PDA

Prikaži potpunu verziju : Video nadzor na telefonu!?


Deathline
10.8.2008, 12:11
E ovako, meni je potrebno da postavim video nadzo u nekoj prostoriji i da ga pratim preko telefona(nokia n73 - 3g). Svrljao sam po netu i nasao ponesto o tome ali nista upotrebljivo. Tacnije da postavim neku web cameru ili sl. tome i da je pratim preko telefona, slika nece biti bog zna sta (mislim) al nema veze samo da to proradi ako je moguce. Dakle kakva kamera mi je potrebna, kakav software, i kakve postavke. Ima wi-max (vajmaks 512 flat) i 500 ovih modernih na raspolaganju. Neznam jel poruka na pravom mjestu, posto srodnije nisam mogo nac, hvala svima koji mi pristignu u pomoc.

Chivan
11.8.2008, 10:22
E ovako, meni je potrebno da postavim video nadzo u nekoj prostoriji i da ga pratim preko telefona(nokia n73 - 3g). Svrljao sam po netu i nasao ponesto o tome ali nista upotrebljivo. Tacnije da postavim neku web cameru ili sl. tome i da je pratim preko telefona, slika nece biti bog zna sta (mislim) al nema veze samo da to proradi ako je moguce. Dakle kakva kamera mi je potrebna, kakav software, i kakve postavke. Ima wi-max (vajmaks 512 flat) i 500 ovih modernih na raspolaganju. Neznam jel poruka na pravom mjestu, posto srodnije nisam mogo nac, hvala svima koji mi pristignu u pomoc.Telekom nudi gotovo rešenje u vidu usluge "Moj pogled" o kojoj smo pisali u julskom broju (http://www.sk.rs/2008/07/skin02.html). E sad, voleo bih da čujem i predloge za neka alternativna rešenja? Prilično sam siguran da je moguće postaviti običnu web kameru i podići softverski server na računaru koji će emitovati sliku, a zatim pristupanjem toj IP adresi (bilo statičkoj, bilo dinamičkoj preko DynDNS (http://www.dyndns.com/) servisa, recimo) videti snimak na telefonu ili drugom računaru.

Deathline
11.8.2008, 11:46
E sad mi je postalo jasnije, ali mi niste naveli nista konkretno, dakle sto se softwera tice sta da skinem sa interneta, i sta bi trebalo otprilike da uradim da bi sve to proradilo? Nabavio sam neku kamericu samo me vi uputite jos malo dalje sta bih trebao uraditi, hvala