PDA

Prikaži potpunu verziju : Mini DV kamera <–> komp?


nsarke
24.9.2008, 12:12
Od nedavno imam mini DV kameru "samsung vp-d371". Uz nju sam dobio standardni AV kabel kojeg povezujem na ulaz TV Tunera koji posedujem i preko toga vrsim snimanje video sadrzaja na HDD. Nazalost tako dobijenim video zapisom nisam zadovoljan jer secka i kvalitet slike je los!:mad:

Pitanje za Vas bi bilo posto pored AV izlaza na kameri imam i DV izlaz. Koji kabel bi trebao da kupim i kako onda da povezem kameru i prebacujem video zapise, jer bi zeleo i da montiram takav video. (od nedavno sam otac prelepe cerkice,:to_care: pa bi kameru najvise koristio za kucni video).

Ili ako neko zna bolji nacin koriscenja AV izlaza, mozda bi i to pomoglo, ako je sa DV kablom veca komplikacija. Cuo sam nesto kao fire - wire, ali neznam kako se to koristi. Hvala unapred. Pozz:confused:

Eni
24.9.2008, 12:31
DV / iVideo / FireWire je jedna te ista stvar. Nema komplikacija, staviš kabel u kameru i u FW/IE1394 port na kompu (ako ga nemaš ima da se kupi jeftino pci kartica) i uključiš kameru, komp je prepozna, uđeš u neki program (Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Ulead Studio) i odeš u GRAB sekciju, odrediš koji hdd, da li fullDV ili mpeg grab, da li da pravi scene automatski ili ručno ili nikako, klikneš start, ... Kasnije samo montiraš i renderuješ. Kartica + kabel od 2 m su negde oko 10-15 evra valjda...

nsarke
24.9.2008, 12:59
Odlicno. To zvuci prosto i jos vaznije vrlo jeftino. Mislim da cu se snaci. Odoh da kupim sve potrebno pa na posao:icon_stud

nsarke
26.9.2008, 16:32
samo da kazem da sam uspeo. a sve me je stajalo zajedno kabel i kartica celih 550din.:opanachke

Hvala i ova tema moze da se zakljuca ili skine ako se moderator slozi.