PDA

Prikaži potpunu verziju : linux pod VMware Workstation-om


djolepiv
23.3.2006, 2:09
imam win xp pro sp1, i pod VMware Workstation-om (v5.0.0 build-13124) sam instalirao linux.
kako instalirati vmware tools za linux? :(
nije bilo problema sa win xp pro sp2 i sam win 98, a sa linuxom ne znam sta cu...
kao prvo fali mi rezolucija veca od sadasnje maximalne 800x600.
nece pa nece :(
ima li neko ko je resio taj problem?
hvala! ;)

holodoc
23.3.2006, 2:18
Najznačajnije nisi pomenuo:) Koja distribucija?

djolepiv
23.3.2006, 2:42
ops!
fedora core.
trebal' jos neki info? ako treba, kazi gde se to gleda. totalno sam se pogubio u njemu :)

voodoo_
23.3.2006, 10:37
Idi u Help i nađi temu VMware Tools. Uglavnom, treba da montiraš ISO imidž sa drajverom i instaliraš RPM paket...

djolepiv
24.3.2006, 0:43
citao sam help, nalazio komande za text mode, obilazio razne forume i nekako sam resio problem... i ne bih mogao da ponovim sve sto sam radio, jer sam linux prvi put video i jos uvek sam prilicno pogubljen u njemu. a namucio sam se posteno... ali rezolucija je sada ok.
snimio snapshot i sada sam miran ;)
poz! :ciao:

p.s. verovatno cu vam jos dosadjivati oko linuxa :p