PDA

Prikaži potpunu verziju : software za 'simple' video nadzor sistem


sorcerer
8.3.2006, 11:42
imam problem. moj zet je uzeo karticu za video nadzor sa 4 ulaza, zasad ima samo dve kamere, ali planira da uzme jos dve. medjutim, likovi od kojih je kupio ne mogu da instaliraju software na kompjuter. prvo im je izgovor bio da ima jako malo slobodnog mesta na hardu. to je reseno, kupljen je novi hard od 80GB. sledece je bilo da im smeta sto ima vise usera na kompu, da treba da bude samo jedan. bilo mi je malo cudno, ali i to sam uradio (posto oni to ne znaju). posle su ponovo bili, ali opet nista nisu uradili. onda su prebacili to sto na kompjuteru 'ima svega i svacega', da treba da se reinstalira windows. a oni to naravno ne znaju ili nece da urade, pa je tako kompjuter dosao u moje ruke, jer se zet bas ne razume u kompjutere. i nista, odradim sve to, jos sam ubacio novu graficku i jos memorije, jer su takodje rekli da je spor kompjuter. tu su jedino bili u pravu, posto je imao dosta malo memorije i slabu graficku. medjutim, posle svega oni jos uvek ne mogu to da urade. i onda sam ja resio da preuzmem u svoje ruke.

probao sam da instaliram puno programa za te svrhe, medjutim svi su vrlo obimni i komplikovani, uglavnom predvidjeni za 'remote' video nadzor, odnosno preko mreze (LAN ili internet). a meni zapravo treba 'simple', gde su kamere ustekane direktno u moj kompjuter. ali ne mogu da nadjem nista slicno. da li neko ima neka iskustva sa slicnim ili se razume u tako nesto?

DanijelP
8.3.2006, 23:40
Teško ćeš naći nezavisni program koji će da ti obavlja taj posao. Većina sistema za VN radi i na Pentiumu II samo da ima mesta na hardu tako da priče o nedostatku resursa ne piju vodu. Moj savet, vrati tim šumarima karticu ako imaš pravo na reklamaciju (a trebalo bi) i uzmi tu opremu u nekoj malo pouzdanijoj firmi gde nećeš naići na takve svinjarije.:dzavo: