PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoc pls


knowladge_seeker
7.12.2008, 22:30
Pozdrav svim korisnicima ovog dijela foruma! Treba mi mala pomoc, nije bas mala:), oko pravljenja igre. Scenario sam napravio, i ideja je na mjestu, nisam pocetnik u programiranju( do sada se nisam upustao u neko ozbiljno programiranje, samo zeza na fax-u i kroz skolu), ali opet nemam pojma odakle da pocnem, sta treba prvo programirat (skinuo sam nekoliko source kodova ali mi nista ne pomaze). Vjerujem da je bilo ovakvih tema, ali na zalost ne mogu ih trazit, i znam da je neko od korisnika foruma spominjo knjige koje on koristi, mislim taj korisnik. Molio bih ako neko zna gdje je spominjano da mi posalje link ako je ikako moguce(veci dio tih knjiga sam provjerio, pa sam i vidio da se samo mogu kupiti, nigdje nema u pdf-u ni u doc,txt formatu). Unaprijed hvala svima!!

zchira
8.12.2008, 0:32
Mogu da ti kazem kako sam ja pocheo:
Prvo, odlucio sam se da radim u Javi.
Onda sam prouchio knjigu 'Killer Game Programming in Java' (ovde (http://fivedots.coe.psu.ac.th/~ad/jg/code/) mozes naci sav kod koji se opisuje u knjizi, za sa samu knjigu moras da se snadjesh nekako (T0 rReN.t :-) )) . Rezultat toga je bila igrica lavirinto (http://www.zchira.110mb.com).
Posle toga sam hteo da napravim 3d verziju ove igrice i za to sam se posluzio tutorialima sa sajta http://lwjgl.org/ (lwjgl je java verzija openGL-a), kao i nezaobilaznim shtivom kad je openGL u pitanju - sajt nehe (http://nehe.gamedev.net/).
Rezultat toga je igra lavirinto3d (http://lavirinto3d.sourceforge.net).

Ja sam pre pochetka programiranja (kao i ti) imao samo ideju i fokusirao sam se na uchenje samo onoga shto mi treba za ostvarivanje te ideje. Ostale stvari sam ili preskakao ili ih prelazio povrshno (npr. nisam uchio AI programiranje jer mi za pochetak nije trebalo)....

Nadam se da sam bar malo pomogao...

Stevvan
8.12.2008, 14:01
http://www.gamedev.net/reference/list.asp?categoryid=35
Nadam se da ce ti ovo prilicno pomoci :)

knowladge_seeker
8.12.2008, 18:52
Hvala na infu, nadam se da ce pomoci a u svakom slucaju nece odmoc:)