PDA

Prikaži potpunu verziju : SB Audigy i Fedora 5


Covenant
26.4.2006, 19:17
Odlucio sam da probam Fedoru-od jednog prijatelja sam nabavio DVD,uradio backup,obrisao Slack i instalirao Fedoru...
Sve je proslo OK,sve radi poprilicno brzo,sem sto se nesto sporije boot-uje nego Slack...
Elem,kada sam dosao do dela gde se konfigurise zvucna kartica(moj voljeni SB Audigy 1:) ),kada izabrah testing-nista samo tisina...
Sve mi je ovo bilo malo cudno jer sam sa lsmod ustanovio da su i emu10k1 moduli prisutni-kao da je kartica prepoznata,ali se zvuk ne cuje,a vidi se kao uredjaj i u GUI mixeru
Pogledao sam i alsamixer-ali je nivo zvuka oko 70% i nije mute,a odradio sam i alsactl store
Takodje,nisam uspeo da poteram alsaconf(izbacuje "unknown command")za konzolno konfigurisanje-trazio sam ga i trazio ali ga nema-a prisutan je paket alsa-utils....
A primetio sam da nema i alsa-oss paketa(mozda je on potreban zbog Gnome-a koji je po defaultu)-sta je u pitanju-kartica sigurno radi sa svakim linux-om koji sam probao i podrzana je u Alsa-i....
Prilikom boot-ovan sam primetio da se Alsa ne ucitava-ono "Loading ALSA" kako kod Slack-a npr-ako je to u pitanju kako se to namesta?
MORA da radi!
Help!

Vladimiros
27.4.2006, 15:49
Ucini sebi uslugu.

Batali Fedoru.

Ja sam je stvio.
Bio odusevljen lakocom instalacije.
Radila je brzo.
Onda su poceli problemi.

Veruj mi ne isplati se.

A tek sto smara paket menadzer!! :eek:
I ako ti je DVD u komp-u opet nece hteti da se pokrene bez veze sa internetom! :icon_scra

P.S.
Ovo je bilo moje iskustvo.
Mozda se nekome posrecilo sa FC 5.

urke
27.4.2006, 17:53
Jel si pokušao da googlaš i pogledaš na Fedora forumima za sličan problem? Znači, "fedora audigy sound" recimo na google :)

Covenant
29.4.2006, 1:19
Namestio sam zvuk:)
Trebalo je pazite sad,iskluciti analog/digital output u alsamixeru i to je bilo sve-nije bas ocigledno ali deluje.....
@Vladimiros
Pa ne bi bas da batalim Fedoru,Gnome 2.14 izgleda sjajno,tu je najnoviji Xorg 7.0,a sto se tice yum-a meni je skroz OK,a cela stvar deluje dosta brze nego SuSE....
PoZ!

Vladimiros
17.5.2006, 17:34
Kako te sluzi FC5?
Da li te maltretira kao mene da moras na net svaki put kada instaliras neki RPM?

Covenant
17.5.2006, 21:43
Pravo da ti kazem,batalio sam Fedoru-i moram da priznam-ne da smara package manager-najvise me je nerviralo sto po default-u nema lokalne baze vec instaliranih paketa kao i onih koji se nalaze na DVD-u,kao i nedovoljna sloboda prilikom instalacije bez obzira sto postoje definisane grupe paketa-cak i da se izbere "All" gomila paketa ipak ostajr na DVD-u i mora da se dodaje rucno...
Moram da priznam da je baratanje RPM paketima kod SuSE-a daleko bolje uradjeno preko Yasta-smara brate onaj Pirut kod Fedore
Vratio sam se na Slack gde disem punim plucima:)
Imas ovde moje puno iskustvo:)

http://www.slackware-srbija.org/forum/index.php?topic=76.msg621#new