PDA

Prikaži potpunu verziju : Leadtek WinFast 2000 Expert i NTSC VHS problem


MR.BIG
4.3.2006, 18:14
Treba da prebacim NTSC VHS na hard disk i od toga da napravim DVD u NTSC formatu, ali iako na TV imam savrseno dobru sliku na kompu preko WinFast 2000 Expert dobijam cudne nezeljene efekte ili crno belu sliku. Na kartici je odabran NTSC. Dali je uopste moguce da dobijem sliku kakvu treba?

Molim za pomoc jer mi je ovo prilicno bitno i hitno, HVALA

piskoonline
4.3.2006, 18:40
:aplauz: ako biraš format i standard za USA, onda reprodukuj na hardveru iz ili za USA.... to što ti TV prijemnik podržava oba standarda (PAL/NTSC SECAM) ne znači i da Leadtek podržava... te zato i imaš klasičan problem NTSC materijala na PAL reprodukciji: crno belo i bezveze. Ipak, ako na računaru obradiš takav materijal, (i pri setovanjima programa odabereš NTSC) ne bi trebalo da bude problema. Ipak, možda i leadtek može da se "natera" da radi sa NTSC-om, pošto nemam iskustvo sa njenim softverom, probaj sledeće: ili te je pri instalaciji sam program pitao koji standard da poštuje, ili U KOJOJ SE ZEMLJI NALAZIŠ, ili je to sam pokupio iz regionalnih i jezičkih postavki u kontrol-panelu windows-a, tako da ti je rešenje da to promeniš...:nov_guita

MR.BIG
4.3.2006, 19:46
Probao sam malo materijala da obradim (tako sam snimio kako vidim) i rezultat je los, naime , isti problema kao i prilikom gledanja preko leadteka. Menjao sam jezicke/regionalne postavke i nista.
Softver mi daje mogucnost da biram video standard tako da se nesto nadam da je moguce da kartica podrzava capturing u NTSC formatu. Mislim inako nesto u sebi, "zasto bi davali mogucnost biranja video standarda ako ne radi"

Ima li jos neko neku ideju : )

MR.BIG
7.3.2006, 0:25
Resen problem : )

Obratio sam se ljudima na TV-cards.com i odgovor je usledio vrlo brzo!

Ako nekog zanima i ima ovu karticu, izvolite link
http://www.tv-cards.com/messageboard/viewtopic.php?t=12561

AstraLogos
8.3.2006, 11:03
Resen problem : )

Obratio sam se ljudima na TV-cards.com i odgovor je usledio vrlo brzo!

Ako nekog zanima i ima ovu karticu, izvolite link
http://www.tv-cards.com/messageboard/viewtopic.php?t=12561
Bas mi je drago druze da si resio problem. :) Jedino mi nije jasno zasto NTFS kada svaki TV ili VCR imaju oba dekodera u sebi pa je sve jedno kako ces odraditi DVD. Sustina je da su i PAL i NTFS samo prenosnici signala boje a ne slike. ;)
Pozdrav! :)