PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako spojiti film koji se nalazi na 2 dvd-a


Jann
21.3.2006, 22:25
Znaci potreban mi je program kojim bih spojio dvije polovine filma, tako da ga mogu narezati na jedan dvd.

NenadN
21.3.2006, 22:28
Ako je DivX/XviD i sl najbolje resenje VirtualDub.

holodoc
21.3.2006, 22:34
Ako su u pitanju pravi DVD diskovi (ne DivX) onda je WinAviConvertor dobar jer ima funkciju koja ti omogućava da spojeni film stane na jedan DVD. Bilo koji drugi alat koji ti omogućava "rekodiranje" može takođe da posluži. Imaš čak i DVDShrink koji možeš da koristiš za smanjivanje filmova nakon što ih spojiš nekim od programa.

korisnik
21.3.2006, 23:04
DvdShrink opcija reauthor.

Jann
21.3.2006, 23:41
U pitanju je originalan dvd film, ne razumijem kako da ga dvdshrinkom spojim.

Nije problem smanjiti svaki dio filma na 2.25gb pa oba strpati na dvd.
Problem je sto ne znam kako da ih spojim u "jedan" film.

Jedina ideja koja meni pada na pamet je da ga konvertujem u 2 avi fajla pa da njih vratim u dvd ali to je malo glupo.

vladale
21.3.2006, 23:50
U pitanju je originalan dvd film, ne razumijem kako da ga dvdshrinkom spojim.

Nije problem smanjiti svaki dio filma na 2.25gb pa oba strpati na dvd.
Problem je sto ne znam kako da ih spojim u "jedan" film.

Jedina ideja koja meni pada na pamet je da ga konvertujem u 2 avi fajla pa da njih vratim u dvd ali to je malo glupo.

Najbolje rešenje za ovo je program Allok Video Joiner. Podržava sve video fajlove za "spajanje" i "sečenje" pa i DVD format. Potrebno je naravno iskopirati delove originalnog filma na hard disk i onda pokrenuti ovaj program. Jednostavan je za korišćenje tako da ne verujem da ćeš imati nekih problema u konfiguraciji. Ukoliko pak imaš obrati se ovde na forumu, pomoćiću ti. Jedina mana programa je ta što je šerver i njegova cena je 25 dolara(Izvor: zvanični sajt). Ali možeš besplatno da je probaš, pa ukoliko ti se sviđa, kupi.
Adresa za download:

http://www.alloksoft.com/joiner.htm

holodoc
22.3.2006, 0:27
Po meni najbrži način da takav posao odradiš je da skineš Womble MPEG jer je ovo fantastično parče softvera prva liga kada u je pitanju bilo kakav vid manipulacije sa MPEG i VOB fajlovima. Izuzetno brz a postoji opcija da prilikom spajanja ne vršiš enkodiranje već radiš direktno "presipanje" u nov fajl pri ćemu će ti recimo za 2 puna DVD-a biti potrebno oko 20 minuta do pola sata da izvrši reorganizaciju I-frame-ova.

Možeš da ga skineš sa: http://www.mpegvideowizard.com/vcr/vcr-trial.htm.

Spajanje u programu možeš da uradiš na dva načina:

1) učitaš prvi fajl pa slajder u donjem delu ekrana odvučeš skroz desno na vremenskoj liniji. Otvoriš drugi deo DVD-a i obeležiš ceo opseg pa CTRL+C (copy). Pređeš na prvi film i pošto ti se slajder nalazi već na kraju samo uradiš CTRL+V.

2) po meni lakši način je opcija programa pod nazivom Video Clip List (nalazi se u Tools) meniju. U prozoru koji se otvara samo pod opcijom Clip izabereš prvi fajl koji spajaš nakon čega opet istom opcijom izabereš drugi fajl. Odeš na OK i videćeš da ti se otvorio prozor u kome su filmovi spojeni. Sada samo klikneš na Save (nalazi se sakriven u vidu ikonice i to treća od desne strane prozora donji red:) ). Možeš da promeniš neke opcije pa čak izabereš i drugi način enkodiranja. Upozorenje: fajlove obavezno prekopiraj na hard pre bilo kakvih intervencija.

