PDA

Prikaži potpunu verziju : Spajanje frejmova (hitno)


Geomaster
6.5.2009, 18:38
Evo ovako, renderovao sam 4 animacije od po 200 frejmova u Cinemi4D. Stavio sam magenta pozadinu (0xFF00FF) i svi frejmovi su 640x480. Onda sam sve frejmove croppovao na jednu veličinu (nem' pojma koliko). E sad, treba mi neki program koji će ove frejmove da sklopi u 4 PNG fajla (po jedan za svaku animaciju). Mislim da se to zove Animated Sheet ili slično, kao ovo:
http://www.envygames.com/share/sample_animation.jpg
Pri tom bih hteo da se scaluje svaki frejm na mnogo manju veličinu zbog toga što sam ovo renderovao u većoj rezoluciji, a i ne mogu da naštelujem u Cinemi4D. Što se tiče magenta color key-a, to mogu i posle preko Photoshopa. Bilo bi zgodno da se namesti neki frame skip, da ne bude baš toliko frejmova, mada ne mora, zato što u igri mogu da povećam FPS. Zna li neko program sa ovim mogućnostima? Plz odgovorite, hitno mi je :)

PS. Ako ne postoji, odradiću u VB2008 ali nisam baš vičan, mada sam čuo da je sintaksa slična kao u VB6 a VB2008 dozvoljava filterovanje (kada smanjujem teksturu). Tražio sam 'animation frames to texture', 'animation frame assembler' i 'texture assemble' na google-u ali nisam ništa našao.
:ciao: