PDA

Prikaži potpunu verziju : Zašto Sky Star 2? Za i protiv...


floyd
12.7.2008, 17:19
Odlucio sam da nabavim satelitsku tv karticu i malo prelistavao forume. Na skoro svin nasim forumima se pominju samo SS2 kartice, dok sam na nekim bosanskim cuo da postoje i neke Kworld i CDvbAny. Molim strucnjake za savet i preporuku sta da nabavim, odnosno zasto je SS2 bolja ili losija od drugih?

lasto
12.7.2008, 17:28
svi softveri za praćenje sat-kanala podržavaju ss2

Aleksandar
12.7.2008, 18:02
Zasto SkyStar 2?
Dugogodisnje prisustvo na trzistu,prelezane djecije bolesti,stabilni drajveri,povoljna cijena,softverska podrska,...

Rajic83
12.7.2008, 21:17
Odlucio sam da nabavim satelitsku tv karticu i malo prelistavao forume. Na skoro svin nasim forumima se pominju samo SS2 kartice, dok sam na nekim bosanskim cuo da postoje i neke Kworld i CDvbAny. Molim strucnjake za savet i preporuku sta da nabavim, odnosno zasto je SS2 bolja ili losija od drugih?

Odnos Cena / Kvalitet je vise nego dobra kad pogledas sta dobijas sa SS2 kartom. Malo pecas internet sadrzaj putem SkyNeta, Gledas skoro sve ili ono sto se trenutno da otkljucati, a mozes i net da uplatis pa ti upload ide preko 56k modema a download preko satelita. Mada uzmes kablovski ili adsl A preko SS2 pecas - Cisto u eksperimentalne svrhe 8) - Mislim da neces pogresiti ako je uzmes jer ja je imam vec par godina i prezadovoljan sam i rezolucijom koju pruza i svim njenim mogucnostima. E sad ako imas lovu ti uzmi neku dvosmernu Kartu pa i primas i saljes 8), imas i SS2 HD ali to pazari samo ako ti je komp High-End, ako ti Graficka i TV podrzavaju -HD-
Mada je meni rezolucija koju pusta SS2 na Samsungu od 22" Contrast 8000:1 i vise nego zadovoljavajuca a i kada povezem komp na HD-TV isto je COOL, ali to ne radim cesto jer mi je TV 42".

Rajic83
12.7.2008, 21:38
Odlucio sam da nabavim satelitsku tv karticu i malo prelistavao forume. Na skoro svin nasim forumima se pominju samo SS2 kartice, dok sam na nekim bosanskim cuo da postoje i neke Kworld i CDvbAny. Molim strucnjake za savet i preporuku sta da nabavim, odnosno zasto je SS2 bolja ili losija od drugih?

I uzmi motorizovan sistem ako imas pare jer nije preskup a dobijas mnogo, mozes da setas sa Satelita na Satelit, Npr. ugase :n-cc2: nesto na HotBird-u a ti "klik :odoK: " pa odes na Eutel ili slicno :aplauz: !!!!

floyd
12.7.2008, 22:50
Hvala na korisnim informacijama. Samo, jel se neko sretao sa drugim sat. karticama? I kako izlazite na kraj sa ovim temperaturama, kako sam cuo SS2 se prilicno greje? Upravo zbog toga nisam jednostavno otisao i kupio SS2 nego trazim alternativu.

Rajic83
13.7.2008, 4:56
Hvala na korisnim informacijama. Samo, jel se neko sretao sa drugim sat. karticama? I kako izlazite na kraj sa ovim temperaturama, kako sam cuo SS2 se prilicno greje? Upravo zbog toga nisam jednostavno otisao i kupio SS2 nego trazim alternativu.

Mislim nemoj da se ljutis ali glupost cista da ima problem sa grejanjem :kreza:. Pazi konfiguraciju od druga ima stari athlon xp 1800+, ata hard 320wd, kuciste low-end i ventilacija je uzas , a unutra jos 2 rezaca, pa ide graficka msi 6200, zvucna, SS2, Pixel View TV karta, modem, mrezna sve to na pci slotu osim grafe koja je agp 8) nema mesta da dise A i komp i karta mu radi ok !!! Mislim samo ti Athloni xp su se grejali ludo ali radili super a zamisli kad krenu da greju odjednom CPU, HDD, Zvucna, SS2, TV karta, Graficka posto je pasivna , ali njemu komp radi super i to bez dodatnoh sistem fan-ova !!!!!! Ti ako imas neku sumnju u zagrevanje dodaj kucistu dodatni sistemski cool-er ili dva ili vodeno ali nema potrebe to da radis ZBOG SS2 .
Meni je karta radila non stop jedno vreme znaci danima kada sam pecao 8) putem SkyNet-a i bez problema kada zavrsim download ja pustim i gledam filmove pa ti vidi. Ako je neko mucio svoju kartu onda sam to ja ona i dalje sljaka iako sam promenio 3 konfiguracije od kada sam uzeo tu kartu - a karta ista - !!!!!!!

Rajic83
13.7.2008, 5:21
I kako izlazite na kraj sa ovim temperaturama, kako sam cuo SS2 se prilicno greje? Upravo zbog toga nisam jednostavno otisao i kupio SS2 nego trazim alternativu.[/quote]

Ako hoces slikacu temperaturu Graficke i temp. Sistema onu iz biosa i Gainward programa pa da postujem i to znaci bez klime........ a tako me mrzelo da rasklapam kuciste da slikam i kartu pa sam postovao pakovanje :D

floyd
13.7.2008, 23:53
Ma nisam mislio na sistem vec na SS2. Kod mene je u sobi temperatura 25, pa kad jos krene i SS2 da greje bice pakao. Moje kuciste je stalno otvoreno zbog boljeg hladjenja, tj. jedna stranica.

Aleksandar
14.7.2008, 0:13
Opusti se,kupi SS2 i uzivaj.
Nece ti (znacajno) podici temperaturu sistema.

floyd
14.7.2008, 0:28
Ljudi, nije mi problem sistem! Jel neko pokusao da dodirne SS2 posle 3 sata rada? Imam utisak da nije. Proverite temperaturu koju stvara SS2 pa mi javite. Imao sam prilike da licno proverim.

Aleksandar
14.7.2008, 1:08
Ne razumijem,ako temperatura sistema nije problem zar onda nije svejedno kolika je temperatura SS2?
Kod mene je no name kuciste,no name napajanje,nemam nijednog ventilatora na kucistu,kablovi su mi na sve strane (sprecavaju protok vazduha) i nemam nikakvih problema sa pregrijavanjem.
Svejedno je kolika je temperatura SS2 ako ne utice na ostale komponente.

floyd
14.7.2008, 1:16
Znam da ne utice na ostale komponente, al utice na mene. Necu da spavam u sauni:mad:! U sustini samo bi mi preko leta bio problem, preko zime bi mi dobro doslo dodatno grejanje. Pronasao sam neku "KWORLD DVB-S 100R", jel neko uopste cuo za nju? Kakva je u poredjenju sa SS2?

Mario Pavićević
14.7.2008, 7:11
Znam da ne utice na ostale komponente, al utice na mene. Necu da spavam u sauni:mad:! U sustini samo bi mi preko leta bio problem, preko zime bi mi dobro doslo dodatno grejanje. Pronasao sam neku "KWORLD DVB-S 100R", jel neko uopste cuo za nju? Kakva je u poredjenju sa SS2?
Spavas u sauni?To je kao kada bi tvrdio da je u sobi zimi toplije zato sto je ukljucena sijalica.Vise ces problema imati sa bilo kojom od tih alternativa nego sa SS2.Ako si zapeo bas da ne uzmes nju mozes da probas da nadjes(ako neko uopste ima na lageru) Technotrend Budget S-1401 koja bi trebalo da bude jeftinija od SS2,ili ako imas viska novca Hauppage WinTV HVR-4000 koja kosta oko 200e.A da li si razmiljao o SS HD kartici?

floyd
14.7.2008, 10:15
Posteno da kazem nisam. Nisam ni pokusavao da se informisem o njenim karakteristikama i ceni. Potrazicu malo po netu.

lasto
14.7.2008, 13:14
floyd.
sve se greju, od svih proizvođača, to nije tema.
kod mene radi 24/7 2 godine, u zatvorenom kućištu bez ikakvih ventilatora.
ako nećeš to kupi risiver i nećeš paliti komp :mad:
a ako kupuješ kupi HD, bez razmišlanja, pa se malo upoznaš sa softverom, pa sat zajednicom, pa možda nabasaš i na neki povoljan server i td...onda ćeš sigurno i motor pazariti.

Rajic83
14.7.2008, 14:05
floyd.
sve se greju, od svih proizvođača, to nije tema.
kod mene radi 24/7 2 godine, u zatvorenom kućištu bez ikakvih ventilatora.
ako nećeš to kupi risiver i nećeš paliti komp :mad:
a ako kupuješ kupi HD, bez razmišlanja, pa se malo upoznaš sa softverom, pa sat zajednicom, pa možda nabasaš i na neki povoljan server i td...onda ćeš sigurno i motor pazariti.

HD kupi ako imas Hardware podrsku to jest komp zmaj !!!!! Ili uzmi neki Risiver pa ga stalno povezuj sa kompom da bi otkljucao koji kanal, a i taj resiver greje sobu kao i tv, punjac mobilnog itd. Ili turi u komp vodeno hladjenje ili na azot ako ima !!!!!

tomas
14.7.2008, 15:25
ja sam zamenio za običan ss2 za sshd i ne žalim,mnogo dobra stvar,naravno ako imaš dovoljno jak komp slobodno uzmi HD...

floyd
14.7.2008, 16:43
Koliko jak? Imam intel 3,06, 1Gb ddr2 i Sapphire HD 2600 pro 256 gddr3. Jel dovoljno za SSHD?

oluja
14.7.2008, 18:46
Koliko jak? Imam intel 3,06, 1Gb ddr2 i Sapphire HD 2600 pro 256 gddr3. Jel dovoljno za SSHD?

http://www.sk.co.yu/2007/05/sktd10.html

floyd
15.7.2008, 0:40
Znaci SSHD otpada. Pa, izgleda da je reseno posto sad nisam planirao da menjam komp.

floyd
15.7.2008, 20:44
Zar je moguce da niko nije koristio ni jednu drugu karticu osim SS2? Svi koji su se ukljucili u ovu temu imaju SS2 i sigurno me gledaju kao jeretika kad spominjem druge kartice.

Rajic83
15.7.2008, 21:03
Zar je moguce da niko nije koristio ni jednu drugu karticu osim SS2? Svi koji su se ukljucili u ovu temu imaju SS2 i sigurno me gledaju kao jeretika kad spominjem druge kartice.

Ne gledamo kao jeretika, pa nismo divljaci :D, ako imas pare kupi ovo Hauppage WinTV HVR-4000 !!!! E sad ona podrzava HD, pored Satelita mozes da ubodes i utikac za kablovsku itd !!!!
Mi smo ti samo govorili koji je najbolji odnos cene i kvaliteta, jer ako imas kablovsku dovoljno ti je SS2 i neka OK TV Karta, a ako nemas kablovsku onda ti SS2.

darkom
24.1.2009, 20:38
Nabavio sam sebi Skystar 2 kartu, ali ne znam gdje mogu skinuti drajvere (nemam instalacioni cd) za nju i šta mi još treba od programa da bih ju mogao pokrenuti.Molim vas pomozite

Aleksandar
24.1.2009, 22:51
Drajveri (http://www.technisat-daun.de/download/soft/1753.zip)
ProgDVB (http://www.progdvb.com/)
AltDVB (http://www.megaupload.com/?d=L7BSLDJ1)

darkom
25.1.2009, 14:51
Drajveri (http://www.technisat-daun.de/download/soft/1753.zip)
ProgDVB (http://www.progdvb.com/)
AltDVB (http://www.megaupload.com/?d=L7BSLDJ1)
Hvala puno na pomoći, uspio sam pokrenuti, a jel na svim progranina ovako loša rezolucija i gdje see mogu skinuti ključevi za odključavanje kanala Ikako to fungcioniše?

Aleksandar
25.1.2009, 21:41
Rezolucije se razlikuju od kanala do kanala a najcesce su: 352*576,544*576 i 720*576.
Za danasnje pojmove rijec je o niskim rezolucijama ali jos uvijek mogu da posluze (zadnja je puna DVD rezolucija).
Full screen opcija i malo veca udaljenost od monitora poboljsavaju utisak.

Vise podataka o satelitskoj televiziji na racunaru imas u ovoj (http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?t=30270) temi.

U Jogurtu Nema Kostiju
25.1.2009, 21:48
Iskreno, SS2 koristim vec dve godine aktivno, i mogu reci da je veoma stabilna i kvalitetna kartica, kao sto je vec neko rekao, odnos cene i kvaliteta je zadovoljavajuci, kvalitet prijem besprekoran, svi programi podrzavaju istu.

Ko god je probao, nije se kajao.

darkom
28.1.2009, 1:28
Zna li neko gdje se moze skinuti posljednji vplug besplatno.

Dekip
28.1.2009, 10:43
Koristim ss2 vec 2 godine u paru sa prog dvb i zadovoljan sam.Kada sam je uzeo na hotbird-u je bio bk pa sam se naskidao spotova.:)

darkom
30.1.2009, 14:04
Mogu li se preko skystar 2 karte naći sateliti kao što je astra,kod mene imaju samo nazivi država i onda kad to otvorim izbaci mi sve tv i radio programe i 80% od toga ne mogu da otvorim?

Aleksandar
31.1.2009, 0:51
Koji program koristis?
Da li ti je antena orjentisana kako treba (prema zeljenom satelitu)?

noisy
31.1.2009, 21:03
@darkom
baywords.com

paulvandyk68
31.1.2009, 21:10
Mislim da je dolaskom brzog interneta skystar 2 tj satelitski kako program tako i internet izgubio svoju ostricu.

Dekip
31.1.2009, 21:12
Mogu li se preko skystar 2 karte naći sateliti kao što je astra,kod mene imaju samo nazivi država i onda kad to otvorim izbaci mi sve tv i radio programe i 80% od toga ne mogu da otvorim?
To je to,mada mozes dosta toga da otvoris sa odgovarajucim lekom.

darkom
2.2.2009, 21:18
Koji program koristis?
Da li ti je antena orjentisana kako treba (prema zeljenom satelitu)?

Koristim onaj DVB sto si mi ostavio da skinem i kad njega otvorim sa lijeve strane mi izlista sve drzave, kad kliknem na drzavu otvori mi sve radio i tv programe koje ta drzava nudi ali rijetko koji mogu da otvorim.

Aleksandar
3.2.2009, 20:44
Po tvom opisu cini mi se da koristis DVBViewer koji je,od ovdje navedenih programa,nalosija opcija.
Ako koristis AltDVB u njemu postoji mnogo opcija za filtriranje (i sortiranje) programa,tako da mozes da uklonis one koji te ne interesuju (ili nisi u mogucnosti da gledas).
Npr. stikliranjem opcija FTA i TV u spisku programa pojavice ti se samo slobodni (besplatni) TV kanali,a nece biti data,pay TV i radio programa.

P.S. Ako si "skinuo" verziju AltDVB-a koju sam ja "okacio" bilo bi dobro da obrises sve kanale na oba satelita i da ih skeniras ponovo.
Pojedini programi su u medjuvremenu nestali,a na spisku nema novih koji su se naknadno pojavili.