Možda zvuči malo komplikovano ali u suštini nije.:D

NenadN
22.3.2006, 0:33
Znaci ako pokusavas da spojis dva DVD DL filma kao sto su recimo Gospodari Prestenova batali se corava posla jer ces dobiti mnoooogo los kvalitet slike tj pitam se da li to moze u opste, Posto si rekao da se radi o originalu svi originali su ti na DL diskovima znaci (8.5GB) ne i ovi za 100 din oni su na obicnom tj Shrinkovani. Za ovo ti je samo potreban DVD Shrink ali ne znam tacno kako se koristi posto nemam DVD rezac. Moja sugestija je da stavis film na obicna dva dvd-a tj samo da ih shrinkujes sa 4.7 po disku ili lepo kupis jedan DL disk koji je oko 500+ dinara i te srinkovane diskove narezes na jedan

Jann
22.3.2006, 5:55
@korisnik
opcijom reauthor u dvdshrinku dobijem otprilike ono sto sam htio (ali su to i dalje 2 dijela, Title1 i title2, ali sve radi ok jer player sam prebaci na Title 2 kad se zavrsi prvi dio.

@vladale
skinuo sam program ali nisam imao zivaca da ga cekam jer je mnogo spor, za 1% progresa treba mu 6-7 min (cca 10h za citav posao), na p4 2.9ghz.
Inace mi se cini da program odradjuje posao.

@holodoc
skinuo sam i MPEG VCR i on je stvarno brz ali mi film sacuva kao jedan mpeg fajl, a htio bih klasican dvd format (.vob)
Ili ja nisam nesto dobro podesio.

holodoc
22.3.2006, 12:12
Pa pazi ovako... VOB fajlove ne možeš direktno da spajaš ili seckaš jer nisu standardni MPEG2 format već sadrže i dodatne DVD podatke. Postoje par pograma koji ovo mogu da rade ali su užasno spori.

Da bi dobio VOB fajlove potrebno je da ih sada nekim alatom za DVD authoring prebaciš u VOB format.

Od sceg srca :) preporučujem WinAviConvertor. Izuzetno je brz i stabilan. Za oko pola sata imaćeš izgrađene kompletne DVD-e (zavisi naravno i od jačine tvoje mašine) uz potpunu kontrolu izlazne količine podataka i svega ostalog (podešavanje enkodera, deljenje na tačan broj diskova itd.)

Program je ako se ne varam oko 4MB i možeš ga skinuti sa www.winavi.com.

Jann
22.3.2006, 15:54
Koristio sam od ranije winavi convertor, medjutim ako filmove spojim u jedan mpeg fajl, pa ih vracam u dvd format, gubi se prevod filma.

Jedino da ga povucem pomocu ffdshow-a i zalijepim na sliku. Ali opet to nije to.

Zna li neko program poput pomenutog Allok video joinera, ali da je brzi od njega bar duplo, 10 sati za spajanje dva dijela filma je bas previse.

holodoc
22.3.2006, 16:47
Pa onda ti u svakom slučaju treba neka alatka za DVD authoring.

Imam još jedno rešenje koje bi ti definitivno rešilo ove tvoje probleme ali je caka u tome što ovo spada u program za DVD authoring.

DVDLab Pro. U njemu postoji opcija koja se zove Attach VTS. VTS-ovi su najblaže rečeno vrste kontejnera za snimanje DVD sadržaja. Da se ne glupiram terminima u programu je dovoljno da importuješ sve VTS fajlove i u Connection prozoru ih povežeš ih onako kako treba da se pojavljuju. Subtitle i sve ostale karakteristike ostaju na mestu. Postaviš u donjem desnu uglu veličinu DVD-a na 9GB i to je to. Uradiš jednostavn compile i dobijaš film koji kasnije možeš da smanjuješ recimo DVDShrinkom ili još bolje opcijom Reduce Size u DVDLab Pro-u.

E sad. Prošli put sa zaboravio da se nadovežem na NenadN-ov post da stvarno neznam koliko je dobro da sabijaš toliki materijal na jedan DVD. Po mom ličnom iskustvu tek negde oko jedan i po sat realno može da se stavi na DVD (sa svim menijima i audio streamovima) pa da to liči na nešto. Sabijanje ovolike količine materijala (nedaj bože da su u pitanju DL diskovi) dobićeš neverovatno lošu sliku. Možeš kao opciju da iskoristiš recimo DVDShrink da izbaciš sve nepotrebne menije i audio streamove (koji ponekad baš ne zauzimaju malo mesta na DVD-u) ali opet toliko sabijanje ne bih preporučio. Moj je običaj da sve što ide preko dva sata materijala delim na dva diska raspoređujući materijal jednako.

Jann
23.3.2006, 1:41
Pa da u pitanju su dva DL diska, ali kada se izbace svi meniji i dodatne scene kvalitet slike je podnosljiv.(u pitanju je crno-bijeli film Sindlerova lista)
Skinucu dvdlab kad uzmognem pa cu pokusati. (ubija me dial-up)


hvala svima na odgovorima, tebi holodoc posebno.