PDA

Prikaži potpunu verziju : Ponovo problem sa TV-om


HacKing
28.4.2006, 14:59
Prosli put sam na neki nacin uspeo da namestim KWorld da radi. Sada ponovo nece.

- Ne vidim nista
- /dev/video0 ne postoji
- ne ppostoji ni /dev/v4l/video0
- TV aplikaciju mogu da pokrenem. Probao sam Xawtv, tvtime, kdetv...
- kada ukucam lsmod uopste nema bt878 drivera
- ne postoji ni /dev/vbi0
- kada ukucam dmesg | grep -i 'bttv dobijem ovo:

bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send
bttv: Unknown symbol i2c_bit_add_bus
bttv: Unknown symbol i2c_master_recv
bttv: Unknown symbol i2c_del_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol i2c_bit_del_bus
bttv: Unknown symbol i2c_clients_command
bttv: Unknown symbol i2c_add_adapter
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
bttv: Unknown symbol i2c_master_send

Puno ste mi pomogli. Ajde molim vas ako mozete ponovo.

HacKing
29.4.2006, 21:34
Mislim da cu vam sa ovim novim podacima malo olaksati ovaj problem.

Formatirao sam disk i ponovo ubacio SuSE i sada postoji /dev/video0.
Kada ukucam dmesg | grep -i 'bttv' dobijam ovo:
bttv: driver version 0.9.16 loaded
bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
bttv: Bt8xx card found (0).
bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:00:09.0, irq: 10, latency: 32, mmio: 0xdf000000
bttv0: using: *** UNKNOWN/GENERIC *** [card=0,autodetected]
bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=003fffff [init]
tveeprom(bttv internal): Huh, no eeprom present (err=-121)?
bttv0: using tuner=-1
bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
bttv0: i2c: checking for TDA9887 @ 0x86... not found
bttv0: registered device video0
bttv0: registered device vbi0

-lsmod izgleda ovako:

bttv 154512 0
video_buf 20868 1 bttv
firmware_class 9856 1 bttv
i2c_algo_bit 9096 1 bttv
v4l2_common 5760 1 bttv
btcx_risc 5000 1 bttv
ivtv_tveeprom 12588 1 bttv
i2c_core 20368 4 i2c_sis96x,bttv,i2c_algo_bit,ivtv_tveeprom
videodev 9088 1 bttv

-ali kada iz YAST-a pokusam da skeniram kanale dobijam: THE KERNEL MODULE FOR TV SUPPORT COULD NOT BE LOADED.

Hajde ljudi sigurno znate u cemu je problem.

bobzilla
2.5.2006, 23:57
bttv0: using: *** UNKNOWN/GENERIC *** [card=0,autodetected]
bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=003fffff [init]
tveeprom(bttv internal): Huh, no eeprom present (err=-121)?
bttv0: using tuner=-1

izgleda da ti ne prepoznaje karticu. Moraćeš to ručno da podesiš... Moja preporuka je da ponovo pogledaš tvoju prvu temu. Ako si pomoću nekog saveta odatle uspeo da podesiš, mislim da je džaba da ponovo gatamo. ;) Verovatno sve već piše tamo.

HacKing
5.5.2006, 19:21
OK. Hvala u svakom slucaju.:ciao: