PDA

Prikaži potpunu verziju : Win AVI


todos
23.9.2008, 15:26
Kako da konvertujem iz DVD formata u ovaj AVI. U sustini kao znam, medjutim kad zavrsim proces ne mogu nigde na desktopu da nadjem zavrsenu konverziju. Naravno kasnije bi da je prebacim na mobilni te. Molim pomoc

VojaM
23.9.2008, 17:33
Kako da konvertujem iz DVD formata u ovaj AVI. U sustini kao znam, medjutim kad zavrsim proces ne mogu nigde na desktopu da nadjem zavrsenu konverziju. Naravno kasnije bi da je prebacim na mobilni te. Molim pomocPa, ja sam to radio Gordian Knotom, a on prvo izgrebuje sadržaj DVD diska negde na hard. Pretpostavljam da slično rade i drugi programi za to. Sve se obično smesti u neki direktorijum čije ime napravi prema imenu filma ili šta već pronađe na disku (ponekad bude i nešto krajnje blesavo, moraćeš da potražiš gledajući datum i vreme fajla). U tom direktorijumu smešteni su direktorijumu VIDEO_TS i AUDIO_TS, a u onom prvom su fajlovi sa DVD-a. U isti dir na kraju bude smešten i film konvertovan u AVI.

Ako si ti eksplicitno rekao da to treba da bude na desktopu, zaista ne znam šta nije u redu. Možda je ipak snimljeno negde drugde, probaj da nađeš.

todos
23.9.2008, 19:39
Pa, ja sam to radio Gordian Knotom, a on prvo izgrebuje sadržaj DVD diska negde na hard. Pretpostavljam da slično rade i drugi programi za to. Sve se obično smesti u neki direktorijum čije ime napravi prema imenu filma ili šta već pronađe na disku (ponekad bude i nešto krajnje blesavo, moraćeš da potražiš gledajući datum i vreme fajla). U tom direktorijumu smešteni su direktorijumu VIDEO_TS i AUDIO_TS, a u onom prvom su fajlovi sa DVD-a. U isti dir na kraju bude smešten i film konvertovan u AVI.

Ako si ti eksplicitno rekao da to treba da bude na desktopu, zaista ne znam šta nije u redu. Možda je ipak snimljeno negde drugde, probaj da nađeš.

Pokusavam da ga nadjem. Ne moze tek tako da ispari nesto sto je vec odradjeno. Imali jos koji strucnjak da objasni nastali problem?

dzonihsv
23.9.2008, 19:45
Da li ti u toku konverzije pise ime fajla? Ako pise ukucaj samo to ime u search i nadaj se da ce naci nesto. Pri tom za svaki slucaj ukljuci da pretrazuje i skrivene fajlove.

Bolton
24.9.2008, 14:43
Pokusavam da ga nadjem. Ne moze tek tako da ispari nesto sto je vec odradjeno. Imali jos koji strucnjak da objasni nastali problem?
Obično aplikacije stavljaju po defaultu fajlove u Local folder.

Putanja na Windows XP-u bi izgledala ovako: oznaka diska:\ime korisnika\Documents and settings\AppData\Local\Ime aplikacije
Putanja na Visti: oznaka diska>:\Users\ime korisnika\AppData\Local\Ime aplikacije

AppData folder, kao i njegovi podfolderi su sakriveni, te da bi ih video moraš da prikažeš sakrivene fajlove i foldere.

Windows XP: U Windows exploreru izabereš Tools-->Folder options-->kartica View-->Show hidden files and folders
Vista: U Windows exploreru izabereš Organize-->Folder and Search Options-->kartica View-->Show hidden files and folders

todos
24.9.2008, 15:10
Huh!!! Pokusacu!!!

ilidan
24.9.2008, 15:26
U application data idu privreneni fajlovi i podesavanja a konacne verzije u My Documents.
todos, pokreni Winavi, ucitaj ponovo DVD i pogledaj sta je program naznacio kao output folder pa tamo trazi.

Bolton
24.9.2008, 16:40
U application data idu privreneni fajlovi i podesavanja a konacne verzije u My Documents.
todos, pokreni Winavi, ucitaj ponovo DVD i pogledaj sta je program naznacio kao output folder pa tamo trazi.
Zavisi od aplikacije, na primer sećam se kada sam davno koristio Ulead-ov program za kreiranje DVD-a i isto sam se tako namučio da pronađem gotov DVD dok nisam pogledao u AppData folder. Bez obzira što neki programi po defaultu smeštaju fajlove u My Documents, ima i onih koji ih stavljaju u temp foldere. Baš ću ga sada instalirati da proverim gde on stavlja svoje fajlove, pa ću javiti rezultat. :ciao:

Bolton
24.9.2008, 16:48
Bio sam u pravu! :D Evo tačne lokacije gde WinAVI stavlja rezultujući fajl: C:\Users\ime korisnika\AppData\Local\Temp\WinAVI\

http://img113.imageshack.us/img113/4296/winavirs3.th.jpg (http://img113.imageshack.us/my.php?image=winavirs3.jpg)

Samo da dodam da je ovo default putanja na Visti. :aplauz:

Spawn BG
24.9.2008, 18:24
Znači... Sam izaberi OUTPUT FOLDER i poštedi sebe muka traženja :)

ilidan
24.9.2008, 20:23
Izvinjavam se ako je tako. Ali, zar taj folder, po default-u, nije sakriven?
Programi koje ja koristim uglavnom smestaju fajlove na 5 lokacija: C: , My Documents, My Video, kreiraju folder u My Documents ili stave izlazni fajl u isti folder gde je i ulazni.
Pocetnik nikada nece nadji folder Appdata jer je skriven. Vecina ne zna da ukljuci prikaz skrivenih foldera a i opcija Search, po default-u, ne pretrazuje skrivene foldere.

Bolton
24.9.2008, 23:02
Izvinjavam se ako je tako.
Nema problema, delimično si bio u pravu, ali se destinacija razlikuje u zavisnosti od programa koji se koristi.

Ali, zar taj folder, po default-u, nije sakriven?
Programi koje ja koristim uglavnom smestaju fajlove na 5 lokacija: C: , My Documents, My Video, kreiraju folder u My Documents ili stave izlazni fajl u isti folder gde je i ulazni.
Pocetnik nikada nece nadji folder Appdata jer je skriven. Vecina ne zna da ukljuci prikaz skrivenih foldera a i opcija Search, po default-u, ne pretrazuje skrivene foldere.
Zato i jeste sakriven. ;) Naime, neki programi ostavljaju tu ključeve koji se koriste za registraciju, baš zato da ga prosečni korisnik ne bi mogao naći. 6 postova ispod sam mu naveo kako može prikazati sakrivene foldere na XP-u i Visti, kao i putanju do foldera programa, mada mislim da on to već zna :) :ciao:

todos
25.9.2008, 13:52
Nisam mogao da neadjem explorera na windowsu XP, i naravno da nisam uspeo da ga nadjem gde je sakriven!:(

Asmodeus
26.9.2008, 12:48
Pokreni program, izaberi konverziju "to AVI", izaberi film koji hoces da konvertujes, i u ovom prozoru:
http://img229.imageshack.us/my.php?image=winavicm4.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/6425/winavicm4.th.jpg (http://img229.imageshack.us/my.php?image=winavicm4.jpg)
u output directory (ovaj deo sto sam oznacio), klikni na browse, pa klikni na desktop i zatim OK. Sad ce ti stalno exportovati gotove avi fajlove na desktop...
Prostije od ovoga ne moze :opanachke

todos
26.9.2008, 14:52
Odma cu da pokusam!!!:aplauz:

Bolton
26.9.2008, 16:13
Jesi li pogledao koja je lokacija navedena u Output Directory polju? Selektuj je celu, kopiraj i pastuj u Address bar u Windows exploreru i otvoriće ti lokaciju gde se nalazi taj fajl. Prostije od ovoga ne može. :ciao: