PDA

Prikaži potpunu verziju : Losa slika sa VHS-a na DVD?


Devil
11.3.2006, 16:20
Imam Leadtec WinFast 2000xp Expert karticu.
Kada prebacam sa kamere koja koristi kasete od 8mm na DVD dobijam sliku sa kockama. Za ovo sam koristio "Ulead DVD MovieFactory 3 SE" i stavio sam kvalitet na DVD High Quality.
Kako da dobijem sto bolju sliku? :confused:

Brains
14.3.2006, 21:59
Imam Leadtec WinFast 2000xp Expert karticu.
Kada prebacam sa kamere koja koristi kasete od 8mm na DVD dobijam sliku sa kockama. Za ovo sam koristio "Ulead DVD MovieFactory 3 SE" i stavio sam kvalitet na DVD High Quality.
Kako da dobijem sto bolju sliku? :confused:
Pretpostavljam da koristis videoin... A da ti lepo izgrebujes to preko WinFast-a ili nekog drugog programa za grebovanje (stavis recimo neki MPEG kvaliteta 100 i bitrate-a 10000 (Malo jaci komp ce svariti ovo relativno lako) i tek sa takvim materijalom da se bacis na konvertovanje u DVD.

Devil
14.3.2006, 22:33
Pokusacu, nego bi mi za to trebalo mnogo prostora na hdd-u (kojeg, naravno, nemam). A koliko bi trebalo vremena na AMD Athlon 2000+, 256 MB-RAM, Radeon 9000 64 MB? Jednom sam radio prebacivanje sa DivX-a u DVD i to je trajalo oko 3 - 3.5 sata i koliko se sjecam 10 GB :eek:
Mozes li da mi kazes koji su programi najbolji za postupak koji si mi naveo.

Hvala!

Brains
20.3.2006, 14:09
A koliko bi trebalo vremena na AMD Athlon 2000+, 256 MB-RAM, Radeon 9000 64 MB? Jednom sam radio prebacivanje sa DivX-a u DVD i to je trajalo oko 3 - 3.5 sata i koliko se sjecam 10 GB :eek:
Mozes li da mi kazes koji su programi najbolji za postupak koji si mi naveo.
Hvala!
obzirom na konfiguraciju recimo da bi mogao da grebujes MPEG (768x576) u kvalitetu oko 8000 kbps. To bi te izaslo po 3-4GB videa za svaki sat materijala. Moraces eksperimentalno da vidis koji bitrate ti najvise odgovara. Slobodno mozes to da radis iz Winfasta. A ako ti nije bitno editovanje uhvaćenog materijala kao ni meniji na DVD-u, možeš i direkno iz Winfasta da snimas na DVD medijum. A ako treba da ga editujes, pa onda da ga pretvaras u DVD sve sa menijima, onda ti tu ne mogu pomoci. Svaki program ima svoje boljke i prednosti. Vremenski, ako grebujes direkno na DVD, radi realtime bez potrebnog mesta na HDD-u, a ako treba da editujes i rekompresujes, racunaj oko duplo više od duzine originalnog materijala. Za prostor racunaj da ti treba prostor na disku za grebovani materijal i jos oko 5 GB za DVD.

Devil
20.3.2006, 19:34
Hvala puno :aplauz:

DragonSlayer
1.5.2006, 9:55
Ja sam muke mucio sa ovim stvarima, imao ViVo kartice i 64 MB i 128 MB i tamte, vamte, i evo sta sam na kraju uradio: kupio DVD Recorder, povezes ga sa videom, i kao nekad kasete.... ovde REC ovde PLAY i teraj. Izaberes mod (hoces na 1 DVD 1 sat, 2 sata, 2.5, 3, 4, ili 6 sati) i snimas. Kada snimam sa DV kamerice, idem 1 sat na kaseti na 1 sat na disku i slika je savrsena, kad sa VHS-a idem 3 na 3, primecuju se malo posledice kompresije, ali gledano sa plejera na TV, ekstra je. Znam, reci cete cena, i mene je to mucilo, ali kad sabrah i oduzeh: PHILIPS (preporucujem markirane, gledao sam sa XORO-a i SKYVISIONA kad ljudi radili, dolazi do mimoilazenja zvuka i slike, pa onda slika pozuri (bukvalno ) da stigne zvuk, i tako na svakih 7-8 minuta za sve vreme trajanja snimka) DVDRecorder sam platio 350 evra pre 8 meseci. I otplatio se: prebacio sam sve svoje kasete znaci nisam platio drugo, (imao sam ih 20-ak, moja svadba (4) moj ispracaj (2) sestrina svadba (4) dete rodjenje, rodjendani.... + navato sam nekoliko likova koji nemaju ni PC ni DVDRecorder, uradio njima, naplatio skromno (npr 5 kaseta 30 evra i slicno) tako da je on sam sebe otplatio i sada radim bez glavobolja. Kojih sam imao dok sam radio sa PC-em, nerviranja, pa lose, pa drrecavo, pa bezi zvuk.... Moje resenje je bilo to. + ako hoces da obradjujes, menije, ovo-ono, onda je najlakse da skines sa DVD-a na HDD i radis mu sta hoces. Za to bar nema problema.