PDA

Prikaži potpunu verziju : Remote Desktop Connection


Shlaymara
9.5.2006, 21:57
Imam kod kuce umrezena dva kompa.Mreza radi ok i sve je fino.
Ali kako da sa jednog kompa upravljam drugim?
Cini mi se da se to radi preko Remote Desktop Connection ali ne znam kako.Kad startujem doticni(sa kompa #1), brovzujem kompjutere, odaberem workgroup i izbaci mi sledece: The HOME domain/workgroup does not contain any Terminal servers.I to je to.A na kompu #2 nema nista ni da se brovzuje(nema ponuden workgroup HOME).
Kako da napravim taj Terminal server ili sta vec?

Napominjem da sve ostalo radi normalno(serovanje i upotreba printera). Ako je jos bitno, na kompu #1 je winXP SP2 i zonealarm(podesen da ne pravi frku u lokalnoj mrezi), a na kompu #2 winXP "cist" bez SP i bilo kakvih fajrvola i zastita.

Shlaymara
11.5.2006, 7:59
Bilo ko, bilo sta...

Bryan Fury
12.5.2006, 11:06
Zaboravi na terminal server. Imaš detaljno uputstvo na dole navedenom linku i to je sve što ti treba :)

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/getstarted/remoteintro.mspx

Shlaymara
12.5.2006, 15:48
Fala, fala

firefly
13.5.2006, 15:59
Posto je odgovoreno na prethodno pitanje (zasta hvala jer je to i mene interesovalo),postavio bih i ja jedno a vrlo je slicno.
Kako Ograniciti Usera da nema pristup svim aplikacijama vec samo odredjenim koje mu je dodelio admin.?Ajd' sad da vas vidim!!

sim.a
14.5.2006, 15:40
Finder, system preferences, accounts, parental controls ;)

Bryan Fury
15.5.2006, 11:49
Finder, system preferences, accounts, parental controls ;)

Jesi li uopšte pročitao pitanje pre nego što si odgovorio? Izgleda da ne.

sim.a
17.5.2006, 22:27
For Bryan:
Kako Ograniciti Usera da nema pristup svim aplikacijama vec samo odredjenim koje mu je dodelio admin.?Ajd' sad da vas vidim!!
:opanachke

Bryan Fury
22.5.2006, 9:31
Finder, system preferences, accounts, parental controls ;)

Onda samo još objasni gde se ovo nalazi u Windows-u? :D

sim.a
30.5.2006, 18:57
Malo sam se salio znam da ovo nema na Win ;)

firefly
31.5.2006, 2:05
Hvala,ali sam resio problem (WIN SERVER 2003)

Sury
13.12.2006, 21:28
Ja sam imao dosta problema u Remote Desktop-u ali bitno je da oba racunara budu u istoj WORKGROUP, najbolje kreiraj svoju grupu. Bitna su onda i imena racunara. Znaci ako se logujes na drugi racunar moras da znas tacno ime racunara. Ovo podesavas u Control Panelu > System > kartica Computer name. Ako ces da koristis Remote Desktop oba racunara moraju da imaju ukljucenu lozinku.

PureBG
2.1.2007, 16:57
Uradio sam sve prema gorespomenutom uputstvu i opet ne radi.

Na jednom kompjuteru javlja ovo:

5176

A na drugom ovo:

5177

Gde gresim?

Bryan Fury
2.1.2007, 17:49
@Sury
Računari ne moraju biti u istoj radnoj grupi i ne moraš da znaš ime računara (može i po IP adresi).

@PureGB
Probaj da umesto imena računara (Nova, Stara) uneseš IP adresu računara na koji se povezuješ.

Freško
2.1.2007, 18:06
nisam baš pažljivo čitao sve postove neznam dali je ovo već neko pomenuo ....uglavnom mora biti podešeno
My Computer > Properties > Remote
5179
1.Mora biti čekirano "allow user .........."
2.Select Remote Users.. (moraju biti dodati korisnici kojima je dozvoljeno pravo udaljenog desktopa...)
STEP BY STEP :)
5182

{Edit} pročitao sam sve postove nije nigde pomenuto pa čak ni u onom Microsoft-ovom uputstvu... :)

<Rio_da>
8.11.2007, 15:30
A kako da pristupim npr. sa posla, racunaru koji se nalazi kuci i prikacen je na net preko dsl-a... koja se ip adresa kuca ako nemam staticku IP adresu i da li je ovo uopste moguce(verovatno jeste...)

znam da ima neki program pored ovog Windows-ovog ali ne mogu da se setim kako se zove???

<Rio_da>
8.11.2007, 16:14
Hm dobro malo sam porazmislio i shvatio ako hocu remote connection trebaju 2 kompa da budu u istoj mrezi???? As simple as that... probacu sa svemogucim Hamachijem...

Covenant
16.11.2007, 20:56
Ala ga komplikujete-samo treba da instalira neki VNC klijent i da vozi :opanachke

DDraza
15.12.2007, 21:35
Pomagajte braco i sestre!
Radi se o kacenju putem telefonske linije! Kompjuter se ukonektuje (cuje se onaj iritirajuci zvuk) i u system tray-u mi pokaze da sam konektovan ali remote desktop nece da radi pa to ti je.

1)Kompjuter sa kojeg se konektujem: Windows XP SP2, 56k modem, Computer name:aaa User:The Razza, IP adresa je dinamicka tj automatska

2)Kompjuter na koga pokusavam da se konektujem: Windows XP SP2. 56k modem, Computer name:bbb, User:administrator, IP adresa:192.168.14.100

Konekciju sam napravio na sledeci nacin:
Na kompjuteru sa kojeg se konektujem: New connection - Conect to the network at my workplace - Dial up connection - Company name:192.168.14.100 - Phone number:123456 - finish
Na kompjuteru na koga pokusavam da se konektujem: New connection - Set up advanced connection - Accept incoming connection - zacekirao naziv modema - Allow Virtual Private Connection - Add - User name:The Razza Password:xxx - Next - Next - Finish

Naravno, u System properties-u sam zacekirao Allow Remote Assistance to be sent from this computer i Allow users to connect remotely to this computer.

I dzaba, pokrenem RDC, ukucam aaa, i nece...
Pokusam i da pingujem racunare medjusobno, dzaba-ne vide se...

Ima li neko resenje za ovo, bicu mu dozivotno zahvalan!

GoranSTX
15.12.2007, 21:43
IP adresa 192.168.14.100 je najverovatnije u sklopu lokalne mreze u firmi tako da to sto si naumio nece moci na taj nacin (trebace ti dobro poznavanje mreznih protokola da bi ostvario svoj naum). Takodje, RDC preko modema je dobar nacin da ostanes bez kose ili da ozbiljno povredis sebe ili svoju kompjutersku opremu.