PDA

Prikaži potpunu verziju : NvRAID i Mandriva 2006


ljuba
25.2.2006, 0:46
Ne mogu da instaliram Mandrivu na raid.
Kad butujem Mandrivu sa dvd-a i kad izaberem install tu se zakuca kao da ne može da kopira fajlove na hard... skala stoji ali se ne puni..
Hardware: MSI N-Force 3, integrisan sata raid kontroler (Nvraid) i dva maxtora (sata) u strippu

brainZ
25.2.2006, 3:38
Kada startujes instalaciju, pritisni F1, ili koji vec funkcijski taster treba da bi usao u napredni rezim, a zatim odaberi opciju noacpi... to bi trebalo da resi problem.

ljuba
26.2.2006, 14:25
aa... vidiš ja sam našao na netu da treba da isključim u biosu ali nije upalilo ...probaću .. HVALA

ljuba
28.2.2006, 23:59
pokrenuo sam instalaciju i došao sam do dela kad treba da pravim particije...

Tu sam napravio ...da kažem po defaultu... jednu za root, usr, home, temp i swap... i kad to završim Mandriva traži da se komp restartuje...(ako sam dobro razumeo i ako se dobro sećam da bi se te "particije upisale na disk").
Nakon restarta instalacija kreće iz početka i opet dolazim do mesta gde treba da napravim particije stim što umesto roota imam neku particiju gde mi je kao mauntovan neki win... i tkao u krug ... ja napravim root particiju resetujem komp i on mi opet napravi neku ...ne znam ni ja kakvu particiju

Ima li neko ideju kako da instaliram Mandrivu na ovaj raid? :confused:

brainZ
1.3.2006, 0:07
Jbg... nailazio sam na komentare tipa - nVidijini inzenjeri bi trebalo da nauce kako se dobro rade raid kontroleri ;), ali ovo je ipak mnogo, moguce da je neki Mandrivin bugic ili nedostatak dobrog drajvera... Korak nakon pravljenja particija je sama instalacija sistema, odn. izbor i kopiranje paketa na hard, ne bi trebalo da se restartuje sistem a narocito ne da naidjes na nekakvu win particiju tamo gde si prethodno formatirao u ext3 i oznacio je kao /. Google?