Aleksandra05
12.7.2009, 0:01
Koristim ADSL preko Sezama vec nekoliko godina i imam umrezenih nekoliko racunara. Poslednjih 10 dana pocela je cesto da puca konekcija i kada sam pozvala Sezam da vidim da li je do njih rekli su mi da sam pocela da ostvarujem preveliki upload i da zbog toga puca veza.
Ja sam na svim racunarima instalirala Bandwidth Monitor i otkrila sam koji mi racunar u mrezi pravi taj veliki protok.
* Za jedan dan mi je uploadovao oko 300MB, a nista na racunaru nije radilo.
* Program za merenje protoka bez prestanka vrsi upolad iako su svi racunari iskljuceni, a VoIP niko ne koristi.
* Koristim AVG i nema prijavljenih virusa, niti smetnji u radu.
Probala sam i sa NetLimitterom da vidim sta vuce taj protok, ali samo na tom problematicnom racunaru on nece da radi u potpunosti, dok na drugim pokazuje precizan protok po aplikacijama.
Da li neko ima neki predlog sta jos da pokusam? :confused:
Formatiranje mi je krajnje resenje, jer je taj racunar server i na njemu mi se nalazi baza sa svim podacima.
Ja sam na svim racunarima instalirala Bandwidth Monitor i otkrila sam koji mi racunar u mrezi pravi taj veliki protok.
* Za jedan dan mi je uploadovao oko 300MB, a nista na racunaru nije radilo.
* Program za merenje protoka bez prestanka vrsi upolad iako su svi racunari iskljuceni, a VoIP niko ne koristi.
* Koristim AVG i nema prijavljenih virusa, niti smetnji u radu.
Probala sam i sa NetLimitterom da vidim sta vuce taj protok, ali samo na tom problematicnom racunaru on nece da radi u potpunosti, dok na drugim pokazuje precizan protok po aplikacijama.
Da li neko ima neki predlog sta jos da pokusam? :confused:
Formatiranje mi je krajnje resenje, jer je taj racunar server i na njemu mi se nalazi baza sa svim podacima.