosti se slazem sa opstom konstataciom navedenog Canona 570IS. Samo nisam primetio nikakve tackice, cak ni upotrebom digitalnog zuma na 16x. Ovo sam samo proveravao kako radi.:kreza:
Inace Digic III chip koji je u njemu donosi i detekciju lica ( do 9 ). ;)
Za cenu od 150e u toj klasi nema mu zaista premca.
Poz.
Imam Canon A460 od polovine decembra 2007. i do danas sam ispucao oko 3000 fotografija i video snimaka. Sudeći da sam ga platio svega 7000 dinara ovaj aparat je odličan pogotovo u kombinaciji sa NiMH baterijama od 2500 mA jer uz neprekidno slikanje, snimanje, pregledanje i brisanje imate 6 dana slobode.
Prvo sam imao mustek mdc 3500, pa zatim fuji s9600, i od prosle godine moj prvi dSLR, canon 30D + BG-E2 + 17-40L + metz 48AF-1 blic....i lista se nastavlja :)
http://www.bmfoto.co.yu/review/Canon_EF_17_40_F4_L_USM/slike/studio/11.jpg
zdravkelja
22.4.2008, 18:13
Nikon Coolpix 4600, 4 megapixela, 3x opticki zum, nista specijalno. Vec je dosta star. Trebalo bi nov da kupim.
Canon A75 vec nekoliko godina...
Panasonic FX3
http://www.takegreatpictures.com/content/images/fx3_k_front.jpg
Evo vec pola godine:a_whistli
Half-Life boy
24.4.2008, 0:54
Fuji FinePix A600, 6.3MP, 3 x opticki zum, 6.2 x digitalni.
Evo jos malo pa godinu dana od kad ga imam a napravio sam oko 2K fotki i ~100 snimaka.
Da je kartica sa vise memorije bilo bi mnogo vise fotki al ima samo 256MB.
NjegovaWisost
28.4.2008, 0:50
Uzeh nakav Samsungov za 130evra na popustu, 10 megapixela, sa sve karticom od 2gb, jbt ne možete vjerovati kako je dobar snimak!!!! 2 sata u 640x480/30 pravih FPS!!! Odavno nisam gledao ovako dobar video snimak
Ima moj buraz canonov od 6 i kusur mpx i nije mu ni prinijeti... :aplauz:
Kupio dva aparata, jedan dao bratu :aplauz: Mislim da je verzija SS10..... Svaka preporuka, opisaću ga kad ga malo bolje proučim
Poslednji je Panasonic Lumix DMS-FZ8 sa dodatnom baterijom i 4GB karticom kupljen prosle godine
http://a.img-dpreview.com/reviews/panasonicfz8/images/FZ8_3q-001.jpg
ovaj je slikao ovo http://www.1-na-1.com/1na1racing/07banjaluka/index.html
pre njega Nikon Coolpix 775, jedini sa fabrickim flashom koji bije na 7m, taj nije znao da omane, uvek je pravio dobre slike, mana mu je jedino sto trazi postolje za nocne snimke...
ovaj
http://a.img-dpreview.com/reviews/NikonCP775/Images/frontview-001.jpg
slike koje je napravio ovaj fotoaparat
http://www.yulinks.co.yu/yulinks/slike.htm
(prvi gornji red na stranici)
E sad "babaroga", Sony Mavica FD-88, kupio sam je 1998, ovo je jedini fotoaparat koji moze da snima nocu na 1 lux iz ruke, cak ni FZ-8 ne moze da mu primirise u nocnim snimanjima. Mana mu je sto nema mogucnosti prosirenja sa floppy adapter karticom kao njegovi naslednici. Idealan za slike za internet, zasta i sluzi.
http://a.img-dpreview.com/reviews/images/sony_fd88.gif Ova kamera je snimila 4 & 5 Oktobar 2000
http://kosovo99.tripod.com/imagesof.htm
Svi opisani imaju svoje litiumske baterije koje su pune sto je moj uslov kod digitalaca.
Da iskoristim ovaj dodatak, imali neko polovnu Panasonic NV-GS180 na prodaju HITNO?
Ah, da! Ko sta ima?
Imam i Panasonic-Lumix FZ7. Divota! 6 Mrgapixela, 2,5 incha displej, Leica objektiv, brz, bar 12x opticki zum, opticka stabilizacija slike. Kad tu stabilizaciju jednom dobijete, vise nista bez toga necete kupovati. Odjednom primetite da skoro nema situacije kad vam treba stativ.
Zadovoljan? Da - za pare koje sam dao, i mnogo vise od toga.:tapsh: :tapsh: :tapsh:
Pokazi nocne snimke iz ruke bez flash! Ja FZ8 ne mogu da nateram da to radi kao sto to sasvim lepo odradi Mavica stara 10 godina.:ciao:
cak ni FZ-8 ne moze da mu primirise u nocnim snimanjima.
Pokazi nocne snimke iz ruke bez flash! Ja FZ8 ne mogu da nateram da to radi kao sto to sasvim lepo odradi Mavica stara 10 godina.:ciao:
e sad priznaj da se salis????? ako se ne salis onda :paranoia::eek:
Jesi li ti cuo za ISO, blendu, ekspoziciju i ostale fotografske pojmove? Kako moze mravica sa iso100, max.exp. 1/60 i minijaturnim senzorom 1/4" da fotka bolje nocu nego FZ8 koji je za nju roditelj ??????
Nauci da koristis taj Panasonic tj. nauci da baratas osnovnim parametrima fotografije.
Da li neko ima NIKON Coolpix s510!? Kakav je?
Prvi je bio Kodak a sada imam Canon PowerShot 720is
Evo i mog "zderaca baterija",to je prvi digitalac kog sam kupio,:icon_scramislim da je cak i prvi foto aparat koji sam uopste kupio.
http://www.asha-es.com/images/cp%20l101%202.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/9506/nikoncoolpixl101backsc4.jpg
Da se pohvalim, od danas sam vlasnik Canona A580. :)
Od danas sam vlasnik ovoga :cool:
http://i108.photobucket.com/albums/n23/filip_007/th_eos300Dgrip.jpg (http://i108.photobucket.com/albums/n23/filip_007/eos300Dgrip.jpg)
Olympus fe190
I nije nesto posebno
@ Cedevita: Aman, smanji malo ovu sliku, veca je od aparata uzivo! :kreza:
[edit]
Jeste, sada je bolje.
Cedevita_User
5.6.2008, 15:17
http://img50.imageshack.us/img50/7338/allroundviewwx7.jpg
Nisam primetio da je slika gigantska. Sad je valjda bolje:alealeee:
eh, na svakom foto forumu postoje ovakve teme lol. Prvi aparat sa kojim slikao je stari altix analogni, pa onda neki DX analogni... onda samsung jedan 2.5mp.. pa onda canon a420.. pa canon a430.. pa fuji 6500.. i sada NIkon D200
ovaj
http://www.ecophotoexplorers.com/images/cameraEquip/D200_lg.jpg
Canon A420, 1 Gb, 4 baterije od 2600 mAh od 01.06.2006 godine i od tada je napravio 10 000 fotografija, neke cak na u uputsvu nedozvoljenim temperaturama, - 30 stepeni C, tacnije na Kopaoniku, Pancicev vrh. Naravno sigurno je bilo negde oko 100 snimaka ako ne i vise, njih nisam ni brojao. Samo sam se zeznuo sto nisam uzeo za nijansu bolji sa zvucnim zapisom, ali za to se kupuje prava kamera, pa ko hoce da snima to radi kako treba. Svaka pohvala za malu potrosnju baterija, i takodje za opticko trazilo.
Na redu ce biti neki stariji brat sa malo vise zuma, sa megapikselima sam zadovoljan.
sta mislite o olympus fe-340? valja li ga kupovati?
Canon PowerShot A590IS ili Sony DSC-W 35? I zašto?
Hitno je! :)
prvo ovaj (canon a520)
http://www.digitalcameratracker.com/images/Canon-A520.jpg
pa i ovaj (nikon L4)
http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/35/nikon_coolpix_l4_camera.gif
..a sad i ovaj (canon a720is)
http://www.allcam.biz/catalog/images2/canon/canon_a720_back.jpg
^ :rofl:
a590is naravno...
Nije nesto, ali sljaka! HP-M22;)
burazer pre neki dan uzeo nikona d60..mnogo jak aparat (narocito posle canona a520)
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:X_teio5iMnC8YM:http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/slr/d60/img/pic_001.jpg
burazer pre neki dan uzeo nikona d60..mnogo jak aparat (narocito posle canona a520)
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:X_teio5iMnC8YM:http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/slr/d60/img/pic_001.jpg
Al' si nasao s' kim da ga poredis. Koji novci u pitanju?
Al' si nasao s' kim da ga poredis. Koji novci u pitanju?
heh..pa sta cu kad taj imam..a inace on nema blage o dig.ap.... :)
mislim da je oko 450e bila cena...
pitacu ga veceras.
Fuji finepix S5500 i Canon A 500.:)
FujiFinePix s6500fd, sta mislite, kakav je???
alesandro
17.7.2008, 23:02
Zavisi za sta ga koristis.
Ma odličan je, ne zato što ga ja imam nego stvarno pravi super fotke, treba malo vremena da se nauči pravilno rukovati njime ali kad se to savlada onda je prava pesmica. Početkom godine kada sam ga uzimao za 1000 din više mogao sam da pazarim S8000fd ali nisam, baš sam hteo ovaj i nisam pogrešio.
^taj fuji je jedan od retkih aparata koji ce naterati korisnika da nauci osnove fotografije, za razliku od onih aparatica koji su tipa: skljoc i gotovo
Ipak, iako izgleda ozbiljno (kao dSLR) ne moze da se nosi sa ozbiljnijim poslovima... (profesionalnim zahtevima)
s obzirom da sam fotke radio na zenitu em (mehanika), ovaj fuji 6500 je pesma (prošireni simfonijski).
a za profi ide profi, kao i svaki alat za svaki zanat, ako alat zarađuje mora imati kvalitet.
kako ono ide "bez alata nema ni ....."
a inace on nema blage o dig.ap.... :)
dzaba mu ga bilo onda
branislav78
27.7.2008, 1:44
Canon A580 PowerShot
Moj prvi digitalac ikada. Nikon Coolpix L18 (plav, bas kao na slici).
Ja sam prezadovoljan...
need help...sta mislite...sony w300 ili t300...:confused::confused::confused:
Ja malo da se pohvalim, imao sam sledece:
canon 30D sa gripom, objektivi: 10-20 F4-5.6 sigma, 50mm 1.4 canon, blic: metz 48AF-1 sa wirelles controler-om ST-e2
...i onda sam danas uzeo i 70-200 2.8 L IS canon :) ja happy :)
need help...sta mislite...sony w300 ili t300...:confused::confused::confused:
ja uzimam sigurno za mjesec dana w300
...i onda sam danas uzeo i 70-200 2.8 L IS canon :) ja happy :)
Masala.
ja uzimam sigurno za mjesec dana w300
mislis da je bolji od T...pa iskren da budem i ja pocinjem da mislim tako...jbg ova T serija jeste lepsa:love:(to je kao,modna serija) al' kad se malo bolje razmisli kvalitet je bitniji...doduse nije ni W nesto ruzan:D...a i onaj tuch screen kod T,sve mi to deluje kao da cu posle da se:boodala:...
The EXCALIBUR
5.8.2008, 23:31
Ja imam Cannon ali ne mogu da se setim koji model jbg.
Meni za neki dan stize Samsung s760.!! :D :D
Machine guner
6.8.2008, 17:27
Sony DSC-S650 7.2 megapixela 3x opticki zum.
Meni za neki dan stize Samsung s760.!! :D :D
Evo ja sam taj uzeo. I za prvi dan koriscenja sam prilicno zadovoljan. Za te pare nema bolje, ali nema. Videces vec sam. ;)
Evo ja sam taj uzeo. I za prvi dan koriscenja sam prilicno zadovoljan. Za te pare nema bolje, ali nema. Videces vec sam. ;)
Stigo i meni danas.!!!:D:D
Ko ima ogranicen budzet neka ga uzima jer boljeg do 100e nema.!!
Jel mozes da postavis neku fotku ako nije problem.!!
Trenutno je to Canon Ixus 50 - odlican kompaktni aparat za jednostavne podrebe ... ali sam se opasno nalozio za neki dSLR ... i sad se razmisljam koliko mi je racionalno to lozenje ... :o
Jel mozes da postavis neku fotku ako nije problem.!!
http://www.panoramio.com/user/1353694
Pa , uzivaj.
Slike napravljene samsungom su do onih slika koje imaju u uglu google earth oznaku. ;)
Pa , uzivaj.
Slike napravljene samsungom su do onih slika koje imaju u uglu google earth oznaku. ;)
Hvala.!!
Pitao sam za slike iz razloga sto meni neke slike ispadaju mutne.!! Pa reko da vidim dal ja neznam da slikam ili je do podesavanja.!!
Sony DSC-H50
Za aparat koji nije DSLR pruža puuuuno....
Nutsbre@ker
12.8.2008, 15:58
Canon PowerShot A470. Ne tako skup aparat ali za mene sasvim dovoljan:rolleyes:
Hvala.!!
Pitao sam za slike iz razloga sto meni neke slike ispadaju mutne.!! Pa reko da vidim dal ja neznam da slikam ili je do podesavanja.!!
I sta si otkrio? :D
Pa , uzivaj.
Slatke su mace. :aplauz:
Hvala, nego imam i jos jednu ali je stidljiva kao sto si mogao da procitas na panoramio-u. Ta poslednja je skroz crna sa belim sapicama i repicem. ;)
Ne znam sta da radim sa njima. Sta da radim sa 3 mackice i 1 "kevom". Mamu macu ne diram. Ona je povlascena. :D
Nece biti povlascena kad ti donese jos par komada. :)
Onda mozes da napravis neke ekstra slike i okacis ovde da ih procenimo.
Nema vise. Vec je 2 meseca kucna maca. Znaci nema napolje tako da nema jos "komada". :D
Nikon Coolpix S500. Veoma sam zadovoljen ovim aparatom, jedina mi je zamerka što ne uspeva baš uvek da ukloni crvenilo u očima. Mada ja sam ga dobio tako da ne smem da se bunim.
Nikon Coolpix S500. Veoma sam zadovoljen ovim aparatom, jedina mi je zamerka što ne uspeva baš uvek da ukloni crvenilo u očima. Mada ja sam ga dobio tako da ne smem da se bunim.
To sto ne ukloni uvek crvenilo je zbog toga sto taj neko ne gleda pravo u aparat kada se pali ona lampica pre blica.
To sto ne ukloni uvek crvenilo je zbog toga sto taj neko ne gleda pravo u aparat kada se pali ona lampica pre blica.
ta lampica pre blica sluzi da pomogne pri nalazenju autofokusa u losim svijetlosnim uslovima a crvene oci detektuje predblic koji okida neposredno pre pravog blicai ekspozicije senzora svijetlu
Ja sam upravo danas kupio Benq C850 (8 megapixela). Nisam imao mnogo vremena da ga isprobavam, ali mislim da je odlican za te pare...
Данас узео Nikon coolpix L19.Тек ћу га испробати.Ових неколико слика које сам направио,обећавају.
Canon S5 , nije loš ali ipak razmatram jedan Nikon D60....
Nikon D60 i Canon A590IS. Glasao sam za Nikon kad već nema opcije koja podrazumeva više marki/brendova od jednom...
A gde je ovde BENQ?! :D DC640 mislim... super sam zadovoljan :)
Nikon S600, poprilicno zadovoljan i odlicno me sluzi, sa baterijom sam prezadovoljan... Po meni odlican aparat za one koji nemaju velike apetite i koji vole da su manji, da staju u dzep...
http://www.nhatkhuong.com/main/images/uploads/nikon-s600-1.jpg
http://www.digicamera.com/reviews/nikon_s600/nikon_s600.jpg
Dimitry86
18.9.2009, 17:02
Nikon Coolpix S210
Vrlo sam zadovoljan...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.