PDA

Prikaži potpunu verziju : MPlayer


Miloš
12.3.2006, 12:53
Imam jedan problem i mnogo me nervira:n-cc2: . Instalirao sam sve kodeke koje mi je MPlayer tražio na SUSE 10, pa sam konačno i njega instalirao. Kad pustim neki DVD prvo mi kaže da je bafer prepun, i onda krene reprodukcija, ali samo pusti prvu reklamu (Chapter 1) i kada završi ta reklama i on završi sa reprodukcijom:n-cc2: . Ovo mi neverovatno ide na živce!

holodoc
12.3.2006, 16:52
To se dešavalo i meni i moj konačni zaključak (mada ne mora da bude tačna) je da se ovo dešava sa DVD-evima koji su malo čudno i kompleksnije autorizovani (pošto DVD standard podrazumeva različite moguđnosti autorizacije VTS-ovi, VMG-ovi itd....).

Zato sam ja rešio da za reprodukciju filmova koje MPlayer odbija da pusti korektno uzeo Kaffeine. Veruj mi u pitanju je mnogo dobar player koji ja koristim i za puštanje sve muzike jer jedini uspeva da potera baš sve tipove fajlova (i WMA). Ako u trenutnoj verziji ne budeš mogao da pustiš DVD sadržaje ili ti prijavljuje da je kao zaštićen ili tako nešto skini libdvdcss2-1.2.9-1.i386.rpm sa neta. Ako ni to ne pomogne moraćeš da skineš novi xinelib ali veruj mi isplatiće ti se jer će još gomila programa jednostavno da proradi. Recimo armarok i ostali.
Ako budeš imao problema da nađeš pravi xine javi pa ću da probam da nažem negde link jer ne mogu sad da ga nađem.

Miloš
12.3.2006, 22:12
Ma, evo nema problema, batalio sam MPlayer, sada koristim xine:) koji radi kao metak. A Kaffeine imam već instaliran. U svakom slučaju hvala.:ciao:

Covenant
15.3.2006, 22:23
Kaffeine i Xine su fenomenalno resenje za reprodukciju DVD-a i tu su,po meni,mnogo bolji nego Mplayer,plus instaliras libdvdread,libdvdcss i libdvdnav i tvoj DVD sistem postaje region-free...
Daleko boji player-i po meni nego,njihovi Win pandani-PowerDVD i WinDVD,a pride open-source i potpuno besplatni...
Sto se tice Mplayera one je tata za sve video formate,ali sto se tice DVD-a tu kaska za Xine-om-u principu nije los,ali me je nerviralo sledece-nema podrsku za DVD menije(ili se varam?),i mora playback da se pusti iz pocetka kada se ucita titl kao i jos neke sitnice
Ali sto se tice DivX-a Mplayer je zakon,a Xine i Kaffeine mogu da posluze....
PoZ!

holodoc
15.3.2006, 23:56
Upravo tako. MPlayer nema podršku za izbor da li da se film nastavi od određene tačke ili da se pusti iz početka. Nekima ovo ne znači mnogo ali ovo je fenomenalan način da se proveri da li je uspešno urađeno kloniranje DVD-a. naravno u svrhe rađenja bekapa.:)