PDA

Prikaži potpunu verziju : EGDACCESS_1074.dll...


vuka13mv
10.4.2006, 23:28
EGDACCESS_1074.dll... Pojavi se kad startujem racunar. Zna li neko u cemu je problem? Mozda nedostaje ovaj fajl pa da ga downloadujem i ubacim tamo gde treba?

Miloš
10.4.2006, 23:30
EGDACCESS_1074.dll... Pojavi se kad startujem racunar. Zna li neko u cemu je problem? Mozda nedostaje ovaj fajl pa da ga downloadujem i ubacim tamo gde treba?
Problem je u tome da si zaražen virusom.:kreza: Taj fajl je virus.:opanachke

Magneto
11.4.2006, 0:11
Skeniraj nekim anti spyware programom kao što je Ad-aware SE (apdejtovani). Ako slučajno imaš C:/Program Files/Instant Access direktorijum, obriši ga, pa onda i prilaz u registry bazi (run->regedit) HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/ Instant Access. Onda obriši isto to i ako postoji u Add/remmove programs listi. I sledeći put, malo manje posećivanja sajtova sa eksplicitnim sadržajem.

vuka13mv
11.4.2006, 12:00
Taj fajl je virus.

Skenirao sam sa Ad Aware SE Personal i on mi je izbacio pomenuti fajl, koji sam izbrisao, dakle nema tog fajla!

VojaM
11.4.2006, 18:46
Skenirao sam sa Ad Aware SE Personal i on mi je izbacio pomenuti fajl, koji sam izbrisao, dakle nema tog fajla! Šta ti tačno kompjuter prijavi kad se uključi? Ako se buni što nema tog fajla, to je i logično jer negde piše da treba da se učita pri butu, a fajla više nema. Ostaje ti samo da u redžistriju nadješ gde se poziva taj program i izbrišeš to. Startuj regedit (start->run pa otkucaj regedit) i zadaj mu da traži fajl po imenu. Naći ćeš ga najverovatnije negde u HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
Kad nađeš red u kojem se poziva taj fajl, a ti ga izbriši i zatim restartuj računar. Možda kod tebe postoji više Run direktorijuma - onda izbriši istu stvar iz svih.

Ako pri sledećem startu računara ponovo izadje poruka da nema tog fajla... onda se on poziva iz nekog drugog programa koji se takodje startuje automatski ili iz neke tzv ActiveX kontrole za Internet Explorer, a to moraš opet da potražiš iz nekog anti spyware programa.

Goran
12.4.2006, 16:43
Ako je instaliran kao BHO objekt ili ActiveX u i. exploreru mozes i pomocu programa HijackThis da ga otkrijes, a istim programom mozes i da otkrijes da li se taj fajl/program startuje po startovanju racunara, da se ne bi igrao registryjem, pa lepo poledas i iz HijackThis obrises sve sto ukazuje na taj fajl. Vrlo zahvalno programce.

Magneto
12.4.2006, 17:02
Jeste vrlo zahvalna aplikacija (pritom i besplatna). Morao bi, pak, opreznije sa brisanjem pošto je daleko od jednostavnosti većine spyware alata, tj, Hijack this to uopšte nije.

Goran
13.4.2006, 0:03
Pa naravno da treba biti oprezan, i obrisati samo ono sto upucuje na problematicni nepostojeci fajl. Svidja mi se programce jer iscitava i BHO objekte Internet Exporera, a ne samo start up registry kljuceve i fodere. Inace, naravno da nije to program protiv spijuna, namera programa je jasna (valjda je jasna i ostalima :) )

vuka13mv
13.4.2006, 19:53
Hvala VojaM. Uradio sam po predlogu i sad je ok! Hvala i ostalima!